Цветан Цветанов е обявен за невинен за шестте "Не", въпреки че е нарушил закона (допълнена)

Цветан Цветанов е обявен за невинен за шестте "Не", въпреки че е нарушил закона (допълнена)

© Юлия ЛазароваБившият вътрешен министър Цветан Цветанов е окончателно оправдан и по последното заведено срещу него дело за шестте отказа да разпореди послушване, предаде "Капитал". Върховният касационен съд (ВКС) е потвърдил присъдата на долната инстанция. 


През май 2014 г. Софийският градски съд призна Цветанов за виновен и го осъди на четири години затвор. Софийският апелативен съд (САС) потвърди присъдата, но след като делото стигна до върховната инстанция, тя го върна за ново разглеждане заради предубеденост на апелативните магистрати, постановили осъдителната присъда. След второто разглеждане на делото в САС Цветанов беше оправдан. А след прокурорски протест делото стигна за втори път до ВКС, където бе публично разпределено на съдия Мая Цонева.


ВКС приема, за разлика от Апелативния съд, че Цветанов може да е наказателно отговорен за осуетяване на наказателно преследване
и че е нарушил закона, защото не е имал право да откаже използването на СРС, след като прокурорът ги е поискал в рамките на образувано наказателно производство и независимо от съображенията на директора на СДОТО.


В мотивите си ВКС възразява на апелативните съдии, които произнесоха оправдателната присъда:


"В същото време констатацията, че действията на подсъдимия Цветанов не са неправомерни, нямат законово основание. Независимо от съществуващата йерархическа структура в МВР и произтичащата от нея подчиненост на директора на министъра на вътрешните работи, подсъдимият Цветанов не е имал право да изземва чужди правомощия и да отказва прилагането на СРС." /.../

От подробните мотиви на ВКС се разбира, че


Цветанов е оправдан не защото е действал правомерно, а защото прокуратурата не е доказала, че е имал за цел да спаси от отговорност Орлин Тодоров


Върховните съдии казват: "В този смисъл отказът на подсъдимия Цветанов да разпореди прилагането на специални разузнавателни средства не просто е създал затруднения да бъде осъществено наказателно преследване срещу посочените лица, но обективно е представлявал пречка за реализиране на наказателната им отговорност."


Но върховните съдии същевременно отбелязват: "В протеста /на прокуратурата - бел. ред./ не са изложени каквито и да било възражения срещу заключението на въззивния съд за липса на доказателства относно изискуемата  от чл. 288 от НК /възпрепятстване на наказателно преследване - бел. ред./ специална цел - да бъдат избавени от наказание тримата заподозрени, сред които и Орлин Тодоров".


Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.


След падането на ГЕРБ от власт и след като Цветанов влиза в конфликт с главния прокурор Сотир Цацаров и депутата от ДПС Делян Пеевски, срещу него са образувани три дела, като държавното обвинение развива тезата, че по негово време са ставали безконтролни подслушвания, отбелязва "Капитал". В крайна сметка бившият вътрешен министър беше предаден на съд по три дела - за длъжностно престъпление, неупражнен контрол над службата за подслушване и възпрепятстване на правосъдието. По първото дело Цветанов беше оправдан на всички инстанции, а по второто - само на една, тъй като прокуратурата не протестира оправдателната присъда. Днес приключи и третото дело по случая и бившият вътрешен министър е окончателно невинен.

Коментари (166)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на true_original
  true_original
  Рейтинг: 459 Неутрално

  сега чакаме ченалова да си каже, нали обеща

 2. 2 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3040 Весело

  Мдам ...
  А тъща му ридае с щастливи сълзи.

  Такъв зет, Господи!

 3. 3 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1865 Весело

  Още един доказано невинен. Честито, Цвъ, да черпиш!
  Перете с Българска прокуратура.
  Българската прокуратура - пере най-добре.
  Даже без накисване!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 4. 4 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Ние това много добре го знаеме...

 5. 5 Профил на bgmusquetaire
  bgmusquetaire
  Рейтинг: 316 Весело

  Не, не, не, не, не и пак Не..

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 7. 7 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Върховният касационен съд прекрати делото срещу бившия антимафиот от Велико Търново Орлин Тодоров. Причината – подсъдимият е оттеглил касационната си жалба. Така влиза в сила присъдата, наложена от Апелативния съд във Варна от три години условно с петгодишен изпитателен срок. Тодоров е обвинен за разгласяване на информация, събрана чрез специални разузнавателни средства.

  Името на бившия антимафиот стана известно покрай серията дела срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, който бе осъден от СГС на 4 години затвор по т.нар. дело за шестте "НЕ!!!" – отказал подслушване именно на Тодоров. Въззивният съд потвърди присъдата на Цветанов, ВКС върна делото, а после друг състав на САС оправда бившия вътрешен министър. В момента се чака решението на касационната инстанция.

  В определението си от днес ВКС изтъкна: "Съдът, като взе предвид изявлението на адвокат Христо Христов и като се съобрази с волята на подсъдимия Орлин Тодоров в представената от защитника му молба за оттегляне на касационната жалба и прекратяване на производството по наказателно дело № 1372/2015 г., счита, че са налице предпоставките на разпоредбата на чл. 352, ал. 2 от НПК за прекратяване на съдебното производство по наказателно дело № 1372/2015 г., поради оттегляне на касационната жалба от подсъдимия Орлин Тодоров Тодоров".

  През лятото на 2014 г. бившият шеф на териториалното звено "Борба с организираната престъпност" във Велико Търново бе признат за виновен от ОС-Велико Търново и осъден на 1 година условно с тригодишен изпитателен срок за нерегламентирано използване на информация, събрана чрез СРС по 4 досъдебни производства (прословутия чл. 145а от Наказателния кодекс). Това е единственото от четирите повдигнати му обвинения, по които Тодоров бе признат за виновен от Окръжния съд във Велико Търново. Орлин Тодоров е осъден също така да плати 2000 лева глоба и 2000 лв. разноски по делото.

  Всъщност обвинението и присъдата срещу Тодоров има пряка връзка със скандала за мъртвороденото бебе в Горна Оряховица, когато Цветан Цветанов чете СРС-та от парламентарната трибуна. Тодоров е осъден, че е изнасял информация именно по този случай. Бившият антимафиот разказал на бизнесмена Петър Христов за информацията, събрана при подслушването на директора на болницата в Горна Оряховица – Миролюб Кожухаров. Тодоров споделил за случая и с журналистка от "Стандарт" и така в изданието за пръв път е публикувана статия със заглавие "Бебе във фризера". Други разследвания, за които Тодоров е изнасял данни, са "Килърите" и "Фалшификаторите".

  Апелативният съд във Варна обаче увеличи наказанието на три години условно с петгодишен изпитателен срок, защото сметна, че наложеното от ОС-Велико Търново е несъразмерно ниско с оглед на извършеното престъпление.

  За да измени присъдата, апелативният съд се мотивира с това, че "служебното качество на подсъдимия разкрива една по-висока степен на обществена опасност на деянието, а именно: разпространена е информация, придобита чрез използване на СРС не по предназначението и, от длъжностно лице, което я придобило в кръга на неговата служба".

 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3040 Весело

  [quote#3:"BG Stability"]Честито, Цвъ, да черпиш! [/quote]
  Не! Не! Не! Не! Не! Не!

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 10. 10 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Отпадна още една костомолска радост.

  Свърши една съдебна пародия. Не че българският съд не е на дъното, но поръчкови саги, както Цветановата, убиват и най- бодрия оптимизъм, че има нещо като правораздаване в България.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 11. 11 Профил на edmund0
  edmund0
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Сега познайте как ще гласуват ГЕРБ за законите за съдебната реформа.

 12. 12 Профил на philosophiser
  philosophiser
  Рейтинг: 215 Неутрално

  един от най-невинните и с най-малко апартаменти в държавата :-) Сега пак ще благодари на независимите магистрати, а едно време ги кълнеше, че не помагат в громенето на престъпността.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 13. 13 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  До коментар [#5] от "bgmusquetaire":
  Опс!
  Повторил съм те без да видя.
  Сорри!

 14. 14 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 521 Весело

  Въх, нидей ..., уби мъ!

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 15. 15 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Не думай хахаха.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 16. 16 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  А с какво наслаждение и сластна радост костомолците плещеха:" Осъденият Цветанов.."

  Е, вече няма да могат!
  Цветанов държи здраво структурите на ГЕРБ готови за избори.
  За разлика от всички други партии, ГЕРБ са готови още утре.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 17. 17 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  Я да се самоцитирам:

  BG Stability
  Неутрално
  08:10
  17 апр, 2015
  #ЦЕЦОЕНЕВИНЕН!
  Няма да го осъдят. Досега на територията осъден политик няма, няма и да има, защото би се създал изключително опасен прецедент. Няма да го допуснат.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 18. 18 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 860 Неутрално

  До коментар [#12] от "philosophiser":

  Добре, де. Има дилема? Хубаво ли е за партия ГЕРБ, че Цецко го отстреляха и е в периферията на голямата политика или не?

  Коментирайте?

 19. 19 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3040 Весело

  [quote#9:"bohr"]...и съд невинен политик... [/quote]
  ... и съд невинен политик,
  като три папи по главата гали.

  Гали, съдийо, ти гали
  главите наш'те политически.
  Че светло бъдеще се тъй гради ...
  ама за хомункулуса политически ...

 20. 20 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Обвинението беше толкова малоумно, че направо вдигна още повече летвата на българското съдебно малоумие. Има си хас и да го бяха осъдили.

  Доброто е заразно
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  До коментар [#20] от "dogwoman":

  Падаше му се, като дрънкаше за "доказани престъпници" не рева нали

  Обичам да грухтя и плюскам.
 23. 23 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Цветанов е на най- важната позиция в ГЕРБ- да печели избори. Всичко друго е следствие от това.

  Иначе казано- докато Цветанов печели избори, Радан ще си остава с проектите!
  Още по- иначе казано- самуан- уин, самуан- люн, както би казал един Доктор хонорис кауза!

  За това е най- мразеният политик от комунисти, костомолци, ДПС- ри и т.н.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 24. 24 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#21:"Хи-хи"]Тоя, утре, ще плъзне по всичките тв-та.[/quote]


  И напълно заслужено е да бъде звезда- спечели и последните избори, докато беше подсъдим! Не се оплака нито веднъж!

  Той си знае какво му е коствало това!

  За сравнение- Радан имаше пълен медиен комфорт и не спечели нито един голям град!

  Въпреки, че " Плевен падна!"

  Хахахх, каква излагация беше, помните ли?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 25. 25 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 832 Весело

  До коментар [#20] от "dogwoman":
  [quote#20:"dogwoman"]Обвинението беше толкова малоумно, че направо вдигна още повече летвата на българското съдебно малоумие. Има си хас и да го бяха осъдили. [/quote]

  То затова няма осъден политик и чиновник от високите етажи. Заради малоумно обвинение или заради липса на каквото и да е обвинение.
  Разбира се бе всякакъв умисъл!!!!!!!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 26. 26 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1319 Весело

  Хахах... Казах ли ви аз, че Лозанчо е наш човек!

  Респект, уважаеми г-н Съдия!

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 27. 27 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1319 Весело

  [quote#16:"mr.lord of light."]А с какво наслаждение и сластна радост костомолците плещеха:" Осъденият Цветанов.." [/quote]
  Е, доста си смекчил израза...
  Ръфаха живо месо, ако им кажеш, че присъдата му не е влязла в сила и че др. Куцкова бърка като го заплашва, че "трябва да се моли, ама много да се моли"...

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 28. 28 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#25] от "navy":

  Аз бих добавила към списъка и "брилянтните" съдебни решения, даже когато обвинението що-годе го бива. Не си ли съгласен?

  Доброто е заразно
 29. 29 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#26:"Напаст"]Казах ли ви аз, че Лозанчо е наш човек![/quote]


  Хахаххх, той и Радан туй разправяше!

  Безкрайно забавна е костомолската бъркотия! Дали па няма да е по- добре наистина да идем на едни извънредни избори точно сега, когато са кат патки в дерето?
  И Цветанов, предполагам, е със свежи сили, след като отърва кауша!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 30. 30 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1319 Весело

  Уважаеми съдия, Лозан Панов! Ваша Чест!
  Благодаря Ви от все сърце за безпристрастното разглеждане на делото в подчинения Ви съд. Вие доказахте, че сте достойният му председател. Ако някой се е усъмнил и за миг във Вашата честност, почтеност и професионални умения в деня на издигането на кандидатурата Ви във ВСС, то нека се стопи и последната сива клетка от малкото останали в празната му връхна част на тялото. Всеки зложелател и Ваш критик трябва да се опитва да намери мястото си под слънцето, но... безуспешно!
  Бъдете така добър и продължавайте комуникацията си с нашия вожд и учител, неповторимия Бойко Методиев Борисов! Не го изтривайте от специалния си за целта телефон, преуважаеми г-н Съдия!

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 31. 31 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1319 Весело

  [quote#29:"mr.lord of light."]Хахаххх, той и Радан туй разправяше![/quote]
  Да, ама се е заблудил... както неведнъж досега, без да припомняме вчерашния най-пресен пример с др. Аронов, руски гражданин само до 2006 г. )))

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 32. 32 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Изненадани няма. Нито в България, нито по света, нито дори на Мелмак

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 33. 33 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#31] от "Напаст":

  В САЩ обвиненията срещу Цветанов щяха да отпаднат още на Голямото жури. Нямаше да има дело. Никой нямаше да харчи парите на данъкоплатците да храни и пои съдебни заседатели!

  Тук съдебната сага "Цветанов" стигна до висша инстанция.
  Колко ли е струвала тя? Знае ли някой? Кажете, ве, костомола?

  Това още един път демонстрира некадърността на т.н. реформатори- Радан, Лозан и Иван.
  Вместо да предложат реални реформи, каквито твърдяха , че знаят и могат, те ни занимават с бутафории- квоти и флашки!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 34. 34 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1319 Весело

  До коментар [#33] от "mr.lord of light.":
  [quote#33:"mr.lord of light."]В САЩ обвиненията срещу Цветанов щяха да отпаднат още на Голямото жури.[/quote]

  Айде ся ти пък и САЩ... Що не им кажеш това, което искат да чуят, а именно какво щеше да стане в Масква?
  Цветанов още щеше да влачи вериги нейде из Сибир (

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 35. 35 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4154 Неутрално

  Цецо ми е неприятен, но присъдите са правилни, по закон.

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 36. 36 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  С тази оправдателна присъда #Кой подава фъндък на Цв. Цв., за да е готов да застане срещу патрона си в подходящия момент - когато Доган и Гоцэ са в състояние да свалят Боко от власт. Най-късно до лятото, та да има избори 2 в 1 наесен: http://offnews.bg/news/Nashite-avtori_2490/KOJ-dobre-se-spravia-s-glavnata-zadacha-padane-na-pravitelstvoto_622993.html

 37. 37 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Ама как така, драгалевските съдници го бяха осъдили и се радваха

 38. 38 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 579 Весело

  Не сме се и съмнявали. Мутра начело ще бори мафията.

 39. 39 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 450 Весело

  Я му врътнете още едно две дела ,че нещо много бързо приключи всичко.Напрактика Цвъки сега е чист като родопска роса, може даже и за президент да се кандидатира.

 40. 40 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  [quote#39:"Maradona"]Я му врътнете още едно две дела ,че нещо много бързо приключи всичко.Напрактика Цвъки сега е чист като родопска роса, може даже и за президент да се кандидатира. [/quote]Има още няколко висящи дела, с които го държат на къс повод. Пък и винаги могат да се намерят нови доказателства и по това дело, нали

 41. 41 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  " аперативните съдии" Ахахахахаха .. ейй дневник .. то бива ама вашето вече прекалява.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 42. 42 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#39:"Maradona"]Я му врътнете още едно две дела [/quote]


  Ни са издавайте, ся, толкоз лесно!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 43. 43 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1319 Весело

  [quote#41:"bludniq_sin"]" аперативните съдии" Ахахахахаха .. [/quote]
  Ако имаха предвид онова, трябваше да напишат "аперИтивните съдии"...

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 44. 44 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#40:"volarok"]Има още няколко висящи дела, с които го държат на къс повод. Пък и винаги могат да се намерят нови доказателства и по това дело, нали [/quote]

  Няма ,не си в течение !Цвъки е чист като сълза в момента.

 45. 45 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1975 Любопитно

  До коментар [#27] от "Напаст":
  [quote#27:"Напаст"]др. Куцкова[/quote]
  По време на соца баща й бе
  Генерален директор
  на ДСО Булгартабак !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 46. 46 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3353 Неутрално

  До коментар [#30] от "Напаст":
  благодарностите за прокуратурата
  "Но върховните съдии същевременно отбелязват: "В протеста /на прокуратурата - бел. ред./ не са изложени каквито и да било възражения срещу заключението на въззивния съд за липса на доказателства относно изискуемата от чл. 288 от НК /възпрепятстване на наказателно преследване - бел. ред./ специална цел - да бъдат избавени от наказание тримата заподозрени, сред които Орлин Тодоров".

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 47. 47 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#45] от "Чардо":

  Не го знаех, но това само доказва, че тя неслучайно беше се издигнала до длъжността председател на СОС. Сега даже до председател на САС не може да издрапа, а до ВКС едва ли ще й стигне времето до пенсия.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 48. 48 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1319 Весело

  До коментар [#46] от "жу суи форумно ястребче":

  Бе ти зарежи. Друго имах предвид.
  Да живее великият съдия Панов! Сто години и отгоре още да живее!

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 49. 49 Профил на Операция "Ъ"
  Операция "Ъ"
  Рейтинг: 8 Весело

  ъъъ... излиза, че за да се докаже нечия вина чрез СРС, те трябва да се приложат. Обаче като не ги приложат, не могат да докажат вината му. И тъй като няма доказана вина, следователно не може да се твърди, че някой е искал да предпази другиго, тъй като той на практика и на теория е невинен.
  Баа маа му! Ние ли сме тъпи?
  Ма не сте оригинални. Джоузеф Хелър е създал "Параграф 22" още преди 60 години.

 50. 50 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Колкото и да изключително трудно да се каже, цвъчко е с "пъти, пъти повече" по-голямо недоразумение от патрона си.

 51. 51 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ама това още ли за катерушките се дъвче?

 52. 52 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#46] от "жу суи форумно ястребче":

  Колкото до протеста на прокуратурата... Същият е като обвинението - съшито с бели конци, миришещо на развалена риба отвсякъде... Ти не беше ли от почитателите на "бай Ставри", апропо?

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 53. 53 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Любопитно

  "Цветанов е оправдан не защото е действал правомерно, а защото прокуратурата не е доказала, че е имал за цел да спаси от отговорност Орлин Тодоров"
  ==========================
  ????????
  Е те това, само БГ юридическа глава може да го роди

 54. 54 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Амчикъ!Цветанът на мисълта да е виновен,този пречупвач на гръбнаци-нюню?

 55. 55 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 115 Неутрално

  Очевидна репресия беше, не виждам защо циврите.

 56. 56 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Любопитно

  [quote#19:"xm..."]Гали, съдийо, ти гали
  главите наш'те политически. [/quote]

  Този път е ВКС на Лозан Панов

 57. 57 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Присъдата е невиновен.
  Съдът не може да се произнася за невинността, а само отсъжда по отношение виновност - тоест в случая имаме недоказана виновност.
  Не мога да разбера защо българският се държи като език за тъпаци, който не може да понесе малко прецизност в неспециализирания изказ. Мисля, че оттам започват много от проблемите.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  И от таш трънка не излезе заяк. Сега в Страсбург дело срещу прокуратурата и Станишев.
  Давай Цецо!

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 60. 60 Профил на селянин
  селянин
  Рейтинг: 470 Весело

  советский суд - самой справедливой суд в мире!!!!

 61. 61 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Любопитно

  Чакам обещаната информация от Ченалова!!

 62. 62 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3353 Неутрално

  [quote#52:"Напаст"]Колкото до протеста на прокуратурата... Същият е като обвинението - съшито с бели конци,[/quote]
  естествено и не случайно
  [quote#52:"Напаст"] Ти не беше ли от почитателите на "бай Ставри", апропо?[/quote]
  всъщност не , реалист съм винаги . нарушение на закон (не му ли викате престъпление професионалистите ) има според съда , и присъда има - оправдателна ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 63. 63 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Любопитно

  "...Независимо от съществуващата йерархическа структура в МВР и произтичащата от нея подчиненост на директора на министъра на вътрешните работи, подсъдимият Цветанов не е имал право да изземва чужди правомощия и да отказва прилагането на СРС."

 64. 64 Профил на Иван Арнаудов
  Иван Арнаудов
  Рейтинг: 538 Гневно

  [quote#16:"mr.lord of light."]За разлика от всички други партии, ГЕРБ са готови още утре.[/quote]
  [quote#29:"mr.lord of light."]Дали па няма да е по- добре наистина да идем на едни извънредни избори точно сега, когато са кат патки в дерето? [/quote]
  Ма вървете бе. Явно преди да съсипете държавата и да докарате нова Виденова зима, няма да се откажете, марокански скакалци такива. Хайде поне по-бързо да стане, че най-сетне да вървите по дяволите.

  Някои хора поддържат линия, а пък аз... поддържам окръжност.
 65. 65 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2156 Неутрално


  Сега на цвъки ще му порастнат ушите, ако ... въобще е възможно да станат по-големи, отколкото са ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Рейтинг: 1466 Весело

  До коментар [#34] от "Напаст":

  Съмнявам се че дело като това ще се гледа от жури. Обикновено журито гледа дела където пострадалия е жив човек а не юридическо лице.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 68. 68 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#24:"mr.lord of light."]Хахахх, каква излагация беше, помните ли? [/quote]

  ... то и ние, гласоподавателите от Орландовци, дето сме 110% за ГРОБ много се смяхме...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 69. 69 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1319 Весело

  До коментар [#67] от "zuk_trombon":

  Е, нали и аз това казах. Масква е нашият "светъл пример", а червената петолъчка на Кремъл - пътеводната ни звезда, хахах...

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 70. 70 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 516 Неутрално

  "Цветанов е оправдан не защото е действал правомерно, а защото прокуратурата не е доказала, че е имал за цел да спаси от отговорност Орлин Тодоров" Има още от тези и по-надолу.

  И какво излезе сега"
  Цацо е спасил Цецо.

 71. 71 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Любопитно

  [quote#63:"stenli1"]Цветанов не е имал право да изземва чужди правомощия и да отказва прилагането на СРС." [/quote]
  Като НЕ е имал право това не е ли НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОН?? Нарушение, за което може да се търси НАКАЗАТЕЛНА отговорност?

 72. 72 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  [quote#62:"жу суи форумно ястребче"] нарушение на закон (не му ли викате престъпление професионалистите ) има според съда , и присъда има - оправдателна ... [/quote]
  По друг начин му казваме, ама нейсе... Основното правило е, че всеки е невинен до доказване на противното (т.н. "презумпция за невиновност". Тоест, доказателствената тежест, че е извършено престъпление е на прокуратурата. Съдът решава, след като приеме доказателствата и изслуша и двете страни в процеса. Обвиняемият винаги трябва да има защитник, който в краен случай му се назначава от държавата, напълно безплатно.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 73. 73 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  [quote#43:"Напаст"] Ако имаха предвид онова, трябваше да напишат "аперИтивните съдии"... [/quote]

  така е и все пак много прилича на "онова" пък и честно казано, за някои от тях мисля, че няма да са далеч от истината

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 74. 74 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 473 Любопитно

  За 6-те "НЕ"-та разбрахме,
  а за 6-те апартамента?
  Осъдиха ли тъщата, на която той достойно и по мъжки прехвърли вината?
  Или тази жена е някаква втора Ирена Кръстева с неограничени доходи?

 75. 75 Профил на b_d_s
  b_d_s
  Рейтинг: 675 Неутрално

  С две думи – некадърна прокуратура.
  И съсела се измъква за пореден път, след като правеше каквото си поиска.

 76. 76 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#73] от "bludniq_sin":
  [quote#73:"bludniq_sin"]честно казано, за някои от тях мисля, че няма да са далеч от истината[/quote]
  Аз също, колега... Дано доживеем деня, в който всички ще излязат без тогите си от Храма, а вътре ще влязат САМО честни, почтени, можещи и неподкупни съдии.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 78. 78 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3040 Весело

  До коментар [#56] от "stenli1":
  Е, и?

  За в НЕ-в-правомощията ти "Не" си НЕ-винен!

  Явно ако беще резюлирал с "Да", пак извън пълномощията му - би трябвало да е виновен!
  А ако не е бил резюлирал - да го съдят за престъпно бездействие!

  Идиотията е пълна!

 79. 79 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  Не ми се изясни, как ЦЦ хен е нарушител на закона, хем е невинен.
  Това май само в България е възможно.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 81. 81 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  Цецо или е наистина е невинен или има връзки в съда!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 82. 82 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3040 Весело

  До коментар [#77] от "voltaire":
  Те там са си по старото "Винаги готов!".
  Нищо, че са по-скоро на ниво чавдарчета ...
  Кълват на една близалка и Баце с фанфари ...

 83. 83 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1319 Весело

  До коментар [#80] от "voltaire":
  [quote#80:"voltaire"]И един мармот, да пише протоколи ... [/quote]

  Е, позволено ни е да си мечтаем, нали?

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 84. 84 Профил на Yadada
  Yadada
  Рейтинг: 611 Любопитно

  А с делото на Станишката какво стана?

  БКП = БСП = СДС = ДПС = НДСВ = ГЕРБ = Мафия! The Revolution Will Not Be Televised
 85. 85 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Поне един да понесе отговорност! Но не. И този излезе "чист и невинен като снежинка".

 86. 86 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Весело

  До коментар [#78] от "xm...":

  Отказва да приложи решение на съда.
  "НЕ е имал право". След като НЕ е имал право да откаже...

 87. 87 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#55:"Jumbo Jet"]Очевидна репресия беше, не виждам защо циврите. [/quote]

  ...цивриме 'щото и "репресията" и "оправдателната" присъда са манипулирани... законносъобразност НУЛЕВА

  ********************

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 88. 88 Профил на sqrt
  sqrt
  Рейтинг: 930 Неутрално

  Цецо щаха да го пращат в затвора ако не беше целунал ръка на Доган, задето го подлушва като вътрешен министър и дето се опитваше да шантажира Тиквата. Иначе той е много полезен на турците: напълно безнравствен, първичен и невероятно алчен. Плюс върши работа по организацията на бг простия матрял.

 89. 89 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#84:"Yadada"]А с делото на Станишката какво стана? [/quote]

  ... делото ще продължи след около 15г. (когато ще се разсекретят документите, дето ги отнемА...)

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 90. 90 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#3] от "BG Stability":
  Доколкото съм запознат не прокуратурата , а съда е този който пре/ или не пере/...

 91. 91 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1865 Любопитно

  До коментар [#90] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Нали?
  Дали?

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 92. 92 Профил на cai
  cai
  Рейтинг: 215 Весело

  До коментар [#24] от "mr.lord of light.": "И напълно заслужено е да бъде звезда- спечели и последните избори, докато беше подсъдим!"

  Смея се на подобна наглост, но би трябвало да започна опаковането на багажа...

 93. 93 Профил на Велко Мавриков
  Велко Мавриков
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#6] от "bohr":

  Но пък за последната година доста станаха невинните.

  Цветанов, Манчев, Бисеров, Василева, Фидосова, Илиева и Масларова благодарят на министър Иванов за добрата работа
 94. 94 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 264 Неутрално

  България. само тук осъдените ги обявяват за невинни.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 95. 95 Профил на eugenia
  eugenia
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ами след Бисеров и Масларова някак си не мога да се възмутя толкова силно. Тук чета коментари от по-знаещи - точно за какво е имал право да каже "не" и за какво "да", на кого какви услуги е вършил и т.н. Аз не знам, наистина, но щях да умра от смях ако него го осъдят, за разлика от горните двама.

 96. 96 Профил на rde32513083
  rde32513083
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#7] от "Wornoxmaniak Ултра активно тренди":

  Както и да я усуква "право"раздавателната ни система показва перманентната си продажност и слугинаж. Разбира се, юридическите хватки позволяват възникването на невероятни казуси, но е очевидно, че един властимащ физкултурник може да събори цялата тая "система" с герберски поглед!

 97. 97 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 236 Неутрално

  За шестаците ясно:
  6 "не", 6 апартамента, невинен.

  А единици кога? Например:

  1 харддиск от
  1 цецомобил, повреден с
  1 отвертка от
  1 50-годишен юбиляр, изпратен в
  1 лаборатория за възстановяване на записите.

 98. 98 Профил на rde32513083
  rde32513083
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#94] от "полувишис":

  Сложих плюс само заради духа на поста. За съжаление пак е далеч от истината - виж Турция, Укропия... Навсякъде властодържателя е прав, а кривия кюнец - осъден...

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Вече всеки пияндурник, убил човек с колата си ще бъде оправдаван, понеже прокуратурата трябва да докаже, че казвайки се в автомобила, е имал НАМЕРЕНИЕ да блъсне някого.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK