Еврокомисията представя днес доклада за напредъка, ВСС решава да подаде ли оставка

Заседание на ВСС

© Анелия Николова

Заседание на ВССЕвропейската комисия (ЕК) ще представи днес в Брюксел докладите за България и Румъния по Механизма за сътрудничество и проверка (МСП или т.нар. CVM), които отчитат състоянието на правосъдната система, борбата с корупцията и организираната престъпност. 


Висшият съдебен съвет (ВСС) ще решава по същото време в София как да отговори на управляващите, които снощи го призоваха да се саморазпусне. Въпреки че ГЕРБ и Реформаторите не коментираха предстоящия доклад, а само общо провалите и скандалите в работата на съвета, е ясно, че поводът за искането им е оценката, която ще получи България днес. 


От черновата на доклада, за която "Дневник" вчера писа, става ясно, че има остри критики към работата на ВСС и прокуратурата, включен е скандалът със записите, станал известен като "Яневагейт" като пример за сериозни системни проблеми и съмнения за независимостта на съдебната властт, по който комисията очаква прозрачно и непредубедено разследване. (още за доклада вижте в карето). 
Членовете на съвета едва ли ще подадат оставки - двама от тях (Ясен Тодоров и Светла Петкова) вчера вече казаха, че не виждат причина за това и дори определиха искането като незаконосъобразно. Те са част от т.нар. мнозинство около главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ВАС Георги Колев. Представляващият съвета Димитър Узунов, чийто изненадващ избор на тази позиция предизвика скандал преди седмица, не е коментирал до момента. 


Калин Калпакчиев, от членовете, които са в малцинство и често са крикикували работата на съвета, коментира: "Потвърди се това, което някои колеги още миналата седмица споделиха:


целта е да се създаде гръмовна новина, която да отклони вниманието от отговорностите за критичните оценки в доклада


на Европейската комисия и да се говори само за ВСС."


С остра реакция по темата се включи бившият правосъден министър Христо Иванов, който обясни, че "общото в критиките в доклада към мнозинството във ВСС и към прокуратурата е персоната на Сотир Цацаров" и че искането на международен одит за работата на прокуратурата е безпрецедентно. 


Управляващите не коментираха защо не се възползват от възможностите на Закона за съдебната власт -парламентът може с една трета от депутатите да предложи съветът да образува дисциплинарни производства за членове на съвета от парламентарната квота (те са 11) за неизпълнение на служебните задължения. За оставка на ВСС заговори първа вчера вицепремиерът Меглена Кунева, като обясни, че са загубили репутацията си.  


Радан Кънев от Реформаторския блок, който е в опозиция, заяви, че е по-добре заедно с този ВСС да си ходи и това Народно събрание и призова за оставки на главния прокурор и председателя на ВАС. 


Патриотичния фронт и АБВ ще обявят днес позицията си по искането на ГЕРБ.  


Какво още пише в черновата на доклада


Новият доклад включва още тежки оценки и дипломатични, но ясни препоръки. Една от констатациите в него е, че "сериозните твърдения за корупция и търговия с влияние в съдебната власт са били проверявани след вътрешен и външен натиск като институциите не са били способни или не са имали волята да започнат разследване по своя инициатива".


Също така е препоръчана независима проверка на прокуратурата, каквато е предвидена в приетата Стратегия за съдебната реформа, изготвена от бившия правосъден министър Христо Иванов.


Друг съвет от ЕК за работата на прокуратурата е, че трябва да има "по-силно усещане за инициатива и отговорност чрез по-малко йерархична култура и засилване на отчетността като цяло".


В документа са коментирани и промените в Конституцията (с плюсовете и минусите във финалния им вариант като според документа приетото разпределение на членовете от парламентарната квота вои до "засилване на политическото влияние в съда и намаляване на отчетността на прокуратурата")важността да се приеме антикорупционния закон и проблемите във Висшия съдебен съвет (ВСС).


Между редовете се разбира, че скандалът с есемеса от премиера до председателя на ВКС Лозан Панов също е отразен (написано е, че са възникнали въпроси, свързани с директно политическо влияние в съвета).


Отбелязани са и поредицата убийства. Записано е още, че България остава сред страните с най-висока корупция. 


Много критични са бележките и за работата на ВСС. Отбелязани се областите, в които и в предишни доклади се е изразявало съмнението в способността на ВСС да осъществява ролята си на пазител на съдебната независимост и почтеност като:


- непрозрачни назначения,
-  непоследователна дисциплинарна практика,
- потенциални манипулации на разпределението на делата.  


Като положително развитие са отбелязани изборът на Панов и промените в СГС, а изразяването на ясна позиция в подкрепа на съдебната реформа от част от магистратите като "здравословен знак за нова култура". Основен тест за България през 2016 г. ще бъде необходимостта от приемането на изготвения Закон за съдебната власт.  


В проектодокумента положително е оценена и идеята на новия правосъден министър Екатерина Захариева за Съвет за съдебна реформа към правителството като се препоръчва за реализирането на стратегията за съдебна реформа да бъде внесен проектът за промени на Закона за съдебната власт, изготвен от Министерството на правосъдието.


Четете през деня всичко за доклада, реакции и първи коментари, както и какво пише в доклада за Румъния в специалната тема на "Дневник" - "Евродокладът".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (43)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2591 Неутрално

  ВСС да си подава оставката, независимо кой какво казва и пише!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1978 Весело

  И този доклад ще си отиде в историята с реплики от рода на - Бе яяя!Не може да им се угоди на тия,много силно аргументираната реплика - Могат да ме хванат за шлифера.Шумно ще наблегнем на малко позитивните неща и както винаги ще вземем мерки за по високи творчески успехи.

 3. 3 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Това е някаква пародия!
  Борба с корупцията в България!?По скоро, тънка гавра с вЕрващия електорат-ако е останал такъв!?

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 4. 4 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 684 Неутрално

  българската полиция, обвинена в кражба и насилие срещу бежанци
  http://demoefe.ikuna.com/187_america/3580209_la-policia-bulgara-acusada-de-robos-y-violencia-contra-los-refugiados.html

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 5. 5 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 753 Разстроено

  Има деца, на които ако им дърпаш ушите, стават хора. Има и такива, дето не стават.
  Днешните "деца", колкото и да им дърпат ушите, ще продължават да тропат с крак и да викат "искам, искааааааааааам"!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 6. 6 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  Този "льош" Христо, к'во си мисли, че той като си подаде оставката, ВСС целият ще се повлече след него ли?!...
  Ами няма пък!

 7. 7 Профил на kilmer
  kilmer
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Трябва всички да подадат оставка - ВСС, прокурор и правителство!!! Това е кулминацията на краха на корумпираната система , която е ежедневието в България. По ясна оценка не може да даде ЕК - те казват : рестарт на България!!! Без ДС, без Бойко, Първанов, Пеевски и цялата клика от хора които биват държани да кротуват с компромати, затова няма нито един осъден!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 8. 8 Профил на flashlight
  flashlight
  Рейтинг: 233 Гневно

  "Между редовете се разбира, че скандалът с есемеса от премиера до председателя на ВКС Лозан Панов също е отразен (написано е, че са възникнали въпроси, свързани с директно политическо влияние в съвета)."

  Стига с тия междуредия! Мутри между редовете не четат. Право куме в очите и спиране на кранчето. Вкупом съгрешиха и вкупом излишни станаха. Бардакът да се затваря!

  Да спориш с простак е безсмислено, достатъчно е да му дадеш повод да си покаже простотията.
 9. 9 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 684 Неутрално

  директорът на офиса на ВКБООН/върховен комисар за бежанците на ООН/ в България, Roland-Франсоа Вейл.
  "Ние получаваме оплаквания от хора, които са пресекли границата и са били задържани от Гранична полиция или полицейска охрана: казват побои, крадат притежанията им и прилага и така наречената" отпор ", т.е. силово обратно към Турция от българска територия ", каза Weil.
  http://demoefe.ikuna.com/187_america/3580209_la-policia-bulgara-acusada-de-robos-y-violencia-contra-los-refugiados.html

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 10. 10 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  Само спиране на еврофондовете, мафията от доклади не разбира!
  Еврофондовете в България на тоя етап само укрепват позицийте на мафията и задълбочават корупцията!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 11. 11 Профил на Jorro Jorrov
  Jorro Jorrov
  Рейтинг: 627 Любопитно

  Oxfam изисква действия на ЕС във връзка със съобщенията за българските полицейски злоупотреби с бежанци.
  Сметките включват:
  :: Голяма група от деца, каза, че те са застрашени, използвайки оръжия и кучета от шест български полицаи, които се опитват да ги принудят зад границата с Турция. Докато някои избягали, 15 са били задържани и един изстрел в крака.

  :: A група от около 10 интервюирани свидетели полицай държи пистолет в челото на бежанец, а други лежаха на земята, очевидно в безсъзнание. Те избягаха от страх, но полицията ги хвана и взе ценни вещи, храна и вода.

  "По-късно, в близост до границата със Сърбия, полицейски служители, освободени кучета на тях и изстрели бяха чути", анкетьорите бяха казал. Седем души от групата изчезна и те не са имали контакт с тях, тъй като. "

  :: Двама афганистански мъже казаха служители бяха стреляли по тях, за да се предотврати бягството им.

  :: Друго си в 20-те години каза, че е пистолет-я прати от полицията.
  https://uk.news.yahoo.com/oxfam-demands-eu-action-over-reports-bulgarian-police-002224988.html

 12. 12 Профил на veselakoleda
  veselakoleda
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Рано или късно оставки ще има. Всеки, който се е сблъсквал с българското правосъдие, знае, че повече не може да продължава така. Ако тези хора имат някакво останало достойнство, в което се съмнявам, ще отложат агонията и ще си отидат още днес. Всички вън начело с Цацаров и Бойко!

 13. 13 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Аз предлагам и ВСС да поиска оставката на правителството и народното събрание. Нали властите са незаеисими и равнопоставени.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 14. 14 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1978 Весело

  В стар милиционеро-социалистически стил,ще отбележим шумно напредъка,а назадъка ще смотаме под чергата.

 15. 15 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#11] от "Jorro Jorrov":

  Това какво е?! Превод с някакъв гугъл дето знае основно цигански ли?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 16. 16 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 895 Весело

  Поредната буря в чаша с вода!!! Нито е първата, нито ще е последната.... но пък поле за изява на треторазредни политикани... пак кяр!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 17. 17 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Гербавите нямат никакви оправдания за доклада. Ако Баце беше читав, щеше сам да поиска разследване на фактите около Яневагейт за да се докаже, че е чист.

 18. 18 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 895 Весело

  До коментар [#11] от "Jorro Jorrov":

  Като гледам освен българското правосъдие, граничната охрана и българският език ти е голямо гайле... почни от най лесното, научи български....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 19. 19 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 289 Неутрално

  браво, оставка на ВСС е наложителна и много закъсняла.

  но колко време ще чакаме експертната помощ от ЕС за прокуратурата? искрено се надявам тази експертна помощ да започне скоро и да стартира със задържане под стража на Главния Сотир - Прокурор Цацаров, както и с приятелско изтръгване на показания от него. и скоростна програма за отслабване

  след което задържане под стража и на всички останали прокурорски приятелчета и изпълнители на поръчки.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 20. 20 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 895 Весело

  До коментар [#17] от "neznaiko.bg":

  Той и така Баце си е чист, защо му е да рови мръсното бельо на двете каки??

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 21. 21 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Да видиш ти! И Радан Кънев се е сетиш, че щом парламента иска остаека на ВСС, трябва да си ходи и той барабар с правителствотоЛидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че искането за оставка на ВСС е закъсняло, и поиска оставката и на парламента.
  “Може би е добре, заедно с този ВСС да си ходи и това НС, което носи пълна отговорност за свинщините в съдебната система”, написа в профила си в социалната мрежа Facebook лидерът на ДСБ Радан Кънев.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 22. 22 Профил на flashlight
  flashlight
  Рейтинг: 233 Гневно

  [quote#12:"veselakoleda"]Ако тези хора имат някакво останало достойнство, в което се съмнявам, ще отложат агонията и ще си отидат още днес. Всички вън начело с Цацаров и Бойко! [/quote]

  До коментар [#12] от "veselakoleda":

  Нямат останало достойнство, никога не са го имали, за да остане нещо ! Има ли още някой, който да не е разбрал това?

  Да спориш с простак е безсмислено, достатъчно е да му дадеш повод да си покаже простотията.
 23. 23 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  [quote#5:"дедо Андро"]Днешните "деца", колкото и да им дърпат ушите, ще продължават да тропат с крак и да викат "искам, искааааааааааам"! [/quote]
  Явно виновни са "родителите", така са "научили" децата си, само да искат без да дават?!!!!

 24. 24 Профил на flashlight
  flashlight
  Рейтинг: 233 Весело

  [quote#15:"tribiri"]Това какво е?! Превод с някакъв гугъл дето знае основно цигански ли? [/quote]

  До коментар [#21] от "tribiri":

  Спам, не виждаш ли, че не е можал и да прочете заглавието на статията

  Да спориш с простак е безсмислено, достатъчно е да му дадеш повод да си покаже простотията.
 25. 25 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Тези от ВСС са се впили като кърлежи - и в бюджета, и на топлите си местенца и срещу дебелото заплащане ни показват циркове със серийни скандали и свободно разхождащи се престъпници.... Няма да си дадат пставка докато народа не ги откъсне от креслата им!

 26. 26 Профил на flashlight
  flashlight
  Рейтинг: 233 Любопитно

  [quote#7:"kilmer"] те казват : рестарт на България!!! Без ДС, без Бойко, Първанов, Пеевски и цялата клика от хора които биват държани да кротуват с компромати, затова няма нито един осъден!!! [/quote]

  До коментар [#7] от "kilmer":

  Остава да има кой да натисне копчето за рестарт

  Да спориш с простак е безсмислено, достатъчно е да му дадеш повод да си покаже простотията.
 27. 27 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Изпълнителната власт иска независимата съдебна да си подаде оставката! То, Конституцията на РБ не е свещена крава, ама не е и клепоухо магаре! И после всички плачат, че институциите в България не се уважавали... Абна работа!

 28. 28 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#22] от "DartHard":

  Аз не съм го разбрал! Писна ми да чета коментари в стил пасртиен секретар споделя с простолюдието чистата истина извираща от партийните директиви!

  Кои скандали произведе напоследък ВСС?!
  Скандалът Бойко Борисов опрасква съдийка
  Бойко Борисов купува апартамент в Барселона на гадже
  Бойко Борисов получава СМС
  Бойко Борисов изпраща СМС
  Бойко Борисов кадрува във ВСС


  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 29. 29 Профил на flashlight
  flashlight
  Рейтинг: 233 Весело

  [quote#28:"tribiri"]Аз не съм го разбрал! Писна ми да чета коментари в стил пасртиен секретар споделя с простолюдието чистата истина извираща от партийните директиви! [/quote]

  До коментар [#28] от "tribiri":

  Ами първо прочети доклада на Еврокомисията, или поне статията, опитай да вникнеш в съдържанието, може и да разбереш нещо 🎃🎃🎃

  Да спориш с простак е безсмислено, достатъчно е да му дадеш повод да си покаже простотията.
 30. 30 Профил на Balkanets
  Balkanets
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Некадърникът на властови пост по принцип НЕ ПОДАВА оставка. Къде ще намери той такъв келепир:
  1. Всички знаят, че е некадърен, но не смеят да му го кажат в очите;
  2. На позицията си Некадърникът във властта не върши нищо, освен интриги и продажби на влияние, което импонира на мързела му;
  3. Получава прилична държавна заплата, социални осигуровки, държавни привилегии, достъп до властови инструменти, илюзия собствена значимост;
  4. Продавайки влияние, т.е. злоупотребявайки с позицията си той получава тлъсти комисионни, скъпи подаръци (лимузини, яхти, луксозни почивки), чужди властови опции (например дъщерята му да бъде регистрирана за "крайно нуждаеща се" в крайморска община и да получи парцел за хотел на I-ва линия, или да замени 2 декара в Странджа - Сакар за 10 декара в центъра на София);
  5. Всички тези безочливи безобразия стават пред очите на целия свят, но Некадърникът във Властта няма срам. Единствено само ние се срамуваме;
  6. Всички тези безочливи безобразия ги плащаме ние, в допълнение на униженията, които сме принудени да търпим от Некадърника във Властта.

 31. 31 Профил на shtavesht
  shtavesht
  Рейтинг: 233 Неутрално

  това ли е на Боко последната идея за имитация на реформа - решават ВСС да си замине в заслужена пенсия, назначаваме нови и казваме - преборихме корупцията в съдебната система..

 32. 32 Профил на shtavesht
  shtavesht
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#20] от "boby1945":

  ирония или така мислиш наистина?

 33. 33 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#29] от "DartHard":

  Прочетете си пак коментара! Вие издавате колективна присъда и посочвате с пръст " врага". Яня Янев с неговите лъжи е невинен. Борисов с опраскванията и СМСите е невинен. Виновен е само ВСС. Сега и отколе!

  Е! Аз си спомням, времето когато за всичко беше виновен Роналд Рейгън.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 34. 34 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  Че няма да има дъжд от оставки е ясно на всички, но че и няма да мине без последствие съм сигурен и не защото, някой е добър или лош, а защото повече така не може и това се вижда, чувства и няма как да бъде пренебрегнато.
  Това което е важно за нас е да станат по-бързо и ние да знаем за какво си даваме парите, като плащаме не лошите заплати на съдии, прокурори, МВР и всички замесени в тези системи.
  Но и ние не трябва да ги оставяме на мира, докато не видим, че нещата започват да се случват.

 35. 35 Профил на Balkanets
  Balkanets
  Рейтинг: 233 Весело

  Много ми е смешно. Направих си експеримент - написах по-горе пост, в който най-абстрактно описах един анонимен Некадърник във Властта, без да конкретизирам и без да визирам некой. Целта ми беше да видя дали некой ще постави минус, т.е. дали некой ще се види в описанието и ще се подсърди.
  И се намери. А щом толкова бързо се намери, това значи, че са много тези Некадърници във Властта - крадци, мошеници, тарикати, всичките навлеци, хрантутници и паразити!

 36. 36 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Питайте Ясен Тодоров.
  Той ще ни обясни от етична гледна точка как изобщо не се налагало да си подадат оставките.
  И да го оставим на мира...че по време на заседанията си изпраща СМС-и от интимен характер.

 37. 37 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 895 Весело

  До коментар [#32] от "shtavesht":
  Така мисля наистина.
  Да ровиш из бельото на две каки на средна (+) възраст, при това едната наричана в прав текст "гнила ябълка" от франсето- дипломат, а другата с полупризнати пак в прав текст секс-мераци към ББ ...... си е много нефелна операция....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 38. 38 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 895 Весело

  До коментар [#35] от "Balkanets":

  Не ставай смешен Андрешко, тези във властта
  [quote#35:"Balkanets"] ..... - крадци, мошеници, тарикати, всичките навлеци, хрантутници и паразити[/quote]
  а тези дето и за власт не ставате, но избирате "тези във Властта, сте росна вода ненапита....

  Както викаше преди време енорийския настоятел, "При толкова хубави ученички наоколо, откъде се взимат тези стари баби?"

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 39. 39 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 632 Неутрално

  [quote#21:"tribiri"]Да видиш ти! И Радан Кънев се е сетиш, че щом парламента иска остаека на ВСС, трябва да си ходи и той барабар с правителството[/quote]
  Бира, преди година кога Радан Кънев искаше оставка на ВСС, гербероподобните гледаха като изоглавени. После при промяната на Конституцията изведнъж в преходните и заключителни разпоредби ни в клин, ни в ръкав се появи параграф, че настоящият ВСС няма да се разпуска, а ще доизкара мандата си до 2017 г. КОЙ наложи и гласува този текст е ясно и върви по линията ГЕРБ-ДПС-АБВ. Не сме забравили, че Бойку тръбеше из телевизиите, че ВСС трябва да се раздели на колегии, а не да се разпуска /щот много убав/ и че всички промени в прокуратурата се отнасят за времето след Цацата /щот и той много убав/. Сега се присетили гербавите да искат оставки. Естествено, че ще им лепнат вмешателство на законодателната в съдебната власт, като не го направиха законно, когато се променяше Конституцията.
  Ма тикви акъл имат ли?

 40. 40 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 632 Неутрално

  [quote#29:"DartHard"]Ами първо прочети доклада на Еврокомисията, или поне статията,[/quote]
  Докладът на ЕК не е съсредоточен единствено върху работата на ВСС и тук "бирата" е прав. Тази герберска свръхактивност всичко да се стовари на гърба на ВСС е опит да се отклони вниманието от най-важните проблеми, а те са свързани с дълбока реформа на съдебната власт и най-вече на прокуратурата.

 41. 41 Профил на luliak
  luliak
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ще подаде на кукуво лято! Никой не може да ги пипне и с малко пръстче

 42. 42 Профил на flashlight
  flashlight
  Рейтинг: 233 Весело

  [quote#33:"tribiri"] Яня Янев с неговите лъжи е невинен. Борисов с опраскванията и СМСите е невинен. Виновен е само ВСС. Сега и отколе! [/quote]

  До коментар [#33] от "tribiri":

  В това ти искаш да ме убедиш, но няма как да стане. 🎃🎃🎃

  Да спориш с простак е безсмислено, достатъчно е да му дадеш повод да си покаже простотията.
 43. 43 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 907 Неутрално

  [quote#27:"venelingeologia"]Изпълнителната власт иска независимата съдебна да си подаде оставката! ... И после всички плачат, че институциите в България не се уважавали... [/quote]

  Има резон във Вашето мнение. Но мисля че институциите в България не се уважават преди всичко защото са корумпирани и/или некомпетентни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK