Кабинетът видял критиките към ВСС в евродоклада, но няма да призове за оставка на съвета (видео)

Отляво надясно - министърът на правосъдието Екатерина Захариева и вицепремиерите Меглена Кунева и Румяна Бъчварова.

© Анелия Николова

Отляво надясно - министърът на правосъдието Екатерина Захариева и вицепремиерите Меглена Кунева и Румяна Бъчварова.Правителството отчете, че по-голямата част от критиките в излезлия днес доклад на Европейската комисия за напредъка в правосъдието, борбата с организираната престъпност и корупцията са насочени към Висшия съдебен съвет (ВСС), но кабинетът нямало да последва призива на парламентарните групи на ГЕРБ и Реформаторския блок за разпускане на съвета.


Това се разбра от думите на министъра на правосъдието Екатерина Захариева на пресконференция днес в Министерския съвет заедно с вицепремиерите Меглена Кунева (по координация на европейските политики и институционалните въпроси), Румяна Бъчварова (по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи) и Томислав Дончев (по европейските фондове и икономическата политика).


"Не е наша работа"
Във вторник вечерта с две отделни декларации управляващите формации ГЕРБ и Реформаторския блок поискаха оставката на ВСС, но днес не получиха подкрепа от партньора си Патриотичен фронт, на който искането му се стори безсмислено. Самият съвет днес на извънредно заседание отказа да се саморазпусне.


В евродоклада се препоръчва реформа на ВСС, включително мониторинг на това как се прилага и доколко е сигурна системата за случайно разпределяне на делата в съдилищата. За Инспектората към съвета се казва, че той трябва бързо да получи правомощия и ресурси да си върши основната функция - да гарантира етиката и борбата с корупцията в съдебната система, както и да има прозрачни последици и последователни действия след установяването на проблеми.


"Нашата работа като правителство е да си вършим работата. Оставката на ВСС е морален акт", заяви правосъдният министър Екатерина Захариева и уточни, че вече от съвета са отказали да се саморазпуснат, както поискали управляващите партии. Според нея обаче основните критики в доклада са насочени точно към ВСС, затова кабинетът щял да предприеме всички стъпки за промени, включително и законодателни чрез Народното събрание, от което очаквал подкрепа."Обективно обективен"


"Обективно обективен" - така определи докладът Меглена Кунева.


"Той дава обективна оценка за предприетите стъпки, като се отбелязва напредък в някои области, но са показани и ясни сигнали къде трябва да се предприемат допълнителни стъпки", посочи Меглена Кунева. Нейният прочит е, че приетите стратегии за антикорупцията и за борбата с организираната престъпност трябва да бъдат приложени. "Дали България според Европейската комисия е проявила достатъчна политическа воля", попита вицепремиерът по координация на европейските политики и сама си отговори: "Да, отчита се, че правителството има воля, но се отбелязва, че 2016 година ще е тест за борбата с корупцията."


Кунева посочи, че от Европа харесали антикорупционния орган, сформиран по нейна идея, но настоявали за антикорупционно законодателство. Тя уточни, че през февруари ще внесе отново нейния проект за закон, който веднъж не беше одобрен от парламента още на първо четене.


Според нея Брюксел казал "мислите правилно, действате правилно, но трябва да имате по-бързи действия". Тя добави, че тази година правителството ще предприеме действия за решаването на проблемите, но това трябвало да направят и другите две засегнати власти - законодателната и съдебната.


Кабинетът видял критиките към ВСС в евродоклада, но няма да призове за оставка на съвета (видео)

© Анелия Николова


"Обективно поощрителен"


Министърът на правосъдието определи заключенията в доклада като "обективно поощрителни".


Екатерина Захариева заяви, че не само има надежда в доклада, но у управляващите имало желание и план за действие за реформи. "Със сигурност има позитивни неща, но пише, че стратегиите не трябва да остават на хартия", добави тя. Министърът посочи, че през първото тримесечие на годината приоритет е подготвянето и внасянето до 10 март на Закона за съдебната власт, който да въведе приетите в конституцията промени в действие. След това щяло да се мине към Търговския закон, а във втората половина на годината и към Гражданския процесуален кодекс.


"Има доста критики към някои институции", отчете тя и добави, че става дума за работата на ВСС, където трябвало да се решат проблемите с дисциплинарните производства, кариерното израстване на магистратите и усещането, че част от решенията се взимат непрозрачно. Според нея комисията очаквала по-бързо въвеждане на електронното правосъдие.


"Крайно време е да спрем да гледаме на доклада сякаш някой размахва пръст на България. Това е механизъм за партньорство", добави Захариева.


Кабинетът видял критиките към ВСС в евродоклада, но няма да призове за оставка на съвета (видео)

© Анелия Николова


"Обективно критичен"


За Румяна Бъчварова оценката на доклада е "обективно критичен". "Общата оценка е обективен не само за констатацията на проблемите, но и за обективността в положителните знаци", смята тя.


За Министерството на вътрешните работи за пръв път се отчитал силен напредък в борбата с организираната престъпност. Въпреки че в документа били застъпени показните убийства от началото на тази година, Бъчварова призова оценките да се дават след края на разследванията, за да не влияят на работата на нейните служители.


Тя отчете, че в доклада е похвалено бързото и качествено прехвърляне на Главната дирекция за борба с организираната престъпност, което довело и до резултати.


За Бъчварова приоритет тази година е предстоящото внасяне на Закона за МВР, в който щели да бъдат залегнали всички реформи във ведомството. В момента проектът бил даден за междуведомствено съгласуване, а в най-скоро време предстояло приемането му от Министерския съвет и оттам внасянето му в Народното събрание.


Томислав Дончев заяви, че макар слабо застъпено, в доклада фигурират обществените поръчки. В момента парламентът разглежда изцяло нов закон, който обаче търпи критики, че отваря врати към корупцията. "Законът пунктуално транспонира европейските директиви, дори и някои препоръки", заяви той и отказа да отговори на емоционалните политически критики от някои депутати.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  Кабинета се ориентира в обстановката правилно.

 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8059 Неутрално

  Забелязах,че в статията нито веднъж не се споменава името на Борисов.Той да не би да няма нищо общо с правителството?

 3. 3 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Кабинетът гледа натам, накъдето му врътнат тиквата и вижда само тогава, когато му свалят превръзката от очите. И си се хили на матряла...

 4. 4 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  А Кунева отново е брилянтна - обективно обективен доклад... това е изказ, не е селянка от Банкя...

 5. 5 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#2] от "Роси":

  За плюене по Борисов си има вече тема. Тази статия е за коментарите на ресорни министри, които имат пряко отношение към доклада.

 6. 6 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1637 Гневно

  Обективно погледнато, на правителството му е обективно през центъра - няколко страници витиевати писания. КОЙ му пука! Баце днес на заседание на МС похвалил прокуратурата. И що не!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 7. 7 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1645 Любопитно

  "Нейният прочит е, че приетите стратегии за антикорупцията и за борбата с организираната престъпност трябва да бъдат приложени."

  жалко... не е успяло да докрета до стратегията за съдебна реформа клетото бабе

 8. 8 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Бегай бе! Тези да не са чели друг доклад? Къде видяха оптимизма, аз не разбрах. И нито дума за цацаратурата..... И нито дума от Бъчварова за корупцията в ниските етажи в МВР (разбирай от пешаците и катаджиите нагоре). Па не вярвам аз да съм чел друг доклад.... не знам, нещо не ги разбирам тея - ти ги плюеш, а те викат - дъжда вали.........

 9. 9 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Хайде пак добри и лоши ченгета!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 10. 10 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Нашата работа като правителство е да си вършим работата. Оставката на ВСС е морален акт"

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 11. 11 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1645 Любопитно

  "Тя отчете, че в доклада е похвалено бързото и качествено прехвърляне на Главната дирекция за борба с организираната престъпност, което довело и до резултати."

  някой може ли да ни светне за тези резултати плс?

 12. 12 Профил на lyubos
  lyubos
  Рейтинг: 412 Весело

  А той, кабинетът, да не е на БСП и ДПС, щом няма да слуша парламентарните групи, които са го гласували??? Или пък първо ще пита #КОЙ ... и после ще заеме поза партер отново

 13. 13 Профил на Teaser
  Teaser
  Рейтинг: 388 Неутрално

  След трите грации очакваме базуката на Баце по темата....пряко, а не през прес-центъра

 14. 14 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 442 Весело

  [quote#2:"Роси"]Забелязах,че в статията нито веднъж не се споменава името на Борисов.Той да не би да няма нищо общо[/quote]

  Ми не е бил.
  Ти си давай де , кой ти пречи...

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 15. 15 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3453 Весело

  Ама, моладрударке, ма бива ли така!?

  Че нали вчера, следобеда, точно седналата в средата на снимката Вицепремиерка Кунева призова за оставка на ВСС?

  Тя не е ли от "кабинета"?

  И щом като днес Кунева е "обективно обективна" - поради что вчера беше "революционно необективна"?
  Или просто си се врътка с врътканията на Баце, а?

  Ех вие ... пумпалчета!

 16. 16 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1645 Любопитно

  [quote#14:"Карла Килмистър"]Ми не е бил. [/quote]
  ааа... мачле или в родилното?

 17. 17 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1385 Весело

  До коментар [#15] от "xm...":

  Никога не се знае, коги ще те осени истината... голата...

 18. 18 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Другаде е написано "обективно-стимулиращ и обективно-негативен", тъй че "обективно-обективен" е наистина смешно, но ако не е вярно, то няма място в статията.
  Остава и кабинетът да се беше напънал да сваля ВСС и така да си менкаме морални приканвания още два-три месеца поне.

  Доброто е заразно
 19. 19 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3453 Весело

  [quote#17:"Добрин Велков"]Никога не се знае, коги ще те осени истината... [/quote]
  Явно в случая - като изгрей Слънцето на сутринта ...

  И те осени, та чак приклякаш ...

 20. 20 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4522 Гневно

  "Не е наша работа"

  Не! Точно ваша работа беше да приемете промените в Конституцията напълно, а не да ги орязвате!

  Какво става сега? ГЕРБ и РБ призовават за оставка на ВСС (дург въпрос е дали това е лицемерие), но правителството не. Правителството не е ли на ГЕРБ най-вече?

 21. 21 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  До коментар [#20] от "vassilun":

  Немой ся тъй вълнува, значи. Досега не съм чувала правителство да приема промени в закони, а в Конституцията - хептен. Лаеш по грешното дръво.
  [quote#20:"vassilun"]Не! Точно ваша работа беше да приемете промените в Конституцията напълно, а не да ги орязвате! [/quote]

  Доброто е заразно
 22. 22 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1241 Любопитно

  [quote#18:"dogwoman"]"обективно-обективен" е наистина смешно[/quote]
  Признавам си, че не чух добре определението на Кунева и като го прочетох тук, си казах, че "обективно-обективен" си е нейният, нищонеказващ стил на чуруликане. Тя е толкова въодушевена заради подкрепата за антикорупционните мерки (нейния ресор), че едва ли би го нарекла "негативен". Истината рано или късно ще излезе, също като при скорошната редакторска дилема "свраки-каки".

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 23. 23 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#20] от "vassilun":


  [quote#20:"vassilun"]Не! Точно ваша работа беше [/quote]
  Тц! Не е тяхна.

 24. 24 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4522 Любопитно

  [quote#21:"dogwoman"]Досега не съм чувала правителство да приема промени в закони, а в Конституцията - хептен. [/quote]

  А Правителството на кого е? Не е ли на ГЕРБ и РБ и т. н.?

 25. 25 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1623 Гневно

  Думи, думи, нищо не значещи думи! Замазване на провала! Липса на отговори... Защо сме на първо място в ЕС по ниво на корупцията? Защо? Герб - защо? Цацаров - защо? Борисов - защо? Вие водите нацията! Отговорете на хората! Защо? Отговорът: защото нямате воля, нямате желание, не знаете как... Страхувате се защото брадвата на една успешна реформа неизбежно ще падне върху вас...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 26. 26 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  "Обективно обективен"

  ?
  И ще последват само приказки до следващия скандал а ВСС и Цацаров , който дърпа конците го умеят

 27. 27 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 488 Неутрално

  А вчера тези родилни напъни тогава какви бяха? Шизофрения, нещо?

 28. 28 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 994 Весело

  Тука има, тука нЕма оставка на ВСС! Това е най-най най-демократичната игра!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 29. 29 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#27] от "someeeee":

  Това костоваците Монтескьо за нищо го нямате , винаги съм го казвала...

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 30. 30 Профил на Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Рейтинг: 497 Весело

  Тиквата си е запазил стая в правителствена ...за високо кръвно ...новия мюфтия се е записал вече за ред

  Простщината победи с ИПОН
 31. 31 Профил на hmmmmm
  hmmmmm
  Рейтинг: 245 Весело

  Доста обективно го разглеждат доклада, очевидно е.

 32. 32 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 842 Весело

  ЪЪЪЪ, за разнообразие, тоз пЪт,
  трите КАКИ на БоЧката в акшЪн !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 33. 33 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 877 Любопитно

  До коментар [#24] от "vassilun":

  Ти доста упорито настояваш партии, законодателна и изпълнителна власт да са един единен орган
  Ще е "принос' в конституционната теория и практика ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 34. 34 Профил на alighieri
  alighieri
  Рейтинг: 388 Неутрално
 35. 35 Профил на flashlight
  flashlight
  Рейтинг: 225 Весело

  Неуспешен опит за изпълзяване от тоалетната с чисти з* ...пардон, ръце 🎃🎃🎃

  Да спориш с простак е безсмислено, достатъчно е да му дадеш повод да си покаже простотията.
 36. 36 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#8:"rosko1306"] от пешаците и катаджиите нагоре). Па не вярвам аз да съм чел друг доклад.... не знам, нещо не ги разбирам тея - ти ги плюеш, а те викат - дъжда вали.........[/quote]
  Позволявам си да твърдя, че не си чел доклада. На мен ми беше нужен половин час, за да го прочета внимателно, т.е. използвайки активно мозъчните си гънки. И не намерих нищо така крещящо непоправимо. Само че сега е по-различно от 2013. Сега хем някои дето се готвят да правят метежи ще хапнат дръвцето, хем поръчителите ще си скубят косите като влезе в сила новият закон за Съдебната власт и Новият антикорупционен закон.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 37. 37 Профил на flashlight
  flashlight
  Рейтинг: 225 Весело

  [quote#36:"достатъчно"]На мен ми беше нужен половин час, за да го прочета внимателно, т.е. използвайки активно мозъчните си гънки.[/quote]

  До коментар [#36] от "достатъчно":

  И нищо не разбра, чети Пак🎃🎃🎃

  Да спориш с простак е безсмислено, достатъчно е да му дадеш повод да си покаже простотията.
 38. 38 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 577 Неутрално

  ЕК няма ли да почне да ни наказва? Само с мили думи в доклади нищо няма да стане... Ти казваш в прав текст, че нещата са зле те го четат поощтрително! Ай сиктир!

 39. 39 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1623 Гневно

  Вижте на всяка цена интервюто на Антон Станков пред Цветанка Ризова на 27.01... Гледам и не вярвам на ушите си...
  Този човек е бил министър на правосъдието... Пълна, тотална трагедия, некомпетентност, уникална простотия! Не е за пропускане! Вижте каква пародия на министър сме имали преди години...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 40. 40 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 748 Весело

  Сега е моментът ВСС да даде оставката напук!

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 41. 41 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#34] от "alighieri":

  Ми един го подлъгаха да си я подаде, за друг не зная да се е навил

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 42. 42 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1896 Любопитно

  [quote#5:"bathsheba"]За плюене по Борисов си има вече тема. Тази статия е за коментарите на ресорни министри, които имат пряко отношение към доклада. [/quote]

  Мъдра жено, ти прочете ли заглавието на темата?
  Доколкото с простата си глава мога да възприема прочетено става въпрос за Кабинета. Искаш да кажеш: Борисов не е от Кабинета?!

 43. 43 Профил на brun
  brun
  Рейтинг: 598 Неутрално

  [quote#0:"ЪъъъхххЪЪЪ"] Кабинетът нямало да последва призива на парламентарните групи на ГЕРБ и Реформаторския блок за разпускането му.[/quote]

  Ето на Това му се вика ШИЗОФРЕНИЯ !!!!!!!!!!

 44. 44 Профил на CanadianCitizen
  CanadianCitizen
  Рейтинг: 334 Весело

  "Според нея Брюксел казал "мислите правилно, действате правилно, но трябва да имате по-бързи действия"

  Дали става въпрос за душевно болни или умствено изостанали...май няма значение....

  Да спориш с простак е безсмислено, достатъчно е да му дадеш повод да си покаже простотията.
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1898 Весело

  Както и си знаем.Приемаме градивната критика и още от утре започваме да работим за добруването на българския народ.От празната зала дами господа политици се чува една много силна иронична тишина.

 47. 47 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 388 Гневно

  Пълно дебелоочие. Боце дори не се обажда. С тия политици и тоя народ, ще видим ШЕНГЕН през крив макарон.

  chavo64
 48. 48 Профил на CanadianCitizen
  CanadianCitizen
  Рейтинг: 334 Весело

  [quote#45:"brun"]Забелезахтели , че шизоидът се скри зад фустите Екатерина Захариева, Меглена Кунева и Румяна Бъчварова [/quote]

  До коментар [#45] от "brun":

  Защото е мъж, като....и с топки , както казват колегите от ГЕРБ

  Да спориш с простак е безсмислено, достатъчно е да му дадеш повод да си покаже простотията.
 49. 49 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#42:"batzdravo"]Мъдра жено, ти прочете ли заглавието на темата? [/quote]

  Премъдри мъжо, аз чета не само заглавията на статиите.

 50. 50 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1896 Весело

  [quote#45:"brun"]Забелезахтели , че шизоидът се скри зад фустите Екатерина Захариева, Меглена Кунева и Румяна Бъчварова [/quote]

  Не е за първи път.
  Амазонките са Му гвардията, хитрец си е Той, същински Наср'ед дин Ходжа!
  Всекиму такъв Кабинет!

 51. 51 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#37:"DartHard"]
  И нищо не разбра, чети Пак🎃🎃🎃[/quote]
  Тцъ. Имам един малък "недостатък". Не се подавам на зомбиране. Така че и хиляда пъти да го прочета, както и вие хиляда пъти да оплюете Борисов и кабинета, аз си запазвам неповлиян поглед върху събитията. Борисов и той има един сериозен недостатък като политик. Много е добър и мек. Но за радост напоследък се наблюдава една идея безкомпромистност. Ако намали и емоцията, ще е перфектен.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 52. 52 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 442 Неутрално

  А докога тия фустанели ще развалят въздуха? Това ли е цветът на нацията?

 53. 53 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 784 Весело

  Тука има-тука нема: парламентарният ГЕРБ призовава за оставка,правителственият ГЕРБ не,а Боко рита мачле ,защото вече "отнел милиарди/или едни 900 млн" от мафията. Хахахаха

 54. 54 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1241 Весело

  [quote#40:"Яна"]Сега е моментът ВСС да даде оставката напук! [/quote]
  ++++++
  Обаче декларациите на политическите сили явно имат своя ефект - така ги сплотиха, че очакваме всеки момент да забравят за измислените скандали и да почнат да си гледат работата.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 55. 55 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1804 Неутрално

  Баце къде се скри да не е отишел пак на крака във ВСС да им спуска опорните точки директно а не както си му е редът със СМС .
  ОСТАВКА на правителството и нови избори !

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 56. 56 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 225 Весело

  ей , то и една корупция не можем да си спретнем като хората , точно да я преборим и хоп , поникнали още 100 глави на ламята , ама и Те се борат с корупцията

 57. 57 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1304 Гневно

  До коментар [#39] от "Rim":

  Не е пародия по зле е ....

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 58. 58 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1645 Любопитно

  Абе, бабето кога ще отчете практическия резултат от дейността на антикорупционния си съвет... и бюджета му естествено?

 59. 59 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3400 Неутрално

  Глупавите скочиха в блатото, умните изчакаха на брега. Проблемът е, че първите и вторите са едни и същи.

 60. 60 Профил на hustlah
  hustlah
  Рейтинг: 225 Разстроено

  Повръща ми се! Това е гавра с нормалните хора, които искат реална промяна. Правят анализ на доклада, все едно го обясняват на ученици от 2 клас. Не мога да повярвам, че има хора, които ще повярват на тези думи.....

 61. 61 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  ...Кабинетът видял критиките към ВСС в евродоклада, но няма да призове за оставка на съвета...
  Какво говореше вчера Цецко? Съвсем друго. Отвратително лицемерие! Боко и Цецко - доброто и лошото ченге. Едни и същи боклуци и със "за", и с "против". Това стана мода в българската политика. Едни други шизофреници са и в правителството, и в опозиция. Боко се бори с корупцията, демек със себе си. Следователи, прокурори, съдии прилагат закона към всички други, но не и към "хотелиерите" в собствените си редици. Такава престъпна амалгама от мафиоти във властта плаче за адекватна пещ за ликвидиране.

 62. 62 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3820 Неутрално

  Оптимиста виждал в гробищните кръстове плюсове а песимиста викал виж колко много и мърцина!
  Кабинета като че ли е съставен от марсианци е не от партийте огласили искането за оставка на ВСС?!

  klimentm
 63. 63 Профил на veselakoleda
  veselakoleda
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Е не, честно, тия са по- зле и от БСП. Окопали са се здраво и за нищо на света няма да пуснат кокала. Срам, срам...Не мога повече нито да ги гледам, нито да ги слушам! Посипвам си главата с пепел и се извинявам на всички приятели и близки, които съм увещавала, организирала и с които съм се карала, за да гласуват за РБ. Аз такова безочие, такава наглост и такова нахалство не бях чувала до сега!

 64. 64 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 748 Неутрално

  До коментар [#54] от "Напаст":
  Като нищо ще ги обземе трудов ентусиазъм
  Само Лозан нещо ми се губи? Нашия човек

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 65. 65 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 985 Весело

  До коментар [#2] от "Роси":

  А да си забелязала да се споменава прикриватурата и дребната риба? Те са за гъби 😆

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 66. 66 Профил на cai
  cai
  Рейтинг: 272 Любопитно

  "Нашата работа като правителство е да си вършим работата. Оставката на ВСС е морален акт"

  Ми то тогава не е ли и ваш морален акт да си подадете оставките всинца...или морала е само за други?!

 67. 67 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  [quote#63:"veselakoleda"]Отговор
  E не, честно, тия са по- зле и от БСП.[/quote]

  Че каква е разликата?! Две "ягнета близнета"!
  По новия "сленг"- клонинги.
  Леви комунисти и десни комунисти, все тая. Сицилианска и Калабеийск мафия!

 68. 68 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1896 Любопитно

  [quote#64:"Яна"]Само Лозан нещо ми се губи? Нашия човек[/quote]


  Надай се бульо, на пиян мАж!
  Пак ли ше го газите по пешеходните пътеки, ко не се окаже "вашия"?!

 69. 69 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  До коментар [#36] от "достатъчно":


  [quote#36:"достатъчно"]И не намерих нищо така крещящо непоправимо. Само че сега е по-различно от 2013. Сега хем някои дето се готвят да правят метежи ще хапнат дръвцето, хем поръчителите ще си скубят косите като влезе в сила новият закон за Съдебната власт и Новият антикорупционен закон.[/quote]

  Не знам какво ти дава основание за такъв оптимизъм, въпреки че и аз съм за подобно нещо да се случи.
  Просто практиката показва, затова и доклада е такъв, че едно са намерениета, а друго са резултатите, но от твоите уста в Божиите упи.

 70. 70 Профил на veselakoleda
  veselakoleda
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#67] от "batzdravo": Разликата, както споменах, е че тези са по- зле и от БСП, а това не е лесно. Ще разиграват театър отново, Баце пак ще падне от власт, след това пак ще гледаме БСП и ДПС, тайно поддържани от ГЕРБ. Натък сценарият е същият. А народът ще блее, ще го унищожават с наводнения, грабежи, убийства, мизерия, младежите ще бягат. До като не се свърши и последният не изгаси лампата.

 71. 71 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  И отново загубата се превръща в победа!
  Утре съм на площада да празнувам.

 72. 72 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Празна Куна, тъпан била.

 73. 73 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  [quote#70:"veselakoleda"]А народът ще блее, ще го унищожават с наводнения, грабежи, убийства, мизерия, младежите ще бягат. До като не се свърши и последният не изгаси лампата. [/quote]

  Е аз не съм толкова "голям оптимист"
  Мафията трябва да бъде смачкана, колкото и да не изглежда реалистично това. Просто трябва да се подкрепят здравите сили, определящи политиката на изхвърляне на Мафията от управлението на държавата.

 74. 74 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  [quote#72:"antonio_vivaldi"]Празна Куна, тъпан била. [/quote]

  Мекеретата празнуват! Мафията, все повече, открива лика си на харпия, но има една поговорка:" На зла круша, зъл прът"

 75. 75 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1241 Весело

  До коментар [#64] от "Яна":

  [quote#64:"Яна"]Само Лозан нещо ми се губи? Нашия човек [/quote]
  Тихо, да не чуят. Получил е СМС-а от... сещаш се кой.

  Респект, г-н Съдия!


  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 76. 76 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#75] от "Напаст":

  дали бихте ми споделили къде домувате? Благодаря в аванс...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 77. 77 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#70] от "veselakoleda":

  вий сте твърде мизераблеста личност... пророкуването не е функция на интелект... и не е занимание за пишман астролози

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 78. 78 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 862 Неутрално

  "Той заяви, че групата, включително и депутатите на ДСБ, е взела единодушно решение със същото искане - оставката на ВСС."
  Става въпрос за изказването на Зеленогорски(ДБГ) вчера на брифинга. Сега Куневица вече не зове за оставка, а замазва с мъгливи фрази вчерашната си категоричност. Защото разбраха, че няма как да разпуснат ВСС доброзорно, трябва да се саморазпусне доброволно. Впрочем и ГЕРБ вчера побързаха да се изцепят "оставка", ама днес Захариева не беше толкова конкретна. Добре че са общите фрази и клишета, за да замазват гафовете си.

 79. 79 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 497 Неутрално

  форумО станА една Актуална полит-платформа:

  БАБИ(шкери) за ГРОБ!!!!!!!!

  *** герберите в малашевци са втора употреба/цедка!

  хахахахахахахахахаха

  https://www.youtube.com/watch?v=Mld3Gb6j1lc

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 80. 80 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#45:"brun"]Забелезахтели , че шизоидът се скри зад фустите Екатерина Захариева, Меглена Кунева и Румяна Бъчварова [/quote]

  аааа... видех го змиярникО... кобри - очиларки...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 81. 81 Профил на veselakoleda
  veselakoleda
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#77] от "o_sando": А вие как вие как разбрахте, да не контактувате с Ванга?

 82. 82 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Правителството отчете, че по-голямата част от критиките в излезлия днес доклад на Европейската комисия за напредъка в правосъдието, борбата с организираната престъпност и корупцията...

  Хм,критиката е за НЕ напредъка,за напредък има похвали.
  Правителството да си сложи очилата,да не се прави на кьораво!

 83. 83 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#81:"veselakoleda"] А вие как вие как разбрахте, да не контактувате с Ванга? [/quote]

  естествено че общувам... а на вас не ви се получава, тъй ли...

  Поздрави!
  https://www.youtube.com/watch?v=Stw4BD9kQJA

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 84. 84 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ЦАЦАТА Е МАЗНО ШЛЯКАНО ДУПЕ!!!!!

  КОЙ НЕ Е ЦАЦАЛ ЦАЦАТА!

  ... който не го е мързяло само той не е ЦАЦАЛ ЦАЦАТА!!!

  гей-спотинг! на Босфора... и ЪпсурТ... ама и ПролеТа ше дойде... ГЕПИ!

  https://www.youtube.com/watch?v=y4nSn-OjPGw

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 85. 85 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 497 Весело

  ебавайте си м@йиката, комуняги... но пасаран! венсеремос!

  хахахахахахахахахаха

  https://www.youtube.com/watch?v=keDwV0MiQaY

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 86. 86 Профил на Моника
  Моника
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Значии няма да ви казвам какви работи се чуват за Екатерина Захариева..

 87. 87 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  Правителството се дистанцира от Герб и РБ? шесисипа...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 88. 88 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8059 Неутрално

  Борисов и със строежа на магистрали няма общо,но е първи на рязането на ленти.Всеки километър открива.А сега доклад на ЕК не се появи да коментира.

 89. 89 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  6 на 5 ....6 на 5 ...... 6 на 5 ......6 на 5 ...)))))
  Лека нощ Рапониии...)

  BIG AL
 90. 90 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Три лелки се правят на политички :)
  Три лелки лъжат , сякаш са на Женския пазар ...)
  Всъщност , защо са там ???
  По пързалката , надолу ....
  Рапонии си мислеше ,че с жени , които го гледат в очите , по- лесно ще ни управлява и будалка ...)
  И когат трябва , ще се крие зад фустите им:)
  Вече разбра , че Лилето трябва да се скрие ...
  Бузката - финансовият отдавна се крие ...
  Довършва си къщата за над милион ...)
  Мафията иска, но не може , да си смени ..мутрата ...)
  Билюкбашията на доган , цацата, Гоце , пеевски си ..отива ...
  Помисли си, че вече е султан ., че е тодор живков .....)
  Но времето е друго .:) .Една мутра трудно може да го разбере..Те си мислят, че само мутренския им начин - е върхът на сладоледа :
  Този съвсем се самозабрави..Слугата на комунистите , се мисли вече за цар:
  Надмина и господарите си , защото е прост..)
  Неговото е напред ...)
  Предстои му ...
  Простащината никога не е допринесла с нещо за общото благо ...

  BIG AL
 91. 91 Профил на marij57
  marij57
  Рейтинг: 225 Неутрално

  ГЕРБ е една циганска партия - едни викат оставка на ВВС, други не ни интересува, трети престъпността ни е в кърпата...а всъщност те са самата мафия. Е нали 80% от гласувалите за тях са цигани.

 92. 92 Профил на Димитър Нанев
  Димитър Нанев
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Повръща ми се вече от тази Кукувица! По-неприятен от врага е само предателят!

 93. 93 Профил на cai
  cai
  Рейтинг: 272 Весело

  "Не е наша работа"+"Обективно обективен"+"Обективно поощрителен"+"Обективно критичен" = КОЙ

 94. 94 Профил на Ivan Jontchev
  Ivan Jontchev
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Защо не посочат,кои са причините,за да не им поискат оставка

 95. 95 Профил на Ivan Jontchev
  Ivan Jontchev
  Рейтинг: 284 Неутрално

  И лявата и средната и дясната,не знам дали са за тези места,особено първата и дясната

 96. 96 Профил на Ivan Jontchev
  Ivan Jontchev
  Рейтинг: 284 Неутрално

  И лявата и средната и дясната,незнам дали са за тези места,особено лявата и дясната

 97. 97 Профил на Ivan Jontchev
  Ivan Jontchev
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Не са прости,така ли се напускат тези златни места

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK