Адвокат на Цветанов ще прати делото му в Брюксел като пример за състоянието на съдебната система

Ханс-Петер Ул говори на националната конференция на ГЕРБ през април 2013 г.

© Юлия Лазарова

Ханс-Петер Ул говори на националната конференция на ГЕРБ през април 2013 г."Процесът срещу Цветан Цветанов показа състоянието на съдебната система много ясно. Затова смятам сега, след като делото бе приключено с оправдателна присъда, да го представя в Брюксел. Така комисията ще може да разбере какви са проблемите на базата на един конкретен случай и съответно да си направи изводите", заявява в интервю за "24 часа" Ханс-Петер Ул. Германският юрист и бивш депутат в Бундестага е адвокат на Цветан Цветанов, който миналата седмица бе окончателно оневинен по едно от делата срещу него – за шест отказа да разпореди подслушване.

"Случаят показва, че с прокуратурата и съдилищата се злоупотребява за целите на политическата борба. Прокуратурата повдигна обвинения, които, трезво погледнато, от самото начало са напълно абсурдни", казва Ханс-Петер Ул и припомня, че разследването по делото е продължило цели две години. По думите му държавното обвинение се "инструментализира от сили, които не са чисти", а дефицити има и при съдилищата.
Ханс-Петер Ул допълва, че настоява на базата на този случай Европейската комисия да стане по-конкретна в препоръките си към България в следващия мониторингов доклад. "Така не може да продължава. Годините си минават, комисията предупреждава, установява малък напредък, но големи дефицити и така до следващия доклад. Вече почти 10 години", казва германският юрист. 
По думите му проблемите трябва да се дефинират конкретно, а освен посочването на слабостите трябва съвсем конкретно да се казва и какво да се промени.

Коментари (37)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Безуспешно чакащ промяна
  Безуспешно чакащ промяна
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Краденето от държавни поръчки вече не е достатъчно. Трябва да се съди и България, понеже българския данъкоплатец не дава достатъчно рушвети. Заглавието трябва да е: "Управляващите ще съдят държавата, която управляват, защото не я управляват добре и ще вземат пари за това"

  Леко обезчовечен...
 2. 2 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Много тежка задача за Дневник - как хем да кажем, че в прокуратурата нещата куцат, хем да не кажем, че съдът също не е цвете и че Цв е невинен
  Ул не е бивш. а мастоящ депутат в Бундестага:
  https://www.uhl-csu.de/dialog/veroeffentlichungen/index.html

  Ей ви оригиналното интервю, сравнете с цензурираната версия
  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5270516

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 3. 3 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Сега ще изкарат Цветанов жертва? Но г-н адвокатът не може да не знае, че Цветанов беше във властта и заедно със съпартийците си и тогавашния кабинет носи отговорност за състоянието на съдебната ни система! Сега имат пореден мандат и ситуацията не се променя. Мисля, че това действие би било нагло и манипулативно. Предполагам в Европа развитието по делата на Цветанов е проследено.

 4. 4 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  [quote#1:"Безуспешно чакащ промяна"]"Управляващите ще съдят държавата,[/quote]
  А ти, готин, къде прочете, че някой ще съди държавата ?

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 9121 Весело
 6. 6 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Този бивш депутат в Бундестага що не плати и делата на Цветанов с осъдителна в Европейския съд за правата на човека, а ще трябва ние, данъкоплатците, да плащаме за глупостите. Кой ще ги покаже тези дела на ЕК? Що не ги занесе всички в пакет?

  nègre littéraire
 7. 7 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  Всички реформи в съдебната система трябва предварително да бъдат съгласувани с Цацаров, г-н Ул. Казва го първият приятел на потърпевшия в случая от ударите на поръчковата прокуратура!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 8. 8 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 676 Гневно

  Цветанов, който раздаваше присъди от трибуната на НС, семеен приятел с ключови магистрати, който квалифицираше като престъпници политически опоненти ще се жалва от съдебната система ?
  Гняз !

 9. 9 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 474 Неутрално

  [quote#3:"danid"]Цветанов беше във властта и заедно със съпартийците си и тогавашния кабинет носи отговорност за състоянието на съдебната ни система[/quote]

  "Ти си го избра, не ми се подсмихвай, ти си го избра, а след туй..." Кокинов към Борисов в банкянския палат, Април 2013.

  nègre littéraire
 10. 10 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Така де, сега ще вземе да разшуми и около твърдението на Ченалова за натиска от страна на Цацаров към Янева да опраска Цветанчо. А както знаем Боко най-мрази да го карат да коментира Цацаров и Пеевски. Сега като нищо пак ще му се наложи да го прави. Сетих се как във вечерта на парламентарните избори през май 2013 г. Цецо ни в клин, ни в ръкав, пред тогавашната си тв-прислужница Люба Кулезич, се впусна в почти любовни обяснения към предишния главен прокурор Борето Велчев, давайки го като пример за почтен човек, явно внушавайки тъкмо обратното за Цацаров. Днес обачеЦецо си наляга парцалите по отношение на Сотир, тъй като заедно са на страната на мафията.

 11. 11 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2491 Весело

  Да не съм видяла повече духовитости относно немското чувство за хумор!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 12. 12 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1915 Неутрално

  "Случаят показва, че с прокуратурата и съдилищата се злоупотребява за целите на политическата борба. Прокуратурата повдигна обвинения, които, трезво погледнато, от самото начало са напълно абсурдни"

  Абсолютно. Ако в ЕК още не са видели безконтролността и политическата роля на прокуратурата, дано това им отвори очите.

 13. 13 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Ханс-Петер Ул мисля беше първият, който каза онова, което всички знаехме: че процесът е политически, и че целта беше да поставят Цветанов до престъпниците.

  http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/21638-hanspeter-ul-sadiyata-osadil-tzvetanov-trepereshe-pritisnat-e-da-pogazi-zakonite.html%7D

 14. 14 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1718 Неутрално

  #ЦВЕТАНОВЕНЕВИНЕНБЕ!
  Доказано невинен с влязло в сила съдебно решение.
  Като Софиянски е чист.
  Като Масларова е честен.
  Като всеки политик, застанал на съдебната скамейка е оневинен, защото обратното при тази съдебна система е невъзможно.


  И всички са виновни!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 15. 15 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#10:"comtec"]Днес обачеЦецо си наляга парцалите по отношение на Сотир, тъй като заедно са на страната на мафията.[/quote]


  Пак лъжи! Ако беше така, нямаше Ханс-Петер Ул да праща делото в Брюксел.

 16. 16 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2113 Неутрално

  . По думите му държавното обвинение се "инструментализира от сили, които не са чисти", а дефицити има и при съдилищата."Пак някакви сили,властта пръска срещу таласъми и караконджули,Ама не смее да пръска срещу ДС.

 17. 17 Профил на ku4e
  ku4e
  Рейтинг: 733 Гневно

  Прав е човекът да изпрати делото. Според ВКС обвинението е доказано отвсякъде, само не била доказана целта на Цв. да наруши закона - да избави другия милиционер от наказателно преследване.
  Просто ей така му скимнало и не съзнавал какви ще са последиците от извършеното..., както и от други негови действия.... Или е имал друга цел - да направи икономии в МВР?
  Решението на ВКС показва, че всеки може да бъде осъден и всеки може да бъде оправдан, според посоката на вятъра в РБ.
  Така че нека да четат решението в Европа.

 18. 18 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 465 Неутрално

  примера щеше да е добър за състоянието на съдебната система ако беше осъден както си заслужаваше

 19. 19 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2788 Неутрално

  Цацаров се е поставил изцяло в услуга на модела #Кой и изпълнява поръчки по опраскване на един или друг политик или бизнесмен. Вероятно в ГЕРБ разбират това, но са безсилни да изършат промяна, заради зависимостите на Борисов от миналото му и на Цветанов от съдебните дела срещу него, които могат да бъдат възобновени във всеки един момент, поради новооткрити доказателства. Това безсилие на ГЕРБ работи против тях - в момента Доган сформира коалиция "АнтиБорисов", която най-късно до лятото ще бъде активрана, за да има избори 2 в 1 наесен. Тази схема предвижда ГЕРБ и Борисов да престанат да бъдат фактор в българския политически пъзел. Доган се върна начело на ДПС не за да му ръкопляскат, а за да продължи да раздава порциите в държавата. Борисов ще бъде изключен от хранилката, защото иска прекалено много за себе си, а Доган не обича да дели - той обича да дава подаяния, срещу което да му целуват ръката.

 20. 20 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Адвокатът ще изпрати ли и записите на двете каки, и "Не ми се смей, ти си го избра" за да илюстрира "ненамесата" на патрона на Цветанов в съдебната система? Ще изпрати ли и информация за броя посещения на 10 в кабинета на Цветанов докато беше министър на вътрешните работи?

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 21. 21 Профил на nonsense
  nonsense
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Явно адвоката е способен да бутне рушвети на комисията и затова е нает.

  shut up retard
 22. 22 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Няма такава наглост и арогантност.

  По-голяма е само простотията им.

 23. 23 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 445 Любопитно

  Ха-ха, смях! Адвокатът май не знае, че Цветанов и партията му управляват, а имаха абсолютно мнозинство и в по предния парламент, та ако нещо куца в съдебната система, можеха да го оправят, нали? Проблемитте са - Цветанов и партията му, както и др. приятелски мафиотски партии - БСП, ДПС... Накрая може и ЕК да си направи изводите, ние у нас отдавна сме си ги направили!

 24. 24 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  А защо "делото". Нали срещу ЦЦ се водеха 6 дела?

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 25. 25 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 748 Неутрално

  "Адвокат на Цветанов ще прати делото му в Брюксел като пример за състоянието на съдебната система"
  http://www.mediapool.bg/tsvetanov-e-okonchatelno-onevinen-blagodarenie-na-prokuraturata-news244722.html
  Когато адвокат работи срещу клиента си става интересно.

 26. 26 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1577 Гневно

  Нямам съмнения, че у нас правосъдната система се използва за нечисти цели, не само политически.
  Възможно е и ЦЦ в някакъв момент да е бил неудобен за някого и да е бил набеден за виновен.
  Но колко хора могат да си позволят да наемат немски топ-адвокат? Какво да кажат хилядите обикновени хора, най-потърпевши от безобразията? Те, как да се защитят?
  Точно Цветанов, който е бил достатъчно дълго във властта и е било негова задача да работи за реформирането на престъпната част от съдебната система, се изкарва сега жертва!? Нали беше и вътрешен министър, с какво допринесе тогава за реформите?
  И защо накара цялата парламентарна група на ГЕРБ да се опълчат срещу реформата на Хр. Иванов и плюха върху истинските промени в конституцията?
  Дали госпидин и немският адвокат може да отговори поне на последния въпрос?

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 27. 27 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Този пример ще покаже колко се безхаберни тези двамцата на смнимката ! А може и те да се направят, че от тях нищо не зависело ! Ами защо се тупат в гърдите че спечелили толкова избори, па толкова кметове имали и т.н .. Ама от управление на държава хабер си нямат ! Щом е така да внасят европейски експерти да им свършат работата на нашите некадърници в тоги ! А нашите да си търсят работа в чужбина да вдят как ще се котират там !

 28. 28 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1985 Весело

  а г-н Ул що не им приведе като примерче и сагата около назначаването на семейната приятелка... така, да поразшири малко картинката хахаха

 29. 29 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Сега Цацич ще каже,че не е вярно за натиска,но като се проследи самото дело страница по страница,ще стане ясно кога и от коя посока е идвал натиска.Човек който чете между редовете ще схване веднага.

 30. 30 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 521 Любопитно

  Цветанов ще се оплаква на ЕК от това, че бидейки ключов фактор в управлението не си е свършил работата и не е направил реформи в съдебната система?!

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 31. 31 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Любопитно

  Полит и редакционно удобна статия - Цацаров е виновен?!
  Ъхъ, да бе да....

 32. 32 Профил на carpypd
  carpypd
  Рейтинг: 458 Неутрално

  От Брюксел ще попитат защо още не е в затвора.

 33. 33 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 661 Гневно

  Нахалство без граници! Крадецът вика - дръжте крадеца!

 34. 34 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Адвоката ще го прати, ама за положителен пример ли ще пледира или за отрицателен?

 35. 35 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 574 Гневно

  Многоапартаментника с богат тъст и богата тъща невинен? Долу пропадналото правосъдие!

 36. 36 Профил на the социалиста
  the социалиста
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Цацара чак на втората година се усети на къде духа вятъра.

  В началото, под голямата сянка на пеевското седалище, тръгна да прави Костинброд, да унищожава ГЕРБ, но успя само да фалира КТБ.

  Започна мандата като аслан, ще го завърши като на*ран.

  Ако социализмът беше нещо хубаво, целия свят щеше да бъде социалистически. Не само една Северна Корея.
 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8459 Неутрално

  Защо само на Цветанов,да прати и други.Нали техния приятел Цацаров казва ,кой да кара влака.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK