Конкурсът за директор на филмовия център остана без победител

Конкурсът за директор на филмовия център остана без победител

© Надежда Чипева, КапиталНационалният филмов център (НФЦ) остава без редовен директор, след като проведеният конкурс е завършил без победител, става известно от сайта на Министерството на културата.


Според съобщението нито един от четиримата кандидати не е събрал нужните 2/3 от максималния брой точки, които в случая са били 630. Най-близо е бил бившият директор на НФЦ Александър Донев с 375 точки, следван от директора на студия "Екран" към БНТ Боряна Пунчева с 353 т. Останалите двама кандидати са били Владимир Гюров (336 т.) и Любомир Янакиев  (191 т.).


Филмовият център е без редовен директор вече 2 години, след като последният назначен с конкурс, Марин Марчевски, подаде оставка в началото на 2014 г.. В момента изпълняващ ролята директор на агенцията до конкурс е директорът на програмата "Медия" за България Камен Балкански.


В началото на годината без победител завърши и конкурсът за директор на Народния театър, след катокандидатите отново не събраха необходимия брой точки.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK