Снимка на деня: Кметове в носии настояха пред Борисов за "турското робство"

Снимка на деня: Кметове в носии настояха пред Борисов за "турското робство"

© Фейсбук на Бойко БорисовКметовете и зам.-кметове от подбалканските градове Сопот, Карлово, Калофер и Копривщица отидоха при премиера Бойко Борисов, облечени в български носии и под музикалния съпровод на гайди. Те му занесоха подписка против премахне на термина "турско робство" и замяната му със "съжителство" в учебниците по история.


"Считам, че ние сме длъжни да съхраним и пазим историята на дедите ни и трябва да продължаваме да възпитаваме децата си в духа на българските традиции и обичаи. Гарантирах им, че няма да се прави компромис с българската история и не бих позволил да се подменят факти и събития в учебниците. Истински се гордея от будната реакция на гражданите", написа след срещата Борисов във "Фейсбук".

Ключови думи към статията:

Коментари (371)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 881 Неутрално

  'сичката Мара втасала, само....

  Да разлая троловете!!
 3. 3 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  понеже сме в НАТО-ето и американския военен кореспондент Макгахан за Османските кланета и зверства по време на Априлското въстание
  „...Изведнъж дръпнахме юздите с възклицание на ужас, точно пред нас се издигаше грамада от черепи, смесени с кости от всички части на човешкото тяло, скелети почти цели, дрехи, човешка коса и изгнило месо, заразяваща миризма се разнасяше наоколо.

  Всички скелети бяха облечени само с женски ризи, Те всички бяха жени и момичета. Преброих над сто черепа, без да включвам скритите под другите кости на страхотната грамада. Всички черепи бяха отделени от скелетите, всички скелети бяха без глави. Тези жени до една са били обезглавени. Процедурата била следната: турците хващали жената, съблича ли я внимателно по риза, оставяли на страна ония дрехи, които били ценни и всички украшения и скъпоценности, след което много от тях поемали грижата да я изнасилят, а последният я обезглавявал.

  После ни разказаха, че това са костите на 200 млади момичета, отначало пленени и специално запазени за съдба по-лоша от смъртта...“[15]

  „Градчето лежеше на разстояние стотина ярда от нас, не беше оцелял нито един покрив, нито една стена (...) От другата страна на пътя имаше скелети на деца с ужасяващи удари на сабя по техните малки черепи, Броят на децата убити в тези кланета е повече от огромен. Очевидци ни разказаха как видели малки бебета набучени на байонети и разнасяни по улиците на Батак и Панагюрище...“ ''Приближихме към черквата и училището. Земята тук е покрита със скелети, по които висят парцали и парчета изгнило месо. Ако се съди по останалите стърчащи стени, училището е била обширна хубава сграда, годна за приемане на 200 или 300 деца.

  Сега по камъните и боклука, които покриват пода на училището на височина от няколко фута, лежат костите на 200 жени и деца, живи изгорели между тези четири стени...

  Черквата не беше много широка, заобиколена от ниска каменна стена, затваряща малък черковен двор. Отначало ние не забелязахме нищо особено. Зловонието беше толкова голямо, че едва можехме да погледнем около нас.

  Това което ни се стори маса от камъни и боклук под нас, бе в действителност грамада от човешки трупове, покрити отгоре с тънка наслойка от камъни и пръст, целият църковен двор е покрит с тях на височина от три до четири фута и ужасна миризма идваше от там.

  От тази чудовищна гробница можеха да се видят подаващи се глави, китки, крака, стъпала и ръце. Малки къдрави главички се показваха там, малко краче, дълго колкото пръст, малки бебешки ръчички, протегнати, сякаш молеха за помощ - бебета, които са умирали, учудени от яркият блясък на сабята, деца, които са умирали сред писъци на уплаха и ужас...''[15]

  На няколко пъти Макгахан е на крачка да се откаже от разследването си и репортажите заради ужасът, който вижда, самият той споделя, че местата, които е видял са се запечатали в него до края на живота му.

  Юджийн Скайлър, един от спътниците на Макгахан също пише за клането:

  „...Видях костите им, някои още с парчета месо по тях, натрупани в една низина откъм хълмовете, където ги глождеха кучетата. Нито една къща не е останала цяла в тази прекрасна долина. Дъскорезниците - градът е въртял значителна търговия с дървен материал и дъски, които се намирали покрай реката, са всичките изгорени и от осемтях хиляди жители няма и 2000 да са останали. Тук са погинали над 5000 души, голяма част от тях жени и деца и костите им, които са под развалините, и разлагащото се месо отравят въздуха. разпилени човешки кости, черепи, ребра, дори цели човешки скелети, глави на момичета, все още украсени с плитки от дълги коси, кости на деца, скелети, още покрити с дрехи. Тук видях къща, подът на която беше побелял от пепел и овъглени кости на 30 души, изгорени живи. Тук беше мястото, където селският първенец Трандафил е бил нанизан на копие и опечен и където сега е заровен; видях един трап, препълнен с разлагащи се трупове; един воденичен бент, изпълнен с подути тела; тук беше едно училище, в което двеста жени и деца, потърсили убежище вътре, били изгорени живи; тук видях и църквата и църковния двор, където още можеха да се видят около хиляда полуизстнили тела, които запълваха заградения двор и образуваха куп, висок няколко фута, където между камъните, които напразно са били нахвърляни отгоре за да ги прикрият, се виждаха ръце, крака и глави, които тровеха въздуха със своята смрад. След посещението ми по заповед на мютесарифа каймакаминът на Пазарджик бил изпратен в Батак с малко вар, за да улесни разлагането на телата и да предотврати избухването на епидемии. Ахмед ага, който е командвал клането, е бил декориран и повишен в чин юзбашия.“[7]

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8742 Весело

  ''Гарантирах им, че няма да се прави компромис с българската история '', написа след срещата Борисов във "Фейсбук".

  Щом Борисов е гарантирал , че няма ''да прави компромис'',значи по история, за да няма повече никакви спорове, ще се изучава само времето, когато той управлява – знае се, че всички останали, и без това хиляда години само са съсипвали горката държава...!!!

  [email protected]
 5. 5 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Положението е НЕСПАСЯЕМО !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 6. 6 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Е тук др. Борисов е в стихията си! Не е като мънкането в Лондон!

 7. 7 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Тези не са прочели и един ред от учебниците и къде се среща думата "съжителство", но са против! Както едно време, не съм чел Солженицин, но съм против написаното в "Архипелага ГУЛАГ"!

 8. 8 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Идиотизъм на държавно равнище!

 9. 9 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5135 Гневно

  Искаме си робството! Искаме си робството!

  Gunter glieben glauchen globen
 10. 10 Профил на hasanço
  hasanço
  Рейтинг: 458 Весело

  "Те му занесоха подписка против премахне на термина "турско робство" и замяната му със "съжителство" в учебниците по история."
  И ба6тицата предоволен
  Пуст матрял не разбира

  ne mutlu türküm diyene.
 11. 11 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4117 Весело

  Че той Бибитко почти въведе робството под нова модерна форма!

  klimentm
 12. 12 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3592 Весело

  Театърът върви с пълна сила!
  Вече носят и сценично облекло, остава да си сложат и маски....Ама то маските отдавна са сложени.
  Защо мислите обществото е толкова объркано?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3322 Неутрално

  Искат си робството хората...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Тези изобщо не са в час. Гери Никол ще е по-добър кмет от тях.

  Защо ако не да?!
 15. 15 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 746 Неутрално

  С такива кметове и премиер става ясно защо младите не искат да се връщат от Лондон. Тук сме на ниво 19-ти век.

  No Pain No Gain
 16. 16 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4117 Весело

  Кметя който държи портрета с Бибитко има много честен вид , бих му поверил веднага порфейла си без да се замисля!

  klimentm
 17. 17 Профил на galaf
  galaf
  Рейтинг: 404 Неутрално

  трима бай ганьовци. Направо лъха на èсън от снимката

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8386 Неутрално

  Егати циркаджийската държава.

 19. 19 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  Истински се гордея от будната реакция на гражданите", написа след срещата Борисов във "Фейсбук"........

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 20. 20 Профил на pipon
  pipon
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Мат'ряла : Искаме си робството.....искаме си ..... !
  БашбаканлЪ : На ви робство !
  Мат'ряла : Ураааааа !
  хехе

 21. 21 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1800 Разстроено

  Тия окончателно изплискаха легена.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 22. 22 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 460 Весело

  Браво. Като панаирджийска мечка. Май само аз си нямам снимка с Борисов...

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 23. 23 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Не знам дали има друг народ в света, който така отчаяно да си иска "робството".
  Ето един хубав FaQ http://egoist.bg/#!/articles/robstvo-za-nachinaeshti

  The best way to predict the future is to invent it.
 24. 24 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1471 Любопитно

  С черешовото топче думнаха ли в посока Истанбул?

  The best way to predict the future is to invent it.
 25. 25 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 753 Весело

  Роби сме били! Наа! Наааа!

 26. 26 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  [quote#12:"Храбър"]Защо мислите обществото е толкова объркано?[/quote]

  Впечатлението ми е, че обществото в момента яко гледа сеир.

  The best way to predict the future is to invent it.
 27. 27 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Партизаните от Витоша кога?

  The best way to predict the future is to invent it.
 28. 28 Профил на Shan Teliang
  Shan Teliang
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Каква възхитителна клоунада...

 29. 29 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Тези пък глупаци предпочитат да са потомци на роби...

 30. 30 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#18] от "Роси":

  Оставало е и захар да ръсят по пътеката по която са минали! Новозагорският кмет е "баш" специалиста, забравили са да го поканят!

 31. 31 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2357 Неутрално

  И докато пеем буйни песни и се зъбим на тирана, някак пропускаме малки подробности от иначе скучното ни битие – че в същото това време излезе поредният доклад на Европейската комисия, в който ни се каза направо, че „Корупцията продължава да бъде сериозен проблем в България”. Че и „Организираната престъпност продължава да бъде проблем в България”. Както и, че „Въпреки че броят на образуваните от прокуратурата дела изглежда е нараснал значително през 2014 г., броят на окончателно приключилите дела остава малък.”

  Развявайки знамената по площадите забравих­ме, че някой от Висшия съдебен съвет тайничко докладва на премиера какво се говори вътре. Гърмейки с черешовите топчета, заглушихме записите, в които председателката на Софийския градски съд обяснява как, ако би поискала, би „изчукала” министър-председателя (в сексуален смисъл), а министър-председателят пък искал да я „опраска” (в какъвто искате смисъл). Или – че главният прокурор се обажда на председател на съдебен състав, за да му поръча каква трябва да бъде присъдата...

  И съвсем пък пропуснахме да забележим, че в традиционно бедното образователно министерство след уволнението на досегашния екип по европейска оперативна програма ще останат милиард и триста милиона за усвояване...

  Очевидно някой някъде ни взема за безмозъчни едноклетъчни.

  Даже и Мунчовци не сме – Мунчо поне би се осмелил да ги напопържа!

 32. 32 Профил на son_of_anarchy
  son_of_anarchy
  Рейтинг: 289 Неутрално

  робите си искат робството , е естествено искат някой да ги освободи , а целия свят знае че само матушката може истински да освободи поробените народи
  наистина е срамно и позорно че такива същества имат наглостта и безочието да се наричат БЪЛГАРИ

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!
 33. 33 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#7:"penchoo"]Тези не са прочели и един ред от учебниците и къде се среща думата "съжителство", но са против! [/quote]
  Е- може пък да са етнически българи- част от етническото мнозинство в България, което е 85% от населението й, и да имат българско родословно дърво, в което с факти са описани гоненията и престъпленията на османци- мюсюлмани в османската империя...Ника Ви може да е пенчо, но май не сте от българските пенчовци....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 34. 34 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Патриот е - душа дава
  за наука, за свобода;
  но не свойта душа, братя,
  а душата на народа!
  И секиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек - що да прави?
  продава си и душата.

  И е добър християнин:
  не пропуща литургия;
  но и в черква затуй ходи,
  че черквата й търговия!
  И секиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек - що да прави?
  залага си и жената.

  И е човек с добро сърце:
  не оставя сиромаси;
  но не той вас, братя, храни,
  и вий него със трудът си!
  И секиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек - що да прави?
  изяда си и месата.

  The best way to predict the future is to invent it.
 35. 35 Профил на lele266
  lele266
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Народа си иска термина "роб" Носи му гордост явно. Кефи ги да са роби и плебеи.

 36. 36 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 515 Неутрално

  И продължават да не разбират! Такова нещо: замяна на "турско робство" със "съжителство" в учебниците по история, няма!!! Вместо "робство" ще има "господство" или "владичество"!!!

 37. 37 Профил на son_of_anarchy
  son_of_anarchy
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#3:"Нюланд-> Плевнелиев = РУМНО -> Живков и ГРУ"]

  понеже сме в НАТО-ето и американския военен кореспондент Макгахан за Османските кланета и зверства по време на Априлското въстание[/quote]

  това е за ОСМАНСКИТЕ КЛАНЕТА И ЗВЕРСТВА ,НЕ ЗА ОСМАНСКОТО РОБСТВО
  шимпанзе да беше щеше да го схване , КЛАНЕТА И ЗВЕРСТВА ИМА , РОБСТВО НЯМА , двете неща СИ ПРОТИВОРЕЧАТ , няма робовладелци дето си колят робите бе

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!
 38. 38 Профил на voltron
  voltron
  Рейтинг: 282 Неутрално

  [quote#9:"Blood Red Skies"]Искаме си робството! Искаме си робството!
  [/quote]
  Искаме да не се променя историята.

  ПУТИН АКБАР
 39. 39 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  [quote#38:"voltron"]Искаме да не се променя историята[/quote]

  Вие руснаците сте я фалшифицирали до неузнаваемост както ви е удобно. Нищо де, дойде Видов ден.

  The best way to predict the future is to invent it.
 40. 40 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2622 Неутрално

  Бравос на Борисов за подкрепата на Народните будители и дадената гаранция за историята с робството!

  Нека сега други кметове да си вземат пример и да дойдат на бърз кон претендирайки за още по-точното наименование: "турско иго"

 41. 41 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Кметовете и зам.-кметове от подбалканските градове Сопот, Карлово, Калофер и Копривщица отидоха при премиера Бойко Борисов, облечени в български носии и под музикалния съпровод на гайди.

  И като си помисли човек, че някога тези подбалкански градчета са дали едни от най-големите възрожденци и са били люлка на българщината. А сега - искаме си робството пък!

 42. 42 Профил на voltron
  voltron
  Рейтинг: 282 Неутрално

  [quote#37:"son_of_anarchy"]няма робовладелци дето си колят робите бе[/quote]
  Кеф им е да ги колят, кеф им да не ги колят и никой нищо не може да им каже на турците ето това е робството.

  ПУТИН АКБАР
 43. 43 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  [quote#34:"EU defender"]Патриот е - душа дава
  за наука, за свобода; [/quote]

  Съветските минусчии, знаете ли на кого е това стихотворение? Ама то откъде ли да знаете.

  The best way to predict the future is to invent it.
 44. 44 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 853 Весело

  Невероятно фото, кръщавам го маскарада на полицейския синдикат.

  Но подвеждат премиера с това постоянно връщане в миналото и според мен греши като взима отношения по свършени факти.

  Не заслужава да му казват по заобиколен начин с намек, че няма визия и държавата му е останала в историята. Всеки заслужава справедливост и то прямо и директно.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3322 Неутрално

  [quote#38:"voltron"]Искаме да не се променя историята.[/quote]

  Българската история от 70 години насам я пише отдел "Пропаганда и дезинформация" на Министерство иностранных дел.

  Време е на това да се сложи край.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на son_of_anarchy
  son_of_anarchy
  Рейтинг: 289 Гневно

  да стане Ботев от гроба и да им плюе в лицето на тия роби дето го наричат роб !!!!!

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!
 48. 48 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1993 Неутрално

  "Патриоти" - по Ботев.

  "...да продължаваме да възпитаваме децата си в духа на българските традиции и обичаи."

  Като измисленото пиянско хоро в Калофер.

 49. 49 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Тези кметове не бяха ли герберските. И те си искат робството.Не че има разлика от комунистическите, но все пак е хубаво да се знае.

 50. 50 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#36:"cristo_n"]Такова нещо: замяна на "турско робство" със "съжителство" в учебниците по история, няма!!![/quote] ИМА! КАКВО ДРУГО Е ПРЕДОСТАВЕНАТА АКАДЕМИЧНА СВОБОДА НА ЕДИН УЧИТЕЛ СВОБОДНО ДА ПОДМЕНЯ ТЕРМИНА "ВЛАДИЧЕСТВО", "РОБСТВО" СЪС СЪЖИТЕЛСТВО? Що не ме оставите да напълня главата на детето Ви с неоосманските трактовки на положението на покорените народи в османската империя, а после вървете му доказвайте, че пра-, пра дядо му с оръжие в ръка е воювал за свободата на България или че е участвал в местни локални въстания с цел ОСВОБОЖДАВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ ОТ ОСМАНСКИЯ МУЛТИ- КУЛТИ РАЙ, А?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 51. 51 Профил на son_of_anarchy
  son_of_anarchy
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#42:"voltron"]Кеф им е да ги колят, кеф им да не ги колят и никой нищо не може да им каже на турците ето това е робството[/quote]

  не ти е лесно и на тебе да си прост и неграмотен и да не знаеш значението на думите

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!
 52. 52 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  Ей, страшни сте журналистите! Като почнете да въртите един лайномет... не спирате! Термина "турско робство" получава масовост през 50-те години като част от психологическата обработка на българите /член на Варшавския договор/ за насъскване срещу турците/член на НАТО/. Заровете се в историческите и литературни източници и направете разлика между роб и раб! Дори Вазов на стари години се е срамувал и отричал от своите произведения с русофилска насоченост!
  Четете:
  http://localself-governancebg.blogspot.co.uk/2014/09/httpsdocs.html
  четете бавно и с разбиране тези материали.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 53. 53 Профил на voltron
  voltron
  Рейтинг: 282 Неутрално

  [quote#46:"EU defender"]Какви турци бе, трол. Османска империя, не турска.
  [/quote]
  Османска империя в която колят турците Турците бе турци още 100 пъти да ти го напиша ли.Турци.
  Даже се гордеят напоследък под влиянието на ердоган турците с кланетата си.

  ПУТИН АКБАР
 54. 54 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#46:"EU defender"]Какви турци бе, трол. Османска империя, не турска.[/quote] НАПРОТИВ- СЕГА ердоганова турция претендира, че в един момент османската империя е станала ТУРСКА ИМПЕРИЯ- не сте ли чели това?!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 55. 55 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1993 Неутрално

  До коментар [#34] от "EU defender":

  И това е като за случая:

  Ще да пия на пук врагу,
  на пук и вам, патриоти,
  аз вече нямам мило, драго,
  а вий... вий сте идиоти!

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Dante
  Dante
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Типичният представител на българските кметове и виден радетел за демокрация Ценко Чоков присъствал ли е на събитието. Всеки един от тези дебили се изявява като феодал, или по нашенски онбашия в повереното си населено място! Подкараха я като гърците- в момента няма конкурси за обществени поръчки, вдигнали са си заплатите, закупили са си луксозни служебни джипове и от скука решили да представят един ама мноооого селски театър. Егати "Многострадалните " Геновеви.

 58. 58 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#33] от "Логика":

  Логиката ти куца, в този случай, не си подготвена! И в досегашните учебници за 6-ти клас се срещало във въпросите за проверка на усвоения материал - да дадат примери за битово съжителстване по време на османското владичество между християнски, мюсулмански и еврейски народности(не цитирам, а го преразказвам). Може ли по друг начин да се формулира въпроса или и ти си против Солженицин?

 59. 59 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Това ли е народът на Левски - кметове,облечени с носии,потури,пояси..?
  Това е цирк!

  Tony
 60. 60 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  [quote#45:"Norman Granz"]Българската история от 70 години насам я пише отдел "Пропаганда и дезинформация" на Министерство иностранных дел. [/quote]
  +++++++

  Русия- проказата на планетата Земя.
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Михаил Маринов
  Михаил Маринов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#14] от "ages":
  Хората си имат мнение и си го отстояват. Защо трябва да ги сравняваме с долнопробни,малоумни и недорасли същества като Гери-Никол?

  marinov1018
 63. 63 Профил на voltron
  voltron
  Рейтинг: 282 Неутрално

  [quote#61:"Репей"]Я прочети Вазов османлии ли пише или турци, бе неграмотник.
  [/quote]
  А знае той ама, не дава косъм от мустака на ердоган да падне. Не са били турците ами османлиите, тяхна е вината.

  ПУТИН АКБАР
 64. 64 Профил на Dante
  Dante
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Дневник, пак се издънихте със заглавието. Излиза,че тия тиквеници искат то главната т..ва да съдейства за възстановяването на турското робство

 65. 65 Профил на son_of_anarchy
  son_of_anarchy
  Рейтинг: 289 Гневно

  Левски не бил роб , Ботев не е бил роб , Каравелов не е бил роб , десетките хиляди загинали за нашата свобода НЕ СА БИЛИ РОБИ !!!
  роби са били тия дето са измислили "преклонена главица сабя не я сече " ,роби са били вашите прадедеди ,роби ще си останете и вие

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Значи очевидно нямат ценз за кметове! Явно са чели само истерията в "Прас Прес" и гледали арменец в Босфор ТВ, без да отворят учебниците и се поддали на евтини манипулации.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 68. 68 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#56:"son_of_anarchy"]научи си детето че е потомък на роби [/quote]Нямам деца, но уча племенниците ми, че едва когато пра-прадядо им с ОРЪЖИЕ В РЪКА , КАТО ОПЪЛЧЕНЕЦ е извоювал свободата на България, започва и развитието на прадядо ми като търговец! Състоянието на прадядо ми и дядо ми НЕ Е НАТРУПАНО в османската империя, а СЛЕД Съединението през 1885г.! Изнесените от комунистите ОСЕМ КАМИОНА с виенски мебели, картини и покъщнина от родовата къща + дузината магазини на дядо ми+ мелницата му+ 2та луксозни файтона с 3 ата/породисти коне/ са резултатът от труда на поне 5 поколения СВОБОДНИ БЪЛГАРИ, КОИТО СА ЖИВЕЕЛИ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ и са търгували с агнета с Италия, а не в османската империя

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 69. 69 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2622 Неутрално

  Сега обаче идва въпросът за един милион, а именно..... какъъъъъв ееее бииииил Султанът?
  Бил ли е турчин?
  Какви са били майка му и жените му?
  Везирите какви са били?

 70. 70 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#59:"Free person"]Това ли е народът на Левски - кметове,облечени с носии,потури,пояси..?
  Това е цирк! [/quote]

  Много ти поздрави от Шон Конъри, който ходи с шотландски килт.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 71. 71 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Тези хора може и да си имат мнение, но то е малоумно и недорасло. Тези хора са ужредени до такава степен, че не могат да научават, не са научавани. Могат сама да повтарят (като папагали), каквото им заповядат. Не знам, дали точно на тези хора предците им са били роби. Но тези сега на снимката със сигурност са. Роби.

 72. 72 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#56] от "son_of_anarchy":
  Прочети много бавно коментар № 68 и помисли над него!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 73. 73 Профил на elturco
  elturco
  Рейтинг: 607 Любопитно

  "Считам, че ние сме длъжни да съхраним и пазим историята на дедите ни и трябва да продължаваме да възпитаваме децата си в духа на българските традиции и обичаи."
  Да се наричаш роб в духа на българските традиции и обичаи ли е? Според мене това не е нищо друго освен да възпитаваш едно злобно комплексирано поколение.

 74. 74 Профил на son_of_anarchy
  son_of_anarchy
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#66:"Репей"]Подкрепи и мен ръката,
  та кога въстане робът,
  в редовете на борбата
  да си найда и аз гробът! [/quote]

  къде пише че Ботев е роб бе наглец долен безроден ?
  имало е роби да ,роби по души страхливи мишки дето си седят по къщите робски и си пазят имота робски , за тях пише Ботев , и за тебе пие Ботев робе дето душата ти е робска но си нагъл за трима

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!
 75. 75 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8742 Неутрално

  До коментар [#50] от "Логика":

  от Калин Донков
  ''И се почна една препирня. Робство, иго, владичество, присъствие, съжителство - кое е научно, кое е литературно, кое е простонародно. Били ли са грамотни нашите класици или са някакви простодушни самодейци? Едни такива разговори текат, кога сериозни, кога словоблудни. В тях писатели и революционери се изкарват кога неуки, кога объркани, кога просто... емоционални. Забравя се, че те не просто са се записали в историята - те са нейните творци, те са нейните герои.

  И днес настоявам, че истинската история на човечеството е съхранена в изкуството. Другата история се пише и зачертава, преправя се и се нагажда по вкуса на нови властници, нови партии, нови класи - понякога и след векове. Не може да се преправи една велика книга, картина, филм. Е, може, но това е вече престъпление срещу изкуството, както и срещу самата история. Дори само живите днес поколения в България са учили няколко различни истории, но винаги едни и същи "Под игото", "Записките", "Майце си","Хаджи Димитър", "Моята молитва". Историите търпят преработки, бришат върху тях, добавят. В изкуството това не върви: не можеш да "редактираш", не можеш да нагодиш, па дори и заради едната политкоректност. Милиони са "учили" Троянската война по "Илиада", Наполеоновия поход в Русия по "Война и мир", Априлското въстание по "Записките". Историята може и да има друго мнение, но никому не минава през ум да ги преправя. В нашия живот имаше такъв опит - с романа "Тютюн". Конфузът беше за всички. Виж, учебниците за този период бяха "преработени" - и не веднъж.

  (Да си припомним колко пъти различни комитети - с какви ли не историци в тях! - през десетилетията опитват да докажат, че предателят на Левски не е поп Кръстьо. Но Вазов е рекъл, посочил го е, и никой не може да отмести този изобличителен пръст.)''

  [email protected]
 76. 76 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Кичопатриотизма е в стихията си.

 77. 77 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#59] от "Free person":

  В сегашната ни държава БУТАФОРИЯта е най-важния двигател и смисъл на съществуването. Бутафорията на всичко.

 78. 78 Профил на boris
  boris
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#38] от "voltron":

  Като искате да не се променя историята нека всичко върнем както си е било преди 1945 .

  https://www.youtube.com/watch?v=quPgplfhKbY
 79. 79 Профил на son_of_anarchy
  son_of_anarchy
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#72:"Логика"]Прочети много бавно коментар № 68 и помисли над него! [/quote]

  истински съм разочарован от тебе

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!
 80. 80 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Жалка работа. Той лично гарантирал. Ти кой си, бе, шефа на историята ли, за кой се мисли?
  И пак, това е димна завеса!

 81. 81 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Тези кметове, като едни примитивни организми, реагират първосигнално, защото явно не са способни да четат и да мислят.
  Скачат да защитават нещо, което никога на практика не е било застрашено, но кой да се мъчи да чете програми и учебници.
  МатрЯл, кво да праиш!

 82. 82 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8742 Неутрално

  До коментар [#69] от "Ф.Нинов":

  Доказаните във форума соросоиди се доказаха и като проЕрдоганови туркофили !

  [email protected]
 83. 83 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 881 Неутрално

  Ега ти бурята, във ваната!

  С какво се променя ситуацията към момента, с това залитане към Историята?
  Историята за повечето е такава, каквато им я представи Биг Брадър!
  .................
  При прочитане на "История на САЩ", Хенри Форд казва за коментар, само една дума: "Глупости"!

  Да разлая троловете!!
 84. 84 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#47] от "son_of_anarchy":

  Да стане Ботев от гроба и да отреже пишлетата на такива като теб! Да не създавате национални предатели и слуги! И да подменяте историята и я правите удобна, за националните предатели и гъзолизци! Аман от ибрикчии!

 85. 85 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 289 Неутрално

  пустите планинци държат да се знае, че прадедите им са били роби на султана. и държат да живеят с миналото и желанието за мъст, отколкото да възпитат децата си да мислят...

  срамно е, че в 21 век, когато американците могат да летят в космоса, а руснаците да летят в дълбините на океаните, все още държим да крием скелети в гардеробите си...

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 86. 86 Профил на son_of_anarchy
  son_of_anarchy
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#68:"Логика"]Нямам деца, но уча племенниците ми, че едва когато пра-прадядо им с ОРЪЖИЕ В РЪКА , КАТО ОПЪЛЧЕНЕЦ [/quote]

  не , научи ги че прадядо ти е бил роб , нали за това се борите ?
  научи ги че е бил роб и е дошла матушката да го освободи
  ти се гавриш с паметта на тия дето уж се гордееш
  не мога да ти опиша колко дълбоко е разочароването ми от тебе

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!
 87. 87 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#73:"elturco"]Да се наричаш роб в духа на българските традиции и обичаи ли е? [/quote] А защо тогава е в турските традиции да се твърди, че османската империя е ПРИМЕР за чудесен мултикулти рай? Защо турците масово пропагандират това даже и в чужди форуми? Защо неоосманизма е турска ДЪРЖАВНА доктрина?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 88. 88 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  [quote#54:"Логика"]НАПРОТИВ- СЕГА ердоганова турция претендира, че в един момент османската империя е станала ТУРСКА ИМПЕРИЯ- не сте ли чели това?! [/quote]

  И понеже някакъв идиот го е казал, какво? Да се сбием с турците ли? Днес Ердоган е тук - утре го няма.

  The best way to predict the future is to invent it.
 89. 89 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 881 Любопитно

  До коментар [#82] от "karabastun":

  А я ни обясни, как успя да сложиш в един кюп, българофили и путинари!

  Да разлая троловете!!
 90. 90 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5135 Неутрално

  [quote#36:"cristo_n"]И продължават да не разбират[/quote]
  Правят се, че не разбират. Това е част от същото активно мероприятие, както еър полисинга с "турски" самолети. Сто пъти им се каза, че турски самолети НЯМА да охраняват българското небе, но те продължават да протестират срещу въображаемите турски самолети. Кремъл им е наредил да внушават определена теза и да всяват страх и ненавист у хората и другарчетата чинно изпълняват. Видно е и във форума.

  Gunter glieben glauchen globen
 91. 91 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8742 Неутрално

  До коментар [#68] от "Логика":

  И тези туркофили от форума са деца на комунистите.
  пак от Калин Донков
  ''Пред една годишнина на Освобождението в забравен шкаф в Младежката редакция на телевизията открихме няколко кръгли тенекиени кутии: запис на забравена вече програма. Тогава предаванията преминаваха на живо, нямаше видеомагнетофони и по изключение записи се правеха, като се заснемаше картината на филмова лента от телевизионния екран. Наричаше се телерекординг. Кадърът имаше овална форма според екрана, трептеше, подскачаше. Но при желание можеше да се повтори в ефир.
  Този телерекординг бе от някакво младежко предаване:
  Константин Кисимов рецитира "Опълченците на Шипка"
  пред изразителен гигантофотос на Шипченския паметник. Впечатлението беше, че всичко протича на самия връх. Изпълнението бе просто магическо. И днес се чудя как с такива примитивни средства бе постигнато всичко това. Подготвяхме го продължително - имаше дефекти, дължинки, драскотини, просто прашинки. Кисимов вече не беше жив - загинал бе неотдавна при автомобилна злополука в Балчик. Монтажистките се трудеха и плачеха. Бяхме приповдигнати, вдъхновени, окрилени. Изживявахме спасението на това изпълнение като мисия.
  Все по това време държавата трепереше над отношенията с Турция. От Анкара неизменно се възползваха от това - като имаше такава годишнина, изпращаха или канеха делегация. И този път имаше нещо подобно: или Живков заминаваше, или Живков някого от там посрещаше. И шефовете в телевизията решиха да питат (в ЦК естествено): да се излъчи ли този материал, да се спре ли? Спряха го. Извика ме Камен Русев, заместник главен в тогавашната Младежка редакция, рече: "Свалят го, Калине."

  [email protected]
 92. 92 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#84] от "razlichen123":

  вземи прочети някоя книга на, от и за Ботев, Захари Стоянов, Стамболов, Симеон Радев, Раковски, Левски... после говори за омраза и мъст към султана. нито един от горепосочените не крие омразата си към руския цар. така, че не ни натрапвай любов, която никога не сме имали към руските тирани!

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 93. 93 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#47] от "son_of_anarchy":
  Наивно и невинно да Ви попитам:
  Като какъв се е считал себе си Ботев, който се е борил с перо и оръжие в ръка? Срещу мирните си "съжители"......
  Вероятно като престъпник и терорист? Или като роб .

  Вероятно тез ахмаци дето са създавали БЦРК и БТЦРК са били партизани и са се бунтували срещу установеното "мирно съжителство"?
  На 19. 02. дали няма Левски да се обърне в гроба, като разбере, че е виснал на бесилото защото.....е искал да прекрати едно чудесно мирно и щастливо съжителство?

  ПП
  Най-вероятно всички гореизброени комунета , са заразени от комунистическата пропаганда...

 94. 94 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ревовете на 20тината антибългарски профила,което не означава ,обаче че са 20 отделни индивида,доказва само,че поставената отвън задача не може да се изпълни и българския народ не може да бъда манипулиран лесно!
  Нека воя и скърцането със зъби в паузите на безродниците да продължи!Много е забавно!

 95. 95 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2622 Неутрално

  Ето списък на всички султани:
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sultans_of_the_Ottoman_Empire

  По физиономия изглеждат повече на руснаци отколкото на турци.

  Ето този ми е любимия: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BC_II#/media/File:Selim_II.jpg

  Селим II, наричан по прякор Пияницата, е 11-ият султан на Османската империя. Завзел е Йемен и о-в Кипър. По негово време флотът претърпява поражение в битката при Лепанто.Той е син на Сюлейман Великолепни и Хюррем Султан.

  Хюррем Султан ( 18 април 1500 – 1558 ) е съпруга и Хасеки на султан Сюлейман Великолепни, и майка султан Селим II
  Родена е като Александра Лисовска в градчето Рохатин (по онова време Полша), днешна Украйна, в семейството на православен свещеник. През 1520 г. е пленена от кримски татари и отведена в Истанбул като робиня, но по-късно е избрана за султанския Харем.

 96. 96 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#86:"son_of_anarchy"]научи ги че прадядо ти е бил роб , нали за това се борите ?[/quote] БИЛ Е РОБ- ЩОМ НЕ Е МОГЪЛ ПО ЗАКОНЕН НАЧИН ДА ЗАЩИТИ 12 МЪЖЕ ОТ РОДА СИ И ТЕ СА ИЗКЛАНИ В СТАРОЗАГОРСКОТО КЛАНЕ, ПО НАРЕЖДАНЕ НА ШЕФА НА РЕДОВНАТА ОСМАНСКА АРМИЯ- ДА, БИЛ Е РОБ! НО СЕ Е ОСВОБОДИЛ С ОРЪЖИЕ В РЪКА- А НЕ КАТО РУСКИТЕ МУЖИЦИ ДА СТОИ И ДА МИГА НА ПАРЦАЛИ, КОГАТО КОЛЯТ СЕМЕЙСТВОТО МУ!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 97. 97 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5135 Неутрално

  [quote#38:"voltron"]Искаме да не се променя историята[/quote]
  Никой не променя историята. Наредено ви е да внушавате, че някой променя историята.

  Gunter glieben glauchen globen
 98. 98 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 881 Весело

  До коментар [#80] от "arcanum":

  Е, не е #Кой, а #Toй!

  Да разлая троловете!!
 99. 99 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  [quote#87:"Логика"]османската империя е ПРИМЕР за чудесен мултикулти рай[/quote]

  Не е била рай. Напротив. Но в съветската империя сме били доста по-зле. В по-модерни времена. Никой не реве срещу съветското робство.
  Путлеровата пропаганда цели да ни скара с турците. Ама това няма да стане никога.

  The best way to predict the future is to invent it.
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK