Парламентът отказа да обсъжда искането на БСП за насърчаване на диалога с руската Дума

Парламентът отказа да обсъжда искането на БСП за насърчаване на диалога с руската Дума

© Анелия НиколоваМнозинството в парламента отхвърли предложението на БСП в седмичната програма на депутатите да бъде включено проекторешение за необходимостта от насърчаване на междупарламентарния диалог и сътрудничество между ЕС и Руската федерация.


"Конфликтът в Сирия и развитието на отношенията между Руската федерация, ЕС и НАТО налагат преглед и промяна на режима на санкции за пътувания на депутати от руската Дума", заяви председателят на БСП и вносител на проекторешението Михаил Миков. По думите му смисълът на предложението е да се повиши възможността за междупарламентарен диалог.


"Вече е видно за всички, че политиката на санкции не даде никакъв резултат. Без контакти между представителите в парламентите на Руската федерация  и тези от страните - членки на ЕС, без намирането на парламентарен диалог, все по-трудно могат да се изправят страните срещу глобалните предизвикателства, включително и тероризма", заяви Миков. Според него в тази сложна обстановка този въпрос се разглежда в много парламенти на страни от ЕС.


Ще бъде добър сигнал обсъждането и приемането на решението, което да ангажира правителството и с парламентарна подкрепа за отпадане на санкциите, относно пътуванията на депутати от Руската федерация, каза Миков.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK