Втори царски имот влиза във Върховния касационен съд

Симеон Сакскобургготски на честване на 120 години от рождението на Цар Борис III през 2014г.

© Надежда Чипева, Капитал

Симеон Сакскобургготски на честване на 120 години от рождението на Цар Борис III през 2014г.Върховният касационен съд (ВКС) е допуснал за разглеждане делото за хижата "Саръгьол" в Рила. Тя беше реституирана през 2003 г. на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза, но след това Софийският окръжен и Софийският апелативен съд присъдиха имота на държавата. Сега ВКС преценява, че има основания да допусне делото за разглеждане по същество, тъй като това е от значение "за точното прилагане на закона и развитието на правото". Това е видно от определението на съда, публикувано на сайта на ВКС.


Това е втори казус, свързан с царските имоти, който стига до ВКС. През 2012 г. отказът на Пловдивския окръжен и Апелативен съд да реституира чифлика "Кричим" на царската фамилия бе потвърден от ВКС с основен мотив че интендантството на цивилната листа на цар Борис III, на чието име са нотариалните актове за царските имоти, не е било частна канцелария на царя за управление на имуществото му, а е било държавна служба и е владеело от името на държавата. Другият мотив беше, че решението на Конституционния съд от 1998 г. за отмяна на национализацията на имотите няма реституционен ефект и не може да послужи за реституцията им, а е трябвало парламентът да приеме специален закон.


Решението на ВКС от 2012 г. за имението Кричим стана основание на всички съдилища от първа и втора инстанция да решават в полза на държавата всички дела, които тя междувременно заведе срещу Симеон Сакскобургготски за разваляне на реституцията. Така царската фамилия изгуби на две инстанции  освен имота "Саръгьол", също и къщите в Ситняково и "Царска Бистрица", а през миналата седмица   получи и отказ от СГС да й бъде върнато земеделското стопанство около двореца Врана  (ползвано от УБО през тоталитарно време).
По други две дела, които държавата заведе, все още няма решения на първа инстанция - за двореца "Врана" (къдего живее Симеон Сакскобургготски) и за 16-те хил. декара гори в Рила.


Сега допускането на второ дело до върховната инстанция се оценява от юристи като ключов момент, тъй като решението от 2012 г. е задължително за долните инстанции по аналогични казуси, но не и за Върховния касационен съд.


На няколко въпроса от исторически и правен характер трябва да отговори ВКС


Това се разбира от определението на върховните съдии Красимир Влахов, Камелия Маринова и Веселка Марева.


- Основният проблем, който върховните съдии ще разнищват, е дали изобщо е възможна реституция на базата на решението на Конституционния съд. Този е основният въпрос на цялата сага с царските имоти - заедно със същината на интендантството.


- Решението на КС от 1998 г. има ли "правовъзстановяващо действие" и трябва ли гражданският съд да се съобразява с него, когато липсва специален закон.
(През 2009 г. - веднага след формирането на първото правителство на Борисов, парламентът гласува по настояване на партията на Яне Янев РЗС мораториум върху ползването на реституираните имоти на Симеон Сакскобургготски до приемането на специален закон. Закон не беше приет, мораториумът си стои, държавата заведе дела за разваляне на реституцията, а Сакскобургготски заведе дело в Европейския съд за правата на човека в Страсбург срещу мораториума.)


- След като имоти са реституирани въз основа на решение на КС, то годно основание ли е да са били владени добросъвестно.  
(Сега съдилищата не само отнемат реституираните имоти в полза на държавата, но и осъждат царската фамилия да заплати на държавата определени суми за времето, през което ги е владяла, тъй като съдилищата приемат, че са били владени недобросъвестно.)


- Ако държавата сама е върнала имот, трябва ли да й се плаща обезщетение за неоснователното му ползване.


- При абдикацията на цар Фердинанд какво става с неговите имоти - те отиват ли към новия монарх.   


- Изследване и тълкуване за начина на установяване и доказване на държавната собственост на имот, попадащ под действието на Закона за горите от 1897 г. и следващия го Закон за горите.


Решението на ВКС ще има отношение към цялата царска реституция


Видно от въпросите, които ще изяснява, решението на ВКС ще засегне цялата "царска" реституция, въпреки че на вниманието му е конкретно имотът "Саръгьол". Предстои делото да бъде насрочено.


Юристи обясниха, че ако при разглеждането на казуса "Саръгьол" се стигне до противоречие с казуса "Кричим" от 2012 г., най-вероятно ще се наложи сагата "царски имоти" да бъде решавана с тълкувателно дело от целия ВКС.

Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3601 Неутрално

  А изсечените гори, наемите и пропуснатите ползи кой ще ги плаща? Симеон-Хасан Муньос ли?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 2. 2 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Жалка история, никаква "сага" не е това.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 3. 3 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  . Сега ВКС преценява, че има основания да допусне делото за разглеждане по същество, тъй като това е от значение "за точното прилагане на закона и развитието на правото".................

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 4. 4 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Терминът ''царски имоти'' е некоректен към българите. Те биха били царски, само ако са закупени с лични средства. Такива сделки има само две. Останалите са собственост на държавата. По същата логика и дъщерята на Ж.Желев може да се настани в Бояна. Бъдете сигурни, че ако управляваше, съда щеше да и предаде резиденцията. По право!

 5. 5 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Има наистина царски имоти-това къща в с.Баня Карловско,която е купена от царя.Тя наистина си е негова и никой не му я оспорва.Всичко друго е държавен имот и срам за България,че толкова време му бяха харизани имотите ни.

 6. 6 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Решенията на съда по царските имоти доказват в каква ЖАЛКА държава живеем, къдетя ЯВНО телефонни обаждания променят предишни решения, които дадоха на царя имотите, а го използуваха за свои си цели, сега искат да покажат, че никой, които не е техен човек няма да има и перце . Европейският съд ще ни осъди да му ги платм, но невидимите пионки няма да видим никога, а съдиите постановили решенията ще се издигнат.

 7. 7 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#5] от "dolna4erti4ka":

  Всичко, което пишете е защото не познавате правото и конституционното право на Монархията.

 8. 8 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1099 Весело

  Стига, бе! Оставихте царо гол.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 9. 9 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 805 Любопитно

  Ако КС се е изживявал като Бог и е решавал със задна дата,дали закон,действащ при друга конституция,е противоконституционен.защо не е обявил превземането на Търновград през 1396 за незаконно и да се разберем за робство или съжителство иде реч?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 10. 10 Профил на Йосиф Давыдович
  Йосиф Давыдович
  Рейтинг: 168 Неутрално

  Не се оядоха тия проклети Кобурги. Навремето онзи мръсен австриец дядото на дедо Симион, докара две национални катастрофи с грандоманията си и вместо да бъде чинно обесен на орлов мост му дадоха да абдикира с 23 вагона ценности ( а е дошъл с два куфара багаж на Дунава) Какви имоти какви два лева всичко е било на името на интендантсвото и се е поддържало с държавни пари-тъй пише в бюджетите? Нямаме серизно народно събрание да приеме закон, който да забрани връщането и на всякакви имоти на тези престъпници.
  Ама ако требва да бъдем обективни не видяха хаир от злината дето сториха на България. Фердинанд доживя да види смъртта на двамата си сина, единия отровен от германците, другия заслужено осъден от Народния съд. Симеончу след като профука имането на дедо си на комар, бе докаран от ДС да прикрива далаверите им и да си "връща' имоти на които няма право, ама и него го застигна нещастието и много пари даде за лечението на сина си, който в последствие си почина. Не видя и той хаир от крадените имоти...Явно Бог си зне работата...

  Пока я ходить умею, Пока глядеть я умею, Пока я дышать умею, Я буду идти вперёд. https://www.youtube.com/watch?v=tp5wT7SWdls
 11. 11 Профил на Сиромахъ Ведъръ
  Сиромахъ Ведъръ
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Епизод пореден от сериала: "Опраскването на царя",

  Продуцент: #КОЙ?
  Сценарист: #КОЙ?
  Режисьор: #КОЙ?

  В главните роли: ББ, ЯЯ, Темида (в ролата на лека жена). Поддържаща роля: Шайка съдии, прокурори, адвокати, милиционери, следователи и "наши" журналисти.
  Масовка: Евтини политичета и депутатчета.

  "Конец фильма" ще бъде заснет в Страсбург.

  To be continued...

 12. 12 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 221 Неутрално

  4 години им слугува и си погуби живота и ще му вземат имотите. Ама то бива- бива, ама бивол за мезе не бива. На всички царе върнаха имотите или ги платиха.

 13. 13 Профил на kukam
  kukam
  Рейтинг: 274 Неутрално

  А ако имаше съд, Мони Комарджията, щеше да лежи в зандана, затова че сам си върна на себе си имоти, които не са негови.

 14. 14 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  Брей, за повече от половин век царстване тази фамилия не е успяла барем една резиденция да си построи. Занимавали се да строят институциите на държавата, зоологически градини и паркове, с което показват, че не са истински българи и не заслужават да имат частна собственост в хубавата ни родина.

 15. 15 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  "- След като имоти са реституирани въз основа на решение на КС, то годно основание ли е да са били владени добросъвестно.
  (Сега съдилищата не само отнемат реституираните имоти в полза на държавата, но и осъждат царската фамилия да заплати на държавата определени суми за времето, през което ги е владяла, тъй като съдилищата приемат, че са били владени недобросъвестно.)
  - Ако държавата сама е върнала имот, трябва ли да й се плаща обезщетение за неоснователното му ползване.
  - При абдикацията на цар Фердинанд какво става с неговите имоти - те отиват ли към новия монарх. "

  Ако в България съдебната система беше наистина независима и компетентна, щеше да бъде пълен абсурд да се задават подобни въпроси.

  1.Какво ставало с имотите на Фердинанд след неговата абдикация? Ами много ясно - личните му имоти отиват при неговите наследници.
  2.Ако пък държавата сама е върнала имот чрез акт на неин представител, позовавайки се на определено решение, как може да се плаща обезщетение за ползването му при последвало решение за неоснователно връщане на имот?!

  Пълни правни абсурди сътвориха българското правосъдие и българската политическа класа. Тия, особено от "дясно", които през 1998 най-високо си деряха гърлото в подкрепа на решението на КС за обявяването на отнемането на царските имоти за противоконституционно, и в подкрепа на " премахването на една огромна неправда, сътворена от комунистическата власт", после, след 5-10 години, станаха най-гласовите радетели защитници на идеята да се приемел отделен закон за царските имоти. Ами що не го приехте този закон, бе джанъм, между май 1998 и май 2001, имахте точно три години за тая работа след решението на КС. И защо тогава никой от вас не спомена нещо за някакъв закон?

 16. 16 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2947 Неутрално

  [quote#5:"dolna4erti4ka"]Има наистина царски имоти-това къща в с.Баня Карловско,която е купена от царя.[/quote]

  Не е купена. Подарък му е от общината. Но и това е незаконно. Общините нямат право да подаряват имоти. Проблемът на Симеончо и алчната му сестричка е, че баща им Цар Борис е бил почтен и истински патриот и не се е налапал с имоти.

 17. 17 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Останало ли гора та дават зор величествата

 18. 18 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#4] от "yorddj":
  До коментар [#5] от "dolna4erti4ka":
  До коментар [#10] от "Йосиф Давыдович":
  Казусът е по-сложен, защото имотите са закупени с лични средства (има и подарени от общини и др., но те са малки имоти). Фердинанд например взема голям личен заем от 3 млн. франка от руския цар (формално от Русия) само за да завърши двореца във Врана и въобще профуква средствата на фамилията и затъва в огромни заеми с тези имоти.
  Казусът се заплита от това, че след ПСВ голяма част от имуществото му е национализирано и Борис, за да върне имотите на царската фамилия по-завоалирано, използва Интендантството, което в случая реално в някаква степен действа като лична канцелария с лични средства, но формално е учреждение на държавната царска институция.

 19. 19 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Истината е, че причината за цялата сегашна "сага" с тия имоти е включването на Симеон в българската политика и последвалите събития след 2001. Това доведе до разместване на пластове и засягане на интереси.

  Ако Симеон си бе седял кротко в Мадрид, далеч от българската политика, и се връщаще отвреме на време в родината си да помаха с ръка и да направи две-три речи за единство и обединение на нацията, нямаше въобще да съществува подобен казус, щеше да си обикаля от резиденция на резиденция, а същите тия "десни" щяха да продължат да кичат партийните си централи с портретите на Симеон, както бе масово до 2001.

  А, и още нещо - Бойко Борисов щеше да бъде най-много някой споменаван в криминалните хроники пореден отстрелян бизнесмен.

 20. 20 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Според същите "десни" форумни сиромахомили накрая ще се окаже, че фамилията на Фердинанд, Борис и Симеон не притежават нито един имот в България.

 21. 21 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#16] от "Judjuk":
  [quote#16:"Judjuk"]Не е купена. Подарък му е от общината. Но и това е незаконно.[/quote]
  Глупости - нито общината, нито държавата са разполагали със средства за изграждане на вили и резиденции на царската институция. В случая общината дори и земя не е имала да даде, та даже и земята е купувана с лични средства от земеделците (както и при другите имоти). Държавата е имала известна роля единствено в стопанисването на представителните имоти чрез Интендантството, въпреки че бюджетът на Интендантството не е бил достатъчен, така че и стопанисването е било с лични и държавни средства.

 22. 22 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2015 Любопитно

  А какво стана с върнатите погрешка двойно повече гори?

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 23. 23 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Машала!
  Какво учудващо единство в мненията между комунистическата съдебна с-ма и десните "демократи" тук.
  Всъщност кое ли му е учудващото?

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 24. 24 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 575 Неутрално

  чЕдин по-един, до един.
  Благодарен съм на ММ (Мадридският Мошеник) , крадлив Симо, че с безмерната си лакомия и полагането на клетва съгласно републиканската конституция завинаги ЕМ на монархията.
  Да Иляди!

 25. 25 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2947 Неутрално

  [quote#21:"kumcho___valcho"]Глупости - нито общината, нито държавата са разполагали със средства за изграждане на вили[/quote]

  Къщата в Баня е харизана директно на Симеон. От общината. Тя не е от царските имоти. Виж общината откъде я има, това признавам, че не знам.

 26. 26 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  И защо се занимаваме с глупости? Като му вземат всичко по-добре ли ще му е на Ганьо? И кой ще стопанисва тези имоти скед това? Ще ги дадем на мутри да си правят ловни излети ли?

 27. 27 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#16] от "Judjuk":

  "Има наистина царски имоти-това къща в с.Баня Карловско,която е купена от царя.- цитат на коментар #5 от “dolna4erti4ka”

  Не е купена. Подарък му е от общината. Но и това е незаконно. Общините нямат право да подаряват имоти. Проблемът на Симеончо и алчната му сестричка е, че баща им Цар Борис е бил почтен и истински патриот и не се е налапал с имоти."

  Що бе, тая въпросната къща в с. Баня не е ли подарена (или каквото и да е там) по времето на Цар Борис? Те всичките тия спорни имоти са или от времето на Фердинанд, или от времето на Борис. Въпросът е този "почтен и истински патриот" ( по твоите думи) Цар Борис имал ли е лични имоти и кои са те? Ако е имал лични имоти, те би тярбвало безпроблемно да отидат в "ръцете" на Симеон и алчната му сестричка. Айде отговори на тоя прост въпрос - имали ли са Цар Борис и Цар Фердинанд лични имоти и кои са те? Щото според такива "умници"-сиромахомили, живели цял живот в панелки, Цар Борис е много свестен и почтен и няма нито един личен имот.

 28. 28 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2947 Неутрално

  [quote#27:"kirsner"]Айде отговори на тоя прост въпрос - имали ли са Цар Борис и Цар Фердинанд лични имоти и кои са те?[/quote]

  Аз да не съм агенция по вписванията? Като се интересуваш провери там.

 29. 29 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2546 Неутрално
 30. 30 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Още един път да повторя въпроса си към "специалистите":

  Кои са личните имоти на фамилията Сакс-Кобурготски?
  Това би трябвало да включва личните имоти на Фердинанд, на Борис и на техните наследници. Монархията, представлявана от фамилията Сакс-Кобурготски, съществува от 1886 ( когато пристига Фердинанд), до 1946 ( когато са изгонени от страната Царица Йоана и двете и деца Мария-Луиза и Симеон).

  Кои са имотите, придобити в лично качество, за тия 70 години?

 31. 31 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  На всички беше пределно ясно още преди години, още когато "генералското движение", ДС-КГБ генералите докараха МНОГО ДЪЛГО И ВНИМАТЕЛНО НАБЛЮДАВАНИЯТ НАЙ-НАПРЕД ОТ ДС, А СЛЕД ТОВА ПРЕХВЪРЛЕН ЗА НАБЛЮДЕНИЕ И КЪМ КГБ (основно чрез офицера от ДС и КГБ Атанас Тилев, чието ДС досие и данните и фактите в него, ВКЛЮЧИТЕЛНО ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА МУ СЪС СИМЕОН КОБУРГОТСКИ генрал Бригадир Аспарухов ПРЕСТЪПНО ОТКРАДНА И УНИЩОЖИ..., а този бе и шеф на НРС!?!?!?!, И ОТКРАДНА И ДРУГИ НЕЩА, ВКЛ. МИЛИОНИ...) Симеон Кобутготски, за когото братовчед му, който го познава от много дълги години и непрекъснато му е помагал с пари (както и богати български емигранти) КАЗА В ПРАВ ТЕКСТ, ЧЕ СИМЕОН КОБУТГОТСКИ Е ЛАЙНО И МУ Е ПИСНАЛО ДА ГО ВРЪНКА ЗА ПАРИ ВСИЧКИТЕ ИЗМИНАЛИ ГОДИНИ!?!?!
  Но след като ДС-КГБ генералите (които на времето смъкнаха с лъжи и активно ДС-КГБ мероприятие и правителството на Филип Димитров, който бе направил сериозни запитвания и стъпки, вкл. с американските служби, да потърси откраднатите и изнесени от комунистите и службите им милиарди долари...) гокараха Симеон в България, и той дори обеща пред всички (в предаването на ДС доносника Кеворкян), че нямал и не можел да има никакви претенции към България и негови имоти, и даже и се учуди този полуграмотен мошеник, БЕ ЯСНО, ЧЕ СДЕЛКАТА МЕЖДУ ЧЕРВЕНИТЕ КУКЛОВОДИ И ТОЗИ МЕРКАНТИЛЕН ТИП БЕ ТОЙ ДА ПРАВИ КАКВОТО ТЕ МУ КАЖАТ, А ТЕ ДА МУ "УРЕДЯТ" ПАРИ ДО КРАЯ НА ЖИВОТА МУ, ПАК ЗА СМЕТКА НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА, РАЗБИРА СЕ, като му подарят тези НАРОДНИ И ДЪРЖАВНИ ИМОТИ!!!
  Всички отличнио знаем, че комунист само знае да краде и мами, и с чужда пита помен да прави, и тази сделка бепе пределно ясна за всеки, който внимава и има поне два грама мозък в главата си...

 32. 32 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#25] от "Judjuk":
  Къщата (дворецът) в Баня е единствената вила, строена от Борис, а не от Фердинанд. Не зная защо реши, че общината я е подарила на Симеон. Доколкото зная тя е част от върнатите от държавата имоти и е от малкото имоти, за които Борис притежава нотариален акт на свое име. Останалите имоти са построени (а земите закупени) с лични средства на Фердинанд и има документи за заемите, които е теглил, както и разписки на негово име за направени разходи, но впоследствие имотите започват да се обслужват от Интендантството, от което произлизат юридическите казуси с различен реален и формален собственик.

 33. 33 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Симеон Кобутготски има толкова ЛИЧНИ ИМОТИ и право над тях, КОЛКОТО ИМА И ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ, и изобщо "ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ" - простата истина, подкрепена с факти и документи, ИЛИ ПО-ТОЧНО В ЛИПСАТА ИМ, ЗАЩОТО НЯМА, НИКОГА НЕ Е ИМАЛО И НЕ МОЖЕ ДА ИМА, освен ако не се изработят и подпраяят!
  И колкото са верни която и да е от лъжите му:

  - Че ще ни оправи за 800 дни (а той се оправи, като зае.а онези "със сбъркания чип";
  - Че мислел само и единствено за доброто и добруването на България и българите, А ИЗЛЕЗЕ, ЧЕ ТОЙ СЕ Е ОПРАВИЛ, А БЪЛГАРИЯ Я ДОЗАБАТАЧИ ТОЙ И КРАДЛИВОТО МУ УПРАВЛЕНИЕИ И ПАРТИЯ;
  - Че бил цар на България и българите, и държал и вярвал в монархията, А СЕ СЪГЛАСИ ДА СТАНЕ ... ПРЕМИЕР НА РЕПУБЛИКА!?!?!
  - Че когато престъпниците и мафиотите се избиваха посред бял ден по улиците на София и България и гъмжеше от атентати И НИТО ЕДИН УБИЕЦ ИЛИ ПОРЪЧИТЕЛ НЕ БЕ ЗАЛОВЕН, този съшщият и "много успешният му" главен секретар Бойко Борисов тръбяха, ДА НЕ СЕ ТРЕВОЖЕЛИ ХОРАТА, ЗАЩОТО ТОВА СИ БИЛО РАБОТА МЕЖДУ ТЯХ И НЕ ГИ ЗАСЯГАЛО ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА!?!?!
  - Че изобщо Симеон Кобурготски е автентичен, и че той си е назначил правителството и го е управлявал - ТОЙ БЕ НА ХРАНИЛКА НА ДС И КГБ ГОДИНИ НАРЕД ПРЕДИ ТЕЗИ ДА ГО ДОКАРАТ В БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА СВАЛЯТ КОСТОВ ОТ ВЛАСТ И ТЕ ДА УПРАВЛЯВАТ И ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА КРАДАТ И МАМЯТ, и ТЕ МУ И НАЗНАЧИХА И ПРАВИТЕЛСТВОТО!?!, те му правеха "дневния ред"...
  ТЕ МУ НАЗНАЧИХА И ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР НА МВР...


  Симеон Кобурготски дойде в България беден като църковна мишка, на разноските на мафията и РУСКАТА Мултигруп, КОЯТО БЕ ЗАСТАНАЛА НА ВХОДА И ИЗХОДА НА БЪЛГАРИЯ И Я ОГРАБВАШЕ МЕТОДИЧНО И НЕПРЕКЪСНАТО, както е известно на всички!

 34. 34 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Царцендедеш старкелеш... лефечетагепеш отволе! (В.Орбан)

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 35. 35 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 488 Любопитно

  До коментар [#33] от "info111":

  ... забравяш ли (понякога), че първа точка в наръчника на кагебиста е "заплахата за физическо отстаняване" на домочадието на Обекта... и мноо "ора" се спихват като едни... плажни дюшеци с изтекъл срок...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 36. 36 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 434 Весело

  Накрая, Европейския съд за правата на човека в Страсбург, ще отсъди в плза на Царя, и всички комунета, вкл. и отсъдилите съдилища български ще останат с пръст отзад!

 37. 37 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#36] от "laundromat":

  Не се прави на идиот, защото лъжите ви вече и при идиотите не минават. Симеон точно от комунетата бе доведен в България, точно те го направиха богат отново на гърба на народа и държавата, отново за сметка на българите, и точно такава бе сключената сделка!
  И точно заради кражбите им ЕС спря всички помощи за България!
  Така че спрете да търсите идиоти, които да ви се вържат на глупостите и лъжите ви - те вече всичките са при вас.

 38. 38 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#35] от "o_sando":

  Нещо не ми стана изобщо ясно какво искаш да кажеш с постинга си този път. Дано някой друг поне да го е разбрал.

 39. 39 Профил на aunt_agatha
  aunt_agatha
  Рейтинг: 221 Неутрално

  [quote#19:"kirsner"]Ако Симеон си бе седял кротко в Мадрид, далеч от българската политика, и се връщаще отвреме на време в родината си да помаха с ръка и да направи две-три речи за единство и обединение на нацията[/quote]

  За 20 и няколко години живот на тази планета все още не разбирам как едно време народът е приемал австрийците Фердинанд и Борис като водачи на България и защо си мислим, че на Симеон България му е родина. Тези чужденци колкото и да ми махат с ръка, не могат и грам сантимент да предизвикат в мен.

 40. 40 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#39] от "aunt_agatha":

  И кой точно мисли, че България е родина на Симеон Кобурготски, случайно да си забелязала?
  Или по-точно КОИ?
  И КОЙ И КОИ ИЗОБЩО МУ ВЯРВАТ И ВЕЛИЧАЯТ В БЪЛГАРИЯ?
  И има ли припокриване между двете групи - тази на "вярващите" и ... НА УДАРНО ЗАБОГАТЕЛИТЕ ОТ "ВЯРВАЩИТЕ БЪЛГАРИ"?

 41. 41 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#38] от "info111":


  репетирам за Трифон Зарезан!

  хахахахахахахаха

  *питах те дали отчиташ факта, че масово "политическите лица" в европа са пряко управлявани от кгб посредством реална заплаха от "физическа разправа", убийството на самите тях или на членове на семействата им...

  ... инак Наздраве за Трифуня... или си на шоколадови "сърчица"

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 42. 42 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 434 Весело

  До# 37 info111
  Чудно, до кога ще трябва да се говори, на продукта на Гаргамел - вманиячените до идиотизъм "смърфчета"! Не е ли крайно време е да се осъзнаят и да прогледнат! Първо трябва да се осъзнае, че Царят български, не е цар Киро, а е цар на българите, независимо от бъртвежите на този и онзи, а царя не краде! Второ, дойде богат - направете си справка! Сравнено с грабителите на България, при Костов, вероятно не изглежда достатъчно богат! Но от всички, управлявяли България, единствен той не е влезнал като "голтак"! А наследствените имоти ще си ги получи (прочети пост #36)!

 43. 43 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#4] от "yorddj":

  дъщерята на Желев никога не е имала претенции към каквото и да е държавно имущесто, или е придобивала имоти и дружества със средства със съмнителен произход.

  виж, синовете на Гоцката са пример за това, как при комунетата и ченгетата от ДС, винаги има приемствена организирана престъпност по роднинска линия, както и отнемане на държавно имущество, отклоняване на фондове и други кражби.

  колкото до Цагъ, да му отнемат всичко, а да обжалва и в арменския съд и в съда в Страсбург. там с удоволствие бих изплащал обезщетения, само и само да затрудня дъртото комунистическо предателче за всичките вреди, които нанесе на България.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 44. 44 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#41] от "o_sando":

  А, ами така кажи бе, наздраве! А иначе - ами да, и това си го има, това си е част от специализацията на тези, но мисля вече е към окончателното приключване на локализирането и идентифицирането на всичките тези, вкл. кръговете и обръчите им, както и капиите им, вкл на високи постове и институции от западните и особено американските служби, и на мнозина ще им се наложи много скоро да гледат Европа и Америка само на картинка!
  В това число и на някои българчета, които са се пообзавели с откраднати десетки милиони и сега се опитват да се снишат, за разлика от други, най-тъпите сред тях, и най-самозабравилите и самоповярвалите си, които все още врякат по медии и телевизии и не могат да разберат, че посоката на вятъра вече се смени и сега криене по дупките и надежди да им се размине и този път му е майката.
  Само стой та гледай какъв цирк е да вадиш некой дзвер от дупката, в която се е сврял, със "зимнината", която е завлекъл, и как реве "смел и голям патриот и юнак", "кален в битките КРАЖБИТЕ И ИЗМАМИТЕ, И В ДРУГИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, УБИЙСТВА И АТЕНТАТИ"!...
  Нали го виждаш онзи боклук, бил прокурор и кмет,от БСП, дето изнасили дете и му вадил пистолет, той е добра демонстрация що за лумпени и изроди са тези "РУСОФИЛИ"!

 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  До коментар [#31] от "info111":
  ++++++++++++
  Абсолютно сте прав.

 46. 46 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#42] от "laundromat":

  Не. не е дошъл богат, ти си направи справката, или по-скоро затвори опорните си точки, които си отворил.
  БОГАТ ЧОВЕК НЕ ИДВА НА РАЗНОСКИТЕ НА РУСКА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА, ВСЕИЗВЕСТНА ЧЕ Е ЗАСТАНАЛА И РАЗГРАБВА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА, А СИ ПЛАЩА ОТ ДЖОБА РАЗНОСКИТЕ!
  И вземи и се заингересувай наистина, не ме карай да ти припомнямн тук имената на много богати и уважавани българи, които са го спонсорирали пре годините, и РАЗОЧАРОВАНИЕТО ИМ ОТ ТЯХ!
  Я случайно да ми кажеш, ти знаеш ли къде са медалите на баща му на Симеон, и защо не са в него? Да не би да ги е подарил на някой български музей, или някъде другаде ги е пласирал, и защо?

  Напълно разбирам и задчата ви, и манталитета ви на царедворци, но поне си на,мерете истински, а не измислен и доведен от комуниститите ерзац на цар, на когото да се прекланяте!
  А, и още нещо да ви обясня, че явно и от това имате нужда - един човек, цар или каквото и да е, НЕ МОЖЕ ДА МИ БЪДЕ НАМЕН ЦАР, ИЛИ НА ДРУГИ, КОИТО ... НЕ ГО ПРИЗНАВАТ, нали и това разбираш?
  Царят е цар САМО НА ТЕЗИ, КОИТО ГО ПРИЗНАВАТ И УВАЖАВАТ КАТО ТАКЪВ!
  България е Република, ако и това не ти е известно, и ти ако твърдиш че си българин наистина, а не сбъркан комуноид, не може да не знаеш, че НЯМА ЦАР СПОРЕД НАЙ-ВИСШИЯ ЗАКОН НА ВСЯКА ДЪРЖАВА, КОНСТИТУЦИЯТА!
  Следователно или ти си доста глупав и сбъркан, и без елементарна култура, образование и мозък в главата, за да се подаваш на глупостите на комнунистите и доведения от тях Симеон, или просто си мислиш, че другите тук са глупаци, или поне може да намериш някого.

  Отговори ми, бе, как и защо Симеон се съгласи официално, че ... ХЕМ Е ЦАР, ХЕМ НЕ Е, ЗАЩОТО НЯМА ТАКОВА ЖИВОТНО ЦАР-РЕПУБЛИКАНСКИ ПРЕМИЕР, КАКТО НЯМА ЦАРСКА РЕПУБЛИКА!
  Типични комуниститчески и престъпни лужи, гимнастики и манипулации от най-долна проба, неслучайно след десетилетия тяхна власт и жестока пропаганда българите са на това дередже и толкова объркани - НЯКОЙ И НЯКОИ МНОГО ОТДАВНА И МНОГО УСИЛЕНО РАБОТЯТ ПО ТОЗИ ВЪПРОС!

  Жалка работа сте това комунистите-царедворци, почитатели на републиканския цар, дето обвинявате всички, които ви се смеят на лупингите и глупостите и откровените ви лъже в ...КОМУНИСТИ! Жалки и смешни!

 47. 47 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#44:"info111"]специализацията на тези, но мисля вече е към окончателното приключване на локализирането и идентифицирането на всичките тези, вкл. кръговете и обръчите им, както и капиите им, вкл на високи постове и институции от западните и особено американските служби, и на мнозина ще им се наложи много скоро да гледат Европа и Америка само на картинка! [/quote]  така, така... "шьефе, разкрити сме!"

  ... види ми се, че освен швейцарците, в наказателната акция се включват и СА, Дубай, Катар и прочее финансово-имотни "оазиси"... или ги "включват" (со кротце, со благо и со малце кьотек)... дали?


  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 48. 48 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 825 Неутрално

  В българските съдилища ще загуби делата си, след това в международните ще спечели. Враговете му са наясно, но искат да го тормозят, а и така пред материала нанасят удар по най-силното му качество, неговата почтеност.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 49. 49 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#42] от "laundromat":

  Значи ти знаеш и познаваш Симеон и "богатстовото" му по-добре от ... братовчеда му, който го познава от детство, а вероятно и от самия Симеон
  И защо му е на Симеон Кобурготски, ако е бил богат, да се нуждае офицерът от ДС и КГБ Атанас Тилев да го урежда на работа при него, за да може да му изплаща някакви суми ежемесечно? И да се цани и наема за пари - богат човек не работи за пари, ПАРИТЕ РАБОТЯТ ЗА НЕГО, БЕ ТИКВО!
  И за какво му е на Симеон, като е бил богат, да продава дори и медалите на баща си?
  Или ПО ДУМИТЕ НА БРАТОВЧЕД МУ, КОЙТО ГО ПОЗНАВА И МУ Е ПОМАГАЛ БЕЗБРОЙ ПЪТИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ, да го врънка НЕПРЕКЪСНАТО СИМЕОН ЗА ПАРИ И ТОЙ ДА МУ ПОМАГА, И ЧЕ МУ БИЛО ПИСНАЛО!?!
  И защо му е било на Симеон, като млад ерген, да си признае, че ... СИ ТЪРСЕЛ ЖЕНА ДА СЕ ОЖЕНИ, КОЯТО ОБАЧЕ НЕПРЕМЕННО ТРЯБВАЛО ДА Е ... БОГАТА!?!?!?
  Или ако искаш вземи и се заинтереувай какво казва и какви са спомените и на гледачката на Симеон, може би ще проумееш някои неща...

 50. 50 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 825 Неутрално

  Странно, колко имоти е успял да ми остави дядо ми, един селски учител, а пък царете на българите нищичко да не натрупат за потомците си?

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 51. 51 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#48] от "gripen":

  Можеш ли да обясниш аргументирано, и кои точно са "враговете на Симеон Кобурготски" в България, и защо точно, ако може и с някакви конкретни имена, факти и доказателства?
  Защото иначе излиза, че някои си говорите колкото да не заспите.
  Най-сериозно питам - кои са враговете точно на Симеон, и защо са му такива, какво им е направил той на тях, или какво точно делят или има да делят? Но на база не на простотии и упражнения, а на ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА!

 52. 52 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#47] от "o_sando":

  Само стой та гледай - такива циркове и купон не се вижда нито всеки ден, нито ще видиш повече някога в живота си, каквито ще се разиграват тепърва в България, а и по Европа.

  После да не кажеш, че не съм те предупреждавал да се запасиш с повече пуканки и търпение...Такива циркове и пиески следват, че на повечето хора им е бедна фантазията
  Не случайно на някои в България истерията им вече премина в откровено кресчендо.

 53. 53 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 434 Весело

  До # info111
  Човече, осъзнай се! Омагьосън си!

 54. 54 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#50:"gripen"] а пък царете на българите нищичко да не натрупат за потомците си? [/quote]

  то, аслъ си потомък на селски учител...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 55. 55 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#52:"info111"]Не случайно на някои в България истерията им вече премина в откровено кресчендо. [/quote]


  ... дано да не паднеме мърцина в Поредната Сделка...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 56. 56 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#42] от "laundromat":

  Симеон не е и не може да е цар на българите, зашото българите нямат цар и България е република, и това ли трябва да ви се обяснява, бе прости чукундури?
  Има едно нещо, на което му викат Конституция на Република (РЕПУБЛИКА, РЕПУБЛИКА, РЕПУБЛИКА, РЕПУБЛИКА, РЕПУБЛИКА...РЕПУБЛИКА ОЗНАЧАВА НЕ МОНРАХИЯ, ТОЕСТ НЯМА ЦАР...) България, намери я, направи си труда да я разлистиш и прочетеш, ако можеш да четеш и да схаващаш прост написан текст, и тогава ще разбереш защо пишеш откровени глупости и или си ненормален, или си прост, или не си българин.

 57. 57 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 825 Неутрално

  До коментар [#51] от "info111":

  Царя го изядоха същите които му помогнаха да се върне и да вземе властта, ролята която му бе отредена беше кратка.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 58. 58 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#50] от "gripen":
  [quote#50:"gripen"]Странно, колко имоти е успял да ми остави дядо ми, един селски учител, а пък царете на българите нищичко да не натрупат за потомците си?[/quote]
  Вероятно, уважаемият селски учител не е оставил на наследниците си репарации,Ньой и загуба на територии ?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 59. 59 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 825 Неутрално

  До коментар [#58] от "Майндърбайндър":

  И цар Фердинанд и цар Борис оставят в края на царуването си България с по-голяма територия отколкото при възцаряването си. Лесно може да го проверите.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 60. 60 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#56:"info111"]Има едно нещо, на което му викат Конституция на Република [/quote]

  .... аааааа, това го оспорвм категорически!... това си е комунистическа, превратаджийска псевдо-конституция... (но, подчертавам дебело, дедо симо не го одобрявам... тц!)

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 61. 61 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Преди 15 години комунягите бяха готови на всичко, само Костов да не управлява България.
  И като казвам комунягите, имам предвид не само местната нискочелост.

  Само заради това, че Костов не позволи на сесерето прелитайки над София да завоюва Косово - Кремъл реши да разроши дъртата агентура.

  Щото ситуацията е следната:
  Костов не дава.
  Сесерето - също
  И тогава кво?

  Ми квото стана - Костов победи невнятното сесере, невнятното се облиза под носа и притихна.

  И реши да плати.
  Ма много да плати!
  И гори, и планини.

  Така Бригадир Аспарухов и прочие нискочелости туриха Готски за премиер.

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 62. 62 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#61] от "b_52_strato":

  ... костов не е "едновалентна" персона...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 63. 63 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Та комунягите трябваше да прежалят десетки милиони, да дадат на Готски гори и земи, които всъщност си бяха техни, комунишки.

  Някой би попитал - е как така горите са техни, комунишки? -
  Никой не знае как!
  Владеят ги.
  Фактологически.

  Прочее - имаше същество, именувано Бог знае от кого Олимпий Кътев, което подписа стотина документа, указващи, че Кобургготски е собственик.
  На всичко, което му е кеф.

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 64. 64 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2664 Неутрално

  а за имоти също държавни , придобити с "фалшив" кметски подпис , за приватизация ... съдът - нищо ..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 65. 65 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#59] от "gripen":

  И Ньойския договор няма нищо общо,защото е от 1920г.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 66. 66 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 825 Неутрално

  А какво общо има според Вас Ньойския договор с един спор за имоти в съдилищата?

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 67. 67 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 781 Неутрално

  До коментар [#8] от "quatro_4x3":

  Ами, че Симеон си дойде гол. Дано си и отиде така. Той бе единственият, който можеше да излъже народа и мафията го използва за да свали ОДС от власт. А трябваше още само 1 мандат за да се откъснем от лапите й и да станем нормална държава. Даже се сърдехме на ЕС, че ни слага заедно с Румъния в една група. От тогава мафията не е падала от власт. Случиха се заменките. Всичко по-ценно от тази държава мина в ръцете на мафията. А негово нищожество имаше нахалството да си върне имоти, които никога не е притежавал. Колкото и да се снима в църквите ни, той донесе много мъка и страдание на този народ, принуди и голяма част от него да напусне България. Тия грехове са му на сметката.

 68. 68 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 781 Неутрално

  [quote#67:"proizvoditel"]Колкото и да се снима в църквите ни, той донесе много мъка и страдание на този народ, принуди и голяма част от него да напусне България. Тия грехове са му на сметката. [/quote]

 69. 69 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#57] от "gripen":

  По това, че тези, които го доведоха, те го и употребиха, и после овъргаляха в мърсотията си, в това спор няма, и може да спори само някой идиот, невежа или прост манипулатор. Или някой от горната банда, разбира се. Точно затова, в тази връзка и попитах - риторично, разбира се - един царедворец по-горе, като говори за враговете на "царя" Симеон да посочи и конкретно кои са и защо са, но отговор разбира се няма.
  И между другого така се случва с всяка марионетка и капия на тези рано или късно, като те самите забравят, че ... И ТЕ СЪЩО В КРАЙНА СМЕТКА СА МАРИОНЕТКИ, НА ЧУЖДЕСТРАННИТЕ ИМ ГОСПОДАРИ В МОСКВА!


  До коментар [#60] от "o_sando":

  Разбира се, че Конституцията е комунистическа и осакатена - дори и само да вземем статута и това, което става в България и огромните щети и вреди, които може да причини например институцията на главния прокурор на държавата - виж какви поразии и беди докараха Татарчев, Филчев, Велчев и колкото и невъзможно да ми се струваше - Цацаров, който категорично ги надмина.
  Но ако приемем, че не зачитаме и Конституцията, то тогава де факто не само де факто, но и де юре излиза, че няма държава, няма България. До тук ни докараха тези лумпени и червени боклуци!

 70. 70 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#53] от "laundromat":

  Какво да се осъзнавам, бе глупендер, за какъв цар говориш при република? Защото не вярвам да не ти е известно, че България е република, а не монархия, или и това ще оспориш?
  Писна ми глупаци да ме учат на акъл, неграмотни да те учат на знания, и лумпени да призовават за морал и осъзнаване. Само за това, че една самозабравила се върхушка непрекъснато промива мозъците ви и лансира какви ли не лъжи и манипулации, и краде, лъже и маже и със задниците си, и ошашавява такива като тебе не означава, че всички сме без акъл, мисъл и историческа памет.

 71. 71 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  До коментар [#56] от "info111":

  Конституция? Същата тази, която казва, че всички граждани са равни пред закона, но ежедневно политическият елит демонстрира как някои са по-равни.

 72. 72 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#71] от "gogo2011":

  Напълно съм съгласен с теб, не ме разбирай погрешно, аз я споменах само и единствено в контекста, че тя е основния закон във всяка държава и че там се указва и формата на управление, която в България, както и в огромната част от страните по света НЕ Е МОНАРХИЯ, а е република.
  Иначе аз самият имам много и сериозни забележки и към самата Конституция, и към създателите й, както й начина, по който бе изработена и гласувана...

 73. 73 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#71] от "gogo2011":

  Аз например и до ден днешен не мога да приема, че такъв лумпен и червено недоразумение като мисля проф. Токушев бе председател на Конституционния съд, същество, което оправдава престъпния и рецидивистичен, нямаш нищо общо нито с правото, нито с цивилизавонастта и изобщо е нещо човешки Народен съд, издавал смъртни присъди на ... ВЕЧЕ УБИТИ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА НЕВИННИ БЪЛГАРИ, ЗА ДА ОПРАВДАЕ ... ЖЕСТОКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ КАТО УБИЙСТВАТА ИМ!!!
  Или онова срамно решение за Пеевски... И други.

 74. 74 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#67] от "proizvoditel":

  Много си прав, Костов, с всичките му грешки, самовлюбеност и някои корпупционни схеми и простотии доведе нещата на кантар, което за комунистическата мафия беше катастрофа. И тогава измъкнаха от занвението и поизтупаха прахта на държания предвидливо ДЪЛГИ ГОДИНИ НА ХРАНИЛКА ОТ ДС И ПОСЛЕ ОТ КГБ, НАЙ-ВЕЧЕ ЧРЕЗ АТАНАС ТИЛЕВ, Т.Н. ЦАР, КОЙТО БЕ ДОСТАТЪЧНО АЛЧЕН И ДОСТАТЪЧНО БЕДЕН, ЗА ДА ПРИЕМЕ СДЕЛКАТА.
  И така мафията пак излъга българския народ, и си осигури още години на кражби, безобразия и безвремие, а България - кучета я яли!
  И от тогава периодично пробват почвата и се опитват да го реанимират, защото след Доган, Симеон, Болен, Яне, Капута вече няма време за нови проекти, след като народът вече се усети и за последния им - Борисов!

 75. 75 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#66] от "gripen":

  Общото е,че не може всички да излязат на загуба след такова царстване,а фамилията да осребри имоти и да си бие камшика.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 76. 76 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Може ли някой да ми обясни логично и с разумни доводи, как най-големите комунисти в България изведнъж станаха (както се събудиха най-големите капиталисти за една нощ) и най-големите монархисти и почитатели на "цар" Симоен Кобурготски, когото преди години изгониха от България, като се саморазправиха с царското семейство?
  И как така изведнъж станаха толкова набожни и започнаха да влизат в църквите, КАТО ПРЕДИ СУРОВО ГОНЕХА И ПРЕСЛЕДВАХА ОНЕЗИ, КОИТО СА НАБОЖНИ, ЧЕ ДОРИ И ПСЕТАТА ИМ ПАЗЕХА И ДЕБНЕХА ЗОРКО КОЙ ВЛИЗА И ИЗЛИЗА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ЦЪРКВИ?
  И има ли някаква връзка между всичките тези техни мигновени превъплъщения?
  О как така Симеон Кобурготски се прегърна с тези изверги, че дори и упорито и до дупка лансира такива отявлени национални предатели, като офицера от КГБ (ОТ ЧУЖДО РАЗУЗНАВАНЕ!) И БИВШ ШЕФ НА НАЦИОНАЛНОТО НИ РАЗУЗНАВАНЕ, КОЙТО С ОТКРОВЕНА ЛЪЖА И АКТИВНО МЕРИПРИЯТИЕ СЪБОРИ И ПЪРВОТО ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАНО ПРАВИТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ - ТОВА НА ФИЛИП ДИМИТРОВ, ЗА ДА ДОЙДЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА МАФИЯТА, НА РУСКАТА МУЛТИГРУП! И даже му бе спретнал и цял Консултативен съвет по национална сигурност за него, и само необичайно силното възмущение на западните дипломати, които отлично зняеха кой точно е Бригадир Аспарухов не позволи и това ново национално предателство!

 77. 77 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#33] от "info111":

  Добре, този репертоар, бликащ от дълбините на сиромахомилската душа - как Симеон дошъл в България беден като църковна мишка, и колко бил различен от баща си Борис, който пък бил много свестен - сме го слушали вече стотици пъти. Въпросът ми е имал ли е баща му Борис някакви имоти в България и кои са те? Просто и ясно! Щото ако Симеон, по твърденията на всички кресливи "специалисти", е нямал никакви реституционни имоти, а всичко било на държавата, то и баща му Борис не би трябвало да има никакви имоти в България! Защото в противен случай сина му Симеон би ги онаследил, и следователно - би имал имоти. А пак по същата логика и Фердинанд не би трябвало да има никакви лични имоти в България, щом сина му Борис няма - иначе сина му би ги онаследил. Т.е. има една логическа конструкция, в която "специалистите" не могат да вдянат - ако Симеон е гол като църковна мишка и няма никакви реституционни имоти в България, то баща му Борис е бил също гол като църковна мишка, щом не е оставил нищо на сина си. А бащата на Борис, Фердинанд, също е бил гол като църковна мишка, след като не е оставил нищо на Борис. Та така ли е, питам?

 78. 78 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#77] от "kirsner":

  Пък в тая схема, майката на Фердинанд похарчила цялото си богатство като орлеанска принцеса, да направи царството на сина и малко по-европейско и не толкова изостанало, някак си съвсем не се вписва в "голташкия" произход на Цар Симеон.

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 79. 79 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2991 Весело

  [quote#20:"kirsner"]Според същите "десни" форумни сиромахомили накрая ще се окаже, че фамилията на Фердинанд, Борис и Симеон не притежават нито един имот в България. [/quote]
  Тези които извъртяха номер на Кобурготски са червени КДС-ари. Те го излъгаха отначало, та с негова помощ да избегнат едно продължително управление на десните, при което биха загубили всичко. И власт, и влияние и икономическа мощ.
  Сега вече червените мошеници решиха, че Кобургът не им е нужен повече и могат да го изнудват и обират, така както само те си знаят.
  Замислял ли си се защо изведнъж фактите и решенията на съда започнаха да се обръщат срещу Кобурга? И това обръщане започна от момента когато стана ясно колко неспособно е НДСВ да спечели избирателите. Ето защо то съвсем целенасочено бе заменено с ГЕРБ.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 80. 80 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Направихме като народ глупостта да си "върнем" царя през 2001 година и сега берем плодовете.
  Лошото е, че продължаваме да правим подобни глупости с една настойчивост, която ако бяхме проявили когато трябваше, щяхме да сме в пъти по-добре, а не да се занимаваме с частните дела на Симеон и да коментираме какво е реституирал, естествено докато беше на власт.

 81. 81 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1162 Весело

  [quote#56:"info111"]Има едно нещо, на което му викат Конституция на Република (РЕПУБЛИКА, РЕПУБЛИКА, РЕПУБЛИКА, РЕПУБЛИКА, РЕПУБЛИКА...РЕПУБЛИКА ОЗНАЧАВА НЕ МОНРАХИЯ, ТОЕСТ НЯМА ЦАР...) [/quote]
  Успокойте се!Знаете,че тази конституция не струва пет пари и затова побеснявате и крещите.Просто се успокойте и всичко ще бъде наред.

 82. 82 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  "ВКС преценява, че има основания да допусне делото за разглеждане по същество, тъй като това е от значение "за точното прилагане на закона и развитието на правото"

  Май най-накрая на ВКС са му обяснили как правилно да се развие правото помтози казус, така че да бъде ползван занапред... Да видим на кого ще се падне честта да върне Деди и сестра му в играта!

  I Want To Believe
 83. 83 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  [quote#19:"kirsner"]Истината е, че причината за цялата сегашна "сага" с тия имоти е включването на Симеон в българската политика и последвалите събития след 2001[/quote]
  +++ Да,там е заровено кучето.Впрочем,на мен поне ми се струва че същото се получи и с КТБ.Когато КТБ влезе в политиката,беше разпертушинена.

 84. 84 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  [quote#19:"kirsner"]Ако Симеон си бе седял кротко в Мадрид, далеч от българската политика[/quote]
  С една уговорка:Царят не може да влиза и излиза от политиката.Той е в политиката,исторически и съдбовно.Той е законен владетел.Правото е на негова страна,т.е. на наша страна.
  И те го знаят.Затова и поддържат огъня на перманентната революция.Друг начин да останат на повърхността нямат.
  Искрено им съчувтсвам,но не мога да им помогна.Те са безпомощни.

 85. 85 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Парадоксът е, че бивша партийна секретарка наглеждаща теменужки си реституира стотици декари, а наследникът на българския цар според нашия съд няма право на никакво наследство.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 86. 86 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Никой не разследва как мнозина след 1989 г. станаха за много кратко време, много по-големи собственици на имоти .....
  Отново разсейване на вниманието от това Кой сега краде и укрива крадците.... къде са парите от КТБ, как се източва ДДС, какво става с митниците, защо има внос на наркотици............

 87. 87 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#80] от "tsvetko_51":

  Еленка кога си върна имотите в 200% реални граници? Не беше ли докато Ваньо беше на власт.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 88. 88 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#23] от "traveler1":

  Да, смешно е как десните и комунистите пеят в един хор! Не е смешно, а жалко.....

  Кой е диригентът!?

  Това може да се случи само у нас.

 89. 89 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#33] от "info111":
  "В Мадрид Симеон ІІ завършва Френския лицей, следва право и политически науки. През периода 1958 – 1959 г. той е курсант в авторитетната военна академия "Вали фордж" – САЩ. Там става известен под името "кадет Рилски". Завършва с чин "младши лейтенант"." .... "Освен родния си български език, Симеон Сакскобургготски говори отлично английски, френски, немски, италиански и испански, ползва арабски и португалски."
  http://personi.dir.bg/person.php?id=104

 90. 90 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 434 Неутрално

  На този т.н. цар трябва и гащите му да събуят и да го върнат с обратна разписка в Мадрид ! Абсолютен лъжец и наглец ! Меркантилна личност която КГБ-ДС чрез Мултигруп докараха тук за да ни се прави на министър-председател , докато те си въртят далаверите ! Добре, че рано ги разкрихме, но и управниците след него са от същото котило ! Така че не сме сполучили кой знае колко !

 91. 91 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Ще ни осъди в Страсбург, ще му платим всичко и ремонтите даже. С много неща сме станали за резил в Европа защо да не станем с още едно?! Като е незаконно защо са му ги върнали ?!Сега всички, които са отсъдили първоначалното връщане един по един, по списък да му платят обещетенията. Понеже няма персонална отговорност затова "присъждат" каквото им поръчат.

 92. 92 Профил на P.S.
  P.S.
  Рейтинг: 434 Неутрално
 93. 93 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#89] от "ne":

  Много благодаря, че с постинга си ПОТВЪРЖДАВАШ МОЯ И НАПОМНЯНЕТО МИ, ЧЕ:


  ЛИЦЕТО С И М Е О Н К О Б У Р Г О Т С К И НЯМА ЗАВЪРШЕНО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ!

  "В Мадрид Симеон ІІ завършва Френския лицей, следва право и политически науки. През периода 1958 – 1959 г. той е курсант в авторитетната военна академия "Вали фордж" – САЩ. Там става известен под името "кадет Рилски". Завършва с чин "младши лейтенант"."

  Без значение как е бил извесген (като име, като обръщение) Симеон в "авторитетната военна академия", ТОЙ ДОРИ И НЕЯ (при положение, че Е УРЕДЕН ДА ВЛЕЗЕ И УЧИ ТАМ), той ... НЕ УСПЯВА ДА Я ЗАВЪДШИ!?!?!

  Много ми е интересно защо "забравяш" и "пропускаш" да отбележиш това, но ЗА ВСЕКИ КОЙТО НАИСТИНА Е ЗАВЪРШИЛ ПОНЕ ЕДНО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ, НО ИСТИНСКО, А НЕ ИЗМИСЛЕНО КАТО СИМЕОН, ИЛИ НА КНИГА, ИЛИ С ФАЛЩИВА ДИПЛОМА, ИЛИ САМО С ЛЪЖИ, ИЗМАМИ И ПУБЛИЧНИ ВНУШЕНИЯ...А ДОРИ И ЗА ВСЕКИ ЧОВЕК С ПОНЕ МАЛКО АКЪЛ И МОРАЛ Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО И КОЛКО ГОДИНИ ПРОДЪЛЖАВА МОИНИМУМ ЕДНО ТАКОВА ОБРАЗОВАНИЕ.

  А, и накрая да напомня още - ЕЗИЦИТЕ НЕ СА ОБРАЗОВАНИЕ! Да, хубаво е човек да знае и познава чужди езици, хубаво е да ги знае и познава, колкото повече, толкова по-добре, всеки един нов научен език наистина е своего рода нов прозорец на света, НО ... ПРЕДИ ДА НАУЧИ ЧУЖД ЕЗИК, Е ХУБАВО, БУХ КАЗАЛ ДОРИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ...
  ЧОВЕК ДА НАУЧИ И ДА ЗНАЕ НАЙ-НАПРЕД И ПЪРВО ... БЪЛГАРСКИЯ, СВОЯ!
  Особено ако се зове и претендира да е българин, дори и цар на българите.
  Симеон Кобурготски, НЕЗАВИСИМО КАКВО ДИПЛЯТ И ГО ЛАНСИРАТ И ЛЪЖАТ ОНЕЗИ КОМУНИСТИ И ПРЕСТЪПНИЦИ, ДЕТО СКЛЮЧИХА СДЕЛКА С МЕРКАНТИЛНИЯ СИМЕОН И ГО ДОВЛЯКОХА В БЪЛГАРИЯ, НЕ ЗНАЕ И НЕ МОЖА ДА НАУЧИ ДОБРЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК, КАКТО ВСИЧКИ ОТЛИЧНО ЗНАЕМ!

 94. 94 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#81] от "Вячеслав Атанасов":

  Е като не струва 5 пари, да я оставим тогава, (между другото аз не само съм спокоен, а ми е смешно...), я ми кажи тогава за теб България републик али е тогава, или царство о монархия

  Добре, да оставим Конститцията, а ти ми кажи на мен, че ми стана интересно, и според теб България република ли е в момента, или монархия?
  А, и още нещо - и след като така говориме за Конституцията (това, че твърдиш че съм знаел, че Конституцията не струва нищо, КОЕТО Е ВЯРНО И АЗ ТАКА МИСЛЯ, и затова съм бил побеснявал, КОЕТО Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ, ЛЪЖА И ПРОСТОТИЯ, КОЯТО ЗАСЕГА ЩЕ ПРЕМИНА И ПРИЕМА КАТО ИЗПУСНАТА ЗЛОНАМЕРЕНА ГЛУПОСТ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЗА МЕН ) аз мога ли само да те попитам и напомня:
  След като не зачиташ и говориш с игнориране и пренебрежение дори и за НАЙ-ВИСШИЯ ЗАКОН НА ВСЯКА ЕДНА ДЪРЖАВА, за Конституцията, то от това следва, че ти всъщност не признаваш, оспорваш и ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЗАКОНИ, КОИТО СЕ БАЗИРАТ НА КОНСТИТУЦИЯТА, и де факто отхвърляш и цялата държава, това раззбираш ли го?
  Не казвам че е зле или добре, не правя оценки, не изразявам несъгласие или съгласие, а само констатирам, и питам дали го разбираш. По тази логика никой в България не трябва и може да не се съобразява с който и да е закон, защото той винаги е ПОД КОНСТИТУЦИЯТА! С две думи - - няма и не може да има в една държава закон, правило, норма, ако и когато ТЯ Е В РАЗРЕЗ ИЛИ ПРОТИВОРЕЧИ И НЕ Е В СИНХРОН С КОНСТИТУЦИЯТА!

 95. 95 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#77] от "kirsner":

  Многословен кометнар с бессмысленно заобиколни разсъждение - ако имал башата имоти и някакво състояние, то не можело и синът да има, което по принцип не може да е универсално правило и е опит за такава заобиколена дедукция, че даже не си и струва да се коментира,
  КОГАТО СЕ ИСКА ИМОТ В СЪДА, НЕ СЕ ПРАВЯТ РАЗСЪЖДЕНИЯ И ЛОГИЧЕСКИ ПАРАЛЕЛИ, НЕ СЕ КАЗВАТ, А ... ДОКАЗВАТ!
  Както си му е редът, с документи!
  Знам, че в България с тази мафия, особено разюздана в прокуратурата, главна прокуратура и ВСС, КЪДЕТО ПО ПРАВИЛО СА МАРИОНЕТКИ НА МАФИЯТА И ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ многохора са объркани, но наистина е така.
  Другото е вятър!
  Когато човек има истината на своя страна, подкрепена с факти и документи, ТОЙ ПРОСТО ГИ ВАДИ И ПОКАЗВА, И ДОКАЗВА, когато ги няма - ползва разсъждения, логически паралели и дедукция, анализи и пр. КОИТО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРЕД ЕДИН ИСТИНСКИ СЪД НЕ ИГРАЯТ И МЕ ЗАМЕНЯТ И НЕ МОГАТ ДА ЗАМЕНЯТ НОТАРИАЛНИЯ АКТ НАПРИМЕР, имам предвид истинския, а не подправен, преработен или впоследствие изработен като фалшив документ...
  Между другого покарай връшането на прословутите "царски Тимоти" има някои лица, които ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СА ОСЪДЕНИ И ДА ЛЕЖАТ В ЗАТВОРА, начело с един Олимпи Кътев мисля се казваше тази марионетка на червената мафия....

 96. 96 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  До коментар [#94] от "info111":
  Всичко,което сте написали е вярно.Всичко,което сте написали говори недвусмислено,че рано или късво,трюбва да възстановим действието на Търновската Конституция,за да бъде възстановено правото.
  И няма никакво съмнение,че актовете на комунистическият режим са противоконституционни.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#95] от "info111":

  Едно си баба знае, едно си баба бае!
  Хайде веднъж завинаги да оставим в този случай приказките за мафията, марионетките на червената мафия и пр. настрана и да го погледнем като юридически и логически казус. Разбира се, че в съда се вземат предвид и логичиеските конструкции, и всякакви доводи. Та нали например, когато се решава дали някой е извършил убийство или не, се изискват мотивите на извършителя, а това винаги е една логическа и абстрактна конструкция?!
  Аз виждам, че аргументите на повечето тука са емоционални, базирани на това, че Симеон измамил очакванията им, и поради това "заслужаващ" да няма нито един имот, а не всъщност има ли реално или няма царската фамилия някакви имоти.
  Аз разбирам мисловните предизвикателства пред повечето, но още веднъж - ако Симеон ( и сестра му) нямат реституционни имоти, няма как баща им Цар Борис да има! И това съждение не се доказва с нотариални актове, защото е логически факт. И по същата логика ако Цар Борис няма имоти, то и Фердинанд няма да има. Пак по същата логика.
  Т.е. допускането на предположението, че "омразния на всички" Симеон няма никакви имоти, води автоматично до предположението, че и неговия баща Цар Борис, и неговия дядо Цар Фердинанд, нямат никакви имоти. Възможно ли е една фамилия, управлявала една държава 70-години, да няма нито един имот, а всеки Сульо и Пульо в България да има покрай чичА си и дедА си поне няколко? Това е въпроса, който всички отбягват, защото са се вторачили в образа на политика Симеон и даже не могат да мислят елементарно и необременено.

 99. 99 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Българският съд е доказал многократно, че е маша, инструмент за слугинаж. Иначе същите хора, които се кефят и позовават на решенията на му, когато става дума за Симеон, надигат вой до небесата, когато оправдае Бисеров, Доган, Маргин, Паргин, Топлото, Студеното и пр. герои на прехода.

 100. 100 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Тук се повтаря една банална мантра как комунистите докарали на власт Симеон през 2001, за да извадят СДС от властта.

  1.Ако онова СДС от 2001 бе толкова читаво, защо в неговия изпълнителен съвет бяха хора като Хр. Бисеров, Данчо Мената, Ст.Софиянски, Б.Бонев и други всеобщо признати имена в българската корупция?
  2. Ако това СДС от 2001 бе толкова читаво, защо Костов го напусна и създаде ДСБ малко по-късно?

  Аз имам следните спомени от събитията 1989-2001:
  1. На всички митинги на СДС беше пълно с портрети на Симеон и се скандираше непрекъснато "Изкаме си Царя".
  2. Половината лидери на СДС непрекъснато сноваха между София и Мадрид за срещи със Симеон, лидерър Филип Димитров непрекъснато изтъкваше ролята на "Негово Величество" в демократичните процеси, а доайенът на СДС Стефан Савов,отявлен монархист, се виждаше с него 5-6 пъти в годината.
  3. По същото време Жан Виденов, тогавашният лидер на БСП, наричаше Симеон "гражданинът Сакскобурготски" и твърдеше, че гражданския мир е заплашен, ако Симеон посети България.
  4. При посещението на Симеон през май 1996 основно го посрещнаха някои от лидерите на тогавашната опозиция от СДС - кмета-седесар Ст.Софиянски в София, кмета-седесар Спас Гърневски в Пловдив, кметовете-седесари на останалите най-големи български градове.
  5. При посещението на Симеон в София имаше стотици хиляди излезли на улиците, носещи знамена на СДС и портрети на Симеон.
  6. Стотиците хиляди, та даже милиони, излезли да посрещат Симеон на Орлов мост и други символични места в големите български градове през май 1996, основно бяха гласоподаватели на опозицията, на СДС, а не на управляващите от БСП.
  7. През 1999 Симеон бе избран на пето място във "всенародната" анкета за най-значими личности в историята на България , въпреки че никога дотогава не е бил някакъв действащ монарх или управленец в историята на тая страна.

  Т.е. тези избиратели и политици, които най-много го плюха след неговото управление през 2001-2005, имат най-голям принос за неговото докарване в България преди това. Тяхната "всенародна любов и подкрепа" доведе Симеон в България, а не някакви мними ДС-фактори. Та нали половината от гласувалите през 2001 дадоха гласа си за НДСВ ( и още трите фалшиви НДСВ-та с разни тирета), "ДС-факторите" ли им пъхнаха бюлетините в ръце?!

  Цялата работа е, че всички тия, които сега го плюят във форума , през 2001 гласуваха до един за него, очаквайки той да ги "оправи", и то по възможност за 800 дни. Когато не ги "оправи", а "оправи себе си" , неговите възторжени последователи люто го намразиха. Щото очакваха "оправяне". И тогава казусът с имотите бързо се превърна в онзи отдушник, в който неговите бивши почитатели започнаха зверски да храчат.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK