Светослав Витков призна за 146 хиляди лева в КТБ

Светослав Витков

© Цветелина Белутова, Капитал

Светослав ВитковИзбори 2022

"Обърканите влогове на партиите в КТБ е някаква порно изцепка на синдиците на банката". Това коментира председателят на "Глас народен" и общински съветник в София Светослав Витков пред "Нова телевизия". Преди дни КТБ обяви списък със сметките на няколко партии, сред които и "Глас народен", а впоследствие го коригира.


Първоначално оповестените две спестовни сметки на партията на Витков - за 840 хил. лв. и за 44 376.50 лв. те се оказаха съответно със 120 хил. лв. и другата - със 146 037.86 лв.


Той посочи, че през май 2014 г. от Министерство на финансите са превели на партията му 145-146 хиляди лева от партийната субсидия в КТБ. Всеки човек, който има над 200 хил.лв., гледа да ги вложи в няколко банки. Имаме депозити в други две банки, защото при това състояние на банките ни не трябва да се държат на едно място повече от гарантираните 200 000 лева, добави Витков.
Разказа, че като внесъл парите в КТБ го попитали дали иска преференциална лихва и тя да отива в негова лична сметка в банката. Отказал, защото преференциалната лихва прави договора невалиден и ако се случи нещо, губи парите. Притеснява ме схемата и затова е хубаво, че излизат наяве тези неща, коментира Витков.


Не мога да кажа дали това е легален начин за подкупване, каза още той. И обясни, че в партията му предпочели КТБ, защото тогава там били най-високите лихви, както сега най-високите лихви са в Първа инвестиционна банка. Витков не смята да се извинява на избирателите си за решение, което е предприел, защото лихвите тогава са били най-високи в КТБ. Допълни, че партията му държи партийната си субсидия и в други банки.


Витков каза още, че след публикуването на първия списък на синдиците получил официално извинение от пиара им, но на на следващия ден отново бил публикуван грешен списък. Добави, че вече са им възстановили сумата.


Според него проблемът с КТБ не е свложителите, а с кредитните милионери, защото са давани милиони на фирми на ден-два.


"Мечта ми беше да стана президент. Стига да ме подкрепи ДПС и ГЕРБ ще се кандидатирам за президент. За вицепрезидента ще направим кастинг, но не кой има най-големи зърна", пошегува се той с предизборния клип на местния вот, в който той е гол в банята. И добави, че все още не е решил дали ще се кандидатира за президент.


Той съобщи още, че след година и половина битка е осъдил в. "Уикенд" за клевета, че си е купил мерцедес с партийната субсидия, което означава, че все пак има някаква съдебна система в България.

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK