Партията на Касим Дал решава ще оттегли ли единствения си представител в правителството

Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов, срещу когото в началото на мандата имаше силно недоволство от Патриотичния фронт, което наложи преговори с Реформаторския блок и в крайна сметка страстите се успокоиха.

© Анелия Николова

Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов, срещу когото в началото на мандата имаше силно недоволство от Патриотичния фронт, което наложи преговори с Реформаторския блок и в крайна сметка страстите се успокоиха.Ще се оттегли ли единственият представител на партията на Касим Дал в правителството - зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов или Народна партия "Свобода и достойнство", която е част от Реформаторския блок, или ще запази политическото си доверие към военния министър Николай Ненчев? Днес или най-късно до края на седмицата се очаква развръзката на напрежението в Министерството на отбраната след сливането на две дирекции, едната от които е била на подчинение на зам.-министър Исмаилов и промяната е станала без неговото знание.


Днес трябва да влезе в сила решението на Ненчев, одобрено от правителството в края на януари, за промяна в Устройствения правилник на ведомството, с която механично се сливат две дирекции - "Отбранителна аквизиция" и Главна дирекция "Инфраструктура на отбраната", която досега е била на подчинение на Исмаилов. Дирекцията обслужва инфраструктурните обекти и годишно през нея минават проекти за милиони левове.


Двете дирекции се обединяват в Главна дирекция "Отбранителна аквизиция", която остава на подчинение на Венислав Цанов, близък до Ненчев,  а ресорният зам.-министър ще е Десислава Йосифова, останала от служебния кабинет на Георги Близнашки.
Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов вече депозира оставката си пред лидера на партията Корман Исмалиов и изчаква дали решението ще влезе в сила. Въпреки разговорите с министър Ненчев и с премиера Бойко Борисов, засега не изглежда да има "връщане назад". Днес едва ли ще има разговори, тъй като министър Ненчев е в Шумен, където с кмета Любомир Христов ще обсъди безвъзмездното прехвърляне на част от военните имоти в града.


"Все повече се засилват съмненията, след като няма ясна аргументация и мотивация на подобни действия. Всъщност това и е отношението и сред колегите народни представители, и от ГЕРБ, и АБВ реагираха. В момента имаме проблем. Към момента неговата позиция (на Орхан Исмаилов - бел.ред.) е да се разграничи, защото в момента вижда сериозни проблемни рискове за бъдещата работа на тази структура. Ако нещата се пазят, неговата позиция е да не поема отговорности и да се разграничи", коментира преди дни Корман Исмаилов пред БНР.


"Беше решение, което взех на своя глава и на своя отговорност. Считам, че това е важна крачка напред, която ще реши голяма част от проблемите, които стояха пред тази дирекция. Ние имаме много сериозни проблеми със складова база, със съоръжения, които са с отпаднала необходимост, които трябва да бъдат премахнати. Касае се за милиони левове, които плащаме в края на всяка година, заради това, че продължаваме под една или друга форма да поддържаме сгради, които са с отпаднала необходимост за министерството. От друга страна са изключително опасни за хората", коментира в Брюксел Ненчев преди дни.


Несъгласие с предложеното от Ненчев автоматично сливане на дирекциите има и в ГЕРБ. Депутати от партията на Бойко Борисов коментираха, че досега не са получили аргументи от министър Ненчев за промяната. Въпросът за евентуално отстраняване на Ненчев от министерския пост прехвърлят към Реформаторския блок, от чиято квота е излъчен.


В Реформаторския блок също са обсъждали поне два пъти темата, но така и няма отговор от министъра защо е предприел сливането.
Като коалиционни партньори ние обсъждаме проблема на ниво Реформаторски блок, защото смятаме, че има проблем както за министър Ненчев, така и за коалицията, коментира Корман Исмаилов.


Доста станаха нещата, които се правят зад гърба ни в коалицията, коментираха от партията на Касим Дал. И дадоха знак, че се замислят да минат в опозиция, подобно на ДСБ. Ако няма реформи, няма как да останем, коментира източник от формацията.

Коментари (34)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Любопитно  Реформаторска ДСБ-ерастия .....

  Опозоционно управление и пр. ?!


  подигравателно


  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  Тия пък ква партия са !!!

 3. 3 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 1686 Неутрално

  [quote#0:"Статията"]Дирекцията обслужва инфраструктурните обекти и годишно през нея минават проекти за милиони левове.[/quote]
  Ей в този храст се крие заякът.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3325 Неутрално

  Е,досега трябваше да са го решили,днес само да го обявят решението си.

 5. 5 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Доколкото розбирам вариантите са два - или сам да се оттегли или да го шкартират поради закриване на службата му. И въпреки всичко този човек се колебае дали да подаде оставка. Егати и реформаторите.

 6. 6 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 221 Любопитно

  Не знаех, че Бойко се е отдал,
  и на другаря Касим Дал!?

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 7. 7 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Не виждам значението на това, което се разглежда. Партийката я знаят само тези, които са нейни членове. И е откровено туркофилска. И с нея, и без нея, разлика няма. И за РБ, и за правителството, и за парламента. А значи и за държавата. Така че няма никакъв смисъл да се занимаваме с глупости.

 8. 8 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 858 Весело

  ,,Партията на Касим Дал решава ще оттегли ли единствения си представител в правителството''

  -Те сега вече почва правителствана криза, идат предсрочни избори. Или пък ще е само пАравителствана.

 9. 9 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 858 Весело

  [quote#2:"442"]Тия пък ква партия са !!! [/quote]
  -Евроатлантическа от анадолски тип.

 10. 10 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2659 Разстроено

  [quote#0:"статия"]Доста станаха нещата, които се правят зад гърба ни в коалицията, коментираха от партията на Касим Дал. И дадоха знак, че се замислят да минат в опозиция, подобно на ДСБ. Ако няма реформи, няма как да останем, коментира източник от формацията.[/quote]
  Турската резидентура на пряко подчинение на МИТ има претенции че не се допитвали до нея по всички въпроси свързани със сигурността ни. Тези до един трябва да ги разследва ДАНС за шпионаж в полза на Турция, а не да им дават министерски постове.
  Благодаря на Дневник че публикувахте снимката на този турски агент който се беше покрил дълбоко като истински турски шпионин.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 11. 11 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2659 Любопитно

  [quote#7:"glog"]И е откровено туркофилска. [/quote]
  Абе какви туркофили? Не му ли виждаш сурата но този Орхан стопроцентов анадолец като адаша си наследника на Осман!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 12. 12 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 594 Весело

  Те му готвят уволнение, той размишлява дали да подаде оставка.

 13. 13 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2764 Неутрално

  Защо си мисля, че сливането на някакви дирекции в МО е само повода, който ще изкара тоя зам.министър от министерството...!
  Много хора се упражняват, защото си мислят, че като не минавали някакви поръчки през тоя зам.министър, той затова щял да се оттегли... Всеки, който е запознат на практика, с работата на министерствата по обществените поръчки, е наясно, за какво става въпрос.
  Касим Дал е стара лисица и много добре си прави сметката! Може би е преценил, че момента е дошъл или просто гледа да измъкне още нещо, покрай партийното разпределение...!
  Правителството е много силно разклатено и Бойко Борисов има много малко правилни ходове! Според мен, им остават около три месеца...!

  Бивш tww09306483.
 14. 14 Профил на nniikkii
  nniikkii
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Касим Дал, Касим взел!

 15. 15 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Ей, много от форумниците нямат и грам търпимост към другите народности в България!
  После плюят главно по Турция, особено по тази и подобни теми...А не виждат, че дори в държава без ''европейски ценности'' кюрдите са 70% от Парламента, генералите в турската армия са 50% пак такива, Хикмет Четин беше едно време Вице Министър Председател, а Йозал даже стана и Президент!Държавната телевизия излъчва 7/24 на кюрдски и т.н.
  А, вие там, за някои ''европейци''ви се видя много един турчин да е зам.министър на отбраната...
  Много жални!

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 16. 16 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#7:"glog"]И с нея, и без нея, разлика няма.[/quote]

  Има. Тоя тюркмено-юрук на снимката като го изритат, поне един анкарски шпионин по-малко ще има на висок пост в българската държава.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 17. 17 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#15] от "Galata":

  Арменец заместник-военен министър имате ли? Сириец имате ли? Иранец имате ли? Май само големи уста имате да обяснявате кой нямал търпимост към ВАШИТЕ шпиони и агентура?

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 18. 18 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Глупости.....

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 19. 19 Профил на voltron
  voltron
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Тоя расов анадолец защо не е изгонен още от България?

  ПУТИН АКБАР
 20. 20 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 915 Неутрално

  До коментар [#15] от "Galata":

  Не е заради това, че е турчин, Гала. И българин да беше, същата работа - не става дума за реформи, а за "ресурсни постове".

  Доброто е заразно
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1075 Весело

  До коментар [#2] от "442": [quote#2:"442"]Тия пък ква партия са !!! [/quote] Турска, националистическа! С подкрепата на Ердоган, равняваща се на 10 млн $ ! Заради тезин пари алтруисти като Ррадан са ги взели в РъБ!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 23. 23 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 737 Неутрално

  До коментар [#11] от "Julian Mall":

  Олицетворение на имперските поплъзновения на Турция към България.

 24. 24 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 381 Неутрално

  В това министерство се разпродава бясно.

  Не знам през последните 26 години как се разпродава, но миналата и тази година МО бясно разпродава армейски имоти - цели летища, огромни поделения, СУПЕР АПЕПИТНИ ИМОТИ НА ПЪРВА ЛИНИЯ НА МОРЕТО, аристократични сгради в центровете на градовете ( предполагам, че в Шумен тях ще подарява Ненчев на общината ) и т.н.. Струва си медиите да обърнат внимание, за да сме сигурни, че ще бъде чисти нещата. А и не съм сигурен, че това бясно разпродаване е толкова нужно точно в момента.

 25. 25 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#15] от "Galata":

  Прав си !

  Но тук плюят главно ватенките, братушките и няколко трола.

  А Реформаторската ДСБ-ерастия си прави пас
  за да не разсърдят Патрьотичният фронт.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 26. 26 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 791 Неутрално

  За Орхан Исмаилов Митьо Гестапото каза, че е техен кадър - завършил е в Библиотекарския университет. Бърза справка показа, че е възпитаник на Военния университет във Велико Търново, но в Библиотекарския е станал доктор. Научен ръководител му е бил самият Стоян Денчев.
  Затова точно за Орхан няма да се тревожа. Най-много един библиотекаро-сараец по-малко.

  Миша
 27. 27 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 648 Неутрално

  В партията на Касим Дал има ли поне един читав, дето да не е агент на Анкара...

 28. 28 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7712 Неутрално

  Българските турци,като граждани на България не могат да бъдат откъснати от управлението,стига да намерят,кой да ги избере и да работят в интерес на държавата.

 29. 29 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Щом и тия ни ги пробутаха за реформатори, трагедията им е ясна.
  Притеснени са че некадърния Орханчо може да загуби службицата си след реформите на Ненчев

 30. 30 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#6] от "Краде ми се мили мой!":
  Как да знаеш като не е така, друг му се е отдал защото са съкооператори в един блок, самонарекли са реформатори

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7154 Неутрално

  Малко ли българи си имаме кадърни...

 33. 33 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  [quote#26:"Миша"]Затова точно за Орхан няма да се тревожа. Най-много един библиотекаро-сараец по-малко.[/quote]
  Сакън недей ще се обиди владетеля на сарайте (старшия балансьор) ?!!!

 34. 34 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 594 Гневно

  Заместник министър на отбраната на България,турчин.Е нема такава държава.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK