Полицията в Бургас е заловила 14 нелегални мигранти

Полицията в Бургас е заловила 14 нелегални мигранти

© Красимир ЮскеселиевПолицията в Бургас е заловила 14 нелегални мигранти, предаде Би Ти Ви. По думите на задържаните те идвали от Афганистан и трябвало да бъдат закарани в Германия. 


Българин е превозвал миграните с микробус с Врачанска регистрация. Твърди че не е взимал пари, въпреки че му предлагали по 80 лв на човек. Чуждите граждани са искали от него да ги извози до София. Не знае името на човека, който му се е обадил, за да превози мигрантите, видял само телефонния му номер.


Пресцентърът на МВР пък съобщи за проведено днес заседание на опративния щаб по сигурност и миграция, председателствано от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. На заседанието е направен редовен преглед на Плана за действие при засилен миграционен натиск. Целта е поддържането на високо ниво на готовност при евентуално засилване на натиска. Някой елементи от плана са били актуализирани, съобразно оперативната информация на полицията. 
"Към момента за страната ни няма данни за непосредствена заплаха от увеличен миграционен натиск. Щабът следи внимателно обстановката и средата за сигурност, като е в непрекъсната връзка и тясно сътрудничество с партньорските служби", се казва в съобщението. 


В заседанието участие са взели и външният министър Даниел Митов, министърът на отбраната Николай Ненчев, командирът на сухопътните войски, ресорните заместник-министри на вътрешните, външните работи и отбраната, главният-секретар на МВР Георги Костов, председателите на ДАБ, ДАНС, ДАР и други специални служби.

Предлагаме ви още: следете на живо дебатите в Народното събрание за правителството "Денков - Габриел"
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK