Над 7800 лв. са дарени за Мария от Стара Загора

От името на читателите във форума на "Дневник" Мария получи подарък - лаптоп, предоставен от AcerОбщо 7850 лева са дарени по сметката на 15-годишната Мария Звездева от Стара Загора, която през януари се прочу, след като спаси живота на шофьор в градския транспорт с бърза и точна реакция. 


Момичето получи огромно внимание от обществото и институциите и беше наградена и от Българската спортна федерация.


Много читатели на "Дневник" поискаха във форума възможност да помогнат на Мария финансово. Това стана възможно след началото на кампанията на фондация "Благотворител" и разкриването на специална сметка. Мария живее в социалния дом "Мария Терезия" в Стара Загора от 9 години и учи в спортното училище "Тодор Каблешков". Мечтае да продължи образованието си и един ден да стане помощник-треньор по плуване
Сметката се управлява съвместно от фондацията, директора на социалния дом Латинка Петрова и треньорите на детето в училището й, като средствата ще се отпускат целево за образованието и нуждите й. Фондация "Благотворител", която от 11 години е специализирана в подкрепа на деца и младежи в неравностойно положение, е подпомагала дома с различни проекти през годините, включително и с нов конкурс за обучение на децата за различни професии. Тя ще прави публичен отчет и на даренията за Мария.


Желаещите да дарят за Мария могат да го направят от страницата на фондацията, като изберат от менюто кауза "За Мария" или по банков път. Има опция да се посочи и конкретна цел, за която се даряват парите, например "за езиков курс", "за тренировки" или "за висше образование".


От името на читателите и потребителите на форума "Дневник" също награди момичето за смелостта и позитивността й с лаптоп, предоставен от "Acer България".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK