Обирджиите на инкасов автомобил днес стреляли с "Калашников" в паркинга на мола

Обирджиите на инкасов автомобил днес стреляли с "Калашников" в паркинга на мола

© Надежда Чипева, КапиталПри обира на инкасов автомобил днес на паркинга на софийски мол нападателите са стреляли с автомат "Калашников", съобщи засегнатата компания за услуги за сигурност "ВИП Секюрити". От съобщението се разбира, че гумата на колата на обирджиите е била простреляна от охранителите. Въпреки това те са успели да избягат. Заснети са обаче от охранителните камери.


Инцидентът е станал около 10.30 ч. "При излизането от търговското пространство на паркинга четирима въоръжени с огнестрелно оръжие нападатели атакуват нашия служител. Нападателите произвеждат изстрели срещу инкасо автомобила с автомати "Калашников", а други нападат охранителя в гръб, повалят го на земята, взимат пратката, качват се в автомобил и потеглят. Охранителят стреля на свой ред и пука гумата на автомобила, с който нападателите успяват да избягат", информира компанията.


Първоначалната ни оценка за инцидента е, че престъплението е извършено с особена наглост поради факта, че се случва на място, което е наситено с камери, и е особено опасно, тъй като е използвано сериозно оръжие – автомати "Калашников". Освен това, нападението се случва в активната част на деня в един от най-популярните търговски и офис центрове в столицата, констатира дружеството, което е обект на нападението.  
По данни на "ВИП Секюрити", която осигурява сигурността на територията на целия мол, монтираните камери са близо 200, а информацията вече е предадена на разследващите. Компанията уверява, че инкасовият екип е действал в пълно съответствие с вътрешните правила и процедури и е предприел най-добрите възможни мерки за ограничаване на щетите и избягването на човешки жертви. Всички членове на екипа са без поражения, въпреки произведената престрелка.


Към момента на инцидента служител от екипа е задействал паник-бутона, като на сигнала са реагирали три мобилни патрула на компанията, но цялата ситуация се е разиграла в рамките на секунди. Открадната е само една пратка на търговски клиент. Всички останали пратки са невредими. Точната открадната сума се установява. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK