Георги Лозанов за причините да напусне медийния съвет

Георги Лозанов

© Надежда Чипева, Капитал

Георги ЛозановГеорги Лозанов напусна медийния регулатор. Поводът е, че "Пик броудкастинг" кандидатства да регистрира телевизия, а няма законови основания за отказ. При това положение пояснява Георги Лозанов на сайта на Съвета за електронни медии (СЕМ) той не иска да легализира в електронните медии агресивната риторика на едноименната онлайн медия. "Дневник" препечатва написаното от Георги Лозанов:  


Уважаеми колеги,


Подавам оставка като член на СЕМ и съответно като негов председател. Разгледах внимателно документите на кандидата за телевизионна регистрация "Пик броудкастинг" АД и установих, че няма законови основания тя да му бъде отказана. Винаги съм се стремил да прилагам закона според неговите изисквания независимо от моите предпочитания. Заедно с това обаче не бих искал нито с гласа си като член на СЕМ, нито с подписа си като негов председател да легализирам в електронните медии агресивната риторика на едноименната онлайн медия, която лесно минава в регистрите на враждебната реч, макар и не непременно по расов, етнически или  религиозен признак. Така би се загубила разликата между регулираната със закон и нерегулираната медийна публичност, а оттам и видимия ефект на медийната регулация въобще. Изправен съм пред противоречие, от което не откривам друг персонален изход освен напускането на съвета.
Регулацията не може да роди някакви идеални медии, едва ли може да направи и съществуващите кой знае колко по-добри, но може да удържа една граница в публичната комуникация, която не бива да бъде преминавана. Давам си сметка, че през последната година, и то не само заради телевизионните амбиции на ПИК все по-малко съм в състояние да пазя тази граница. Поне при сега действащата нормативна уредба, която не предвижда изследване на публичното поведение и източниците на финансиране на кандидатите за лицензия и регистрация, не включва понятието "слово на омразата" и адекватни на ситуацията у нас разпоредби за санкционирането му, не защитава журналистите от собствениците на медии, не въвежда специализирани прагове на концентрация на собствеността, не разпознава конфликт на интереси в управлението на програми и създаването на предавания от професионални политици, не превръща в императивно изискване формулирането на обществената мисия на обществените медии и не обвързва държавната субсидия с реализацията й и пр., и пр. ЗРТ, който след приемането му през 1998 година изигра решаваща роля за демократизацията на медийната среда в страната, днес трудно гарантира либералността на медийната регулация. А аз съм убеден, че по замисъл тя е именно такава – либерална институция, закрепена в общностното европейско право, за да подпомогне аудиторията/индивида сам да прави своите важни избори, информиран от медиите, но без да е подложен на пропаганден и манипулативен натиск от тях. Което значи културно многообразие и плурализъм на мненията в медийното съдържание.


Два казуса, свързани с БНР – лицензирането от СЕМ на регионална програма за Кърджали и свалянето от УС на радиото на предаването "Деконструкция" заради системно нарушаване на ЗРТ, генерираха политически настроения в точно обратната посока, които превърнаха и мен, и СЕМ в своя енергично обстрелвана мишена. Започна "разчистване на сметки" с изразителите на либерални позиции в нашето общество. Стигна се дотам, че в Народното събрание беше подложено на гласуване фактическото закриване на медийния регулатор и едва не мина, а 109 души, организирани от вестник "Дума", които се анонсираха като леви интелектуалци, подписаха декларация в подкрепа на "Деконструкция", където съм наречен "лице на полицейщината".


Всичко това е толкова несъвместимо със собствената ми представа за мен самия и със смисъла на дейността ми като дългогодишен участник в медийната регулация, че за момента просто не виждам мястото си в нея, чувствам се прогонен.


Вероятно има значение и принудителното отстъпление на културния либерализъм в световен мащаб, следствие на емигрантската вълна и терористичните атаки в евроатлантическа зона.


В същия антилиберален контекст изпълнителната власт в Полша наскоро със закон си присвои управлението на обществените медии.


Затова не в отказ от колегиална солидарност, а именно от колегиална солидарност днес ви казвам довиждане, скъпи мои колеги.

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Респект

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 2. 2 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Проблема е че мястото ще бъде заето от безгръбначно -калинка която само за заплатката ще си подписва без да разбира какво и защо.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4598 Неутрално

  Поздравления! Достойна постъпка от достоен човек.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 4. 4 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Да работиш с такива "журналисти" с извинение и да не се оплесаш до ушите е изключено! Да дойдат асенизаторите!

 5. 5 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2865 Неутрално

  Достойна постъпка. .... , а 109 души, организирани от вестник "Дума", които се анонсираха като леви интелектуалци, подписаха декларация в подкрепа на "Деконструкция", където съм наречен "лице на полицейщината".Те и от ПИК са леви.Даже Слави Трифонов ухажва Недялко и Недялко не е безразличен.

 6. 6 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2123 Неутрално

  Единствено с уважение към Лозанов и с тъга заради настоящата действителност.

 7. 7 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2113 Неутрално

  Браво, достойна позиция и шамар в лицето на Прасеевския медиен апетит.

 8. 8 Профил на ivanof
  *****
  Неутрално

  Нещо лошо се случва в държавата. Става нетърпимо да си упражняваш професията. Беше толкова предвидимо, че всички си затворихме очите.

 9. 9 Профил на procontra
  procontra
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Абсолютно правилно. Благодаря за достойната позиция!

 10. 10 Профил на today
  today
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Един свестен човек да има, и го заливат с помия докато се отврати и се махне.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 11. 11 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Не съм фен на Лозанов, но позицията му е достойна за уважение!

  Мома, връщай 12 и 12А!
 12. 12 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  Явно медиината среда е пренаситена с нетолерантност, нетърпимост и е изкривена до безобразие. Трудно се работи при такива параметри. Щом и Лозанов се дистанцира...

 13. 13 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2112 Любопитно

  айде сега лигавщини... половината правителство воглаве с г-н Борисов и Цецка Цачева се струпва на събитията на пик, а главния прокурор им пише поздравителни адреси с хвалби... какъв му е проблема на Лозанов, да не се опитва да клати там нещо

 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  Сега можем да очакваме в прАсата да го изкарат шут и рогат - извънбрачни деца, алкохолизъм, грантове, ЦРУ...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ама тези и телевизия ли искат да си правят?! Браво! Има ниша. Все още има няколко идиота, които са останали необлъчени от сайтовете и вестниците им. ПИГ ТВ ще поправи този пропуск.
  Много хора може и да не харесват Лозанов, но едва ли някой може да каже нещо смислено против един от малкото истински капацитети в областта на медиите, регулацията им, правото и т.н. Жалко!

  Who Is John Galt?
 16. 16 Профил на Rossen Roussanov
  Rossen Roussanov
  Рейтинг: 466 Неутрално
 17. 17 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Поне при сега действащата нормативна уредба, която не предвижда изследване на публичното поведение и източниците на финансиране на кандидатите за лицензия и регистрация, не включва понятието "слово на омразата" и адекватни на ситуацията у нас разпоредби за санкционирането му, не защитава журналистите от собствениците на медии, не въвежда специализирани прагове на концентрация на собствеността, не разпознава конфликт на интереси в управлението на програми и създаването на предавания от професионални политици, не превръща в императивно изискване формулирането на обществената мисия на обществените медии и не обвързва държавната субсидия с реализацията й и пр., и пр. ЗРТ, който след приемането му през 1998 година изигра решаваща роля за демократизацията на медийната среда в страната, днес трудно гарантира либералността на медийната регулация.

  Добре де, защо сега казва това? Той е в СЕМ от както е създаден, защо нищо не е направил по този въпрос?

 18. 18 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#17:"koko65bg"]Добре де, защо сега казва това? Той е в СЕМ от както е създаден, защо нищо не е направил по този въпрос?[/quote]
  Той и Христо Иванов се опита да направи нещо, ама ... сега се оказа виновен за всичко...

  Who Is John Galt?
 19. 19 Профил на Светлозар Колев
  Светлозар Колев
  Рейтинг: 317 Неутрално

  До коментар [#16] от "Rossen Roussanov":

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------!!!!!!!!!!!!!!!
  100 000 минуса!

 20. 20 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ах, че достойна постъпка. С тънката разлика, че всъщност мандата на болонката с папийонката изтича на 1 април и ще не ще тогава пак щеше да напусне. Само че друго си е да се внесе лек драматизъм в ситуацията

 21. 21 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Има хора, които не принадлежат към тинята, в която сме принудени да живеем.
  Не сваляйте папийонката, г-н Лозанов!!!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 22. 22 Профил на Светлозар Колев
  Светлозар Колев
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Лошото е,че сега ще назначат някое безгръбначно мекотело,лижещо подметките на управляващите мафиоти.Очаквайте възстановяване на "Деконструкция".Русия бавно и сигурна ни превзема отвътре!

 23. 23 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  Такива постъпки са нужни сега, необходимо е окуражаване на вярата, че само от нас зависи!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 24. 24 Профил на Rossen Roussanov
  Rossen Roussanov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#19] от "Светлозар Колев":

  По папионки ли си падате ?! Защото друго при този политкоректен, зализан, либерално-соросоиден мултикултурист нямаше.

 25. 25 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Има надежда за Бълхария.

 26. 26 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  """" . . . която лесно минава в регистрите на враждебната реч, макар и не непременно по расов, етнически или религиозен признак. . . . """
  -------------------------
  Уважавам хората с позиция !
  на това съм учил и децата си ,
  а сега и внуците !
  НО
  имам ДВЕ питания към Гого Лозанов :
  - В горния цитат са твои думи и ако човек ги чете само тях, на първо време би си помислил , че се отнасят за ТВ Алфа, където има и """. . враждебна реч,. . . . и по расов, етнически или религиозен признак. . . ."""
  - Защо за отврата Алфа подписа , а сега стана изведнъж принципен и то само ЕДИН месец преди да завърши мандата ти ? !
  - - - -
  Мандата на Гого е до 1 април !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 27. 27 Профил на Светлозар Колев
  Светлозар Колев
  Рейтинг: 317 Неутрално

  До коментар [#24] от "Rossen Roussanov":

  Под достсйнството ми е да отговоря на отговора ви.

 28. 28 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#23] от "Jessika":

  "". .Такива постъпки са нужни сега, необходимо е окуражаване на вярата, . . ""
  ---------------
  Джес , напълно съм съгласен с теб по принцип!
  Моля те виж № 26 и само ще добавя , че Гого си е подал първо заявлението за отпуск и после е подал оставка ! ?
  А мандата му изтича на 1 април даже ,
  а отпуската му свършва след 1 април . . . .
  Сметки , защото на всеки бе ясно , че след 6 мандата повече няма да е в СЕМ .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 29. 29 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 469 Гневно

  Лозанов, да беше затворил ТВ7, когато о***** изборите в деня за размисъл. Не ми се прави сега на света вода!!!

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 30. 30 Профил на Rossen Roussanov
  Rossen Roussanov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#27] от "Светлозар Колев":

  А защо когато Тв 7, Бареков и мафиотите покрая тях нарушаваха всички възможни закони този зализан пудел тогава мълча като риба?! Достойнство при политкоректен соросоиден хамелеон? Имате странно чувство за хумор!

 31. 31 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  До коментар [#28] от "Чардо":

  Може би си прав, не съм се задълбавала в историята на Лозанов.
  Говорех по принцип.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 32. 32 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Този индивид, който по своята наглост може да се равнява на КОЙ... подал оставка най-накрая след 5-6 арогантни мандата и аз трябва да се радвам ?

  Този който превърна телевизиите в арена на най-пошлото, най-гнусното ... който позволи чалгата и златките да са еталон за обществото ... на този ли да благодаря ??? 33. 33 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#6:"stedim"]Единствено с уважение към Лозанов и с тъга заради настоящата действителност. [/quote]
  какво уважение към тоя бе?

 34. 34 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#24:"Rossen Roussanov"]По папионки ли си падате ?! Защото друго при този политкоректен, зализан, либерално-соросоиден мултикултурист нямаше. [/quote]


  а имаше, имаше.. помагаше на сестра си в една телевизия да прави ПАРИ, МНого ПАРИ...

 35. 35 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Личи си чии задни части лижеше Лозанов! Справка - форумът на Дневник! А прощалното му слово е "два реда сълзи и три реда сополи", в тон с папийонката и рошавата му глава!

 36. 36 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#2:"vladek"]Проблема е че мястото ще бъде заето от безгръбначно [/quote]


  изкаш да кажеш ДРУГо безгръбначно..


  Я да попитам, да ми кажете нещо достойно от Папионката да сте видели, освен борба за Поста последните 10 години ?

  1 (едно ) нещо !!!

 37. 37 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#31] от "Jessika":

  Да ,
  такъв трябва да е принципа,
  човек да има достойнство, и позиция
  и да я отстоява тази позиция !
  Особено съм доволен от тукашните ми внуци, защото аз си ги поех таман кога тръгваха на училище.
  И всички други на работа, а аз аляк само с тях се занимавах !
  Никога не им дадох готов отговор или решение !
  Давах им само началото на посоката към решението
  и се научиха да мислят самостоятелно.
  Сега са вече в 8 клас , без никаква чужда помощ се класираха в челните места в най- гимназията на Сливен.
  За тези 6 мандата колко много е плюван Гого и сега си направи аритметиката и хоп - принципен . . .
  Не ме интересува чия е тази тв , но са си подали документите доста отдавна и все е отлагал и сега - подава си отпуската, подава си оставката , а отпуската му свършва след края на мандата . . . .
  Принципна аритметика , а няма такава !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 38. 38 Профил на Chudomir Neznakomov
  Chudomir Neznakomov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Наистина достойна позиция. Няма да бъде само рицарски жест, ако спешно се въведат регулации в посока доказване източниците на финансиране, реална собственост и концентрацията и, конфликта на интереси, защита на журналистите и др. от сорта превентиращи манипулацията на Обществото чрез медийни политико-икономически изродености.

 39. 39 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Малко сълзи, повече сополи и храчки. Храна за природонаселението. Всекидневие.

 40. 40 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#13] от "extraCACA":


  [quote#13:"extraCACA"] какъв му е проблема на Лозанов[/quote]
  Проблема му е , че след ШЕСТ мандата , а последния му изтича сега на 1 април му е пределно ясно , че след куп скандали няма да е повече в СЕМ.

  [quote#37:"Чардо"]За тези 6 мандата колко много е плюван Гого и сега си направи аритметиката и хоп - принципен . . .
  Не ме интересува чия е тази тв , но са си подали документите доста отдавна и все е отлагал и сега - подава си отпуската, подава си оставката , а отпуската му свършва след края на мандата . .[/quote]

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 41. 41 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2112 Весело

  До коментар [#40] от "Чардо":

  катарзиси на кило

 42. 42 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Няма проблем, Боко веднага ще назначи я Вили Сечкова, я някоя друга конкубинка. Ще й купи къща в БарЦелона и ще носи маркови дрехи. Има човек-има проблем, няма човек - няма регулация, културен либерализъм, етика, морал, и съвест.

 43. 43 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3257 Неутрално

  Браво на другаря Лозанов! Сам се пожертва за делото прекрасно. Такова нещо се случва за пръв път от партизанските времена насам. Да се ненадява човек, че все още има герои в нашата държава.

 44. 44 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Ако бяхме нормална държава -това чудо СЕМ,въобще нямаше да съществува.Подобни структури са характерни за тоталитарните държави.Всеки,който е засегнат от медиите може да търси правата си в съда.Също там би трябвало да се преценяват и критерийте за откриване на телевизия ,вестник и каквото и да е в медийната среда.Относно оставката на Лозанов не виждам нищо достойно ,ако беше принципен да беше взел становище по АЛФА ,СКАТ ,Планета и др.Ама там има едни лоши чичковци-по-лесно е да ударим теслата на Георги Ифандиев и Георги Жеков.

 45. 45 Профил на tiger
  tiger
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Лозанов, конюнктурен тип, далече от всякакъв морал и обективност. Ако това ви е стандарта за достойно поведение, значи сте за ожалване.
  СЕМ от години са жалки и лозанов не може да се скрие от отговорност за този факт със смешното си оттегляне точно преди изтичането на мандата му.

 46. 46 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 930 Неутрално

  До коментар [#1] от "vladek":

  Кажи го на български.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 47. 47 Профил на Велко Мавриков
  Велко Мавриков
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#18] от "heavymetal":

  Именно 'опита'. Но за всички беше ясно, че е просто неспособен говорител от телевизионния екран, който влиза в съдебна зала веднъж на високостна.

  Цветанов, Манчев, Бисеров, Василева, Фидосова, Илиева и Масларова благодарят на министър Иванов за добрата работа
 48. 48 Профил на Велко Мавриков
  Велко Мавриков
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#36] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":

  Наложи една глоба на чалгаджията Станислава Тодоровски

  Цветанов, Манчев, Бисеров, Василева, Фидосова, Илиева и Масларова благодарят на министър Иванов за добрата работа
 49. 49 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 960 Любопитно

  Достойно ,жълта преса има навсякъде по света ,но такова отвратително кафяво нещо като пик ,няма никъде другаде в цивилизованият свят ,но от гербавите толкова

 50. 50 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Достойна позиция, само "лекинко" дразни това преекспониране на либералната му същност /явно/

 51. 51 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 854 Любопитно

  Малко позакъсняла стъпка, при положение,че мандатът му изтичаше през април, все пак показа позиция и достойнство днес. Интересно какво му бе мнението за словоблудствените телевизионни вакханалии на Бареков преди да отлети за Брюксел?

 52. 52 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#37] от "Чардо":
  Е, това и с отпуската ако е вярно, направо остава човек без думи. Да не смееш да похвалиш някой днешно време.....

 53. 53 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#8] от "ivanof":

  ТОВА място където живеем не е държава, а някакво сборище на полунормални, които не разбират този факт.
  Българската Държава умря на 9.9.1944 г., точно преди 71 годни!
  Който не вярва може да разгледа памениците построени от една продажна власт фалирала собствения си народ 5 пъти през това тягостно ненормално преживяно време.

 54. 54 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4233 Неутрално

  Забравихме ,че Георги Лозанов по времето на Костов защити старото ръководство на БНР и така отприщи антикостовската пропаганда на лъжи , клевети и инсинуации по отношение не само към този достоен български политик и държавник, но и към цялото ръководство на СДС тогава , когато се опитваше да възстанови България от опустошенията на Виденовото правителство. Лозанов да не се прави на морален, защото той е един от главните виновници медиите в България да са толкова извратени в днешно време.

 55. 55 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 753 Любопитно

  една от малкото почтени оставки у нас

 56. 56 Профил на Sinergy
  Sinergy
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Един достоен българин! Респект!

 57. 57 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 631 Разстроено

  Уви, Мафията настъпва, а достойните и морални личности отстъпват под натиска и обстрела на жълто-кафяваите медии!
  След ПрасПрес сега и ГрухТВ...

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 58. 58 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4233 Неутрално

  Най-малко за Георги Лозанов може да се каже ,че е достоен. Една закъсняла оставка ,малко преди да му свърши мандата не е основание да мислим ,че той е достоен. Напротив , той един от главните виновници медиите у нас да бъдат така отчайващо пропаднали в морално отношение. Не се заблуждавайте по отношение на Лозанов!

 59. 59 Профил на Таня Димитрова
  Таня Димитрова
  Рейтинг: 237 Неутрално

  „Регулацията не може да роди някакви идеални медии, едва ли може да направи и съществуващите кой знае колко по-добри...” И така от 1997 г. (НСРТ)

 60. 60 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Не съм фенка на Лозанов, но за разграничаването от кафявото - шапки долу!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 61. 61 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 868 Разстроено

  Ама като няма основание, значи се дава... И после със законови средства за нарушенията се налагат глоби, глоби, глоби...!!!

 62. 62 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1164 Гневно

  Ненужна, празна, бутафорна личност.

  19 (ДЕВЕТНАДЕСЕТ) години се петляе из разни "регулатори" (даже му е председател от сума години) и чак сега се сети, че журналистиката у нас била, така, лееееекинко платена, слугинска, бухалкова и т.н.

  Пфу!

  Какво направихте вие, лично, г-н Лозанов, за да не се получи това, което имаме днес?
  Освен да си веете папионката по радиа и телевизии и да ръсите псевдоинтелектуални празнословия?

  "Достойна постъпка" ли? Гиди лицемери!

  Знанието е сила, информацията - власт
 63. 63 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  [quote#1:"vladek"]Респект[/quote]
  Какъв респект към този смешник? Какво е довел до край в работата си? След толкова издънки...разбра, че няма да му подновят мандата и сега се прави на герой и се опитва да заработи нещо от грантаджиите!
  Уважаеми Дневник, къде изчезнаха всички теми за вчерашния бой на Околовръстното? Вчера събирах минуси с въпроса "бития" хвърлял ли е бутилки вода по Аудито и Крайслера???? А днес питам, "бития" с палка ли излезе от колата си?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 64. 64 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  Абе тази Папионка.... не беше ли шеф на СЕМ по времето на Костинброд и барековщината по ТВ7 ????? Тогава що мълча?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 65. 65 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 809 Неутрално

  [quote#1:"vladek"]Респект[/quote]

  След 1 месец изтича петия му мандат. Почти 20 г. на държавната трапеза. Истински доайен сред наглеците от държавната върхушка - сикаджийската мутра е едва от 15 г.

  На 04.04. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 66. 66 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Аз съм завършил журналитика, но се зарекох никога да не я практикувам в България - медийната среда тук е токсична.

 67. 67 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  Чл. 33.
  (Изм. и доп.
  -
  ДВ, бр. 79 от 2000 г., доп., бр. 96 от 2001 г., изм., бр. 14 от 2009 г., бр. 12 от
  2010 г.) Съветът за електронни
  медии осъществява надзор върху дейността на доставчиците на медийни
  услуги само относно:
  1. спазването на принципите по чл. 10 и на съотношението по чл. 19а, ал. 1 и 2;
  2. (доп.
  -
  ДВ, бр. 28 от 2011 г.) спазването на изискванията на чл. 6, ал. 2 и 3 и
  чл. 17, ал. 2 и чл. 17а,
  както и на критериите по чл. 32, ал. 5 и споразумението по чл. 32, ал. 6;
  3. отразяването на изборите на държавни органи и органи на местното самоуправление;
  4. спазването на изискванията относно търговските съобщения;
  5. съобра
  зяването с нормите относно благотворителната дейност, спонсорството и продуктовото
  позициониране;
  6. опазването на предвидените от закона тайни в медийните услуги;
  7. спазването на изискванията за предаванията, насочени към децата;
  8. информацията за ре
  шения на правораздавателните и другите държавни органи в предвидените от
  закона случаи;
  18
  9. защитата на правата на потребителите;
  10. техническото качество на предаванията и програмите;
  11. спазването на предвидените в закона, в лицензиите и във влезлите
  в сила международни
  договори, по които Република България е страна, ограничения;
  12. спазването на условията на издадените лицензии и извършените регистрации

  така.
  ето това са надзорните функции на СЕМ.
  загледах ги и честно Георги Лозанов си е виновен,
  че не подаде сигнал за барековото активно мероприятие
  в костинброд.

 68. 68 Профил на Nuku Hiva
  Nuku Hiva
  Рейтинг: 8 Любопитно

  паПИОНКАТА "достоен" чиляк!?! 69. 69 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 244 Неутрално

  регулация и цензура , НЕрегулация и тролове , а целта ? да се замаже гласа на разума за да просперират ;обществените; интереси , ама това митично общество нещо все-повече прилича на престъпно сдружение

 70. 70 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3257 Неутрално

  "..... установих, че няма законови основания тя да му бъде отказана............ нито с подписа си като негов председател да легализирам в електронните медии агресивната риторика на едноименната онлайн медия......"
  Той не можел да спази закона, защото не харесвал медията. Колко трогателно. Все едно съдия да не може да оправдае невинен обвиняем, защото не му е симпатичен. Същия този шкартира Петър Волгин без да му мигне окото. И тарикатски подава оставка малко преди да изтече мандата му. Дали има някой да му вярва. Как ли го гледат в университета, дето иска да се върне да преподава.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4205 Неутрално

  ДОСТОЙНО

  "Георги Лозанов за причините да напуснe медийния съвет"

 73. 73 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4205 Неутрално

  МОЧА имени Лелина

  Защо се мъчите в този форум?
  Тук хора пишат, но и четат.

  Намерете си стари броеве с комикси на сп. Крокодил,
  клеймящи омразни боржуи... помещици... дебели капиталисти... с фракове и цилиндри. Вероятно има и противни на савецката власт папионки. Едва ли може да се напише (или нарисува) нещо ново по темата.

  До коментар [#24] от "Rossen Roussanov":
  До коментар [#19] от "Светлозар Колев":

  По папионки ли си падате ?! Защото друго при този политкоректен, зализан, либерално-соросоиден мултикултурист нямаше.

 74. 74 Профил на Rossen Roussanov
  Rossen Roussanov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#73] от "dnevnikar":

  Нямам нищо против папионките, дори ги харесвам при аристократичните и артистичните хора. Вие с Георги Лозанов не сте нито едното, нито другото...

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK