Георги Лозанов: Има опасност от вълна от език на омразата в електронните медии

Георги Лозанов: Има опасност от вълна от език на омразата в електронните медии

© Надежда Чипева, КапиталИма граници в медийната среда, чието преминаване във всички случаи трябва да има реакция, трябва да се обозначи като проблем и да има обществена реакция. Моята цел е да поставя един проблем" - така Георги Лозанов обясни пред Би Ти Ви вчерашната си заявка за оттегляне като председател и член на Съвета за електронни медии (СЕМ). 

Лозанов подаде оставка от медийния регулатор, като за мотив посочи нежеланието си да подпише регистрацията на телевизия "Пик", на собственика на едноименния жълт сайт. Днес той отново посочи, че интернет медиата е заявила своето лице и неговите опасения са, че "има риск тази враждебна реч да започне да навлиза и в регулираната електронна среда". 
"В интернет има много свобода, но също така има малко авторитетност. Когато влиза на територията на радиото и телевизията, това вече ще добие една друга акустика, ще трупа доверие", смята Лозанов. По думите му има тревожна тенденция, която не е само във връзка с "Пик" и не е от сега. "Аз го усещам като вълна, която може да се отпуши и да се излее. Да се случи това, което се случи да кажем между собственика на "Пик" Недялко Недялков и Слави Трифонов. Което е във всички случаи накърняващ човешките права, а и достойнство, тип общуване", коментира председателят на СЕМ в оставка. Той посочи, че е много важно у обществото да се създаде един тип нетърпимост към подобна комуникация, което по думите му е реалната регулация.
Георги Лозанов допълни, че е необходима пормяна на Закона за радиото и телевизията, като изтъкна, че той е от 1998 г., а повечето последвали поправки са били лобистки, "които не съм сигурен, че върщат някаква работа". Според него законодателят трябва да вкара повече и конкретни инструменти за регулация, например понятието слово на омразата, така че  "тази тип враждебна реч на нерегулираната публичност да не започне да се изсипва от електронните медии".
Според него има и тенденция на "доста силен антилиберален натиск върху регулатора да говори твърдо, да говори остро и неплуралистично, като даде пример със ситуацията около свалянето на предаването "Деконструкция" на държавното радио или с регистрацията на регионалната станция на БНР "Кърджали".
Във включване по телефона издателят на "Пик" Недялко Недялков благодари на СЕМ и на медиите за безплатната реклама, която правят на бъдещата телевизия. "Това са много пари, които ни спестявате за реклама", каза той и поиска Лозанов да му посочи конкретни примери за език на омразата, за да ги дискутират. 

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  "има риск тази враждебна реч да започне да навлиза и в регулираната електронна среда".

  щото сега Всичко е любоФ !!!

  който не харесва ще може да си ги съди новите ТВ!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  И тази работа малко ми прилича, на "Сетила се Мара да се побара".
  За езика и на сега действащите медии, включително телевизионни много има какво да се желае, за интернет пространството няма какво да се коментира.
  Но все пак не е лошо да има такъв тип оставки, нещо като сигнал към другите, дето не им минава и през акъла, че има такъв акт, а и към нас, да изискваме оставките на тези, които ги заслужават.

 3. 3 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Досега не сте ли гледал телевизия госин Лозанов

  Все по-хубаво става :)
 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3094 Неутрално

  Сега очаквам PIKльовци да открият, че яде деца.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 5. 5 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 356 Весело

  ДАЙТЕ НА ГОГО ДА ВИ РЕДАКТИРА ТЕКСТОВЕТЕ И СЛЕД ТОВА ЩЕ ИМАТЕ ПРАВО ДА ГИ ИЗЛЪЧВАТЕ !!!

 6. 6 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1056 Любопитно

  Мдаааа, след само 19 години из разни комисии-"регулатори", този Ентелектуален екземпляр преживява мощен катарзис и просветление и решава, че е настъпило най-сетне времето "да постави въпрос".......

  А да, и да подаде оставка един месец преди края на мандата, при това този месец да е в отпуска.

  Абе ГЕРОЙ отвсякъде........

  Знанието е сила, информацията - власт
 7. 7 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Нивото на ПИК е много ниско наистина.
  Имат и добри попадения, някои новини стигат при тях първи, но езикът е много груб, дори вулгарен. За правописните грешки не ми се говори, няма текст без поне 2-3 такива.
  Проблемът е, че повечето медии свалиха нивото и чалгата властва.
  Ама нали това е целта - народът прост, животът труден...

 8. 8 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 356 Любопитно

  ГОГО ИСКА ДА ВЪВЕДЕ "ЦЕНЗУРА" ЗА ИЗКАЗ НЕ ДЕМОКРАТИЧНА ИДЕОЛОГИЯ !!!

  ДРУГИ ПЪК ВЪРНАХА "ГРАНИЧНИ ВОЙСКИ" !!!

 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7212 Неутрално

  Че то това вече е факт.

 10. 10 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Комичните напъни на Гого Лозанов да придаде някакъв героичен драматизъм в своята оставка взеха да ми идват в повече. 15 години захлебваше добре на държавна ясла и когато вече остана един месец до итичане на мандата - вижте ме какъв съм хироу. Айде молим...

 11. 11 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  Ама, че нагляр е тоз Нидялку. Вярно, че длъжностите в СЕМ са по-скоро синекурни. Ако обаче и другите членове последват Гого Лозанов, то има вероятност нещо хубаво да се случи. А моят доставчик опита ли се да я включи в програмите, които предлага рискува да го сменя на момента.
  Всъщност редно е всички да реагираме подобно на Лозанов.
  Кабелните оператори да не я включват в пакетите си, а ако случайно го направят, с нарочна декларация да искаме да ни я махнат.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 12. 12 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  За всеки влак си има пътници.Това не зависи от СЕМ.СЕМ не може да го спре.Алфа ТВ,Евроком,когато на екрана видя доц. Минчо Христов,или СКАТ-Дискусионно със Стоян Иванов,ги минавам като малки гари.

 13. 13 Профил на nniikkii
  nniikkii
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Нееееее, само не и език на омразата...!!!

 14. 14 Профил на DaWolf
  DaWolf
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Дребнави коментари. Лозанов казва смислени и важни неща, които всички знаете, че са истина и прави това, което едва ли някой от вас някога е правил- да подаде оставка заради убеждения и получава дребнави коментари и тесногръди завистливи подмятания. Жалки сте.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 15. 15 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Като твърди, че има граница в медийната среда чието преминаване изисква реакция, що спа гого Лозанова толкова години? Пик да не е от вчера? Или изданията на прас-прес?

 16. 16 Профил на DaWolf
  DaWolf
  Рейтинг: 227 Неутрално

  #11 ++++

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 17. 17 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Сега също като Баце с обществените поръчки си мисли, че като направи един нормален жест, ще забравим всичко, което сами толерираха и в което участваха.

 18. 18 Профил на matematika
  matematika
  Рейтинг: 345 Неутрално

  Хората, които пораждат дебати Георги Лозанов, Лозан Панов!

 19. 19 Профил на DaWolf
  DaWolf
  Рейтинг: 227 Неутрално

  #15 А ти какво направи междувременно, форумен комита? А? Приказката за треската и гредата знаеш ли я?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 20. 20 Профил на 123
  123
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "Езикът на омразата" не е толкова голям проблем.
  По-голям проблем е пропагандата.

  Kолко българи са нужни, за да завинтят една крушка? Трима. Един, който да я смени и двама, които да спорят колко старата е била по-добра.
 21. 21 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#6] от "pag":

  +++
  Якото е, че ще продължи да "обучава" бъдещите журналисти на кой знае какво, и може би ще дава "примери" от героичната си борба с лошите

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 22. 22 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 594 Любопитно

  За 20 години в регулаторния орган, чак сега го е хванал страх да не се появи език на омразата.
  Алфа, Скат и подобните - къде беше, когато се вихреха?
  Лесно е месец преди края на мандата да си пуснеш отпуска и да заявиш гръмко, че подаваш оставка.

 23. 23 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Но цензура не трябва да има. Глоби да, но за определени изказвания или кадри, ако ги направят. Но той Гогата не беше по тази част с глобите.
  А щом може да има Пайнер, защо да не може да има и Пик.
  Чалгата има много форми

 24. 24 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 773 Неутрално

  И какво точно би одобрил- медиен съд, стригане, и в Белене?

 25. 25 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 374 Неутрално

  тук някои коментиращи по изпитан комунистически модел обсъждат личността на лозанов, а не това, което казва - че пренасянето на отходната яма пик от нета в ефира е просто ужасяващо, защото пик и блиц не просто нямат журналисти в екипите си, а нямат и хора, а изпълнени с лясна злоба ибрикчии на един мафиот, обсипващи с помия всеки, който е неудобен на най-дебелия, а впрочем защо никой от оплюващите лозанов не си зададе въпроса откъде ги е взел парите за телевизията нидялку и не е ли задължиетелно нап и подобни органи да проучат произхода на парите му

 26. 26 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  [quote#14:"DaWolf"]Дребнави коментари. Лозанов казва смислени и важни неща, които всички знаете, че са истина и прави това, което едва ли някой от вас някога е правил[/quote]

  Лозанов за 19 години на служба не НАПРАВИ НИЩО, сега решил да КАЗВА НЕЩА.....
  Освен да се САМОСЕЗИРА веднъж на две-три години с последици - НИЩО.
  И така - 19 (ДЕВЕТНАДЕСЕТ) ГОДИНИ........

  Знанието е сила, информацията - власт
 27. 27 Профил на borko_to
  borko_to
  Рейтинг: 514 Неутрално

  е па нали вчера Протестна мрежа постановиха, че обществените личности трябвало да носят повече на критика...

  Правите дървета в гората, първи се отсичат!
 28. 28 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#23] от "theanalyser":

  защото пайнер не води руска пропаганда, както отходните ями пик и блиц

  Кратка справка от двата големи сайта Блиц и Пик показва, че те денонощно бълват материали в няколко основни насоки:

  – подлите врагове, разрушаващи „руският мир“ – Украйна и Турция.

  -силната руска армия и страхотните ѝ оръжия, от които цял свят и най-вече НАТО и САЩ се страхуват. Добре, че Путин не е лош човек, но ако много го дразнят…

  – големите военни успехи на Русия в Сирия и възхищението на народите от тях.

  – глупавите бюрократи от Брюксел и предстоящият провал или направо казано разпад на ЕС.

 29. 29 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Да ме прощава професорът ама звучи малко нафталинено...
  Г-н Лозанов, интернет го има от близо 30 години вече, електронни медии от малко по-малко...Все пак сме 2016.

  Разбирам много добре фрустрацията му с регистрацията на медия, която очаквано ще бъде поръчково-просташка но тук нещата очевидно опират до това доколко и как се регулира това в демократичните общества, към които искаме да се числим.

  Този пасивен СЕМ правил ли е например проучване на себеподобните му регулатори в други държави от Западна Европа, да речем?

  И аз не мога да понасям пошлите риалити бълвочи и жълти медии ама както каза един мой познат в Нова тв - ако не го правим ние, ще го правят другите, ние сме търговско предприятие, което има за цел да изкара печалба на собствениците си, и като има търсене за даден продукт, предлагаме го...

 30. 30 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  [quote#27:"borko_to"]Протестна мрежа постановиха, че обществените личности трябвало да носят повече на критика...[/quote]На критика,ама на обиди и лъжи,не.А то в жълтите парцали е предимно това.

 31. 31 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Речта на омразата трябва да се разреши отново! Още Ботев и Левски са използвали такава!

 32. 32 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#28] от "Катерина Стоева":

  Ми бълват, съгласен съм.
  Но това го прави и Алфа, нали.
  Тяхното си е директно руска пропаганда.
  Други медии пък залитат към Турция, нормално е - имат си бюджети за оправдаване.
  Има и посланици, които се изказват за неща, за които не би трябвало да го правят.
  Но пък всеки си има глава на раменете, хубаво е и да я използва по предназначение.

 33. 33 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  [quote#28:"Катерина Стоева"]защото пайнер не води руска пропаганда, както отходните ями пик и блиц[/quote]

  Извинявам се, но това, което прави Пайнер и подобните им с българите, е много по-лошо от проруска пропаганда.

  Знанието е сила, информацията - власт
 34. 34 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1056 Любопитно

  [quote#30:"chicago514"]На критика,ама на обиди и лъжи,не.[/quote]

  "Олигарх-отровител" критика ли е?
  Само питам.........

  Знанието е сила, информацията - власт
 35. 35 Профил на Михаил Маринов
  Михаил Маринов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  В България свободата на словото се използва за изразяване на омраза.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  marinov1018
 36. 36 Профил на Бенефициенто Корупционе
  Бенефициенто Корупционе
  Рейтинг: 381 Весело

  [quote#0:"статя"]. Георги Лозанов: Има опасност от вълна от език на омразата в електронните медии [/quote] Ха ха! Няма страшно! тя е "контролирана умраза", че и изпускана от най-високо място в държавата! Защото в заглавия и в текст се пускат такива омерсизтелни и обидни квалификации, за които трият коментари. Омраза в коментрарите се допуска по-малко, от колкото в заглавия или в статии. Напр. [quote#0:"друга статя"]"Същите гадове и негодници твърдят, че [/quote]

 37. 37 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#19] от "DaWolf":

  За съжаление не съм бил начело на медийния регулатор в продължение на години. Та правя това, което мога - споделям мнението си тук, също както правиш и ти. Истината е, че Лозанов бе поредния послушко на всяка власт - затова се задържа десетилетия в СЕМ, не заради някакви особени професионални качества.

 38. 38 Профил на alkashvili
  alkashvili
  Рейтинг: 221 Неутрално

  А според мен вече е време за ССЕМ (Специализиран Съд за Електронни Медии )

 39. 39 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Вижте, каквото и да говори Лозанов в последния месец от дългогодишното си нефелно присъствие в СЕМ, той носи голяма отговорност, че страната ни е на 106 място в света по медийна свобода и независимост в света. Шест пъти бе председател на СЕМ - шест! И си мисли, че с един "геройски" жест ще измиие образа си в огледалото. Айде не на нас тия.

 40. 40 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Прав е. Езикът на омразата е налице. Този форум го доказва. Обиди, епитети, квалификации... всичкото изречено от форумци на които им липсват повече от 7 години възпитание. като се комбинира и с някои комплекс и профилът на пишещият е готов.
  Свободата на словото за неосъзнатият индивид дава измамна илюзия за себеизявлението.
  И всичко това щедро подпомагано от анонимността. Тя развързва езикът, падат задръжките...
  Абе, весело е, независимо от всичко. И ще става все по-весело. Защото информацията ще е все повече и повече и трудно ще се обработва от неподготвените. И в повечето случаи ще бъде обработена и грешно... А това ще е живат в илюзорен свят...
  И те така...

 41. 41 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3946 Неутрално

  МОЧА имени Лелина

  Добрутро...

  "Българинът" туй... "българин" онуй...
  Всяват тъй зараза на език-омраза.

  Българин "виновен", че запротестирал.
  Фейсбук им виновен. Там протест не спирал.

  Еко-отровител изцапал реката,
  но... не Водата свята. Еко-нарушителя
  брани власт несвята!

  "Георги Лозанов: Има опасност от вълна от език на омразата в електронните медии"

 42. 42 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1866 Неутрално

  Взета сама за себе си тази оставка в знак на протест е похвална. Но ако се погледне кариерата му като цяло .... тоста голям мазньо е. Ситуацията с езика който се използва в медиите е ужасна! Да не говорим за зависимости, влияние на политици и престъпници над медиите. СЕМ е еквивалент на Американския Federal Communications Commission (FCC). Главната задача на тази комисия е да регулира медиите. Не това за което се сополиви Гого а много по-важни неща, като кой може да притежава медии. В един медиен пазар колко % може да притежава един човек или една компания. Да не говорим за това какви отговорности имат медиите пред хората и конституцията. Вече почти 20 години Гого се угоява на софрата на всяко правителство от 90те до сега. Резултатите от работата му (или мързела му) са налице за всеки да види - процъфтяване на Праска Пресс, жълта преса навсякъде, никакви журналистически стандарти, диви селяци говорят на диалект по радиото и телевизията. И това са само видимите неща. Това че само може да се гадае коя медия на кой служи е истинският прблем.
  Sorry Gogo, but too little, too late!

  California Über Alles
 43. 43 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#33] от "pag":

  че е лошо, лошо е чалгализацията, но още по-лошо е, когато тв като алфа, скат, канал 3, сега и тая облъчват народа с руска пропаганда, защото чалгаджиите в пайнер и подобни служат само на лакомията си, а нидялковци служат директно на путин, той сам си призна преди врече, че ще се радва путлер да вземе властта у нас и да ни тури в ред

 44. 44 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#25] от "Катерина Стоева":

  С риск да бъда заклеймен като комунист, какво точно направи Г.Л. за тези 15 години като несменяем председател на СЕМ по въпроса за прозрачността и плурализма в медийната среда, освен че спря предаването на Волгин? Някога да го видяхме или чухме да води дебат за тоталната цензура, която съществува в медиите, особено през последните 6-7 години? За това, че България е на 106-то място по свобода на словото. За това, че държавата излива ежегодно по 10-15 милиона лева във всички големи електронни медии, в замяна на което те обслужват властта по най-слугински начин? Това са съществените въпроси, а не разни тинтири-минтири, както обича да каканиже Лозанов по студията.

 45. 45 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#32] от "theanalyser":

  ти мислиш ли, че читателите на сайта пик и зрителите на тв пик имат глави на раменете си, те именно затова четат пик и блиц, защото нямат, по- точно имат, но празни.
  лесно можем да си представим каква ще е пик тв и кои ще се канят в нея

 46. 46 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#44] от "comtec":

  далеч съм от мисълта да адвокатствам на лозанов, в случая твърдя, че мнението му за бъдещата тв е абсолютгно правилно, а че сем е една шайка паразити, няма спор, и за това говори фактът, че в уж независимия сем има комунист иво атанасов, което е гавра с нормалността

 47. 47 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 690 Неутрално

  [quote#12:"Вячеслав Атанасов"]
  За всеки влак си има пътници[/quote]

  Напълно си прав. Сещам се за една приказка, която индианец разкал на внука си. В груби щрихи идело реч за доброто и злото. Старецът казал на момчето, че във всеки от нас се борят два вълка. Единият представлява добротата, любовта, уважението...
  А другият е представител на злобата, гнева, мързела, омразата..
  И когато внукът му накрая го попитал кой от двата вълка побеждава, страият индианец отговорил: "Този, когото храним".
  Така че всеки да си решава сам за себе си.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 48. 48 Профил на bafdjaf
  bafdjaf
  Рейтинг: 221 Любопитно

  Г-н Лозанов, кога започва тая телевизия и ще ми трябва ли декодер за нея?

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50 Профил на matematika
  matematika
  Рейтинг: 345 Неутрално

  До коментар [#11] от "Gopeто":

  Подкрепям!

 51. 51 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  Абе смешник с папионка... езика на барековщината какъв беше???? Що тогава не подаде оставка??? Колко консултантски взе от КТБ и ТВ7 тогава?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 52. 52 Профил на sorosoidnapravda
  sorosoidnapravda
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Значи Папи си признава, че е имало натиск за свалянето на Деконструкция, ама по традиция чакахме да си подадем оставката за да почнем да говорим. А наличието на ГЛ и СЕМкаджиите и тяхното обожествяване от либералстващите у нас хич не се връзва със сляпата им вяра в пазара и отвращението им от всяка държавна намеса.

 53. 53 Профил на lisungerche
  lisungerche
  Рейтинг: 221 Неутрално
 54. 54 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3072 Весело

  Георги Лозанов допълни, че е необходима пормяна на Закона за радиото и телевизията ...

  Мдам ... пормяна

  Пръстчетами журналиста, подведени от пустото подсъзнание, глаголит истина.
  Мно'оо порове в тая медийна среда, мно'оо нещо!
  И голЕмо овУняванье ...

 55. 55 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Еееех и ква стана тя ?
  Като гледам напоследък ни е хванал мерака да си почистим и проветрим къщичката ,в която живеем . Пък и пролет иде - да запретнем ръкави и да чистим .
  1. Хареса ми предложението на коментар #11 - да почистим мръсотията от телевизорите ни ( някои неща си зависят от нас самите)
  2. Да избършем огледалата си ,че да не се чудим кой ни гледа отсреща .
  3. Да отворим врати и да изхвърлим на ни#КОЙ ненужните приоритети ( алчност и пропаганда )
  4. И най- накрая ,но не на последно място да се отървем от всички паразити , търтеи ,плужеци и прасета ,които ни мърсят екрана и ни заливат с помията си .
  Хайде народе -да се залавяме на работа и кой с каквото може да чисти и изхвърля .

  ПП : Все повече и повече се кефя на статии , в които ЛИЧНОСТИ излизат и казват ясно и открито : СТИГА ВЕЧЕ ТОЛКОВА или подават оставка.Респект към тях! Моля да ме извините за лирическото отклонение от темата ,ма вече не се трае !

 56. 56 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1692 Неутрално


  [quote#25:"Катерина Стоева"]по изпитан комунистически модел обсъждат личността на лозанов, а не това, което казва[/quote]

  интересно, все съм си мислел и като малък са ме учели, че не е важно това, което казваш, а това което вършиш. Та извинете, но е редно да се обсъжда казаното от лозанов през призмата на извършеното от него до момента и през призмата на обстоятелствата в които го казва. А те малко не са в негова полза предвид факта, че език на омразата или както щете го наричайте се лее от целия ефир по един или друг начин (нима нямаше език на омразата към двамата братя от враца от всички национални и ненационални медии и телевизии?!) и това е от години наред. Не е и в негова полза театралното подаване на оставка в 12 без 5. Това тук в дневник го наричат май предозиране. Можеше да си каже каквото има да си казва и щеше да е по-чут докато с драматизма на оставката си по-скоро събира негативи.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 57. 57 Профил на osho
  osho
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#18] от "matematika":

  Гого поражда дебат, колкото кон за глобалното затопляне. Досега беше абсолютно безкритичен към една камара идиотщини, но се сети да демонстрира принципност на финала на мандата си. Вероятно, за да заложи на друга, също толкоз приятна позиция.

 58. 58 Профил на osho
  osho
  Рейтинг: 434 Неутрално

  От позицията на Гого няма нищо смислено за обществото. Недялко ще си пусне презряната телевизия, защото законово няма кой да го спре, а Лозанов ще излезе "с чест" от ситуацията и ще натрупа актив в 6 без 10 като поборник срещу статуквото.
  За нас като зрители ситуацията си остава зле задълго!!

 59. 59 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Абе господине, българската медийна среда през последните десетилетия е една от основните причини за ОКОНЧАТЕЛНТО ОПОШЛЯВАНЕ И ОПРОСТАЧВАНЕ на нещастния ни народ.
  Да направихте нещо по този въпрос през цялото това време?
  Естествено, че не.
  Но си получавахте тлъстите заплати във вашия абсолютно ненужен паразитен "орган", нали?

 60. 60 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3072 Неутрално

  До коментар [#42] от "Pontif А":
  Sorry Gogo, but too little, too late!
  --------------------
  Вие го казахте!

  Но не е въпросът само в конкретната личност на Гого.
  "Тoo little, too late" се отнася за цялостната ситуация.

  За последните 10 - 15 години медиите и журналистиката бяха вкарани окончателно в схемата на проводници на активните мероприятия на всякакви властови центрове, политически и икономически. Покрай това се извърши и неизбежният "естествен отбор" на журналистите и достъпа на непасващите, така да ги наречем, към "общата тенденция", унищожавайки и изолирайки авторитетите и подмяната им с ментета. Другата страна на този процес е превъзпитаването на аудиторията. Правейки я капка по капка все по-мат'рялеста.

  Това с катарзисчета на този или онзи не може да бъде поправено, доколкото по същността си и те се явяват на практика активни мероприятия.
  Та трябва да се спре практиката точно на активните мероприятия, за да се обърне "тренда". Общественият.
  А единствената алтернатива на и с която може да се преборят и заменят активните мероприятия е истината, която да изгради и утвърди нови авторитети.
  Но ... това аз лично не го виждам дори като заявка ...
  Просто в момента текат няколко успоредни активни мероприятия, а катарзисчето на Гого Лозанов се вписва органично в тях. Без значение дали вопълът му е чисто личен и напълно искрен или "организиран" ...

 61. 61 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3949 Неутрално

  Георги Лозанов по времето на Костов защити старото ръководство на БНР и така отприщи антикостовската пропаганда на лъжи , клевети и инсинуации по отношение не само към този достоен български политик и държавник, но и към цялото ръководство на СДС тогава , което се опитваше да възстанови България от опустошенията на Виденовото правителство. От тогава Лозанов е неизменно в СЕМ ,този орган на медийна регулация , който през годините не направи нищо да предотврати опошляването на българските медии. Така ,че Лозанов да не се прави на морален, защото той е един от главните виновници медиите в България да са толкова извратени в днешно време.

 62. 62 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  Ако "писанията" на ПИК се преместят и в ефира, съвсем ще ни задушат с гадисти и омаскаряване на тези, дето не се харесват на мафията

 63. 63 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  [quote#11:"Gopeто"]Кабелните оператори да не я включват в пакетите си, а ако случайно го направят, с нарочна декларация да искаме да ни я махнат[/quote]
  това минава ли.
  че аз имам къде десетина за махане.

 64. 64 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3949 Неутрално

  [quote#25:"Катерина Стоева"]тук някои коментиращи по изпитан комунистически модел обсъждат личността на лозанов, а не това, което казва [/quote]

  Излиза един доказан и ненаказан крадец и казва колко лошо е да се краде. Постоянно такива сцени наблюдаваме по телевизиите , слушаме по радиото или четем във вестниците. Хора , които трябва да са в затвора ни учат на морал. Та нещо подобно наблюдаваме с Лозанов. Този човек е един от главните виновници за опошляването на българските медии , а сега се опитва да се прави на морален герой , което е отново вид опошляване, а не катарзис. Народната мъдрост казва , преценявай един човек не от това какво казва , а какви ги е вършил през годините.

 65. 65 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  и той един директор на водопад.
  да се учи от Плевнелиев как се говори твърдо.
  това с домогванията на путински кагебе престъпници
  да бълват мракобесна московска пропаганда трябва
  да се тълкува като заплаха за националната сигурност
  и да се действа адекватно. нали мвр вече разработва
  планове за водене на пропагандна война.
  да действат.

 66. 66 Профил на Оля Евтимова Караджова
  Оля Евтимова Караджова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Защо господин Лозанов подава оставка само месец преди да му изтече мандатът, а не по-рано? Съгласен ли е с всичко досега прието от Съвета, който оглавяваше до вчера? Считам, че той като ръководител на съвета толкова дълго време, също има своя "принос" в допускането на агресията и некомпетентността, завладяли цялото ни общество.
  Една достойна постъпка не може с магическа пръчка да заличи липсата на такива по-рано.

  marmalad
 67. 67 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2394 Неутрално

  Прав е Лозанов. Задават се избори и отново ще има кампании от рода на "Гласуваш за Бойко, получаваш Костов.", Костинбродска афера и тоалетни записи.
  Бойко да му мисли!

 68. 68 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1056 Любопитно

  [quote#43:"Катерина Стоева"] но още по-лошо е, когато тв като алфа, скат, канал 3,[/quote]

  СКАТ излъчва от 1992 г.
  ТВ 3 излъчва от 1998 г.
  Алфа излъчва от 2011 г.

  Хероят-интелигент Лозанов е в комисиите по медии и пр. от 1997 г.

  И през лето Господне 2016-то изведнъжжжжжжжжжж проглежда.......
  Че си и вярва на палячовщините.

  Щеше да е много, много смешно, ако не беше много, много трагично......

  Знанието е сила, информацията - власт
 69. 69 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#10] от "comtec":

  ''Комичните напъни на Гого Лозанов да придаде някакъв героичен драматизъм в своята оставка взеха да ми идват в повече. 15 години захлебваше добре на държавна ясла и когато вече остана един месец до итичане на мандата - вижте ме какъв съм хироу. Айде молим...''

  Чудомир има един разказ за подобни ''изпълнения'' - ''И я че изокам някой ден'':

  https://chitanka.info/text/14480-i-ja-che-izokam-nekoj-den

  А още по-точно:
  '' - Нищо му нема на човеко, не берете гайле! Здрав си е бай Миле като юнец. Току вчера навърши години за пълна пенсия, та оттам му дойде куражо. Че послужим, кай, бай Йото, още един ден, да не съм сбъркал нещо у изчисленията, па че си направим байрамо, да ми олекне. И направи си го човеко, па това си е!''

 70. 70 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6130 Любопитно

  И защо чак сега, или си направи стажа за пенсия .

 71. 71 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1866 Неутрално

  Тази оставка в последните дни на мандата ми прилича доста на "присъединяването" на хиляди ятаци и помагачи към измислените ни партизани на 9 Септември 1944г За стотиците хиляди които се пишеха активни борци години след това да не говорим.
  Същото стана и след падането на селяндура Бай Тошо. На другия ден хиляди партийни секретари и комсомолски деятели се обявиха за репресирани и се включиха към добре организираната от ДС "опозиция".
  Сега и Гого 5 минути преди края на работното време но не преди да е изцицал и последната капчица облаги, си хвърли геройски оставката. Очаквам сега да обере лаврите на мъченик и борец за справедливост.
  Какъвто ни народа такива ни и героите! Гого - борец за честни и свободни медии. Бойко - мъченик, заплашен с патрон но все пак олюлявайки се води нацията към светли бъднини. Пеевски - малтретиран и застрашен сам трябва да държи на крехките си плещи икономиката на България. Доган - Родолюбец и защитник на Българщината.

  California Über Alles
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK