Бойко Борисов се готви за война и ще санира къщата си напролет

Бойко Борисов

© Юлия Лазарова

Бойко БорисовПремиерът Бойко Борисов, който започна деня си на българо-гръцката граница, където се скара на гръцките фермери заради блокадата участва в семинар на младежката организация на ГЕРБ. Пред младежите там и в присъствието на Цветан Цветанов и председателят на Народното събрание Цецка Цачева, премиерът говори по различни теми.


Той увери младежите, че могат да ходят с високо вдигната глава, защото са част от ГЕРБ


и защото: "държавата прави много добри неща и както виждате всеки лош повод, независимо от бързата реакция, която се демонстрира, получава огромен обществен отзвук. ГЕРБ като най-голяма партия няма претенцията, че всичко, което прави е без грешка и че всички решения са възможно най-добрите. Около година, година и половина знаете колко трудно направихме правителство и в момента виждаме какви тежки отношения са вътре самите партийни организации и партии, които имаме в правителството", обяви Борисов, цитиран от пресцентъра на партията.
Премиерът обяви, че се готви за война, която всъщност вече е започнала. Той не иска да има избори, защото те били пагубни за държавата и няма той да ги предизвика.Борисов заявява това, говорейки за новия антикорупционен закон, който беше отхвърлен на първо четене и поправеният му вариант трябваше вече да е в парламента. След няколко месечно отлагане, проектът все още не е готов, а пред младежите премиерът говори за нова шестмесечена отсрочка.


"Мисля, че ще направим един работещ орган, но е нужно обсъждане, за да приемем закона единодушно, начело с депутатите от ГЕРБ. Законът за съдебната власт е готов, надявам се скоро да влезе в Народното събрание. Заедно с целият пакет от закони в тази сфера ще се даде възможност да се допълни доброто, направено с промените в Конституцията. Дайте 6 месеца срок – ще видите, че това, което правим, ще даде резултат. Готвя се за война, ние вече сме във война. Най-важното е да бъдеш в мир със себе си и с партията си", казва Борисов.

Пред младежите премиерът обяви, че


ГЕРБ умишлено е тласкана към зависимост.


"Ако беше пропаднал изборът на Кунева (бел. ред. за образователен министър), тя щеше да си подаде оставката и да падне правителството. Реформаторският блок Б осигуриха 13 гласа – не знам друга партия с 13 гласа да има 7 министри и хора в над 20 агенции и във всички бордове на държавни фирми. Не знам дали има друга партия, освен ГЕРБ, чийто депутати да се борят за чужди министри, повече отколкото за нашите от ГЕРБ. Те показаха лоялно отношение към коалиционното споразумение. В каква друга форма на управление Реформаторският блок щяха да имат тази власт, която имат днес", пита Борисов.


Той изрази надежда, военният министър да подпише споразумението между Реформаторите и ГЕРБ. Партията, която излъчи Ненчев днес реши, че той трябва да остане на постта си и му възложи да води преговори за намиране на ефективно решение и запазване целостта, силата и първоначалния смисъл на Реформаторския блок.


"Много е смешно. Това е все едно Цветанов да остане в опозиция на кабинета, а аз да съм премиер. Радан е в опозиция, а Москов – в опозиция. Ненчев – шеф на военните сили, да го реши този парадокс, защото на мен ми омръзна. Всички закони на отбраната минаха – факт. Осигурих финансиране за всички проекти, които имаше в Министерство на отбраната. Проблем на РБ бил, че Корман Исмаилов и Касим Дал имали проблем с него – тогава да си го решават вътрешно. Надявам се да престанат, защото не можем да обясним на обществото това, което правят", подчерта Бойко Борисов.


"Напролет започам да санирам къщата си, защото от 20 години, откакто е построена, не е пипана.

Ще извикам всички да видят какви пари харча, за да няма спекулации. Дограмата е стара и много духа", обяви  още Борисов. цитиран от "24 часа". Според изданието той се е обърнал към кметовете с призива: "Трябва да сте редки тъпанари, за да не вземете тези милиарди помощи, които сме заделили за саниране на блоковве. Идете в Благоевград при кмета Атанас Камбитов и вижте какво прави. Той е националният отличник. Всъщност те в Благоевград са си тарикати открай време и първи започнаха процедурите".

 

 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK