Британският премиер обеща на Борисов джипове за охраната на границата

Снимката е от посещението на Дейвид Камерън на българо-турската граница ппрез декемвриВеликобритания ще осигури високопроходими автомобили "Ленд Роувър" за охраната на българската граница. Това се разбира от писмо от британския министър-председател Дейвид Камерън до премиера Бойко Борисов.

Премиерът публикува на фейсбук страницата си неофициален превод на писмото, адресирано до "Негово превъзходителство г-н Бойко Борисов" и подписано с "Твой Дейвид".
"Скъпи Бойко, пиша ти, за да ти благодаря за силната лична подкрепа по време на Европейския съвет миналата седмица, и за ангажираността, която показа през цялото време за осигуряването на успешен изход за преговорите ни в Европейския съюз", започва писмото на британския премиер. В него Камерън посочва, че след постигнатото на европейския съвет споразумение ще отправи препоръка към британците да гласуват "за" оставане на страната в Европейския съюз на референдума на 23 юни.
"Обсъдихме какво още може да направим, за да подпомогнем укрепването на границите ви, и помолих мои служители да придвижат бързо предложението за предоставяне на автомобили "Ленд Роувър" за граничните ви полицаи. С благодарност и най-добри пожелания. Твой Дейвид", завършва документът.


Дейвид Камерън бе на официално посещение в България в края на миналата година. Освен официалните срещи в София той видя на място и работата на граничарите на пункта Лесово, а след това Бойко Борисов се похвали "лично повозих Дейвид с джипката да разгледа по-добре българските планини".

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK