От днес част от бул. "България" е затворен заради строежа на метрото

От днес част от бул. "България" е затворен заради строежа на метрото

© Център за градска мобилностОт днес се забранява влизането на пътни превозни средства по дясната лента и локалното платно на бул. "България" между бул. "Акад. Ив. Е. Гешов" и пл. "Ручей", съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Причината е строителството на третия лъч на метрото.


Промените са в сила от 4.30 ч. на 09 март 2016 г. до 24.00 часа на 31 март 2018 г.


Движението ще се извършва в две пътни ленти в посочените участъци.
От 04.30 ч. на 09 март 2016 г. до 24.00 часа на 31 март 2018 г. тролейбусни линии 2 и 9 ще се движат по променен маршрут .


В посока ж.к. "Борово" линии 2 и 9 ще се движат от бул. "Акад. Ив. Е. Гешов" по ул. "Григор Начевич", ул "Отечество", ул. "Кюстендил" и по маршрутите си.


В посока центъра тролеите 2 и 9 ще се движат от ул. "Кюстендил", по ул. "Отечество", ул. "Григор Начевич" (пресичане на бул. "Акад. Ив. Е. Гешов" по новоизградена пътна връзка през зелената площ), бул. "Акад. Ив. Е. Гешов" и по маршрутите си.


Закрива се спирка с код 0275 "бул. Акад. Иван Е. Гешов" по маршрута на автобусни линии 64, 102 и 204 след кръстовището на бул. "България" с бул. "Акад. Ив. Е. Гешов" в посока бул. "Гоце Делчев".


Измества се на трамвайна спирка "бул.Акад. Ив. Гешов" с код 0271 на бул. "България" в посока бул. "Гоце Делчев" преди кръстовището с бул. "Акад. Ив. Е. Гешов".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK