Полицейският синдикат възрази срещу реформата в МВР с отворено писмо до министъра

Снимката е от протест на СФСМВР през 2010 г.

© Анелия Николова

Снимката е от протест на СФСМВР през 2010 г.Най-големият полицейски синдикат в страната - СФСМВР, излезе с отворено писмо до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, в което за пореден път изразява недоволството си от подготвяните промени в закона за МВР.


Синдикатите обясняват, че разминаванията им с министъра са свързани дори с използването на думата "съгласувам", която според тях МВР разбира като "информирам партньора за вече взето решение и евентуално изслушвам мнението му по въпроса. Без да ми пука за това мнение". Те напомнят, че са им представени два различаващи се законопроекта за МВР. Припомнят и отказа си да влизат в дискусии по първия проект и  казват, че по много от текстовете на втория са имали сериозни и аргументирани възражения, например, че липсват аргументи по ключови за тях въпроси.


"Можем единствено да се присъединим към Вашето недоумение "кой човек, който има морал и отговорност, използва неверни факти, за да реализира своята дейност", завършват писмото си синдикатите. От СФСМВР имаха предвид изказване на вътрешния министър от 1 март, когато бе попитана за евентуален протест на полицаите и каза, че не е вярно, че на синдикатите са представяни два проекта.


Не може да се посяга на социалните обезщетения на полицаите - тази позиция заеха междувременно от БСП след среща с друга полицейска организация - Синдикалния алианс "Сигурност". На нея синдикатите са представили три основни възражения срещу промените в закона за МВР - намаляването на обезщетенията на служителите на МВР при пенсиониране и на полагаемите дни отпуск, както и при прекратяване на служебните правоотношения.

Ключови думи към статията:

Коментари (121)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Каква реформа ??? кога ще видиме действащи полицаи.А не тюфлекчии с по 30 кила наднормени.

  Горд българин с три години стаж в Испания .
 2. 2 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  Тия вечно недоволни...същите като Радан и костоваците...

 3. 3 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Точно като да местиш гробище.

  Доброто е заразно
 4. 4 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4175 Неутрално

  Ченгетата да спрат да реват за пари и да започнат да се съобразяват със ситуацията.

 5. 5 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  Бъчварова е вдигнала бялото знаме предварително. "Надявам се да не се случи блокада на градове. Не виждам какъв положителен резултат може да има от тези действия за реформата", обясни тя.

 6. 6 Профил на Светлозар Колев
  Светлозар Колев
  Рейтинг: 291 Неутрално

  'Какво се прави с една необратимо корумпирана система? Тя се изкоренява и се замества с нова. Поне така действаха грузинските власти през 2005 г., когато уволниха практически цялата пътна полиция и рестартираха набирането и обучението на полицаи."

  Уволнение на мързеливите и корумпирани ченгета и рестарт на състемата.Следвайте примера на Грузия и няма да сбъркате.Че нямало да има извастно време ченгета-дори няма и да разберем.Аз не съм виждал с месеци ченгета по улиците.

 7. 7 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4175 Любопитно

  До коментар [#1] от "Петър Петров":

  В Стара Загора мой приятел ми е разправял ,че има ченге с тегло около 160-170 кила,което като сядало в патрулката и тя се накланяла................и тези ни ПАЗЯТ................пази Боже сляпо да прогледа-както се казва!

 8. 8 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1402 Весело

  "Синдикатите обясняват, че разминаванията им с министъра са свързани дори с използването на думата "съгласувам", която според тях МВР разбира като "информирам партньора за вече взето решение и евентуално изслушвам мнението му по въпроса. Без да ми пука за това мнение". "


  леле мале, ся и ведомствено помощно ще поискат да им отвори

 9. 9 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#7] от "bat_plamen":

  Добре че не се чупи колата все пак.Да се поправи и да стане 250 кила

  Горд българин с три години стаж в Испания .
 10. 10 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Цялата лъжа се състои в следното. Качва се на трети за обществено обсъждане един вариант на законопроект. На 16 се канят синдикатите и се протоколира че има единодушие по законопроекта. На 17 законопроекта се влошава по десет пункта и се праща на правителството, което го приема, без този вариант въобще да е минал обществено обсъждане. Това ако е коректен диалог здраве му кажете. И няма как да стане тая бъркотия, ако някой от ръководството на МВР дето участва в тоя законопроект не е лично заинтересован да вкара министъра в капан да олекне пред всички служители. След това продължават да подливат вода на министъра, като го мотивират за правомерно поведение, да поиска оставката на ректора на Академията, а после продължават да я ментят, като и казват да каже, че е поискала оставкато на ректора заради инцидент с курсанти, който е дни след оставката и.
  Бъчварова, възстанови диалога по законопроекта, и дай справедлив статут на хората в Академията.
  И в МВР.
  И попитай тия дето те ментят, колко пари ще се спестят от реформата и няма ли зора на дъртите полицаи да станат държавни служители да намери своето обяснение в това да вземат една шапка пари до 65 години а не до 60.
  Спрете госпожо Бъчварова пенсионерската реформа в МВР. Да оставите досегашното положение е сто пъти по-разумно.

 11. 11 Профил на Светлозар Колев
  Светлозар Колев
  Рейтинг: 291 Неутрално

  До коментар [#2] от "BGman1":

  А от какво да са доволни Радан и костовистите-от тази пшолиция,от съд,прокуратура,от мафията,от герберастите,от бесепарите,атакистите-цялата държава трябва да се рестартира.Ама как да стане,като народа заблуден и вярва на такива като BGman1.

 12. 12 Профил на carpypd
  carpypd
  Рейтинг: 450 Неутрално

  А догодина, 200 милиона лева повече от тази година в бюджета на МБР. А тази година бехя 200 милиона повече от предходната. И така до края на света.

  И БСП отново заема позиция против интересите на нацията.

 13. 13 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5489 Неутрално

  Полицията не само да слуша Веско Маринов и да искат привилегии, щото не ги заслужават. Хора се бранят срещу престъпността с брадви, стирки и други подръчни средства.

 14. 14 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Рестарт на системата не може да стане от пропаднали политици. Политиците като слуги на олигарсите непрекъснато съсипват всичко в държавата. Наричат го реформи с пропагандна цел. Това не са реформи а разсипване. Например може ли да е реформа като отидеш в болница да ти вземат дактилоскопен отпечатък все едно си при Шерлок Холмс, а при полицая да те посрещнат пенсионирани чиновници. След това следва друг номер - вика се ха сега да правим реформа на реформата, тая реформа в МВР е само 10 месеца след реформата на Вучков, която бе приета добре от полицаите. Сега се взема сравнително нормалната реформа на Вучков и се прави да стане идиотска.
  А никой не казва че парите за здраве от 2009 година до днес са увеличени 1000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПЪТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  и Е УДОБНО БОЛНИЧНАТА МАФИЯ ДА ПРЕХВЪРЛЯ ПРОБЛЕМА НА мвр И ДА ВЗЕМА ДАКТИЛОСКОПНИ ОТПЕЧАТЪЦИ ОТ ПАЦИЕНТИТЕ които не могат да видят какво им е осчетоводено.

 15. 15 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#7] от "bat_plamen":

  Проблемът не е толкова, че са дебели. Проблемът е , че са мързеливи и тъпи.

  No Pain No Gain
 16. 16 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#12] от "carpypd":

  Кога ще спрете да пишете цифри като на фантазия. Малко по-сериозно. Бюджета на МВР няма никаква нужда да се вдига последните години, освен за увеличението на заплатите от Йовчев, но това е единственото увеличение от 2009 година насам. Боку заплати не увеличава, само съкращава бившите си колеги, де да беше такъв и към сикаджиите отмъстителен. Спрете да се водите по напълно несъстоятелната пропаганда, освен ако сте сами и проводници на пропагандата. Тогава трябва да играете театър. А аз няма какво да си пиша с вас, защото както скалъпилите тоя законопроект и вие сте просто една маша в ръцете на олигархията, която не иска да има МВР. Политиците не им пука за сигурността на обикновения човек, те си имат частни гордове и НСО. За хората - полицаи, учители, лекари, бедни, средни, се сещат едва как да ги метнат по време на избори. 1000% ръст на парите за здраве-източване за няколко години.

 17. 17 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Кво ревете бе? Ми то няма никаква реформа. Реформа означава да ви освободят всичките и МВР да обяви конкурси за необходимите им служители. Пенсионирането ви трябва да е на възраст, на която се пенсионират всички останали български граждани. След навършването ви на 45г. може да ви бъде осигурена по-лека работа в структурата на МВР. Щом пенсионери на 70г. работят като охранители на различни обекти, то и вие 45г. служители ще може да вършите подобна дейност. Отчисленията ви в пенсионно-осигурителната система са никакви, но пенсиите ви са максимални и си ге вземате по 30-40 години. Това е справедливо, а това за което виете е нахално. Огледайте се и вижте обикновените хора как живеят и как вие сте им полезни.

 18. 18 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  [quote#12:"carpypd"]И БСП отново заема позиция против интересите на нацията.[/quote]
  какво БСП, какви 5 лева, я се вържат 50-ина впиянчени деградета общо, я не... мислиш ли че ако Бъчварова реши да разрита мухлясалите з_ци в полицията няма да я подкрепи цяла България

 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  Щеше да е учудващо,ако синдикатът одобрява реформата.Но ще е абсолютно недопустимо,след толкова спиране на тези реформи от стачки и протести,МВР да продължава,както досега.

 20. 20 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#18] от "extraCACA":

  Колкото я подкрепи при последния протест. Не помня някой да я е "подкрепил", всички псуваха наум и под сурдинка.

  Доброто е заразно
 21. 21 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1274 Весело

  [quote#17:"proizvoditel"]няма никаква реформа[/quote]
  И да има реформа ще влезе в сила след 30 години за полицаите

 22. 22 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#13] от "Peni Nikol":

  Между привилегии и компенсации правите ли разлика уважаеми господине?
  В Западна Европа полицаите имат реални компенсации, а тук те са мижави и непрекъснато им ги отнемат.
  Но трябва да разбирате от право, за да може да си изясните този въпрос , кое е привилегия и кое не.
  Привилегиите са НЕЗАКОННИ по нашето право. Има привилегии в МВР, които са незаконни и те са следните - политицете пробутват без нормален кариерен ход и ред свои протежета за съветници, за най-високи шефски места и те като не са работили никога реална полицейска работа не умеят да командват а само пречат на хората да си вършат работа с калинковската си некомпетентност. Съветник по правни въпроси при толкова юристи е например студент по право. Какво повече да ви дабавя за да убидя каменните ви предразсъдъци че тая реформа е полезна за държава, граждани и за качеството на полицейската дейност?!?!?!?!?! Блажени са невежите, те знаят всичко.

 23. 23 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 784 Неутрално

  НАГЛИ ЧЕНГЕТА !!!
  Огледайте се! Всеки ден сме заляти с огромно количество престъпления, по които вие сте само статистици. Баби изнасилени и убити; редовни цигански набези унищожаващи всякаква частна собственост, готова продукция и животни; обири на магазини; обири на бронирани автомобили, кражби на фирми, измами на деца и възрастни хора...
  Вие кого пазите - само богатите от отвличане, нали. Ами, че искайте от тях да ви плащат социалните привилегии. Ние се чудим за какво изобщо вземате заплати.

 24. 24 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  гледам как разбирате от полиция и си викам: прав е тоя който е написал следните мисли:
  По лесно е да изглеждаш всезнайко, отколкото да имаш малко, но твърди знания.
  За хората следва да се съди не по това, какво те не знаят, а по това, какво знаят – и колко дълбоко.

 25. 26 Профил на carpypd
  carpypd
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#16] от "ivanivanovv":

  От мен ако зависи, половината ще ви уволня.

  678 полицаи на 100,000 население не ви ли се струва малко множко?
  Австрия - 326 на 100,000
  Белгия - 421
  Чехия - 385
  Дания - 245
  Естония - 333
  Финландия - 143
  Гърция - 491
  Германия - 296
  Унгария - 333
  Ирландия - 261
  Италия - 465

  И още, и още... Паразити са половината от вас.

 26. 27 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1402 Весело

  До коментар [#20] от "dogwoman":
  казах България, не Герб, вие милиционерите сте ясни

 27. 28 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  На МВР миналата година им актуализираха бюджета със 180 млн. лв.
  Да видим как ще се справи правителството с ченгетата.
  Щот то и докторите протестират, ама никой не чува!
  При полицаите нещата стоят другояче.
  Във всеки случай Бъчварова и Москов са най- толерираните министри.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 28. 29 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#23] от "proizvoditel":

  Чакай-чакай, точно статистиците, най-приближени до министърката твърдят и тя също ивм вярва че престъпността е намаляла с 25%, затова трябвало да се съкрати и полицията с 25% и по тоя начин щяло да се намали още престъпността, мъдро нали?

 29. 30 Профил на carpypd
  carpypd
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#29] от "ivanivanovv":

  Ако това е начина да ви уволнят половината, нека статистиката отчете 50% нямаляване на престъпността.

 30. 31 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#26] от "carpypd":

  Това с броя полицаи е една голама фалшификация, но откъде да знаеш този факт като си обект или субект на черния пиар. В тия държави гранична полиция не е в МВР, у нас са 8000 гранична, пожарната не е в МВР, у нас са също около толкова. Сега извади от 44000 16000 и получаваш 28000, махне 3000 чистачки, администрация и получаваш 25000. Ха сега раздели 7500000 колкото сме останали в България на 25000, т.е. 1/75 част и получаваш цифрата един полицай на 300 души. А пък на 100000 души население се падат не твоята надута цифра а 333 полицая. И колкото по ги съкращавате толкова по-малко патрулки и сигурност ще виждате. Така че радвайте се на реформите.

 31. 32 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Ето ви и малко и малко инфо за това как пенсионират полицаите в Европа.

  Австрия полицаите, които работят на терен, имат възможност да се оттеглят по-рано от общата законоустановена възраст за държавните служители 65 г. - на 60 г. Пенсията им обаче се намалява с 1,8% за всяка година от разликата между реалната възраст на пенсиониране и законоустановената. Всеки офицер от британската армия с поне 18 години стаж има право да поиска да се пенсионира, като при напускането си получава и необлагаема с данъци сума, която зависи от ранга и стажа. За полицията във Великобритания се изискват 25 години служба и 55-годишна възраст. 32. 33 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 784 Неутрално

  В Малта полицаите, навършили пенсионна възраст до 2011 г., може да се пенсионират след 25 г. служба, за останалите важи общата възраст от 61 г. и минимум 30 г. стаж.

  В Испания - служители на жандармерията се оттеглят на 57 години, общинската полиция на 65 години, националната полиция на 60 години.

  В Чехия военни и полицаи могат да се пенсионират 5 г. преди стандартната възраст, като тя се увеличава. През 2014 г. е 62, а за армията и полицията - 57 г.

 33. 34 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#1] от "Петър Петров":

  Глупости! Повечто полицаи са в чудесна форма. Що не се сбиете с някой от тях. Друг е въпросът за какво я използват.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 34. 35 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 784 Неутрално

  В Дания няма минимална възраст за полицията. За военните е 60 г., като в периода 2019-2022 г. ще се вдигне до 62 г. Във Финландия за военните възрастта е 55 г., а за висшите офицерски чинове - 60 или 63 г. За полицията възрастта е общата за държавните служители - 63 г. За Естония за военните - 50 г. възраст и 20 г. действителна служба.

  За Германия изискванията са следните - за професионални военни (генерали, полковници, военни лекари, музиканти и др.) - 65 г., а за останалите професионални военни - 62 г. За полицията възрастта е 60-65 г. и зависи от провинцията, тъй като се определя от местното законодателство.

 35. 36 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#27] от "extraCACA":

  Отговорът ти е груб и обиден. Не знам с какво съм го заслужила.Ти?

  Доброто е заразно
 36. 37 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 784 Неутрално

  В Гърция се изискват 15 г. пълно осигуряване за пенсия за военните. За полицията възрастта е 60 г. и 40 г. осигуряване за пенсия.

  В Унгария излизането в заслужен отдих за военни и полиция е по общия ред - минимална възраст от 62 до 65 г. според годината на раждане, както и минимум 20 г. стаж за пълна пенсия или 15 г. стаж за частична пенсия.

 37. 38 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 784 Неутрално

  В Италия възрастта за военни и полиция е 60 г., като със закон се повишават възрастта и стажът. В Латвия има 50 г. минимална възраст за полиция, а при пенсиониране по болест - минимум 38 г. възраст. В Литва за военните няма минимална възраст, а изискване между 10 и 20 г. осигуряване. За полицията - 50 г. възраст и 20 г. осигуряване, а за охрана на съдебната власт и службата за борба с корупцията - 50 г. възраст и 20 г. осигуряване.

  В Холандия обществената пенсионна схема не въвежда различни правила за военните и полицията - 65 г. и 1 месец. Има частни предпенсионни схеми, при които възрастта е различна за военните и за полицията (те са професионални схеми по смисъла на правото на ЕС, т.е. като въведените при нас в т.нар. трети доброволен стълб професионални пенсионни схеми).

 38. 39 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 784 Неутрално

  В Полша за постъпилите в армията до 1 януари 2013 г. се изискват 15 г. осигуряване, а за останалите - минимална възраст 55 г. и 25 г. осигуряване.

  В Испания възрастта за военни и полиция е 60 г., ако имат 30 години осигуряване, като общата възраст за пенсиониране е 65 г.

 39. 40 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 784 Неутрално

  До коментар [#22] от "ivanivanovv":

  Прочети и се замисли вашите искания дали са привилегии, компенсации или наглост!

 40. 41 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 452 Неутрално

  До коментар [#16] от "ivanivanovv":

  Дай ми една идея за реална реформа(от А до Я) за да бъде системата(МВР) работеща и ефективна-и ще ти каже дали става или не ?
  П.С
  Че сега никой няма намерение/желание аи знание какво да направи-си е точно така.

 41. 42 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#30] от "carpypd":

  Виждам че много те радва полицаите да бъдат уволнени половината. Аз знам, че вероятността във форума да има представители на крими контингента е много по-голяма отколкото да има полицаи, защото кримиконтингента на криминализирания ни народ е няколко стотин хиляди души. Да речеме че ти си заблуден, но и крими контингента си има представители тук. Разбира се хора с по няколко висящи дела, няма как да се радват на добро МВР, те искат да се съкращава, да се реже, така си разчистват пътя за крадене, за имотни измами, за престъпност против данъчната система, ако щете за блудства, изнасилвания, хулигански изцепки по кръчмите. Така че уважаеми съфорумци, ако мнението ви съвпада с очакваната позиция на Компира и Репата и Рапона, не се ли срамувате от единомислието. Да, в МВР има и хора недостойни, но за съжаление на айдучетата има и такива които си вършан работата неподкупно и неслучайно има дела за милиони далавери, които стигат до присъда. И това ви е голямата мъка, и го пиша, защото от едни посолства ей такива данни за реформи водещи да срив на МВР се превеждат и се изпращат във Вашенгтон. И хората си правят изводите, че България има най-корумпираната политическа класа и естаблишмънт в целия ЕС. Пиар чернилкато по МВР е с цел да прикрие недъците на симбиотичната властово-олигархична машина.

 42. 43 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Много полицаи,много нещо.Почти като в бай Тошово време - човек-милиционер,човек-милиционер.....

  Tony
 43. 44 Профил на carpypd
  carpypd
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#31] от "ivanivanovv":

  Тия опорни точки от синдиката ли ви ги спускат? Половината сте излишни. Вие сигурно сте от чантаджиите.

 44. 45 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2411 Неутрално

  До коментар [#2] от "BGman1":

  С твоя коментар си успял да направиш почти невъзможното - турил си под един знаменател ДСБ и милиционерите!

  I Want To Believe
 45. 46 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Орязване на социални придобивки, съкращаване на щата с 50%, а за администрацията с 80%, увеличаване на заплатите на останалите и внедряване на ИТ системи за екипите и на аналитикс за всичко, което правят...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 46. 47 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#26] от "carpypd":

  А как стои въпросът с разходите за вътрешна сигурност на 100000 души население?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 47. 48 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Весело

  До коментар [#46] от "полувишис":

  А защо само 80%!? Aз предлагам 120%!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 48. 49 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#41] от "kapitalcho":

  Идеи за реална реформа имам много и полицаите имат.
  Примерно:
  1. Полицаите да са стимулирани да правят кариера с труд, за да станат началници, а не да ги спуснат парашутно директно за началници, щото били близки на вуйната на осмия съветник на съветника на зам. министъра Х. Това в нито една европейска държава, в Русия и САЩ не може да стане. Полицай се става като се тръгне от улицата, от патрула. До генерал. А тука генерал се става като поомачкаш ушите на Тато, Дедо и на Сокола. И Дневникари и сие ти направят рейтинг.
  2. Тестове за познаване на закона и постоянен процес на професионално обучение без откъсване от работата, а не да се срине Академията на МВР за да се угоди на Йовчев и библиотечния му университут и на нов български и тн аспирации.
  3. Когато полицай или данъчен прибере в бюджета парите и задържи ДДС измамника, като е спасил един милион, с риск за живота си, ами дайте му едни 2000 лева бонус, а не както често е да получи мъмрене че много е работил и служебна проверка, за да няма време да работи. Примерно. Или за награда да го изритат от икономическа полиция, и да му налупят фуражката щото това е реформа да нема чантаджии.
  4. Където примерно от десет години има мрежа от сводници в някой град и проституция, а местните полицаи не са се сетили да ги поарестуват така леко, да им направят експертиза колко им струват на ромбароните палатите, а нямат лев доход и получават социални помощи като фактически милиционери, па после палатите печелят изборни гласове за тия дето идват на власт да реформират клетите полицаи дето са прецакали босовете сводници с палатите им в съседния град - да се направи следното - тия които не работят да се разжалват в патрула, а от съседния град дето работят половината да се командироват в града на проституцията и да приберат босовете и да им одържавят палатите. И да им дадат една премия да речем 2500 лева и една грамота за полицейска доблестна служба.
  и т.н. и т. н. а не да се срива МВР от реформени напъни на екип, съставен от студенти, военни, семейни приятели и рода, от техните хаотични приумици и лобистки влияния на частни университети както е при разсипването на академията на МВР - тия хора се уридиха министърката да уволни ректорката без никаква вина. Тя си уволнява един от най-лоялните служители. И те и казват браво. Министъра е добре да е политик, но съветниците да са политици е ТРАГЕДИЯ. тЕ ТРЯБВА ДА СА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, АМА НЕ ОТ АРМИЯТА, ОТ ЗЕМЕДЕЛИЕТО ИЛИ ОТ ФУТБОЛА, А ОТ НАЙ-НИСКОТО СТЪПАЛО ДА СА НАПРАВИЛИ КАРИЕРА В МВР. И да са известни с почтеността си като съдия Мими Петрова. Нищо че стигнаха и нея да я накажат от ВСС. ВСС, което пак е избрано с политически дала-добре де договорки. Има поне още сто реформи които да работят в МВР, но никой не прави реални реформи, огромната част от които ще се прегърнат и от обществото без айдуците разбира се и ще се подкрепят и от поне 60% от полицаите.

 49. 50 Профил на r_o_s_i
  r_o_s_i
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#7] от "bat_plamen":

  не е само в Стара Загора

 50. 51 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 851 Неутрално

  До коментар [#26] от "carpypd":

  тия цифри са доста относителни ,реално полицаите са в пъти по малко,политиците сега настройват хората против полицаите,преди беше против учителите ,по преди против лекарите,от време на време против военните и така,и матряла кълве та кълве и не разбира една проста истина ,рибата се вмирисва откъм главата ,обикновените полицаи не са виновни за престъпноста...шефовете им които са политически протежета са на една маса с престъпници съдии прокурори,и политиците естествено..обикновения полицай няма думата....,мога да се хвана на бас че и да сменим всички полицаи и да назначим нови,с тая политическа класа след 4-5г ще сме даже по зле отколкото сега...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 51. 52 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Не е работа на никакви синдикати да решават дали и какви реформи да се правят в министерство! Ако има ред и топки, законадателстващите могат да изменят закони, да правят нови и без да питат синдикати. Когато става дума за сигурността на страната, може и трябва да има широки консултации с всякакви органи и организации, експерти и други. А има и други държави с уредена организация на полицията. Така или иначе, трячла ни пълна реорганизация на МВР. Изчистване от всичко ненужно и въвеждане на действаща като по западен еталон полиция, присъстваща на цялата територия. Трябва обаче здрава подготовка, акъл итруд преди да се предложи нов закон и организация. Това не е по възможностите на сега действащото ръководство!

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 52. 53 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  Полицейският синдикат реформи не иска

 53. 54 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#46] от "полувишис":

  Това да не е компютърна игра. Има ограничено приложение, защото същинската полицейска работа е интелектуална и правна дейност. Много мислят че като завършат да речем НАТФИЗ и изкарат един курс и ще станат полицаи, ще станат полицаи чак като поработят пет години в системата при почтен и кадърен мислещ началник. Текучеството срина много от МВР. Идват все по-малко мотивирани хора за професията като призвание, а с цел да се препитават основно. Лошото е и че заплатите са ниски и това също води до текучество, полицаите имат едни от най-ниските заплати в министерствата. 20 те заплати накрая им подпират мишници - с тия 20 заплати нито може да изучи детето си в западен университет нито нищо. И най-тежкото за един почтен полицай, отдал живота си за борбата за ред и законност е че не вижда жена си, не може да погали детето си, обекновено полицаите са разведени и нещастни. Колкото са по-почтени толкова им е по-труден живота. Ти като ти свърши работния ден и може и да забравиш за работата си, но много полицаи не могат да изключат от проблемите си, те знаят, че всеки миг може шефът им да ги вдигне да се върнат на работа. И на почивка знае, че може да му се прекъсне всеки миг. При средна заплата около под средната за страната. Привилегии викате, ами станете полицаи, има места, но защо много от вас като станат и бягат на втория петък. Щото една професия като я работиш едва тогава ще я разбереш колко е трудна.

 54. 55 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#2] от "BGman1":

  [quote#2:"BGman1"]Тия вечно недоволни...същите като Радан.. /quote]

  Каквато и да е темата,тъпите гербери ще го извъртят така че да наплюят реформаторите.Същите са като милиционерите -недоволстват срещу всеки който предлага някакви реформи.А по темата милиционерите са се запили здраво в статуквото -назначили са роднини,каки,сваки и любовници и РПУ-тата ехтят по цял ден в смях и закачки.Па може и друго да има.

 55. 56 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 737 Разстроено

  [quote#3:"dogwoman"]Точно като да местиш гробище[/quote]
  Не, по-лошо е!
  Там, ако не помагат, поне не пречат!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 56. 57 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Брой служители на МВР цифри актуални към 28 декември 2015 година:
  В структурите на МВР работят общо 45 260 души. Служителите с полицейски правомощия в цялата страна наброяват 27 463 души. В това число се включват 5158 гранични полицаи. Това прави по 1 полицай на 264 души.
  МВР вади данните, за да изтъкне, че престъпността в страната е намаляла. Според цифрите, през 2015 г. са регистрирани общо 107 870 престъпления, от които 10,5% - икономически. През периода общата престъпност намалява с около 5,4% спрямо 2014 г.
  Коефициентът на престъпност, или брой престъпления на 100 хил. души, за 2015 г. е 1488,7 и бележи намаление от 84,7 престъпления в сравнение със същия период на 2014 г. (1573,4 престъпления на 100 хил. души), твърдят още от силовото ведомство.
  Прави впечатление, обаче, големият брой служители на МВР, които нямат полицейски функции. Това са 17 807 души. От тях пожарникарите и спасителите в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са 6761. Останалите, обаче, са администрация.
  Хората изпълняващи дейност в общата и специализираната администрация, са общо 4232 в структурите на МВР в цялата страна. Лицата, работещи по трудово правоотношение /ЛРТП/, са 6804. До момента голяма част от длъжностите във ведомството се водят първа категория труд.

 57. 58 Профил на gench
  gench
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#42] от "ivanivanovv":

  "...които си вършан работата неподкупно и неслучайно има дела за милиони далавери, които стигат до присъда."

  Шапкар, може ли поименни три примера за такива дела за милиони с присъди?

 58. 59 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 851 Неутрално

  и още едно нещо ми прави впечатление,Вучков баце го изрита без да каже нишо,никой не беше притив реформата която той предлагаше....но тесните връзки на задкулисието не искаха истинска реформа в МВР..те си искат същото,дъртаците да дремят (работят)до 100г а другите кучета ги яли,а престъпноста им е най-малкия проблем....

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 59. 60 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#44] от "carpypd":

  Думата чантаджия е обидна и всеки би могъл да осъди Минчо Спасов за въвеждането и. Днес го видях и той носеше чанта, но не съм простак да му кажа така. Просто той и партията му приключиха битието си на политици. С тоя чантов популизъм.
  В МВР не униформените разкриват най-сериозните престъпления а цивилните. Унеформените са основно да вършат превенция на престъпността. Като работех в МВР само за година съм върнал на хората крадени коли за милиони левове. А дали съм бил чантаджия по вашите критерии - да чантаджия съм бил. Предпочитах да се надхитрям с бондитите, а не да крася с унифармата си някой кът от някой град. Ако зависи от мен всички полицаи ще са цивилни, така престъпниците ще се видят доста натясно, патрулките няма да са обозначени с полицейски цветове и надписи а ще са като цивилни автомобили. И така юнака Х разбива кола кърти компютъра и, патрулката спира, щрак белезниците. Просто красота ще е. С тая система за охрана на обществения ред с толкова много униформена полиция се цели някаква превенция на престъпността, но често престъпника като види патрулката спира да краде, изчаква да отмине и ...довършва започнатото.

 60. 61 Профил на qwerty112
  qwerty112
  Рейтинг: 229 Весело

  [quote#57:"proizvoditel"]Брой служители на МВР цифри актуални към 28 декември 2015 година:
  В структурите на МВР работят общо 45 260 души. Служителите с полицейски правомощия в цялата страна наброяват 27 463 души. В това число се включват 5158 гранични полицаи. Това прави по 1 полицай на 264 души. ...[/quote]
  Е, най-накрая написа един коментар по темата!
  Какво беше това заливане с инфо за пенсионирането в други държави, като темата не е КСО, а ЗМВР?
  Нали правите разлика между двата закона и материята, която регулират?!

 61. 62 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#59] от "не на безразличието":

  Вучков беше освободен а той направи доста неща за МВР - да вдигна заплатите на дознателите, но само там където имат много натовареност с работа. Човека оцени че те работеха до 22 часа и сутрин често пак идваха в 8. С това ги мотивира тия които са професионалисти , добри прависти да не избягат адвокати, а да вършат работа в полза на обществото. Сложи камери на катаджиите, читавите си продължиха да си работят, но корумпираната измет между тях направиха бойкот ,спряха да работят, спряха да контролират скоростта и ако си спомняте тогава пак някои медии като елемент от дискредитирането на Вучкав сред които и ето тая станаха проводник на кампанията за загиналите хора с висока скорост. Зора беше да се махнат камерите и микрофоните от катаджиите, за да могат тия които са в корупционни схеми да се отчитат по веригата нагоре, където има такава схема. Сега на инат на Вучкав затриват може би и полицейската академия, което е с един куршум два заека - на артистите им трябва не грамотна полиция защото тя спазва закона и не изпълнява незаконни заповеди, а послужшковци и канцеларски плъхове. Ето обществената поръчка за документите за самоличност казва Миков при него била 200 милиона а сега гонела 500 милиона, що така много голяма инфлация. Макар че според мен и 50 милиона са напълно достатъчни. Е как да стигне бюджета на МВР. Кой ще напише статия за тия суми?!?! Като ползват държавна реклама? Ма и Миков нищо че се дуе, уволни един честен полицейски шеф май, който му обоснова че не трябва да са 200 а много по-малко милионите. Май имаше такова нещо а? И пак медиите мълчаха, ивначе пушилка да се вдига под куха опозиционност ги бива.

 62. 63 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  До коментар [#16] от "ivanivanovv":

  Няма да те разберат...!

 63. 64 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#34] от "tribiri":

  " Повечто полицаи са в чудесна форма. Що не се сбиете с някой от тях."
  ++++++++++ разсмях се от сърце, въпреки, че темата е вече досадно тъжна.

  Една привилигирована част от държавни хора , ама много привилигирована, не иска да върши коректно работата си, но не иска да се раздели и с привилегиите - заплата за отпуск, ранно пенсиониране, 20 заплати, безплатни телефони за 3-ма от семейството.....
  Някъде четох, че днес полицейските синдикати са били на среща с БСП в НС. Да им поплачат на рамото, да им обещаят, че няма да пипат нарушители с партиен билет ако не допуснат промените ..... за какво са били там?

  До коментар [#42] от "ivanivanovv":

  Ти нас за кримиконтингент ли ни имаш? Сигурно, ако си бил политполицай.
  Нека да те светна нещо - не ни обяснавай колко е важна ролята на полицията и колко сме заблудени за числеността и и дъра бъра....
  Знаем ,можем да четем и сравняваме родната полиция с европейската, не с руската. Ние им плащаме и заплатите и пенсиите и осигуровките и искаме сигурност. Но я няма.
  Има наглост, мърлящина, незаинтересованост, срастване с престъпността.
  Затова бягат и младите, да не са луди цял живот да работят за осигуряване рахата на МВРейци.
  Официално е отчетено и признато.
  Най-голям работодател в БГ е МВР.

 64. 65 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#57] от "proizvoditel":

  тия лица по трудово правоотношение имат едни от най-ниските заплати в страната. Като им вдигнат минималната работна заплата и хората се радват, получили са повишение, сред тях са и преподаватели, професори. кАКТО В БАН, професорите са платени колкото чистачките. България страната на раформите и на папкането на целия бюджет от олигархията.
  А кои са пък администарцията - разбора се това са големия антураж на политическите ръководства - вижте колко народ влиза и излиза от министерството. Те пишат бодрите сводки как няма престъпност, а 90% от тях не са виждали районно камо ли да са работили в него. Но има и администрация която върши доста работа и прикарва доста пари на МВР и държава от европроекти например. Или пък чете записите от камерите и пише актовете на КАТ. Тая администрация е увеличена щото съкратиха катаджии. Сложиха камери, но трябва и човек да напише актовете. Или пък регистрират колите и следат за крадени коли, или издават лични документи. Плюенето по администрацията накуп е жалко занимание. Полицейските шефове също са администрация.

 65. 66 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 851 Неутрално

  До коментар [#64] от "attitude":

  не може полицаите да са виновни за дереджето на престъпноста понеже не те определят правилата и законите...всички беди в родината ни идват от простия матрял който толкова се е откъснал от действителноста че каквото му подхвърлят по разни студия и вестници кълве...та кълве (говоря за по голямата част от така нареченото общество)...а ония мизерници ни се хилят и един там си сменя мнението по 5 пъти на ден...а не е изпълнил и 1% от обещанията си...макар че дрънка редовно и се тупа по гърдите...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 66. 67 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#63] от "deaf":

  А, това ми е ясно, но пък няма да им е лесна и пропагандата, ако им плащат за нея, може да ги отрежат и съкратят, нали знаеш, който копае гроб сам пада в него.

  Като полицай бях много упорит, защото айдуците знаеха че захвана ли се с тях нема да им е лесно, като не можех да ги арестувам че се крият, разпитвах кой им е адвоката. Обаждах се на адвоката че издирвам подопечния му айдук и... о адвакотска лоялност половината и повече се скъсваха да си предават клиентите. хаххахахаххахахх Не съм ударел айдук с цвете, това правят само простите полицаи, задоволявах се да пълня затворите с тях, при това задълга, всекиму според заслуженото. Нямам айдук на който също така да не съм отразел всички възможни смекчаващи и отежняващи обстоятелства и няма айдук който да не ме уважава, защото не съм влагал нищо лично, вършил съм си работата по ред и закон и оставих няколко млади момчета, които правят същото, даже и по-добре от мен и това е моята човешка гордаст. И ми е жал за тях да служат при такива """"""""""""""""реформатори"""""""""""""""" без никаква житейска перспектива, те не знаят на кой политик какво безумие ще му хрумне или кой лобист ще му въздейства. Затова съм и грешен пред тия момчета че ги навивах да следват моите идеали. По-добре щяха да са си едни тролове и те да леят чер пиар... Срам за България, до такова дередже се докарахме като държава.

 67. 68 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#66] от "не на безразличието":

  А па за законите ако взема да си отворя устата, иде ми се да оповръщам цялата политическа сволоч които се правят че са от тая или оная партия а са от две партии - на политическото снишаване, мигат на парцали и на политечиския РАЗВРАТ И КОРУПЦИЯ.
  Списък:
  Ванка 1
  Оня списък
  Разни лица на корупцията
  Олигархична политпроституция

 68. 69 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Всеки ден заради заканите с псевдореформи десетки почти всички почтени напускат МВР. Корумпираните не напускат никога, те не им трябва заплата, 20 заплати. Представете си какво могат да лапнат с пеликанските си гушки. Няма дребна риба за тях, колкото е по-кит по-добре. За тех този ход на реформите е отличен, няма кой да сигнализира за безобразието им.

 69. 70 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#64] от "attitude":

  това с безплатните реформи го няма от години освен ако става въпрос за някой много висш шеф разсмивате ме господине. Дали и десет шефа имат такъв телефон.
  Сега един зам. министър пунтира бедност ли е кво ли е, ходи на работа като колоездач чат-пат. Абе немам думи. Но поръчката за личните документи гони половин милиард. Е как да не се изтеглат 16 милиарда и как да не се вдига пушилка че се е запалила здравата глава... Колоездаческа ни работа. Имаше един филм се сещам Селянина с колелото. После кое било популизъм.

 70. 71 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  До коментар [#67] от "ivanivanovv":

  Има един полицейски сериал,който въртят по телевизиите,"Полицейска жилка" – така са го именували нашите преводачи,а оригиналното му заглавие е "Синя кръв". Та за този филм важи с пълна сила възклицанието на Тодор Колев:"Как ще ги стигнем американците?!"

 71. 72 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#38] от "proizvoditel":

  За Литва 10-20 години осигуряване, а при нереформираната българска полиция се иска общо 27 години осигуряване реален стаж, от които 18,6 години по първа категория и 55 години възраст. Пределната възраст за работа в полицията е 60 години. От 55 до 60 години ако те мрази началника може да те пенсионира доброзорно. Това си е разпоредба за произвол.
  С реформата като ги направят по закона за държавния служител ще работят до 65 години. Е може ли дедо да е полицай, кажете де? Нали не искате тюфлеци?

 72. 73 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#71] от "deaf":

  Признавам си че от филми не разбирам, не съм го гледал, криминалетата ми се струват блудкави, защото не така се работи в полицията, често има уникални случаи, при които сложността е далеч по-висока и неочаквана. Ако ми обясниш какво имаш предвид за този филм ще съм ти благодарен а може и да го изгледам.

 73. 74 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Весело

  До коментар [#2] от "BGman1":


  До коментар [#2] от "BGman1":

  а ти вечно доволен, нали така. Сутрин Боку каже едно - ти доволен, на обяд две, пак доволен ,вечер каже муууу, а ти викаш бееее!

 74. 75 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#6] от "Светлозар Колев":

  А как с изцяло нова полиция ще се предаде някакъв поне минимален опит? Аз не знам Грузия много да е прокопсала от двата безумни хода на Сакашвили - да уволни цяла полицейска служба, не цялата полиция както внушавате и да обяви фактическа война на съседна държава, малко по-силна от неговата. Толкова зле не са и нашите политици. Що ли сега Грузия го търсят да го съдят?

 75. 76 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#7] от "bat_plamen":

  Колега човек с толкова килограми е болен. Не се присмивайте на човека. Не се знае кой кога може да го закъса здравословно и какво след това да пукне от глад ли? Такъв служител не става за патрулка, но може да му се предложи някаква друга работа, например да описва нещо, да съставя наказателни постановления, предписания.

 76. 77 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Накрая искам да ви кажа нещо за реформите по принцип от Западна Европа. Там реформите се правят с дългосрочно планиране. Например падат от власт социалистите във Франция, идват десните. Мандатът е 4 години. Около две години те анализират управлението на социалистите и отчитат успехите, слабостите, провелите ако ивма такива. После правят план за реформи и ги провеждат в другите две години. Залагат и реформи за по-нататък и следващите прилагат част от тях на готово. Тук всеки който се докопа до стола се прави на месия, никаква скромност, никаква приемственост, обсипва предшественика си с каруцарски език. Пълен хаос, лобизъм задкулисие, гола пропаганда на несъстоятелни реформи...

 77. 78 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  за нашите политици с любов към тяхното нещастие в реформените им изсирания: без извинение

  Никола дьо Шамфор
  Възпитанието се базира на две основи – нравственост и благоразумие: първата поддържа добродетелта, втората защитава от чужди пороци. Ако опората се окаже само нравствеността, вие възпитавате простофили или мъченици; ако тя е само благоразумие – пресметливи егоисти.

 78. 79 Профил на gench
  gench
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#72] от "ivanivanovv":

  "общо 27 години осигуряване реален стаж, от които 18,6 години по първа категория...", за които кой ви плаща осигуровките, че не се сещам?

 79. 80 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  До коментар [#73] от "ivanivanovv":

  Гледай го по CBS Drama,всеки ден от 17.00часа,със субтитри на български,разбира се. А май и по други канали го дават. Абсолютно съм сигурен,че ще ти хареса. Никога не бих препоръчал на човек произведение на изкуството,ако не съм сигурен,че няма да го хареса.
  В този филм самите криминални случаи (престъпления),са на съвсем заден план. Центърът е животът на полицаите отвътре в Ню Йорк. Сюжетът е за една полицейска фамилия американци от ирландски произход. Дядото е бил комисар на Ню Йорк,(който е с ранг на министър по нашите закони),синът е действащ комисар,на когото синът му е детектив,а дъщеря му – прокурор,а пък внукът му е патрулиращ полицай. Всички са твърди глави,както казват по нашият край. Сблъскват се с проблеми доста близки на българските,но и много – много различни. Да не говорим,че реално полицейският комисар,(шериф,прокурор,...),в САЩ се избира директно от народа...и така нататък. Пак ти казвам,че съм сигурен,че ще ти бъде много интересен.

 80. 81 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Високомерието е сбор от твърде високо мнение за себе си и ниско за другите.

 81. 82 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 452 Неутрално

  До коментар [#49] от "ivanivanovv":

  Така,имаш някой не лоши неща..............но повечето са пожелания.
  Да трябва да се поощряват служителите които си вършат работата,да трябва полицаите да почват от улицата(а не да има парашутисти)
  [quote#49:"ivanivanovv"]Тестове за познаване на закона и постоянен процес на професионално обучение без откъсване от работата,[/quote]
  Да съгласен-но къде изпусна тестовете за :
  -професионална подготовка
  -физически тестове(тестове на Купър)
  -езици(поне един език-английски).
  Та какво ще правим с тези служители които не отговарят на горните условия-аз ти гарантирам че ше бъдат поне към 50 % ?
  [quote#49:"ivanivanovv"] Където примерно от десет години има мрежа от сводници в някой град и проституция, а местните полицаи не са се сетили да ги поарестуват така леко, да им направят експертиза колко им струват на ромбароните палатите, а нямат лев доход и получават социални помощи като фактически милиционери, [/quote]
  Да,награда за тези които са го разбили.
  Но какво правим с тези които са го допуснали ?-защото голям град без мрежа от сводници не съм чул.
  Та имаш 1 милиард лева(бюджета на МВР).
  Как би го изхарчил най рационално-така че МВР да бъде работещо и ефективно.

 82. 83 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#79] от "gench":
  Благоденствието на лошия управляващ – бедствие за народа.
  Често хората падат от високо, поради същите недостатъци, които са им помогнали да го достигнат.

  Абе ти не се сещаш кой им плаща осигуровките но да ти кажа - това е поредната популистка дъвка. И ще ти кажа защо - и в двата случая осигуровките винаги се плащат от работодателя. И в частното и в държавното. Просто са възможни няколко технически въпроса, които обаче не променят по никакъв начин реалния факт че осигуровките се плащат от работодателя. Защото работникът получава цялата си сума от него за заплата, само осчетоводяването е един трик за такива души като теб. Ако държавата начисли осигуровка към заплатата на полицая, то полицаят има полза от това, а държавата губи, защото пенсиите друже се изчисляват към брутната заплата, а тя по сегашната нечестна практика директно превежда осигуровките в нои и полицаят за пенсия се води на по-ниска заплата. Синдикатите отдавна това са го пожелали да се осигуряват сами с цялата условност на това сами и по този начин да им се вдигне осигурителния доход, но обърни внимание, въпреки популизма никой министър не го пожела. Ей тая псевдореформа спокойно цялато МВР ще я приветства. Кой не иска по-височка пенсия? Като гледам аргументите и реформите и се спуквам от саркастичен смех.

 83. 84 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 784 Неутрално

  До коментар [#65] от "ivanivanovv":
  [quote#65:"ivanivanovv"]тия лица по трудово правоотношение имат едни от най-ниските заплати в страната[/quote]

  Брей айде да видим приблизително какви са разходите за персонала, които МВР харчи средно за един служител:
  Знаачи бюджета е над 1 млд. лева, като над 95% от него отивал за разходи за персонала. месеците са 12, а броя служители са 45 260. Получава се средно по 1750 лева. Как си ги разпределяте и колко чисто получавате си е ваша вътрешна работа. Но трудно ще обясниш колко са ви били ниски заплатите на 60% от работниците дето вземат 400лв/месец или на 25% от пенсионерите, които оживяват с пенсии под 150 лв. Засрамете се господа нахалници.

 84. 85 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Но трудно ще обясниш колко са ви били ниски заплатите на 60% от работниците дето вземат 400лв/месец или на 25% от пенсионерите, които оживяват с пенсии под 150 лв.

  ЗАСРАМЕТЕ СЕ ГОСПОДА НАХАЛНИЦИ!

 85. 86 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#82] от "kapitalcho":
  На света съществуват две истини, които следва да помним свързано. Първата: източник на върховната власт – народа; втората: той не трябва да я осъществява.
  Нали?
  Та ние с теб имаме добри идеи, но няма мили мой кой да ни чуе. Поради горната сентенция. Иначе на теста на Купър като бях кандидат за МВР на дългато бягане финиширах след един който беше двеста метра преди мене, аз и следваше основната групичка след 400 метра... Дали е било точно по Купър дългото бягане не знам... Знам че класираха и един дето беше 120 кила, щото беше връзкар. Но от ниго излезе за твой ужас добър полицай, а тоя който ме беше надбегал го ... скъсаха на психо. Такива са ми спомените в които има мътилка. Болно ми е от гаврата с една професия, която е елемент от гаврата с един народ, с мен с теб, с всички съфорумци в тая тема, и със съфорумците във всички теми. Даже на тия на които плащат за това за гаврата, гаврата е най-тежка. Не е лесно. С нито един айдук не съм се надбягвал по Купър, важна е внизапността, преди да е търтил да бяга да се го гепил. И преди да ти е напрал червцата на панделка с някое ноже.

 86. 87 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#85] от "proizvoditel":

  Философ – човек, който знае цената на всекиго: може ли да се удивяваме, че неговите разсъждения не се харесват никому.

  аз ако убедя и теб, то няма с кого да споря. Моля те, не ми вярвай.

 87. 88 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Весело

  До коментар [#85] от "proizvoditel":

  Това че са зле пенсионерите е безспорно. Обаче по твоята логика може да кажеш - Засрамете се пенсионери, та вие вземате цели 150 лева, а умрелите не вземат и толкова! ЗАСРАМЕТЕ СЕ ГОСПОДА ПЕНСИОНЕРИ НАХАЛНИЦИ!
  Умрелите пък можеш да охулиш че са живяли добре, докато неродените са още по-зле.

 88. 89 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#84] от "proizvoditel":

  Синдикатите отдавна искат да се развенчае тая пропаганда господин нахалнико, като МВР обяви кой колко взема поименно, но нещо ръководството се дърпа. 1750 лева не вземат повече от 5% от полицаите. А че сметката не им излиза на управляващите е щото не дават изчисления а си служат с твърдения, твоите изчисления оборват твърденията им защото аз твърдя че средната заплата в МВР не може да е над 800 лева, даже е доста по-ниска. Ха сега де? Смятам, смятам и моята не излиза като твоята. Знам от едно птиченце че за заплати отиват около 700 милиона. С обезщетенията.

 89. 90 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#48] от "tribiri":

  хиперинфлация, бедност, дефицити.
  вашите математически и управленчески умения ги знаем...

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 90. 91 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  истината е една и е безспорна - независимо от начина на калкулиране осигуровките на всички наети се плащат от работодателя. И аз съм на мнение че те трябва да са включени навсякаде в осигурителния доход а не МВР да са пенсионно дискриминирани.
  Плюс това МВР са прецакани и с друга врътня, така наречените пари за храна които не влизат в осигурителния доход. Ако осигуровките и храната бяха включени в заплатата, щяха да получават 20 реални брутни заплати при пенсиониране а не намалени с тия пера.

 91. 92 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#17] от "proizvoditel":

  какво пенсиониране на 45 те гони, ти да не живееш в 1989 година. По сегашния закон на реформата Калфин пенсионирането на полицаите е обвързано и със стаж и с възраст - минимум 27 години стаж и 55 години възраст.

 92. 93 Профил на greengoblin
  greengoblin
  Рейтинг: 458 Неутрално

  А възрастните хора продължават да ги бият и изнасилват по селата...

 93. 94 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2121 Весело

  До коментар [#45] от "2.50":


  [quote#45:"2.50"]С твоя коментар си успял да направиш почти невъзможното - турил си под един знаменател ДСБ и милиционерите!
  [/quote]
  Поне един човек е разбрал бъзика ми......другите като коне с капаци...еля па оня иваниванов...ма той мюлиционер...простено му е...
  До коментар [#74] от "ivanivanovv":

 94. 95 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#94] от "BGman1":
  по хумор си цел англичанин, и към моята бивша принадлежност един такъв толерант, галант.

 95. 96 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#93] от "greengoblin":

  Питай социолозите те ще ти кажат че като дойде Бокича и настава страшния съд. Престъпниците умират от ужас и възкръсват чак като вдигне кръвно и падне от власт по договор с Кой

 96. 97 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  а за тия новини полицаите ли са виновни? Понее съм тъп.

  Власт без граници за главния прокурор. Потвърдено
  От Дневник, 71 препоръчвания
  Нещо започва да се случва в България
  От Дневник, 57 препоръчвания
  Волен Сидеров се е признал за виновен по три дела срещу него
  От Дневник, 50 препоръчвания
  От 8-9 години пет големи фирми си разпределят милиарди в строителството, каза Симеон Дянков
  От Дневник, 48 препоръчвания
  Лозан Панов: Съдът не е нито на ГЕРБ, нито на ДСБ
  От Дневник, 40 препоръчвания Можете да следвате

 97. 98 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2121 Весело

  До коментар [#95] от "ivanivanovv":


  [quote#95:"ivanivanovv"]и към моята бивша принадлежност един такъв толерант, галант. [/quote]
  Няма бивша принадлежност...един миг невнимание, цял живот страдание...в превод за мюлиционери...един ден мюлиционер, цял живот мюлиционер...

 98. 99 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4175 Весело

  До коментар [#9] от "Петър Петров":

  +++++++++++++++++++++
  -

 99. 100 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4175 Любопитно

  До коментар [#15] от "tokkay":

  В това няма спор.Затова има един лаф ,че когато Господ слязъл на Земята,за да раздава акъл военните били на учение ,а полицаите се скатавали и затова нищо не получили-

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK