Екоорганизации протестираха срещу насилието срещу животни

Снимката е от Фейсбук страницата на събитието.

Снимката е от Фейсбук страницата на събитието.Срещу жестокото отношение към животните в общинските приюти протестираха от различни екоорганизации, съобщи БНТ. Те настояват да има реални наказания за престъпленията срещу бездомните кучета, както и ревизия на дейността в приютите. В декларация, адресирана да премиера Борисов, протестиращите се обявяват за спазване на закона за защита на животните.


"Като се спазват законите и другите нормативни актове, ще можем да се справим и с проблема с бездомните кучета, ще се премахне жестокостта, ще се премахнат незаконните правилници в приютите", каза екозащитник.


"Главната ни задача е решението на ВАС да бъде изпълнено. Тези приюти, които съществуват и които не отговарят на европейските норми, да бъдат затворени, дали ремонтирани, или изцяло подновени и тогава вече кучетата да се прибират там, а не подложени на такива мъки", обясни защитник на животните.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK