ДСБ ще обсъжда идеята на Кънев за "нов десен проект" и остава ли в Реформаторския блок

ДСБ ще обсъжда идеята на Кънев за "нов десен проект" и остава ли в Реформаторския блок

© Георги КожухаровДСБ ще проведе днес заседание на висшия ръководен орган - Национално събрание, съобщиха от пресцентъра на партията. Той ще се проведе в Националния дворец на културата (НДК).

В дневния ред са предвидени изказване на лидера на партията Радан Кънев, политическа дискусия, гласуване на нов устав и на правилник за дейността на вътрешнопартийния арбитраж, както и приемането на резолюция на Националното събрание.


В дискусията се очаква да се повдигне въпросът дали ДСБ да остане в Реформаторския блок, след като в края на миналата година партията последва Кънев и излезе в опозиция. Причината беше бойкотирането на предложенията за промени в Конституцията на Реформаторския блок, известни като "исторически компромис", и приемането на поправките на АБВ от всички останалите политически групи. Правосъдният министър Христо Иванов подаде оставка.


На събранието ще присъстват представители на останалите партии в Реформаторския блок - ДБГ, СДС, Народна партия "Свобода и достойнство" и БЗНС. Очаква се реч да изнесе и съпредседателят на парламентарната група Найден Зеленогорски (ДБГ), което е знак, че най-вероятно ДСБ ще остане в рамките на коалицията и групата.


Националното събрание ще приеме и изцяло нов устав на партията, с който да настъпят промени в структурите и ръководството. Кънев нарича плана си "нов десен проект" - така е записано и в резолюцията, приета през февруари от другият ръководен орган - Националното съвещание. В устава най-вероятно ще се въведат и партийни клубове, в които ще могат да участват и хора, които не са членове на ДСБ. Очаква се и създаването на нов ръководен орган - Изпълнителен съвет, който ще се занимава с оперативни задачи.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK