Радан Кънев предлага ДСБ да остане в Реформаторския блок, за да го върне към ценностите му (цялата реч)

Радан Кънев предлага ДСБ да остане в Реформаторския блок, за да го върне към ценностите му (цялата реч)

© Анелия НиколоваОставане в Реформаторския блок и отварянето му към още избиратели, но чрез връщането към първоначалните ценности и цели на коалицията с ДБГ, СДС, Народна партия "Свобода и достойнство" и БЗНС. Такъв мандат поиска лидерът на ДСБ Радан Кънев от делегатите на днешното заседание на висшия ръководен орган на партията - Националното събрание.


Според него темата с оставането в Реформаторския блок е маловажна тема, защото това било въпрос "за работните места на двайсетина души на банките на парламента". "Реформаторският блок се оказа успешна формула за осигуряване на тези двайсетина работни места и може би на още двеста работни места по страната", добави той.


Темата с приемането на нов устав на ДСБ била незначителна, защото засягала само партията, но не и за милионите българи, чакащи промяна.
Най-важната тема била как реформаторите да се върнат към обещанията си за правосъдна реформа, разбиване на медийния монопол и противопоставянето на мафията.


По-късно днес 950-те делегати на ДСБ ще гласуват новия устав и дават ли мандат на лидера за оставане в блока.


"Дневник" публикува цялата реч на Радан Кънев:


Скъпи приятели, уважаеми колеги, съмишленици


Не очаквайте от мен днес да говоря за миналото. На нашето съвещание ние дадохме оценката си за годината участие във властта и за причините, които доведоха до прекратяване на нашето участие, до снемане на тази отговорност. Днес сме се събрали да говорим за бъдещето.


Но все пак събрали сме се на може би най-съкровения християнски празник, Сирни Заговезни - деня на прошката. И поне аз, с отговорността, която съм поел пред вас, трябва да се обърна за миг назад. Не за да затъвам в анализ на грешки, които вече не можем да поправим, а за да ви поискам прошка. Длъжник съм на партията си заради пренебрегнатите структури, за съветите, които не чух, предупрежденията, които пренебрегнах, наивността, самонадеяността и суетата, които проявих, докато ви водих през тези години.


Стореното е сторено, то не може да се поправи. А и ако се върна три години назад, вероятно - с днешния опит - бих взел същите решения.


Но искам прошка преди всичко за гаранциите, които не осигурих, когато вложих целия ресурс на ДСБ в Реформаторския блок и в управленската коалиция - гаранциите, че нашето усилие ще отговори на нашите ценности и на очакванията на нашите избиратели. Простете волните ми и неволни прегрешения към вас и дано избирателите простят на всички ни направените компромиси.


2) Но днес гледаме напред. Днес трябва да вземем три решения - едно незначително, едно маловажно и едно изключително съществено. Незначителното е дали ще приемем новия устав на ДСБ. За нас то изглежда особено важно, но за милионите българи, които чакат промяна, то не носи нищо. То няма връзка с работата, доходите, хляба, с мира и свободата на българските граждани. То има стойност само за нас - защото не определя дали някой ще се бори за честно, компетентно и отговорно дясно управление на България. Определя само едно - дали това ще сме ние. Дали имаме силата да се променяме, за да имаме смелостта да поискаме от съгражданите си да променяме техния живот.


Никой не обича промяната. Но който не може да промени себе си - той не заслужава доверие да реформира другите. Който не иска да промени себе си - няма право да налага промяна на обществото. И това не съм го казал аз - казал го е Едуард Гибън в безсмъртната си "История на залеза и упадъка на Римската империя" - книга, към която лидерите на днешна Европа е добре да се връщат по-често. Но позволете ми към темата за устава да се върна по-късно в политическата дискусия, след като изслушам вашите позиции и мнения.


3) Маловажното е дали ще останем част от Реформаторския блок. Защото днешната коалиционна формула на блока и днешният му модел на работа дават отговор само на един въпрос - на въпроса за работните места на двайсетина души на банките на парламента. Реформаторският блок се оказа успешна формула за осигуряване на тези двайсетина работни места и може би на още двеста работни места по страната.


Но в този си вид не дава отговор на въпроса за над двеста хиляди безработни, които не могат да си намерят работа в България, за още поне двеста хиляди, които не търсят работа - обезкуражени от липсата на шансове или напротив - успокоени от възможността да виснат на социалните системи без да полагат усилия. За два милиона, намерили препитание извън границите на страната, голяма част от тях оставили тук семейства, дом и близки, а други - прекъснали трайно връзките с родината, създали семейства и отгледали децата си, без да познават България.


А Реформаторският блок беше създаден, за да даде отговор на тези въпроси. Когато създавах блока, аз не търсех работа за себе си, нито възможност за неколцина политически лидери да се конкурират помежду си за кадруване по агенции, за минутка на телевизионния екран, за секунда внимание и къшей благосклонност от министър-председателя. Ако беше за това - по-добре да не бяхме го създавали. Партии и коалиции с подобни цели и подобни "успехи" дал Бог в излишък на родината ни. И който днес твърди, че Реформаторският блок е успешен политически проект, лъже или себе си, или - по-лошо - хората, които са му дали своето доверие.


Реформаторският блок беше създаден, за да проведе политическата битка срещу мафията и корупцията у нас. Но запомнете - битката срещу мафията не е фиксация и самоцел, борбата с корупцията не е национална кауза или още по-малко национален идеал. Това са средства за изчистване на обществото, средства за консолидиране на силите на нацията, за да може тя - единна и силна - да посрещне предизвикателствата на времето, бедите на деня и да се бори с енергията на всеки гражданин за постигане на националните си цели - мир, свобода, единство, справедливост и честно забогатяване.


Мафията живее от днес за утре, от сряда за петък, от лев за лев и от избори за избори. Корумпираният политически елит е органически неспособен да мисли и работи за следващите поколения, той е заровен в престъпленията на настоящето и страха от сенките на миналото.


Когато се създаде, Реформаторският блок си постави четири цели за изчистване на обществото: Промяна в медийната среда. Прекратяване на партийните назначения в администрацията
Въвеждане на честност и отчетност в обществените поръчки, в харченето на парите на най-бедния европейски данъкоплатец и преди всичко друго - радикална реформа на съдебната система и прокуратурата по румънски образец, за да може правосъдието да изчисти останалите обществени системи. Защото съдебната власт е призвана да поддържа почтеността и у другите власти


Къде сме днес? В медийната среда властва Гьобелсова пропаганда срещу всеки, който заговори за промяна. Пропаганда, поддържана от външни сили, от вътрешна мафия, но и от парите на данъкоплатеца, с които властта - без да провежда дори обществена поръчка - си купува комфорт. И нашите представители във властта - съжалявам да го кажа - не правят изключение от тази практика


В администрацията проникването на управляващата партия е достигнало нива, непознати дори в годините на късния комунистически режим. Партиите, начело с доминиращата партия ГЕРБ и основния и партньор ДПС, са се превърнали в бюра по труда, в листи на чакащите служба, в утъпкан път към лесен живот на гърба на данъкоплатците. Тунеядците изблъскват с лакти читавите хора, социалистически антиподбор превръща администрацията в бреме за обществото вместо слуга на гражданите.


В обществените поръчки се настани и утвърди невиждан картел, престъпен синдикат на шепа фирми, обслужващи партийни апарати и жълти медии с парите на жертвите си - на малцината, които успяват да произвеждат и да плащат данъците си с честен труд.
В правосъдието същият престъпен синдикат успя да наложи волята си над почти всички политически партии, да ги накара да изменят на думата и подписа си, да пренебрегнат волята на избирателите си и да се обединят в огромно мнозинство срещу гражданите на собствената си държава.


Не, приятели. За една година във властта Реформаторският блок не успя да постигне целите си. И е спорно доколко - залисан във вътрешни борби и външни пазарлъци - изобщо се опита. В сегашния си организационен вид блокът не защити програмата си и не отговори на очакванията на избирателите си.


Но дали трябва ние - ДСБ - да го напуснем? Ще цитирам премиера Дейвид Камерън по повод британския референдум за излизане от Европейския съюз: "Това, че една организация е фрустрираща, не значи, че трябва да я напуснем." Ще добавя - значи, че трябва да я променим.
Въпросът тук не е ще се запази ли коалицията РБ. Въпросът е ще се запазят ли ценностите и целите, в името на които този съюз беше създаден. И този отговор трябва да даден от нас - създателите на блока. И моят отговор днес, пред вас, е ДА. Аз няма да поискам от вас мандат да напусна Реформаторския блок. Но ще поискам мандат да го върна там, където му е мястото - при избирателите си, при ценностите си, при целите си. Това дава отговор и на една опорна точка срещу нас. Били сме разкрачени? Кой? Ние? Разкрачени бяхме, и голяма част от блока и днес е в разкрач, разкрач, който се превръща в политически шпагат. Но ние вече не сме разкрачени - ние махнахме крака си плаващото наляво парламентарно мнозинство и стъпихме здраво, с два крака на десния бряг на българската политика. Стъпили сме на твърда земя, далеч от блатото, в което ДСБ може да бъде заменяно с ДПС, а гласът на Радан в парламента - с този на Делян. Въпросът е - ще успеем ли да върнем приятелите си, колегите си на десния бряг.


4) Отговора аз не знам. Но той е отговор на третия - най-важния въпрос пред нас. Въпроса за отношението към властта.


Аз знам логиката, че само от властови позиции можеш да променяш живота на хората за добро (то и за зло пак е така). Нещо повече - аз често споделям тази логика. И трудно в тази зала ще намерите човек, по-склонен на преговори, на компромис, на споразумение от мен. И ако доверието ви в мен е съхранено, вие още много пъти ще ме виждате да преговарям, да отстъпвам, да постигам съгласие с опоненти. От ваше име и за ваша сметка, като мои съпартийци. Но никога няма да ме видите да отстъпвам за сметка на гражданите, на обществения интерес, на бъдещето на нацията.


Днес аз очаквам от вас да потвърдите политическия курс на ДСБ, с три прости аргумента: На първо място, не може да има компромис с реформата в правосъдието, в името на други политики. Защото - както казах - правосъдието е призвано да очисти другите сфери на живота ни. А къща се гради от основите. Който прави реформи в други области, без да има върховенство на закона, строи наколни жилища в блатото на корупцията, гради върху изгнили колони обречена сграда.


На второ място, за три месеца в опозиция, ние постигнахме повече, отколкото за тринайсет месеца на власт. Принудихме властта да отменя търговете на Пеевски, да разследва картела на пазара на горива, да спре процедурата за предаване на Комисията за защита на конкуренцията в ръцете на олигархията. Днес властта гледа всяка своя крачка, трепери да не стъпи накриво. И това е нормално. Не е защото ние - заедно с колегите от Гражданския съвет сме много или пък сме много велики. Не сме. А защото така работи демокрацията. Демокрацията се нуждае от истинска опозиция и от истинска власт. До вчера нямахме нито едното, нито другото. БСП и ДПС опозиция не могат да бъдат. Те са създатели на модела на посткомунистическо безвремие и негови най-верни слуги. И дори когато ученикът надмине учителя си, учителят не е опозиция. Просто е старо и уморено лице на същата власт


И на трето място - далеч по-важно от предишните две. Ако искаме днес, утре или след десетилетие да имаме истинска власт, ние имаме нужда от истинска опозиция, която да дава алтернатива, да сочи пътя напред. Няма по-страшно от констатацията, че властта няма алтернатива. Тогава тя незабавно се развращава.


Ние не можем да приемем нито баналността на злото в българската политика, нито безнадеждността, демографската обреченост и липсата на път напред.


България има сили да се бори със злото, българската нация има ресурс за промяна. Ние просто трябва да се подчиним на здравия разум и на старомодната християнска почтеност, да си поставим разумни цели и да престанем да живеем като мафията - безцелно, ден за ден. Не всичко е временно, не всичко е до петък - има вечни идеали и интереси. И те са едни и същи, независимо дали говорим за мигрантската криза, стандарта на живот или реформата в правосъдието. Не можем и няма да допуснем границата на Европа да мине по Дунава, а България да се превърне в буферна територия на постоянен руско-турски конфликт. Не можем и няма да допуснем етническото разделение на българската нация.


Не можем и няма да допуснем републиканските институции да слугуват на чужди и частни интереси, републиката ни да се изроди в бандитска наследствена монархия от централноазиатски тип или семейна партия-държава, характерна за Западните Балкани. Не можем и няма да допуснем отчуждението от нацията на два милиона българи отвъд държавните ни граници.


Не можем и няма да допуснем българската икономика да прогони инициативните и смелите, за да се превърне във функция на кражбите на европейски средства.


Защото - нека да напомня и перифразирам думите на Маргарет Тачър - проблемът на Бойковизма е, че чуждите пари рано или късно свършват. Вътре, в българското общество, сред българите в страната и в чужбина, се таят силите, енергията и творчеството на стотици хиляди личности, готови да изведат страната и народа си към свобода и богатство. Ние трябва да попречим тези сили да бъдат прекършени и отчуждени, да им дадем свобода и кураж да се развиват.


По важните за страната въпроси, ние не можем да се водим от конюнктурно позициониране спрямо властта, а само от оценката си за общото благо и националните интереси. Ние трябва да бъдем свободни от зависимости към днешната власт, но и свободни да я подкрепим, когато прави разумни крачки.


ГЕРБ не пожелаха разумен партньор отдясно. Ще получат разумна алтернатива отдясно, готова да поеме властта, когато доверието и търпението към този модел на управление се изчерпат.
Но за целта, ние не можем да бъдем креслива, капсулирана опозиция. Ние трябва да бъдем силна, отговорна алтернатива. Трябва да обединяваме, а не да разделяме, да градим, а не да рушим, да сочим пътя, а не да се радваме на лутането в безпътицата.


Но позволете, където красноречието не достига, да цитирам Шекспир: "Злоупотребата с властта настъпва, когато разделят се власт от съвест. И знае се, че скромността е стълба за честолюбието, към която с лице е то, додето се катери, но на която само щом достигне последното стъпало, гръб обръща, със поглед в облаците."


Властта, приятели, е цел на политическата борба. Но когато загубим човешката борба за съвестта си, загубили сме и политическата - каквото и да показват числата. ДСБ ще обединява и ще управлява - но тогава и дотолкова, доколкото съвестта ни позволява. Само тогава ще бъдем полезни, а не вредни за съгражданите си.


Това е и мандатът, който в края на днешното събрание, след като изслушам дебата по трите теми, аз ще поискам от вас.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (246)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Горбачов
  Горбачов
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Това вече е забавно. Значи, като те прецакат веднъж, си правиш иизводите. Ако сам се предложиш за второ прецакване, то тогава си...

  Горбачов
 2. 2 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Грешка... В ДБГ и СДС ценности НЯМА. Това се видя многократно... Разочарован съм.

 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2677 Неутрално

  Оставане в Реформаторския блок и отварянето му към още избиратели, но чрез връщането към първоначалните ценности и цели на коалицията..... Така да.

 4. 4 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1456 Любопитно

  ДСБ няма да си върне РБ , защото никога не е бил негов.

  РБ е сбор от 4 основни партии. 2 от тях имат право на 3 гласа, 2 на 1 глас. За взимане на решение са нужни 5 от 8 гласа.
  Тоест - или ДБГ + ДСБ или 3 от 4 партии да са на едно мнение

  Радан позорно подви опашка, явно не му се получи и сега идва да скимти на портата обратно

  15.02.1989 - 07.02.2018
 5. 5 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Прав е Радан,принципен и упорит!
  Но защо сте сложили тази снимка,на която той гледа лошо!?Моля ако може да я смените с друга,Радан има много по атрактивни снимки!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 6. 6 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Радан го е страх да ходи в гората сам, и се мъкне с тази компания, които първи се разбягват, като видят мечката.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 7. 7 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Хаха.. изненадка. Или по-точно брутално завършване на голямото нищо..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 8. 8 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 572 Весело

  Ценностите в най-прекия им вид, да не би някой да се обърка и да помисли, че са морални тези ценности.

 9. 9 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  Мурзилките сега ще налетят, но Радан е безспорно най-силният и интелигентен български политик в момента, а може би и за доста дълъг период назад в историята ни!!!
  Все повече и повече хора започват да усещат силата и интелигентността му, дори и тези, които поради манталитет, предрасъдаци, комунистическа пропаганда или каквото и да е, бяха склонни до скоро да умаловажават способностите му, за сметкс на разни напомпани сикаджии, популисти и всякаква друга безпринципна нагла мафиотска сволач!

  Радан трябва да е следващият премиер на Република България!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 10. 10 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  До коментар [#2] от "someeeee":

  Аз също мисля така.
  Реформаторски блок не съществува повече. Има стабилизатори, които избраха позора и достойни, които отказаха да бъдат смокинов лист върху срамотиите на Баце и Цвъ. Ако вторите изберат да останат при първите, то и те губят.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 11. 11 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 572 Весело

  Власт и сапун... не се пускат доброволно.

 12. 12 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 861 Любопитно

  разочароващо ,това е като коалицията им с герб ,знаеш предварително че нищо няма да излезе от това и все пак го правиш ?

 13. 13 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2677 Весело

  [quote#4:"Позитаник потъна. RIP 1903-2015!"]Радан позорно подви опашка, явно не му се получи и сега идва да скимти на портата обратно[/quote]Комуняга,кой е изключил ДСБ от РБ,че господин Кънев да скимти да го върнат обратно.

 14. 14 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Трите въпроса към ДСБ- арския форум остават:

  Ще остане ли Новия Десен Проект част от РБ под жартиера на Кака ?

  Отношението към ДСБ-арския министър Москов на любов/ заради далаверата/ и омраза/ към врага с партиен билет/ ?

  Оценката на тясната зависимост на почетен Гуру Костов и фемилито му и цялата партия ДСБ от КТБ?

  настроение: недоверчиво- невярващо!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 15. 15 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  РБ е вече опорочен.С Пръмова или с Лукавски? Няма бъдеще.

 16. 16 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Все по-странно поведение от ДСБ.
  Ако бяха станали опозиция щях да ги разбера.
  Вече има симптоми на тотално объркване.
  Мисля, че е време докторите да поставят своята диагноза...

 17. 17 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 627 Неутрално

  "Опозиционерът" Радан е забавна личност и ако го вземат в Комиците да речем ще си падне на мястото за което реално има дарба..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 18. 18 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Раданчо и партийката му продължават да са управляваща опозиция! Ура за шизофренията и гьонсуратлъка!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 19. 19 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Както винаги познах:

  "Новия Голям проект ще е същото ДСБ, само че с клубове по места , в които да могат да членуват и " безпартийни", като в ОФ- то! Големи лафове и удряне на г. за в тавана...и пак същия Костомол!

  Но пак в рамките на РБ, т.е. жартиера на кака Меги!"

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 20. 20 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1625 Весело

  [quote#15:"hodounski"]РБ е вече опорочен.С Пръмова или с Лукавски? Няма бъдеще.[/quote]
  Ходи да им го кажеш, нали си Ходунска...
  Нещата са ясни - Радан ви предаде доверието и направи поредното извъртане... Небрано лозе се казва това, но вие още примигвате на парцали. Бавно схващате?

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 21. 21 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1001 Весело

  До коментар [#16] от "theanalyser":

  ДСБ са един файтон хора, на никого не му дреме какво правят.
  ДСБ се цепи.
  Шизофрения.
  Радан е безличен и объркан.
  Сикаджията и Милиционера нямат алтернатива.
  Костов е виновен.

  Давайте, мурзилките и анализаторите!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 22. 22 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 738 Неутрално
 23. 23 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Следващия председател на ДСБ ще е д-р Моосков /ако изобщо има такова желание/ ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 24. 24 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Весело

  Аха защо ли нещо не съм изненадан?

 25. 25 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Да го приемем сато последен опит за спасение на РБ и то за определено време...

 26. 26 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 982 Весело

  "Новият десен проект" - да се скрием обратно под полата на Кака Ме.
  Оттам ще я връщат към ценностите на управлението в опозиция или опозицията в управление.
  А да, и се отварят широко към Татяна Дончева, кристално чистата потомствена антикомунистка, защото лаладжиите са много малко и трябва подкрепление........
  Ами какво стана с "манифеста"? "Проф" Дайнов ридае безутешно над последната бутилка джин "Победа" и с треперещи пръсти едвам си свива рехав джойнт.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 27. 27 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  До коментар [#23] от "роджър":
  А защо не на герБ?

 28. 28 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1625 Любопитно

  До коментар [#21] от "virtual brain":

  Готви лозунгите за подвитата опашка и връщане на същото място, от което тръгнахте... Движение в кръг и въртене около оста... ГРУ-ДСБ-КГБ "вечна дружба"?!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 29. 29 Профил на zdrr
  zdrr
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Разумно и с много мисъл изказване. Моите уважения г-н Кънев. Това е пътя и според мен. Да си оправим къщата (Реформаторския блок) е важно да опитаме преди развода, защото лесно се руши, но трудно се съгражда.

  zdrr
 30. 30 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1137 Весело

  "Голям майтап ще бъде, ако и Новия Голям Проект остане в РБ кат управляваща опозиция!

  Имам едно усещане, че така ще стане- големи лакърдии, големи обещания и накрая пак под полата на кака Меги!

  Нещо кат" опънат жартиер" под полата на Кака!"

  За какво беше цялата дандания?

  Радан похарчи доста пари от КТБ , а да организирз днешното костомолско сборище в НДК, на което останаха пак в РБ!

  Новия Голям Десен проект се оказа същото ДСБ плюс Дончева като гост!

  Тия , които се мръщят на кака Меги, ръкопляскат на кака Татяна! Москов, напредвай с реформата в психиатричния сектор, че работа- много!

  Водвевил!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3587 Неутрално

  В началото помислих, че ако се съгласят на някакви поставени от ДСБ условия, оставането в РБ би имало някакъв резон.
  После обаче се сетих, че тези са като герберите може всичко да обещават и после из един път да го нарушат!
  Още по-лошото е, че българите са много немислещ народ. Вместо да се замислят за собственото си оцеляване те веднага ще рекат "Е! Пак ги прецакаха!" и ще се радват, без да видят собствената си гибел в този факт....
  Този номер сме го изживявали....нам колко си пъти!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  До коментар [#19] от "mr.lottalove.":
  Комуне от ГерБорисов - нов десен проект не значи непременно сбор от партии Но какво да ти обяснявам толкова ви сече пипето на вас герберските пропагандисти

 33. 33 Профил на True Detective
  True Detective
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Добре, какво по-точно ще правят от дсб, заедно с лукарски и кунева , които са точно обратното на морал и честност?
  Да сме заедно, щото сме по-силни. Но какво правите по-точно задено, вземате заплати?? Защот нищо не сте не парвили, онова мекере лукарски е срам за герп, не за някой по-нормален. Е не мога да ви подкрепя, не мога, сори ...циракджиии

 34. 34 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 983 Любопитно

  "Радан Кънев предлага ДСБ да остане в Реформаторския блок, за да го върне към ценностите му"

  ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААААХХХ...

  ТАКАВА МЪКА НЯМА НИКЪДЕ...

  Няма шики-мики.
 35. 35 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4074 Неутрално

  Не е добре да се твърди, че само "Ние да сме прави", а другите - в "политически шпагат"!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 36. 36 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1625 Весело

  "Всичката политическа система е насочена срещу нас", "всичката септична журналистика"... "да я оставим без хляб да си пълни кафявите страници"...
  Хахахахха... Изказване на Ентелегент... Бррррр....

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1137 Весело

  До коментар [#28] от "На баир лозе":

  Поне от два месеца разправям на Тончо и Чоса, че с 2,7 % доверие Радан няма да се отдели от РБ, т.е. няма да посмее да се яви сам на избори, че да ги преброим колко са!

  Превърнах се едва ли не най- големият привърженик на отделянето на ДСБ от РБ в този форум!

  Колко пъти призовах:"Радане, прави ПРОЕКТА и се отделяй от Кака!".

  Тончо, кат виден чекист, ме уверяваше как Проекта бил едва ли не готов, аха- ах тръгвал! Кво съм разбирал аз?!

  Не би! Мухахахаххххх, днес е един весел ден за българската демокрация!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 39. 39 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 983 Весело

  Забравете че ще гласувам за друг освен за ГЕРБ при такива клоуни "в дясно"

  Няма шики-мики.
 40. 40 Профил на DaWolf
  DaWolf
  Рейтинг: 218 Неутрално

  ПРЕДАТЕЛ!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 41. 41 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 311 Разстроено

  "Радан Кънев предлага ДСБ да остане в Реформаторския блок, за да го върне към ценностите му"

  Доста неадвкатно. Мадам Йес ли имала някакви ценности или пък топ-парашутиста Лукавски? Сега беше момента да се махнете от тази безпринципна коалиция (дефакто сбирщина) и да почнете начисто с чисти хора.

 42. 42 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  До коментар [#39] от "Олд Шетърхенд":
  хехехехехе Герберския пропагандист мислел за кого да гласува!?

 43. 43 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 372 Неутрално

  дсб винаги ще се мъчи и пъне, докато не се обедини с истинските си съмишленици - бсп - в една модерна лява просъветска партия

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 44. 44 Профил на True Detective
  True Detective
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Най-после едно смислено изказване!!

 45. 45 Профил на loy30529393
  loy30529393
  Рейтинг: 316 Весело

  Едно си Радан знае, едно си бае...

 46. 46 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Одобрявам позицията на Радан Кънев и мисля,че Реформаторският Блок дължи създаването и мястото си в политическия живот именно на ДСБ.Време е това да се разбере от всички партии и движения ,участващи именно във формата на РБлок.

  Tony
 47. 47 Профил на bgtsntzmex
  bgtsntzmex
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#23:"роджър"] Следващия председател на ДСБ ще е д-р Моосков [/quote]

  хехе, мокри сънища комуняка...

  ако има нов председател ще е Малинов

 48. 48 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Каква демагогия! Какво лицемерие!...

 49. 49 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 983 Неутрално

  "Радан Кънев предлага ДСБ да остане в Реформаторския блок, за да го върне към ценностите му"

  Бойко е виновен...

  Няма шики-мики.
 50. 50 Профил на bgtsntzmex
  bgtsntzmex
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#27] от "dobrich":

  ОПГ ГЕРБ с водач Москов? ...не е лоша идея -- може да се нормализират донякъде

 51. 51 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1291 Весело

  ..."Радан Кънев предлага ДСБ да остане в Реформаторския блок"...
  --------------------------------------
  Правилно,иначе ще гледат НС през крив макарон...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 52. 52 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1001 Весело

  [quote#23:"роджър"]Следващия председател на ДСБ ще е д-р Моосков[/quote]
  казал комунистът от ГЕРБ.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3587 Неутрално

  До коментар [#34] от "Олд Шетърхенд":
  Би ли обяснил какво толкова ти е смешно?
  И преди да започнеш да ми пишеш някакви дивотии, нека ти обясня, че ако ДСБ излезе от Реформаторския блок, името му ще загуби своя смисъл. Самата дума реформа ще се омърси до такава степен, че трудно би могла да се използва.
  По същия начин така бяха омърсени от комунистите толкова много иначе хубави български думи....
  Думата "другар" например!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на redsky
  redsky
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Айде и Радан замина на кино. Шизофренията продължава. Оставка!

 55. 55 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  [quote#48:"Митев"]Каква демагогия! Какво лицемерие!...[/quote]

  Какво???

 56. 56 Профил на dr_t
  dr_t
  Рейтинг: 418 Неутрално

  ДСБ се самопредложи за смокинов лист на управляващите...
  Казано на кратко - няма никакви десни партии в България, всички са мижетурки на мафията и олигархията...

 57. 57 Профил на redsky
  redsky
  Рейтинг: 264 Неутрално

  И каква е тази малоумщина да се говори само по 2 минути? Защо вожда говори половин час, а на индианците им дават по 2 минути само?

 58. 58 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1137 Весело

  [quote#26:"pag"]Ами какво стана с "манифеста"? "Проф" Дайнов ридае безутешно над последната бутилка джин "Победа" и с треперещи пръсти едвам си свива рехав джойнт.......[/quote]

  Човече, харесва ми стилът ти!


  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 59. 59 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 791 Неутрално

  [quote#39:"Олд Шетърхенд"]Забравете че ще гласувам за друг освен за ГЕРБ при такива клоуни "в дясно"[/quote]

  Това добре, ама тогава си сменете и ника - Одл Емптихед - по би Ви отивало

 60. 60 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Силна реч, но не бързам с оптимизма и за РБ и за възможността думите от тази реч скоро да се превърнат в дела.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 61. 61 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 829 Любопитно

  До коментар [#27] от "dobrich":

  Що бе, готин, ще изключвате ли доктора ?
  Враг с партиен билет, а ?

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 62. 62 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1001 Весело

  [quote#34:"Олд Шетърхенд"]ТАКАВА МЪКА НЯМА НИКЪДЕ... [/quote]
  Мъка, мъка - да. Друго си е възторга и блаженството, да се мляскаш и прегръщаш с Доган и Гоце.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 63. 63 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Весело

  Моля да отразите истинския селянин с тирантите, който знае как "с политически средства" се бие "товарен кон, докато почнат да му се четат кокалите".
  Трябва да има плурализъм на мненията.
  Сериозно по темата: нещо делегатите не щат да са в РБ, сякаш?

  Доброто е заразно
 64. 64 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Спукан балон е Радан Кънев.

  Знаеше се, че останат защото иначе няма субсидия и ще гледат Парламента през крив макарон.

  Те толкоз им е "принципността".

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 65. 65 Профил на True Detective
  True Detective
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Реформаторски блок не съществува. Защо никой от дсб не повдига въпроса за кариериста лосков, а непрекъснато се вторачват в другите. Ми да се видят те самите какво представялват-москов. Не чух нито едни да назове проблема с истинския проблем.

 66. 66 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 791 Неутрално

  [quote#63:"dogwoman"]Сериозно по темата: нещо делегатите не щат да са в РБ, сякаш? [/quote]

  И на мен така ми се струва!

 67. 67 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1625 Весело

  До коментар [#63] от "dogwoman":

  По неговите думи бил "ортодоксален селянин" ... също като Борисов, хахаха...

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 68. 68 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  [quote#39:"Олд Шетърхенд"]Забравете че ще гласувам за друг освен за ГЕРБ при такива клоуни "в дясно" [/quote]
  Ясен си, че пускаш за комунистите, не се пъни да обясняваш.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 69. 69 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 721 Неутрално

  [quote#5:"Краде ми се мили мой!"]Прав е Радан,принципен и упорит! [/quote]

  Прав беше когато искаше да напуска РБ, прав е и когато иска да остане!

  И вашата не е лесна, но по-важно е, че Радан е прав

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 721 Неутрално

  [quote#5:"Краде ми се мили мой!"]Моля ако може да я смените с друга,Радан има много по атрактивни снимки![/quote]

  Кои снимки? И аз чух за едни други снимки ама ...

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 72. 72 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  До коментар [#63] от "dogwoman":


  До коментар [#67] от "На баир лозе":

  Туй за "селянина" съм го изпуснал май!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 73. 73 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 721 Неутрално

  [quote#9:"virtual brain"]Мурзилките сега ще налетят, но Радан е безспорно най-силният и интелигентен български политик[/quote]

  Силен утре! Бойко му върже два шамара и Радан отива да подсмърча в сурат тефтера.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 74. 74 Профил на veselakoleda
  veselakoleda
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Не мога да отрека, че съм разочарована. РБ не могат да разчитат на моя глас повече, докато там са хора като Кунева, Лукарски, българският Ален Делон и още много кариеристи, продажници и празнодумци. Как хората от ДСБ ще работят с хора като Вълчев напр. които до вчера ги плюят и обиждат, чак пък щяли да ги променят???? Г- н Кънев, моите уважения, но това е кауза пердута.

 75. 75 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Голяма, силна реч на Радан. Перфектен анализ, смели изводи и грешно предложение. Никакво оставане. Нито божо трика, нито червената кукувица са готови и на грам катарзис. А баце се превърна вече в карикатура на самият себе си.
  Разтуряйте седянката.

 76. 76 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 470 Гневно

  Леле, как ми се ще, делегатите да опраскат Радан!!!

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 77. 77 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 438 Неутрално

  ???...???

  Абе Радане, ти акъл, нещо??? Това е все едно да осеменяваш труп с надеждата да го върнеш към живот. Слушам дебата и нещо нещата не са много единни. Стига сте се занимавали с глупости. ДСБ се изтегля в твърда опозиция, изтегляте си останалите кадри от всички парламентарни комисии, агенции и т.н. Москов, ако още не сте го изключили...го направете. Или сте срещу олигархията, мафията, ГЕРБ, ДПС, БСП, АБВ, АТАКА и т.н. или сте с тях. Тези, които се опитват на два стола, накрая падат на ...

 78. 78 Профил на bgtsntzmex
  bgtsntzmex
  Рейтинг: 8 Любопитно

  [quote#69:"Български патриот"] когато искаше да напуска РБ [/quote]

  Кога Радан е искал да напуска РБ ве червен лъжец?

 79. 79 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1625 Весело

  До коментар [#72] от "mr.lottalove.":

  Пусни стрийма... Онзи беше толкова колоритен, че ако бях режисьор, щях да го взема веднага в главната роля... С две тениски една върху друга и с тиранти...

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 80. 80 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Весело

  Обобщено:Новият десен проект е оставане в РБ,а оттам и във властта,Дончева - почетен гост и ценен съветник
  Даже и за песимист като мен,относно Раданчо,това е пълна шизофрения.

 81. 81 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 697 Неутрално

  "Радан Кънев предлага ДСБ да остане в Реформаторския блок, за да го върне към ценностите му "

  Това политическо недоразумение е мехлем за рана за десните куку избиратели , с извинение . Не разбират ли , че ги третират като американски заселници коренните индианци - с шарени мъниста и с огнена вода ? Така , както днешните десни и леви АНТИКОМУНИСТИ и доносници , обясняват как са членували в ненавистната БКП само и само да я подкопаят от вътре като термити и да я сгромолясат като идеология . И за двете теории явно има много балъци , щом все още адмирират политици - недоносчета , като радан кънев . Кънчо усети дебелия край и започна мърдане като магистралка , кога усети че офертата намалява и може съвсем да изчезне ..

 82. 82 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Весело

  До коментар [#67] от "На баир лозе":

  Вярно че така беше.

  Доброто е заразно
 83. 83 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 721 Неутрално

  [quote#31:"Храбър"]Още по-лошото е, че българите са много немислещ народ.[/quote]

  От времето на Костов, нищо ново не научихте, нищо старо не забравихте. Отново плюете народа си, а се чудите защо той не ви понася.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 84. 84 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1001 Весело

  [quote#63:"dogwoman"]Моля да отразите истинския селянин с тирантите, който знае как "с политически средства" се бие "товарен кон, докато почнат да му се четат кокалите". [/quote]
  Успокой се. Човекът с това започна, че е селянин (за разлика от разни други по властта, дето си мислят, че не им личи).
  И съвсем ясно и точно каза какво иска, че не призовава към насилие или каквото и да е, ами за противодействие с "политически средстваа". И говори точно една минута, не повече.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 85. 85 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 721 Неутрално

  [quote#46:"Free person"]Одобрявам позицията на Радан Кънев и мисля[/quote]

  Разбира се, че ще одобряваш! Преди няколко дни точно ти одобряваше и точно противоположната позиция на Радан. Няма мъка като вашата.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 86. 86 Профил на SorryLol
  SorryLol
  Рейтинг: 470 Неутрално

  ДСБ нямало да напуска РБ, но РБ пък е в управление с ГЕРБ, а ДСБ - опозиция на управлението. Моля някой да ми го обясни това.....
  Няма значение кой е инициатор, кой е създател и т.н. РБ е изчерпан проект - именно поради безпринципното съглашателство на СДС и ДБГ, към това прибавете огромната медийна негативна кампания от Свинските медии.
  По-добре е нов проект, който да не носи негативите на този, лично аз не бих гласувал повече за РБ, просто защото не вярвам в катарзиса на партиите на Кунева-Вълчев, и на Лукарски Трика

 87. 87 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1137 Весело

  [quote#79:"На баир лозе"]Пусни стрийма.[/quote]

  Не ща!
  По другите форуми бъзикът с Радан е пълен и е по- интересно!

  Най- новият виц- Радан щял да се преименува на Махатма Кънев!

  По- точно - Махат ма Кънев!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 88. 88 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1001 Весело

  [quote#83:"Български патриот"]Отново плюете народа си, а се чудите защо той не ви понася. [/quote]
  Чакай сега, товариш, кой великан беше казал, че матряла е зле?
  Кой титан беше обвинил пенсионерите, че му изяли фисклания резерв?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 89. 89 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#84] от "virtual brain":

  Изобщо не се присмивам на човека, просто беше колоритен, макар че според мен не беше много наясно пред кого говори и какво иска да каже.
  И аз не понасям хора, които се правят на повече, от което са.
  Забравих да коментирам, че той наистина е сред може би само 3-ма души, които се вместиха във времето. Хем нарочно намалиха времето от 3 на 2 минути, и пак не го спазват.

  Доброто е заразно
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1137 Весело

  До коментар [#89] от "dogwoman":

  Ся остава да видим дали софийският, хасковският и димитровградският елит и хайлайф няма да опраскат Кънев, барабар с Москов!

  Макар че мноо, ама мноо са съмнявам!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 92. 92 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Мъдро решение.... Представям си Б.Б. как се кефи....Имашанс за България.....Сега напред,......

 93. 93 Профил на True Detective
  True Detective
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Ма един с един не знаят какво говорят. Хем да сме опозиция, хем да сме в реформаторския блок...Е това какво е?
  И никой категорично не казва ясно.
  А ето един най-накрая се появи здравомислещ човек.

 94. 94 Профил на True Detective
  True Detective
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Адвокат бил човека, браво!!!

 95. 95 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1001 Весело

  [quote#79:"На баир лозе"]Онзи беше толкова колоритен, че ако бях режисьор, щях да го взема веднага в главната роля... С две тениски една върху друга и с тиранти...[/quote]
  Човечецът (на 70 години) започна едноминутната си реч с "Аз съм селянин"... или нещо такова.
  Колоритен бил, а един друг селяк, с анцуг и селски маратонки, начело на държавата не е колоритен.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 96. 96 Профил на True Detective
  True Detective
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Младите са за излизане, другите не.

 97. 97 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 596 Неутрално

  До коментар [#5] от "Краде ми се мили мой!":

  Радане всичко друго освен ПРИНЦИПЕН !!!
  Не знам защо се сещам,че в ушите на ТВ водещите има едни "кабелчета"по които им се диктува от ГЛАВНИТЕ РЕДАКТОРИ до къде мотат да стигнат с питанията или коментарите!!
  Същото невидимо кабелче забелязвам в ушенцето на др.Кънев,но идващо от Драгалевци/руска техника - с далечен обхват/!
  Хаиде,на слука ИНТЕЛИТЕНТИ во главе с ТАТЯНА ДОНЧЕВА !!!!

 98. 98 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1137 Весело

  [quote#83:"Български патриот"] Отново плюете народа си, а се чудите защо той не ви понася.[/quote]

  След президентските избори жената на Радан Кънев му вдига страхотен скандал:
  - Знаех си аз, че ти имаш любовница!!!
  - Ама нямам любовница, бе мило! Откъде ти хрумна това?!
  - Ааа, как да нямаш! На президентските избори двама души са гласували за тебе!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 99. 99 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Радан за съжаление започна да говори като поп в църквата или като Местан по телевизията.
  Да си вдигнат ръцете тия дето разбраха какво им казва вожда. Какво положително се случи за България или българите от това, че вече година и половина РБ е във властта. Аз разбрах само едно - ДСБ й трябва държавна субсидия и заради това не може да има съвест.
  Но на Радан ще му кажа едно - аз уважавам себе си и никога няма да гласувам за организация, в която предателя Зеленоцървулски има някаква управленска позиция. Този човек мрази свободните хора и слугува на мафията.

 100. 100 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3456 Неутрално

  исторически компромис ? и завършва с рефрена кой не скача е червен

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK