Без да напуска Реформаторския блок, ДСБ ще търси широк съюз с още партии против управлението (допълнена)

Радан Кънев

© Анелия Николова

Радан КъневДСБ остава в Реформаторския блок, като ще направи последно усилие да убеди останалите лидери в коалицията - Меглена Кунева на ДБГ, Божидар Лукарски на СДС, Корман Исмаилов на Народна партия "Свобода и достойнство" и Николай Ненчев на БЗНС, да чуят исканията на избирателите си. В края на миналата година партията излезе в опозиция, след като предложените от тях промени в конституцията, известни като "исторически компромис", не бяха приети, но само Гражданският съвет ги последва.


Същевременно партията на Радан Кънев прие предложението на председателя си да се търси нов широк политически съюз, който да бъде алтернатива на сегашното управление. На днешното заседание изненадващо присъства лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева. Тя предложи на ДСБ обща работа по отстраняването на мутрите и мафията от управлението без оглед на лявото и дясното. Тя получи и най-бурни овации от делегатите, които малко по-рано шумно изразиха несъгласие с речта на съпредседателя на парламентарната група Найден Зеленогорски от ДБГ.


Двете решения са част от резолюция, приета от висшия ръководен на ДСБ - Национално събрание, което днес проведе заседание в София, определено от Кънев като "най-тежкото от съществуването на формацията".
В документа се потвърждава излизането на ДСБ в опозиция на настоящото управление, дава мандат на Кънев и ръководството да водят преговори за организационно единство на Реформаторския блок, основано на неговите първоначални цели и предизборна програма, приема нова организационна структура и нов устав на ДСБ като основа за развитие и отваряне на партията.


Също така се потвърждават учредителните документи на ДСБ и платформата на модерната десница, приета от Националното събрание през 2011 г.


Последната точка от резолюцията дава мандат на Радан Кънев и ръководството за сътрудничество с граждански и политически организации като основа за изграждане на широк политически съюз – алтернатива на досегашния модел на управление.


По-рано тази седмица се разбра, че Гражданският съвет към Реформаторския блок подготвя регистрация на неправителствена организация.


Кънев: Мога да дам 10 пъти повече аргументи за напускане на Реформаторския блок


"Нас ни разделя само бъдещето на Реформаторския блок", заяви Кънев от трибуната, преди да прочете проекта за резолюция. Той посочи, че чул страшно много аргументи и за оставане, и за излизане, като заяви, че е разбрал думите на делегати от София-област, Смолян, Бургас и Варна. "И няма нещо, което не мога да споделя. Има страшно много неща, които само аз мога да споделя за тези три години. Нито ден, нито час не са били лесни", отговори на критиките той и добави, че от първия момент на създаването на Реформаторския блок, преговорите за евроизборите, предсрочните парламентарни избори и местния вот, имал десет пъти повече аргументи за напускане.


След това разказа история от създаването на блока, когато член на Гражданския съвет го попитал дали има ли някакви шансове петпартийната коалиция да се запази и да се разшири. "Не, не може. Петпартийната коалиция никога не е възникнала. Никога не сме казали, че сме се събрали, за да прескочим четирипроцентния праг за влизане в парламента, шестпроцентния праг за европарламента и да имаме с двама повече общински съветници", каза Кънев и добави, че ако е ставало дума за коалиция между пет провалени партии по време на създаването на блока, нямало да прескочат праговете и да имат добър резултат на местните избори.


След това отново заяви теза, която лансира още от декември, когато ръководството на партията го последва в излизането в опозиция, че след местните избори ГЕРБ излъгал не лидерите на партиите, а избирателите на десницата, че ще има общи управления. "В 20 от 265 има мнозинство с ГЕРБ и РБ. Много повече са общините, където в своята цялост е в опозиция."


Според Кънев трябва да има единен блок, затова лидерите на останалите партии трябва да чуят хората по места, избирателите, активистите, общинските съветници и тогава биха взимали трудно решения от кабинетите си.


ДСБ вече има свой Граждански съвет


На днешното заседание на Националното събрание най-тежък дебат предизвика точно решението дали ДСБ да напусне Реформаторския блок, но тема беше и новият устав, който партията днес прие.


Най-големи критики и по двете теми бяха отправени от структурите на партията във Варна, София-област, Бургас, Смолян и някои делегати от София-град и Пловдив. В изказванията им лайтмотив беше, че няма как да се дава пореден шанс на останалите партии в блока да преоценят подкрепата си за управлението, предвид че от ГЕРБ са бламирали реформите в правосъдната система и други предложения за промени.


В крайна сметка уставът, в който се създава Граждански съвет и партийни клубове, в които могат да участват и нечленуващи в ДСБ, беше подкрепен от мнозинството. От 718 регистрирани делегати
"за" гласуваха 558, "против" - 102, "въздържал се" - 37. Така документът получи подкрепа от повече от две трети, което в случая беше минимум 479 гласа "за".


Сред критиките към устава бяха създаването на Изпълнителен съвет, в който участват ръководството, главният секретар и председателите на областните организации, както и при покана депутати, министри, зам.-министри, евродепутати и областни управители. Със съвещателен глас присъства говорителят на Гражданския съвет. Има и разширен вариант на органа, в който влизат още председателите на областни клубове, членове на националния изборен щаб, административния директор и финансовия директор.


Органът ще формира позиции по текущи политически и организационни въпроси и ще задава насоки за работата на областните съвети и областните организации; ще утвърждава приемането на нови членове и симпатизанти, като може да замрази, отмени, постанови различно решение в случай на обосновани съмнения за целенасочено свръхнасищане или капсулиране на организации; по мотивирано предложение на орган на партията може да наложи наказание, но решението влизало в сила след утвърждаване от национален вътрешнопартиен арбитраж; ще прекратява мандата на общински (районни) председатели; ще одобрява учредяването на областни и общински клубове; ще взима решение за закриване на областни клубове при трайна липса на активна дейност, действия в разрез с политиката на партията или неизпълнение на решение на ръководни партийни органи.


Създава се и Граждански съвет, който ще е автономен консултативен орган, който се формира на доброволен принцип от експерти, лица от академичните среди, представители на бизнеса, спорта, културата и граждани, които не членуват в партийната структура. Органът ще формира експертни позиции, ще предлага политически решения и ще прави предложения за конкретни действия към ръководните органи на партията.


Гражданският съвет ще има един говорител и ще избира представително тяло до 21 лица, наричано представителен състав.


  Всичко, което трябва да знаете за:

  Ключови думи към статията:

  Коментари (402)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на 442
   442
   Рейтинг: 1291 Неутрално

   Мислех че са по-курназ и ще правят сами нов десен проект, ама ... . Все пак кокал е, не е за изпускане дори и да е общ .

  2. 2 Профил на hodounski
   hodounski
   Рейтинг: 3036 Неутрално
  3. 3 Профил на kpenkov
   kpenkov
   Рейтинг: 727 Неутрално

   Той и Москов така... Ама е път към нищото.

  4. 4 Профил на edin drugii
   edin drugii
   Рейтинг: 2140 Неутрално

   да са обърнат към Местан и ДПС , така ще направят опозиционен блок ,а ако присъединят и тук там цигански партии циганията ще е пълна ,какво ли не измислят от ДС .

  5. 5 Профил на Stewie
   Stewie
   Рейтинг: 927 Неутрално

   един вид дървено желязо ,жалко

  6. 6 Профил на АзКлавдия
   АзКлавдия
   Рейтинг: 948 Весело

   Шизофрения форевър. Продължаваме напреТ.

   Доброто е заразно
  7. 7 Профил на Владимир Йосифов
   Владимир Йосифов
   Рейтинг: 1391 Любопитно

   Кои са хората които гласуват за дясно управление ?
   http://vladimiryosifov.blogspot.bg/2015/12/blog-post_14.html

   Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
  8. 8 Профил на daam
   daam
   Рейтинг: 1260 Неутрално

   Направо разочароващо. Определено шизофренно държание.

  9. 9 Профил на Катерина Стоева
   Катерина Стоева
   Рейтинг: 388 Неутрално

   толкова неадекватни, смешни и налудничави са тия две решения, че на практика обезличчават партията и я превръщат в маргинална

  10. 10 Профил на Ден
   Ден
   Рейтинг: 506 Неутрално

   Трябва им Лидер.
   Лидер, който да изглежда като мъж и да действа като мъж.

   В противен случай шизофренията ще продължава.

  11. 11 Профил на kirsner
   kirsner
   Рейтинг: 893 Неутрално

   Така и не разбраха десните избиратели на ДСБ в какво още Радан ще убеждава БГ и СДС?! Явно нищо не става от Радан Кънев, щом още не е разбрал що за птици са Кунева и Лукарски.

  12. 12 Профил на shileto
   shileto
   Рейтинг: 1114 Неутрално

   Партиите с които търси съюз ги знаем, Движение 21, БСП , ДОСТ, проекта на китариста от Миндя и проекта Кадиев

  13. 13 Профил на redsky
   redsky
   Рейтинг: 284 Неутрално

   Ще убеждава Кунева и Даниел Вълчев да станат реформатори, хахахахах. Трагедия.

  14. 14 Профил на Stewie
   Stewie
   Рейтинг: 927 Любопитно

   сега вече всичко е в ръцете на Гражданите ,толкова доколкото ги има ,на тази територия ...няма как в съюз с мафията да бориш мафията ?

  15. 15 Профил на shileto
   shileto
   Рейтинг: 1114 Неутрално

   До коментар [#11] от "kirsner":
   Разбрал ги е, ама е разбрал и за субсидията на коалицията

  16. 16 Профил на Smoke
   Smoke
   Рейтинг: 1099 Неутрално

   До коментар [#11] от "kirsner":

   Той винаги е знаел що за стока са, но не иска да прави грешката да им остави марката "Реформаторски блок". В крайна сметка, обаче, ще им се наложи.

  17. 17 Профил на mr.lottalove.
   mr.lottalove.
   Рейтинг: 1225 Весело

   До коментар [#6] от "dogwoman":

   Ма не си права ся, мен Росито ми го бясни, щот и аз кат теб са бях заблудил, ей ся шти го постна:

   "Вие къде и кога чухте от Радан,че ДСБ напуска РБ.Вярно е,че много членове на ДСБ и аз вкл.,изкаме партията да напусне РБ.Но това си е между нас и никой не е вземал подобно решение."

   Роси в отговор на кой въпрос кога е прав Радан- когато казва, че ще напуска РБ, или когато казва, че няма да напуска.

   На , чети и са образовай- само между тях си било, ново "трикче" един вид!

   В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
  18. 18 Профил на АзКлавдия
   АзКлавдия
   Рейтинг: 948 Неутрално

   Днешните маньоври силно ми напомнят действията на Ципрас покрай референдума в Гърция. Охи, охи, охи, накрая Ципрас каза "мерси за охи-то, ай сега да се разберем с тия батковци".

   Доброто е заразно
  19. 19 Профил на cup_of_tea
   cup_of_tea
   Рейтинг: 616 Весело

   Парите са им важни, няма как.

  20. 20 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
   Натътрузен десебар, слуга на БСП
   Рейтинг: 1061 Любопитно

   "Без да напуска Реформаторския блок, ДСБ ще търси широк съюз с още партии против управлението"

   ХАХАХАХАХХХ... ще търси още партии (Дончева, Кадиев) с които да е срещу управлението, в което е Реформаторския блок. Част от който е ДСБ. Аз ли съм луд, те ли...

   То бива гърчене ама днес десебарите надминаха себе си

   Няма шики-мики.
  21. 21 Профил на gbj06554106
   gbj06554106
   Рейтинг: 561 Разстроено

   Без да напуска Реформаторския блок, ДСБ ще търси широк съюз с още партии против управлението

   Боже, шизофреничната мъка продължава.....

  22. 22 Профил на ihu03490665
   ihu03490665
   Рейтинг: 229 Весело

   Шизофренията се задълбочава.Ама така е това е дясна партия-без Костов,с овации за Танчето Дончева и освиркват Зеленогорски,о ли привиждам опозиционната му коалиция на Раданчо с БСП,ДПС,Танчето и де се има някои ДС.

  23. 23 Профил на seor
   seor
   Рейтинг: 0 Неутрално

   Браво, Кънев! Все повече ми харесваш!

  24. 24 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
   Натътрузен десебар, слуга на БСП
   Рейтинг: 1061 Любопитно

   Радан трикаджия ли е или да

   После Лукарски ви бил крив, Вълчев ви бил крив, Кунева ви била крива

   Няма шики-мики.
  25. 25 Профил на АзКлавдия
   АзКлавдия
   Рейтинг: 948 Весело

   До коментар [#17] от "mr.lottalove.":

   Те може би мнозина скришом и помежду си не искат партийният им форум да се открива точно от Татяна Дончева, но им се наложи бурно да ръкопляскат? Че те на нея повече й се радваха, отколкото на всеки друг от изказалите се.
   За експеримент трябваше да влезе Антон Кутев в някакъв момент... просто за да се види реакцията.

   Доброто е заразно
  26. 26 Профил на роджър
   роджър
   Рейтинг: 893 Неутрално

   Кънев приключи с политиката ... не че изобщо е почвал, де
   ДСБ също, струва ми се ...

   https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
  27. 27 Профил на Ghost
   Ghost
   Рейтинг: 1059 Гневно

   Е, не може и х*я до края, и душата в рая ...!!!

   Форумът е в будна кома...
  28. 28 Профил на ihu03490665
   ihu03490665
   Рейтинг: 229 Весело

   До коментар [#10] от "Защо да се регистрирам?":

   Той беше там бе им му пляскаха-Таня Дончева

  29. 29 Профил на Judjuk
   Judjuk
   Рейтинг: 3185 Неутрално

   Ми той човека обясни, ма кой да внимава. Оставан в РБ, за да ползват нейния ресурс, с цел постигане на целите и задачите, които си поставя конференцията. Че е сложно, сложно е, че е рисковано, рисковано е. Но кое е по-лесно? Да се изолират 4-5 депутати и да четат вестници до изборите. Дали тази позиция е правилната, ще разберете по реакцията на Боко.

  30. 30 Профил на Катерина Стоева
   Катерина Стоева
   Рейтинг: 388 Неутрално

   кънев имаше два пътя - излизане от бутафорната, провалила се напълно и на практика несъществуваща формация рб, и лидер на истинска опозиция, или играещ си на бунтовник конформист, самозакопаващ се с пропастта между думи и действия - избра втория, и много скоро ще е просто никой.

  31. 31 Профил на carmello
   carmello
   Рейтинг: 762 Гневно

   глупости, РБ няма да го бъде, не знам кой се заблуждава, и не разбирам Радан

  32. 32 Профил на Hafen der Wahrheit
   Hafen der Wahrheit
   Рейтинг: 340 Неутрално

   Хем в, хем нов ШИРОК съюз. Сега нали има предложение и затворниците да гласуват, може с тях да се съюзят. И с клубът на активният алкохолик Карлуково!
   Вместо да работят активно по неотложни проблеми, той /те си играят на съюзчета и партийки. Раданче е не повече от разеденител на дясното и той виновен да няма силно такова!

   Да направиш добро е толкова лесно- просто се усмихни!
  33. 33 Профил на niksan1
   niksan1
   Рейтинг: 2181 Неутрално   Радане, още преди няколко месеца те призовах да вземеш ДСБ и да напуснеш, не само РБ, но и парламента . Не скривам, че очаквах много повече от теб ! Ти и хората около тебе предприехте полу-мерки, а те ще доведат до полу-резултати ...
   Жалко, много жалко ... !

   Без ДС - ченгета! Лустрация!
  34. 34 Профил на ЗаНиЗа
   ЗаНиЗа
   Рейтинг: 2941 Неутрално

   "ще направи последно усилие да убеди останалите лидери в коалицията" - само ще загубят, а "лидерите" ще спечелят, поне от времето, през което ще бъдат "агитирани".

   Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
  35. 35 Профил на АзКлавдия
   АзКлавдия
   Рейтинг: 948 Неутрално

   До коментар [#30] от "Катерина Стоева":

   Без в никакъв случай да защитавам (точно пък аз) Кънев, решението беше подложено на гласуване и въпреки левашката организация и броене, ясно се видя подкрепата.

   Доброто е заразно
  36. 36 Профил на mr.lottalove.
   mr.lottalove.
   Рейтинг: 1225 Весело

   До коментар [#25] от "dogwoman":

   В този ред на мисли, те между тях си, вътрепартийному, може и да харесват Боко, знам ли, ама за пред хората са праят на противници.

   Викам да не вярваме кво говорят по медии и телевизии ми да питаме Роси за верната информация от кухнята за всяко нещо!

   В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
  37. 37
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  38. 38 Профил на За да останат ХОРА в България.
   За да останат ХОРА в България.
   Рейтинг: 727 Неутрално

   ДСБ Шизофрения ... нищо ново под слънцето..

  39. 39 Профил на За да останат ХОРА в България.
   За да останат ХОРА в България.
   Рейтинг: 727 Неутрално

   "Децата на капитан костов "

  40. 40 Профил на Stewie
   Stewie
   Рейтинг: 927 Весело

   за съжаление милиционерите ще имат основателен повод да празнуват тази вечер ,промяна няма да има ,да живее стабилноста !

  41. 41 Профил на stonedridah1
   stonedridah1
   Рейтинг: 526 Неутрално

   пфу

   Ти за мен си Мики Маус!
  42. 42 Профил на ostin22
   ostin22
   Рейтинг: 677 Неутрално

   В превод: Без да изпуска кокала Дсб иска втори..

   There is no way to happiness, happiness is the way!
  43. 43 Профил на xhi13317223
   xhi13317223
   Рейтинг: 846 Неутрално

   Това решение изглежда като тактическо печелене на време, организирано отстъпление... Големият риск е как ще бъде разбрано от твърдите десебари - вече се виждат реакциите им по този повод под тази и другите статии.

  44. 44 Профил на z.123.c.976.9
   z.123.c.976.9
   Рейтинг: 616 Неутрално

   Довечера Радан ще качи във фейса песента на ФСБ "Пак ще се прегърнем", с посвещение на старите си дружки Меглена и Божидар :

   Мен ми стига.
   Ти си тук.
   Имаш още мойто рамо.
   Стига ми, че без звук
   пак се прегръщаме.

   Тичам, блъскат се в нас
   думи, погледи.
   Никой и днес не разбра
   как сега се завръщаме.

   Колко улици със теб извървяхме
   под небе и липи
   пак да се намерим,
   пак да се прегърнем
   завинаги.

   Как един без друг сме живяли
   в този свят от бетон и стъкло,
   мъдър свят,
   в който всеки със вик се е раждал
   и очаква до днес любовта си.

   Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
  45. 45 Профил на ihu03490665
   ihu03490665
   Рейтинг: 229 Неутрално

   До коментар [#32] от "Hafen der Wahrheit":

   Ма те са си партиика никога не са били значими в аогея си стигнаха 5% сега са зад Светльо Витков който все пак хваща 1.3% ,а те са към 0.9-1%

  46. 46 Профил на Virgin
   Virgin
   Рейтинг: 727 Неутрално
  47. 47 Профил на pro_bono
   pro_bono
   Рейтинг: 391 Неутрално

   Доста гарвани грачат в този форум,значи сме на правилен път.

  48. 48
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  49. 49 Профил на Hafen der Wahrheit
   Hafen der Wahrheit
   Рейтинг: 340 Неутрално

   До коментар [#30] от "Катерина Стоева":
   "... кънев имаше два пътя". Кънев имаше, не път а магистрала, когато имаше доверието на ББ, но оказа положението. Тогава трябваше, освен като градивен коректив, да трупа опит в политиката, да гради структури в страната. И като дойдат следващите избори да излезе по- силен от всякога.

   Да направиш добро е толкова лесно- просто се усмихни!
  50. 50 Профил на True Detective
   True Detective
   Рейтинг: 471 Неутрално

   Гражданският съвет да се яви самостоятелно на избори, аз ще гласувам за тях!

  51. 51
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  52. 52 Профил на mr.lottalove.
   mr.lottalove.
   Рейтинг: 1225 Любопитно

   До коментар [#48] от "На баир лозе":

   Ма верно ли, че гласували повече хора, отколкото делегати имало?

   В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
  53. 53 Профил на Дундурук
   Дундурук
   Рейтинг: 421 Неутрално

   Тамън почнах да им симпатизирам и са .....

  54. 54 Профил на navy
   navy
   Рейтинг: 886 Неутрално

   Според мен сега беше момента да се обясни / на собствените членове и на такива като мен / за чий х.. влязоха първо в завера с Червената кукувица ,а след това извадиха герберите-победители от безизходицата и необходимостта да направят явно съглашение и коалиция с ДПС / каквато всъщност сега има но неявна/ ,като ги легитимираха в някаква си уж реформаторска коалиция.
   Да кажат на висок глас ,че са направили голяма грешка и да се извинят на тези свои членове и симпатизанти.А те щели все още да опитват да променят клиентелистите /Габонската принцеса и Лукчо/ вътре в РБ.
   Все едно да местиш гробище -помощ отвътре никаква.
   Умението да признаеш грешка и да се извиниш е страшно важно за хора ,които искат да са добри политици и за мен е голямо разочарование да не го видя в ДСБ.

   Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
  55. 55 Профил на shileto
   shileto
   Рейтинг: 1114 Неутрално

   До коментар [#47] от "pro_bono":
   Правилния път, и той е?

  56. 56 Профил на manu_chao
   manu_chao
   Рейтинг: 561 Неутрално

   До коментар [#48] от "На баир лозе":

   Като един изпечен чалгар - намери подходящата песен за поздрав.
   Все пак собственика на "Пайнер" е в мутренската партия.

  57. 57 Профил на True Detective
   True Detective
   Рейтинг: 471 Неутрално

   [quote#53:"Дундурук"]Тамън почнах да им симпатизирам и са .....[/quote]
   и аз така. моного бързо ме отрезвиха

  58. 58 Профил на Time is on my side
   Time is on my side
   Рейтинг: 1705 Неутрално

   До коментар [#52] от "mr.lottalove.":

   Да. Наложи се Наско Генерала да им покаже правия път. Около час им трябваше да си признаят, че гласувалите са със 100 повече от тези с право на глас - 715 души.

   “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
  59. 59 Профил на Дундурук
   Дундурук
   Рейтинг: 421 Неутрално

   [quote#49:"Hafen der Wahrheit"] Тогава трябваше, освен като градивен коректив, да трупа опит в политиката, да гради структури в страната.[/quote]

   Когато си във властта на се градят хубави структури, защото се привлича само човешки боклук, който иска да е във властта. Партия се гради с идеи, а не с интереси.

  60. 60 Профил на Сахаров
   Сахаров
   Рейтинг: 310 Неутрално

   Разочарован съм! Успех в борбата с шизофренията

   I shave with Occam's razor
  61. 61 Профил на dobrich
   dobrich
   Рейтинг: 1280 Весело

   До коментар [#49] от "Hafen der Wahrheit":
   До коментар [#51] от "Ани":
   До коментар [#50] от "True Detective":
   До коментар [#48] от "На баир лозе":
   До коментар [#45] от "ihu03490665":
   Ся на вас герберти - комунета и потомци на кочияшите на Бкп трябва да ви е ясно че сте пътници!!!!

  62. 62 Профил на Time is on my side
   Time is on my side
   Рейтинг: 1705 Весело

   До коментар [#56] от "manu_chao":
   Не знаех, че Пайнера е от ДСБ. Ноо съжалявам.

   “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
  63. 63 Профил на zle_platen_trol
   zle_platen_trol
   Рейтинг: 458 Гневно

   Значи ще борим управлението, като част от управляващата коалиция. Радане, Радане, продажнико, като си помисля, че заради теб си плюх на фасона и гласувах за РБ... Явно лапаницата е голяма и твърде изкушаваща.

  64. 64 Профил на lutece
   lutece
   Рейтинг: 229 Неутрално

   Службогонци от ДСБ ще подкрепят службогонците Кунева, Зеленогорски и компания

  65. 65 Профил на ihu03490665
   ihu03490665
   Рейтинг: 229 Весело

   До коментар [#50] от "True Detective":

   За кой там бре за Гроздан дет ако го проверят данъчните ще ходи на прокуор или за Трайчо друг виден честен човечец

  66. 66 Профил на Time is on my side
   Time is on my side
   Рейтинг: 1705 Весело

   До коментар [#61] от "dobrich":

   То и ти си пътник, ама от една друга гледна точка, така да са кажи... "Общочовешка" й викат, ако изобщо сте чували лилявите таквиз неща, нда...

   “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
  67. 67 Профил на Petak
   Petak
   Рейтинг: 561 Неутрално

   Без да напуска правителството РБ е в опозиция и без да напуска РБ ще търси нови съюзници срещу управлението, в което е и РБ? Освен и аз да си сложа цици - ей така, за всеки случай - знае ли човек от къде ще му излезе късмета.

  68. 68
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  69. 69 Профил на Stewie
   Stewie
   Рейтинг: 927 Любопитно

   радан за втори път не се вслуша в гласът на избирателите си ,първият път като се коалира с герб ,и сега като остави дсб в един доказано провален и неефективен проект като рб ,трети път едва ли ще има

  70. 70 Профил на dobrich
   dobrich
   Рейтинг: 1280 Весело

   [quote#66:"На баир лозе"]ти си пътник[/quote]
   хехехехехе Как позна По половин година пътувам извън страната през последните години

  71. 71 Профил на True Detective
   True Detective
   Рейтинг: 471 Неутрално

   [quote#65:"ihu03490665"]За кой там бре за Гроздан дет ако го проверят данъчните ще ходи на прокуор или за Трайчо друг виден честен човечец [/quote]
   Ако гопроверяли...ми теб ако те проверят къде ще ходиш?!?!
   Съдя за хората по делата им, а не ако не занм кво щял да стане.
   Ако баце го порверят истински прокурори къде ще иде?
   Поради липса на ярки цветя се радваме ина скромни цветенца...така е . н ащо годе приемливи и честни.

  72. 72 Профил на Долен лев педал
   Долен лев педал
   Рейтинг: 229 Любопитно

   Политиката на другаря Радан Кънев е правилна!
   Той ще търси широк съюз,и дълбоки реформи!

   Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
  73. 73 Профил на bullshit
   bullshit
   Рейтинг: 229 Неутрално

   Съжалявам Радане аз за Кунева и Лекарски не мога да гласувам повече.Същото все едно до гласувам за герб и дпс.Но ти ги убеждавай ,може и да преживеят катарзис,също като при управлението с герб.Голяма грешка.Нямаш представа колко загубихте.Аз загубих всяка надежда ,че в България нещо може да се промени и вече не толкова млад мисля да се "спасявам"в някоя по демократична страна.Така както направиха много мои по далновидни приятели.Тук положението е"надежда всяка оставете.

   Публикувано през m.dnevnik.bg

  74. 74 Профил на biss Mark
   biss Mark
   Рейтинг: 1411 Разстроено

   С болка ще кажа, че ако в ДСБ не се намерят достойни хора да поискат оставката на Радан Кънев ще ме загубят като избирател. Не се сещам за по-слаб политик от него.

   Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
  75. 75 Профил на manu_chao
   manu_chao
   Рейтинг: 561 Неутрално

   До коментар [#62] от "На баир лозе":


   [quote#62:"На баир лозе"]Не знаех, че Пайнера е от ДСБ. Ноо съжалявам.[/quote]

   Лъжеш като баш-мутрата! Пайнера е гербераст.
   Ето фактите:

   "Това заяви тази сутрин собственикът на "Планета" инж. Митко Димитров в интервю за Би Ти Ви по повод коментарите на новината, че "Пайнер Медиа", собственик на ТВ "Планета", е спечелил безвъзмездно финансиране от 1,9 млн. лв. по ОП "Конкурентоспособност" за модернизация на оборудването си.
   По повод изказани съмнения, че получава европарите неслучайно, тъй като е член на ГЕРБ, собственикът на "Пайнер" заяви, че не е ползвал никакви протекции в този случай и в каквото и да е друго нещо изобщо в бизнеса си."

   http://www.vesti.bg/bulgaria/pajnera-gotov-sym-da-se-otkazha-ot-tezi-pari-5444511

  76. 76 Профил на pro_bono
   pro_bono
   Рейтинг: 391 Неутрално

   До коментар [#55] от "Хайлето":

   Борба с мутрите окупирали властта и съда.Борба за ограмотяване на младото поколение.Борба за спечелване на гражданската съвест.Борба за връщане на българите в България.Борба за промяна.Поне погледнете към съседите ни от север.Те го проумяха и имат вече резултати.

  77. 77
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  78. 78 Профил на Time is on my side
   Time is on my side
   Рейтинг: 1705 Любопитно

   До коментар [#75] от "manu_chao":

   Не, не лъжа, бе бате... Само ина партия на мутри знам и ти я казах коя е. А Пайнера ни го знам, ни го познавам, ни ме интересува за кого гласува. Колкото до песента търсих една песен на Лили Иванова с, подходящото за случая, заглавие "Цирк", но не я намерих.

   “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
  79. 79 Профил на не на безразличието
   не на безразличието
   Рейтинг: 1045 Любопитно

   герберастията ликува...а защо ли не се радвате толкова на баце глупостите и бисерите а на речта на кънев?

   'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
  80. 80 Профил на shileto
   shileto
   Рейтинг: 1114 Неутрално

   До коментар [#76] от "pro_bono":
   Това кой ще го осъществи, Дончева или Кадиев рамо до рамо с Радан? Глупости, вярваш ли си?

  81. 81 Профил на znayko84
   znayko84
   Рейтинг: 646 Любопитно

   Сори Майкъл, но така не става. Като придатък на ГЕРБ се видя, че нищо не може да се направи. Оставането в РБ не носи нищо. Много слаб ход.

  82. 82 Профил на Голямото прочистване
   Голямото прочистване
   Рейтинг: 284 Неутрално

   Кой им обръща внимание на тея, които са с общо взето 2- 3 % народен вот и то до следващите избори, когато ще изчезнат напълно.

  83. 83 Профил на Реми
   Реми
   Рейтинг: 715 Неутрално

   Започвам да си мисля, че Костов умишлено е избрал антиполитика Радан, за да даде индиректно рамо на ГЕРБ. Няма начин да се е надал, че този индивид би могъл да направи нещо друго с ДСБ, освен да я запрати в канала.

   Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
  84. 84 Профил на Ивайло
   Ивайло
   Рейтинг: 450 Неутрално

   И без оставката на 7те областни управители, двамата вице министри и един министър, ДСБ още ще ни убеждава, че е в опозиция

  85. 85 Профил на Time is on my side
   Time is on my side
   Рейтинг: 1705 Весело

   До коментар [#70] от "dobrich":

   Е, и аз "извън страната" имах предвид, ама... много нагоре някак си.

   “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
  86. 86 Профил на acd30520326
   acd30520326
   Рейтинг: 616 Неутрално

   Помните ли колко пъти се обърна наопаки, превъртя, подскочи, направи пируети, излъга ...това недоразумение, наричащо се "демократ и реформатор"?! Кой може да го вземе за сериозен политик и да му възлага задачи и надежди?!

   "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
  87. 87 Профил на pro_bono
   pro_bono
   Рейтинг: 391 Неутрално

   Ами ти в какво вярваш моето момче?В мутрите?В мафиотите?Или може би в ония рязаните?

  88. 88
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  89. 89 Профил на Роси
   Роси
   Рейтинг: 7650 Неутрално

   До коментар [#1] от "442":
   Можеше,ако държавата не се казваше България и населението се състоеше от граждани.

  90. 90 Профил на Time is on my side
   Time is on my side
   Рейтинг: 1705 Весело

   [quote#83:"достатъчно"]Костов умишлено е избрал антиполитика Радан, за да даде индиректно рамо на ГЕРБ. [/quote]
   Нали?! Дай си ръката!
   Абсолютно вярно е! Лозан, Радан, Ристю и даже Гроздан са ВСЕ наши хора! Хип-хип, ура! Да живее подвластната на ГЕРБ партия ДСб!

   “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
  91. 91
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  92. 92 Профил на Реми
   Реми
   Рейтинг: 715 Неутрално

   До коментар [#82] от "jovanoty":

   Имат някакво гладно икономическо лоби, дето иска да папка. Явно са малко, но държат някоя и друга медиа и се скъсаха да ни го пробутват. В какви ли не теории на конспирацията се опитват да ни вкарат вече няколко месеца. Това е обидно за интелекта ми.

   Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
  93. 93 Профил на proizvoditel
   proizvoditel
   Рейтинг: 818 Неутрално

   Жалко Радане. Показа, че матр"яла и в ДСБ е като този в ГЕРБ. Мислех, че някой ще те вразуми, че ще тръгне срещу течението... Когато каза излизаме от РБ - всички те подкрепиха. Беше принципно, смело и честни. Днес като каза няма да излизаме - пак те подкрепиха. Кво се промени - единственото дето се случи е забраната за дивото къмпингуване и приравняването му на най-тежките престъпления в тази държава. Нама друга причина за да се върнеш отново на трапезата. Много са послушни твоите умни.

  94. 94 Профил на Реми
   Реми
   Рейтинг: 715 Неутрално

   [quote#91:"ret"]Не поканили Москов,[/quote]
   Наистина ли не са го поканили?!

   Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
  95. 95 Профил на acd30520326
   acd30520326
   Рейтинг: 616 Неутрално

   До коментар [#83] от "достатъчно":

   Не си мислете, че ТОЙ не греши радан е поредната МУ грешка! Сигурно много надежди е имал за него

   "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
  96. 96 Профил на Дон Кихот
   Дон Кихот
   Рейтинг: 2728 Весело

   ...което и трябваше да се докаже. Какъв триумф на автентично дясното! Предоставя му се уникален шанс- от отпадъчния материал на агонизиращите партийки на политическото бунище да спретне читав, мощен и конкурентноспособен десен проект. Това си е апостолска задача, но болшевиките са се справяли и с по-трудни-например, навреме да измъкнат парите си от КТБ.
   С една дума-позор,братче! С какви очи утре ще гледат хората? Неам думи, дори в най-лошите варианти не съм предвиждал такова падение. Но, сель ави!

  97. 97
   ****

   Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  98. 98 Профил на shileto
   shileto
   Рейтинг: 1114 Неутрално

   До коментар [#87] от "pro_bono":
   Първо не съм ти момче, второ обръщаш темата и показва нивото ти, типичен невъзпитан костомолец

  99. 99 Профил на dobrich
   dobrich
   Рейтинг: 1280 Весело

   [quote#86:"Ани"]Помните ли колко пъти се обърна наопаки, превъртя, подскочи, направи пируети, излъга [/quote]
   Боко ли имаш в пред вид?

  100. 100 Профил на mr.lottalove.
   mr.lottalove.
   Рейтинг: 1225 Весело

   [quote#83:"достатъчно"]Започвам да си мисля, че Костов умишлено е избрал антиполитика Радан, за да даде индиректно рамо на ГЕРБ. [/quote]

   Хахах, аз за тия неща предлагам да питаме Росито, щот се оказва , че помежду им нещата били други! Трикчета!

   Може да обичат Боко помежду си!

   В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
  За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
  С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK