БСП обяви за своя водеща кауза преодоляване на капитализма

Снимката е първомайски протестен митинг-шествие на БСП

© Анелия Николова

Снимката е първомайски протестен митинг-шествие на БСПВодеща кауза на БСП от самото й създаване досега е преодоляване на капитализма и постигане на социалистическо преобразуване на българското общество, а също и отстояване на мира. Това е записано в проекта на декларация "125 години БСП", който беше одобрен днес от Националният съвет на партията. В документа са залегнали основните характеристики на партията, се казва в съобщение от пресцентъра на партията.


Според декларацията БСП е партия на хората на труда, свързана със съдбата на България, която през различни периоди е съчетавало съпротивата и съзиданието. "БСП се обявява твърдо срещу експлоатацията, дискриминацията, диктатурата и фашизма", се казва още в документа.


В декларацията на левицата се заявява, че БСП винаги е била републиканска партия, преживяла е много преходи, но не е преходна партия.
"Призванието на БСП днес, като лява национална партия, е да гарантира достоен живот на всеки, без унизяващ недоимък и страх за утрешния ден, да модернизира икономиката на страната и да отстоява българските интереси", се казва още в декларацията "125 години БСП".


Националният съвет възложи на работната група по подготовка на документа да прецени направените предложения за редакция. След това текстът да се предостави на общинските партийни организации във връзка с предстоящите конференции и общи събрания по места.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK