Колко струва охраната на Ахмед Доган от НСО е класифицирана информация

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган

© Цветелина Белутова, Капитал

Почетният лидер на ДПС Ахмед ДоганКолко струва охраната на почетния председател на ДПС Ахмед Доган от НСО е класифицирана информация и не може да бъде огласявана.


Отговорите на въпросите дали има решение за осигуряване на охрана на Доган, след като той вече не е депутат; по кой ред евентуално е взето това решение (по Закона за НСО или по Правилника за устройсто и дейността на НСО); какъв е видът на охраната и какво е основанието за поставянето й са класифицирана информация и са със секретен гриф за сигурност.


Това се разбира от отговора на началника на Националната служба за охрана (НСО) Ангел Антонов на няколко въпроса на "Дневник" отправени по Закона за достъп до обществена информация. Преди време "засекретена" се оказа и информацията за гардовете на Лютви Местан.
Единственото, което може да бъде съобщено е откога е решението Доган да има охрана от НСО - 14 юли 2009 година.


Почетният председател на ДПС беше народен представител в 41-вото Народно събрание (2009-2013 г.). Преди време бившият шеф на службата ген. Димитър Димитров отказа да даде информация за това на какво основание Доган е с държавна охрана отново с мотив, че такива данни са секретни.


НСО не може да разгласява информация, с която се разкриват данни относно оперативната й работа, пишат от службата, като оттам уточняват, че разходите за охрана на охраняваните лице са за сметка на бюджета на НСО. От службата не могат да разпространяват информация за предоставена охрана: субекти на застрашеност; степен на застрашеност; вид, обхват и времетраене на охраната; изменение или прекратяване на охраната, пише още в отговора на началника на службата.


От началото на ноември 2015 г. действа Законът за Националната служба за охрана. Преди влизането му в сила, решенията за поставяне, изменение или сваляне на охрана на конкретни хора, са се вземали от комисия, избрана от президента на основание Правилника за устройството и дейността на НСО. Нов правилник все още не е приет, като крайната дата за това е 1 май 2016 година - шест месеца след влизането в сила на новия закон.


Никъде обаче в Закона за НСО или действащия преди това правилник не е записано, че решенията на комисията са класифицирана информация.


В отговора си началникът на НСО препраща към Закона за защита на класифицираната информация (ЗЗКИ), където са описани нивата на сигурност на информацията и съответният гриф. А дали един документ е класифицирана информация зависи от неговите автори, които поставят грифа за сигурност. В случая това е комисията към НСО, а документът са нейните решения, обясниха преди време пред "Дневник" от Държавната комисия за сигурност на информацията.


Според старата уредба може да се сложи охрана на лица, които не са депуатти, с решение на Министерския съвет. Закона за НСО е по-подробен за такава хипотеза и казва: "Други лица, свързани с националната сигурност, посегателството спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в Републиката." Преди влизането на Закона за НСО в сила охрана на депутати и други се е осигурявала при "повишена степен на застрашеност". Законът за НСО регламентира тази хипотеза като "конкретна застрашеност на лицето в мирно време".


Тя се определя с решение на комисията по чл 23 от закона, която избира и вида, обхвата и срока й. Комисията се състои от председател - началника на НСО, и членове: председателя на ДАНС и главния сектерат на МВР. При необходимост след решение на комисията в работата й участват като членове ръководителите на Служба "Военна информация" и на Държавна агенция "Разузнаване", обяснява в отговора си Антонов.


Бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай в телевизионно предаване преди време коментира т.нар. Сараи в Бояна, които по думите му били предоставени на Доган. Той зададе и въпроса кой плаща за тях и охраната. "Дневник" попита дали НСО заплаща режийните разходи на къщата в Бояна на ул. "Стар Беловодски път" 46. Отговорът бе, че службата "не заплаща и не е заплащала режийни разходи на посочения обект".

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Според националността си най-много са задържаните граждани от Ирак, а най-малко от Сирия....
  Без коментар!

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 3. 3 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#2] от "bohr":

  +++

  А и политкоректните ни институции са объркани методологично - дали агенцията за БЕЖАНЦИТЕ да регистрира и МИГРАНТИТЕ или не Вижда се, че дори тук в новината цари объркване някакво.

 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8386 Неутрално

  Не са публикували,защото не знаят колко влизат и колко излизат.Иначе,по думите на Борисов,пазим идеално.

 5. 5 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 965 Неутрално

  1 241 е общият брой задържани мигранти през януари на територията на България.
  --------------------------------
  Ако наистина са само толкова, не е толкова зле. Засега де..

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 6. 6 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Весело

  БНБ два дена си оправяха достъпа до базата данни с валутните курсове! Проработи преди малко. Изобщо калинките са се събудили от зимен сън и са плъзнали навсякъде!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 7. 7 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#4] от "Роси":

  На мен ми казаха, че ако влязат трима, няма да има никой, понеже в момента излезлите били повече!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 8. 8 Профил на it
  it
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Повече са излезли, отколкото са влезли, т.е. мигрантите в страната са отрицателно число!

 9. 9 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Че защо да публикуват данните? Кому пука? Пък и според МВР "сигурно много време трябва да се качат данните"! Сигурно авторът на това перфектно изказване смята качването за съизмеримо по трудност с изкачването на Еверест! Видно е, че ни трябва чисто ново МВР, с чисто нови кадри!

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 10. 10 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Дневник, като казвате а, кажете и б. Според данните около 700 и... са афганистанци, около 300 иракчани и малко над сто са сирийците. Това е съотношението въобще при пришълците. Много неудобни данни за "сирийската" криза. Нещо което, ама никак не отговаря на теориите на високопоставените. Сирийците ще се окаже че само 1/10 от масите които прииждат. Затова Европа се намира в чудо и се чуди къде да се почеше. Това не е сирийска криза, това не са хора, които бягат от война,това е контролирано изселение, стига манипулации, стига лъжи.

 11. 11 Профил на alderweireld
  alderweireld
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#10] от "baxter":

  FYI, в Афганистан продължава да се води гражданска война.
  Или това не ви го спускат като опорна точка?

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 13. 13 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#11] от "alderweireld"

  Точно така, "граждански" войни се водят в Афганистан, пакистан, Северна и Централна Африка, Йемен, Ирак, Либия и къде ли още не. В твоите упорни точки сличайно да просветва въпроса, защо тогава въпросната криза се нарича сирийска.

 14. 14 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#12] от "bohr":

  Тази женица говори за мултикултура, за Европа и подобни глупости. Защо Израел, който е най потърпевш от тази " култура", тъй да се каже, са в перманентна криза с чудатостите й. Таквиз лелки нека си говорят, а приказката за мултикултура си е просто приказка, особено когато става въпрос не за култура, а за религия и начин на живот, който не признава други такъва.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 16. 16 Профил на alderweireld
  alderweireld
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#13] от "baxter":

  Опора, таваришч, с О. А кризата се нарича "бежанска", може би по руските ти медии е сирийска, не знам.

 17. 17 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#16] от "alderweireld":

  Не говоря за опорните ти точки, които те държат в разчекнато състояние, а за Упорната ти точка, тази която стои най близко пред очите ти. В тази точица не проблясва ли въпросчето, защо Европа продължава да нарича кризата сирийска, защо не е в състояние да вземе адекватно решение, защо вече една по една държавите членки бият кабаните, всяка от своята камбанария. Ама на таквиз кат теб, нищо не им светка, застъпили опорните точки на които са ги нахендрили, се чудят как да пазят равновесие.

 18. 18 Профил на pensioner1945
  pensioner1945
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Заплатите на десетки хиляди евро-бюрократи зависят от бежанците.
  Никой не смята да се бори с тях, всичко е цирк.

 19. 19 Профил на alderweireld
  alderweireld
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#17] от "baxter":

  Пиша ти бавно, щото явно не можеш да четеш, тролче... НАВСЯКЪДЕ в ЕВРОПА се говори за "БЕЖАНСКА" криза. Значи, цък на линка и виж как я нарича ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ - http://ec.europa.eu/echo/refugee-crisis_en

  "The EU, together with its Member States, is a leading donor of humanitarian aid in all the major countries and regions, from where refugees currently arriving to the EU originate. This includes Syria, Iraq, Afghanistan, Pakistan, the Horn of Africa and the Sahel."

  A "една по една държавите членки" започват да НАМИРАТ РЕШЕНИЯ. Проблемът обаче са нацистки мурзилки като теб -
  http://www.theguardian.com/commentisfree/2016/feb/25/racist-backlash-against-refugees-greece-real-crisis-europe

  Извинявам се, че ги нямам на руски, че явно само такъв език разбираш

 20. 20 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#19] от "alderweireld":

  И тъй като явно едно си баба знае, а друго си бае, трольо, въпреки пе вече няма как да бъдат скривани фактите, официална Европа продължава да говори за сирийска и бежанска криза, въпреки че по правилно е да бъде наречена ислямска пришълска, турско-саудитска криза. Това че официалните институции продължават да манипулират общественото мнение, че кризата е започнала от Сирия, а не например от Ирак, Либия, Афганистан или Мали, говори за меко казано дебелооко офлянкване. Пришълската беше предизвикана от гузна съвест, Меркел е най добрия пример, Оланд не по малко. И ако не се поставят картите на масата, а се разказват само приказки за псевдохуманизъм и дрън дрън подобни хуманности, които нямат нищо общо с истината, няма да има решение. Тези хора вървят контролирано, това са платени наемници и никой от тях не е бежанец

 21. 21 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#19] от "alderweireld":

  Трольо, ти знаеш ли, че сирийци, които от десетки години живеят в България, някои от тях с български съпруги, деца, имоти, заминаха за Швеция и Германия, представяйки се за нещастни бежанци и вече получават помощи и живеят там. Знаеш ли, че в голямата си част от арабите, които са уж бежанци от години живеят в Турция и също се пишат за бежанци. После всичките тези тунизийци, алжирци, мароканци, либийци, афганистанци, пакистанци, нигерийци, малийци и подобни как са влезнали в Турция? Като туристи. Може би с покани. Същите те се поемат от ердогановата армия от трафиканти и се представят за бежанци. Срещу това Турция получава пари, праща ги в Европа, сега се договори да и се връщат и отново да ги пусне в оборот. За това всички са без документи. А между тях има и престъпници, джихадисти, убийци. И такива философи, с промити мозъци кат теб, повтарят като папагали туй, което им се вменява.

 22. 22 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#10] от "baxter":

  Всъщност четох някаква статистика, че като цяло под 20% от мигрантите са сирийци, но това не трябва да се казва, защото проваля опорната точка, че Путин е виновен за вълната от миранти.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 23. 23 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#22] от "tribiri":

  Путин си играе неговата игра, при това много успешно.но има неща, които се толерират от Европа и е трудно да се разбере защо, и най-вепе защото е против собствените и интереси. В над сто държави работят офиси спонсорирани от САрабия и Катар и управлявани от Турция, за набиране на джихадисти и мигранти. В официални сайтове се рекламира дейността им. Какъв е проблемът на Европа. Решението е повече от просто. Затварят се границите, връщат се гризачите успяли да се промъкнат на европейска земя на Турция и от там, тя да си ги връща от където си ги е събрала. Да видим тогава, дали няма се реши проблема. Но кой и защо създаде проблема и защо не желае да го реши. Меркел и Оланд. Всичките квоти и простотии са техни измишльотини. Кой и с какво ги държи в тази зависимост, в която вкарват и цяла Европа?

 24. 24 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1993 Неутрално

  Бившето 5-о управление на ДС пази агента на ДС тайно от тези, които плащат масрафа.

 25. 25 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#8] от "it":

  зле сте с математиката. то и умиращите българи са повече от родените... но все още не сме отрицателно число. има върху какво да поработи народната власт

  Birds of a feather flock together.
 26. 26 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1280 Весело

  ! Алоу Дневник до пост 23 коментарите са от друга статия.
  Та по темата:

  В качеството му като какъв НСО охранява Доган ефенди ?

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 27. 27 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Лицето Ахмед Демир Доган е преекспонирано от българските медии. Той далече не това, за което го представят. Или той се саморекламира....Българското задкулисие го използва за да оправдава свои престъпни действия и бездействия. Доган е приел ролята на боксова круша по нареждане на своите ментори от ДС и КГБ.

 28. 28 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  НСО = УБО /бивш./ Това е положението... Боко е поредния пирон в ковчега...

 29. 29 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 464 Неутрално

  За НСО всичко е класифицирана информация. Тая смотана служба, която не прави нищо друго, освен да гълта пари и да нарушава законите по пътищата и къде ли не другаде, живее само от тайна. Когато НСО каже "Тайна е!", разбирайте "Срамно е!"

 30. 30 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Дневник, оплескахте нещо - под една статия дойдоха коментари ит друга.

 31. 31 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1303 Весело

  "Колко струва охраната на Ахмед Доган от НСО е класифицирана информация"

  В България всичко е класифицирана информация - дори и размерът на моята пенсия и заплатата на жената!!!!

 32. 32 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Добре дошли в Булгаристан.

 33. 33 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1080 Любопитно

  Интересно не само на Доган, колко плащаме като цяло за охрана (освен охранване) на всички депутати и сродните им..

  Fail with honour then succeed by fraud
 34. 34 Профил на briton
  briton
  Рейтинг: 440 Неутрално

  По това ще ги познаем, че всички са в кюпа. Няма ли накой доблестта да излезе и да каже на какво основание се охранява този хрантутник? Ако има резон, съм сигурен, че хората ще разберем. Но начина, по който се потулва всичко говори или по-скоро не говори, а показва голяма "мръсотия".

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Бойко е зависим
 35. 35 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Ако парите, дадени през тези години за охраната на Доган, биха стигнали за лекуването на няколко болни деца, мисля би било по-добро разходване на държавни средства.

 36. 36 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 881 Весело

  До коментар [#31] от "Дедо Либен":


  [quote#31:"Дедо Либен"]В България всичко е класифицирана информация - дори и размерът на моята пенсия ....... [/quote]

  Ама това е да не ни се смеят папуасите от Нова Гвинея!

  Да разлая троловете!!
 37. 37 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1022 Разстроено

  620 години /1396 - 2016 г./ руско турска мъгла се стеле в България !

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 38. 38 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 881 Неутрално

  До коментар [#35] от "alg57373608":

  Въпросът е защо засекретяват, как използват парите, които вземат от мене!

  Да разлая троловете!!
 39. 39 Профил на arabadjiev5
  arabadjiev5
  Рейтинг: 402 Неутрално

  УБО - "Убива Без да Отговаря"

 40. 40 Профил на dimov_a
  dimov_a
  Рейтинг: 233 Весело

  Не знам с какво ще се застраши сигурността на "безценния" ни хидроинженер, ако разберем колко плащаме да го охраняват? Само това. Или току виж го отвлекли за да ползват безценния му философско - хидроинженерен опит.

  П.П. Не ми се рови да видя на колко държавни структури в Румъния бюджетите им са качени в нета.

 41. 41 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  Всички безобразия в България се прикриват като класифицирана информация

 42. 43 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2357 Весело

  Всичко класифицирана информация което се отнася до политиците.

 43. 44 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 965 Весело

  [quote#26:"Танас"]! Алоу Дневник до пост 23 коментарите са от друга статия. [/quote]
  Пък аз се чудех да не ми продали някоя..."специална" пратка холандски тютюн, от който си свивам цигарките, пък то к'о било!

  А доганеца го пазят-пари бол, други неща нямат да правят, пази си го НСО Е, и го контролира де-кой му идва на гости, к'о си говорят...човещинка!
  До коментар [#26] от "Танас":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 44. 45 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  Охраната на Доган трябва да се вдигне,може да се икономисва за нещо полезно!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 45. 46 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 525 Неутрално

  И защо трябва да я пазим тази мърша ? Той е олицетворение на мафията , а някой използва нашите пари да охранява този вреден елемент ! Наглост !

 46. 47 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3873 Неутрално

  Разходите по охраната на руския резидент у нас А. Доган са класифицирана информация. При Бибитко всичко е много голяма тайна, включ. и треперенето на мартинките му пред Исаков.

 47. 48 Профил на hahohehi
  hahohehi
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Прекалено много - това е ясно.
  Както и че бюджетът и съставът на НСО са доста раздути.

 48. 49 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#24] от "spiegel":

  Парите, които се харчат за охраната на ченгето Ахмет Доган , могат да бъдат тайна само, ако те са предмет на договор между две лица. Когато, обаче, тези пари се заплащат от българския данъкоплатец никаква държавна тайна не може да бъде в сила!
  ПП. Сведение за агентурното минало на Ахмет Доган подробно беше описано в изследването на Тома Биков.

  The best way out is always through Robert Frost
 49. 50 Профил на Момчил89
  Момчил89
  Рейтинг: 640 Весело

  До коментар [#49] от "Realistka":

  Реалистке реално погледнато първите коментари в статията са за бежанската криза ...

  Драконови закони ще оправят държавата!
 50. 51 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 475 Весело

  До коментар [#12] от "bohr":

  Прибери си 10 у вас щом тази женица ти го казва!Не забравяй че много лесно се обиждат новите ти приятели и току виж ти резнали главата викайки алах акбар...

 51. 52 Профил на puhon
  puhon
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Хм, едно е ясно: на г-н Доган охраната не му струва нищо. А на бг населението, е това е друг въпрос.

 52. 53 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1248 Любопитно

  ъъъъъ, не знам, не знам... сигурно ли е че тази "новина" е днешна... щото май сме я чели към поне десетина пъти вече?

 53. 54 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Абе хора, заради тоя никаквец и боклук настройвате хората срещу тази част от населението, която няма вина за това.

  "Други лица, свързани с националната сигурност, посегателството спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в Републиката."

  Това не важи за един гнусен доносник на своите в едни жестоки и драматични за тях времена, променили съдбите им.

  А аз това го приемам, като показан среден пръст в лицето ми и подигравка към милионите честни хора на които подхвърляте подаяние от по някой лев за двата светли християнски празници.
  Това трябва да се прекрати веднага.
  Не издевателствайте над хората.

 54. 55 Профил на Petko Popov
  Petko Popov
  Рейтинг: 330 Неутрално

  До колкото ми е известно английските депутати имат ИМУНИТЕТ само в сградата на парламента, това е демокрация не българската където всеки злосторник е пазен, защото е злосторник и го е страх, а неговите колеги си вързват гащите знаели се утре!

 55. 56 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#53] от "extraCACA":
  [quote#53:"extraCACA"]ъъъъъ, не знам, не знам... сигурно ли е че тази "новина" е днешна... щото май сме я чели към поне десетина пъти вече? [/quote]
  ====
  Всеки ден трябва да се чете, за да ни писне най-после от тия безобразия!!!
  😞

 56. 57 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  Евала, Баце!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 57. 58 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Докога ще плащаме за охраната
  на индивид който няма право на
  това?Още повече на антибългарин!!!

 58. 59 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 282 Любопитно

  Догито, май си изпя песента и се търси начин да бъде пенсиониран доброзорно!?!?
  Няма лошо!
  И без това зароби доста народ със финансовите си стратегии!?
  Но, на чужд гръб и сто кредита са малко!?
  Е казал, препатилият!?

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 59. 60 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 390 Неутрално

  До коментар [#27] от "dobrich":

  Аз не вярвам да е преекспонирана ролята на Доган в България.
  Или си мислиш, че Пеевски, ей така си се пръкна на родния небосклон. И така, самосиндикално и от никъде има тази власт.
  Отделен въпрос е, че Пеевски е само върха на айсберга на това, което е Доган.

 60. 61 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  Ако доживеем да видим, че НС гласува за закриването на НСО, това ще означава, че сме станали нормална държава...!
  Иначе, всеки е наясно, че това е аналога на комунистическото УБО, тоест скъпо платена от държавата и въоръжена, лична прислуга на червената номенклатура!

  Бивш tww09306483.
 61. 62 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1042 Весело

  [quote#0:"статя]Колко струва охраната на Ахмед Доган от НСО е класифицирана информация [/quote] демокрацията иска жертвии! За милиарди! Ежегодно! Много-поголеми от охраната на един хидроинженер.
  А тоя е на слобода баш заради ВАШАТА демокрация
  [quote#0:"бнр"] какъв е за тях Доган, който на 4 февруари 1992 година отиде в посолството на Турция у нас и предаде на посланик Йалчън Орал „оня списък“ с имената на 1300 български разузнавачи зад граница и други строго секретни документи за службите ни? [/quote] Колкопо-евтино щеше да е Доган да излежава 3-та 30 годишна за национално предателство? Ах, забравих, че кражбата и предателството са национални спортове по време на демокрацията!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 62. 63 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  А никой ли не му зададе въпроса "ДО КОГА?" с наши пари ще бъде охраняват доносника-терорист и бившият депутат-раздавач на порции, мафиота Ахмед Доган–Сопола!

 63. 64 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1248 Любопитно

  До коментар [#56] от "костича":

  безобразието с гласуването на закона за НСО беше отдавна, а и не помня някой да реагира особено... днес обаче има предостатъчно следващи на негово място, за тях кога ще се сетим - следващата петилетка ли?

 64. 65 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1248 Весело

  До коментар [#63] от "penchoo":

  ами докато плащате, дотогава

 65. 66 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 605 Гневно

  ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ МАФИЯТА ВЛАДЕЕ ДЪРЖАВАТА!!!
  "ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ" ПАЗИ АГЕНТИТЕ СИ.

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 66. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 67. 68 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Тоя грабИ с две ръце от тоя народ,та сега и охрана да му се осигурява от нашите пари,както и на други такива мафиоти като него.Безобразие,ама ние сме виновни че го търпим.Поне охраната да си плащаше с награбеното.Единствен Радан повдигна въпроса за бюджетана НСО,който10 пъти превишава този на отряда за борба с тероризма,сиреч за сигурността на всички останали граждани.

 68. 69 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Те и те не знаят. Сатира. Като цялата държава.

 69. 70 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  "Бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай в телевизионно предаване преди време коментира т.нар. Сараи в Бояна, които по думите му били предоставени на Доган. Той зададе и въпроса кой плаща за тях и охраната.”

  Само че в друго телевизионно предаване стана ясно, че с подобни резиденции разполагат и други партии - напр. ГЕРБ!
  Нека не си правим илюзиите, че политиците се различават, освен по реториката си...

  I Want To Believe
 70. 71 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Официално тази птица - сокол или керкенез - не е председател на партия , за да има основание да бъде пазен от държавата! Понятието "почетен председател" не задължава държавата да харчи луди пари за охрана на тази креатура от любовта на собствените му сънародници , докато български деца умират поради липса на пари за лечение !

 71. 72 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  До коментар [#9] от "EURASIA":

  Е то има ли значение - на фона на пример на хидроложките му хонорари итн.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 72. 73 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8386 Неутрално

  Какъв е Доган,той е обикновен гражданин,като нас.И не знам от какъв зор,ние трябва да плащаме за охраната му.Ако се чувства застрашен ,да си наеме охранителна фирма.

 73. 74 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  Аз предлагам на НСО да им се намали бюджета на половина докато почнат да обясняват, защо охраняват Доги без да е никакъв.

  А ако може - и аз искам.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 74. 75 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  Не стига дето празни редовно джобовете на държавата (и нашите съответно), ами Сопола и го охраняваме.
  Откачено до немай къде.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK