Антикорупционното звено има една осъдителна присъда за година

Главният прокурор Сотир Цацаров

© Велко Ангелов

Главният прокурор Сотир ЦацаровАнтикорупционното звено, което е на пряко подчинение на главния прокурор Сотир Цацаров и което беше създадено преди близо година е постигнало за този период една осъдителна присъда на първа инстанция. Това съобщава "Медиапул", които са спечелили дело срещу прокуратурата заради мълчалив отказ данни за работата на звеното да бъдат предоставени.


Осъдителната присъда е пред Окръжен съд- Варна, но от звеното не са се похвалили за какво е. Обвинителите са внесли осем обвинителни акта


От отговора се разбира, че натовареността на звеното е ниска. В структурата работят общо 15 прокурори, 4 следователи и 7 технически помощници. Те се занимават с 43 досъдебни производства и 144 преписки.
Звеното беше създадено през април миналата година като отговор на румънския модел и алтернативата пред това да се създаде както там независима прокуратура, която да разследва корупцията по високите етажи на властта. В структурата работят обвинители и агенти от ДАНС.


Наскоро "Дневник" спечели също дело срещу прокуратурата заради мълчалив отказ информация за звеното.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK