Евродепутати искат или отпадане на мониторинга, или наблюдение на всички страни от ЕС

От ляво надясно - българските евродепутати Филиз Хюсменова (ДПС), Илиана Йотова (БСП) и Емил Радев (ГЕРБ), които са сред инициаторите на форума.Български евродепутати от различни групи се обявиха или за отпадане на Механизма за сътрудничество и проверка, или за въвеждане на общоевропейския механизъм за върховенство на закона да се прилага за всички 28 държави от Европейския съюз. Само евродепутатът от Румъния и бивш министър на правосъдието по време на преговорния процес Моника Маковей защити продължаването на европейското наблюдение над България и Румъния.


Това стана по време на изслушването на препоръките от последния доклад на Европейската комисия (ЕК) по Механизма за сътрудничество и оценка на България и Румъния от края на януари в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент.


Емил Радев (ГЕРБ/ЕНП) посочи, че вече е време Брюксел да възприеме България като пълноправен член на ЕС и да прекрати дискриминационния мониторинг върху страната, а на мястото му да бъде въведен механизъм за върховенство на закона, изграден на измерими критерии. За 13-и път България е подложена на дискриминационно отношение, въпреки че проблеми с корупцията съществуват в много държави от ЕС, добави той. И отбеляза, че преди точно един час българският парламент е приел на първо четене основополагащия Закон за съдебна власт. Механизмът не е базиран на обективни и измерими критерии и се използва единствено за политически цели, и пречи на пълноправното членство на страната в Шенген.
Мария Габриел (ГЕРБ/ЕНП) попита има ли Европейската комисия ясни предложения как да бъде повишена ефикасността, за да не се губи смисълът и да не бъде повод за отклоняване на вниманието от важни процеси в Европа. Как ЕК вижда България и Румъния след края на механизма и с какво България и Румъния са по-различни, добави още тя.


Зам.-председателят на комисията на ЕП Илияна Йотова (БСП/Социалисти и демократи) попита представителя на ЕК, който представи препоръките и оценките на евродоклада, дали наистина смята, че това е най-добрият инструмент, който комисията притежава не за да влияе, а за да сътрудничи с двете държави. Не ви ли притеснява, че този механизъм е повече за вътрешнопартийна употреба, обърна се тя към еврокомисията. За направените в евродоклада забележки за неприетия закон за борба с корупцията Йотова коментира, че това е лош закон, който предполага политическа разправа с неудобните опоненти вътре в страната.


Йотова попита още колко пари на европейския данъкоплатец отиват на година за наблюдението на двете държави.


Филиз Хюсменова (ДПС/АЛДЕ) настоя комисията на ЕП за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи да погледне задълбочено и критично на самия инструмент, който се прилага. Аз не твърдя, че България е постигнала високи стандарти, но бих желала този процес да мотивира и да протича резултатно, добави тя. Във всички държави членки има проблеми и сега трябва да се учим един от друг, каза тя и предложи да се поиска от ЕК преглед за въздействието на механизма, за неговата ефективност и ефикасност.


Ангел Джамбазки (ВМРО/Европейски консерватори и реформисти) също се обяви за отпадане на механизма, като го нарече дискриминационен и видя двоен стандарт в прилагането му. Има държави членки, които нарушават договори, други злоупотребяват с европейските пари, трети системно нарушават общите финансови правила на ЕС, но не виждам санкции за тях. Това е двоен стандарт, коментира Джамбазки. Според него механизмът не прилага качествени инструменти за измерване на постигнатия прогрес.


Джефри ван Орден (Европейски консерватори и реформисти), който беше докладчик, когато България се присъединяваше към ЕС през 2007 г., също се обяви за отпадане на наблюдението за България и Румъния. Той посочи, че при въвеждането на механизма той не е бил замислен като постоянна мярка, а като краткосрочна и са били оптимистично настроени. Поуките на България и Румъния могат да бъдат много важни за други държави членки с подобни проблеми, каза ван Орден.


"Притеснява ме следното - кое е злото, което е постоянно и пречи да бъдат преодолени тези важни проблеми. Виждаме напредък в някои области, но основните проблеми остават и се запазва механизмът за още една година. Може ли просто ЕК да каже кои са тези основни проблеми, които пречат на напредъка. Всяка година този механизъм изисква огромни усилия, но не се вижда прогресът, който и българският народ заслужава, а и всички ние искаме да видим", коментира още Джефри ван Орден.


Биргит Зипел (Германия/СиД) попита може ли Механизмът за сътрудничество и проверка да е достатъчна причина да се държат двете страни извън Шенген. Тя попита дали ЕК не възнамерява да въведе някакво изменение на този механизъм, или да го приложи и за други държави членки.


Единственият защитник на евромониторинга беше Моника Маковей, която посочи, че нито тя, нито румънските граждани се смятат дискриминирани от този механизъм. Според нея даже напротив - голямата част от населението на Румъния желае този механизъм да продължи. Този механизъм трябва да се прилага до решаването на проблемите и ние като евродепутати и граждани на тези страни трябва да помолим компетентните органи да изпълнят препоръките, защото този механизъм е в служба на гражданите, не на политиците, заяви Маковей.


Политиците не желаят да бъдат осъдени, разследвани, не желаят да се конфискува имуществото им. Политиците се защитават, обещават да приемат законодателство, че ще назначат професионални и независими прокурори, но същевременно виждат, че техните незаконно придобити имущества са застрашени, коментира още Маковей.


Представителят на ЕК, който представи евродоклада пред комисията в ЕП, Уилям Слийт (шеф на отдел "Граждани и сигурност") обобщи, че "са направени необходимите усилия да превърнат този механизъм в обективен и справедлив инструмент на основата на политически решения, като подбираме много внимателно изразните средства, които използваме. Така че се опитваме да бъдем колкото се може по-справедливи", посочи той.


По думите му целта на механизма не е да се използва за присъединяването към шенгенското пространство. Той не посочи каква сума се харчи за наблюдението на България и Румъния, но според него не става дума за огромни средства, нито за много време, ако се сравни това с "цената на корупцията" - говорим за неща от съвсем различни мащаби. Целта на докладите и препоръките е реформите да бъдат осъществени на практика и смятахме, че механизмът е ефективно средство за постигане на тези цели и е спомогнал за осъществяването на тези цели и ще продължи да помага, добави Слийт. И отбеляза, че такъв консенсус има и в съвета. Според него всички, които ратуват за реформите, биха подкрепили такова мнение.


По-късно днес Механизмът за сътрудничество и оценка ще продължи да се дискутира в ЕП на конференция, организирана от евродепутатите Мария Габриел и Емил Радев от ГЕРБ, Илияна Йотова от БСП и Филиз Хюсменова от ДПС и е под наслов "Механизмът за сътрудничество и проверка - функциониране, ефект, препоръки". На конференцията ще присъстват представители на българските институции, както и на Европейската комисия, пряко ангажирани с изготвянето на докладите по механизма.


Ще присъстват още главният прокурор Сотир Цацаров и шефът на ВАС Георги Колев. В кулоарите на европарламента обаче се заговори за готвена "провокация" от страна на защитници за запазване на механизма.


Вчера Съветът на Европейския съюз разгледа формално въпроса на свое заседание. "Затова българските евродепутати в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП смятаме, че ще бъде в интерес на страната ни да инициираме този дебат", коментира Илияна Йотова - зам.-председател на ресорната парламентарна комисия и ръководител на делегацията на българските социалисти в ЕП.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (110)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3175 Неутрално

  За България,трябва да остане.

 2. 2 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Не само трябва да остане,а и да изпратят постоянни наблюдатели на място

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 3. 3 Профил на brainless
  brainless
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Със снишаване не мина, да пробваме с наглост.

 4. 4 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 374 Неутрално

  http://www.blitz.bg/news/article/399316

  хаха, ето за тоя пореден шедьовър на дезинформацията иде реч

 5. 5 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3384 Весело

  Емил Радев ГЕРБ, Мария Габриел ГЕРБ, Илияна Йотова БСП, Филиз Хюсменова ДПС, Ангел Джамбазки ВМРО..!
  Я как бързо, бързо се спяват в съвместен хор депутатите на защитниците на статуквото!
  Ама как да бъде иначе?
  Не им се ще друг да бърка в техните тайни планчета за ново разграбване и корупция!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 6. 6 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Всички лоши се обединиха срещу мониторинга!
  Какво по- добро доказателство, че той трябва да остане!

 7. 7 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Прекалено много искат, особенно като се погледне, колко могат. Всъщност могат само да искат

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Крадците искат село без кучета! Една надежда ни остана, надзора на Европа!

 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  До коментар [#4] от "Катерина Стоева":

  Защо бъркаш в **** с пръсти? Колкото и да си дезинфекцираш ръцете, до живот ще ти миришат.

  Какъв език, каква мисъл!

  Но си личи откъде черпят "информация" форумните тролове...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Цацаров, БСП и ДПС, както и клакиращите свински медии ми са ясни.
  Но свалянето на маските от страна на ГЕРБ ми е малко неразбираемо. Не мислят ли, че това ще им отлее доста гласове или вече са решили да я карат през просото, защото мандата може скоро да свърши?

 12. 12 Профил на pinoki0
  pinoki0
  Рейтинг: 434 Неутрално
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#8] от "ЕвразиецЪТ":

  Хитлер е уважавал България, ако погледнеш границите ни по онова време ще разбереш. Друг е въпросът за управниците крадци сега. Спонсорирани от Русия предатели! Само ЕС може да ни помогне, но не с патки като Меркел.

 15. 15 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Това е все едно пандизчиите да се обединят с искане да им отпаднат присъдите. Или лудите да поискат да им отпадне лечението...

  "Мария Габриел, Емил Радев, Илияна Йотова от БСП и Филиз Хюсменова" по-добре да свършат нещо полезно за данъкоплатеца, вместо да си правят евтин PR.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 16. 16 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 274 Весело

  комунета... никога няма да се променят към по-добро.

  все си мислех, че с 10-20 годишни присъди за 100-на от техните лидери ще подобрим нещата в България.

  но явно без да им отнемем гражданството и да ги изритаме в Русия, нещата няма да тръгнат към подобрение...

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 17. 17 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  До коментар [#1] от "chicago514":
  „За България,трябва да остане...”


  Задължително трябва да остане!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 18. 18 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  Очевидно е, че Механизмът за сътрудничество и проверка за Територията трябва да отпадне.... и да бъде въведен нов - за непосредствен надзор и съвместно управление на съдебната власт, т.нар. "съдебен борд"!
  Като не искат политиците сами, да бъдат принудени насила!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 19. 19 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Мафията иска да се измъкне от последният контрол.

  оанес
 20. 20 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1021 Гневно

  Новата Тройна коалиция - ГЕРБ - ДпС - БСП.
  Емил Радев да прочете колко полицаи и прокурори на 100 000 души има в другите Европейски страни и какво е нивото на престъпността и корупцията в тях и тогава да плямпа в унисон с другите комунета .
  ГЕРБ - член на ЕНП ли е или на ПЕС ?

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 21. 21 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 657 Любопитно

  Христо Иванов в "Медиапул":
  "В сряда (16 март) в Брюксел ще се състои среща на група български евродепутати и специално докарани съдебни бонзи**, които ще се увият в трибагреника, ще пукнат с топчето за коктейлни черешки и ще се "вдигнат" срещу мониторинга на ЕК. Организатори са ГЕРБ, БСП и ДПС, а сред гостите ще блестят г-н Сотир Цацаров и г-н Георги Колев. Сигурни сме, че телом или есемесом ще се появи и г-н Димитър Узунов.
  Като в натюрморт на Арчимболдо, самият асортимент от иначе трудни за събиране на едно място креатури говори сам за себе си. Казва ни каква всъщност е коалицията, която контролира съдебната власт и кой от политическата класа обслужва съдебната номенклатура."

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 393 Неутрално

  започнаха кръгова отбрана.
  я да започнат с десарските мантри
  за шенген, паспортите за щатите
  и други подобни диверсии.
  тъпоумни десе постановки.

 24. 24 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 984 Весело

  До коментар [#11] от "гражданин":

  Кой точно не ти е ясно за ГЕРБ? Кое още?

 25. 25 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 757 Весело

  Мониторингът трябва да остане поне до три години след реформирането на съдебната система, когато започнат да се строят нови затвори за високопоставени бивши политици, депутати, министри, премиери и други тъмни личности.

 26. 26 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2657 Неутрално

  Маковей единствена казва истината [quote#0:"Статията"]голямата част от населението на Румъния желае този механизъм да продължи. Този механизъм трябва да се прилага до решаването на проблемите и ние като евродепутати и граждани на тези страни трябва да помолим компетентните органи да изпълнят препоръките, защото този механизъм е в служба на гражданите, не на политиците[/quote]
  Същото важи и за голямата част от населението на България, която е убедена, че т.нар. "политици" не действат в интерес на онези, които са ги поставили на тези места.
  ДА на Механизма! Докато наистина не трябва да бъде отменен заради изпълнени докрай изисквания!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 28 Профил на ggbg_minko
  ggbg_minko
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Подготвяйте се психически за позорно изгонване на смрадливия, нагъл български катун от ЕС. Скинар да говори от наше име в Брюксел! Фейлд стейт, фейлд пиипъл.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Цирк "Цацаров" изнесе ли спектакъл?!

  4itatel
 31. 31 Профил на redsky
  redsky
  Рейтинг: 274 Неутрално
 32. 32 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 551 Неутрално

  всички знаят за корупцията в Бг. (и не само в Бг!) въпроса е върши ли няква работа този Мониторинг или не. ако на всеки доклад наглярите си казват "и какво от това?" и после всичко по старому, какъв е смисъла от цялото упражнение?

 33. 33 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1599 Неутрално

  Коалиция Лафка мрази ЕС. Но не и парите на ЕС. Да, ето това е шизофрения...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 34. 34 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 879 Любопитно

  ГЕРБ,ДПС,БСП,МВРО.....я,каква единна и "стабилна" коалиция в Европарламента. За капак, по-късно и миманс от Цацаров и Колев. Наглост. На т.н. български "елит".

 35. 35 Профил на nikolak
  nikolak
  Рейтинг: 246 Неутрално

  До коментар [#4] от "Катерина Стоева":
  Хората трябва да разберат, че щом е възможна такава нагла дезинформация корупцията е огромна и много мощна.Това е война защото трябва да си спасяват задниците. На фронта има две страни - корупцията и ние. За сега корупцията се справя по- добре от нас защото е превзела почти всички институции и успява да приспива много от нас. Мониторинг от ЕС и все по -силен обществен натиск.

 36. 36 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Пречи им много, не могат да си крадат на спокойствие

  Every cradle is a grave.
 37. 37 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 488 Гневно

  Надявам се другите в ЕП да имат поне малко здрав разум и да не се съгласят да отпадне този механизъм. Аз съм навит и направо да закрием прокуратурата, парламента, правителството и цялата администрация и да минем под директната управа на Холандия примерно. А бе направо да закриваме тази държава и да ни анексира някой от ЕС, който умее да управлява и го е доказал с вековете

 38. 38 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Необходимо е ЕС да изпрати оперативно ръководство на прокуратурата и цялата държава, а мафията иска да отпадне дори надзора в/у нея ?

  оанес
 39. 39 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  българските политици са доказано неспособни, не само трябва да остане мониторинга, но и да се въведе съдебен борд, който да замени цацаратурата, съда и следствието - също доказано неспособни.

 40. 40 Профил на alicekapital
  alicekapital
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Мисирките искат да се отмени Коледа.

 41. 41 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Еврослугите на българската мафия са активирани, защото докладите леко дразнят мафията. Последната дупка на кавала в ЕС ще иска и читавите страни да са под мониторинг, хахаха.

 42. 42 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 221 Неутрално

  А скритият диригент "Тато де тути тати" от Банкя стои в сянката за да се намеси, като благодетел и борец срещу неправдата.

  оанес
 43. 43 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  мокавей май ще излезе единственния добре ориентиран политик а нашите както винаги всичко наобратно без сериозно подкрепящи аргументи,пълна палячовщина и непрофесионализъм

 44. 44 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 407 Неутрално

  [quote#28:"ggbg_minko"]изгонване на смрадливия, нагъл български катун от ЕС[/quote]

  Аааа, чакай! Преди да усвоят всичкото еврофондове мафиотите няма да ни изкарат от ЕС. Май до 2020г. ще са реките от мед.

 45. 45 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Хм..
  Образувала се е и се е консолидирала "национално-отговорна позиция" на представителите на "гражданите", както се водят евродепутатите..
  Само дето не са питали гражданите какво мислят за "Механизма за сътрудничество и проверка", наложен на страната по очеизвадни причини.
  Господа "граждани", "социалисти", "либерали" и "патриоти", вашите колеги в страната грабят с хъс, върховенството на закона е "врата у поле", както изповядва шопа, а властта, без значение в чии ръце е, граби като за последно и невъзмутимо, защото законът не работи, правоприлагането е окупирано от подобна сган...
  Въбоще, страната вместо да прилича поне малко на страните от Европейската част на континента, прилича на повече на бивша съветска република, със силен малоазиатски манталитет на властващите.

  Ecrasez l’infâme
 46. 46 Профил на nikolak
  nikolak
  Рейтинг: 246 Неутрално

  До коментар [#38] от "oanes":

  Трябва да разберем, че имаме изключителен шанс ЕС да ни помага чрез мониторинг, но не може да ни измете кочината. Трябва да го направим ние щом сме го допуснали. Трябва да се поизпотим и поизцапаме.

 47. 47 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Вътрешно с натиск , подкупи и малодушие на опозицията победиха, сега ще видим, как ще е на международното поле.

  оанес
 48. 48 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2203 Неутрално


  Какво трогателно единодействие между " десните евродепутати от ГЕРБ ", и " левите " от БСП, подкрепяни от " либералите " от ДПС ...! Механизмът за наблюдение, не само, че трябва да остане, а специално България трябва да бъде вкарана в правосъден борд !
  Моника Маковей :
  " Политиците не желаят да бъдат осъдени, разследвани и да се конфискува имуществото им . "
  БОГОТВОРЯ ТАЗИ ЖЕНА !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 49. 49 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1083 Весело

  До коментар [#40] от "alicekapital":

  Не Коледа,Тенкс гивинг)

 50. 50 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 552 Неутрално

  [quote#8:"ЕвразиецЪТ"]Мониторинга е част от целта на Запада да приучи българите, че са хора втора категория (унтер-меншен по Хитлер) и затова трябва да са подчинени и бедни.
  [/quote]

  Световната конспирация срещу нас, ощетените българи.

  Не се учудвам, че всичките почитатели на "Евразийския Съюз" сте такива идиоти.

  Aз НЯМА да се ваксинирам. Ваксинираните сте овце.
 51. 51 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1083 Разстроено

  Бая гадинки сте изпратили в европарламента господа.Лошо,много льошоо..

 52. 52 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Този мониторинг е върху мафиотизираните институции в България,а не върху хората,и изобщо не е унизителен,ами е много полезен за нас.Комунетата и ДС-ченгеттата много искат безконтролно да си разиграват коня по тая територия.Така че шамаросване трябва за тия периодично,сега с доклади,после и със спиране на еврофондове.

 53. 53 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  До коментар [#43] от "ergen4ev":

  " ... пълна палячовщина и непрофесионализъм . "


  Те са такива, защото бяха номенклатурни кадри по времето на соца, а днес са АЛЧНИ СЛУГИ НА ДС-МАФИЯТА !!!
  В Брюксел да не се правят на демократи, а да въведат ВЕДНАГА ПРАВОСЪДЕН БОРД В БЪЛГАРИЯ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 54. 54 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#46] от "nikolak":

  До сега без външна намеса, никога несме се оправяли с българските "чорбаджии- престъпници". ДСБ се отклони от директен, открит сблъсък.. В синьото гнездо се народи поколение на червената Кукувица, снесла своите отровни яйца в чуждият за нея дом. "На къде в неделя" приятелю ?

  оанес
 55. 55 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 427 Любопитно

  До коментар [#4] от "Катерина Стоева":

  Добре че писа "Блитц", че да обезмисли пътуването на Радан и Ристю... Ама какво е казал Светослав Малинов ми е интересно?

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 56. 56 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  Поне за тия да имаше мажоритарен избор, но не и не, всичко трябва да е под контрола на мафията от старите ченгета.

 57. 57 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  Гербави соц-боклуци.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 58. 58 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 701 Любопитно

  Има ли друга страна със 150 неразкрити поръчкови убийства? Айде по скромно, таваришчи

 59. 59 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Искат да няма контрол от ЕС, искат да ограничат медиите и Интернет, критиката към политическият елит вече се води клатене на държавата, постоянно съдят и уволняват журналисти и граждани, води се хибридна война срещу различни обществени организации, искат да забраняват протестите и подписките, безпардонно си вкарват лобистки закони .... АБЕ ТЕЯ НЕЩО МНОГО СА СИ ПОВЯРВАЛИ. ЩЕ ЯДАТ *Я!

 60. 60 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Леви и десни комунета искали ясни критерии за прилага не на мониторинг.Ми те критериите са ясни -арестувани,осъдени и бити мафиоти,корумпирани политици,съдии и прокурори.

 61. 61 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  ще повърна вече... синекурчиците в ЕП се напънали

  Birds of a feather flock together.
 62. 62 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 882 Любопитно

  С някои от нашите съм съгласен. Наистина, ако ще има мониторинг, нека да има за всички страни членки.
  Например, да попитам гражданското общество тук във форума, не смятате ли, че Гърция се нуждае от мониторинг? Всички знаем, че в Гърция сега управляват комунетата на Ципрас. И вместо да ги мониторингваме тях ние мониторингваме Румъния, която е много напред в реформите на нереформираната съдебна система!

 63. 63 Профил на lutece
  lutece
  Рейтинг: 221 Неутрално

  вече се видя челно на бяло. Няма опозиция. Всички политически партии са за запазване на статуквото и интересите на мафията.

 64. 64 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  Евродокладите развалят достлука между управляващи, прокурори и мафиоти в България. Това е основната примина за този рев. Няма да им се получи!

 65. 65 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  За мръсотиите, които червената пача Ѝотова се опитва да върши срещу отечеството си тя получава над 15000 евро месечно
  в продължение на повече от десет години...
  За ТИМския слуга Емил Радев нема да си хабя перото..

 66. 66 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 488 Неутрално

  гнясни свини!

  it comes from inside, just listen ...
 67. 67 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2082 Разстроено

  "Евродепутати искат или отпадане на мониторинга, или наблюдение на всички страни от ЕС"

  Вярно, че има доста оперетни персони сред евродепутатите, но нашите имат вечната жълта фланелка, дори ги преизбирате пак и пак и пак...

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 68. 68 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Мониторинг на България до дупка!
  На всички нива!

 69. 69 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Някой може ли да ми обясни какъв точно е ефекта от този механизъм, след като 1500 доклада се направиха, а нашите политици продължават по стария начин? ЕС да спре еврофондовете - най-бързия начин за реформа.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 70. 70 Профил на TM27
  TM27
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Не отпадане. Засилване.

  "... ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки ботуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките." В. Левски
 71. 71 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#63] от "lutece":
  [quote#63:"lutece"]вече се видя челно на бяло. Няма опозиция. [/quote]
  ***
  Правилно! Наистина им е написано на челото!

 72. 72 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Европейският мониторинг върху кривосъдната ни система ще продължи докато не започне да се прилага чисто българскитят тояганик.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 74 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 882 Любопитно

  Не разбрах минусите горе.... Да разбирам ли, че искате мониторинга на Румъния да продължи, а нещете да има мониторинг на Гърция?

 75. 75 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  На мен ли така ми се струва или наистина е така - на снимката виждам само 3 нагли, червени физиономии?

 76. 76 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Що не се скриете бе, ла-па-чи га-дн-и!
  Бой до дупка по главата на "управляващата" ни мафия.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на @finallymartin on twitter
  @finallymartin on twitter
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Тъй, тъй. ГЕРБ, БСП и ДПС - защитниците на българските национални интереси. По-ясно от това няма накъде. #ДаБеДа

 79. 79 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Мониторинга можеше да трябва да остане, ако имаше ефект от него. Аз ефект не виждам. Всяка година излиза доклада, всяка година който е на власт разправя че бил положителен, пък който е в опозиция се тръшка, че показва провал на правителството. Гл. прокурор пък обяснява как тези от комисията не са разбрали правилно. Съда се оправдава с прокуратурата. Полицията се оправдава със съда и т.н. Обаче резултат - нула. Единственото отражение на този механизъм е върху психиката на българина, който е във фаза оскотяване. Според мен механизма трябва да отпадне и наистина е дискриминационен. Само един пример ще дам - французите събориха купторите на циганите и ги върнаха там от дето са дошли. Ние като започнем да им бутаме кочините сме им нарушавали правата, понеже били уседнали. Уседнал си, когато плащаш данъци и такси. Когато години наред си живял на гърба на останалите граждани, дет не си плащал данъци и такси, ами и сметките за ток и вода, да се твърди, че имаш право на същото е абсурдно. Има основен принцип в правото, който гласи, че никой не може да черпи права от неправомерното си поведение. Обаче се оказа, че циганина може. Разбира се че има проблем с корупцията, но не виждам как с този механизъм ще ограничи - досега резултатът е нулев, пък тези дето имат законодателна инициатива не виждам да горят от желание да се преборят с нея.

 80. 80 Профил на alexis
  alexis
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Без контрол на място , нещо като политически и магистратски борд , няма да стане! И наказанията персонални , това спирането на фондовете не работи , за всички е видно!

 81. 81 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  “Емил Радев (ГЕРБ/ЕНП) посочи, че вече е време Брюксел да възприеме България като пълноправен член на ЕС и да прекрати дискриминационния мониторинг върху страната, а на мястото му да бъде въведен механизъм за върховенство на закона, изграден на измерими критерии.”

  Абсолютно прав е! Ефектът от доколкото да ни третират като имбецили! Критериите по които ни оценяват са напълно безмислени и се използват единствено от политици, които търсят за себе си теми, различни от тези по които обществото вече ги е изхвърлило...

  I Want To Believe
 82. 82 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Вместо да говорят глупости и да се излагат, да направят един референдум тук в България, да видим какво искаме ние, данъкоплатците в тази страна.

 83. 83 Профил на nikolak
  nikolak
  Рейтинг: 246 Неутрално

  До коментар [#54] от "oane


  До коментар [#46] от "nikolak":

  До сега без външна намеса, никога несме се оправяли с българските "чорбаджии- престъпници". ДСБ се отклони от директен, открит сблъсък.. В синьото гнездо се народи поколение на червената Кукувица, снесла своите отровни яйца в чуждият за нея дом. "На къде в неделя" приятелю ?

  Съгласен съм с теб със забележка: Мониторинга - ето ти външната намеса ,за директния сблъсък на на ДСБ - зависи от ситуацията, понякога е самоубийствен ако нямаш достатъно сили и и самото самоубийство не върши на никой работа,за червената кукувица съгласен да , но тя не е в ДСБ. И от това което си написал не виждам къде сме Ние като засегната страна или трябва да чакаме,не правим нищо докато някой ни “опраска“

 84. 84 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Очевидно Христо Иванов е точният, целеустремен, смел и достоен човек, който във вътрешен и външен план трябва да оглави борбата срещу мафията в България. Ножът е дошъл до кокъла и той няма да тръгне да превъзпитава заболелите от алчност и властолюбие ренегати в РБ. Той би могъл незабавно да организира и международно изобличаване на мафиотските марионетки в Брюксел, оглавяващи със снимка тази стотия. Защото ние си пишем тук, но нашето настроение трябва да се предаде и в Брюксел, където е й последната наша опора.

  оанес
 85. 85 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#83] от "nikolak":

  Ползвайте постинг 84.

  оанес
 86. 86 Профил на ihu03490665
  ihu03490665
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Или за всички или да отпада,този механизъм в момента е дискриминационен и се ползва за намеса в вътрешната политика на двете страни.
  Италия на първо място е далеч по-зле съдебната си система от нас с румънците,това включва намеса на съда в политиката(дела срещу неудобни политици в удобен момент в последствие след години набедените успяват да се изчистят но файда йок),корупционни схеми по евросредства приривани с помоща на съда,огромна обвързаност с мафията и участие на съдии в услуга на едни кланове от мафията срещу други... и т.н.
  Държави който са наравно с нашите съдебни промени или дори по-зле:Испания,Португалия,Гърция,Кипър,Хърватия,Унгария,Франция(държава чиито посланик е много деен тук а там няма обществена поръчка без подкуп,също политически гонения и практики за изтърпяване на тежки присъди на свобода заради претъпкани затвори),Словакия и Белгия
  Държави по-добре от нас но с някой спорни съдени практики-Германия,Англия,Ирландия,Дания,Холандия,Швеция,Чехия
  и както виждате или този механизъм за всички или за никой защото от целия съюз има 4-5 държави само с относително добри съдебни системи
  Личното ми мнение е да се въведе действащ а не сегашния механизъм за добри съдебни практики над всички членки а механизмът за мониторинг над България и Румъния да отпадне защото в този си вид е дискриминационен и неработещ.

 87. 87 Профил на nikolak
  nikolak
  Рейтинг: 246 Неутрално

  До коментар [#85] от "oanes":

  За Христо Иванов съгласен, ренегати в РБ да има, но все пак ако има нещо все пак читаво в България то е в РБ. Дайте да не критикарстваме само, това е с което разполагаме за съжаление.

 88. 88 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1324 Весело

  я, още един знак за "наличието на широка политическа подкрепа за реформа в съдебната система"... министърката ше вземе да познае ве

 89. 89 Профил на tunlas
  tunlas
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "...дали наистина смята, че това е най-добрият инструмент, който комисията притежава ...."
  Aз същo смятам че има по-добър инструмент за ограничаване на корупциятя в чалгария, това е да се задейства ПРЕДПАЗНАТА КЛАУЗА за непризнаване на решенията на чалгарския съд.
  Разбираемо е неистовото желание на другарите за Шенген. Крайно време е на българите да им се каже че членство в Шенген не променя нищо за тях (със или без Шенген те могат свободно да пребивават където поискат в Европа). Членството се отнася единствено за чужденците в България (в това число повече от половин милион руски собственици на имоти и фирми плус тези, минаващи свободно през Росенец) да вилнеят из Европа на българска отговорност. Освен това, Шенген би бил бизнес за милярди за тотално корумпираната политико-ченгесарска мафия-държава чрез продаване на право на престои в Европа (визи) на всеки който е готов да плати цената, в т. ч. всеки терорист-джихадист и руски мафиот! Никакъв Шенген за корумпираната милиционерско-олигархична чалгаристан!

 90. 90 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 600 Весело

  По ми харесва идеята да се прилага за всички , от всички . Такъв лов на вещици ще настане , че до папата ще стигне

 91. 91 Профил на tunlas
  tunlas
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#11] от "гражданин":

  Няма нищо неразбираемо, гражданоно! Не си ли разбрал вече, това, което и прасетата на село разбраха: тиквата е най-успешния проект на москва след доган-сава!

 92. 92 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 486 Весело

  "От ляво надясно - българските евродепутати Филиз Хюсменова (ДПС), Илиана Йотова (БСП) и Емил Радев (ГЕРБ), които са сред инициаторите на форума."
  Новата коалиция: "Кармъзъ Бо стан"

 93. 93 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  Така, така, дискриминация йок!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 94. 94 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#91] от "tunlas":

  Мое да е на Москва, ама и от Брюксел и от Вашингтон си го харесват. Ердоган също. Баце е майстор-ветропоказател. Върти се нон-стоп във всички посоки, само и само да го оставят да си върти далаверите. Споко, това ще продължи само докато я има България. А остана още малко.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 95. 95 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 757 Неутрално

  "Евродепутати искат или отпадане на мониторинга, или наблюдение на всички страни от ЕС"
  Иска ви/нарочно е с малка буква/, се. Ама много ви се иска.
  Единствената надежда и шанс, нещо в мизерното съществуване на 95% от българските граждани/съзнателно подържано такова от всички, които се упражняваха в управлението в последните 26г./, да се подобри, е ЕК по никакъв начин да не прекратява "механизма за наблюдение и контрол".

 96. 96 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7416 Неутрално

  За другите държави не знам,но като български гражданин искам за България да остане.Това е единственото,което ще накара съдебната система , поне малко да се съобразява със законите и правилата,от кумова срама.

 97. 97 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  До коментар [#74] от "Управляващ опозиционер (реформатор)":
  [quote#74:"Управляващ опозиционер (реформатор)"]Не разбрах минусите горе.... Да разбирам ли, че искате мониторинга на Румъния да продължи, а нещете да има мониторинг на Гърция?[/quote]
  Сега чети внимателно, обяснявам:Не искаме да има мониторинг нито на Гърция, нито към към която и да е друга страна от ЕС, даже искаме да отпадне мониторинга над Румъния. Защото искаме цялото внимание на ЕС да се фокусира върху хубостниците от нашата правосъдна система. Ясно ли е !

 98. 98 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  "Евродепутати искат или отпадане на мониторинга......."

  Готово бе, съгласен съм.

 99. 99 Профил на livanov
  livanov
  Рейтинг: 224 Неутрално

  А защо "евродепутатите от различни групи" не подадат своята оставка от Европарламента, защото не са съгласни с неговата политика относно мониторинга?

 100. 100 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3384 Неутрално

  До коментар [#3] от "brainless":
  "Със снишаване не мина, да пробваме с наглост."
  ....................................................
  Много точно описание на някои ужбългарски представители в Брюксел!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK