Цацаров: Евромониторингът обслужва вътрешнопартийни интереси, но е нереалистично да отпадне незабавно

Сотир Цацаров

© Велко Ангелов

Сотир ЦацаровГлавният прокурор Сотир Цацаров смята за нереалистично да отпадне незабавно наблюдението на България от Европейската комисия в рамките на Механизма за сътрудничество и проверка. На форум в Европейкия парламент в Брюксел по темата той нападна ДСБ, без да я назове, и коментира, че полезният ефект от евродокладите се свеждал само до "обслужването на теснопартийни интереси".


"Абсолютно нереалистично е да очакваме незабавното прекратяване на действието на Механизма за сътрудничество и проверка. Важно е да осъзнаем, че такъв акт ще се дължи не само на действията на ЕК, но и на собствените ни усилия, даже само на тях. Той следва да е резултат на съгласувани действия на всички държавни органи, а и на обща позиция на основните политически партии, защото е от значение за страната ни, а не за тази или онази партия или коалиция". Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров в Брюксел, където участва дискусия за мониторинга над България, организирана от евродепутатите Мария Габриел и Емил Радев от ГЕРБ, Илияна Йотова от БСП и Филиз Фюсменова от ДПС.


Според Цацаров е напълно постижимо да мислим за отпадане на мониторинга в рамките на настоящия мандат на ЕК, както заяви на 18 февруари и председателят й Жан-Клод Юнкер.
Не може да има съмнение, че цялостният ефект на този механизъм за страната е повече от положителен. Докладите са колкото коректив, толкова и стимул. Дават обективна оценка на постигнатото и са изиграли ролята на катализатор и за законови промени, каза още Цацаров.
Той изброи и проблемите, които носи мониторинъта, като уточни, че по този начин се сваля отговорността от българските институции. И обясни, че в последните години механизмът действа повече като средство за проверка, отколкото за сътрудничество. Като такава той възприемал и препоръката за независим анализ на прокуратурата.


Цацаров посочи, че още през септември 2014 г. е поискал да има у нас постоянна мисия от чужди експерти, които да подпомогнат реформите в съдебната власт и прокуратурата. Тогава ми бе отговорено, че такава помощ не може да е в рамките на механизма, а 2 г. по-късно виждаме, че е възможно, коментира главният прокурор по повод препоръката в последния евродоклад от края на януари.


От Брюксел Цацаров критикува ДСБ, без да я назове. Главният прокурор обясни, че са спорни източниците на информация, която служи за основа за изводи и препоръки в доклада. Той разказа, че в срещите с експертите на ЕК участват и експерти, "чиято компетентност е под огромен въпрос". И отбеляза, че няма непрекъснати контакти с постоянния съветник на ЕК у нас Юри Бюрер Тавание, а го виждал "веднъж на четири месеца, но не и по други поводи, дори веднъж на година". "Предаването на непълна и дори на едностранна информация, особено от Министерството на правосъдието, бе сред основната причина за последните текстове в последния доклад, които са несъответни на действителното положение", заяви Цацаров. И разкритикува, че за разлика от Румъния, много често държавните органи в България нямат единна или поне съгласувана позиция по доклада.


Препоръките в доклада се формулират общо, акцентира се на факти с нееднозначно значение, продължи главният прокурор. Той даде пример с посочването в доклада на записа между Румяна Ченалова и Владимира Янева. Да оставим настрана дали записът е законен или не, но според проучване едва 8,3% от българите считат, че въпросните разговори са сред основните проблеми на съдебната система, обясни Цацаров.


Моето опасение е, че мониторингът все повече се превръща в инструмент за вътрешнополитическо противопоставяне и борба, каза още Цацаров. Той разказа, как месеци преди излизането му е било насаждано убеждението, че ще е "унищожителен". Обективно погледнато докладът не е оптимистичен, но е далеч от това определение, допълни Цацаров.


Последваха множество произволни тълкувания на препоръките, които с нищо не допринесоха за изпълнението им, но обслужиха целите на политическата конюнктура, каза още главният прокурор. И допълни, че вътрешнополитическата полемика се свежда до елементарната теза "за" или "против" механизма и така бележи разделителни линии не само в политическия живот, но и в съдебната власт. "Хората и институциите се определят като реформатори или като привърженици на статуквото, едни и съи лица засипват аудиторията с безсмислени тези за това как от запазването на механизма зависи победата над олигархията и мафията", каза още той. И добив, че дори дискусията в Европарламента се определяла в партийна декларация като опит за оказване на политически натиск върху ЕК.


Това е елементарната полемика вътре в страната, която принизява механизма и не изпълнява целите му, заяви Цацаров.


Мониторингът трябва да остане, но не в този му вид, заяви председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев. "Няма механизъм, който да е безпогрешен. Няма механизъм, който да функционира 9 г. без нито веднъж да не се променя", допълни той. Всеки механизъм и доклад са точно толкова достоверни, колкото източниците на информация, коментира и той.


Колев определи като много добра идеята да има общ механизъм за наблюдение на страните от ЕС. "Това е единственото спасение, поне за България, иначе ми е много трудно да обясня на колегите си следните обстоятелства – наскоро бяха обявени резултатите от Европейското информационно табло за сравнителен анализ, българското административно правосъдие е на трето място в Европа. Как мога да обясня, че са на трето място в Европа и са поставени под такъв механизъм", коментира той.


В този му вид механизмът е неефективен и може да се използва за политически цели, включи се и главният инспектор на Инспектората към Висшия съдебен (ВСС) Теодора Точкова. Почти 10 години след присъедиянавенот на България основната цел на инструмента – борбата с корупцията, не е постигната.


Имаме политическата воля реформите да продължат, тъй като същите са от решаващо значение, заяви зам.-министърът на правосъдието Красимира Филипова. Тя изброи какво се прави за реализиране на съдебната стратегия и обясни, че има още какво да се свърши. Похвали се, че промените в Закона за съдебната власт са приети от българския парламент по-рано днес, а до края на април ще бъдат готови промените за кариерното развитие на магистратите.


Механизмът не следва да се обвързва с присъединяването към Шенген, смята още Филипова. Тя заяви, че правителството ни подкрепя изказванията на председтеля на ЕК Жан-Клод Юнкер от последните седмици. Считаме, че всяка страна трябва да бъде оценявана по собствените й заслуги, допълни Филипова.


Зам.-министърът на външните работи Румен Александров пък говори за "твърде политическия характер на механизма" и попита дали е целесъобразно той да се координира от секретариата на ЕК и не е ли по-разумно да бъде прехвърлен в различните дирекции. Липсва база за сравнение с останалите държави, разкритикува още Александров. Той обясни, че механизмът се използва на съобразно целите му и даде пример как Канада е аргументирала така отказа си за отпадане на визите за българите.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 543 Неутрално

  То и ти обслужваш мафиотски интереси и за съжаление няма шанс да си подадеш оставката, освен ако не избухне революция!

 2. 2 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 506 Неутрално
 3. 3 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Оставка!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 4. 4 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Ти трябва да отпаднеш и то незабавно!

 5. 5 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 395 Неутрално

  На Цацата и Колев ЕС им пречи. Смешници!!!

  chavo64
 6. 6 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Хайде моля ви! Никакво отпадане на мониторинга!

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Егаси активното мероприятие днеск. Цацаров в Брюксел и евродупетати дружно организирали показна дискусия за премахване на мониторинга върху НАЙ-КОРУПМИРАЛАТА, ПРОПАДНАЛА, МАФИОТСКА, БЕДНА, БЕЗХАБЕРНА ДЪРЖАВА В ЕС.

 9. 9 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Мнението на цацаров няма нищо общо с мнението на огромната част от българите! Мониторинговият доклад трябва да остане! Поне докато България избере Главен прокурор! Днес България няма главен прокурор!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 10. 10 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6286 Неутрално
 11. 11 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Ако Цацаров не аресва ЕС, извън ЕС има и смъртно наказание за възпрепядстване на правосъдието!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 12. 12 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Тия червени евродупета не трябва да се връщат в България.Те са антибългари,дори май не са хора...

 13. 13 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  Вътрешнопартийните интереси се обслужват от такива като тебе.

 14. 14 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 720 Весело

  баааааахти дебелака, като от филм е, железен, до пребиване!

 15. 15 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2082 Любопитно

  много ми е интересно, тея алабализми към каква аудитория са насочени след като нито в България, нито навън останаха хора, които да си правят илюзии относно дейността на др. Цацаров & ко

 16. 16 Профил на borismt
  borismt
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Цацаров напада ДСБ.... ако знае каква реклама им прави ......
  А иначе аз съм за мониторинга защото от няколко години му пиша за едни престъпления които стават пред очите на жителите на общината, НАЙ НАГЛО прокуратурата отказва да образува досъдебна производства въпреки документалните доказателства !!!!
  1. http://hairedin.com//index.php?option=com_content&task=view&id=378&Itemid=1
  2. http://zemedelci.com/?p=37

 17. 17 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  ОСТАВКА и на двамата.>:-)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 18. 18 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  ОСТАВКА!

  Обичам да грухтя и плюскам.
 19. 19 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Цацаров иска да отпадне мониторингът за да може да продължи да обслужва мафията необезпокояван.

  Вътрешнопартийни интереси са вероятно твърденията, че няма никакви резултати в борбата с корупцията. Или е представил някакви резултати и е оборил твърдението?

  Оставката на Цацаров ще е голям успех за борбата срещу беззаконието.

 20. 20 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#16] от "borismt":

  Ама ти очакваш сериозно, че Цацаров ще предприеме нещо срещу ДПС?!

 21. 21 Профил на нема такава държава
  нема такава държава
  Рейтинг: 251 Неутрално

  Със сигурност докато Цацаров е главен прокурор механизма няма как да отпадне. Такава борба пада с корупцията та направо ...падаш от смях

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  Всяко нещо си има граници. В случая са преминати !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 24. 24 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Мониторинга върху магистратите обслужва партийни интереси??? Невероятно прозрение....направа можна да падладееш

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 25. 25 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2795 Весело

  От Брюксел Цацаров критикува ДСБ, без да я назове. Главният прокурор обясни, че са спорни източниците на информация.ГЕРБ,АБВ,Сотир,БСП,ДПС,всички критикуват ДСБ.Каква другарска взаимопомощ.

 26. 26 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  ДСБ пречи на всички некадърници и подкупници, значи са на прав път.

 27. 27 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#25] от "chicago514":

  Да се внушава:" ГЕРБ и РБ не искат да има правосъдие в БГ-то"!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Оставка!

  И при бай Ставри!

 30. 30 Профил на grem
  grem
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Защо ли не се опита да го каже лично на Меркел или на Шулц, или пък на Камерън, той хем беше тук на крака, Боце щеше да ходатайства за среща.

 31. 31 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1045 Любопитно

  До коментар [#27] от "oporna_to4ka":

  ми лъжа ли е? ако искаха къде блеят вече 4,5г (ГЕРП)? а тоя на снимката КОЙ си го назначи? Или да попитаме приятел(кокинов)?

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Като имаш сбъркани принципи (русофил и ченге), интелекта и управленските умения (демонстрирани от Цацаров като председател на ПОС) не помагат!!!

 34. 34 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Боже колко нагло само...изчете ли някой въртелите, които този прави?

  Никаква оставка, само народен съд за този дебел пазител на мафиотщината в България!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 35. 35 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 886 Весело

  Цел мониторинг от Европа върху България само и само да угодят на ДСБ !!!!!!!!!!
  Ма не беха ли файтон хора сектата?
  Как ли ги видеха от Брюксел та да им угодят?

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 36. 36 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1282 Весело

  Ми то ДСБ управлява целия ЕС. Каквото им кажат, това и правят.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 37. 37 Профил на alex_8712
  alex_8712
  Рейтинг: 460 Гневно

  Гнусно е да се наблюдава как #Кой се опитва с последни сили да се измъкне безнаказано. По-нагло държание на Главния прокурор, Председателя на ВАС и инструктираните да защитават задкулисното статукво евродепутати трудно може да си представи човек, при това на европейско ниво! Дебелоочието и лицемерието им са наистина безгранични, може би само страхът им да не се наложи да отговарят за действията им е по-голям.

  #Оставка!!!


  Поздрав

 38. 38 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Когато на Главния прокурор фактите не му харесват, толкова по-зле за фактите.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 39. 39 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3869 Гневно

  Има ли право главния прокурор да прави политически изказвания?
  Нима Цацаров не обслужва вътрешнополитически интереси с това си изказване?
  Само заради това си изказване той трябва да бъде подведен под отговорност!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 40. 40 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  ко речи?

  Birds of a feather flock together.
 41. 42 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#33] от "emilm13":

  Това е шега за ПОС, нали - най-неграмотния юридически председател с 97% осъдителни присъди, че Жоро Колев, въпреки махмурлука, е като професор по право до цацата...

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 42. 43 Профил на atropin
  atropin
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Е, с това изказване удари дъното на липсата на аргументация. Докладът на ЕК обслужвал вътрешнопартийни интереси. Лоша информация им подавало правосъдното министерство, все едно ония са слепи и глухи.
  Кажи на Пееф да накупи там Гардиън, Телеграф, това онова...

 43. 44 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Тези за какво ходиха до Брюксел изобщо? На шопинг ли?

 44. 45 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2082 Весело

  'От Брюксел Цацаров критикува ДСБ, без да я назове."


  аааа, ама други назова, нали така

  "Главният прокурор Сотир Цацаров посочи днес поименно от Брюксел бизнесмените и медийни собственици Делян Пеевски и Иво Прокопиев като отровители на българските медии.

  Шефът на държавното обвинение беше помолен от репотери да коментира изявление на бившия собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев, че медиите у нас са "отровени от прокуратурата". Цацаров отговори:


  "Не, българските медии са отровени от олигарсите, които стопанисват част от медиите. Българските медии не са отровени от прокуратурата. Българските медии, в една част от тях, не всички, разбира се, са отровени от това, че те са принудени да защитават политическите икономическите интереси на своите собственици, били те Делян Пеевски, Цветан Василев навремето, или Делян Пеевски, Иво Прокопиев сега. Това е отровата в българските медии"."

  http://clubz.bg/FullArticleView/36957?ver=81116

 45. 46 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2181 Неутрално


  Официалният адвокат на мафията в България и боклуци от ГЕРБ, БСП и ДПС, учат Брюксел ... ?!?!?!
  БАСИ ОТВРАТИТЕ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 46. 47 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2082 Весело

  [quote#44:"herbaltea"]Тези за какво ходиха до Брюксел изобщо? [/quote]
  за да поплачкат на воля явно... че не върви ем да папкаш кифтенцата, ем да ривеш

  "Поздравително писмо на главния прокурор Сотир Цацаров до Недялко Недялков за втората годишнина на сайта ПИК, спечелил си прозвището “Пеевски Иска да Каже”."

  http://e-vestnik.bg/imgs/bulgaria/pozdrav_Zaza_PIK.jpg

 47. 48 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2181 Неутрално

  До коментар [#44] от "herbaltea":

  " Тези за какво ходиха до Брюксел изобщо ? "


  " Тези " са адвокати на ДС- мафията в България и правят това, което нареди дон-ага Сава !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 48. 49 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  Оставка чичка ! Лойта вече преля чашата на търпението....

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 49. 50 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Мафиота тръгна дори против политиката на ЕС, само и само да защити мафиотското ни управление. Ако трябва и с най-черният дявол ще се съюзат в името на власта и парите. Възтановиха комунистическият тоталитарен модел на управление, където телефоното, СМС право, тържествува. За какво са им закони, като те са закона, за какво са им правилата, като те самите са правилата, за какво им е европейски цивилизована държава, когато те няма да могат да си правят, каквото си поискат. Естествено, че Ганьовци неиска да бъдат наблюдавани, защото каква власт за Ганьовци е това, когато някакви си европейци ще могат да контролират престъпната им дейност.

  оанес
 50. 51 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2082 Весело

  [quote#49:"Dr_Doolittle"]Оставка чичка ![/quote]
  ема по-полека де, мероприятието не беше ли насрочено за април

 51. 52 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1270 Гневно

  Дрън-дрън та пляс!
  Продажно мекере само чакам кога ще те сфитнат господарите за некадърна работа.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 52. 53 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Едва ли някой е по-голям майстор в "обслужването на теснопартийни интереси" от Бг прокуратурата. И на луната вече знаят чии корпулентни интереси браните .
  Нагло, Цацар, нагло.

 53. 54 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2082 Весело

  [quote#52:"skara"] Продажно мекере[/quote]

  вай, сакънь

  "Главният прокурор се изказа и в полза на евентуално законодателство, което би задължило собствениците на уебсайтове да дават възможност за пълна идентификация на читателите, които пишат коментари под публикациите."

 54. 55 Профил на franklin
  franklin
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  Мониторинговият доклад остава, Цацаров - си отива!

  "На света има само едно нещо по-лошо от насилието - това е капитулацията пред него." Амос Оз
 55. 56 Профил на muad
  muad
  Рейтинг: 504 Любопитно

  Дали си вярва? Сигурно... Тъжно!

  ALL IS WELL
 56. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7650 Неутрално

  Горкия,не го оставят на спокойствие да прави,каквото си иска.Че и да го проверяват искат.Те не знаят ли,че над него е само господ.

 57. 58 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  Опитват се да избегнат проверка на прокуратурата от ЕС!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 58. 59 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1270 Весело

  [quote#54:"extraCACA"]"Главният прокурор се изказа и в полза на евентуално законодателство, което би задължило собствениците на уебсайтове да дават възможност за пълна идентификация на читателите, които пишат коментари под публикациите." [/quote]
  И това ли е поискал този бииип, бииип и пак биип.
  Еййй, ако електората не беше толкова инертен и мързелив досега да са у затвора всичките тези селски тарикати!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 59. 60 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Феноменално. Герб, ДПС и БСП в атака срещу ДСБ.
  Но важното е едно - дори и Цацаров пряко потвърждава, че политиката на ЕС тук се припознава есинствено от ДСБ.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 60. 61 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  „Медиапул”:Антикорупционното звено на Цацаров: За една година - една присъда на първа инстанция! Това са резултатите от „усърдния” труд на коалицията „Цацаров”, за която ЕС вече се явява като враг! Това са резултатите от герберската „стабилност”!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 61. 62 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3849 Неутрално

  Станаха вече космическо нахални,всичко това от безнаказаност и усещане за недосегаемост!

  klimentm
 62. 63 Профил на Медунчо
  Медунчо
  Рейтинг: 453 Неутрално
 63. 64 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Цацата вън. По-скоро вътре, при Бай Ставри.

 64. 65 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 284 Весело

  "Всеки механизъм и доклад са точно толкова достоверни, колкото източниците на информация, коментира и той."

  ало, милицията,

  направете работеща и прозрачна система за управление на съдебни дела. тогава ще говорим за източници на информация

  умирам от кеф, когато от ЕК са им показали среден пръст на мутрите, бепесарите и депесарите. да не отварям изобщо въпроса за вопиющата некадърност, некомпетеност и арогантност на Илияна Йотова и на Филиз Хюсменова.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 65. 66 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Не медиите трябва да бъдат задължени да идентифицират публикуващите - анонимността е необходима, защото това често е единственият начин да се каже истината или нещо, нужно на обществото, но медиите трябва да бъдат задължени да приемат външен администраторско-модераторски контрол над съдържанието на коментарите. Това се налага, тъй като самите те не упражняват правилен модераторски контрол. Силно желателно е да има независим форумен съд, който да работи в реално време. И, разбира се, най-важният въпрос е кой ще е този съд, кои ще са тези модератори, които ще могат да цензурират съдържание.
  В нашите форуми не допускаме клевети. Ако някой каже нещо за друг, и другата страна ни сигнализира, ние преглеждаме съдържанието, съдим, и го премахваме докато първата страна не представи доказателства. За прости случаи това работи, но за по-сложни ще изисква голям ресурс за съдене, който форумът едва ли ще може да си позволи за всеки казус. Но и практиката показва, че често пъти до сложни казуси не се стига. Но, ние го правим, защото сме обективни, не защитаваме една или друга страна на мошенически принцип. В крайна сметка нещата опират до това дали сайтът е мошенически или не. Ако е демократичен, няма начин да не е мошенически, защото материалът си обича мошеничеството.
  Може би най-интересното е, че ние не признаваме "свидетелските показания" за доказателство. Защото знаем, че всеки може да твърди всичко, не само в Интернет. Когато говорим за доказателства, обръщаме внимание на нещо по-съществено.

 66. 67 Профил на 4efo1979
  4efo1979
  Рейтинг: 229 Неутрално

  "Той даде пример с посочването в доклада на записа между Румяна Ченалова и Владимира Янева. Да оставим настрана дали записът е законен или не, но според проучване едва 8,3% от българите считат, че въпросните разговори са сред основните проблеми на съдебната система, обясни Цацаров."

  Цацата откачи съвсем - според всички проучвания по всички земни кълбета, българският народ дава под 10% одобрение на Цацаратурата/Колеватурата - това дали е проблем за съдебната система и нейният фараон богоподобен и слънцелик?

  Иначе като и видя снимката на тая кръстоска между цаца и свиня ми се обръщат червата - една детски невинна физиономия, разкривена от псевдозагриженост и неспирно нравоучение!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK