От Еврокомисията отхвърлиха исканията за скорошно отпадане на евромониторинга

От Еврокомисията отхвърлиха исканията за скорошно отпадане на евромониторинга

© ДневникЗаместник-генералният секретар на Европейската комисия Параскеви Мишу попари надеждите на България за скорошно отпадане на Механизма за сътрудничество и проверка. "Не твърдя, че няма положително развитие, но не забелязваме устойчивост в много области на това, което сме посочили в докладите си от последните години", заяви Мишу.


Тя участва в конференция в Европейския парламент, организирана от евродепутатите Мария Габриел и Емил Радев от ГЕРБ, Илияна Йотова от БСП и Филиз Хюсменова от ДПС. Генералният секретариат на Европейската комисия участва в подготовката на докладите по напредъка на България и Румъния и има влияние върху препоръките и оценките в тях.


Брюксел прави разлика в напредъка на Румъния спрямо България
Вчера Съветът по общи въпроси на Европейския съюз разгледа формално въпроса на свое заседание и в заключенията му се посочва, че Механизмът за сътрудничество и проверка остава подходящият инструмент в помощ и на двете държави членки (България и Румъния) в техните усилия за реформи. От заключенията пролича, че пред Румъния има перспективата механизмът да отпадне по-скоро за страната, докато на България беше напомнено колко изостава в сферите на правосъдието и вътрешния ред. В изводите на съвета за България се казва, че работата по реформите трябва "спешно да се ускори". Препоръките за Румъния са положителни и в тях се акцентира върху "впечатляващата инерция", която да продължи.


"Затова българските евродепутати в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП смятаме, че ще бъде в интерес на страната ни да инициираме този дебат", коментира Илияна Йотова - зам.-председател на ресорната парламентарна комисия и ръководител на делегацията на българските социалисти в ЕП.


Тя напомни, че председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви за една от неговите цели да приключи мониторинга преди края на мандата на настоящата Европейска комисия и допълни, че това се иска от екипа й. Всъщност в изявление в средата на февруари той посочи тази възможност за Румъния като отличи постиженията й спрямо България. "Ако Румъния продължава да бележи прогрес, по-сериозен от този на нашите български приятели процесът на мониторинг ще върви към своя край", каза тогава Юнкер.


Разбирам вашето разочарование от мониторинга, вече изминаха 10 години, но


няма да се съглася никога с вас, че този механизъм не е ефикасен


и не води до определено въздействие, обърна се Мишу към участниците в дискусията.


Ще се боря заедно с вас да бъдат изпълнени показателите по устойчив начин и това трябва да бъде целта, каза още тя. И отбеляза, че никой до момента не твърди, че ЕК не е справедлива, не прилага коректна методология и не е справедлива. Бих искала да ми повярвате, че ние в ЕК сме сред първите, които желаем този доклад по механизма да е последният, посочи тя. И обяви, че подкрепят българските власти и са готови да изпратят екип експерти за оказване на техническа помощ.


На конференцията присъстваха представители на ЕК и ЕП, на български институции, парламента и съдебната власт. Сред участниците бяха главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на Върховния административен съд Георги Колев, зам.-министрите на правосъдието и на външните работи Красимира Филипова и Румен Александров, главният инспектор на Инспектората на исшия съдебен съвет (ВСС).


Вместо да се премахва, мониторингът да се прилага към всички държави-членки


поиска евродепутатът от Холандия София инт Велд, която е докладчик по създаването на общ европейски механизъм за правовата държава и основни права. Тя обяви, че в доклада си ще предложи механизъм, който предвижда наблюдение и на европейските институции, включително ЕП и ЕК.


Дошло е времето да започнем да превръщаме този механизъм в по-обща идея, по която да проверим всички държави-членки - дали свободата, демокрацията и върховенството на закона там са на място, призова евродепутатката Биргит Зипел. Тя поиска промяна на механизма, обективни критерии и редовно да има обмен на най-добри практики.


Депутатите в ЕП са за това България и Румъния да влязат в Шенген, но държавите-членки не искат, каза Зипел. "Някои държави се страхуват да има постоянен механизъм, защото знаят, че има какво още да свършат. Наша работа е да направим така, че всички в целия ЕС да имат общи и равни права, хората да имат едни и същи шансове, да живеят по едни и същи правила", допълни евродепутатката.


Мониторингът е дискриминационен спрямо България и Румъния, заяви евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев. Според него е крайно време да се поставят ясни критерии и стандарти, по които страните ни да бъдат оценявани като останалите държави. Въздействието на механизма е противоречиво, заяви и Мария Габриел (ГЕРБ).


Имаме различни политически виждания, но това не е междупартиен спор, нито сговор. Имаме общи интереси, общото ни желание да се справим с корупцията и организираната престъпност, заяви и Илияна Йотова от БСП. Тя попита достатъчно ефективен ли е този механизъм за постигане на желаните резултати след 8 г. наблюдение и 13 доклада и заключи: "Очевидно е, че имаме нужда от промяна".


Според нея в докладите има повече бюрократичен език, отколкото конкретни резултати. От експертна помощ на ЕК, те се превърнаха в политически инструмент, каза Йотова. И обясни, че липсата на конкретни препоръки демотивира политическата класа в България.


Политическата, а не експертната оценка надделя, механизмът девалвира, докладите загубиха обществен отзвук, допълни Йотова.


Приемането на България в Шенген се постави в пряка зависимост, без да има връзка


допълни тя.


До момента не е измервано въздействието на механизма, на ефективността и ефикасността му, коментира евродепутатът от ДПС Филиз Хюсменова. "Не споделям, че демокрацията струва скъпо. Неизвършването на определените промени струва по-скъпо. След като този механизъм се прилага толкова години, значи трябва да се преразгледа", допълни тя. Беше необходимо да се потърси в партньорство с България и Румъния негов работещ аналог, обратното е инерция и бюрократичен подход, каза още Хюсменова.


Сред присъстващите на форума бяха и евродепутатите Светослав Малинов, Неджми Али и Ангел Джамбазки и Николай Бареков, но не взеха отношение по темата. Председателят на външната комисия в българския парламент Джема Грозданова (ГЕРБ) посочи, че хоризонталният мониторинг е нещо добро, но че е реалистично в близките години да се случи. Тя посочи, че е нужна вътрешнополитическа стабилност, за да имаме устойчив напредък по механизма.


Зам.-председателят на парламента Явор Хайтов (Български демократичен център), Чавдар Георгиев (БСП) и Четин Казак (ДПС) подкрепиха идеята евромониторингът за България да бъде заменен с общ механизъм за върховенство на закона във всички 28 държави от ЕС.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (92)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  Напълно логично.Ако няма натиск от Европа ,то България ще затъва още по-здраво в блатото на корупцията.

 2. 2 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Време е и ние - Българите да отхвърлим "коалицията Цацаров"!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 3. 2 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 866 Весело

  ха-ха ,бързо попариха надеждите на "коалиция цаца" - герб ,бсп ,дпс

 4. 4 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Разбира се!
  А нас тук се спукват да ни убеждават колко активно се работи. Да, ама не. Хората виждат, че нищо не се прави. И така ще е, докато поне една едра риба не си намери мястото в затвора.

 5. 5 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Пфуу....пред мен бяха блеснали житата, че имаме едни работещи съд и прокуратура, и че всеки момент ЕК няма да ги наблюдава ...пък тези европейци толкова несправедливо да се отнасят към БГ магистратите?!? Наапрао ми разбиха детската психика!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 6. 6 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  Нито един вкаран в затвора политик или магистрат по високите етажи на властта. Невероятен рекорд. Цирка на главния прокурор, доган, гоце и цветанов минава само у нас. Навън те нямат авторитет за пет евроцента. Сега поне тия партии са демонстрирали единството си в името на ДС. Прибирайте се крадливи маймунки.

 7. 7 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  Естествено, и аз да съм, и аз няма да сваля мониторинга, дори напротив. Тия тука си правят каквото си искат, сега ще се оправдават с комисията.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 8. 8 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#6] от "grayeagle":

  Да се внушава:" Цветанов е престъпник"!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 9. 9 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1021 Любопитно

  "Не твърдя, че няма положително развитие, но не забелязваме устойчивост в много области на това, което сме посочили в докладите си от последните години"

  Нас тука ни внушават, че сме стабилни...но, изглежда външният поглед не го забелязва...

  Форумът е в будна кома...
 10. 10 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Когато си нагъл и тъп, то е завинаги.

  Искания за отпадане на мониторинга точно от тези, заради които той съществува могат да се квалифицират само по този начин.

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  ДОБРА НОВИНА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Следваща стъпка:Да пращат от ЕК наблюдаващите прокурори.И специализирана независима прокуратура за корупцията по горните етажи.

 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2905 Весело

  ДСБ са виновни.Така каза цацата.

 14. 14 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  До коментар [#8] от "oporna_to4ka":

  Цветанов е приятел с престъпника/ осъдена , но леко/ Янева. Семеен приятел и още били такива. Цветанов се е срещал и се среща с Пеевски многократно в кабинета си , дори нато министър. Пеевски е човека на Доган. Значи Цветанов е свръзката Борисов- Доган. Цветанов дава пространни интервюта за Пик- бухалката на Пеевски. Медията хвари невероятно последния. Цветанов повтаря , че главния прокурор бил невероятен - кадърен и добър и независим. От оня ден е дал интуврю за 24 часа - медията на пеевски. Ти кажи какъв е той.

 15. 15 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#3] от "Stewie":
  "коалиция цаца" - герб ,бсп ,дпс

 16. 16 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Е, вече ви го казаха във прав текст: Нищо не правите!
  Сега доволни ли са от БСП и клонингите ГЕРП+ДПС?
  То ако ставаше само маймунджолъци маймуните щяха да управляват света - не човеците.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 17. 17 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1369 Весело

  "Мониторингът е дискриминационен спрямо България и Румъния, заяви евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев."

  ахаха, от кога тимаджийското л**е говори и от името на Румъния ве... или дручко си е с другарче?

 18. 18 Профил на BG FWD 669
  BG FWD 669
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Много са тъпи и нагли нашите политици. В Европа БГ номерата не минават. Там хората имат правила и си ги спазват.

  Спазването на правилата е по-важно от самите правила
 19. 19 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Трябва да наложат съдебен борд, с тоя мониторинг Бокича само тупка топката на едно място.

 20. 20 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#17] от "extraCACA":

  Еми ако сме само ние ще блесне безхаберието на Борисов.

 21. 21 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 221 Неутрално
 22. 22 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 833 Неутрално

  До коментар [#8] от "oporna_to4ka":

  ми нье, брокер на недвижими имоти е...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 23. 23 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1724 Любопитно

  До коментар [#12] от "leslin":

  Достатъчно е делата за корупция по висшите етажи на властта да се гледат извън България...

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 24. 24 Профил на mto
  mto
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Това е толкоз просто и логично.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Вместо виц: "Високият морален стандарт в политиката, който зададе ГЕРБ!"
 25. 25 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 833 Неутрално

  До коментар [#23] от "mitko11":

  ако обвиненията са от българската прокуратура,забрави..няма да започне нищо..

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 26. 26 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Трябва да има много по-силен натиск от ЕС, а не да отпада мониторингът.Отпадането му е в интерес само на престъпността и самозабравилите се политици /и прокурори/

 27. 27 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 517 Неутрално

  "от ДПС Филиз Хюсменова:След като този механизъм се прилага толкова години, значи трябва да се преразгледа.

  Е значи вие ДС-депесари затова ли от толкова години на власт не правИхте нищо по правосъдната система.За да се каже накрая че от толкова години мониторингови доклади,не са проработили.Е сега ми станА ясно що бойкотирате реформите в съдеб. система. Ей ,ма вие упорито гоните гърците по наглост.Те викаха:Еми мерките за икономии не работят,та дайте да ги заменим с по ефективен механизъм -харчене на поразия,само да има кой да налива.Та и нащте комуняги -мониторинга не работи,дайте да наложим и на вас наблюдение дето си имате нормални правосъдни системи,щото нашта мафия да не се чувства унизена.Словесни еквилибристики.

 28. 28 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Браво на Еврокомисията!!Цацаров,Йотовица,Хюмнетова и Радев се осраха за пореден път.Лошо нема..

 29. 29 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  "...изминаха 10 години, но няма да се съглася никога с вас, че този механизъм не е ефикасен"

  Че той за 10 години като не е дал ефект, кога ще даде? Аа.... и защо не е дал ефект? Той тоз мониторинг къв му е дефекта, че не е ефикасен? Дрън, дрън, що ми се струва, че метрополията подритва колонията? Дали само на мене така ми се струва?

 30. 30 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3462 Неутрално
 31. 31 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2251 Весело

  Помощ.... бият нашите депутати!!!!

  подпис
 32. 32 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  Българските евро-цървули искали отпадане... хихихихи

 33. 33 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Ние нямаме мафия , пеевски или КТБ , или доган или златевци, манджуковци и сие ..
  За какво е този мониторинг !!???

  BIG AL
 34. 34 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  До коментар [#8] от "oporna_to4ka":

  Не е престъпник, просто е некадърно корумпе.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 35. 35 Профил на _association.r6_
  _association.r6_
  Рейтинг: 324 Неутрално

  Ако пък си мислите, че другите страни членки са цветя за мирисане жестоко се лъжете. Евродепутатът от Холандия е предложил нещо изключително добро и умно. Аз пък искам някой да спре простотиите на Меркел.

 36. 37 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Много подценяват Европа нашите бандити!
  Те да спрат с грабежите и своеволията, щото може изобщо да спрат мониторинга и новата граница на ЕС да минава през Калотина(за радост на нашите митничари). Тогава като македонците, ще се борим да доказваме, че сме един народ със "Западните покрайнини" и да искаме сръбски паспорт.

 37. 38 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2447 Любопитно

  Не виждам нито дума за др. Маковей, за която други медии съобщават:
  "Моника Маковей беше единственият евродепутат от повече от 15 души, която поиска мониторингът на България и Румъния по глава "Правосъдие и вътрешни работи" да остане. Това се случи в Брюксел, където приключи заседанието на комисията в Европарламента, предаде репортер на Канал 3.
  На изслушването са присъствали всички български евродепутати, а защитата на страната ни беше поета от от Мария Габриел, Емил Радев, Филиз Хюсменова, Илияна Йотова, Ангел Джамбазки и останалите.

  Освен Моника Маковей, която поиска признаването на румънско малцинство у нас за отпадането на мониторинга на България, рязко се е изказал и докладчикът по приемането на страната ни в Европейския съюз през 2007 г. Джефри ван Орден.
  Моника Маковей бе припозната у нас от протестърите като тяхно знаме в опита им да подменят едни с други кадри в съдебната система."
  - See more at: http://kanal3.bg/news/world/europe/27622-Samo-Makovey-brani-monitoringa-za-Balgariya-pred-komisiyata-v-Evroparlamenta#sthash.YgL51eJo.dpuf"

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 38. 39 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  Много се радвам че им отказаха. Този мониторинг е последното препятствие срещу безконтролното управление на настанилата се управляваща класа. Инертният и безропотен български народ не би могъл никога да постигне сам подобен контрол.

  Как хитро се опитаха да го пробутат подлеците като заиграваха със националните ни чувства. Сякаш мониторинга уронва достойнството ни. МОНИТОРИНГ ДО ДУПКА е спасението!

  Срам за ДПС, БСП и ГЕРБ. Тоя път наистина се гушнаха - предишни и сегашни управляващи. Гушнаха се заради общия си интерес нещата в България да стават потайно и далече от народа.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 39. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7342 Неутрално

  И малкото,което е свършено откакто сме членове на ЕС, е все под натиск.Ние само от бой разбираме.

 40. 41 Профил на legio
  legio
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Пляс един шамар по мутрата на Бай Ганьо!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Who dares wins!
 41. 42 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Аз пък съм "За"да махнат мониторинга. Че все не намирам достатъчен повод да тегля една майна на държавата!

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 42. 43 Профил на ramboto
  ramboto
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#1] от "bat_plamen":

  Най-голямата корупция са еврофондовете...

 43. 44 Профил на antislav antonoff
  antislav antonoff
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Без мониторинг,България,ще бъде вкарана в коловоза на Кой.
  1.Ще падне валутния борд.
  2.Ще фалират банките.
  3.Вложителите/наивните/ ще изгубят спестяванията си.
  4.Правителството ще си иде,со благо-со кротце.
  5.Почетния артелчик,ще дойде отново да раздава порциите.
  6.Рашите,ще ни сочат с пръст и ще ни дават като пример,за провалилият се и омразен за тях ЕС.
  7.Януари 97, ще си го спомним с умиление.
  А за да не се случи всичко това,евромониторинга трябва да остане като най-подходящия инструмент/остен/,с който ЕС да въздейства на пасторите и да ръчка пастирите на прехода.

 44. 45 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Комунягите от вси групи,вместо да изпишат вежди...хахаха...Видя се ясно кой обслужва БСП.Герб рамо до рамо с БСП и ДС.Няма ляво, няма дясно,всички обединени срещу съдебната реформа.

 45. 46 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 427 Неутрално

  При нас корупцията се измерва в милиони (да речем в десетки милиони най-много) При наблюдаващите корупцията е в милиарди (десетки милиарди е джобна сума)... Както се казва: "За кокошка няма прошка..."
  ---
  А проверяващите са на път да дадат безвизов режим на Турция, което възмути дори и правилния евро-атлантик Огнян Минчев. Той каза, че ако това се случи, вече няма да има Европа, а Еврабия... Даже и той е прав.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 46. 47 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 987 Любопитно

  Сотир и Боко искат никой да не ги притесняват.
  От Еврокомисията само им пречат да си вършат безобразията

 47. 48 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 594 Неутрално
 48. 49 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Мониторинга е удар срещу внимателно и прецизно изградената система от бившата ДС.Не е трудно да "свържем" точките-лустрация,досиета,кредитни милионери,организирана престъпност,политически партии,политико-икономическа корупция,енергийна зависимост,русофили и Москва.
  Точно за това най-големия и тъничък писък се чува именно от БСП-ядрото на Всички злини в България."Падне" ли Съдебната система(изградена по този модел да държи държавата слаба)България ще стане наистина Свободна страна...

 49. 50 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 995 Весело

  Разбирам вашето разочарование от мониторинга, вече изминаха 10 години, но няма да се съглася никога с вас, че този механизъм не е ефикасен и не води до определено въздействие, обърна се тя към участниците в дискусията.

  Ще се боря заедно с вас да бъдат изпълнени показателите по устойчив начин и това трябва да бъде целта, каза още Мишу. И отбеляза, че никой до момента не твърди, че ЕК не е справедлива, не прилага коректна методология и не е справедлива. Бих искала да ми повярвате, че ние в ЕК сме сред първите, които желаем този доклад по механизма да е последният, посочи тя. И обяви, че подкрепят българските власти и са готови да изпратят екип експерти за оказване на техническа помощ.
  ================

  Експертите трябва да дойдат и за да схванат нашите гьонсурати как се СИНХРОНИЗИРА ЕВРОПЕЙСКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО с НАЦИОНАЛНО ТАКОВА да си носят по една недокастрена гьостерица .
  Това тук е традиция и културна особеност още от времето на Андрей Ляпчев.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 50. 51 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#46] от "je suis Радан Кадиев":
  Ами направи и ти една комисия да ги разследваш......Кое е по важно?България да се освободи от Русия или да продължава да тъне в корупция,защото Енергийната зависимост на България от Русия не е само Енергийна зависимост.Заедно с ЕНЕРГИЯТА се изнася и корупция....нещо много много по-опасно,защото така се ликвидира и държавата....постепенно.Целта е България да стане едно географско понятие.....за сега на Москва обаче не и се получава

 51. 52 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  Най-ценното нещо в членството ни в ЕС са точно различните форми на мониторинг и контрол върху родните мошеници.

  За съжаление, ние, българските граждани, такъв мониторинг върху тях не можем да осигурим.

  Cancel "Cance(r)l culture" (#MeToo, #LGBTIQ+, #EndFatTalk, #BlackLivesMatter, etc.)
 52. 53 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 274 Весело

  красота! в очите на мутрите и комунетата!

  явно и аз съм един от предателите, щом се радвам, когато на комунетата постоянно им се показва публично, че не стават за нищо и са затвора...

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 53. 54 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Много добра новина. Поздрави на антибългарите от герп, БКП и дпс.

 54. 55 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 927 Неутрално

  [quote#8:"oporna_to4ka"]Да се внушава:" Цветанов е престъпник"![/quote]

  Не е ли?

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 55. 56 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  И Йотовица и Радев са големи личности.Към 120 кила живо тегло всеки.Съответно произведат голямо количество изпражнения.Лошото е,че го правят публично.В центъра на Европа.

 56. 57 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 205 Неутрално

  [quote#35:"_association.r6_"]
  Ако пък си мислите, че другите страни членки са цветя за мирисане жестоко се лъжете. [/quote]
  Понеже в ЕС няма негри за бой си намерила начин все пак да се изтропаш.

  Не знам дали си даваш сметка, че освен че си безнадеждно назад в мисленето си и отчайващо в страни.

 57. 58 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 374 Неутрално

  е не е ли очевидно и за бебетата, че у нас съдебната система е пълна трагедия, доверието към съда и прокуратурата е само 8 процента, та някои се правят на жертви тук, щеше да е сътавена от луди еврокомисията, ако беше приела че сме нормална държава

 58. 59 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Главният прокурор Сотир Цацаров остро разкритикува работата на представителя на Европейската комисия в България Юри Тавание за работата му по изготвянето на мониторинговите доклади за работата на нашата съдебна система. Това стана по време на организираната от български евродепутати от трите фракции в Европарламента дискусия за необходимостта от отпадане на контролния механизъм за страната ни по глава "Правосъдие и вътрешни работи".
  Според Цацаров Тавание не провежда редовни срещи с представителите на съдебната власт у нас, а само при посещенията на работните групи, които събират информацията за доклада и затова той го вижда едва по веднъж на 4 месеца.


  ето заради това нещо, имащо се за главен прокурор, сме на тоя хал

 59. 60 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  И абсолютно правилно.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 60. 61 Профил на _association.r6_
  _association.r6_
  Рейтинг: 324 Неутрално

  До коментар [#57] от "65":

  Напротив! Много добре знам кой къде е. Това, че някои не са информирани какво е нивото на корупция по върховете на другите страни членки на ЕС и във всички там комисии в ЕП и ЕК не означава, че такава няма. Което означава, че и прокурорите и съдиите, които следва да се занимават с това съвсем не са невинни. Аз не казвам, че в България всичко ни е ОК - има още много работа за вършене, но хайде аршинът да е един, а?

 61. 62 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 205 Неутрално

  Поредният "видим резултат" от управлението на "десния" Гражданин за... и т.н.
  Този път избра да се ... изтакова групово с православните и пишман правоверните комунисти директно в Брюксел.

  За което напълно заслужено всичките вкупом получиха еврошут ниско в гърба.

  Вторият шут от нас е не дали, а кога.

 62. 63 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  И слава Богу.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 63. 64 Профил на Люси
  Люси
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#29] от "Judjuk":

  Само на тебе.И на още един........!

 64. 65 Профил на Михаил Маринов
  Михаил Маринов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Съгласен съм с решението на комисията. Явно натискът е единственият начин да се постигнат някакви резултати в нашата страна.

  marinov1018
 65. 66 Профил на astonis
  astonis
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Българинът си е мързелив и не умее сам да се захване и почисти двора си от натрупваните с години боклуци. Само наднича в съседните и му се иска да е като тях, ала единственото което произвежда е едно безспирно мрънкане и оплакване на "широка патриотична основа"...

 66. 67 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 766 Неутрално

  До коментар [#61] от "_association.r6_":

  Ех,ако беше един и същ аршина.........
  Тези по делото САПАРД да си бяха излежали присъдите в България вече

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 67. 68 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#1] от "bat_plamen":

  ++++++++++

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 68. 69 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Мониторингът е пълна порнография. Той вече вреди на страната ни, като ни нарежда във втора категория членки на ЕС, макар да се справяме не по-зле от други, за които няма наблюдение. Използва се като формален повод да ни отказат членство в Шенген. Тези нравоучителни доклади влошават и инвестиционния климат. Възторгват се само политически маргинали като ДСБ, които са основали посланията си на негативизма и ако мониторингът отпадне, трябва да си разпуснат партията.

 69. 70 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Това е добър ден за българската демокрация би казал Ал. Йорданов ,а всеки непредубеден знае ,че това е ПОМОЩ . Помощ за гражданите от Европа на тези незрели демокрации ,страдащи от липса на правосъдие.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 70. 71 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  До коментар [#8] от "oporna_to4ka":

  " Да се внушава : " Цветанов е престъпник " ! "


  Няма нужда от внушения и кавички ... Да ! Цветанов е престъпник !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 71. 72 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Странно, под тази статия цветанцветановчетата и агитката от ПИК и Блиц отсъстват...

  Обичам да грухтя и плюскам.
 72. 73 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#72] от "Свинчуга":

  Отсъства агитката,щото идва Видов Ден с малка пита ....незнам дали ще затворят фабриката за лъжи,но платените и партийните мембъри силно ще се редуцират!Хубаво начало за България

 73. 74 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3923 Неутрално

  До коментар [#69] от "ambros":

  Ах,целите сме в бяло а те видите ли фърлят кал по нас?!

  klimentm
 74. 75 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#2] от "virtual brain":

  По Конституция Главният прокурор е несменяем още няколко години.

 75. 76 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  [quote#0:"Статията"]Параскеви Мишу попари надеждите на България за скорошно отпадане на Механизма за сътрудничество и проверка.[/quote]Корекция, г-жа Мишу:
  Не на България! На управляващите България, чиито кирливи ризи България пере с пот и сълзи!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 76. 77 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2219 Неутрално

  Най-лошата страна на евромониторинта е, че е ... прекалено мек и дипломатичен.

 77. 78 Профил на нема такава държава
  нема такава държава
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Мръсници!!!! Човек не може да си краде на спокойствие.

 78. 79 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  Заместник-генералният секретар на Европейската комисия Параскеви Мишу няма нова визия за периферните колонии!
  Важното е ЕС да си остава разграден двор за джихатите и "бежанците"!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 79. 80 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2960 Весело

  [quote#39:"emil НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ОТКАЗАХА ДА НИ ПИТАТ"]Сякаш мониторинга уронва достойнството ни. МОНИТОРИНГ ДО ДУПКА е спасението! [/quote]
  Мониторинг ,мониторинг ...така народа и неговата любов се чувстват като в СССР ,че някой совецки (европейски)чиновник ще им гарантира идването на демокрацията и благоденствието защото мониторинга е неизбежен и те искрено вярват след 27 години демократура ,че ще се оправим само да нямаше комунета(марионетки на САЩ)!
  [quote#53:"полувишис"]явно и аз съм един от предателите, щом се радвам, когато на комунетата постоянно им се показва публично, че не стават за нищо[/quote]
  Значи нашите диви капиталисти са лошите а похода на ислямските большевики които с гладни ,бедни и леко облечени и въоръжени искат да превземат социалните системи на европейците - за тях ЕК казва ,че трябва да има хуманно отношение!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 80. 81 Профил на skorpion1980
  skorpion1980
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Мониторинг трябва да има докато поне един депутат, министър, съдия, крупен бизнесмен, ако щете и президент не влезе в затвора с присъда минимум 10 години. Проблемът е, че в България един да изгърми, ще повлече ВСИЧКИ със себе си. Просто по върховете на властта, без значение дали е официална или задкулисна, всеки държи другия с някакви кирливи ризи, което прави ефективната присъда на коя да е едра риба невъзможна. В такъв случай ползата от мониторинга е основно в непрестанно спадащото доверие към институциите, което пречи да расте заблудата, в която всячески се стремят да ни държат управляващите.

 81. 82 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  До коментар [#64] от "hlw08485203":

  "Само на тебе.И на още един........!"

  Ааа.., значи сме двама! И кой е другия?

 82. 83 Профил на zapp
  zapp
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Мониторинга трябва да продължи , тъй като засега е единствения дразнител на окопалата се във власта върхушка от псевдопартии и откровени престъпници.България се обезлюдява , кретенясва и мре а те са гракнали за ,,справедливост и равенство,,.Досещаме се за какво става дума- не за нашите проблеми, а за тяхното спокойствие в бърдака.Проблема на обществото... в нормалната му частност, ще е пареща рана докато хора с липса на елементарен морал и способност да отговарят за грешките си упражняват власт.Дори трябва да има възможност за непосредствен контрол над правосъдната система.Иначе тя може да си работи на празни обороти до свършека на света.

 83. 84 Профил на 4efo1979
  4efo1979
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "Имаме общи интереси, общото ни желание да се справим с корупцията и организираната престъпност, заяви и Илияна Йотова от БСП. Тя попита достатъчно ефективен ли е този механизъм за постигане на желаните резултати след 8 г. наблюдение и 13 доклада и заключи: "Очевидно е, че имаме нужда от промяна"."

  Таз' бъчва пак се изцепи - общо желание да се справим с престъпността! Безочие до дупка, значи - тия червени вярно са чугуни!
  Имали сме нужда от промяна - да, имаме нужда от 240 бесилки като за начало!

 84. 85 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Имам един прост въпрос:

  Защо Гърция е в Шенген, че и в Еврозоната, а България - не?

  Сравнете гръцките макропоказатели и охрана на границите и българските!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 85. 86 Профил на Питащият
  Питащият
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ЕС трябва да стане държава с федерален съд, прокуратура, армия, правителство , парламент, полиция , сили за сигурност по подобие на САЩ, но без кусурите на американците . Особено държа на армията и граничната полиция , на общата митница , на общата икономическа и социална политика . Но скоро това няма да стане заради идиоти патриоти и калпави политици .

  Обичам да питам
 86. 87 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 594 Неутрално

  "Не твърдя, че няма положително развитие, но не забелязваме устойчивост в много области на това, което сме посочили в докладите си от последните години"

  Това изказване на т.нар. дипломатичен език е изключително остро и критично и трябва да се приема буквално като шамар. Но нашите елити общуват помежду си с псувни и им се струва прекалено меко и неутрално.

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 87. 88 Профил на boras
  boras
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Може би е за наше добро. Когато нещата тръгнат в правилната посока, всички трябва да сме сигурни че мониторингите ще паднат!

 88. 89 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  Браво на ЕК. Този мониторинг трябва да се засилва в пъти, а не да отпада. Мутро-елита в БГ трябва да почувства как му пари под краката и натиска да става нетърпим за тях. Аз бих включил черни списъци с лица, които не могат да получават Евро фондове, да не могат да откриват фирми и сметки в европейски банки и т.н. Задължително да се изпратят експерти, които да оценяват важни съдебни решения и да предлагат промени още преди влизане в сила.

 89. 90 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  [quote#72:"Свинчуга"]Странно, под тази статия цветанцветановчетата и агитката от ПИК и Блиц отсъстват... [/quote]
  ще се появят, когато им съобщят какво мислят

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 90. 91 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  [quote#54:"m_todorov"]Много добра новина. Поздрави на антибългарите от герп, БКП и дпс. [/quote]
  много описателно достатъчно е поздрави за БКП и нейните фракции в европарламента

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 91. 92 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  аз пък ще се разгранича от всички вас и от себе си, ДА не трябва да има мониторинг на съдебната система на България, щото това е разсипия, тъй като у нас няма никаква съдебна система

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK