ГЕРБ и ДПС не можели да управляват заедно заради лошия имидж на Пеевски, обяви Борисов (допълнена)

Снимката е от 15 декември 2015 г., минути преди да започне съвместната пресконференция на премиерите на България и Турция

© Георги Кожухаров

Снимката е от 15 декември 2015 г., минути преди да започне съвместната пресконференция на премиерите на България и ТурцияДокато Делян Пеевски е в ДПС няма как ДПС и ГЕРБ да бъдат заедно на власт. Това казал премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с турския си колега Ахмет Давутоглу в средата на декември при посещението му у нас. По време на въпросния разговор превеждал тогавашният лидер на ДПС Лютви Местан.


Това разказа в сутрешния блок на Нова телевизия премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос дали казаното по време на тази среща е довела до случилото се по-късно с Местан, който беше отстранен от ДПС.


Давутоглу казал по време на срещата, че би се радвал да види двете партии заедно да управляват страната. "Ако ДПС има проблем с някоя от партиите, то е само с ГЕРБ, но само в ГЕРБ има десетки хиляди мюсюлмани, които членуват, което показва нашата толерантност", допълни Борисов.
Той обясни отговора си по адрес на Пеевски с това, че в обществото се е създало отношение към него, което го превръща в препъни камък, а не че има друг проблем. "Нищо не му е. Какво да му е?!", обяви Борисов. Той направи аналог със ситуацията, в която през годините се наложило да се раздели със свои хора по висшите върхове на ГЕРБ тъкмо заради лошия им обществен имидж като например с Искра Фидосова.


В отговор на въпрос за срещата с българите в Лондон при посещението му там премиерът посочи, че не бил направил връзка между Пеевски и контрабандата, тогава имало "буря от въпроси", но тук се бил чул само този. "Това, което се направи срещу контрабандата тук се оценява в цяла Европа. Над 3 млрд. лв. повече вече събрани в бюджета от приходните агенции за година", обясни Борисов. Той допълни, че и с премиера Давутоглу, и с турските служби неведнъж коментирали, а и те прекрасно знаели, че от България за Турция контрабанда не се прави. (Бел.ред. - Според доклад на турските служби контрабандните цигари влизат в страната през различни канали през Ирак, Сирия или Иран, "Булгартабак" продава законно на фирми в Северен Ирак. През 2014 и 2015 на турския пазар са се продавали три от марките, произвеждани от "Булгартабак" Prestige, ММ и Victory.)


"Особено в цигарите вече контрабандата е под 8%, което никога не е било", обобщи Борисов.


Когато се разбра, че Турция забранява на депутата от ДПС Делян Пеевски и на почетния председател на ДПС Ахмед Доган да влизат в страната, турски медии също обвързаха това решение с контрабандата на български цигари. Миналата седмица "Булгартабак" обяви, че спира износа си за Близкия изток.


Поне една агенция ще бъде закрита


В отговор на въпроси, свързани с множеството спрени обществени поръчки през последния месец, премиерът Бойко Борисов обясни, че зададеният му въпрос на срещата с българи в Лондон дали като се погледне в огледалото вижда Пеевски, е бил капката, която е преляла.


"Нека да кажем, че това беше капката, която ми даде ясен знак, че отстрани нещата не изглеждат така както си мисля. И като ми се посочи даден проблем, аз мога да го реша, не съм инатлив", обобщи Борисов. Той обясни, че заради съмненията в спрените обществени поръчки ще има наказани служители и даже щяла да бъде закрита поне една агенция. Той нито съобщи коя, нито беше попитан за това и каква е конкретната причина.


"Сега съм убеден, че поне 200 млн. лв. ще бъдат спестени", каза Борисов по адрес на спряната поръчка за отсечка от бъдещата магистрала "Хемус". Това стана в средата на февруари, а индиректно премиерът съобщи тогава, че причината за това е участие в нея от страна на фирми, свързани с Делян Пеевски и шефа на "Лукойл" Валентин Златев.


В коментар на думите на бившия му финансов министър от предния кабинет Симеон Дянков, че в строителството има картел, премиерът обясни, че за съжаление България е малка държава и не са много фирмите, които разполагат с необходимата техника за сложна инфраструктура – техника, работници, финанси. "Ако върнем времето, когато още Плевнелиев беше министър – тогава българските компании нямаха атестация да строят, защото не бяха строени магистрали и тунели от социалистическо време. Сега вече останаха 5-6-10 компании, които имат такъв опит. В началото българските компании играеха под себестойност, просто за да натрупат бонус от точки и след това да могат да кандидатстват. Впоследствие разбраха, че би могло да не губят, а да изкарват пари и започнаха да се разбират. Това нито може да се докаже, нито да се види, нито да бъде разследвано. Затова е тук политическата воля, когато има съмнения....", обясни ситуацията той.


Смени на министри не се планират


В отговор на въпрос за недоволството от парламентарната група на ГЕРБ, която излезе с искане да им обясни докога ще търпи ДСБ в управлението, премиерът Бойко Борисов каза, че има среща с депутатите си във вторник, но промени в правителството не планира.


Той обясни, че министърът на отбраната Николай Ненчев не го дразни, но той самият дразнел по дребни теми ГЕРБ, а депутатите на партията били подкрепили всичките му закони и освен това се предвиждали "доста добри неща" за отбраната след като са събрани повече от предвиденото приходи в бюджета от страна на НАП и Агенция "Митници". "Има пари за самолети, двигатели и др. А той отива и ги дразни", заключи премиерът имайки предвид репликата на Ненчев на конференцията на ДСБ, че е техен министър.


Според премиера "някакви хора в бяло" се опитвали да изкарат ГЕРБ лош.


Той защити и здравния министър Петър Москов, защото се захванал със здравна реформа, в която всички досега се препъвали. Борисов подкрепи и предлаганото от Москов вземане на пръстови отпечатъци при престой в болница като направи аналогия с гласуването на депутатите в пленарна зала и обясни, че това е само идентификация. "Човекът е стигнал до това решение, защото от него зависи кражбата в здравеопазването да я прекрати".


В ГЕРБ се знае кой е първи и втори


В анализ на отношенията си с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов премиерът обясни, че от години се опитвали да ги вкарат в конфликт, но в партията се знаело "кой е първи, втори и след това почват от четвърти, пети нагоре". Той разказа, че на ден Цветанов му звънял по няколко пъти, за да му докладва за проблемите в страната, а освен това на последните частични избори в 18 села през уикенда, девет от новите кметове били на ГЕРБ. Той изреди и другите партии, получили кметове на тези местни вотове и потита "Някъде Реформаторския блок да виждате?!".


"Докато му ядат ушите на Цветанов няма нито едно от тези 18 села, в които да не е обиколил, да не е създал партийни органи, няма събота и неделя", обобщи Борисов. Без да бъде питан той обяви и че министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова се ползва с абсолютното му доверие. "МВР вече заработи така както искам, резултатите са видими и ще бъде все по-добре. И прокуратурата се включи, заедно са в съда. Реформите, които предлага Бъчварова са точно такива, които да освободят голям състав от администрацията, които да отидат и да пазят селата", обяви Борисов. Допълни, че много полицаи пазят БНТ, АЕЦ "Козлодуй" и други подобни обекти вместо да се грижат за реда в селата, където няма никакви полицаи.


Който докопам от министрите да краде, си заминава


В отговор на въпроси, свързани с борбата с корупцията, премиерът още веднъж обяви, че "ние сме изпреварили Румъния отдавна във всяко едно отношение. Това, че техните министри крадат и са ги вкарали в затвора, а президентът им търси политическо убежище в Молдова - не виждам българи да бягат да Румъния", обобщи ситуацията от своята гледна точка той. "Когато назначавах Плевнелиев за министър, в Румъния назначиха за министърка модел на дамско бельо. Защо румънските компании идват в България? Защото се работи по-добре", посочи той. Обясни, че за него превенцията е много важна. "Аз знам, че правя всичко възможно да не крадат (министрите - бел. ред.) и който го докопам, знае, че ще си замине", допълни премиерът.


Той обясни негативния доклад на Брюксел в областта на правосъдието, вътрешния ред и проблемите с корупцията като негативен заради годината управление на Орешарски. "Имаме пълната подкрепа на Брюксел, всички дойдоха да кажат: "Нашият Бойко се върна", обясни той, предавайки отзивите, които получавал при посещението си в Брюксел.


Няма как нещо положително да отиде в Брюксел, ако "контактните точки" са едни определени медии и неправителствени организации, убеден е премиерът. Той анализира и медийната ситуация в България като определи, че имало две групи медии - "на Пеевски и на Прокопиев" (Бел.ред. - "Дневник" е издание на "Икономедиа", в която съсобственик е Иво Прокопиев. За разликите на медиите с тези на Пеевски - може да прочетете тук). Борисов твърди, че бил помолил и двамата да пишат колкото се може по-критично. В отговор на въпрос защо толкова го хвалят въпросните медии на Пеевски, премиерът обясни, че нямало какво да направи. "Може би е правилно да ме хвалят, ако се обърнат, ще е много видно". Той допълни, че е убеден в правилността на водената политика, което му давало възможност като се погледне в огледалото да се харесва. "И в Брюксел, и сред хората се подкрепя, това, което правим", заключи той и допълни, че след спирането на редица обществени поръчки, "не само метлата ще играе, но и с парцал ще забършем след това".


"Имам рядката привилегия да не чета медии, освен тези, които искам. Без да чета мога да ви кажа всяка една медия какво ще напише утре. Заглавията мога да ви кажа. Знам кои са на газовите дружества, на обществените поръчки, кои са в хазарта, знам във всяко отношение, така че знам какво всеки може да направи", анализира премиерът.

Коментари (201)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1911 Весело

  Това ли ви пречи в ДПС - Делян,другото всичко ви устройва.

 2. 2 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Значи решението е просто. Махаме Пеевски и си управляваме заедно. Как има останали наивници да ви се връзват, това не мога да разбера.

 3. 3 Профил на Михаил Маринов
  Михаил Маринов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Откъде накъде Давутоглу ще се бърка в нашето управление?!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  marinov1018
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Грегорий50
  Грегорий50
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Няма проблем с пеевски, само дето е препъни камък. Добре казано.

 6. 6 Профил на Чавдар Михов
  Чавдар Михов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  То пък ГЕРБ и лично Борисов имат страхотен обществен имидж!

  Чавдар Михов
 7. 7 Профил на pink_kike
  pink_kike
  Рейтинг: 275 Гневно

  Той обясни отговора си по адрес на Пеевски с това, че в обществото се е създало отношение към него, което го превръща в препъни камък, а не че има друг проблем. "Нищо не му е. Какво да му е?!", обяви Борисов.
  -------------------------------------------------
  Боже, опази!

 8. 8 Профил на the социалиста
  the социалиста
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Не е само един Пеев, а заради цялата пеевщина.

  Пеев е само зурлата, която се подава от кочината.

  А тя кочината на ДПС, е пълна със свине.

  Ако социализмът беше нещо хубаво, целия свят щеше да бъде социалистически. Не само една Северна Корея.
 9. 9 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  Имаше времена, в който Борисов вдъхваше доверие. Сега обаче е време, в което единственото, което излъчва е съжаление... Жалко за България, че я управляват такива, като Борисов...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 10. 10 Профил на nikoia
  nikoia
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Е като не може явно, и тайно е добре.

  nikoia
 11. 11 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Оставка!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 12. 12 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 426 Неутрално

  А нещо за Доган няма ли да каже слънцето?

 13. 13 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 901 Весело

  Е, значи с Доган всичко ти е ок!

 14. 14 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 728 Весело

  Ясно.
  Пеевски - аут от ДПС и много възможности се отварят.

 15. 15 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  Сакън! Не взимайте близалката на лилавосинкавочервените комуноиди. Срам нямате... Сега как ще вият оцъклено "Бостан!!!" и ще ръсят ентеуект?! Тъпо е, гусин Борисов, да срутвате "опорните точки" ала Москва, знаейки колко труд са положили за да ги измислят. Поне 17 мужика са гушнали китката от напън.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 16. 16 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Лошия имидж на 10-ката не пречеше на боко и дпс да управляват заедно досега. тиквата вече въобще не мисли като спуска опорни точки на мат'ряла си.

 17. 17 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 790 Любопитно

  Премиер на управляваща партия ползва за преводач председател на "опозиционна" партия!

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 18. 18 Профил на philosophiser
  philosophiser
  Рейтинг: 242 Неутрално

  "Нищо не му е. Какво да му е?!"

  Най-страшното на това изказване е, че повечето гласоподаватели на ГЕРБ изобщо няма да чуят това изказване, а тези, които са го чули / прочели, няма да ги стресне...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 19. 19 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#4] от "gg2":

  Колкото Костов вкара Виденов и Гечев.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 20. 20 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Ето какво го интересува Давутоглу.
  Пре...л си се, пич.
  Свърши тая.
  Още преди 138 години...

 21. 21 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Типично селско изказване на човек, смятащ всички, които го гледат и слушат за малко по-тъпи от школник в Пазарджик.

  CONTADOR GRATUITO!
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на kimche
  kimche
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Отдавна сме изпреварили румънците във всяко едно отношение и какво да ги правел румънците като били толкова корумпирани."
  Е, хайде бе Борисов ти май сам си вярваш


  В България властва беззаконието!
 24. 24 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  [quote#3:"Михаил Маринов"]Откъде накъде Давутоглу ще се бърка в нашето управление?! [/quote]
  Съмнявам се въобще да е поставял въпроса. Никой не би се изложил да се бърка в чужди работи в официален разговор. Баце пак си измисля.

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 25. 25 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 269 Неутрално
 26. 26 Профил на l1
  l1
  Рейтинг: 531 Неутрално

  коалиция "бостан" борисов пи кафе с местан ... и местан го изритаха по топките ако ги има сега е ред на борисов

 27. 27 Профил на the социалиста
  the социалиста
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Нали щеше да вкараш Доган и Станишев и Масларова в затвора бе тикво.. Нали това обещаваше! "

  До коментар [#4] от "gg2":

  Явно не знаете устройството на държавата. Министър председателят не вкарва в затвора.

  Вкарва ги съда с помощта на прокуратурата. А те от кого се влияят е друг въпрос.

  Ако социализмът беше нещо хубаво, целия свят щеше да бъде социалистически. Не само една Северна Корея.
 28. 28 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Кукловодите осъзнаха, че скоро на Баце ще му се наложи да управлява с ДПС, а ако гласовете не стигат и с БСП. Тоест ще трябва да се официализира връзката им. Сега Свинчо ще се оттегли от политиката и всичко ще е ок.

 29. 29 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 2099 Гневно

  "Той обясни отговора си по адрес на Пеевски с това, че в обществото се е създало отношение към него, което го превръща в препъни камък, а не че има друг проблем. "Нищо не му е. Какво да му е?!", обяви Борисов. "

  Ей това изречение казва всичко - единственият проблем в "явлението" КОЙ/Пеевски било съзаденото негативно отношение към него !!! Дали ще се намери някои да обясни на ментално-дефицитния пън Борисов какво му е "проблема" Пеевски ?

  А иначе преса и гербариат от дни се занимват с най-вредния за България политик и партия.

  Баси ташака...

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 269 Любопитно

  Баце пуска за пореден път стръв... и депесари и десебари кълват на гол бастун

 32. 32 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  ""Нищо не му е. Какво да му е?!", обяви Борисов..."

  Нищо му няма. Млад, успял, па и красив...малко.
  Не се аресва на някои по-красиви, но това да му е кусура.
  Другото което разбрахме, че Ахмет Давутоглу имал мнение с кой да управлява в България, а Баце даже си го коментирал с колегата. Ама му пречило общественото мнение и красивия, успял млад мъж.
  Иначе... Що па не.
  Сладури.

  Ecrasez l’infâme
 33. 33 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 269 Неутрално

  "Нали щеше да вкараш Доган и Станишев и Масларова в затвора бе тикво.. Нали това обещаваше!"

  Кога е обещавал такова нещо, другарю трол???

 34. 34 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 374 Любопитно

  Трагедията на България, управление на базата на порции, имидж и задкулисни договорки...

  Боко, Боко - българите не харесват Пеевски не само заради противното му и нагло държание, българите не харесват Пеевски заради това което символизира - корупцията, овчедушието и пошлостта на българския "елит", на прехода.

  В България ражда Пеевци всеки ден, той е обединяващият образ на Бай Ганьо в политиката, дали ще е той е той, Цацаров, Бисеров, Лукарски, Яне - това са имената, проблемът е в самата система, която позволява на такива престъпни мекотели да изплуват.

  Още по-жалко е министър-председател на България да не го разбира, а и да поддържа това статукво...

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 35. 35 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "ГЕРБ и ДПС не можели да управляват заедно заради лошия имидж на Пеевски, обяви Борисов"
  ***
  А такаааааа!

 36. 36 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 583 Весело

  Това изявление на Боко, просто показва за хаоса, който цари в управлението

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  Четейки коментарите дотук, стигам до извода, че в ранната понеделнишка утрин си ТРЕБВА една подобна статийка, че да могат насъбралите злост от близкото уикендно семейно общуване персони... да разтоварят гнева си. Ако това са ни демократите, либералните персони, толерантните и умните... да бегаме дружно към Марс, братя.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 39. 39 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  Значи с Дуган е по-готино. хихихи...
  ОСТАВКА

 40. 40 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3739 Неутрално

  МОЧА имени Лелина

  А #Кой дундурка лошия имидж... за шеф на ДАНС?

  Чак КТБ разтресе и в Дългове внесе Народ и държава.

  "ГЕРБ и ДПС не можели да управляват заедно заради лошия имидж на Пеевски, обяви Борисов"

 41. 41 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1199 Весело

  Хехеххехе...
  Ойде каруцата у ряката - барабар със коня.
  До тази сутрин не ти пречеше Пеевски. Довечера или утре ще ти пречи ли?

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 42. 42 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Ама разбира се, само имиджа трябва да се позачисти, иначе ДПС си е партньор за чудо и приказ!

 43. 43 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  Наистина сме във предизборна кампания, която ще бъде много, много по-мръсна от кампанията срещу Костов. Но сега всички ще залагат на това да оплюват ДПС, но след изборите ще се гушнат като влюбени тинейджъри, невиждали се два часа.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 44. 44 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  До коментар [#4] от "gg2":

  В затвора "вкарват"първо прокуратурата и после съда при достатъчно убедителни ДОКАЗАТЕЛСТВА!
  Това е т.н.НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА ВЛАСТ,КОЯТО ЗА МЕН,ЗА РАЗЛИКА ОТ МНЕНИЕТО НА ПРЕМИЕРА Е ЗАВИСИМА И ТО МНОГО ОТ Ф И Н И К И Й СК И ЗН А Ц И!
  Или от политически натиск!Спомням си анонимките на НАСТОЯЩИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПЕС по отношение на Цветанов,за които вместо да се самосезира по отношение на Серж,Цацата незабавно повдигна Ен на брой обвинения на Цветанов !

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 46. 46 Профил на нема такава държава
  нема такава държава
  Рейтинг: 217 Весело

  Като гледах интервюто се питах "Аз в тази ли прекрасна държава живея която този човек ни описва???" Разбрах и друго "Румънските политици са крадци(над 400 осъдени на високите етажи),а нашите са най-честните и затова няма в затвора наш политик. Но пък излиза друг въпрос "щом нашите са толкова честни и мислещи за "народа" защо сме на последно място по-стандарт на живот в Европа даже сутринтра разбрах че и от някакви туземци сме изпреварени?

 47. 47 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  Колко прав е Костов: Пеевски е сатанизиран прекалено, за да могат дърпащите конците му да си въртят игричките.
  Направо вече го обърнаха на Кукла за шамари - който не знае какво да каже си го изкарва на Пеевски. Майтап. А електората възторжено прималява от кеф

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 48. 48 Профил на Balkanets
  Balkanets
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#45] от "moriarti":

  С хората - по човешки. С ПАРЦАЛИТЕ, лъжците, мошениците, тарикатите и двуличниците - адекватно.

 49. 49 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Доколкото си спомням в по ранен етап от разговори Давутоглу е споменал ,че ББ е загубил като не е подкрепил Местан .Турция е заплаха за България и е крайно време да се реагира с реформа в БА и нейната модернизация .

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 50. 50 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  Значи, ако Деленчо не е в ДПС, тогава ГЕРБ ще ги припознаят за партньори, така ли? То това скоро може и да се случи - Дебелия просто в момента подготвя почвата за отстъплението си, така че да осребри максимална част от активите си и така че да не го очистят, както Илия Павлов и Кюлев навремето.
  Само че! Оттогава се случиха някои неща, така че ДПС и Доган вече не се любимци на мустакатите неоосманисти в Анкара. А и се съмнявам, че Доган би искал да дели един мегдан с Борисов - и двамата са прекалено своенравни и алчни. ДПС, БСП и АБВ в момента подготвят терена за отстраняването на Борисов, със съдействието на Цв.Цв. Първанов и Миков се задоволяват с далеч по-малко, отколкото Борисов - как Доган да не привлече именно тях за делото си.

 51. 51 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  Прав е ББ, българите не обичаме богатите, дебелите и влиятелните..... виж карикатурите по темата на Бешков, Ангел,шев, Ст.Венев.... още от време оно,

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 52. 52 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 748 Неутрално

  По-просто нещо на по-високо място никога не сме имали!
  Боки! Ти призна, че изповядваният от българските мюсюлмани ислям е ТУРСКИ!
  Бива да си тъп, но толкова вече е ОПАСНО!!!!!

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1100 Весело

  До коментар [#27] от "the социалиста":

  Напротив, ние знаем това, ама тиквата не знае и обещава. Е, и електоратът на ГЕРБ не знае, а част се прави, че не знае, та всички вкупом вярват в глупостите, дето ги ръси Слънцето.

 55. 55 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Проблемът не е в личността Пеевски, а в явлението Пеевски. Ако днес е той, утре ДПС ще си създадат нов преуспял младеж. ББ да не ни подхвърля фрази като за баба Пена или за някоя чалгаджийка. Всяка некорумпирана партия трябва да се бори против ДПС, но ГЕРБ и дума не казват против тях.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 56. 56 Профил на Balkanets
  Balkanets
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Белене, Цанков Камък, КТБ, магистралите - там потънаха МИЛИАРДИ наши пари! Ние я платихме тази сметка! И изведнъж немало виновни и корумпирани!

  Борисов, ти най-нагло ИЗЛЪГА избирателите си! Ти си НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ!

 57. 57 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 374 Весело

  Ха, Ха, Ха, всичката Мара втасала, сал Пеевски е проблемът! Е бравус на помпиера......

  chavo64
 58. 58 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Така е Пееф е лошият, а те с Доган са дупе и гащи , ама за Доган лоша дума от Боце да сте чули ? Пак ни взе за малоумници ! ОСТАВКА БЕ ! СТИГА СИ ЛЪГАЛ И ПО МЕДИИТЕ НАЙ-НАГЛО ! Още малко ще каже че и заради хората на Радан е спрял обществените поръчки , а не заради неговите хора ПееФ ,Златев и Ко ! Навремето не четял книги, сега не четял вестници, кой го знае телевизия гледа ли , а камо ли да вземе акъл от по-умните от него(че има ли такива ?) Затова управлява България като охранителна фирма ЕООД, негова собственост !

 59. 59 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#46] от "Николов BVB":

  Ами защо ".... сме на последно място по-стандарт на живот в Европа даже сутринтра разбрах че и от някакви туземци сме изпреварени? ...." само заради реститутския преход и неговите рИформи......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 374 Гневно

  Днеска Пеевски, утре Меевски. Каква е разликата, кое момченце ще краде официално?! Не се свършиха тия ДС мутри бе!

  chavo64
 64. 64 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар №42:"luda_krava" "Ама разбира се, само имиджа трябва да се позачисти, иначе ДПС си е партньор за чудо и приказ! "
  Така си е ! На Баце най-присърце са му Догановите Д(п)С мурафети- раздаване на порции, нерегламентирано кадруване навсякъде , купуване на гласове, демагогия, , ченгеджийски номера и т.н. ! Сега го демонстрира срещу Радан и ДСБ ! АМА МНОГО Е ПРОЗРАЧЕН И НЯМА ДА МУ МИНЕ НОМЕРА

 65. 65 Профил на skorpion1980
  skorpion1980
  Рейтинг: 269 Неутрално

  О, да, наистина не могат, стига да не е задкулисно.

 66. 66 Профил на inlineonline
  inlineonline
  Рейтинг: 374 Неутрално

  На мен ли само така ми се струва, или всеки втори печеливш в лотарията на грух е от малцинствата.
  Има нещо гнило в Пеев-Бори-Ландия....
  Толкова му е лош имиджа на грух, че "Краля слънце" не е спрял да го захранва с обществени поръчки,даже НАП, ДАНС, прокоратура, КЗК и съдии всички не виждат безобразията, които сътворяват дпс и герб! А.... Радан Кънев е виновен... забравих.

 67. 67 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Какво разбираме от последните изплисквания на Тиквоний банкянски?
  1. Пеевски е пуснат по пързалката ама по принуда, не щото заслужава
  2. Българският и турският премиер задушевно коментират как партиите им – българска и турска, заедно и открито да управляват страната.
  3. На Пеевски нищо му няма, целият в бяло, но гадното, ограничено и тъпо общество не го харесва туй ангелче корпулентно.
  Магнолията е изтрещял тотално. Да признаваш, че като премиер толерираш и участваш в открита намеса на друга държава в това как да се управлява страната ти... ами че то това си е национално предателство пар екселанс!

 68. 68 Профил на iron_cross
  iron_cross
  Рейтинг: 520 Весело

  До коментар [#33] от "Jumbo Jet":

  Джъмбо, работи, а не се офлянквай и мърдосвай, като хулят така Премиера-слънце. Каква е тая работа - 30 поста минаха, а ти си траеш. Подавай задник на амбразурата и се изказвай - колкото по-пламенно, толкова по-ефективно

 69. 69 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  [quote#59:"boby1945"]ми защо ".... сме на последно място по-стандарт на живот в Европа даже сутринтра разбрах че и от някакви туземци сме изпреварени? ...." само заради реститутския преход и неговите рИформи...... [/quote]

  Е, то бива понеделнишки глупости, ама тзи горе ми идва в повече!

 70. 70 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2854 Любопитно

  [quote#0:"статия"]Давутоглу казал по време на срещата, че би се радвал да види двете парти заедно да управляват страната. "[/quote]
  Абе Давутоглу не чете ли форума на Дневник да се информира че ДПС е проруска партия? Как така ще ги бута в управлението?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 71. 71 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#47] от "skara":
  [quote#47:"skara"]Пеевски е сатанизиран прекалено, за да могат дърпащите конците му да си въртят игричките.
  Направо вече го обърнаха на Кукла за шамари - който не знае какво да каже си го изкарва на Пеевски.[/quote]
  ****
  Да бе.
  Аз се чудя на майка му, че още търпи, та не е отишла да ги подпука с шамари!
  В последно време примери колкото искаш.
  Като не може директорката Цачева и квесторите да въдворят ред, тя да го направи.

 72. 72 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 572 Любопитно

  "Давутоглу казал по време на срещата, че би се радвал да види двете парти /ГЕРБ и ДПС/ заедно да управляват страната. "
  Само Делянчо бил проблема според Боце.
  Докъде я докарахме драги гербери? Готови сме да продадем род и родина за пусти усвоявания. Просто и ясно. Като вожда. Я сега му опонирайте!

 73. 73 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Герберастията пак само заглавието е прочела...
  А долу в текста, Баце яростно брани Шиши.

  Ей, лафкаджийчета...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 74. 74 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  задкулисно не официално може на което е основана и цялата ти политика,едно се казва пред публиката а като се обърнеш правиш квото си знаеш

 75. 75 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 672 Весело

  Не можели да са заедно, ама не защото е лошо момчето. Не. Само лошо му бил имиджа. Несправедливо, му е турен пустия от истински лошите хора от ДСБ. Ма, като си го лъсне, тогава ше емнат управлението вместе.

 76. 76 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#7] от "pink_kike":

  Излиза, че пак ние- обществото сме виновни.

  Пеевски е такъв хрисим човек, но ние- обществото нещо без причина не го харесваме.

  И поради, точно тази причина, пък той не можел да работи с ДПС.

 77. 77 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  До коментар [#33] от "Jumbo Jet":През 2009 -та година.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 78. 78 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Давутоглу казал по време на срещата, че би се радвал да види двете парти заедно да управляват страната. "

  Едва ли му е казал нещо такова.

 79. 79 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Борисов скоро ще е готов и с дявола да се сдружи само и само да остане на власт.Ако изгуби президентските избори ни чакат предсрочни избори.Края на ГЕРБ се види.Като НДСВ.Ес иска един двама политици за курбан на корупционния олтар.Нищо чудно да са от ГЕРБ.Цветанов мина през стъргата,КОЙ е наред?

 80. 80 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  Лошия Пеев и добрия Доган

  Обичам да грухтя и плюскам.
 81. 81 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2580 Неутрално

  Хе-хе-е-е-е...! Бъдещата коалиция на ГЕРБ с ДПС се заформя полекичка, изглаждат се някои дребни проблеми, като Пеевски, но ще му намерят заместник, естествено! Ако има нужда от помощ, другаря Гоце също ще помогне!
  Горките ГЕРБ-ерчета...! Ама, щом с Мая Манолова се прегърнаха, колко му е и с другарчетата от ДПС, да си стиснат ръцете!

  Бивш tww09306483.
 82. 82 Профил на boras
  boras
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Тоз пък, иначе нямаше да има проблем, така ли?

 83. 83 Профил на sherekhan
  sherekhan
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Бокич с всеко следващо интервю, чупи тъпомера. Не могли да управляват заради Пеевски? А купуването на цигански гласове? турцизирането на помаците? Продаряването на мюфтийството на Република Турция? А вкарването на суфистки проповедници в джамиите?

  "От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи." Васил Левски
 84. 84 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 901 Весело

  Баце преди няколко години викаше, че Свинчо като шеф на ДАНС иска да го арестува и да го убие в килията по поръчка на Доган. Е не лично де.
  Гербавите дават ли си сметка какви канарчета са?

 85. 85 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  затова ли Давутоглу се зае спешно със смяната на пеевски ? а какво ли от отговора Местан не е превел на Борисов ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 86. 86 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Неутрално

  То беше ясно, че Тиквоний и Прасешки са в нежелан брак по сметка. И че във всеки удобен момент единия би отстрелял дугият без да се замисли и с огромен кеф. Но тъй като и двамата са злобни, крадливи и отмъстителни са се подсигурили и се държат за топк@ите с куп компромати. Тъй че разводът трябва да е културен - ние все още се обичаме, Той/Кой е прекрасен човек и партньор, нищо му няма, но жестокото обществено мнение за Кой по принуда ни разделя. Тук следват ред сълзи...и справедливо поделяне на общото заграбено имущество.

 87. 87 Профил на primoto
  primoto
  Рейтинг: 426 Весело

  учудени има ли?

  Only two things are infinite, the universe and human stupidity...
 88. 88 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2390 Неутрално

  До коментар [#12] от "registriran":

  " А нещо за Доган, няма ли да каже слънцето ? "


  Слюнцето вече го казва много пъти : " Ахмет Доган е най- успешния политик на българския преход " .
  Без коментар !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 89. 89 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  "Нищо не му е. Какво да му е?!", обяви Борисов.
  ------------------
  Вярно му няма нищо, само 2 млрд. лв. с "Водстрой 98" и "ПСсссТ Груп". Нищо не му е. Него харесваме само щото е дебел, пък ние дебели от малки си мразим. Биехме ги в махалата.

  CONTADOR GRATUITO!
 90. 90 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  Интересно дали Пеевски е надвзел от полагащото му се (ника не малко) или му е време да се покрие сред ла*ната в собствен дом, който не е негов разбира се. Или продължават да ни пробутват посредствения, но нагъл театър?
  Предлагам на Михаил Вешим да напише сценарий за филм в стила на "Ало, ало" по сегашната ни действителност. В BBC ще се пръснат от ад, ако не успеят да го купят.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 91. 91 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 955 Любопитно

  Боко Т даде на Пеевски МИЛИАРДИ!!!!
  От НАШИТЕ данъци

 92. 92 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Препоръчително е да се чете Washington Post. Изглежда, че WP знае най добре кой кой е.

 93. 93 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Той обясни негативния доклад на Брюксел в областта на правосъдието, вътрешния ред и корупцията като негативен заради годината управление на Орешарски. "Имаме пълната подкрепа на Брюксел, всички дойдоха да кажат: "Нашият Бойко се върна", обясни той, предавайки отзивите, които получил при посещението си в Брюксел."

  Тиквоний изтрещява тотално. Не ме учудва оправдаването с предишното правителство - то на Баце все някой друг му е крив. Но как в Брюксел му се радвали... "Нашият Бойко се върна".... нееее, батка, от тиквата по-тъп няма.

 94. 94 Профил на D-r D
  D-r D
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Ама герб и дпс не управляват заедно. Просто Доган казва какво да се прави...

 95. 95 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 955 Любопитно

  До коментар [#86] от "abygale":

  Боко и Пеевски и сега са заедно.
  Цацаров Боко си го "избираше"

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 98. 98 Профил на lemonadejoe
  lemonadejoe
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Абсолютно непробиваемо - "АЗ управлявам държавата, а някои други или пречат или помагат . . ."

  Не можеш и да се смееш даже . . .

 99. 99 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Така значи. Пеевски си е наред, много е готин, само дето с имиджа е зле.
  И още нещо. Къса му е паметта на ББ, забрави как направиха кръгом медиите на същия този през 2013. И пак това го чака.
  А, има ли още някой, който да се съмнява КОЙ управлява в България?

 100. 100 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 441 Неутрално

  А на министър Митов какви са му предпочитанията за управлението на Турция? Дали е изказвал желанието си Ердоган да управлява заедно с някой кюрд от ПКК? От добросъседски съображения...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK