"Нашият Бойко се върна" и още цитати от Борисов

"Нашият Бойко се върна" и още цитати от Борисов

© Анелия Николова"Нищо не му е (на депутата от ДПС Делян Пеевски - бел. ред.). Какво да му е? Така или иначе в обществото се е създало отношение към него, което е препъникамък за всеки разговор. Заради общественото мнение. Защо навремето отстраних Искра Фидосова, Иван Петров - членове на най-висшия орган на ГЕРБ - изпълнителната комисия..."


Това заяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" премиерът Бойко Борисов, докато разказваше за свой разговор с турския му колега Ахмет Давутоглу през декември, по време на който тогавашният лидер на ДПС Лютви Местан превеждал. По време на този разговор Давутоглу обявил, че ще се радва да види ДПС и ГЕРБ да управляват заедно, а Борисов му отговорил, че това нямало да стане, докато Пеевски е част от ДПС. Цитатът пък е директен отговор на въпрос в студиото "Какво му е на Пеевски, той е депутат...".


"Имаме пълната подкрепа на Брюксел, на колегите ми там, до един. И особено това, което последния месец правим, всички дойдоха да кажат: "Нашият Бойко се върна." Буквално така се изразяват. Пак си заехме позицията, че с криворазбрана стабилност, ако да са спокойни всички, това е добре за държавата."
Така премиерът защити спирането на множество големи обществени поръчки през последния месец, което било подкрепяно и в Брюксел.


В коментар на темата за корупцията в България, негативният доклад на Брюксел по темата и сравнението с позитивния за Румъния, премиерът отново обясни, че България е задминала северната си съседка по всички показатели и добави:


"Когато аз назначавах Росен Плевнелиев за строителен министър, в Румъния назначиха за министърка реклама на дамско бельо. Няма осъдени за корупция политици, защото няма корумпирани. Това, че техните министри крадат и са ги вкарали в затвора, а президентът им търси политическо убежище в Молдова, не виждам българи да бягат да Румъния."


В отговор на въпрос за работата на спецпрокуратурата премиерът обясни, че не му е работа да знае как си върши работата тя и отново по адрес на негативния доклад на Брюксел добави:


"Има една приказка - на българския казан в ада няма охрана, защото самите българи се теглят надолу. След като контактните точки са неправителствени организации и медии, и то точни фиксирано кои, няма как да отиде нещо положително в Брюксел."


"Аз съм сигурен, че това, което правим, и самочувствието и това, че мога да се гледам в огледалото и да се харесвам, и партията е в голям подем. И в Брюксел, и сред хората се подкрепя, това, което правим, това ни амбицира да го доведем докрай. Не само метлата ще играе, но и с парцал ще забършем след това. Бъдете сигурни. Който докопаме (той ще е парцалът)."


В защита на тезата си за липсата на корупция, която той свежда основно до министрите, премиерът заяви:


"Когато нашите министри са направили нещо добро, да не им стоим всеки ден на главата с гилотината - кога ще ги вкарате в затвора, защото тогава блокираме работата на всички. Страхът е по-силен от тока."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK