106 хил. лв. ще струва кампанията на Ирина Бокова за ООН

106 хил. лв. ще струва кампанията на Ирина Бокова за ООН

© Анелия Николова106 хил. лева е бюджетът на кампанията на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, съобщи Мария Павлова, и.д. директор на дирекция "ООН и сътрудничество за развитие" в Министерството на външните работи, на пресконференция днес.


"Това включва средства за представителни разходи, за провеждане на коктейли, приеми, както и за други мероприятия по преценка на оперативната работна група, за които се смята, че ще допринесат за успеха на нейната кампания", уточни тя.


"Г-жа Бокова е българската номинация, защото съгласно изискванията и критериите за заемането на поста тя се намира в най-добра позиция. Тя притежава огромен дипломатически опит в областта на многостранната дипломация, доказани лидерски качества, свидетелство за които са редица изявления на висши представители както на ЮНЕСКО, така и на редица международни организации, тя също така има и значителен административен опит на национално равнище като бивш депутат от българския парламент", заяви Райко Райчев, оглавяващ дирекция "Глобални въпроси".
Павлова и Райчев са част от екипа, работещ по кандидатурата на Бокова за генерален секретар на ООН. Част от него са също Мария Донска – началник на отдел ЮНЕСКО, Борислав Костов – ген. директор на дирекция "Двустранни отношения", Данаил Чакъров – директор на дирекция "Международно право и право на ЕС", и Мария Спасова – дирекция "Права на човека". Общо 16 старши дипломати, ръководители на дирекции във външното министерство, са ангажирани в кампанията на Бокова.


Екипът на кандидатурата на Ирина Бокова (отдясно наляво) - Мария Донска, Мария Павлова, Райко Райчев, Борислав Костов, Данаил Чакъров, Мария Спасова.

© Министерство на външните работи

Екипът на кандидатурата на Ирина Бокова (отдясно наляво) - Мария Донска, Мария Павлова, Райко Райчев, Борислав Костов, Данаил Чакъров, Мария Спасова.


До този момент има 7 официални кандидатури: Сърджан Керим от Македония, Весна Пушич от Хърватия, Игор Лукшич от Черна гора, Данило Тюрк от Словения, Ирина Бокова от България, Наталия Герман от Молдова и Антониу Гутериш от Португалия – бившият Върховен комисар за бежанците на ООН.


Изслушванията на кандидатите ще започнат между 12 и 14 април, съобщи председателят на Общото събрание на ООН Морган Ликенторф. Всеки кандидат ще разполага с 2 часа, за да представи своята кандидатура, а членовете на ООН ще могат да му задават въпроси.


Според Устава на ООН генералният секретар се назначава от Общото събрание по препоръка на Съвета за сигурност. Следващият генерален секретар на ООН ще встъпи в длъжност през януари 2017 г. По традиция мандатът му е петгодишен с възможност да бъде повторен.


На 9 февруари България обяви, че подкрепя директора на ЮНЕСКО Ирина Бокова за поста генерален секретар на ООН. Решението предизвика разпалени дебати и разнопосочни реакции. Някои го заклеймиха като "катастрофално неподходящо", а други – като "добро и мъдро".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (94)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1756 Любопитно

  А колко ще е в рубли?.....

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 2. 2 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 395 Неутрално

  срамувам се, че управляащите от герб ще хвърлят толкова пари за една АНТИНАРОДНА кандидатура, харесвана сао от небългарите путинофили комунисти, след като самата й номинация е срам за държавата.

  само заради това престъпно поведение герб заслужава всеобщо презрение

 3. 3 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Позиция на Движение Обществен натиск, относно кандидатурата на Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН
  Тази кандидатура е неморална и оскърбителна за българския народ. Г-жа Бокова ясно е заявявала, че не изпитва тревога или срам от делата на семейството си, привилегировано като част от висшата комунистическата номенклатура участвала в тоталитарното репресивно управление на България до 1990 г.. Припомняме, че съществува действащ български Закон за обявяване комунистическия режим за престъпен от 2000 г. Г-жа Бокова отказва да предложи на обществото и най-малък жест на съжаление и разграничение от този режим. Както е невъзможно наследник на висш нацистки служител да стане Генерален секретар на Организацията на обединените нации, без първо да демонстрира дистанция от идеологията на Третия райх, така това трябва да се изисква и от наследниците на комунистическата върхушка в бившите тоталитарни държави от Източна Европа. Двата режима са еднакво човеконенавистни и не случайно с резолюция на Европейския парламент от 2009 г. Датата 23 август е обявена за Европейски ден в памет на жертвите на сталинизма и нацизма. Специално в България престъпленията на комунистическия режим са дори по-големи от тези на нацизма. Над 30 000 български граждани са убити без съд и присъда или безследно изчезнали в периода 1944-1990 г. Заедно с репресираните, лишени от свобода в затвори, трудови лагери или принудително изселвани, изключвани от университети и др. жертвите на тоталитарния комунистически режим са стотици хиляди. Г-жа Бокова имаше моралното задължение
  да се разграничи от този режим
  още преди много време.
  Ирина Бокова няма и качества за поста, който иска да заеме. Престоят й начело на UNESCO е катастрофален, както сочи Патрик Доусън в politics.co.uk. (http://www.politics.co.uk/…/comment-can-unesco-ever-recover…, страницата е посетена в 18:20 ч. на 14 януари 2016.)Самият й избор е бил грешка, както е аргументирано от Джон Дейли в globalmemo.org.((http://globalmemo.org/…/its-time-to-reform-the-way-unesco-…/, страницата е посетена в 18:24 ч. на 14 януари 2016.) Като Генерален директор на UNESCO тя няма успехите, които да я превърнат в подходящ кандидат за еквивалентен пост в Обединените нации.
  Международната поддръжка за кандидатурата на г-жа Бокова е дълбоко смущаваща. В момент, когато води незаконна война на украинска територия и държи под окупация суверенни части от Украйна и Грузия, руският авторитарен режим на Владимир Путин (органично и персонално свързан със старите комунистически служби за сигурност в СССР) поддържа тази кандидатура. Днес, когато авторитетът на ООН е поставен под въпрос не само от проблематичното участие на страни като Саудитска Арабия, но и от спъващите Съвета за сигурност налагания на вето от страна на Руската федерация, които компрометират възможностите за мирно разрешаване на украинската криза. Това е още една причина така подкрепената кандидатура да е морално незащитима.
  Политическата подкрепа за кандидатурата в България също демонстрира зависимостта и контактите на Ирина Бокова с кръговете на нереформирани комунисти-носталгици, с противозаконно действащото руско лоби в България и с мафиотизираните наследници на някогашната просъветска номенклатура в страната. Лидерът на пропутинистката партия АБВ Георги Първанов (бивш агент на зловредната Държавна сигурност, българското Гестапо) използва кандидатурата на Бокова като повод за шантаж срещу българското правителство. Дори само това я компрометира, без да се взимат под внимание останалите факти. Това не е българска кандидатура, а кандидатура на престъпни кръгове, исторически произлизащи от комунистическия режим и запазили разрушителна за българските интереси зависимост от сегашната диктатура в Москва.
  За нашата нация е позор да бъде представлявана от личности като Ирина Бокова. Подкрепянето на тази кандидатурата не обединява, а разделя българските граждани. Тази кандидатура сама по себе си е тревожен знак за състоянието на демокрацията в България, а сериозното й разглеждане уврежда авторитета на ООН.
  Движение Обществен натиск,
  София, 15 януари 2016

 4. 4 Профил на hahohehi
  hahohehi
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Получавам остри болки в долната част на торса относно кандидатурата и.

 5. 5 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 587 Неутрално

  започвам антикампания.
  първо изречение ще бъде:

  вън действащите кагебе агенти от оон.

 6. 6 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  Тези грешни пари да се изгорят на площада насред лятото - повече полза ще има!
  За човек, който НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА Е СЕЛСКИ КМЕТ!

 7. 7 Профил на kukam
  kukam
  Рейтинг: 289 Неутрално

  След Маяма Нолова и Бокова правителството да не спира - да назначи и Миков и оная каква беше Корнелия Нинова.

 8. 8 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Твърде малко, това е колкото един полет на Борисов до Брюксел и обратно (с включени ядки разбира се).

 9. 9 Профил на petar.bo
  petar.bo
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Путин да ги плати. Така или иначе Бокова си е негова кандидатура.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Няма по лицемерни животни от "Фейсбук-патриотите", "Казармените тигри" и "Комунистите, собственици на частен бизнес"!!!
 10. 10 Профил на hmmmmm
  hmmmmm
  Рейтинг: 233 Весело

  И ние веднага повярвахме...

 11. 11 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Любопитно

  Бедновато като сума, май с трици маймуни мислят да ловят някои!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 12. 12 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 842 Любопитно

  Какви пари,за какво говорите? А колко ще струва за международния авторитет на България?

 13. 13 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1750 Гневно

  Пари, хвърлени на вятъра.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2691 Весело

  Кой ли е основният й спонсор - Федеральный бюджет России?!?

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 16. 16 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 807 Любопитно

  Президентът Гоце колко похарчи, когато обикаляше средноазиатските сатрапи за да я прокара като Генерален секретар на ЮНЕСКО?
  Това предполагам е само бюджетът на Министерството на външните работи. А колко са бюджетите на АБВ, БСП, ДПС, ГЕРБ, Съюзът на ченгетата и доносниците в оставка, Библиотекарския и подобни?

  Миша
 17. 17 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Мале, ако вземе да спечели, какво рязане на вени ще има във форума, не е истина.

 18. 18 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Бокова някъде споменала ли е какви идеи има за реформирането на ООН?

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 19. 19 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 684 Неутрално
 20. 20 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6047 Весело

  Смешни пари са 106 000 лв., явно и кампанията на Ирина Бокова за ООН ще бъде на майтап......

  [email protected]
 21. 21 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Не бих дала и един лев от данъците си за кандидатурата на комунистическата наследница. Но никой не ме пита, никой не пита данъкоплатците дали искат да харчат парите им за такива безумия. Очакват от нас да подскочим от възторг, че българин ще стои начело на ООН. Няма да си хвърля капата във въздуха от кеф, че тази червена издънка се е докопала до голямата политика, това едва ли е полезно за когото и да било.

 22. 22 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2201 Неутрално

  До коментар [#13] от "Хриси":
  "Пари, хвърлени на вятъра."

  Не са на вятъра. Запушват устите на путинските агенти в България.
  То путинските агенти са непреодолими, но поне частично.

  подпис
 23. 23 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  Бокова с имоти за 4.5млн.$ при обявени 2.5млн$.
  За такива няма ли съд и прокуратура? Цацаров, четеш ли?!
  https://bivol.bg/bokova-real-estate-lpny.html

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 24. 24 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Умишлено , 30 години работила за 'превъзходството и строителството на комунизЪма по света " ..
  Умишлено ЗАБЛУЖДАВАЛА и ЛЪГАЛА за ""'приемуществата на съветската ТОТАЛИТАРНА система"" !! С десетилетия !!

  Дъщеря на сатрап, ПЪРВАТА, следователно - НАЙ- верна "българка " , завършила Масковскии по ..межд. отношения" - под ръководството на КГБ и веднага ..в Ню Йорк- да се бори с ИмпериализЪма ..>)
  Агент на КГБ - от всякъде погледнато ...
  Служила ПРОТИВ БЪЛГАРСКИТЕ интереси - да бъдем СВОБОДНА страна ....
  .Умишлено служила - да бъдем вечно Задунайская на империята на ЗЛОТО !!!
  Никога , дори, НЕ отказала се публично от комунистическата идеолигия и сатрапия !!
  Потомствен съветски агент - като баща си !!
  Голям боклук, от всякъде погледнато !!

  BIG AL
 25. 25 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  И заради всичко това - 'Идеалната кандидатка" ,
  според Рапона от Банкя !!??
  Червен сталински произход, дете на убиец - криминален и политически, възпитана в сталинско семейство ,доброволно служила на КГБ !!
  Работила доброволно ,ПРОТИВ БЪЛГАРСКИЯ национален интерес !!!!!
  Идеалната "кандидатка" на България !!??
  Ами , какво друго да очакваме от МУТРИТЕ на власт ???

  BIG AL
 26. 26 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Тая ще работи против нас,защо ние трябва да даваме пари за това. Да и правят кампания и да плаща Империята и путинофилите,тя не е нашият кандидат,не е избирана и да не ни я пробутват за такава.

 27. 27 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1145 Гневно

  Не искам да давам пари за децата на убийци!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 28. 28 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7975 Неутрално

  Като изключим Гутериш,другите са съмнително избираеми.

 29. 29 Профил на liubo...otdale4
  liubo...otdale4
  Рейтинг: 451 Разстроено
  106.000 лева + куфарчето с пари от руското посолство.


 30. 30 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  "Г-жа Бокова е българската номинация, защото съгласно изискванията и критериите за заемането на поста тя се намира в най-добра позиция."
  --------------------

  В България това значи дърт комунист от сой, завършил в Москва, свързан с ДС. (ехидно) Достойно ест!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 31. 31 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  Еми Иринка е милионерка. Ако стане "нещо" и не я изберат(дано не), може да ги възстанови

 32. 32 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 289 Неутрално

  поредното комунистическо чедо и хранениче, което през живота си не е свършило работа за 10 лв.

  и ще му плащаме кампанията, за да се сдобие то с още малко власт и неизбежните подкупи, които всяко комунистче на високи позиции търси... за още 2 апартамента в Манхатън... да ги питаш защо не си купуват имоти край Масква река?!?

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 33. 33 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 515 Весело

  "коктейли, приеми, както и за други мероприятия по преценка на оперативната работна група"

  - демек за ядене и пиене. България е богата държава, винаги е изпълнявала съветските желания, сега за някакви закуски и шампанско няма да се циганим. Жужето може да даде едно рамо на кампанията с отряд отбрани тролове.

 34. 34 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1300 Весело

  До коментар [#22] от "Иван К":
  " Запушват устите на путинските агенти в България".....хехехехе....Абе ти да не си пропагандист на ГерБорисов?! Направо сте гениални мислители....

 35. 35 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  Всеки, който има някакви контакти на подходящо ниво, да ги ползва, за да разяснява колко АБСОЛЮТНО неприемлива е тая 'кандидатура'.

  кремълските слуги за разлика от времената на руското робство, сега не могат това дето най-обичат - да затварят усти.

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 36. 36 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1300 Весело

  До коментар [#3] от "Катерина Стоева":
  Аве Катеричке, защо в този дълъг текст не пише кой премиер я издига, кое правителство управлява?

 37. 37 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Весело

  Парите са без значение. И с по-малко средства ще бъде избрана...

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 39. 39 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1531 Весело

  До коментар [#38] от "Добрин Велков":

  Да си пусне някоя тъжна частушка, когато тая 'кандидатура' не се реализира например

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 40. 40 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Зарзавата предложил немладата госпожа с обилно слюноотделяне при споменаване на международни постове, другарката/товарищ Бокова, да ги извади от личните си милиони тези 106 000 лева!

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Kiril Dimov
  Kiril Dimov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  надявам се си я плаща сама, а не държавата !

 43. 43 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  е, голяма работа, няколко дечица ще умрат без лечение...

  Birds of a feather flock together.
 44. 44 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  Бокова знае, че няма да я изберат - за какво да се охарчва: https://bivol.bg/bokova-real-estate-lpny.html

 45. 45 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Кампанията на Ирина е важна за България

  Birds of a feather flock together.
 46. 46 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  Ама се оля "десният" Бойко Борисов с тази кандитура!
  Подкрепя кандидат на Станишев, който пък беше причина за всички наши беди ! Не, че не е вярно за бедите.

 47. 47 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#42] от "bladeroko":

  хуморист

  Birds of a feather flock together.
 48. 48 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 458 Неутрално

  В интерес на истината не е много.

  Искрено се надявам хората на Запад да осъзнаят какъв човек е тази комунистическа леличка и да не й дават да помирише дори стола на Генерален секретар.

  Това, че подобно същество изобщо е стигнало до там да се бори за такава позиция, е свидетелство, че светът е едно много сбъркано място за живеене.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 49. 49 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1300 Гневно

  До коментар [#46] от "Alexander97":
  "десният" Бойко Борисов - Прави имидж на комунягите Бокова, Маяма, Румен Овчаров, Калфин. Първата номинира за шеф на Юнеско-сега ООН, втората е омбудсман, третия е представител на държавата в Лукойл, четвъртия е министър, който направил "перфектен" социален закон!? Станишев/Гоце имат 4 кандидат президента! Издигнати от ГерБорисов, с парите на нашите данъци. Пък ако го питате Боко - пръв борец против кУманизЪма...

 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  Това са пари на вятъра. Единственият ефект от тази кандидатура е, че опозорява България. Бокова - една нереформирана комунистка и неприкрита кремълска агентура - никога няма за бъде допусната до ръководна позиция в ООН, най-малкото в този момент, когато целият свят е срещу Русия. По-добре дайте тези пари на някоя детска клиника, или ги раздайте на софийските просяци.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 627 Весело
 53. 53 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  До коментар [#23] "Бокова с имоти за 4.5млн.$ при обявени 2.5млн$. За такива няма ли съд и прокуратура? Цацаров, четеш ли?! https://bivol.bg/bokova-real-estate-lpny.html";:

  И по-добре, че с това няма да се занимава бъргарската прокуратура (за справка Бисеров и прокурор Бецова!). В случая, при съмнения за едни неясни 2 милиона долара, ще разследва или френската прокуратура, където Бокова живее и работи, или пък някоя от двете британска или щатска прокуратури, където са закупени имотите, за които има съмнения за пари с неясен или престъпен произход! В който и да е от случаите, нищо чудно някоя, или пък и трите прокуратури да запорират имотите ... пък ако докажат и да конфискуват барабар с глоби, че и затвор може да има!

 54. 54 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#11] от "boby1945":

  "Бедновато като сума, май с трици маймуни мислят да ловят някои!!!"

  Ако всички червени пенсии пожернвате по 100 лева - те ти сто милиона.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 55. 55 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4628 Весело

  [quote#37:"Добрин Велков"]И с по-малко средства ще бъде избрана... [/quote]
  Големите са се разбрали.

 56. 56 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Я виж ти: "Агент на ДС начело на щаба на Бокова"
  http://clubz.bg/37157-agent_na_ds_nachelo_na_shtaba_na_bokova

 57. 57 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Сега е момена, Президентът на България, да се разграничи и то официално и от кандидатурата и от щаб начело с агент на ДС:
  http://clubz.bg/37157-agent_na_ds_nachelo_na_shtaba_na_bokova

 58. 58 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#56] от "Наблюдател":

  "Я виж ти: "Агент на ДС начело на щаба на Бокова" ..."

  Те са на всеки километър...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 59. 59 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#57] от "Наблюдател":

  "... щаб начело с агент на ДС..."

  Бас държа, че тоя убавец пише с някакъв профил в нашия форум.  И коментарите му са многословни, ехидни, антибългарски и проруски.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 60. 60 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 836 Неутрално

  ,,"Стратфор"": Бокова е най-подходящия кандидат за генерален секретар на ООН '' 20.03.2016 15:31
  ,,Ирина Бокова притежава всички необходими качества за генерален секретар на ООН. Това се посочва в нов анализ на американския аналитично-разузнавателен център „Стратфор“. Негов автор е Дик Рош, бивш ирландски министър и два мандата евродепутат от ALDE. В нейното политическо семейство влиза и Движението за права и свободи. Той е категоричен, че Бокова е най-подходящият кандидат за поста.
  "Ако не се случи нещо непредвидено, изглежда че Ирина Бокова е на добри позиции да смени ЮНЕСКО с поста на генерален секретар на ООН – тя има енергията, опита и нужните контакти сред „електората” в Обединените нации", пише Рош.
  „Г-жа Бокова, която е от България, покрива изискването за „регионална ротация”, но, което е по-важно, тя е жена със солидна автобиография. Нейният житейски опит минава по моста между Изтока и Запада”, пише Рош, който напомня за поетите преди близо 20 години ангажименти на Генералната асамблея на ООН за повече разнообразие на високия пост по отношение на пол и произход.
  Авторът припомня част от професионалната й биография, като посочва, че е била временно изпълняващ поста министър на външните работи през 1996 г. и „в това си качество предложи кандидатурата на страната си за членство в ЕС”.
  Припомняме, Бокова вече се забърка в скандал заради професионалното си CV, тъй като в турбулентния период около краха на кабинета „Виденов” НС така и не е гласувал назначаването й на поста външен министър на мястото на Георги Пирински. Това е нещо, което не беше ясно посочено в биографията й и беше коментирано от западни медии като опит за „поразкрасяването” й.
  „Според процедурите за избор, всички пет членки на Съвета за сигурност имат правото на вето върху кандидат за поста генерален секретар. Г-жа Бокова е добре подготвена, за да прескочи това препятствие. През годините, тя изгради добри отношения с основните сили, избегна „подводните камъни” и се ориентира добре в понякога бурните води”, пише Рош.
  Той припомня ролята й за това ЮНЕСКО да не се забърка в политически скандали. Според ирландския ексминистър, отдадеността на Ирина Бокова на сегашната й позиция може да се превърне и в проблем за нея – докато не изтече мандатът й в края на годината, няма да разгръща кампанията си: „Тя желае да избегне компрометиране на сегашния си пост по какъвто и да е начин. Докато другите кандидати ще агитират открито”.
  Сред „другите” се посочват четирима мъже и две жени – от Македония, Словения, Черна гора, Португалия, Хърватия и Молдова. „Макар тези кандидати да имат сериозен диапазон от персонални качества и политически опит, никой от тях не покрива всички изисквания както Бокова е категоричен е Дик Рош. Той е на мнение, че най-сериозният й конкурент вече е „хвърлил кърпата”. Това е бил не друг, а еврокомисарят Кристалина Георгиева. Според бившия евродепутат от ALDE, срещу Бокова по това време е имало опит за „негативна медийна кампания”, който обаче се провалил и показал силата на характера на тихия иначе началник на ЮНЕСКО.''
  https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjhqL6xiNLLAhXnvXIKHSXhBwgQqQIIHzAA&url=http%3A%2F%2Fwww.trud.bg%2FArticle.asp%3FArticleId%3D5376953&usg=AFQjCNHTNDefEMGSTQEJtX7DgzlvEHLI_Q

 61. 61 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  "Райчев е вербуван от Първо главно управление през 1985 г., когато е 30-годишен като млад дипломат преди изпращането му на задгранична работа в САЩ. В документите на ПГУ от досието му той е описан като „много добре идеологически подготвен”, член на БКП от 1982 г. При срещата с оперативния работник Райко Райчев заявява, че „отдавна е очаквал този момент, но не е знаел кой и кога ще проведе разговора”. Вербуван е под псевдонима „ВЕНЕЛИН”-1 и 2. Под прикритието на поста "аташе" в постоянното представителство на България в ООН, Ню Йорк той донася срещу чуждестранни дипломати и американски граждани, сред които и журналисти."

  ЕГАТИ КАКВА ГНУС...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 62. 62 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4628 Неутрално

  До коментар [#61] от "Norman Granz":

  Проверен боец на Партията.

 63. 63 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1756 Весело

  До коментар [#31] от "izabell":

  Комунист, митничар и поп пари не връщат...

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 64. 64 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#62] от "Blood Red Skies":

  "Проверен боец на Партията."

  Аз съм чувал за хора, принуждавани да подпишат, за да могат да се развиват кариерно, да завършат образованието си, или пък защото са били с "лош" произход и са заплашвали близките им.

  Но да ЧАКАШ с ТРЕПЕТ момента, когато ще ПРОВЕДАТ РАЗГОВОРА, за да ИЗУЕШ ГАЩИТЕ - това ми се струва ... крайно нехигиенично.

  Както ми се струва крайно нехигиенично от страна на Бокова да си избере такъв за шеф на щаба.

  Но какво хигиенично мога да очаквам от Ирина Бокова?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 65. 65 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4628 Неутрално

  До коментар [#64] от "Norman Granz":
  Но да ЧАКАШ с ТРЕПЕТ момента, когато ще ПРОВЕДАТ РАЗГОВОРА, за да ИЗУЕШ ГАЩИТЕ - това ми се струва ... крайно нехигиенично.
  ------------------------
  Затова пък, напълно в съзвучие с цялата кандидатура на другарката Бокова. Която впрочем не е българска кандидатура. Това е кандидатурата на Кремъл.

 66. 66 Профил на Емил Бубев
  Емил Бубев
  Рейтинг: 233 Неутрално
 67. 67 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 765 Неутрално

  БАЯ СКЪПА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА БЪЛГАРИТЕ ТРОЯНСКАТА КОБИЛА.

 68. 68 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Весело

  [quote#20:"karabastun"]Смешни пари са 106 000 лв., явно и кампанията на Ирина Бокова за ООН ще бъде на майтап......
  [/quote]
  По-скоро маркетингов ход - демонстрация на скромност и пестеливост. Все пак тя е ръководител във важна структура на ООН и между професионалните среди (тези които ще гласуват) тя е добре позната. Виж ако гласуването беше с СМС тогава трябваше да се хвърлят яки пари за СИМ карти.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 69. 69 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Бокова не е кандидатура на българите. Това е антибългарски руски боклук, лъжлива и лицемерна слугиня на кремълските фашизоиди, които водят хибридна война против България и то с пари на данъкоплатците. Срам и позор за страната и правителството е да подкрепя една престъпна гадина.

 70. 70 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Тези пари ще бъдат много по-полезни , ако са дадат за сираци, например.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 71. 71 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#69] от "валентин николов":

  Бокова е кандидатура издигната от две правителства подред. Щом последен я лансира Даниел Митоу, значи наред с руснаците и американците я одобряват. Демек работата е в кърпа вързана и е глупаво да се хвърлят средства за реклама.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 72. 72 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  пффф... да ти се доповръща от тая сган

  "Начело на кампанията на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН застава Райко Райчев, който в момента оглавява дирекция "Глобални въпроси" в МВнР.

  Отварянето на досиетата на дипломатите го заварва на поста постоянен представител, посланик в Ню Йорк, където е назначен през септември 2007 г. по времето на кабинета "Станишев", пише сайтът desebg.com. Преди това - между 2005 и 2007 г. Райчев е началник на кабинета на тогавашния външен министър Ивайло Калфин.

  Райчев е вербуван от Първо главно управление през 1985 г., когато е 30-годишен като млад дипломат преди изпращането му на задгранична работа в САЩ. В документите на ПГУ от досието му той е описан като „много добре идеологически подготвен”, член на БКП от 1982 г. При срещата с оперативния работник Райко Райчев заявява, че „отдавна е очаквал този момент, но не е знаел кой и кога ще проведе разговора”. Вербуван е под псевдонима „ВЕНЕЛИН”-1 и 2. Под прикритието на поста "аташе" в постоянното представителство на България в ООН, Ню Йорк той донася срещу чуждестранни дипломати и американски граждани, сред които и журналисти.
  След разкриването на досиетата на дипломатите през декември 2010 г. тогавашният министър на външните работи Николай Младенов го изтегли от посланическия пост в Ню Йорк. В МВнР се връща по времето, когато външен министър е Кристиан Вигенин... "

  http://clubz.bg/FullArticleView/37157

 73. 73 Профил на Рудолф Сикорски – Exzellenz
  Рудолф Сикорски – Exzellenz
  Рейтинг: 233 Неутрално
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#71] от "je suis Радан Кадиев":

  Митов си такова на фасона с тая глупост.

  Вярно, че просто е изпълнил нареждане, но е много разочароващо, че просто го изпълни безропотно.

  И няма АБСОЛЮТНО никво значение дали 'кандидатурата' е приемлива за американците, понеже могат да я контролират/изнудват.

  АБСОЛЮТНО НЕПРИЕМЛИВА е за България.

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 76. 76 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#72] от "extraCACA":

  Райчев е вербуван от Първо главно управление през 1985 г., когато е 30-годишен като млад дипломат
  ----
  Всички дипломати имат и втора специалност... Щеше да е изненада ако не е помагал на службите.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 77. 77 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  Много малко пари за такава голяма цел !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 78. 78 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Ако обединим крайните мнения на българите , ще се получи "катастрофално мъдро "

 79. 79 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Русия нямала право на кандидат , да , ама Русия разполага с България , та не и пука !

 80. 80 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#76] от "je suis Радан Кадиев":

  тъй, тъй, те все са от специалист нагоре червените гниди, затова държавата е на тва дередже

 81. 81 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 941 Неутрално

  На тази гнусна твар - дъщеря на убиец, сестра на един от най-арогантните гнусари (дето можел да поеме вината само с мезета) - и 0,01лв от моите данъци да струва кампанията й - НЕ!

 82. 82 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Реших да "питам чичко" Гугъл, дали наистина България е единствената държава от бившия Източен блик, в която НИКОЙ от политиците не успя/пожела да въведе ЛУСТРАЦИЯ. И попадна х на невероятна статия и по темата за кандидатурата на Бокова. Спомням си че поне два дена не можех да се побера в кожата си поради факта, че неочаквано за мен ВСЕ пак, управляващите/кабинета. КОЙто и да е оздигна тази за мен позорна за България кандидатура. Кара те да се замислиш..
  http://www.mediapool.bg/lustratsiya-s-obraten-znak-news245453.html

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 83. 83 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#71] от "je suis Радан Кадиев":

  аре не ми се прави на много отворен.
  чети си ноам чомски и си фантазирай кокло си
  безсмъртен.
  тъпата ти полегнала ехидност знаеш къде.

 84. 84 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#76] от "je suis Радан Кадиев":

  ти също.

 85. 85 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 587 Неутрално

  [quote#68:"je suis Радан Кадиев"]между професионалните среди (тези които ще гласуват) тя е добре позната.[/quote]
  и е разследвана за злоупотреби в ЮНЕСКО.
  аре у лево.
  като си напишеш домашното-легай да спиш
  с няколко лозънга под възглавницата.

 86. 86 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2124 Неутрално

  Това е кампания почти без пари,ако само се сравни с кандидат президентската кампания в САЩ.

 87. 87 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#82] от "достатъчно":

  Много добър линк. Респект

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 88. 88 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#13] от "Хриси":

  аз съм съгласен да ги хвърлят, за да е сигурно, че няма да е тя. дето се вика, България много повече грешни пари е изхарчила за глупости, поне да знаем, че има едно 106к, иждивени за нещо полезно.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 89. 89 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  "Общо 16 старши дипломати, ръководители на дирекции във външното министерство, са ангажирани в кампанията на Бокова."

  Искам да се разберем! Ирина Бокова е най-подходящият кандидат, има подкрепата на държавата, на целокупния български народ и на прогресивното човечество и не на последно място кампанията й е стабилно финансово подкрепена. Ако и при това положение не бъде избрана - всичките 16 старши дипломати - вън! До един! Без коментар! Дисциплинарно! По КТ - за системно несправяне и дълбоко увреждане на престижа!
  Очаквам всички искрено вярващи в успеха на Ирина Бокова да ме подкрепят!

 90. 90 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Любопитно

  [quote#85:"mihail_p"]и е разследвана за злоупотреби в ЮНЕСКО.
  аре у лево. [/quote]
  Това в "Биволъ" ли го прочете?

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 91. 91 Профил на Ген. Колев
  Ген. Колев
  Рейтинг: 546 Гневно

  До коментар [#19] от "pentuer":

  ....ред уичез нот фор фрий...прекалено са ни скъпи даже....

  Аз лично както и близките ми се срамуваме и изпитваме крайна погнуса в качеството си на Българи от тази кандидатура....тези, които са я издигнали и я подкрепят позорят страната и народа ни пред лицето на целия цивилизован свят - извинения и замазвания не минават. Номинацията на Бокова трябва да се разглежда като престъпно деяние на продажната антибългарска руска пета колона, чиста форма държавна измяна. Отврат.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 93. 93 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 523 Гневно

  Че какво общо имам АЗ с тази червена пацавура,че с МОИТЕ пари ще и бият тъпана?!?

 94. 94 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1513 Любопитно

  [quote#76:"je suis Радан Кадиев"]Щеше да е изненада ако не е помагал на службите. [/quote]

  о, не бил само той, другия е още по-показателен:

  "В кръга около Ирина Бокова за кандидатурата ѝ за генерален секретар на ООН има и още един сътрудник на ДС. Това е щатният служител на ПГУ Александър Савов, син на бившият началник на ПГУ ген. Стоян Савов и дългогодишен зам.-министър на вътрешните работи, отговарящ за задграничните операции на ДС.

  През 1990 г. ген. Стоян Савов е човекът, внесъл на вниманието на тогавашния министър на външните работи подготвената от началника на архива на МВР-ДС ген. Нанка Серкеджиева докладна записка за тайното прочистване на досиетата на репресивния апарат на БКП.

  През 1991 г. ген. Стоян Савов стана един от двамата генерали заедно с Владимир Тодоров, обвиняеми за унищожаване на разработката (досието) на Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия срещу писателя Георги Марков, критик на Тодор Живков, убит при операция на Държавна сигурност през 1978 г. в Лондон.

  Два дни преди началото на съдебния процес срещу генералите през януари 1992 г. ген. Стоян Савов се самоуби в родното си село Лесичово, Пазарджишко.

  Синът му Александър Савов работи за ДС под дипломатическо прикритие, а след промените е посланик на България в ЮНЕСКО. Водил е предишните две кампании на Бокова за шеф на ЮНЕСКО. Савов е един от малцината дипломати – сътрудници на ДС, които през 2011 г. кабинетът Борисов не отзова от постовете им..."

  http://desebg.com/index.php?option=com_content&;view=article&id=2690

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK