Ударът в сърцето на европейските институции предизвика гняв и възмущение (допълнена в 16.16 ч.)

Ударът в сърцето на европейските институции предизвика гняв и възмущение (допълнена в 16.16 ч.)

© Francois Lenoir, ReutersЛидери и политици от държавните и европейските институции осъдиха новите терористични атаки в белгийската столица Брюксел, отнели живота на десетки невинни граждани.


"Новината за терористичните актове на летище "Завентем" и метрото в Брюксел, довели до убийството на невинни граждани и десетки ранени, дълбоко ме потресе и наскърби. Република България остро осъжда тези актове на насилие", написа държавният глава Росен Плевнелиев в съболезнователна телеграма до Негово величество Филип, крал на белгийците.


"Подобни прояви, насочени срещу мирни граждани не могат да бъдат оправдани по никакъв начин", заявява държавният глава.


"От името на българския народ и от мое име приемете най-искрени съболезнования към семействата и близките на загиналите. В този тежък момент бих искал да изразя нашата съпричастност и съчувствие и да пожелая бързо възстановяване на пострадалите", пише още в телеграмата до краля на Белгия.


По-рано днес и премиерът Бойко Борисов осъди нападенията и изказа съболезнования към близките на жертвите. Той обаче посочи и, че "Европа харчи милиарди за тия хора, съвет след съвет, мерки срещу мерки, само и само за да бъдат добре. Няма някъде така да са интегрирани".


Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, която от вчера е в Брюксел, осъди остро терористичните актове в Брюксел и ги определи като недопустимо насилие спрямо невинни граждани. Това, което се случва, е несъвместимо с ценностите на съвременна Европа, символ на която е белгийската столица, заяви председателят на парламента, цитирана от пресцентъра си. Цецка Цачева е в Брюксел за участие в дебат в Комисията по външни работи на Европейския парламент.


Чувството на тъга в този миг е споделено, днес повече от всякога трябва да бъдем убедени, че няма друга алтернатива за Европа, освен общата европейска солидарност, подчерта председателят на Народното събрание. Според Цецка Цачева европейските държави заедно трябва да продължат още по-надеждно да охраняват своите граници. Трябва да бъдем още по-безкомпромисни към предизвикателствата на днешния ден, добави тя.


Председателят на Народното събрание изрази своята съпричастност и искрени съболезнования към близките и роднините на жертвите и ранените при атентатите.


"Днес бяхме свидетели на една безпрецедентна терористична атака срещу столицата на обединена Европа. Убеден съм, че тази атака няма да остане без последствия. Нейните автори ще бъдат заловени и предадени на правосъдието", написа външният министър Даниел Митов в профила си във фейсбук.


"Брюксел е нашата обща столица. Той е символ нашата свобода и общи ценности и ще бъде защитен. Европейците няма да се подадат на страха и заедно ще надделеят над тероризма", казва още той.

Днес бяхме свидетели на една безпрецедентна терористична атака срещу столицата на обединена Европа. Убеден съм, че тази ...


Posted by Daniel Mitov on Tuesday, 22 March 2016


"Няма да отложа нито едно свое пътуване до Брюксел", обяви вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева след съобщенията за поредицата експлозии в Брюксел. "Това е поредният акт, който цели да насади страх у тези, които споделят европейските ценности. Трудно за квалификация злодеяние", добави Кунева.


"Сега е моментът България да покаже, че има волята да реформира и защити от чуждо влияние службите си за сигурност, така че да бъде гарант и защитник на свободата и правото на живот на своите граждани". Това пише в позиция на ДСБ по повод терористичните атаки в Брюксел днес.


От партията смятат още, че цивилизацията не може и не трябва да допуска тероризъм и загуба на всеки човешки живот. "Актовете на омраза и насилие трябва да бъдат спрени. Покланяме се пред загиналите и сме съпричастни с ранените и засегнатите. Скърбим заедно със семействата и близките на загиналите.. Болката е и наша."


И се добавя: "Не можем да позволим убийствата и всяването на страх и несигурност да нарушат съзнанието ни на европейски граждани. Експлозиите не са само там, в Брюксел, те са в съзнанието на всеки европеец. Застрашен, за пореден път, е общия ни дом. Няма да позволим страх и липса на воля да ни отдалечат от него."


"Трябва да бъдем част от отговора – гневни и безкомпромисни, но в същото време – човечни и разумни. Трябва да сме и част от решението. Европейската солидарност нека не се изразява само в осъждане и съчувствие. Незабавно трябва да се засили общата политика за сигурност на Европейския съюз", пише още в позицията на ДСБ.


Според формацията единството на българската нация се е проявявало в кризисни моменти, сега е нужно да докажем това. Пред лицето на тероризма и заплахата от дестабилизация няма управляващи и опозиция. "Повече от всякога са необходими адекватни, бързи и безкомпромисни действия", пише още.

Основната цел на терористите е да всеят страх и да ни променят като общества, коментира лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев. Тази безсмислена война взе нови десетки жертви, но Европа не трябва да показва страх, а решимост да накаже терористите, убеден е той.

Евродепутатът Светослав Малинов смята, че не е случаен изборът на местата на експлозиите. Това не е старинният Брюксел, а кварталът, в която са съсредоточени институциите на обединена Европа, посочи той и посланието по думите му е ясно.


Илияна Йотова, Ангел Джамбазки и вицепремиерът Ивайло Калфин се включиха по БНТ с личните си впечатления от сградата на Европейския парламент, който вече е ограден от армейски части.


"Непрекъснато се чува прелитане на хеликоптери, извършва се военна операция", разказа Джамбазки. Според него атаките не са изненада. "Въпросът не беше дали, а кога това ще се случи", каза той.


Илияна Йотова смята, че моментът е планиран с идеята да съвпадне с наближаващия Великден за католиците в края на тази седмица.


Нормално е да се вземат ограничителни мерки от най-висока степен при тази ситуация, смята Ивайло Калфин, който сутринта се придвижил до сградата на ЕП с градския транспорт.


"Усещането за заплаха нараства", коментира бившият евродепутат и бивш външен министър Кристиан Вигенин и добави, че очаква премиерът и президентът да кажат нещо смислено след това, на което сме свидетели.


Председателят на БСП Михаил Миков изпрати съболезнователни адреси до белгийския посланик Аник Ван Калстър, Елио Ди Рупо - председател на Социалистическата партия на Белгия и до Джон Кромбез - председател на Фламандски социалдемократи – Белгия. В писмата си от свое име, както и от името на ръководството на БСП, Миков поднася най-дълбоки съболезнования на семействата на жертвите, столицата Брюксел и народа на Белгия, по повод тъжния и болезнен момент, часове след ужасяващите експлозии в Брюксел. "Желаем най-скорошно възстановяване на всички засегнати и ранени", допълва той.


Миков подчертава, че всичко това се е случило в сърцето на Европа, в дома на европейските институции. "Но Вашата нация е силна, а страната Ви е един от основните стълбове и архитекти на европейската идея, оказала голямо влияние върху формирането на съвременния свят", посочва той. Според него цялата международна общност в този момент е заедно с гражданите на Белгия и обединена срещу тези, които заплашват да подкопаят ценностите и да ограничат основополагащи свободи в цяла Европа. "Ние никога няма да се огънем пред злото на тероризма и не трябва да позволяваме на тези отвратителни актове да променят съзнанието ни и нашето ежедневие", категоричен е Миков.


Председателят на БСП подчертава още, че левицата осъжда строго актове на варварство и тероризъм, които не само показват пълно незачитане на човешкия живот, но и подкопават и унищожават основите на нашите общества. "Тероризмът не признава граници, националност или религия и затова трябва да се изправим пред това глобално предизвикателство заедно и да се борим неуморно за свободен и мирен свят. Трябва заедно да победим тези сили на злото, които застрашават сигурността на нашите страни и на всички цивилизовани нации", пише още Миков.
"В този момент на болка за Белгия вярваме, че Вашата държава ще бъде способна да устои и да превърне скръбта и страданието в сила, кураж и издръжливост", заключва Михаил Миков.


"Потресен съм от поредния нагъл и отвратителен терористичен акт в сърцето на Европа. Категорично осъждам тази нова проява на насилие и посегателство над човешкия живот", коменитра и лидерът на АБВ Георги Първанов. "В този ден на ужас и покруса съпреживявам дълбоко трагедията на семействата и близките на загиналите. Изразявам своята солидарност с гражданите на Брюксел и целия народ на Белгия и напълно подкрепям белгийските власти в борбата срещу тероризма и усилията им за възстановяване и поддържане на сигурността и реда в страната. Очаквам бързо залавяне и най-строго наказание на престъпниците", допълва той.


"С дълбока скръб и мъка научихме за серията от терористични атаки в ключови артерии за публичния и международен транспорт в Белгия, отнели живота на десетки и ранили много повече мирни граждани, запътили се към работа или прибиращи се при близките си, като осъждаме категорично организаторите и целите на тези нечовешки деяния", написаха в съболезнователния си адрес съпредседателите на ДПС Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак.


Поредицата от терористични атаки срещу мирни граждани и посланията на организаторите им са ясно доказателство, че тероризмът не различава език, вяра, цвят на кожата и култура, и цели унижението на основни човешки ценности, разделение в обществото и в международната общност, допълват те. Заявяват позицията си, че борбата с това глобално явление може да бъде успешна само тогава, когато обществата ни са единни, народите ни заедно и международната общност обединена и решителна.


От името на всички български мюсюлмани Главно мюфтийство на мюсюлманското изповедание в България поднася най-искрени съболезнования по повод жестокия терористичен акт извършен във белгийската столица Брюксел днес. Изповеданието изразява своята солидарност и съчувствие към целия белгийски народ и опечалените семейства, както и пожеланията си, за силно търпение, на семействата на загиналите.


Главно мюфтийство остро осъжда терористичните деяния, нанасящи неизлечими рани на човешката цивилизация, остро компроментирайки световния баланс и стремеж за мирно съжителство. Неприемливи и дълбоко укорими са актовете на насилие, насочени срещу човечеството, независимо от религиозните, етническите и географските различия, се казва в поцицията. Немислимо е погазването на правата на невинни хора, превръщайки ги в безпомощни мишени на смъртта.


Безпрецедентното погазване на висшите достойнствата на исляма, и принизяването му до средство, за постигане на меркантилни интереси силно ни огорчава. Ислямската религия под никаква форма не проповядва насилието и заклеймява погубването на човешкия живот без значение какъв е повода за подобен акт, пише в съобщението на Главното мюфтийство.


Дълбоко оскверняващите ислямската религия деяния на самопровъзгласили се псевдо-защитниците на релифията на които сме свидетели, не може да се отъждествяват с повелите на Святата ни религия, тъй като те са кардинално различни.


Тези ксенофобски актове на насилие, породен от инфантилен властови ламтеж, подплатен с дълбоко непознаване на високо нравствените ислямски ценности и очевидно невежество, представлява сериозна опасност срещу световния мир, обобщават от мюфтийството.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Стига емоции - гняв и възмущение?! Трябват крути мерки - има тумор - трябва скалпел! Трябва рязко намаляване на гражданските права за мюсюлманите. Ясно е, че са последователи на учение с терористично начало - "убиеш ли неверник, отиваш в рая".

 3. 3 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 217 Гневно

  Гняв и възмущение,пред кого?
  Пичовете от мирната религия,вътрешно умират от кеф!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 4. 4 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Късно е моме за китка. Мама Меркел да вземе да обясни и толерастите с нея...

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  Ще приемаме ли бежанци от Белгия?

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 9. 9 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7891 Весело

  А Кунева се оказа смелчага !
  "Няма да отложа нито едно свое пътуване до Брюксел", обяви вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева

  [email protected]
 10. 10 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 920 Неутрално

  До коментар [#1] от "ngo":

  Успокойте се, бежанците трябва да бъдат спасявани, а не унищожавани, иначе ще се случат много по-лоши неща от атентата днес.

 11. 11 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 904 Весело

  Ето тук мнението на един от разгневените и възмутените, баш европеец
  http://www.dnes.bg/world/2015/11/14/ideologiiata-na-terorizma-moje-da-byde-pobedena-s-tolerantnost.283245#.VvEahB0D7R4.facebook

  гошо
 12. 12 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 217 Любопитно

  Много хора грешат,смятайки Исляма за религия!
  Исляма е военна доктрина!Не го забравяйте!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 15. 15 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Чумата на века не е болест! Чумата е религията и по конкретно една. Както и толерастията.

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 16. 16 Профил на пилот падналВградината
  пилот падналВградината
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Помните ли филма "Чакала" - The Jackal, 1997
  Деклън Мълкуин: Колко много хора.
  Валентина Козлова: Колко много богати хора.

  Буквално всичко в тоя живот до една или друга степен бе странно. Просто бе странно по малко по-различен начин, отколкото беше свикнал, което беше странно.
 17. 17 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Боже какво лицемерие!
  Импотентни кухи политически кратуни, именно вие доведохте тези атентатори тук.

 18. 18 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Всъщност ако бяха пострадали само евроинституциите едва ли възмущението щеше да е чак толкова голямо. Мантрите за толерантност, мир, любов и социални помощи на ЕС ни доведоха дотук. А сега бюрократите си умуват и гледат безучастно.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Радикални проблеми се решават с радикални средства. ОГРАДИ ВЕДНАГА. Всичко което е нелегално на самолета и обратно от където е дошло. И един човешки живот на европейски гражданин е много. Да си построят държави и да си живеят там, ама ИД, ами да хващат оръжието и да се оправат. Ние ли да ходим там да се бием срещо техните авери по религия...

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 21. 21 Профил на krasi_kara
  krasi_kara
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Е, то оставаше и в този така пъстър, но все пак болезнено полит-коректен, свят сега да няма вълна от възмущение и съпричастност.

  Но тъй като понеже обаче и защото, аз съм тъмен балкански субект, ще се "изрежа", че трябваше да слушате дедо ви Дарвин. Организъм, който не може да се приспособи към заобикалящата го среда, загива за сметка на такъв, който може да се приспособи. Е, организмът Европа, очевидно не може да се приспособи към "международното положение", настъпило в последните да речем 40 години.

 22. 22 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#10] от "Отнесен":
  От кой да ги спасяваме - от братята и братовчедите им ли?! Всички мюсюлмани са с промити мозъци - не могат да бъдат асоциирани в европейско общество. Сами искат да живеят в гета, но с европейски социални помощи! Да пращаш, за да живееш в страх?!

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Изповядващите "религията на мира" са планирали тези атентати в Страстната за католиците седмица. Отгледаха си терористи, които нямат място в Европа, а не да прибират нови и нови.
  Четох изследване, че в емигрантските центрове в Германия бежанците християни са дори по-тормозени, отколкато в страните, от които бягат. Ислямът няма място в Европа и е крайно време политическият "елит" да помисли за бъдещето на континента

 25. 25 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#21] от "krasi_kara":
  Приспособяват се слабите! Силните - променят света!

 26. 26 Профил на пилот падналВградината
  пилот падналВградината
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#18] от "majorman":
  Пак се сещам за Чакала (англ. The Jackal, 1997) Още тогава, преди 20 г.:
  Терек Мурад [след като е разцепил с брадва главата на един от приближените си]: Обичах го като брат. Той ми беше скъп приятел и партньор. ... Но щом постъпвам така с човек, когото обичам, как ли бих постъпил с някого, когото мразя."

  Буквално всичко в тоя живот до една или друга степен бе странно. Просто бе странно по малко по-различен начин, отколкото беше свикнал, което беше странно.
 27. 27 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1202 Гневно

  Омръзна ми да слушам все същата фалшива помия! Съпричастие, скръб, потресени били...

 28. 28 Профил на Чушко
  Чушко
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Какво ОСЪДИХА?! Да вземат ОТГОВОРНОСТ! Пълни тъпаци са. Тяхната политика е директна причина. Вдигнаха капака на тенджерата. Помогнаха политиката на САЩ около дестабилизирането на ислямските режими и сега се видяха че тенджерата кипна и че ги опари...Плачете.

 29. 29 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 838 Гневно

  КъФ гняв, Кви пет евро?
  Ей сега, Евро-парламентарните зелки ще се изтапанят и ще започнат да ни обясняват че няма връзка между наплива на мюслита в Европа, и атентаторите!
  Аман от празноглави сладкодумници! Къде е Фрау Анджи, и да обясни на близките на загиналите?

  Да разлая троловете!!
 30. 30 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#7] от "yavooor":

  Само млади белгийки

 31. 31 Профил на krasi_kara
  krasi_kara
  Рейтинг: 471 Неутрално

  [quote#25:"emilm13"]Приспособяват се слабите! Силните - променят света![/quote]

  Сигурен съм, че динозаврите са се имали за най-силните на света!

 32. 32 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  Правете се още на добрите самаряни и приемайте терористи.Още като тръгнаха към Европа писах,че третата световна война е започнала...

 33. 33 Профил на vesko19
  vesko19
  Рейтинг: 659 Гневно

  само с гняв и възмущение няма да се оправим драги брюкселски зелки такива
  трябват си крайни мерки вече инъче ще станем всички на курбан
  това вас разбира се не ви засяга защото вие си имате охрана винаги но засяга всички цивилни
  европа си е спечелила правото да бъде свободна но терорягите точно от това се възползват ако искаме и за напред да сме свободни трябва да се погрижим за ислямистите
  гърция вън от шенген ограда по всичките и граници така или ще си пазят границите или ще станат нова ислямска държава
  Гърците имат възможност да си опазят границите с малко помощ но не искат щото точат Ес като крава
  Ердоган трябва да го пратят в рая при девиците да се сложи правителство което ще следва политиката на ес - опазване на границите и незабавното връщане на чалмите там от където са дошли
  Полиция и военни части да бъдат за постоянно разположение в горещи точки в градовете в Ес
  да видим дали ако ЕС отвърне по същия начин както терорягите дали тия същите ще посмеят да шават
  за тях човешкия живот е нищо не разбирам защо Ес мисли че терорягите са хора

 34. 34 Профил на anona
  anona
  Рейтинг: 462 Любопитно

  Докато не загинат в атентат неколцина от "висшите" политици, едва ли ще усетят институциите им "гняв и възмущение". Това са политкоректни ПР-изказвания, като декларациите за осъждане на нещо си. Никой не взема нещата истински присърце, като кауза, за която да се бори и да пренебрегне парите и кариерата.

 35. 35 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  Как ще интегрирате тези хора,ако въобще са такива?

 36. 36 Профил на vesko19
  vesko19
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#32] от "aiaks":

  там е проблема колега
  тия атентати дето стават последно време са от терористи отгледани в Ес
  то че влизат още и още и още от изтока и африка влизат но за сега всякаш само гледат и се учат
  докато тия дето са деца на съюза вече са научени и действат
  на кръвта трябва да се отвърне с кръв

 37. 37 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 441 Неутрално

  "Основната цел на терористите е да всеят страх и да ни променят като общества, коментира лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев. Тази безсмислена война взе нови десетки жертви, но Европа не трябва да показва страх, а решимост да накаже терористите, убеден е той."
  Точно такива "безстрашни" мишоци като този, направиха от Европа това, коетое в момента. Май забрави, как преди по-малко от две години се панира от едни избори и отиде в Брюксел, за "да реюава съдбата на 500 млн." - по думите на оная ко.а. От такива като този крадец това!

 38. 38 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Поканете и приемете повече мюслюмани, за да има и повечко атентати! Трябва да си сляп, за да не виждаш връзката! Далеч не всички са тероррсти, но е достатъчно и 1 на 10 000 да е терорист. Сега и на България се пада €вропейската "чест" да приюти над 1000 пришълци по програмата-"не искаш, но премаш"! Заради тях утре и в софийското метро може да се случи нещо подобно!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 39. 39 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2117 Весело

  [quote#25:"emilm13"]Приспособяват се слабите! Силните - променят света! [/quote]
  Динозаврите са били най-силните същества, за които имаме данни. От друга страна, комарите са доста слабички, ама ги има от преди динозаврите...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 40. 40 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Човещинка бе, човещинка! Както хората в ЗАГУБЕНИТЕ страни мразят законността и обичат корупцийката, така и муслитата си падат пироманчета! Някоя си меркел не го е проумяла с дипломката си на проф по физика, и продължава да ги кани! Иди*ти са не муслитата, които си изявяват същността, а ония, които ги канят!
  "Мулти култи" "обогатява"?! Така твърдят либерастите! А вие как мислите? Обогатена ли е историята на САЩ след 11 септевмри, и Европа обогатена ли е след експлозиите в сърцето на Европа-Брюксел? Колко още да приемем от тях, а? Или ако ще да им помагаме, първо, да е извън Европа, второ, първо да не им пречим и разваляме държавите, за да не се налага след това "да им помагаме", или те да ни взривяват"

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 41. 41 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 678 Неутрално

  "Държавата (ДАЕШ, б. р.) ще ви принуди да преоцените вашите методи хиляди пъти преди да бъдете окуражени да убивате мюсюлмани отново, и знайте, че мюсюлманите имат държава, която да ги защитава", пише привърженик на групировката в "Туитър".
  Е6то как се радват и се осмеляват да заплашват приматите. Това е проследено от британските служби днес.
  Голям кратер там и да се приключва. Всички мюсюлмани в ЕС един по един на детектор на лъжата и основна проверка. Които откажат, да си тръгват.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 42. 42 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Европа е много лесна жертва. Прекалено толерантна, прекалено либерте, както казват французите.
  Не трябва да продължава така, просто не трябва. Затворете Шенген, колко и дълго да се налага да е, разменене си базите данни, намерете подозрителните и ги екстрадирайте, не приемайте повече мигранти. Извадете всички джамии и молитвени домове в отделен регистър, контролирайте това, което се говори там и малко по малко ще стане. Другото е просто самоубийство.

 43. 43 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Третата световна война е в ход!

 44. 44 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 678 Гневно

  [quote#34:"anona"]
  Докато не загинат в атентат неколцина от "висшите" политици, едва ли ще усетят институциите им "гняв и възмущение". Това са политкоректни ПР-изказвания, като декларациите за осъждане на нещо си.[/quote]
  И тогава едва ли ще реагират адекватно. Тотално се провалиха и служби за сигурност и граничен контрол! Европа е богата, защо не отдели достатъчно много средства още прди една-две години като превенция?! Ако ни нямат за хора, нас малките мравчици, поне да мислят за загуби от ИЗБИВАНЕ на данъкоплатци!! Бясна съм на всичко що е политик! Направо ни поднесоха като жертвени агнета на тепсия на терора!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 45. 45 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Само с гняв и възмущение няма да стане. Външната политика на ЕС е пълен провал и управниците трябва да признаят тоталната си неспособност да се справят с тероризма и бежанците.

 46. 46 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Хехе, е нали точно тези ”лидери” са пряко отговорни за събитията.Какво лицемерие!

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 47. 47 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 678 Разстроено

  [quote#42:"theanalyser"]
  Не трябва да продължава така, просто не трябва. Затворете Шенген, колко и дълго да се налага да е, разменене си базите данни, намерете подозрителните и ги екстрадирайте, не приемайте повече мигранти. Извадете всички джамии и молитвени домове в отделен регистър, контролирайте това, което се говори там и малко по малко ще стане. Другото е просто самоубийство. [/quote]
  Така е, но се съмняват да го направят. Явно за тях сме просто допустим минимум на цивилни жертви в тази хибридна война.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 48. 48 Профил на frankie...says
  frankie...says
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Тути Мути каза ли вече нещо, или още мисли ???

 49. 49 Профил на skorpion1980
  skorpion1980
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Сега най-вероятно основните медийни и виртуални атаки ще бъдат насочени не срещу терористите-ислямисти, а срещу всякакви националистически движения, наричани още ксенофобски, расистки, антилиберални и как ли още не.

 50. 50 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 905 Неутрално

  Ми като подкупните Европолитикани пуснаха нарочно разни терористи да се шляят из Европа уж по хуманитарни причини сега нормално да си има бомби всеки месец.

 51. 51 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3800 Неутрално

  Путин направил ли е изявление? Поне от кумова срама трябва да прояви лицемерие и да осъди тези терактове.

 52. 52 Профил на Faihle
  Faihle
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#15] от "klatikurti":

  Да, да, така е описал Пайк как трябва да стартита ТСВ - религиозно противопоставяне.

 53. 53 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5328 Неутрално

  До коментар [#10] от "Отнесен":

  Заплашваш ли, терористе?

 54. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7209 Неутрално

  Тези гняв и възмущение ще върнат ли живота на хората, ще спрат ли страха. Трябва терористите да се страхуват, а не гражданите на Европа. Трябва всеки съмнителен да бъде екстрадиран, откъдето е дошъл, а родените в Европа ,задържани.
  Може да е прекалено, но по-добре така, отколкото всеки ден кървави атентати.

 55. 55 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Когато Брюксел, Париж, Лондон и Вашингтон заприличат на Алепо, тогава европейците и американците ще са изкупили вината си пред народите, от които днес произхождат терористите.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 56. 56 Профил на gogobyte
  gogobyte
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Няма ли да престанете да цензурирате? Точно вие, ляво-либерални безумци сте убийците на тези невинни хора. Колко висока трябва да стане планината от трупове за да признаете че злото (исляма) е зло и не трябва да се обявява за добро и не трябва да му се помага?

 57. 57 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  [quote#20:"vladek"]ОГРАДИ ВЕДНАГА.[/quote]

  Туй се едно да искаш да се оградят Младост, Люлин и Дружба.

  "In 2013, Muslims made up approximately 26% of the population of metropolitan Brussels, followed by Rotterdam (25%), Amsterdam (24%), Antwerp (17%), The Hague (14%) and Utrecht (13%) "

 58. 58 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Ударът в сърцето на европейските институции предизвика гняв и възмущение.

  Предполагам в сърцата на европейските зелки!

  Сега ще излязат на улицата с кроасани и белгийски шоколади и ще кажат смело "Не на страха".

  И няма да забравят да порицаят всеки, който е против безконтролното приемане на миграни.

  Жалки, смешни, импотентни плазмодии.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 59. 59 Профил на abnell
  abnell
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Хайде пак кряскане за мюсюлмани. Проблемът ви не е в религията, а в беднотията! На един ден път от Европа хора живеят в мизерия докато от почти сто години външни сили ги използват, ограбват и убиват. Вижте снимки на Сирия от 1950. Прилича ли ви на развъдник за атентатори? Когато човек има нормален живот, той се бори да го запази вместо да търси къде да се самовзриви. Борбата срещу тероризма е борба срещу алчността и безотговорността, които създават условията за терористи. Преборим ли се с това остават само психично болните, и там опасността е много по-малка.

 60. 60 Профил на ala_bala
  ala_bala
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#2:"emilm13"]Стига емоции - гняв и възмущение?! Трябват крути мерки - има тумор - трябва скалпел! [/quote]Крутите мерки не могат да ги вземат тези дето докараха тази измет в Европа. За тази цел са нужни нови хора. Ама новите били популисти и кви ли не още. Поне така ги наричат тези дето я докараха до тук.

 61. 61 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  [quote#55:"kihano"]Когато Брюксел, Париж, Лондон и Вашингтон заприличат на Алепо, тогава европейците и американците ще са изкупили вината си пред народите, от които днес произхождат терористите[/quote]
  Не виждам никаква такава вина. Лекарствата и апаратурата с която се лекуват муслимите, крановете на чешмите, с които се мият, телефоните, с които разговарят, возилата и леталата, с които пътуват - ВСИЧКО е създадено от ЗАПАДА!
  НИТО ЕВРОПА, НИТО САЩ ДЪЛЖАТ КАКВОТО И ДА БИЛО НА АРАБИТЕ или на 3-тия свят!
  Запомнете - Европа никому нищо не дължи!

 62. 62 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  [quote#59:"abnell"]Хайде пак кряскане за мюсюлмани. Проблемът ви не е в религията, а в беднотията![/quote]

  Значи всички джихадисти са бедняци?
  Ти малоумен ли си? В Европа е пълно с фенове на шериата. Второ поколение европейци. Много от тях не живеят по-зле от средно статистически европеец - средна заплата, под наем, 2-3 годишна кола. Има и бедни естествено, както има и бедни "кореняци" европейци, каращи на социалки по едно две поколения.
  Айде стига либерални глупости.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 63. 63 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: 374 Гневно

  Необходим е незабавен ответен удар от НАТО независимо от косвените жертви

  nemam nervi
 64. 64 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 996 Неутрално

  През няколко дни, ту тук, ту там из страните изповядващи исляма, има атентати. Сега кажете, какъв град е градът, в който близо 40% от жителите изповядват Ислям? Ами, почти мюсюлмански град. За кой град става дума? Ами да, познахте, за самия Брюксел, "сърцето на Европа". Та така, като си допуснал насред Европа да има вече хиляди гнезда, в които се люпят и отглеждат радикалните ислямисти, няма на кого друг да се сърдиш, освен на себе си. Въпросът за нас е, правим ли си съответните изводи и вземаме ли адекватни мерки? Хе-е, отново познахте - НЕ!

 65. 65 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 479 Весело

  САЩ си поиграха на войници, Европа, както винаги е на колене, единствената надежда за цивилизацията остана Владимир Владимирович!

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 66. 66 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#63] от "Петър":


  [quote#63:"Петър"]Необходим е незабавен ответен удар от НАТО независимо от косвените жертви[/quote]

  Ъъъ...
  Къде точно?
  По Берлин и мути Меркел, по сградата на Еврокомисията, по сградата на Европарламента или по партийните централи и медийните им рупори, насаждали с десетилетия разбирането, че създадения от европейските граждани с много труд и пот "рай" е за тълпите от варвари нахлуващи от всяка точка на планетата, завладяна преди това от следовниците на Пророка?
  НАТО има дефиниран враг, та може да продължи пазенето ни от него из Латвия, Литва и Естония, Полша, Румъния и България, та едва ли ще се наеме с тази неблагодарна от пропагандна гледна точка война с правоверните любимци на другите ни отвъдморски стратези...

  Ecrasez l’infâme
 67. 67 Профил на abnell
  abnell
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#61] от "transvaal":

  Тук не става въпрос за технология, а за външната политика на САЩ и Европа. Много е лесно да си затвориш очите и да гледаш днешните събития във вакум. Истината е, че днешните злодеи са вчерашните жертви.

 68. 68 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  Ега си смешното заглавие! Шок и ужас.... но пак ще каним навлеците, ще говорим за човешки права, ще грачат и ще ни оплюват едни като БХКурви, ще милеем за мулти-култи-расти...
  Хей, само с огън, меч и кръв може да се спаси западната цивилизация! Ако не, слагайте бурки и се наведете с отворени бузки!
  Сега пак ще ме трият, ще ме баннват.... Разберете, утре вашата кръв ще се лее на площада, вашата дъщеря, син ще изнасилват!
  Цивилизацията е една спирала, отново се връщаме в 14-16 век, отново вълна от фанатизъм ще атакува западната цивилизация!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 69. 69 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  Направо да товарят имигрантите на самолети и да ги изсипват над някоя пустиня без парашути!

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
 70. 70 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Забранете исляма, преди той да е забранил нас...

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 71. 71 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Какво само споменавате емигрантите - да не би те да са взривили тези бомби???

  Истинските терористи са тези, родени там в Европа (второ и трето поколение), както и тези добре облечените, които идват през парадния вход.

  А емигрантите са просто едни уплашени хора, които понасят омразата ни, защото така е по-лесно.

 72. 72 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#67] от "abnell":

  Това може да е истината според ИДИЛ, но не е моята истина.

  Западът НЯМА вина за провала на държавите в близкия исток. Тези хора сами си направиха кочината, и сега нямат право да обвиняват нас за техните провали.

 73. 73 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  [quote#65:"Johnnie"]единствената надежда за цивилизацията остана Владимир Владимирович! [/quote]
  Откъде се пръкват малоумни идеи от този вид?
  Западът печели всички войни от 10 века насам, дори да загуби битки, след това срива противника по друг начин. Споко - арабите нямат шанс за каквото и да било. Политическият Ислям е в предсмъртни гърчове. И не случайно Америка удари петролните цени в земята!

 74. 74 Профил на abnell
  abnell
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#62] от "dgd":

  Терористите второ поколение от Европа са недоволните, незадоволени индивиди отлъчени от западното общество. Някои са болни, други са просто неудачници, които търсят кого да винят. Тях ВИНАГИ ще ги има. Бедняците са тези, които през последните 80 години са били смазвани от запада по всякакви поводи, тези които са се научили какво е терор включително благодарение на частни уроци от държави като САЩ, и тези които сега съблазняват неудачниците с религия, за да ги обучат и насъскат срещу когото искат.

  Ако ги нямаше смазаните бедняци днешните събития нямаше да се случат.

 75. 75 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 436 Неутрално

  В цивилизования свят атентатитеп редизвикват възмущение, а в България - злорадство.

  И това злорадство идва от същите "патриоти", които яростно защитават "турското робство" и кланетата, които са се случили по него време.

 76. 76 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#74] от "abnell":

  И какво западът е виновен, че са неудачници? Абсурдна теза.

  Сами са си виновни - това е неудобната истина, ам,а всячески се опитват нас да ни изкарат "лошите".

 77. 77 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1519 Гневно

  Осъждат, осъждат, осъждат.... Много осъждачи а никой не се наема да изпълни присъдата. Само лаф да става.

  подпис
 78. 78 Профил на abnell
  abnell
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#72] от "Vorknkx":

  Така ли? А преврата в Иран през 1953, организиран от САЩ и Великобритания, заради познай какво, версия на ИДИЛ ли е? ИДИЛ може да са чудовища, но историята не лъже. Примери такива много, а за всеки за който знаем, сигурно има два за които си нямаме идея.

 79. 79 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  До коментар [#66] от "Graf":
  "НАТО има дефиниран враг, та може да продължи пазенето ни от него из Латвия..."

  НАТО си има задачи и си ги изпълнява. Вътрешните врагова ние сами ще ги озаптим, стига да успеем да лишим от мандат левите политици.

  подпис
 80. 80 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  Дружте левите политици далеч от властта и исламистите далеч от социалните плащания. Това е достатъчно да държи и исламистите далеч от барута.

  подпис
 81. 81 Профил на it4_2
  it4_2
  Рейтинг: 508 Неутрално

  "Подобни прояви, насочени срещу мирни граждани не могат да бъдат оправдани по никакъв начин", заявява държавният глава -наш роско пак ги ръси, ами те атентатите са срещу вас гусине прецедент и останалите тарикати които се вживявате като гаулайтери, ама голяма ви е охраната и по трудно ще стане, затова обикновените хора си патят заради вашите глупави решения....

 82. 82 Профил на abnell
  abnell
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#76] от "Vorknkx":

  Май нещо не си ме разбрал. Западът винаги ще си носи неудачниците и болните, но те стават заплаха чак след като външна сила ги обедини като им промие мозъците и ги превърне в оръжия. А тази външна сила я има в този й вид благодарение точно на запада.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на kukam
  kukam
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Възмущението на първо място трябва да бъде от Меркел и Юнкер, които ги канят!!!

 85. 85 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2117 Любопитно

  [quote#54:"Роси"]Трябва всеки съмнителен да бъде екстрадиран, откъдето е дошъл, а родените в Европа ,задържани. [/quote]
  Ако живееше през времето на Инквизицията, сега щеше да те има в учебниците по история... Това дето го мелите за стени, огради, затвори, екстрадиране, подозрителни... наливате вода в мелницата на тези дето мразите. Всичко това дето го мислите, е само временна мярка, спасява за една седмица, за месец и до там. Дълготрайните неща, изискват по-малка индивидуално внимание към индивида, но пък обхващат всички индивиди през цялото време. Всеки може да заблуди някого няколко пъти, но не може да заблуждава всички през цялото време. ЕС обществото трябва леко да се преструктурира, за да има съвсем малко податливи на крайния ислям и другите крайни идеологии. Примерно, колко му е по цял ден да измисляш глупости, като не си зает с прехраната си, щото си социално подсигурен. Колко му е да измисляш как да рушиш, като не ти се налага ежедневно да сътворяваш и произвеждаш стоки и услуги? Колко му е да се капсуловаш, щом не ти се налага да се социализираш, за да получаваш прехраната си. Колко му е да повярваш в Рая на отвъдното, като акъла ти не е зает в правенето на настоящото... Социални помощи на калпак, гарантиран подслон и медицински услуги въпреки, че не си допринесъл с нищо за обществото. Ми при такова сервиране на безплатни баници, лудите трябва да са много луди за да не дойдат. Я си представи за момент, че за да получиш социална помощ, трябва да работиш по 8 часа на ден, 5 дни седмично и то да ползваш местния език. Да, самата работа може да е без особен смисъл, но заетостта и развиването на пашкула на гетото прецакват мераците за калпазанщини. А и наплива ще е далеч по-малък, което свива възможностите на калпазаните да се укриват в множеството... 2+2

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 86. 86 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  [quote#83:"Умерена джихадистка с канибалски наклонности"]Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.[/quote]

  Мило Дневниче, какво им е нецензурното на тези два линка?

  https://pbs.twimg.com/media/CeJenadW4AAZ7qL.jpg

  https://twitter.com/search?q=%23StopIslam%20&src=typd&lang=es

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 87. 87 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1419 Любопитно

  До коментар [#11] от "гошо":

  Идеологията на тероризма може да бъде победена с толерантност!
  ***************************

  Чак ме хваща срам, че Плевнелиев е български президент! То бива неадекватност, ама неговата минава всички граници!

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 88. 88 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 704 Любопитно

  Леля Ангелина изказала ли се е по въпроса или гузно мълчи...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 89. 89 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 873 Неутрално

  [quote#88:"CINZANO"]Леля Ангелина изказала ли се е по въпроса или гузно мълчи...[/quote]
  Да, вече излезе от дупката си. Има отделна статия по въпроса

 90. 90 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1695 Гневно

  До коментар [#87] от "Умерена джихадистка с канибалски наклонности":

  Така де, и аз съм чул че пожара се гаси най лесно с бензин...

  Panta rhei....
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK