Лекарският съюз подготвя ефективни протести и неподчинение на решенията на здравната каса

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Само като им видя суратите, червената колона на гилдията!

 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 4758 Весело

  - Г-н Борисов !
  - Кажи, Москов.
  - Имам една добра и една лоша новина!
  - Започни с лошата !Така ще завършиш с добрата...
  - Лекарите не достигат, бягат на запад, г-н премиер.
  - Коя е добрата?
  - Пациентите, и те бягат, г-н премиер.

  [email protected]
 3. 3 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1084 Весело

  Как смеят от лекарския съюз да са недоволни от нашия Москов! Той е известна диалогична личност, никога не е прокарвал свои решения на инат, камо ли пък противоконституционни закони! И конституционния съд, как смее и той! Защото Москов е платил 250 000 лв пари на министерството за правна експертиза за отменения от КС закон. Нашия Москов е за свободата! И сега ще въвежда пръстови отпечатъци-така е в Израел и в САЩ. Здраната ни система-най-прогресиванта в света-най бързо богатеят някой хора от нея!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 4. 4 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#1] от "ralita68":

  По едно време "председател" им беше д-р Кехайов /търговец на петрол, печатар и хотелиер/ ... това е положението

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 5. 5 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 925 Любопитно

  явно реформата в здравеопазването не е така проста и лесна както залаганията на мачлета с баце ?

 6. 6 Профил на totju
  totju
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Не им угодиха на министър на тия,целия лекарски съюз е една мафиотска организация-това е истината.Винаги съм защитавал лекарите,но се убедих,че главният виновник за запазване на сегашното статукво са именно те! Човека им изнася факти и цифри,че се увеличава финансирането на извънболнична помощ и броя на направленията,те-не това не е вярно,ще протестираме.

 7. 7 Профил на lady_sp
  lady_sp
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Аз няма да стачкувам. Аз ще подпиша това Решение-договор.И знаете ли защо...
  Всички промени са насочени не толкова срещу лекарите колкото срещу пациентите. Философията на реформата е как с по малко пари да се лекуват повече хора. Е, дървен камък няма. И сега аз трябва да протестирам, че за някой ще има 0.009 направления повече за година… или че ще чака пред кабинета на Джипито вече не половин час а два… или че за болнично лечение ще се реди като за банани през комунизма…
  Защо...

 8. 8 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 880 Неутрално

  не съм лекар не разбирам от медицина ,но едно е ясно въпреки постоянното увеличаване на парите качеството не се подобрява...значи не едно а доста неща не са наред,а дали москов е прав,незнам не мога да преценя не съм в системата,но ми е ясно че досегашния подход не работи ....и тая мантра че видиш ли ако има повече пари ще е по добре , е не е по добре и лекарите също го виждат и знаят,а че на някои от тях им е прекалено добре и това е видно...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 9. 9 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Весело

  [quote#7:"lady_sp"]ще чака пред кабинета на Джипито вече не половин час а два[/quote]
  уважаема, отдавна сме свикнали да изчакваме докато се изредят търговските представители един или двама повече - все тая

 10. 10 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#7] от "lady_sp":

  Много си права. Ние, пациентите , трябва да стачкуваме, понеже сме на предпоследно място в ЕВРОПА по процент от БВП за здравеопазване, но на първо място по същия показател за МВР.

  Две неща могат да бутнат правителството на Борисов 2- мигрантска криза и Москов.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 11. 11 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#6:"totju"]

  Не им угодиха на министър на тия,целия лекарски съюз е една мафиотска организация-това е истината.Винаги съм защитавал лекарите,но се убедих,че главният виновник за запазване на сегашното статукво са именно те! Човека им изнася факти и цифри,че се увеличава финансирането на извънболнична помощ и броя на направленията,те-не това не е вярно,ще протестираме.
  [/quote]
  Значи нищо не си разбрал! Фактите говорят друго! Средствата предвидени за извънболнична помощ не са достатъчни! Това е истината,и ако говорим за мафиоти и лъжци това са Борисов и Москов!За съжаление ние пациентите ще изпитаме псевдореформата на Москов!Но за радост лекарското съсловие се вдига и ще измете некадърника Москов!

 12. 12 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#8:"не на безразличието"]

  не съм лекар не разбирам от медицина ,но едно е ясно въпреки постоянното увеличаване на парите качеството не се подобрява...значи не едно а доста неща не са наред,а дали москов е прав,незнам не мога да преценя не съм в системата,но ми е ясно че досегашния подход не работи ....и тая мантра че видиш ли ако има повече пари ще е по добре , е не е по добре и лекарите също го виждат и знаят,а че на някои от тях им е прекалено добре и това е видно... [/quote]
  Много специалисти казват,че парите за здравеопазване са крайно недостатъчни,независимо че всяка година парите се увеличават!Ако сравняваме България с Австрия да речем ще видим,че парите за здравеопазване в Австрия са в пъти повече отколкото в България!Разбира се има отклоняване на средства за здравеопазване.За това вина носи Москов като министър,Борисов като негов началник,НЗОК и парламентарното мнозинство което подкрепя един некадърник като Москов!

 13. 13 Профил на lady_sp
  lady_sp
  Рейтинг: 459 Неутрално

  [quote#9:"extraCACA"]уважаема, отдавна сме свикнали да изчакваме докато се изредят търговските представители един или двама повече - все тая [/quote]
  Свиквайте още... дъното е далече. Сега ще трябва да изчакате и всички тези преди вас да си оставят пръстовия отпечатък а аз да го верифицирам в касата... а може интернета да не работи и трябва да изчакате да го "пуснат". Ще чакате и бабите дето досега пращаха децата си да им свършат работата с лекарствата... а бабите са особено пъргави. Чакайте и продължавайте да псувате Джипито. Аз бърза работа нямам... вече.
  Ако не ви се чака - аптеката е отсреща. Ако не можете да чакате в Листата на чакащи се - платете си на специалиста или в болницата. Тогава ще разберете каква е целта на Реформата.

 14. 14 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#13:"lady_sp"]Свиквайте още... дъното е далече. Сега ще трябва да изчакате и всички тези преди вас да си оставят пръстовия отпечатък а аз да го верифицирам в касата... а може интернета да не работи и трябва да изчакате да го "пуснат". Ще чакате и бабите дето досега пращаха децата си да им свършат работата с лекарствата... а бабите са особено пъргави. Чакайте и продължавайте да псувате Джипито. Аз бърза работа нямам... вече.
  Ако не ви се чака - аптеката е отсреща. Ако не можете да чакате в Листата на чакащи се - платете си на специалиста или в болницата. Тогава ще разберете каква е целта на Реформата.
  [/quote]
  Много сте права!Много точен коментар!

 15. 15 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Ясно че това не са истинските причини да скочат от лекарския съюз. С тази реформа им затварят вратички за точене на здравната каса, това им е голямата болка.

 16. 16 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  [quote#13:"lady_sp"]Тогава ще разберете каква е целта на Реформата.[/quote]

  Вече се досещаме- да пестим от парите за здраве, за да има за джипове за земеделското и лимузини за социалното министерства, за "оборудване" на МВР, за командировки и секретарки, конгреси, симпозиуми, бодигардове и т.н.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 17. 17 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Я си налягайте парцалите защото гражданите следва да протестират и да спрат да плащат данъци и осигуровки. Да ви видим тогава всичките тумбаци хрантутници какво ще правите!

 18. 18 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1362 Весело

  [quote#13:"lady_sp"]може интернета да не работи и трябва да изчакате да го "пуснат" [/quote]
  от 15 години насам 100% от работата ми минава през нета, от съществени проблеми не мога да се оплача, така че просто научете къде е правилното копче... трудно е, боли, ама пък баре илачи имате на корем

 19. 19 Профил на Михаил Маринов
  Михаил Маринов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#2] от "karabastun":

  Колко вярно....

  marinov1018
 20. 20 Профил на lady_sp
  lady_sp
  Рейтинг: 459 Неутрално

  [quote#17:"m_todorov"]Я си налягайте парцалите защото гражданите следва да протестират и да спрат да плащат данъци и осигуровки.[/quote]
  Предполагам и че няма да имат нужда и от лекари. ФБ и БГ мама ще са им достатъчни. А сега за едно главоболие или едно ухо тичат при Джипито. Даже им е малко само то а искат и талон за специалист.
  Хайде стига. Натискане на парцалите му е майката.

 21. 21 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2983 Неутрално

  До коментар [#9] от "extraCACA":


  [quote#9:"extraCACA"]уважаема, отдавна сме свикнали да изчакваме докато се изредят търговските представители един или двама повече - все тая [/quote]
  А това е една от болките на Джипките, ине само на тях.Защото с една от промените вече ще спрат да бъдат обгрижвани от фармацевтичните фирми.Ще спрат подаръчетата като столове,компютри,обяди,вечери и екскурзийки до дестинации чак в Карибите и Тайланд.А промяната изисква лекарите в рецептите да не изписват търговска марка(задължавайки пациента да купи определен търговски продукт) ,а само генериката(активната съставка) и дозировката.А самия пациент да има възможността да реши от няколкото възможни варианта в аптеките кой да си избере.И това е стандартната практика в повечето "западни" държави.

 22. 22 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2983 Неутрално

  До коментар [#15] от "ДСиБ":


  [quote#15:"ДСиБ"]Ясно че това не са истинските причини да скочат от лекарския съюз. С тази реформа им затварят вратички за точене на здравната каса, това им е голямата болка. [/quote]
  За това става дума.

 23. 23 Профил на Недялко Калъчев
  Недялко Калъчев
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Мога да коментирам от първо лице:
  1. повечето от необходимите ( като номенклатура ) тестове в лабораторията НЕ СЕ ПЛАЩАТ от здравната каса-Инсулин, някои туморни маркери, почти цялата серологична и молекулярна диагностика. За патология не ми се говори, там ВСИЧКИ маркери са платени или от пациента или от фарма фирмите!
  2. Достъпа до лабораторните тестове е много усложнен и ненужно бюрократизиран
  3. Войната на министъра срещу източване на НЗОК е в МНОГО грешна посока.
  4.Глупостта наречена пръстов идентификатор само ще усложни и забави движението на пациента в кабинетите, аптеките, лабораториите и още повече ще увеличи опашките.
  5.Как ще се обслужват хората в селата??? В момента в кабинета на лекарите им се взима кръв, и се изпраща по куриери в лабораториите. Значи ли това че диабетиците ще трябва да пътуват по 15-30 км. за да си направят гликиран хемоглобин и КЗП???
  Вредно е когато си министър, но не си работил и ден извън София!!!

 24. 24 Профил на МM
  МM
  Рейтинг: 466 Неутрално

  добре че е Москов да им каже че повече не може да се ИЗТОЧВА касата от лекарите, затова и аз искам незабавно да се въведат пръстовите отпечатъци. Идва бай Иван...слага пръста, иначе както е сега директно го водят че е на операционната маса а той човека си копае лозето....

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 25. 25 Профил на МM
  МM
  Рейтинг: 466 Неутрално

  какви села бе.... популизъм до безкрай, абе гледайте по глобално на нещата, ако повтаряте селата селата там ще си останете...на село

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 26. 26 Профил на МM
  МM
  Рейтинг: 466 Неутрално

  какви села бе.... популизъм до безкрай, абе гледайте по глобално на нещата, ако повтаряте селата селата там ще си останете...на село

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 27. 27 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  Първо лекарският съюз не е подчинена структура на Здравната каса за да има 'неподчинение на решенията на здравната каса'.

  Второ МЗ и НЗОК ЛЪЖАТ БЕЗПОДОБНО. Ето какви са лъжите на правителствената касичка и МЗ: 'Драстично увеличаваме броя на финансираните от НЗОК профилактични прегледи на деца до 18г. – с 260 хил. повече. Освен това чувствително увеличаваме и заплащането за тази дейност на общопрактикуващите лекари.

  ИСТИНАТА:
  НЗОК ‘плаща ’ (ако това въобще са плащания):
  Профилактични прегледи на деца от 0-1 г - до 12 прегледа годишно
  деца 1-2 - до 4 прегледа годишно
  деца 2-6 – до 2 прегледа годишно
  деца 7-17 г - до 1 преглед годишно
  лица над 18 г - до 1 преглед годишно
  Къде са осигурени някакви други прегледи с 260 хил. повече ?!? извън тези допустими и регламентирани за да се плаща на ОПЛ ? Никъде. Очевидно щом броят на заплащаните прегледи по възрастови групи през 2016 не е по-голям от броя на плащаните през 2015 ОПЛ НЯМА КАК ДА ВЗЕМЕ НИКАКВИ ПАРИ ОТГОРЕ. Ще му бъде платно в същия обем както и досега.
  ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛИ ЛЪЖИ ,КОИТО МОЖЕ ЛЕСНО ДА БЪДАТ ИЗОБЛИЧЕНИ С ФАКТИ.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 28. 28 Профил на koraz
  koraz
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Братя лекари, който може да се маха от БЪлгария.
  Тук е гроб.

 29. 29 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#21] от "yanne":
  Глупости. Хем се бараш антикомунист, хем дълбоко си прегърнал идеите на мутрореформираните комунисти на ГЕРБ, а пропагандата е пуснала корени и у теб.
  Ако лекарите печелехме толкова от фармацевтични фирми нямаше да пътуваме еднопосочно на Запад, а щяха да идват лекари от чужбина да печелят тук от фарма фирми. Да ама не, това не се случва. Наистина в Германия лекар с моят стаж взима 7000-1000 евро на месец и не може никаква фирма да го накара да изписва боклуците им. Но и тук по-скоро процентът лекари пишещи тенденциозно рецепти за 50 лева отгоре на месец не са много. Ако някой тук купува лесно лекари си е виновно посткомунистическото общество , което не иска да плаща за лекарския труд, дава по 4 пъти повече пари за автокаско отколкото пари за здравните си осигуровки и си мисли ,че лекарят е длъжен да работи безплатно на комунетата. Да ама не .
  По въпроса за INN :
  Пациентът и сега в аптеката може да си замени предписаното с каквото си иска. Това не е спазване на терапията , която е препоръчал лекаря и пациентът си носи лична отговорност за своеволията. При въвеждане на задължително изписване с INN обаче това вече е изначален компромис в терапията на ниво лекар, а не на ниво пациент какъвто е първия казус. В момента в който някой наглец иска лекаря да прави компромиси с терапията нали знаете къде отиват всички другарки и другари ? Да, на майната си. Отговорността за назначената терапия е на лекаря. Тя е един вид авторски акт. Така че всяка замяна в елементите на терапията нарушава този авторски акт и отговорността на лекаря напълно отпада и става невалидна. Както вече се каза многократно ГАРАНЦИЯТА ОТПАДА АКО СТЕ СЕ НАМЕСИЛИ В ОРИГИНАЛНАТА ТЕРАПИЯ, дами и господа, другарки и другари. Пък правете каквото си искате. Тъпата касичка иска да спести пари, здравните бакалии искат монопол над медикаментите и още по-баснословни печалби, тъпото правителство не му трябват толкова живи хора за да си отбремени социалните и здравни си разходи, семашковото здравеопазване не се интересува от пациента. Всичко това прозира в наредбите на келавото МЗ на едно отвратително гето.
  Непонятно е как хора отиващи в магазините и подбиращи конкретна марка масло, олио или кисело мляко и не купуващи непознати и съмнителни неща от производител тип ЕТ 'Гунчо Мунчев' могат да отидат в аптеката и да купуват някаква боза наречена 'генерик' , която в 90% не отговаря по действие на оригинала и която боза изобщо не е препоръчана от лекаря. В момента в който пациент ми каже 'Това е скъпо ,искам нещо по-евтино му казвам 'Съжалявам това е терапията , която ви препоръчвам. Искате да се лекувате или искате да ви е евтино ?! Ако искате да ви е евтино пийте парацетамол и отправяйте молитви на 8 часа.....

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 30. 30 Профил на tri
  tri
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Лекарите, които лично познавам, за които съм сигурен, че не са корумпирани, пука им за системата и си скъсват задника от бачкане, те подкрепят реформата изцяло. Дори само това ми е достатъчно за да си направя изводи какви интереси стоят зад противниците на реформата и най-вече ограничаващи възможностите им за измами.

 31. 31 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4219 Неутрално

  До коментар [#21] от "yanne":


  До коментар [#13] от "lady_sp":


  До коментар [#13] от "lady_sp":


  Кой какво разбира и дали е в системата, както и да е. Само ще ви кажа, че след като беше обявена нарудбата за доплащането от пациента за лекарствата, отпускани чрез здравната каса - до 60% от цената на най-евтиния медикамент в терапевтичната група, която трябваше да влезе до 16.02.2016 г., последва рязко намаляне на цени от различни фармацевтични фирми. Наредбата, обаче я отложиха за ноември - и какво последва, фирмите вдигнаха отново цените на лекарствата.
  Отделно - заложено е, пак от ноември - фармацевта в аптеката да обяснява на пациента - лекарства от една група кое е най-евтино, и пациента да си преценя - оригинал или генерик.Колко години, и в момента, сме свидетели на лавина медицински представители на различни фарм. фирми да обсаждат специалистите, с единствената цел - "изписвай лекарства от моята фирма". И какво предлагаха - какво ли не, всеки е чувал. И лекарите станаха търговци, а пациентите - клиенти. Толкова пъти сме били свидетели: на хронично болен пациент са изписани лекарства, които след определен период, се заменят всичките, с други, на друг и единствен производител!?
  И други неща, ама да не Ви отнемам от времето

  http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
 32. 32 Профил на skorpion1980
  skorpion1980
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Абсолютното мнозинство от лекарите в България са една жалка пасмина, която за лично облагоделстване си прави експерименти със здравето на хората. Нямат никаква представа как да се държат с пациентите, третират ги като някакви подчовешки изчадия, имайки себе си за друга лига. Вярно е, че за един студент по медицина само един изпит като обем на материала, който трябва да се усвои, се равнява кажи-речи на това, което трябва да усвои един студент по нещо друго за цяла сесия, но това не може да бъде оправдание. Още по-големият проблем идва от ФАКТА, че лекарските деца като кандидатстват след като завършат гимназия, предварително знаят какво ще се падне на кандидат-студентския изпит и са привилегировани при приема, а освен това когато ги приемат и имат сесия ако вземат да се излагат изпитващите проявяват една "колегиалност" към родителите им, като пишат ей така високите оценки, затваряйки си очите и ушите за глупости, но пък са адски стриктни към тези студенти, които нямат връзки и са били приети само и единственото заради собствените си сили и възможности. Впоследстиве навън бягат главнои млади лекари, които не са от лекарски семейства, а у нас си остава една шуробаджанащина, която допълнително съсипва и без това намиращото се в окаяно състояние родно здравеопазване. А понеже по-горе споменаха за една особена форма на колегиалност, още по-страшна е тя в практиката, при която тъй наречените ни лекари си прикриват взаимно гафовете, един вид нищо че д-р еди кой си е убил или влошил пациент, той ми е колега и трябва да го покрия. Освен всичко друго и онези лелки с ниска култура и ограничен интелект медицинските сестри имитират началниците си в отношението си към пациентите.
  Най-страшно от всичко е, че малкото съвестни лекари у нас, са маргинализирани и нямат думата по наистина важните за решаване проблеми на здравеопазването ни.

 33. 33 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4219 Неутрално

  До коментар [#30] от "tri":

  Браво, значи има и подръжници сред лекарите!

  http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
 34. 34 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Докато за българинът е нормално, да вади пари при автотенекеджията, при лекара не, така ще е. Когато учителите стачкуваха, масата не ги подкрепи, сега реват за проблемите в образованието. Така и със здравеопазването.

  chavo64
 35. 35 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 880 Неутрално

  и друго което според мен трябва да се увеличи е здравната осигуровка....и по строг контрол върху харчовете,сегашния не е никакъв контрол,а примери с австрия и германия са най малко уместни...най-малко откъм доходите...и събираемоста на осигуровките примерно,тук трябва всички да плащат и чак тогава да се увеличи,сега една част плаща а всички ползват...а за римляните не ми се говори...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 36. 36 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  [quote#21:"yanne"]А това е една от болките на Джипките, ине само на тях.Защото с една от промените вече ще спрат да бъдат обгрижвани от фармацевтичните фирми.[/quote]
  +++++ Дори и да не е само това,прави Ви чест че го споменавате.И тъй като совите не са това,което са,винаги трябва да се търси причината извън това,което се прокламира като основание за протеста.Добре се ориентирате.Поздравления!

 37. 37 Профил на Punkas
  Punkas
  Рейтинг: 237 Неутрално

  д-р Снежанка (Д-р) Репортер Господари На Ефира (Р)

  Р Каква Е Процедурата За Смяна На Личен Лекар ?
  Д-р Ами Има Такива Бланки
  Р Какво Се Прави С Тези Бланки ?От Кого Трябва да Се Попълнят
  Д-р Ами от Пациента Трябва Да се Попълнят
  Р Какво Попълва Пациентът В Тази Бланка?
  Д-р Как Какво? Вашите Данни
  Р Моите Данни...Вероятно данните на Предишния ми Личен Лекар И Данните На Новия Ми Личен Лекар В Случая На Вас
  Подписвам Заявлението и Къде Изпращам Въпросното Заявление?
  Д-р Личния Лекар Го Носи В Здравна Каса
  Р Колко Пациента Облужвате
  Д-р Еми с неосигурените Някъде Към 1500
  Р Колко Пари Ви Превеждат,В зависимост От Това Дали е Идвал Пциентът на Преглед Или Не ,От Здравната Каса
  Д-р (спомена накакви Имунизации ) ....
  Д-р И се получава Една Обща Сума
  Р Пo Прнцип Колкото Повече Са Пациентите Толкова Повече Са и Парите Нали Така ?
  Р Случвало ли се Обаче , да Дойде Ваш Пациент Обаче Да Не знае че Е ваш Пациент?...

  Без Власт !
 38. 38 Профил на kukuf
  kukuf
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Касата уж плаща и уж договаря.Спуска едни цени-и айде на работа!Шефовете на болници са политически назначени и подписват,въпреки че са наясно,че сметките им няма да излязат.Трупат дългове,на "правилните"държавата ги оправя,за по-самостоятелните следва уволнение/справка-първите действия на сегашния минздрав/.Общопрактикуващите лекари са друга бира.Нямат си шеф.Частници са.Ако искат сключват договори,ако не искат-не.Като нищо могат да отсвирят "огромните"п;ащания на НЗОК.Друг въпрос е дали наистина ще го напрвят,или само плашат гаргите.Все повече лекари не работят"по каса"-не знам дали го виждате,ама ги има и са най-гордата/в добрия смисъл на думата/част от съсловието.Бъдете здрави!

 39. 39 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 531 Неутрално

  лекарите са станали някакви печалбари, ужасни нямаш ли пари те оставят да умреш, пък то може би така и трябва, естествен подбор

  BG e мини империя на злото.
 40. 40 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#1] от "ralita68":

  Имате ли огледало в къщи?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 41. 41 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Весело

  До коментар [#7] от "lady_sp":

  Кажи го на #6. Тя не е доктор със сигурност. Тя ще виси пред кабинета ви щастлива, че може да си похортува с другите бабички!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 42. 42 Профил на lady_sp
  lady_sp
  Рейтинг: 459 Неутрално

  [quote#41:"tribiri"]Кажи го на #6. Тя не е доктор със сигурност. Тя ще виси пред кабинета ви щастлива, че може да си похортува с другите бабички! [/quote]
  Не желая да го обяснявам на никого. Те ще го разберат сами и то много скоро.

 43. 43 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 674 Разстроено

  [quote#23:"nelo69"]Значи ли това че диабетиците ще трябва да пътуват по 15-30 км. за да си направят гликиран хемоглобин и КЗП???[/quote]Би ли ми обяснил как се прави гликиран хемоглобин и КЗП на село ?

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7697 Неутрално

  Лекарите да не се правят постоянно на жертви.И те ,и пациентите знаят,какво е качеството на услугите,които получават гражданите.Повечето са станали търговци и не им пука дали правят необходимото за пациентите.А след като парите за здраве разтат непрекъснато,а населението намалява,защо не се повишава качеството и не ставаме по-здрави.

 45. 45 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2906 Весело

  - Г-н премиер !
  - Кажи, Москов.
  - Имам една добра и една лоша новина!
  - Започни с лошата!Така ще завършиш с добрата.
  - Лекарите не достигат, бягат на запад, г-н премиер.
  - Коя е добрата?
  - Пациентите, и те бягат, г-н премиер !

 46. 46 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Браво на лекарите! Така и трябва, стига са ги правили на маймуни. На управляващите въобще не им пука, че дефицитът на медицински кадри става все по-голям, че като се пенсионира бейби-бум поколението, ще зейне огромна яма. За тях лекари си има в изобилие, а населението - дгд.

  А да ги питам критикарите по-горе, те биха ли подписали договор, съдържащ празни страници?! Защото точно това представляваше рамковият договор - опираше се на още НЕПРИЕТИ документи и законови актове, някои от които вече паднаха като неаконосъобразни:
  ww.blsbg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2421%3A---------2016-&catid=1%3A2009-04-08-08-44-27&Itemid=192&lang=bg

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 47. 47 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Съжалявам, връзката нещо не излезе както трябва:
  http://www.blsbg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2421%3A---------2016-&catid=1%3A2009-04-08-08-44-27&Itemid=192&lang=bg

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK