При борбата с корупцията няма значение кой от коя партия е, каза Борисов

При борбата с корупцията няма значение кой от коя партия е, каза Борисов

© Дневник"Това е борба с корупцията, тук няма значение кой от коя партия е." Това пише министър-председателят Бойко Борисов в профила си във "Фейсбук" в коментар за арестите в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".


Снощи при акция на ГДБОП и ДАНС беше арестуван директорът на автомобилната агенция и още 13 служители от София, Враца и Видин по обвинения в корупционни престъпления - вземане на подкупи за фалшифициране на протоколи от шофьорски изпити.


"Акцията бе направена така, както трябва. От тук нататък главният прокурор е този, който обвинява. Всички замесени са задържани, а част от арестуваните вече говорят и свидетелстват и се надявам, че главният прокурор ще доведе нещата докрай", пише Борисов и доба, че от разследването е продължило 4 месеца.
Пред журналисти Борисов подчерта, че офиса на директора на автомобилната агенция е бил наблюдаван от месеци. Попитан дали вчерашната акцията в бившата ДАИ е свързана с папката, дадена му от депутата Георги Кадиев, премиерът обясни, че преди няколко дни по време на парламентарен контрол Кадиев му е донесъл едно листче, което било сигнал, а премиерът го е попитал дали е за ДАИ.


"Казах му да изчака няколко дни, защото знам какво правя. Така че какъв сигнал ми е дал? Даже не съм го и чел, а направо го пратих в ДАНС, защото ние от 4 месеца, понеже ръководителят на ДАИ беше отпуска и го чакахме да се върне, чакахме да дойдат изпитите, оборудвахме стаите, направихме така, че да засечем готовите тестове, които подготвят и направихме операцията така, както трябва", разказа Борисов.


Снощи в профила си във "Фейсбук" бившият депутат от БСП и отскоро лидер на партия "Нормална държава" Георги Кадиев написа, че преди няколко лично е предал на Борисов сигнал за корупция в бившата ДАИ. "Борисов ме помоли да не вдигам шум десетина дни. Днес вече са арестували шефа на ДАИ. Едва ли е само заради моя сигнал, но се радвам, че имам малък принос в това", пише Кадиев.


"Правим още 3-4 операции и се чудя как утре някой няма да изтича и да каже, че ме е срещнал в коридора на парламента и ми е казал. Понеже нищо не правят, искат да си направят политика на наш гръб", заяви премиерът в коментар на написаното от Кадиев.


Борисов коментира и обвинението на Кадиев по-рано днес към председателя на Народното събрание Цецка Цачева (ГЕРБ), че е директорът на "Автомобилна администрация" е нейно политическо назначение. "Като номинирала го г-жа Цачева носи и пълната политическа отговорност за това. Надявам се прокуратурата да направи пълна проверка на случая и да докаже и покаже на обществото кой е политическият чадър над Цветелин Цветанов през последната година, на кого той се е "отчитал" и с какви суми", написа Кадиев във "Фейсбук".


"Като Кадиев е обвинил Цачева за назначението на Цветанов, защо арестувахме всички в Плевен", попита Борисов и подчерта, че това е борба с корупцията.


"Няма значение от коя партия е, дали е кмет от ГЕРБ или не. Не нашите са добри, а другите са лоши. Шефът на ДАИ е член на ГЕРБ. Това е превенция да знаят, че няма да пожаля никого. Кадиев трябваше да говори преди година и половина какво прави. Благодаря му за сигнала, страхотна работа ми свърши", каза Борисов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK