За 2015 г. Хелзинкският комитет отчита дискриминация срещу малцинствата и лоши условия за бежанците

Бежански лагер във "Военна рампа", бежанци

© Цветелина Белутова

Бежански лагер във "Военна рампа", бежанциВ България продължава да има дискриминация спрямо представители на малцинствата и бежанците, техните права се нарушават, в местата за лишаване от свобода хората са третирани нечовешки и унизително, а сривът на свободата на изразяване продължава.


Това са част от констатациите в годишния доклад за правата на човека в България, изготвян ежегодно от Българския хелзинкски комитет. Изследването беше представено днес.


"През 2015 г. националистическите партии от неототалитарен тип в управлението на страната и в опозиция станаха основните източници на подбуждане към омраза, дискриминация и насилие спрямо ромите, мюсюлманите и бежанците. Подбуждането бе системно и обхвана както медии, така и други публични форуми. Расистко подстрекателство се осъществяваше в редица случаи и от парламентарната трибуна. Тези действия останаха безнаказани и допринесоха за създаването на обстановка на непоносимост към определени етнически и религиозни групи, както и към бежанците", заяви Красимир Кънев, председател на БХК.
Дискриминацията спрямо етническите и сексуалните малцинства, жените, хората с увреждания и други уязвими групи граждани продължава да е широкоразпространена и слабо разпознавана и адресирана от властите. В доклада се отбелязва, че прокуратурата продължава да не преследва вандализирането на мюсюлмански храмове като престъпления от омраза. "През годината продължи подклаждането на ислямофобия от публични личности и медии", пишат от БХК.


В анализа от организацията отбелязват, че "множество принудителни евикции на десетки ромски семейства" са създали хуманитарна криза, застрашаваща здравето и живота на много хора, голяма част от които деца. "В същото време се предприе и рестриктивна политика по отношение на търсещите закрила и бежанците, бягащи от военни конфликти", отбелязва още докладът.


Съществен напредък няма и по темите, свързани с положението в местата за лишаване от свобода, свободата на медиите и независимостта на съдебната власт. "Съдебната реформа бе де факто изоставена, след като през декември бяха гласувани промени в конституцията, продукт на задкулисни политически договорки. Те обърнаха логиката на промените, преформатирайки квотите във Висшия съдебен съвет. Не беше създаден и механизъм за отчетност на главния прокурор", пише в доклада.


Достъпът до територия на бежанците, търсещи закрила в България, остана значително затруднен и възпрепятстван, като властите продължиха да прилагат практиката на отблъскване на лица, търсещи закрила. Физическа сила и огнестрелно оръжие за сплашване и отблъскване на мигрантите бяха използвани често от правоприлагащите органи.


Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 714 Неутрално

  А отчита ли негативното отношение на българския народ към тях?

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3902 Неутрално

  В България продължава да има дискриминация спрямо представители на малцинствата и бежанците, техните права се нарушават, в местата за лишаване от свобода хората са третирани нечовешки и унизително, а сривът на свободата на изразяване продължава."Всичко това е вярно и се отнася не само за малцинствата и бежанците.

 3. 3 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Тия пак се ... на метеното.

  Доброто е заразно
 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Гневно

  А за дискриминация,тормоз и престъпления спрямо българите от страна на малцинствата няма регистриран случай , нали...???

  [email protected]
 5. 5 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Бла, бла, бла. Ако има нещо, под което западномислещите хора и т.нар. русофили сме на едно мнение, то е, че Българския Хелзинкски комитет е вредна, малоумна и доста противна организация. На черното бяло няма как да кажа.

 6. 6 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Името на тая организацийка се чува единствено в кръга на съгрантополучателите - Дневник и още някои други.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 7. 7 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Български... хелзинкски... комитет...
  Кое от трите е вярно?

  Май никое...

 8. 8 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  Aбе докога ще ги търпим тези миндили беееее?!?!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 9. 9 Профил на ems37520974
  ems37520974
  Рейтинг: 165 Неутрално

  "множество принудителни евикции на десетки ромски семейства"

  Мдаа, не върви да напишат множество съдебни отстранявания и затова чуждица, да звучи зле и несправедливо...
  Оффф...

  http://www.kultura.bg/bg/article/view/24552
 10. 10 Профил на emil_stavrev
  emil_stavrev
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Тези ако си мислят, че пеят в хора и някой им обръща внимание, жестоко се лъжат. Нещастни гъзолизци.

 11. 11 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 740 Любопитно

  Къде им е офиса на тези?

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 12. 12 Профил на boson
  boson
  Рейтинг: 426 Неутрално

  А кога този комитет ще отчете нарушаването на правата на българите в България, или преследването на безработни и ниско платени българи от повече от трима съдия изпълнители е нещо хуманно?

 13. 13 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1206 Весело

  Дойде пролетта и много плужеци изпълзяха.
  Явно бързат да си заработят грантовете.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 14. 14 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 617 Гневно

  Когато и да ви ЗАКРИЯТ (дано да е утре) - МНОГО, МНОГО КЪСНО ЩЕ Е!

  Защо не погледнете НАШИТЕ (знам че не са и ВАШИТЕ, защото ВИЕ не сте БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ) че живеят със 75 евро месечна пенсия?

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 15. 15 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 320 Любопитно

  За кого се произвежда този доклад? Някой от българска страна поръчал ли го е? Вземат ли се някакви решения базирани на препоръките и констатациите в него?
  Има ли причина някой да го третира като документ по-различно от рекламните брошурки дето ни пускат в пощенската кутия?

 16. 16 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  До коментар [#11] от "The Core":
  Адрес: Sofia, Varbitsa St 7

  Не мога да разбера защо продължават да се наричат "Български", след като са Антибългарски комитет...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 17. 17 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 909 Весело

  Ей сега ще си разплета чорапите от мъка!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 18. 18 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Според мене, тия са терористична организация. Само дето действията им са в друга плоскост.

  Попътен вятър в главите!
 19. 19 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#15] от "lustmord":

  За да се използва за политически цели. Ако дадено правителство не е по вкуса на америчката амбасада, веднага ще се намерят десетина НПОшки и пари за вувузели и ще се спретне едно блокиране на Орлов мост в знак на солидарност. БХК.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 20. 20 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Ако набия някой ц...нин тея от Небългарския хелзински комитет веднага ще кажат,че това е расова дискриминация.Не е така,със същия ентусиазъм бих набил и някой от тяхната организация.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 21. 21 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Хелзинският комитет е време да бъде разпуснат, а председателят му да бъде вкаран в затвора.

 22. 22 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  "Дискриминацията спрямо етническите и сексуалните малцинства, жените, хората с увреждания и други уязвими групи граждани"

  .. нещо ми е странна сметката им - то ако следваме логиката няма малцинства. В българия има 7 млн. души, от тях 3,5 грубо са жени - т.е дискриминирани, има около 500 хил турци от които ако половината са жени се разпределят към онези 3,5 млн вече затова към 3,5-те млн дискриминирани жени (вкл. ромлянки, туркини и арменки) добавяме 250 хил. български турци = 3,75 млн. към тях добавяме и мъжете роми (жените им са вече в статистиката) т.е около 150 хил още + 3,75 млн = 3,9 млн дискриминирани. Към тези 3,9 млн трябва да включим и ЛГБТ мъжете, които според статистиката на ЛГБТ обществото би следвало да са още около 150 хил. = 4,05 млн, трябва да добавим и мъжете с увреждания .. за тях не мога да намеря статистика НО изводът какъв е - Единстсвените недискриминирани хора съдейки по БХК в тая държава са здравите, хетеросексуални, етнически бели мъже българи .. ама то те според статистиката са МАЛЦИНСТВО ... КВО ПРАИМ БХК??!!

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 23. 23 Профил на Je suis une femme
  Je suis une femme
  Рейтинг: 487 Неутрално

  [quote#19:"tribiri"]Ако дадено правителство не е по вкуса на америчката амбасада, веднага ще се намерят десетина НПОшки и пари за вувузели и ще се спретне едно блокиране на Орлов мост в знак на солидарност[/quote]

  Айде да сме честни – ако сегашното правителство е по вкуса на някого, то той лично се облагодетелства от статуквото или е пълен дебил...

  Every one of us is, in the cosmic perspective, precious. If a human disagrees with you, let him live. In a hundred billion galaxies, you will not find another.
 24. 24 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 439 Неутрално

  ПлевнАлиев ще ги награди скоро и тях...

 25. 25 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#22] от "bludniq_sin":

  ама не им е лош бизнес модела, няма как да им свършат дискриминираните...

 26. 26 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  А дано скоро да отчетат и дискриминация спрямо незаконно забогателите! Като цветан Василев, който според адвокатски лакърдии бил имал незаконно имущество "само" за 5 млн лв, но щели да му отнемат имущество за 2,5млрд лв!
  А потенциални терористи аз НЕ ИСКАМ! Щото толерастията до това води!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 27. 27 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Ако бяха отчели нещо друго, щах да се притесня.

 28. 28 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1678 Весело

  [quote#25:"lol"] ама не им е лош бизнес модела, няма как да им свършат дискриминираните... [/quote]
  ми и аз до тоя извод стигам - те сами го казват .. и ако всички тези групи са дискриминирани то излиза така, че малцинството дискриминира мнозинството, което си е трудна работа. Щото част от хетеросексуалните бели мъже етнически българи са и пенсионери .. те трудно дискриминират щото според мен и те попадат в застрашената група и сметката вече съвсем не излиза

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 29. 29 Профил на ggbg_minko
  ggbg_minko
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#5] от "antirubladjiq":

  Единственото което е ясно, че сте първосигнални и отказващи да вникнете в елементарната идея, че БХК не е замислян като панацеа. Имат си ниша, в която работят. Това, че българската държава представена от МВР, Съд и прокуратура не прави НИЩО да защити гражданите си не е проблем на БХК. Но , разбитра се, всичките вие космати булгар българи няма да протестирате срещу това, че няма държава. На вас БХК ви е виновен защото защитава най-мизерните прослойки, а вас не. Ще го повторя с други думи, като за идиоти - не е проблема, че БХК защитават правата на циганите, проблемът е, че никой не защитава правата на не циганите. Насочете гнева си към който трябва.

 30. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7601 Неутрално

  Правата на малцинствата са като на всички граждани. А това,че БХК иска те да имат по-големи права и никакви задължения,си е тяхно извращение,както казва един български комик.

 31. 31 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2896 Неутрално

  Истина.
  Омразата към всичко различно е традиция.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 32. 32 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 647 Весело

  До коментар [#22] от "bludniq_sin":

  По принцип белият хетеросексуален мъж е враг номер едно, не само на тутраканската селищна система.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 33. 33 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 647 Любопитно

  До коментар [#31] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Точно грък ли се намери да го каже?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 34. 34 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  До коментар [#32] от "galio":

  Ами така си е. Ама то той е малцинство ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 35. 35 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Ако БХК е разтревожен /разстроен или огорчен /от нещо аз определено се радвам от дискомфорта им. Това е една изключително вредна организация, мразена от 90% от българите

 36. 36 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 437 Весело

  Напоследък "хелзинкски комитет" действа на обществото като червена кърпа на бик.

  Отивам за пуканки...

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 37. 37 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Маршшш от тука!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 516 Весело

  БХК не осъзнава ли че като подпомага толкова много ислямистите застрашава живота, свободата и правата на жените и хомосексуалните....

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 41. 41 Профил на ggbg_minko
  ggbg_minko
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#35] от "daam":

  Можеш ли ясно да обясниш с какво БХК е вредна организация? Да обясня като за първокласник. Да предположим, че аз искам да защитя правата на кафявата катерица в България. Имам малко парички, примерно 10000 лв/месец, с които мога да наема 3ма души да извършвам тази дейност. Много ми се иска да защитя и правата на елена лопатар, но просто нямам ресурс - нито хората, нито парите. А и елена лопатар е криво ляво защитен от ловните стопанства така или иначе. Та така и с БХК. Вас ви дразни това, че имат фокус на дейността. Недоумявате защо защитават само циганите (което не е верно, между другото). И това недоумяване и неразбиране ви плаши и ви гневи.

 42. 42 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1206 Весело

  [quote#41:"ggbg_minko"]Да обясня като за първокласник[/quote]

  Имаш проблеми с изразяването ли? Като единадесетокласник не можеш явно.
  А доводите ти са по-зле и от опорни точки на електората на ДПС.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 43. 43 Профил на ggbg_minko
  ggbg_minko
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#42] от "dgd":

  Твоите са далеч по убедителни, със сигурност си отличник от елитна гимназия.

 44. 44 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1318 Любопитно

  [quote#22:"bludniq_sin"]Единстсвените недискриминирани хора съдейки по БХК в тая държава са здравите, хетеросексуални, етнически бели мъже българи .. ама то те според статистиката са [/quote]

  Бял, млад, здрав хетеросексуален мъж християнин - най-онеправданото същество на света.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 45. 45 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  Ако не греша, Кънев e председател на БХК “откъм” 1994.
  Само колко демократично...

  I Want To Believe
 46. 46 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  [quote#44:"Умерена джихадистка с канибалски наклонности"]Бял, млад, здрав хетеросексуален мъж християнин - най-онеправданото същество на света. [/quote]

  Така излиза - всички са дискриминирани и се полагат специални грижи а аз не съм и на никой не му пука за мен И ние останалите млади, здрави, хетеросексуални етнически българи (щото има и арменци християни ама те са малцинство и значи са дискриминирани) - та ние всичките 100-200 души или колкото сме, успяваме да дискриминираме има няма 5 милиона други граждани Баси силата сме братче, изверги някакви! Може би трябва да ни уволнят от работните места, да ни осакатят и да ни сменят религията, че да не дискриминираме останалите повече ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 47. 47 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2896 Неутрално

  До коментар [#33] от "galio":

  Бъркаш византийския начин и стил с българския !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 48. 48 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#41] от "ggbg_minko":
  За съжаление първосигналното "мислене" по определени теми не е рядкост и във форумите на Дневник. Респект за мнението Ви!

 49. 49 Профил на Моника
  Моника
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Щом мнозинството не ги харесваме, нека се съобразяват с нас, а не ние с малцинствата.
  Ако не сте с нас, значи сте срещу нас!

 50. 50 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Аз се мъча да си спомня дали има поне един случай, в който безродниците от БХК са заели пробългарска позиция. Някой знае ли?

 51. 51 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 749 Неутрално

  БХК има толкова общо с Хелзинки колкото Андрейрайчевият Галъп с истинския Галъп. В Хелзинки има много по-сериозни рестрикции за мигрантите отколкото тук.

 52. 52 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  "Смешен плач", така бих нарекла воплите на БХК, който пак реве на чужди гробове, но никога на български могили. Вчèра беше публикувана статистика, че всеки месец 8 българи опитват самоубийство, като двама успяват. Този поптесаващ факт не тревожи господата от БХК, те получават пари за да реват за малцинствата и просто играят по свирката на спонсорите си. Който дава парите, той поръчва музиката. А Къневци рипат ли рипат.

 53. 53 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  Тези от ХК - що не вземат да отидат доброволци, и да готвят, перат на бежанците, да дарят някой друг компютър за децата им, и много други полезни работи.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 54. 54 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2847 Неутрално

  Години наред страдам като бял, хетеросексуален, образован мъж. На всичко отгоре съм и българин, даже и работа имам, заради което могат да ми вменяват всякаква вина. Не можах ли поне в нещо да съм малцинство, и аз права да видя? И вчера се сетих: От малцинство съм, спасете ме! Не слушам чалга!

  Еретик
 55. 55 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Кой спонсорира Хелзинкския комитет? Как така някакви хора имат пари, за да стоят по цял ден и да констатират? Нищо на този свят не се прави без личен, частен интерес. Какъв е личният интерес на тези, които спонсорират Хелзинкския комитет? Защо Хелзинкският комитет усърдно работи срещу интересите на мнозинството под предтекста, че защитава правата на "малцинствата"? Кой изобщо е решил, че Хелзинкският комитет може да "защитава" нечии права?

 56. 56 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 662 Неутрално

  До коментар [#22] от "bludniq_sin":

  Сега ще се саморазпуснат, щото ще са в перпетуум дилема, защитават ли някакво малцинство от неправди

 57. 57 Профил на ixikot
  ixikot
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#41] от "ggbg_minko":

  Абе льольо, аз да ти обясня като на дебил. Огромното мнозинство българи не харесват БХК не защото защитава циганите, а защото не е обективна! Не може българите да са само в черно, а ромите - в бяло! Схващаш ли? Липсва баланса. Аз не знам дали ще доживея този комитет един път да се изкаже критично и за ромите. Само един път!

 58. 58 Профил на ixikot
  ixikot
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Още нещо към епилирания гей: преди няколко дни в България роми биха полицаи с лопати!!! Питам, дали в най-демократичната държава - САЩ, нямаше да им теглят куршума, дори само за подозрително движение с ръцете???

 59. 59 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#58] от "ixikot":

  Дам, в повечето случаи в цивилизованите части полицията ще извика екип за безредици и ще им теглят един бои после в кауша и прокуратурата ще им разкаже играта от пробация. Ползването на прекомерна сила е силно наказуемо и ако не извадят пистолет или друго нападателно оръжие гледат да не стрелят.
  Разбира се гибоните в щатите за прелита дето подържат Тръмп стрелят, но затова и никои не прави бизнес там и работят за стотинки.

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 60. 60 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1316 Весело

  Абсолютно вярно, само дето в Европа понеже никога не си признават проблемите няма кака и да ги решат. Затова и ЕО си мълчи щото ако си отворят устите ще блеснат колко са цъфнали. Проблемите с малцинствата е обърканото разбиране в БГ, че БГ народа е раса, която изглежда по определен начин и има определен цвят на кожата, което не е така.

  До коментар [#2] от "chicago514":
  Как да е по друг начин, поне проблема е по-радикално решим защото еднакво мразят всички.

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK