Инициативен комитет предлага Петър Пунчев за директор на БНР

Петър Пунчев.

© Надежда Чипева, Капитал

Петър Пунчев.Инициативен комитет издига създателя и бивш директор на първото частно радио в страната - "ФМ+", Петър Пунчев за генерален директор на БНР.


"Петър Пунчев е доказан радиопрофесионалист от средите на БНР. Убедени сме, че неговият национален и международен опит, мениджърските му качества, организаторските способности, енергията му, постоянството и решителността при преследване на поставените цели, както и безспорните му журналистически постижения и изяви, ще бъдат от огромна полза за БНР", се посочва в съобщение от обществения комитет, издигащ Пунчев. В него влизат журналистите Божана Димитрова и Даниела Кузманова, бившият член на Съвета за електронни медии Мария Стефанова, бившият директор на БНР Поля Станчева, телевизионните водещи Ники Кънчев и Ути Бъчваров, издателят Иван Гранитски и други.


От обществения комитет заявяват, че предлагат Пунчев, водени от желанието за бързо и трайно преодоляване на кризата в държавното радио, и призовават и други да го подкрепят.
Петър Пунчев е журналист, съосновател на Нощния блок на програма "Хоризонт" на БНР. През 1992 г. той е сред създателите на първото частно радио в България – Радио FM+, бе дългогодишен председател на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО), ръководил е медийни групи в Украйна и Сърбия.
През 2009 г. Комисията по досиетата обяви името му сред сътрудниците на бившата Държавна сигурност, работили на ръководни постове в частните медии. Членовете на издигналия го инициативен комитет Божана Димитрова и Иван Гранитски също били свързани с тайните служби и по-специално с политическата полиция в Шесто управление.


До 15 април в Съвета за електронни медии (СЕМ) се приемат документите и концепциите на претендентите за генерален директор на БНР. Допуснатите до конкурса ще бъдат оповестени до 10 май, непосредствено след което ще се проведат събеседванията с кандидатите. Бъдещият директор на държавното радио ще бъде избран на заседание на СЕМ, с явно гласуване.


Настоящият генерален директор на държавното радио Радослав Янкулов обжалва в съда процедурата за провеждането на конкурса от СЕМ. Срещу конкурса се обяви и зам.-председателят на партия АБВ Румен Петков. Според него конкурсът трябва да бъде проведен, след като бъде попълнен състава на медийния регулатор, който от месец е без председател след напускането на Георги Лозанов.

Коментари (32)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на redsky
  redsky
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Още един агент се натиска за държавната хранилка.

 2. 2 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  Малииии... Този, ако бъде избран, ще доразсипе радиото.

 3. 3 Профил на karen_walker
  karen_walker
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Ще доживеем ли деня, в който за директор на държавното радио на България, ще бъде издигнат (и избран) човек, който няма нищо общо с комунистическата репресивна машина, ДС? Толкова ли няма млади, талантливи, необременени хора в тази държава, или милиционерите ги прогониха всички в чужбина?

 4. 4 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Това е от Уикипедия:
  "През лятото на 2009 година Комисията по досиетата оповестява, че Пунчев от 1980 г. е бил щатен служител на Разузнавателното управление на Генералния щаб на българската армия, а през 1986 г. е вербуван като агент Троянски от Петко Сертов, който в онзи момент е бил оперативен работник във Второ главно управление на Държавна сигурност. В свое изявление до българската общественост, направено чрез в-к „24 часа“, Пунчев заявява, че винаги се е старал да „се държ[и] далеч от службите“.[3]"

  Мдааа, ако не си такъв не ставаш за директор в БНР.
  Лельо...

 5. 5 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3209 Весело

  Агент Троянски.Кошмарно.

 6. 6 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1119 Весело

  [quote#4:"theanalyser"]Пунчев от 1980 г. е бил щатен служител на Разузнавателното управление на Генералния щаб на българската армия[/quote]
  За вербуваният от Р.У.М.Н.О Плевнелиев можи да е президент, за тоз ни можи, Що тъй? единия има офшорки, заопзнал се е с -жа Плевнелиева в кантората на офшорен адвокат-НЕбезивестния Стоян Мавродиев! Тоя дали също няма офшорки? Хи хй хи! Всички от РУМНО са такива!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 7. 7 Профил на block
  block
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  аман от милиционерски курви!

 8. 8 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Все агенти. Да не се окаже накрая, че поради липса на досие най-подходящия е Волгин

 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8337 Неутрално

  Няма да нарушаваме традицията.

 10. 10 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 961 Любопитно

  "Ники Кънчев и Ути Бъчваров, издателят Иван Гранитски и други."
  този е напълно ясен и абсолютно неприемлив ,тези същите хубавци ,защо направо не предложат онова нещо волгин за генерален секретар на националното радио ?

 11. 11 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 772 Весело

  Поредният "работил за Родината " , ССР...

 12. 12 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 772 Весело

  До коментар [#8] от "comtec":

  Липса на досие в България...

 13. 13 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 832 Весело

  Комуноидите без ченгета не могат да дишат. Цялата им кординатна система е затлачена от агенти. Бе, аланкоулу как не намерихте един свестен човек, ЕКСПЕРТ ПО НЕЩО СИ. Щото така е в матушка Русия. Там и за ТВ антена да те ''издигнат'', пак трябва да си слухтял за службите. Тееежко ни...

 14. 14 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 772 Любопитно

  До коментар [#8] от "comtec":

  Ха, добър ден, то май имаше такъв- 2001 - Иван Бориславов мисля. Но радиоработниците го свалиха, пърдон смъкнаха, като "непрофесионалист". ...

 15. 15 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  [quote#0:"статия"]В него влизат журналистите Божана Димитрова и Даниела Кузманова, бившият член на Съвета за електронни медии Мария Стефанова, бившият директор на БНР Поля Станчева, телевизионните водещи Ники Кънчев и Ути Бъчваров, издателят Иван Гранитски и други..[/quote]
  Нищо против Пунчев, но щом е угоден на тия, то явно не бива да оглави БНР.

 16. 16 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Поредният агент на ДС скромно се натиска за хранилка. ЛУСТРАЦИЯ!

  4itatel
 17. 17 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Тя и баба ми на село не слуша БНР ,но пък , чрез държавния бюджет е отделяла от заплатата си за да финансира всичко що се именува национално . И сега на този ДОНОСНИК му пришиват извънземни определения като "светило" инициативен комитет съставен от негови съратници ченгета (на пръв прочит се сещам за Б. Димитрова) ,които представете си залагат на мениджърския му опит състоящ се във вечна преданост към БКП и социализма.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 18. 18 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Предлагам да броим колко ченгета ще излъчат ченгета за директор. До тук двама излъчват един.

 19. 19 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  На дали някой от първите 10-тина поста е бил роден когато Пунчев водеше нощният блок който беше глътка свеж въздух през Онези времена за които всички говорите но никой не ги е изживял

  Защо не гледате кой какво може и знае, все гледате в злобата и неспособността си да си да обвините някой друг .
  А и на всеки му се е налагало да прави компромиси а и по онова време сигурно всеки трети имаше досие за щяло и нещяло-Просто сега се използва да се очернят публичните личности

  Все по-хубаво става :)
 20. 20 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 549 Неутрално

  От Волгин и магарето на съседа на дядо ми е по-добро.

 21. 21 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 527 Неутрално

  "В него влизат журналистите Божана Димитрова и Даниела Кузманова, бившият член на Съвета за електронни медии Мария Стефанова, бившият директор на БНР Поля Станчева, телевизионните водещи Ники Кънчев и Ути Бъчваров, издателят Иван Гранитски и други."
  С такива препоръки се погребва кандидатура...

 22. 22 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  Ако 25 години след началото на прехода, комунист или агент на комунистическата ДС бъде допуснат да застане начело на БНР, значи че партията наследник на НДСВ - Герб, е дала съгласието си за това! Друг начин няма.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 23. 23 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 527 Неутрално

  [quote#19:"rkirov"]когато Пунчев водеше нощният блок който беше глътка свеж въздух през Онези времена [/quote]
  ??????? А че е докладвал на Митьо Гестапото какво са му казвали по телефона слушателите,знаеш ли???Аре у лево и на боклука /за Пунчев става въпрос,де/

 24. 24 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Цялата ченгеджийница - все "дялани камъни".
  Всичките "успешни бизнесмени", но без държавната хранилка не могат да живеят.

 25. 25 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 527 Неутрално

  ...ми поне има хубава гушка....

 26. 26 Профил на Rosen Metodiev
  Rosen Metodiev
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Петър Пунчев и Катя Лещанска са журналистите, на които най- много съм се възхищавал. Катя беше свалена от ефир от мижитуркото, който сега се прави , че ръководи радиото. Може би тя е най-подходящата в момента. Петър Пунчев създаде най-доброто предаване в историята на БНР. Изключително културен и деликатен човек. Може би се нуждае от малко повече характер. Ако бъде избран , дано да намери сили да бъде независим.

 27. 27 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 527 Неутрално

  [quote#26:"Rosen Metodiev"]Ако бъде избран , дано да намери сили да бъде независим. [/quote]
  ... е независима и ченгеджийската булка Вяра Анкова,нали???

 28. 28 Профил на Rosen Metodiev
  Rosen Metodiev
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Уважаеми г-н специалист по боклука,
  когато Пунчев е докладвал на Гестапото, вие какъвто го играехте, записки ли водихте?

 29. 29 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Поредното ДС ченге, номинирано от бивши ченгета и доносници от редиците на БКП, за да смени от поста друго ченге, което отгоре на това беше(е) повече от посредствен администратор и доста елементарно момче- ВИФ-аджия, спортен коментатор и нагаждач, което обиколи 10-тина радиа и прислужваше на В.Лечева. Айде стига толкова!

 30. 30 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#23] от "aramissss":
  "казвали по телефона слушателите" - ами нали това се чува и в ефир

  Все по-хубаво става :)
 31. 31 Профил на wery59
  wery59
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Наистина сме неспасяеми! Няма такова племе! И за да не е поредното неаргументирано плюене ще припомня няколко факта, защото очевидно някои много разчитат на обществената амнезия.....1992-ра година- първи процедури за частен радио ефир....Мислите ли, че случайно се дава първа лицензия на ФМ+, начело с двама доносници- Петър Пунчев и Константин Тилев?! Сестрата на Пунчев е женена за оня, помните ли го - Милко Ковачев, партиец от НДСВ и после министър на енергетиката за 6-7 месеца/напълно достатъчни за това, за което си мислите/. През 2013-та Милко Ковачев беше привлечен в екипа на руската държавна корпорация "Росатом" като вицепрезидент на експортното подразделение на компанията. Съвместната работа на руския ядрен гигант и българския енергиен експерт обаче датира от по-отдавна. Като ръководител на Държавната агенция за енергетика и енергийни ресурси, а впоследствие и министър на енергетиката и енергийните ресурси Милко Ковачев беше основната движеща сила зад рестартирането на проекта за изграждането на АЕЦ "Белене". Главен изпълнител на проекта пък беше друго от дъщерните дружества на "Росатом" –"Атомстройекспорт". Вече чувам как Пунчев не можел да отговаря за .....и т.н. Хубаво е да помним, да анализираме, за да знаем какво да очакваме....

 32. 32 Профил на wery59
  wery59
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#26] от "Rosen Metodiev":

  Малко си знаел и тогава, а за съжаление и днес....Никой не предлага и няма да сложи Пунчев, заради онези му предавания, а за изпълнение на точно задание....Отдавна влакът е в друг коловоз....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK