Цитат на деня: Проблем е политиците да имат офшорни фирми

Евгения Банева

© Георги Кожухаров

Евгения Банева"Естествено, за държавния чиновник и за политиците регистрацията на офшорна фирма е проблем, защото там доходите са с недоказан произход".


Това казва Евгения Банева пред "24 часа" в коментар на това, че нейното име и това на съпруга й попадат в "Досиетата от Панама" с регистрацията на няколко фирми между 2007 и 2015 г. в различни офшорни зони.


Тя посочва, че за политиците "наистина е различно".
"Ако политик има такава сметка и по нея е регистрирал големи пари, това определено е проблем. Защото те нямат доходи от бизнес. Но всички останали, които не са в политиката, които не са на държавна служба, не са държавни чиновници, това са нормални търговски практики", обяснява позицията си Банева.


Според нея проблем би било ако в тези списъци има имена на чиновници на високо ниво или политици, защото те разполагат с власт, която евентуално биха могли да използват срещу пари за добри услуги.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK