Бежанците и организираната престъпност - темите на турския главен прокурор в София

Сотир Цацаров и неговият колега от Турция

© Прокуратура

Сотир Цацаров и неговият колега от ТурцияПротиводействието на тероризма, справянето с бежанската вълна и организираната престъпност са били основните теми на разговор на турския главен прокурор Мехмет Акарджа по време на срещите му днес в София.


Това се разбира от прессъобщенията на правителството, МВР и правосъдното министерство - част от институциите, в които днес беше Акарджа. За неговата визита беше съобщено вчера от държавното обвинение, като все още оттам не е пристигнала информация за какво си е говорил Цацаров и Акарджа. Видимо от снимките към прессъобщенията турският главен прокурор е бил придружаван навсякъде от Цацаров.


С Борисов в началото на деня...
Ако проследим посещението на Акарджа по съобщенията, денята му е започнал с премиера Бойко Борисов. От информацията на правителството става известно, че "бежанската криза, терористичните заплахи и борбата с организираната престъпност" са били сред темите, обсъдени по време на срещата.


"Двамата се обединиха върху тезата, че общите усилия между държавите са единственото ефективно противодействие на терористичните заплахи. Премиерът Борисов подчерта, че страната ни полага огромни усилия да противодейства на бежанския поток и трафика на хора. По думите му, е необходимо задълбочаване на сътрудничеството между партньорските служби като част от мерките срещу тероризма и миграционния поток", завършва съобщението.


Малко добри думи за МВР, заедно срещу трафикантите


Вътрешният министър Румяна Бъчваров и Акарджа

© МВР

Вътрешният министър Румяна Бъчваров и Акарджа


Първото цитиране на Акарджа виждаме в прессъобщението от МВР:
"Турската държава води много решителна борба с терористите, които извършват престъпления срещу човечеството", заявява турският главен прокурор Мехмет Акарджа. По думите му Турция има нужда от сътрудничеството на България и всички държави. Той открои като важна част от тази борба ефективното противодействие на мрежите за контрабанда на хора, акцизни стоки, както и трафика на наркотици и оръжия.


В срещата са участвали главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Румяна Бъчварова, заместник-министърът й Филип Гунев и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.


"Контрабандата на мигранти е добре организирана провокация срещу правовия ред на нашите държави, затова трябва по-активно сътрудничество и обмен на информация за ефективното санкциониране на организаторите на трафикантските мрежи", заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.


Двете страни оцениха високо двустранното сътрудничество в областта на миграцията. Вътрешният министър Бъчварова и главният прокурор Акарджа подчертаха важността на по-бързия и редовен обмен на оперативна информация между органите на реда на двете страни.


Бъчварова е поискала сътрудничество по обмена по цялата верига на трафикантските мрежи, защото това е ключово за регулирането както на мигрантските потоци и противодействието на каналджийството, така и при противодействието на тероризма.


Тя открои Протокола за реадмисия, който предстои да бъде подписан между България и Турция, като друга важна стъпка за ефективното регулиране на миграционните процеси. Двамата обсъдиха и Тристранния контактен център за полицейско и митническо сътрудничество между България, Турция и Гърция като важен формат на взаимодействие между службите на трите държави.


Заедно срещу тероризма, заедно срещу контрабандата


Правосъдният министър Екатерина Захариева и турският главен прокурор

© Министерство на правосъдието

Правосъдният министър Екатерина Захариева и турският главен прокурор


В следобедните часове Акарджа се срещна с правосъдния министър Екатерина Захариева. Акцент на техния разговор е била темата за противодействието на тероризма.


"Тероризмът няма граници, нито религия. Няма как една държава сама да се справи със заплахите от тероризма, които са пред нас. Трябва да се обединим срещу това голямо зло. Винаги съм била на мнение, че терористите и хората, които им помагат с финансирането, трябва да бъдат наказвани с най-голямата строгост на закона", заяви министърът на правосъдието Екатерина Захариева.


"Република Турция води борба срещу тероризма от 40 години, което е свързано с много човешки жертви, каза от своя страна Мехмет Акарджа и допълни, че се надява посещението му у нас да допринесе за още по-тясно сътрудничество както между прокуратурите на двете държави, така и между правосъдните министерства на България и Турция.


"Необходимо е да обединим сили за противодействието на тероризма, като обърнем внимание на трафика на контрабандни стоки, наркотици, културни ценности, както и трафика на хора, чрез които най-често се финансират терористичните организации", заяви още министър Захариева.


Тя е акциентирала върху "осезаеми резултати по отношение на контрабандата в последната година" от страна на България, като е отдала тези резултати на доброто сътрудничество между прокуратурата и изпълнителната власт.


Правосъдният министър коментира, че на 11 март т.г. Съветът по правосъдие и вътрешен ред в Брюксел е одобрил проектът на директивата за противодействие на тероризма. "Смятам, че трябва да се обърне особено внимание на проблемите с обучението и самообучението с цел тероризъм, както и пътуването в границите на Европейския съюз с цел тероризъм, а не само извън него. Атентатите в Париж и Брюксел т.г. са доказателство за това. В тази връзка българският Наказателен кодекс е по-амбициозен и рестриктивен от приетите в директивата мерки. В него се предвижда и пътуването с цел тероризъм в границите на ЕС също да бъде криминализирано", каза Захариева.


В края на деня: обобщение от прокуратурата


Акарджа е в България по покана на главния прокурор Сотир Цацаров и може би затова в края на деня от държавното обвинение разпространиха съобщение, в което са обобщили денят на госта си. Акцент в разговорите му с Цацаров е бил противодействието срещу тероризма и бежанската ситуация."Тероризмът няма религия, етнос и пол. Няма религия, която да допуска провеждането на терористични актове. Трябва да прекъснем финансирането му.Турската държава води решителна борба с тези явления от 40 години". Това заяви турският главен прокурор Мехмед Акарджа на срещата с българския главен прокурор Сотир Цацаров на 12 април 2016 г.


"След събитията в Сирия, Турция стана обект на бежанска вълна – ние подслоняваме бежанците, осигуряваме им медицинска грижа и образование. Днес на територията ни има близо 3 млн. бежанци, за които турската държава се грижи. На близо 30 000 лица е наложена забрана да влизат в Република Турция, поради налични данни за съпричастност към терористични организации. Отделно от това, 3500 лица са експулсирани от наша територия, по същите причини, като най-често те под формални предлози са правили опити да се присъединят като чуждестранни бойци в Сирия", е заявил още турският главен прокурор.


От съобщението на държавното обвинение се разбира, че Акарджа е подкрепил изцяло предложението на главния прокурор Сотир Цацаров за по-тясно взаимодействие между българската и турската прокуратури срещу тероризма, контрабандата и трафика на оръжие и наркотици.

Ключови думи към статията:

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  Търкулнал се похлупака та намерил... Цацата. И двамата са за Диар Бекир!

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 2. 2 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Турция може да наводни цяла Европа и всяка една страна поотделно с мигранти и бежанци, волно или неволно.
  Така се набълбукаха, че направо не ми се мисли.
  Дано все пак се справят!
  А политиците им и особено султанчето по-малко глупости да говорят, когато споменават чужди държави...

 3. 3 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  Ще се чака в следващите седмици да видим КОЙ ще е отсвирен а от там ще се разбере за какво са си говорили освен стандартният протокол.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 4. 4 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  Тия на снимките се здрависват и гушкат, но проблемите за обикновените хора си остават...

  Форумът е в будна кома...
 5. 5 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  ... и керванът си върви. Само не разбрах кой повече се е омазал с баклава?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 6. 6 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Предлагам заглавието да бъде леко изменено. То да стане:
  БЕЖАНЦИТЕ, РУСИЯ И ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ !

  The best way out is always through Robert Frost
 7. 7 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 497 Весело

  Хайде мурзилажа на барикадата!!! Щом е от Турция- лошо е, щом е от путиноландия-харашо е...Е преди година същият мурзилаж говореше друго ,ама тогава турци и руси се гушкаха...

 8. 8 Профил на _association.r6_
  _association.r6_
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Напразни срещи и разговори.
  А бе, тоя Сорос верно е много загрижен за Европа - как да я съсипе по-бързо.

  https://money.bg/economics/soros-evropa-e-v-smartna-opasnost-zaradi-bezhantsite.html

 9. 9 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3663 Неутрално

  Турция може да наводни цяла Европа и всяка една страна поотделно с мигранти и бежанци,
  ==========
  Повярвай , ако искаше можеше да го направи.
  Има достатъчно данни ,че Турция не пуска бежанци по своя кеф.
  Чрез правозащитните организации , Европа , един вид принуди Анкара да отпраща бежански потоци. До коментар [#2] от "theanalyser":

  Bukalemun
 10. 10 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Браво, изпратили сме го прокурора с една торба плакети, грамоти и медали... ако ДПСто беше официално във властта, сигурно и орден Стара Планина щяха да му връчат...

  I shave with Occam's razor
 11. 11 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  #
  Чети хубаво - волно или неволно...

 12. 12 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2575 Любопитно

  А стана ли ясно отношението на турския главен прокурор Мехмет Акарджа по регистрирането на Местановата организация и нейния основен принцип - който е мюсюлманин, трябва да се брои за турчин?

  [email protected]
 13. 13 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Аре каквито и да са му темите, като проводник на Ердоган - по-добре ВЕДНАГА да се маха.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 14. 14 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Не бежанската,имигрантската вълна.
  Благодаря.

 15. 15 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3663 Неутрално

  Местановата организация и нейния основен принцип - който е мюсюлманин, трябва да се брои за турчин?
  ==========
  Това официално потвърдено ли е ?
  Ако е така , новата партия , още от сега е обречена.
  Апропо :
  До скоро първия главно командващ на турската армия беше евреин.


  До коментар [#12] от "karabastun":

  Bukalemun
 16. 16 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#15] от "eti": И по настоящем, Президента на Турция е грузинец.

 17. 17 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  отврат... бежанците и организираната престъпност - едното идва от Турция, а на другото ръководителя е част от обсъжданията..

 18. 18 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3286 Неутрално

  Нашите достатъчно сме ги коментирали, затова ще замълча. Ще пропусна и взаимните комплименти, които са традиция в подобни срещи. Самият главен турски прокурор обаче няма как да е светла личност в очите ми. Неговата прокуратура мачка хората, които са недоволни от Ердоган и възразяват с мирни средства.
  Той обаче казва: "Тероризмът няма граници, нито религия".
  Тероризмът не признава граници, но могат да му се наложат. Това зависи от държавите. Що се отнася до религията, имаше само един християнски фундаменталист, когото осъдиха в Норвегия.
  Някои източници, например "Факти", споменаха и думите етнос и пол в същата фраза, цитирайки турчина. Вие българка терорист познавате ли?

  Еретик
 19. 19 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3663 Весело

  грузинец
  ============
  А жена му е от известна арабска фамилия и в това е номера на китайката . До коментар [#16] от "Nazlim S":

  Bukalemun
 20. 20 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2575 Неутрално

  До коментар [#15] от "eti":

  Апропо и генерал Сюлейман, който вместо да мине рахат през Хаинбоаза е погубил армията си на дивите баири на Шипка, и загубил войната 1877-1878 също е бил евреин...
  А това бяха на М. посланията - "Който е мюслим, е турчин", "Където се говори турски, е Турция"... Огромното мнозинство от присъстващите бяха турци, тук-там се виждаха роми.След официалната прегръдка на Местан с Анкара никоя българска партия няма дори да посмее да се ръкува с него, камо ли да влезе в някакво официално политическо единодействие с ДОСТ.

  [email protected]
 21. 21 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2575 Весело

  До коментар [#16] от "Nazlim S":

  Той и таварищ генералисимус Сталин Е БИЛ ГРУЗИНЕЦ - да не са рода???

  [email protected]
 22. 22 Профил на zheravna
  zheravna
  Рейтинг: 435 Неутрално

  А с Шишо П. ще се види ли ? И ако носи чувал , може и да го вземе със себе си.

 23. 23 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Доган и Пеевски са скрили много дълбоко в сараите. Партиотарите ги няма никакви, ни за робство викат, ни за бунтове, покрила се е и Копринка Шаренкова.
  А турският прокурор е дошъл чак тук, за да си говорят за организираната престъпност (не се споменава българската, или руско-ДПСарската).

 24. 24 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3663 Неутрално

  1877-1878
  ==============
  Ако не беше тази дата , друга щеше да е.
  От неуспешната блокада на Виена , до свалянето на Абдулхамит , Османската империя се е разлагала , по бавно или по бързо. До коментар [#20] от "karabastun":

  Bukalemun
 25. 25 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#21] от "karabastun": Не е изключено.

 26. 26 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#19] от "eti": Еминето не мога да я понасям. Много ми е противна. Пред народа се прави на света вода ненапита. А зад затворените врати, краде и вилнее от злоба.


 27. 27 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  [quote#12:"karabastun"]
  А стана ли ясно отношението на турския главен прокурор Мехмет Акарджа по регистрирането на Местановата организация [/quote]
  Защо да питат турския прокурор? За местановата организация не не трябваше ли да питате Местан?
  [quote#12:"karabastun"]
  нейния основен принцип - който е мюсюлманин, трябва да се брои за турчин?[/quote]
  Ми вместо да се сърдите на другите, че приобщават ромите, научете се Вие да ги приобщавате.

 28. 28 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  [quote#15:"eti"]До скоро първия главно командващ на турската армия беше евреин. [/quote]

  [quote#16:"Nazlim S"]Президента на Турция е грузинец.
  [/quote]
  Не бе, той Дажутоглу е евреин. Предлагам да го притиснат малко, че да си признае.

 29. 29 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Вместо остро да протестират срещу поведението на турски политици при учредяването на партията на Местан, нашите пом.яри се снимат с главния им прокурор

 30. 30 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Любопитно

  До коментар [#28] от "maria_": За тъпушончето ли иде реч?

 31. 31 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3663 Неутрално

  Не бе, той
  =========
  Илкер Башбуг ( Ilker Başbuğ ) .
  До коментар [#28] от "maria_":

  Bukalemun
 32. 32 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#31] от "eti":

  Бабуг лично каза, че е мюсюлманин, ама нищо не му пречи тайничко да е евреин... щом посетил "стената на плача". Разбира се по-такава логика и самият Давутоглу може да е евреин, тайничко. Защо сперед Вас се пускат такива слухове по адрес на Башбуг? ... и втори въпрос защо някои хора предпочитат да се връзват на съмнителни слухове без дори да изслушат Башбуг ?

 33. 33 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#30] от "Nazlim S":

  Не, иде реч за колегата "ети" . Пробутва ни клюки. Ето какво казва Башбуг:
  https://www.youtube.com/watch?v=1xYxSR4R0gI

 34. 34 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#33] от "maria_": В този случай вярвам на Четин. (Спечелил ми е доверието).

  Няма никакво значение, кой коя вяра изповядва. Освен, ако е die-hard динджи/ислямист, за да изопачат и унищожат по пътя си всичко свято и всичко що е за назидание.
  В Турция по отношение на вярата на хората = в стоне ейдж. Затова, християните ни ги убиват, продиктувани им от най горе, като убийците се пукат на свобода. Например, случаят с Хрант Динк и убийството на турските християни с още един германец-християнин в гр.Малатия. С този манталитет, Турция за никъде не е. И отбягва да поеме отговорност. А има голям потенциал.

 35. 35 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  Нещо за Пеевски , Доган и Булгартабак дали е станало дума ?

 36. 36 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  [quote#34:"Nazlim S"]случаят с Хрант Динк и убийството на турските християни с още един германец-християнин в гр.Малатия.[/quote]
  Не съм сигурна кой и с каква цел ги върши тези убийства, макар че го представят го като дело на националистите. Преди Хрант Динк беше убит и Юзеир Гарих ( Üzeyir Garih) . Дълга история... В сегашния случай на Башбуг е много ясно. Феттулах го освободи по делото за превратаджийство, а Ердоган го заплаши с нов съд. Ердоган не за първи път обявява враговете си за не мюсюлмани.

 37. 37 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  [quote#34:"Nazlim S"]Няма никакво значение, кой коя вяра изповядва.[/quote]Да ама за повечето турци като мюсюлмани има значение. Най-малкото за тях мюсюлманин значи свой, а немюсюлманин значи чужд. Ердоган плачейки за загиналите в Африка мюсюлмански деца, споменава ли въобще загиналите християнчете.

 38. 38 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#36] от "maria_": ErdoGONE използва вярата на едните, за да ги настрои и погуби "Другите".
  По Запада, му знаят прекрасно намеренията, като прочетена книга. А той си мисли, че му виждат само корицата. Поради което, предпочитат да се отдалечат от него и въобще да не се асоциират с неговата/управляващата партия. За гореспоменатите убийства се предполага, че стоят хората на ErdoGONE. Ако не беше така, защо убийците им са на свобода?! За да забулят истината и прекрият управниците си, които чевръсто дърпат конците зад кулисите. Също така, последния терористичен акт, за което пое отговорност ИД, бе извършена пред единствената християнска книжарница, над която се помещава духовния дом на турските христиани. Но нито дума по медиите, защо? Защото някой висшостоящ извлича облаги от нещастието на "Другите". Писна ми да гледам убити хора от всяка вяра, като хората се настройват едни срещу "Други".


 39. 39 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#38] от "Nazlim S":
  И аз така мисля, но не ми е ясно защо управляващите да се занимават с религиозните малцинства. религиозните малцинства са по-малко от %1, без значение са.

 40. 40 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#37] от "maria_": Говори се, че ErdoGONE дискриминирва сирийските бежанци, в зависимост от тяхната вяра. Затова страни, като Франция, Германия, Белгия и пр, приемат изританите от него, но начетени сирийски бежанци с предимство.

 41. 41 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#39] от "maria_": Получавам различни издания за обща култура. Получавам, но от време на време и единственото турско християнско списание. В което четох, че турските християни (без арменците, без гърците и пр), са общо между 3.500 - 4.000 души за цяла Турция. Но е факт, че броят им нараства. Което е добре.

 42. 42 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  [quote#40:"Nazlim S"]Франция, Германия, Белгия и пр, приемат изританите от него, но начетени сирийски бежанци с предимство. [/quote]
  Ха-ха, а защо само начетените? Ердоган само начетените ли дискриминира. Иска им се на европейците да си избират Истината е, че сирийците са подложени на дискриминация от целия свят (включително и ние двете) както в собствената им страна така и навсякъде другаде.

 43. 43 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#39] от "maria_": Защо ли? Защото ще им изтине мястото. В техен интерес/АKP, е да държат хората бедни и неуки.
  Ислямистите ще си загубят електората. Ще изчезнат от хоризонта, като чели никога не ги е имало.

 44. 44 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#41] от "Nazlim S":

  Да, така изглежда, броят на християните нараства. Около Великден и Коледа малкото църкви в Истанбул са пълни с любопитни турски семейства, палят свещички и мисля че се молят.

 45. 45 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#43] от "Nazlim S":
  Аз мисля, че просто когато трябва да похарчат някого "за делото" предпочитат да е от "чуждите". Най-странен е случая с кюрдите. Тях хем ги броят с гордост в %99,5 мюсюлмани, хем казват че ПКК са безбожници.

 46. 46 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#42] от "maria_": Начетените знаят къде да се оплачат и как да го правят по цивилизовано. Западняците обичат смелите, ентусиазирани и компетентни новопристигнали. Вярно обират каймака, а на ErdoGONE му трябва тъп и беден електорат. Ходила ли си по митингите на Ислямистите? Забелязала ли си слоя който съставляват?

 47. 47 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#45] от "maria_": Да, точно така!

  Не обичам ПКК-то, но нямам нищо против самите кюрди. Даже все още ме е яд за Улудере/Робоски ли му викаха. Още им дължим извинение. А някои майки от Улудере на следващата година, спасиха цял камион с турски войници, който беше се преобърнал при пътно-транспортно проишествие. Тези Кюрдски майки бяха гласувани за хора на годината в Тюдей Заман (и аз, като читателка, гласувах за тях).

 48. 48 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#46] от "Nazlim S":
  Не не съм ходила по митингите им, но съм ги гледала в youtube как като отговорят с "да" на първия въпрос, продължават с "да" и на всички следващи. Иначе са ентусиазирани. Ама той Ердоган сам си е виновен. Не може на един и същи митинг да задава хем въпроси за "да" хем въпроси за "не". Лека нощ.

 49. 49 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#48] от "maria_": Лека!

 50. 50 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3663 Весело

  Бабуг лично каза, че е мюсюлманин, ама нищо не му пречи тайничко да евреин
  =====
  .
  Отдавна не ми е било така смешно !
  Тайничко ,а ?
  Тя вярата не я пише на челото на човека .
  А факта ,че се е издигнал до първи аскер , за сетен път потвържава толерантността на държавата към религиите. До коментар [#32] от "maria_":

  Bukalemun
 51. 51 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3663 Неутрално

  Най-странен е случая с кюрдите. Тях хем ги броят с гордост в %99,5 мюсюлмани, хем казват че ПКК са безбожници.
  ============
  Странен е защото сте свикнали тук да слагате кюрдите с пкк на един паралел а това не е верно.
  Пкк е производна на АСАЛА , но използваща 10 процента от кюрдския народ като маша.
  Затова , Мария , размишленията ти по този въпрос , винаги ще стигат до задънена улица. До коментар [#45] от "maria_":

  Bukalemun
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK