Бяха учредени награди за принос в образованието, дарителството и бизнеса

Бяха учредени награди за принос в образованието, дарителството и бизнеса

© Фейсбук страницата на инициативатаНагради "Евлогий и Христо Георгиеви" ще се връчват на хора с принос в сферата на образованието, дарителството и бизнеса.


Идеята на инициаторите от "Ротари клуб"– Карлово е да бъде възродена паметта за делото на най-големите дарители в българското общество. Наградите ще бъдат връчени в три области – образование, дарителство и бизнес - на 24 май по време на церемония в аулата на Софийския университет.


Висшите училища ще направят номинациите в област образование, хуманитарните и дарителските организации – в областта на дарителствто, а в бизнес сферата ще имат думата браншовите бизнес организации.
Инициативата беше представена вчера по време на тържествена церемония, на която присъстваха ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, продуцентите Магърдич Халваджиян и Светлана Василева, Евтим Милошев и Любо Нейков, Димитър Митовски, актьорът Христо Мутафчиев, който е и от родния град на братя Георгиеви – Карлово, председателят на БЧК Христо Григоров, и други обществени личности.


На церемонията беше представено и новото, второ издание на книгата на проф. Глушков "Евлогий и Христо Георгиеви – живот и дейност".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK