Читателски сигнал: Отново безпомощен чужденец в центъра на София

Читателски сигнал: Отново безпомощен чужденец в центъра на София

© Калина ДимоваМъж лежи безпомощен на тротоар в центъра на София. Хора от съседните сгради му носят одеяла и се опитват да помогнат. Минувачите звънят многократно на спешния номер 112 и от там им се отказва помощ. Това продължава с часове. Човекът най-после е откаран от линейката и дирите му се изгубват.


Историята звучи позната, защото преди по-малко от година бяхме свидетели на такава. Но историята се повтори отново миналата седмица. Калина Димова, очевидец на случилото се на 8 април, разказа с подробности за "Дневник" за това как човек във видимо недобро здраве и безпомощно състояние лежал цял ден на централната столична улица "Ангел Кънчев" миналия петък, а линейки и полиция идвали и си отивали без да му помогнат. Бил откаран в болница чак на 12-ия час.


"Дневник" отнесе читателския сигнал до обвързаните инситуции - здравното министерство, Центъра за спешна помощ на София, Дирекция "Национална система 112" към МВР. Получихме отговори в рамките на няколко часа за обстоятелствата около случая. Публикуваме разказа на Калина Димова от първо лице със съкращения и акценти на редакцията, както и отговорите на инстиуциите.
В петък - 8 април, прибирайки се от работа, около 19.30 часа, на улица "Ангел Кънчев" 20, виждам лежащ човек в несвяст и около него група притеснени хора. Попитах ги, какво се е случило с въпросния човек. В отговор те казаха, че не знаят какво му има, но е така от 12 часа на обяд, като е имало моменти, в които е бил буден и хипер активен. Бил буйствал, в някакъв вход наблизо. После припаднал.


Учудих се, че няма линейка наоколо. Попитах ги обадили ли са се на 112. В отговор разбрах, че линейка е идвала 2 или 3 пъти и е отказала съдействие - просто са го оставили така - да лежи на тротоара. Разбира се, трудно ми беше да повярвам, при което самата аз позвъних на 112. Свързаха ме с Бърза помощ. Съобщавайки за ситуацията, диспечърът категорично отказва да изпрати отново линейка с думите: "Аааа на Ангел Кънчев 20! Ние този го знаем. Линейка няма да дойде за него. Той е наркоман!" Отговорих, че са длъжни и че не може да откажат. Независимо от предупреждението ми, че ще сигнализирам в медиите, те отказаха тотално всякакво съдействие.


Разбрах, че въпросният мъж е англоговорящ - вероятно чужденец. Хората наоколо се опитахме да разговаряме с него, но той не беше в състояние - лежеше на земята и от време на време изпадаше в леки гърчове. Тъй като беше опасно, да стои в близост до платното за движение, с риск, решихме да го преместим в съседната градинка на пл. Райко Даскалов.


Известно време, след като го преместихме, започна малко да се подобрява - дори пи и вода. В джобовете му имаше само ключове и лекарство за отводняване, което ни подсказа, че не е бездомен.


Калина и две други жени - едната на мястото от обяд, другата от 17 ч. и двама младежи, които помогнали за пренасянето, останали с човека през деня.

© Калина Димова

Калина и две други жени - едната на мястото от обяд, другата от 17 ч. и двама младежи, които помогнали за пренасянето, останали с човека през деня.


През това време, всички присъстващи започнахме да звъним на 112, като се редувахме през половин час. При първите няколко позвънявания, от колцентъра ни уверяваха, че линейката е на път. На втория час, на едно от момчетата диспечърът зададе въпроса "Диша ли още?". Разберете ужаса, който изпитахме - едва ли не, като спре да диша ни се обадете.


Припадналият човек се свести отново. Опитах се да разговарям с него. Успях да разбера имената му, адреса му в Кент - Великобритания, рожденната му дата, имената на брат му и дъщеря му. Каза, че дошли на ваканция, но нямаше ясна представа къде се намира. Нито знаеше какво му се е случило. После отново стана неконтактен.


През останалото време до 23.30 звъняхме, редувайки се, на бърза помощ. Всеки се опитваше да се свърже с познати, които могат да съдействат в тази безумна и жестока ситуация. Най-ужасното нещо е, да се чувстваш тотално безпомощен, изправен пред институции, отговорни и длъжни да съдействат в положението, в което се намираш, и тотално отказващи да изпълняват функциите си.


Около 23.30 пристигна линейката. Лекарят говореше английски. Прегледа мъжа. В продължение на около десетина минути, се чудеха какво да правят. Чужденецът няма документи - нищо не можели да направят. Без документи нямало къде да го приемат. Оказва се и че т.нар. изтрезвителни вече не съществували, въпреки че няма как да разберат какво му е без токсикологичен анализ и кръвна картина. Трябвало да дойде патрул на полицията, за да констатира, че документите на мъжа са откраднати, за да могат да го закарат където и да е.


Дойдоха и четирима полицаи. Сърдити и ядосани почнаха да подвикват - какво се случва. Разказахме им ситуацията. Но видиш ли и те нямало какво да направят. Лекарят бил отговорен. След известно прехвърляне на топката, медицинският екип се съгласиха да го откарат в болница. Многократно помолих да запишат данните, които съм събрала от човека и след увещаване, полицай който се легитимира от Първо районно, ги записа на една хартия, приличаща на касова бележка или салфетка. Отказаха да ми дадат протокол за дадените сведения.


Линейка потегли заедно с мъжа към Военно медицинска академия. Аз се прибрах и започнах да сверявам данните, които бях събрала. Оказа се, че човек с такова име наистина живее на този адрес. Реших да се обадя на телефона за спешни случаи в консулството на Великобритания. Разговарях с изключително любезен човек от централата в Лондон, който се учуди, че гражданин, а не институция се свързва с тях. Каза, че ще се опитат да се свържат с ВМА.


На следващата сутрин, реших да проверя какво се случва с пострадалия. Позвъних на регистратурата във ВМА. От там ми съобщиха, че той не е бил хоспитализиран въобще и че не са разговаряли с консулството. Обадих се пак на спешната линия в Лондон, за да обновя информацията - че въобще не е в болница и най-вероятно е пуснат на улицата, отново сам и безпомощен. След кратък разговор и проверка от страна на диспечъра, се оказа, че семейството е намерило човека и са се погрижили за него.


Изуми ме тоталната арогантност на българските институции и нежеланието им да помогнат на човек в беда, пък било то и наркоман, въпреки че не знаем дали е така. Също и ужасното отношение, което ние понесохме в опитите си да помогнем на един непознат. Ако не бяха обикновените граждани, които стояха 12 часа в опит да помогнат на този човечец, сега можеше и да няма щастлив край на историята, ако въобще има такъв.


Читателски сигнал: Отново безпомощен чужденец в центъра на София

© Калина Димова


"Дневник" попита обвързаните институции за това каква причина може да има спешният екип да откаже лечение; в конкретния случай какви изслевнаия и прегледи са направени, за да се установи какво е състоянието на човека и какво се е случило с него в последствие; как процедира Спешна помощ с дрогирани или пияни хора в безпомощно състояние и за нея има ли значение дали човекът е чужденец или с неустановена самоличност.


Пресцентърът на Министерството на здравеопазването издаде подробна справка за сигналите и действията на Спешна помощ за този човек. (С курсив са отбелязани точните цитати от справката.)


Оказва се, че бедстването на британеца е започнало предния ден - на 7 април. Първият сигнал за него е подаден в 19.20 ч. в четвъртък от адрес в столичния квартал "Лагера". Сигналът е за мъж с рана на ръката. Транспортиран е с линейка до "Пирогов", където се установява, че се касае за британски гражданин. "За ЦСМП- София се води неизвестен, около 50 г. мъж. Уведомен е оперативния работник в здравното заведение. Има информация, че е уведомено Британското посолство. Адресът е изпълнен от м.с. Златка Евдева".


В 23.05 ч. същата вечер, в близост до "Пирогов" и "Руски паметник" е подаден сигнал за същия мъж, отново неизвестен за ЦСМП-София, който е прегледан в УМБАЛСМ "Пирогов" и е напуснал здравното заведение сам. Предаден на патрулен екип на VІ РПУ.


Около два часа по-късно на спешния номер 112 и чрез конферентна връзка с ЦСМП-София, постъпва сигнал от охраната на УМБАЛ "Александровска", че пред Спешното приемно отделение лежи човек в безпомощно състояние. Уговорено бе, че охранителят ще го предаде в СПО.


След още два часа гражданин сигнализира за чужденец, лежащ зад линейките на УМБАЛ "Св. Екатерина". Обяснено му бе, че е прегледан и в две болнични заведения до момента и, че ще бъде сигнализирано в МВР. Уведомено от 112 ІV РПУ. От наша страна се сигнализира дежурен служител на МЗ, а той самият е уведомил дежурният на Външно министерство. От МВнР е предложено да се свържем с ІV РПУ, за да бъде прибран господина до сутринта. Зав. работна смяна на ЦСМП-София лично разговаря с дежурния на ІV МВР и е предадено предложението на МВнР


В петък, 8 април, първият сигнал е подаден в 12.25 ч. през номера 112. Гражданин съобщава за паднал човек в безпомощно състояние на ул. "Ангел Кънчев" пред №20. Подаден за изпълнение в 13.23 ч. На място екипът е пристигнал в 13.30 ч. Обратната информация е за неизвестен с олигофрения и предаден на МВР.


В 17.24 ч. е приет нов сигнал за мъж, който не е в съзнание и трепери. В 17.46 ч. е подаден за изпълнение под № на курс 39 834 на д-р Делян Георгиев. Обратната информация е, че се касае за злоупотреба с алкохол и абстинентен синдром. Оставен на МВР.


В 19.50 ч. деж. МВР подава сигнал за извозване до Център за психично здраве (ЦПЗ) на мъж, намиращ се на ул. "Ангел Кънчев". Двайсет минути по-късно е прието повикване, че мъжът е преместен на пл. "Райко Даскалов" в градинката до кафето. Изпълнен под № 39882 от д-р Данчев, който хоспитализира пазциента в ЦПЗ с диагноза "Алкохолен делир". Адресът приключва в 01.23 ч. касае се за Никълъс Милтън на 53 г.


От Дирекция "Национална система 112" на МВР уточниха, че за посочения период - между 12 и 23 ч. на 8 април са "регистрирани 29 (двадесет и девет) сигнала, които са приети и предадени към службите за спешно реагиране (ЦСМП - град София и Полиция), съгласно действащата нормативна уредба".


"Не е отказана помощ на човек, припаднал на улицата. Изпратени са два екипа през нощта, прегледан е в две здравни завесдения, и са изпратени три екипа през деня. При всички прегледи по данни на екипите е бил в съзнание и с прилични параметри на хемодинамиката", се посочва в отговора на здравното министерство. Уточняват, че пациентът е бил прегледан и е "направено необходимото възможно от екипите за установяване на здравословното му състояние". Освен това не е бил откаран във ВМА, а в Център за психично здраве.


На останалите въпроси, които задаохме, здравното министерство отговори лаконично и категорично, с което още повече проличаха пропуските в тази ситуация: Няма значение раса, гражданство, пол за ЦСМП. Установяването на самоличността се извършва от органите на МВР. За нас се води неизвестен до установяване на самоличността. В зависимост от състоянието на пациента и по преценка на извършващият лекар прегледа се насочва към здравно заведение. В случаите на интоксикация от алкохол и дрога, се транспортират до болница. В противен случай, ако се касае само за алкохолно опиянение и преглежданият е в съзнание се транспортира до дома, или се предава на органите на МВР.

Коментари (114)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2568 Весело

  Ние този го знаем. Линейка няма да дойде за него. Той е наркоман!".Чуден отговор.

 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8192 Любопитно

  А с безпомощните българи без документи как се задействат институциите?

  [email protected]
 4. 4 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Тия от 112 са почти предумишлени убийци.

  мурзилка
 5. 5 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3817 Неутрално

  "Не е отказана помощ на човек, припаднал на улицата. Изпратени са два екипа през нощта, прегледан е в две здравни завесдения, и са изпратени три екипа през деня..."
  .......................................
  В дадения цитат от здравното министерство просто си противоречат.
  Ако са се погрижили адекватно за този човечец, то едва ли ще се е налагало да ходят при него "два екипа през нощта" и "три екипа през деня".
  Позорно е такова нечовешко отношение!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 6. 6 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 500 Неутрално

  БЕЗХАБЕРИЕ !!!

  Това е истинското отражение на огледалото.
  "Институциите", първо са НЕКОМПЕТЕНТНИ и второ - НЕ ИМ ПУКА!

  (А заплатаджиите в бели престилки, ХИПОКРАТОВАТА клетва само са я чували, но не я знаят... )

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8128 Неутрално

  Уникална държава! Уникално здравеопазване.
  Човек е все пак, макар и без документи, макар и наркоман.

 9. 9 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Добре дошли в деветия кръг на ада.
  Ту бил олигофрен, ту наркоман, ту в алкохолен делириум.
  Като че ли има значение има ли документи или не. А за полицаите - нямам думи!
  Единственият светъл лъч в тази история е човещината и упоритостта на Калина Димова и останалите Човеци, за които е нямало значение кой е пострадалия и какъв проблем има -за тях е бил просто човек в беда. Поклон за тези хора.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 10. 10 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3164 Гневно

  Такива са всички български институции-арогантни, бездушни и самодостатъчни. Протестират за заплати, привилегии и да не им спират краденето. Те въобще не знаят ,че трябва да са в услуга на тези ,които им плащат заплатите.
  А в случая -преглеждат и го изхвърлят на улицата.

 11. 11 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  До коментар [#7] от "hautacuperche":

  Утре може да ти прилошее и припаднеш на улицата и да те обявят, че си в мъртво пиян. И 12 часа да те оставят да се търкаляш по тротоара. Тогава толкова ли ще си категоричен!?

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 12. 12 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Да имаше построена ограда, нямаше да има такива случаи! Бойко е виновен! Че се съобразява НЕ с националния интерес, слушка Меркел и Ердо. Ердо иска да пуска, макар и малко пришълци през България. А Меркел е обладана от духа на Билдерсберг, които и дават съвети!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 13. 13 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  [quote#4:"Маршалов"]Тия от 112 са почти предумишлени убийци. [/quote] те са НАЕМНИЦИ! Каквото им кажат, това, правят! Защо парите не стигат дори за българите? И защо въпреки недостигащите пари приемеме и чужденци. Да, приемеме е термина, защото дори и НЕЛЕГАЛНО пристигнали и пребиваващи, държавата НЕжелае да ги ограничи, когато МОЖЕ и ИМА КОЙ!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 14. 14 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 237 Разстроено

  Дано да не е мериканец,че ще станем за срам пред нашите атлантически партньори!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 15. 15 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Няма кой да плати лечението, затова не го взимат в болницата. Ако го вземат, лекарите и сестрите ще са длъжни да платят от собствените си заплати, а цената би могла да е доста висока. Тъй че няма за какво да се възмущавате.

 16. 16 Профил на bolenZdravNosi
  bolenZdravNosi
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ебахти безхаберниците, пожелавам им на тия от телефон 112 и на линейкаджиите, да им се случи същото.Кога станахме такива говеда, ще оставиш човек безпомощен на земята. Уроди останаха на тази нашата територия, гадни малки подли твари, които само пари и имане съм им в главите.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Пътят към ада е осеян с добри намерения
 17. 17 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2455 Неутрално

  Преди няколко години ей така един човек се търкаля близо 4 часа в дъжда преди 112 да благоволи да реагира. На мен специално тогава ми заявиха че на полицията не и било работа да се занимава с пияни или наркомани и ме приканиха като установя! видиш ли състоянието на човека пак да им се обадя. След сума ти обаждания от различни минувачи и 2 часа по-късно изпратиха линейка, после двама моторизирани, които го преместиха от тревата на съседна пейка и толкова.
  Не знам какъв език говореше, щото не беше в състояние и те така.

  Помня че изсипах доста благословии по адрес на Орешарски тогава

 18. 18 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#14] от "Краде ми се мили мой!":

  Съчувствам ви, че и към вас е проявено същото бездушие и липса на медицинско-психиатрична грижа.

  Navigare Necesse Est
 19. 19 Профил на onion_jack
  onion_jack
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Преди няколко месеца отидох в България за 2 седмици. Носталгия, кво да правиш. Слава Богу, не бях в подобно положение, но въпреки това се прибрах омерзен. чудя се защо още чета БГ преса, мазохист ли съм какво? Знам, че няма да ви липсвам. Сполай ви! Обичам ви, но не мога да ви понасям.

 20. 20 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Във Фейсбук има едно клипче монтирано... Едно момиче пита къде се намирам отговарят и : В България. И започва да реве силно... Та те така е в общи линии...

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 21. 21 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Да, отличен пример за прочутото т.нар. българско "гостоприемство" и "добрина".
  Ако понамирисваш на парички, ох колко добър става Ганьоооо, светват му очичките, мигат, мигат, като развален светофар - във всички пососки и цветове.
  Но ако си сиромах, ритник отзад, не си му харен.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 22. 22 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  просто безумие!!! Как е възможно такова безхаберие когато се отнася за човешки живот.
  Изпадал съм в подобно положение с мой близък - психично болен. Преминах през какво ли не, докато бърза помощ го отведе за лечение

 23. 23 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 524 Неутрално

  А дали е така? А дали това не е скалъпено, за да може някой да си пуска статуси във Фейсбук и да си прави реклама? И някой/някоя/някои да се изкарат много грижовни? И после да получат някое и друго дарение от богата чуждестранна финдация... Или работа в чужбина за някоя организация за нещо си...
  Щото за чужденците има центрове за настаняване, а този по скоро ми прилича на НАРКОМАН, дето не се знае преди да се надруса, коя баба е ограбил и пребил за да има пари за дрогата!

 24. 24 Профил на WOI
  WOI
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  "с прилични параметри на хемодинамиката"
  Демек, сърцето му що-годе биело?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  “Better racy and sexy than racist and sexist!”
 25. 25 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 539 Неутрално

  [quote#8:"Роси"]Човек е все пак[/quote]
  Може да е човек, ама на тях не им трябват хора, а клиенти.

  мурзилка
 26. 26 Профил на Iordanka Strauss
  Iordanka Strauss
  Рейтинг: 254 Разстроено

  До коментар [#19] от "onion_jack":

  Защо ли ми се струва, 4е съвсем то4но сте описали и моите 4увства?

 27. 27 Профил на zico2
  zico2
  Рейтинг: 409 Гневно

  а българските алкохолици и наркомани ? Те не са привелигировани и не заслужават статия в Дневник, защото не са родени в Кент така ли ?
  Авторката ако човека беше българин как щеше да реагираш ?

 28. 28 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#17] от "extraCACA":

  И кой според теб трябва да се грижи за някого, който по своя воля се е надрусал или напил до степен на безпомощност? Бърза помощ? Категорично съм против! Вместо да спасяват живота на някой, който си гледа семейството и си плаща данъците, те през същото време да се грижат за някакъв парцал - категорично съм против!
  Като си толкова загрижен, що не го качи на едно такси и не си го взе този в къщи? Ние във входа си имаме един такъв буклук, та все едно ни е в къщи - пикае на стълбищата, драйфа пред входната врата...

 29. 29 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#8:"Роси"]Човек е все пак[/quote]Това как го предположи - само по снимката ли? Имаш ли доказателства?
  Защото по снимка прилича само на Homo sapiens, а ЧОВЕК се става много по-трудно - с много физически и/или умствен ТРУД!

 30. 30 Профил на Сорос
  Сорос
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Още по-сълзливи статии да пишете, нищо няма да постигнете!
  Ако въобще съществува доста тъмничкият англичанин, е отговорен сам за състоянието си. Отворете гугл и потърсете новини за street drug abuse
  Ето ви една от тая година в Сакрамнето
  Ма едва ли журналята са се нахвърлии да плюят бърза помощ или полиция .............
  http://www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-fentanyl-contaminated-street-drugs-20160330-story.html

  Преди време изловиха NORMAN GRANZ като КОТОВ. Сега изловиха GREEN EYES като КОТАРАК. Интересо съвпадение?
 31. 31
  hautacuperche
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 32. 32 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  След всичко това си мисля как сега ще се изхарчат едни милиони от нашия джоб за "подобряване работата и материално-техническата база" на тел.112, както и ще се надигне вой за това, че "полицаите не достигат и не са достатъчно мотивирани"... И айде пак всичко се завърта, разбира се за наша сметка-финансова и здравословна...

 33. 33 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 539 Неутрално

  tdlshort
  Всъщност нашия модел е точно като щатския, идват, "подушват те", дали имаш застраховка, или много пари в брой и ако нямаш те оставят да си пукнеш.

  мурзилка
 34. 34 Профил на nuts
  nuts
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Да те е срам да кажеш от коя държава си, до там стигнаха нещата! Хубаво че не е бил от Близкия Изток, че и със свинска опашка щяха да го вържат!

 35. 35 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 539 Неутрално

  PS горното е в отговор на примера от "Сорос":
  [quote#30:"Сорос"]Ето ви една от тая година в Сакрамнето
  Ма едва ли журналята са се нахвърлии да плюят бърза помощ или полиция .............
  http://www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-fentanyl-contaminated-street-drugs-20160330-story.html[/quote]

  мурзилка
 36. 36 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#27] от "zico2":++++++++++++++++++++++++!
  Това, срещу което се възмущавате, е крайната фаза на изроденото усещане на доста българи, заминали преди в друга държава и станали нейни натурализирани граждани в последствие. Много ми е чудно- кой работещ българин в България може да отдели над 12 часа в денонощието, за да се заминава с описаният в статията проблем, без да е орган на мвр или лекар, или служител в болнично заведение? От къде "възмутените граждани" са намерили тооолкова свободно време в РАБОТЕН ДЕН- 7 и 8.04.2016г. са четвъртък и петък- част от работната седмица? Да не се окаже, че са неработещи в България роднини на пострадалото лице?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 37. 37 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2455 Неутрално

  До коментар [#28] от "cristo_n":

  ми хубаво, дай да подритваме търкалящите се по земята, щото ти си имал н'ам си какъв съсед... кретен

 38. 38 Профил на nuts
  nuts
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#19] от "onion_jack":

  Не си сам(а). Тоз народ толкоз си може, ...за съжаление!

 39. 39 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#34] от "nuts": България е цвете за мирисане пред велокобритания, в която над 23 % от мюсюлманите искат шериат, а над 50% от тях считат, че мястото на жената е само в дома и жената трябва да има по-малко граждански права и свободи от мъжа и то в Ю.К.!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 40. 40 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  Айде пак, колко са лоши българите спрямо чужденците. Дневник, обществото ни наистина е болно, но проблемите ни са далеч по-съществени и от съвсем друго естество, в сравнение с описания. Така че не разчитайте на някакво по-особено съчувствие.

 41. 41 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#40] от "volarok": Целта на "Дневник" е промотиране на дейността на всякакви кривозащитни НПОта, чиято цел е да защитават всякакви видове и калибри чужденци/ ЕС граждани на други държави, само не и българските граждани, техни нарушени права и свободи. Никак не е чудно, че тези кривозащитни НПОта не са особено обичани от българите...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 42. 42 Профил на nuts
  nuts
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#39] от "Логика":

  Една от многото разлики с България е, че тези 23% никой не ги връзва със свински опашки и не ги оставя да измират по улиците като мухи. В България, отнощението към различния, било то различен по цвят, религия, психическо или физическо здраве, финансово състояние и т.н., е варварско!

 43. 43 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#42] от "nuts":
  1. Знаете ли какво е "свинска опашка"? Капроново въженце, с което бабите в българските села връзват избуялите растения в саксиите си
  2. [quote#42:"nuts"] никой не ги връзва със свински опашки [/quote] и за това "благодарните" им граждани , в знак на благодарност, им организират терористични актове, в които умират стотици от МЕСТНОТО население

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 44. 44 Профил на bolenZdravNosi
  bolenZdravNosi
  Рейтинг: 524 Неутрално

  На всички българофоби във форума им пожелавам, да си спестят глупостите и да не мърсят форума с жалките си песимистични драсканици. Не само вие живеете зад граница, но за разлика от Вас, някои обичаме и милеем за България, защото колкото и да го отричате вие сте и децата ви никога няма да станете германци, канадци, америнкаци и т.н. Омръзна ми от тази жалка омраза, Бай Ганьо е дълбоко вкоренен от всеки от нас, това че някои си мислят, че като са изкарали едно образование и научили някакъв западен език ги прави по различни от съгражданите си, жестоко се лъжат. За годините които сам навън съм се нагледал на всякакви Андрешковци, "пази сляпо да прогледа" и откровени селяндури. Не се правете на такива каквито не сте,винаги е си останете чужденци и уважавайте страната си.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Пътят към ада е осеян с добри намерения
 45. 45 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#44:"bolenZdravNosi"]Не само вие живеете зад граница, но за разлика от Вас, някои обичаме и милеем за България, защото колкото и да го отричате вие сте и децата ви никога няма да станете германци, канадци, америнкаци и т.н. Омръзна ми от тази жалка омраза,[/quote]++++++++++++++++!

  [quote#44:"bolenZdravNosi"] Не се правете на такива каквито не сте,винаги е си останете чужденци и уважавайте страната си. [/quote]+++++++++++++++++++++!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 46. 46 Профил на redsky
  redsky
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Ами такива сме си просто. В този случай нито Русия нито САЩ, нито политиците ни или международното положение са виновни. Просто не ставаме като народ, от операторката на 112 до политическият и бизнес елита ни, това е тъжаната истина.

 47. 47 Профил на nassaux
  nassaux
  Рейтинг: 587 Весело

  До коментар [#39] от "Логика":

  А колко % от британците са мюсюлмани ? Да не се окаже, че Мангустите в Пазарджик ги бият по численост на глава от населението ?


  До коментар [#13] от "Граждани за Европейско либерално беззаконие":

  Леле, ама той е британец и най-вероятно има европейска здравна карта. Дори и да нямаш във Великибритания, ще те приемат в болница и ще стоиш там, докато се стабилизираш. Разбирай да не си под влиянието на каквото си там под влияние и контактен. С думи прости, дори да си просто пиян, ще те оставят да изтрезнееш и закусиш....

 48. 48 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#47:"nassaux"]А колко % от британците са мюсюлмани ? [/quote] Това не ме засяга. Когато обаче насила пренасяте британското комън лоу в България и твърдите, че чл.12а от НК не съществува, че в България е незаконно всеки гражданин да задържи един престъпник до идването на полицията- тогава- да- като бг. гражданка и български адвокат това ме засяга пряко и професионално. Вие си оправете 1во вътрешнополитическите, социални и конфесионални проблеми в държавите ви по местопребиваване, а после изисквайте каквото и да е било от България.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 49. 49 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  Очевидно този пациент е преглеждан МНОГОКРАТНО и лекуван симптоматично за няколко дни. Не е настанен никъде и вече почва възмущението ,че другите не работели. Защо някой си мисли ,че болниците трябва да са хотели за пострадали от алкохолни и наркотурове ? Защо загрижените не настаниха вкъщи този чужденец ? Защо не платиха за настаняване в частна болница ? Нима не знаят ,че болницата не може да си пише фалшиви приемни диагнози, такъв прием няма чрез НЗОК или имаме пак двойни стандарти. В едни случаи се приема ,че болницата не може да прави това , а в други случаи защо не е направила това ...? Докога болниците ще се смятат за социални заведения от типа приюти, за хора избрали да са на улицата и на които не им пука за обществото ?

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 50. 50 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2452 Разстроено

  Живеем сред зомбита.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 51. 51 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#50] от "etty1": Вие- сигурно- нали живеете трайно в анадола, а не в България....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 52. 52 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 656 Неутрално

  Ето пак раздухваме случая и плюем по страната и нейните институции. Институциите са такива, каквито сме ги създали, но не трябва за всеки частен случай да се шуми и да се бие тъпана, защото пак ще понесем много негативи навън. Напоследък има една тенденция журналистите да злепоставят страната наляво и надясно и да ни предствавят в доста неблагоприятна светлина. Престанете с тези напъни, защото ние и без това не се радваме на много добър имидж в чужбина, винаги има кой да засере авторитета на страната ни. Другите също имат доста негативи, но не ги изнасят по медиите и не се хвалят с тях.

 53. 53 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#44:"bolenZdravNosi"]На всички българофоби във форума им пожелавам[/quote]

  [quote#44:"bolenZdravNosi"]За годините които сам навън съм се нагледал на всякакви Андрешковци, "пази сляпо да прогледа" и откровени селяндури[/quote]

  Раздвоение на личността? Българофилите би трябвало да обичат предимно всички българи ( не само шепата земя, планините, реките и морето ), независимо дали са фили или фоби, щото андрешковците, прогледналите и селяндурите няма как веднага да ги разконспирираш като фили или фоби.

 54. 54 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Не разбирам, защо тел.112 съществува...

  Форумът е в будна кома...
 55. 55 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Българските институции се активизират само в случаите, когато трябва да се приберат някакви пари. Очевидно случаят не е такъв...

 56. 56 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#49:"Dr_Doolittle"]Очевидно този пациент е преглеждан МНОГОКРАТНО и лекуван[/quote]

  Мда, ОЧЕВАДНО е даже. И SPA процедури са му правили.

  Деградирала държава и деградирали многознайковци-коментатори ...

 57. 57 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2452 Неутрално

  До коментар [#51] от "Логика":

  Вие не сте добре, почивайте си повече, халюционирате.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 58. 58 Профил на SliceOfLife
  SliceOfLife
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Познато, за съжаление... Преди 4 години някъде до СУ- Ректората, една доста възрастна жена имаше обилно кръвотечение от носа, като по никакъв начин не можеше да спре... Събраха се около 15-20 човека около нея, дори се намериха хора от БЧК, но нищо не можа да се направи. Беше позвъняно на 112 поне 10-15 пъти, познайте какво стана.... Накрая една патрулка мина по булеварда и излязохме 2-3 човека пред нея да я спрем, при което доста ядосани от безпокойството явно слязоха и почнаха да се държат арогантно... Абе, тотален ужас. Разликата е, че в тоя случай линейката дойде след час и половина- два някъде...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 59. 59 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 500 Весело

  [quote#57:"etty1"]Вие не сте добре, почивайте си повече, халюционирате.[/quote]

  Случаят е подобен на описания от Калина Димова.
  Явно, доста пъти специалистите са отказвали да се намесят, твърдейки, че е добре.

 60. 60 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 237 Неутрално

  След кратък разговор и проверка от страна на диспечъра, се оказа, че семейството е намерило човека и са се погрижили за него.....
  Това казва всичко-без коментар!

 61. 61 Профил на Ivan Dimitrov
  Ivan Dimitrov
  Рейтинг: 237 Гневно

  Няма значение откъде е човекът, не може да бъде оставян на улицата в такова състояние. Срам ме е като чета хейтърските коментари. Мисля, че повечето българи не са хора или поне не реагират като такива.

 62. 62 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 466 Неутрално

  за пореден път се доказва че в бг така наречените институции са гола вода пълни с некомпетентни некадърни мързеливи индивиди светлинни години назад от европейски практики и мислене с претенции за високо платен труд на основание никакво
  те са сърцевината на държавата и начина по които функционира с ненадмината арогантност

 63. 63 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Българската мърлящина не знае граници.. кофти мат'риал..

 64. 64 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 848 Неутрално

  "имало моменти, в които е бил буден и хипер активен. Бил буйствал, в някакъв вход наблизо. После припаднал."

  Със соли за баня се е напукал. Страшна гледка!

  https://www.youtube.com/watch?v=CtD2rNKaStU

  Разбира се, че е редно да помагаме и на най-пропадналите дроги, но чак пък статия, при положение, че Бърза помощ не смогва да се отзове на сигнали за сериозно болни възрастни хора.. Пак са пресолили манджата "будните граждани".

  https://goo.gl/8NG90J
 65. 65 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1993 Неутрално

  [quote#14:"Краде ми се мили мой!"]Дано да не е мериканец,че ще станем за срам пред нашите атлантически партньори![/quote]
  Мили мой, ако не разбираш че си станал за срам пред себе си .. не се притеснявай за 'мериканците. В 'Мерика линейките идват до 4, 5 минути и та закарват в болница без да ти ровят по джобовете за документи.
  Но има КАРМА! Имах един приятел и майка му и баща му бяха доктори. На времето често учехме заедно. Всеки път когато някой от родителите му се прибереше винаги се оплакваха колко били прости и лигави пациентите им и как не заслужавали да им се обръща внимание въобще, защото - "То колкото повече угаждаш на един човек, той толкова по-лигав става"
  Минаха много години. Те остаряха и обедняха. Дойде време те да ходят по болници. Разбрах от сина им че и двамата са умрели като кучета, виейки в болки и агония защото нито са имали пари за болкоуспокояващи, нито за подкупи. Приятеля се възмущаваше , как така тъпи санитарки докъто родителите му умирали в мъки, им крещели да спрат да се лигавят. Карма, мили мой! Всички безсърдечни бабити във форума ще си отидат така - в студени, мръсни болници изоставени от свирепи и коравосърдечни санитарки, които в последните им часове на агония ще ги учат как да не се лигавят.
  Бог да поживи поне малкото останали хора в България които са се погрижили за този нещастник.
  Между другото мой близък роднина, преди 15 години, почина от инфракт на улицата в София и роднините му разбраха след 4 дни въпреки че човека е имал всички документи в себе си. Прибрали са го от улицата след около 10 часа, защото вече бил умрял и нямало защо да се бърза. А докъто роднините му се чудеха къде е, в моргата решили че също няма защо да се бърза защото ... той така или иначе е умрял. По-умрял няма да стане, нали. Ще чака! Къде ще ходи майната си? Човека не беше нито наркоман, нито Англичанин, нито 'Мириканец. Беше бивш военен, чист комунист. То не избира. мили мой! Като дойде и твоя ред може и тебе да те припикават кучетата на някоя улица, нищо че не си 'Мириканец.

  California Über Alles
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Изроди!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 68. 68 Профил на spyrogyra.
  spyrogyra.
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Срам и гадост.
  На всички ксенофоби - 112 ни третира и нас така.
  Нищо национално, просто свинщина.
  Очаквам от смешното нещо Москов изявление как Спешна помощ краде пари...

 69. 69 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1682 Гневно

  Абсолютно безхаберие. Не може един човек, който не е контактен, да бъде оставен на улицата.
  Бил наркоман. Е? Да умре ли на улицата? А и освен това може някой да го е натровил, може да не е виновен. А и как без тестове установиха, че е наркоман? Редовното им обяснение, когато не им се занимава
  Как може обиконовени хора да се погрижат за него, а лекари да не се и да обясняват как нямали клинична пътека и други глупости. А минувачите да не би да са спонсорирани от НЗОК? Просто има човещина в тях.

  Не ме търсете преди обяд
 70. 70 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 352 Разстроено

  Ако се нуждае от (бърза) медицинска помощ, защо не му е оказана?! Само недейте се оправда, като 'за нас нама, та за него ли', или с 'наркоман е'! Няма значение! Преди всичко е човек, който се нуждае спешно от човещина. Срамота е.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#73] от "Уяа Глаа":

  ДОКТОРИТЕ, останали да работят в България, не ногат да се примирят с мисълта , че са на работа, в едно пост комуно изкривено общество, че са прецакани, та от там и отношението към професия и пациенти.
  Това не може да се надживее, защото професията е такава, подобна на учителите, където нещата са още по зле.
  Та от там и останалото!
  И БОГ не може да им помогне, ако те не си помогнат сами, с вяра, грижа и доброволност.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 1005 Гневно

  Аллоууу, БХК, къде сте бе?! Опищяхте орталъка за едни "свински опашки", ама тук ви няма никакви! Явно в случая няма да има никакви кинти... Баси!!!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  Диктатурата на Простака продлжава и няма изгледи това да се промени.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 811 Разстроено

  Нещо много сбъркано има в тази държава.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 85. 85 Профил на Hafthor
  Hafthor
  Рейтинг: 318 Неутрално

  И аз искам да подам читателски сигнал за бедстващи хора. Около народния театър "Иван Вазов" и в градинката целогодишно живеят бездомни хора. През зимата условията са нечовешки. Всяка сутрин виждам няколко, който спят под тераса на един от задните входове на театъра - завити с кашони, около тях се търкалят бутилки. Не знам как оцеляват.

  Искам да попитам в. "Дневник" същото, което са попитали Спешна помощ - за вас има ли значение дали бедстващите хора са българи или чужденци? Защо написахте статия за едни бедстващ няколко часа английско-говорящ наркоман, а не написахте статия за безбройните български бездомници, които бедстват целогодишно?

 86. 86 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#81] от "Valeria":

  Хубаво е като отидеш за кръвна картина, да изследват за дегенеративен антивирусен комуноиден щам!
  Виждаш, че заразата е много разпространена.

 87. 87 Профил на Hafen der Wahrheit
  Hafen der Wahrheit
  Рейтинг: 352 Неутрално

  [quote#3:"karabastun"]
  А с безпомощните българи без документи как се задействат институциите?[/quote]

  По Нова дадоха преди месец ли два, как процедират с българските алкохолици. Дойде линейка взе човека и го ствари буквално през две пресечки. Това са моментите в които ме е срам, че съм българин!

  Да направиш добро е толкова лесно- просто се усмихни!
 88. 88 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Че българските институции не работят е добре известен факт на всички, за който намираме потвърждение всеки ден. Даже като отида в институция и ми свършат работа гледам учудено поне един ден.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 89. 89 Профил на briton
  briton
  Рейтинг: 425 Неутрално

  До коментар [#76] от "bohr":

  хахахахаха. то вас трябва да ви извозят към болнично заведение, например 4ти километър ми звучи като най-подходящо.
  не знам откъде толкова злоба на тема енергетика, където най-вероятно познанията ви са нулеви.
  но мама русия така е казала, лошите американци дето за без пари концесионират.
  ужас.

  Бойко е зависим
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 91. 91 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#21] от "СДС":

  соц. пропагандата настрана, тези които са се опитвали да му помогнат също са българи. аман от такива като тебе.

  Birds of a feather flock together.
 92. 92 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#49] от "Dr_Doolittle":

  Понеже е чужд гражданин, логично е да се свържат с консулството. Как случаен гражданин е успял да го направи?

  Birds of a feather flock together.
 93. 93 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#64] от "Valeria":

  а може да е диабетик с хипогликемия. вие да не сте го прегледали?

  Birds of a feather flock together.
 94. 94 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 903 Неутрално

  [quote#54:"Ghost"]Не разбирам, защо тел.112 съществува... [/quote]
  Ами дано не ти се налага да разбереш. На мен през последните 6 месеца ми се наложи на два пъти и в двата случая хората си реагираха съвсем адекватно - единия път линейката дойде на 20-та минута, втория път ме прехвърлиха директно на дежурния в съответното районно управление и той прати патрулка.
  Но ако ви прави удоволствие да плюете няма проблем...

 95. 95 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 903 Неутрално

  [quote#62:"ergen4ev"]за пореден път се доказва че в бг така наречените институции са гола вода пълни с некомпетентни некадърни мързеливи индивиди светлинни години назад от европейски практики и мислене с претенции за високо платен труд на основание никакво [/quote]
  А като чета коментарите тук се чудя защо при толкова много компетентни, кадърни и работливи граждани България не е цъфнала и вързала !

 96. 96 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 496 Весело

  До коментар [#12] от "Граждани за Европейско либерално беззаконие":
  До коментар [#14] от "Краде ми се мили мой!":
  Да имаше мислещи с главата си БългарЕ, щяхме да сме добре. Ама все ИНТЕРНЕТ ПатреотЕ се извъдиха... И все си искат като типични говеда я Овчаря Тато я Белене и т.н. И разни изкуфяли старики...  До коментар [#18] от "Schopenberg":

  то си им личи!!!
  До коментар [#51] от "Логика":

  Вие сте може би андроид, а не зомби

  www.soundcloud.com/x2805
 97. 97 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 637 Любопитно

  Майка ми имаше същия случай с човек припаднал на 20 метра от входа на Бърза помощ. Майка ми е лекар и разбрала, че човекът е получил инсулт. При обаждане по телефона й се изсмели. Майка ми минала 20-те метра, влязла вътре, хванала някакъв за реверите и го замъкнала при човека. Като видял за какво става дума се разтичали и го откарали. Те толкова. Междувременно някой бил свил телефона и парите на човека.

 98. 98 Профил на borko_to
  borko_to
  Рейтинг: 539 Неутрално

  в смисъл трябва да си кара махмурлука или абстиненцията в болница и мед сестра да му разтрива главата и да му дава аспиринчета? Или може би трябва да сложим дрогиран/пиян в стая с наистина болни и безпомощни хора? Навремето поне имаше изтрезвители, където караха такива случаи и на сутринта си плащаш настаняването и мед. разходи.

  Правите дървета в гората, първи се отсичат!
 99. 99 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1027 Любопитно

  До коментар [#16] от "bolenZdravNosi":

  а на тия от британското консулство какво им пожелаваш

  гошо
 100. 100 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1027 Любопитно

  До коментар [#22] от "daam":

  добре де ние сме безхаберни гадни ,
  а консула на Нейно Величество Елизабет ІІ , той какъв е

  гошо
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK