За батките, войните и други видове нови патриоти

Протест в защита на Петър Низамов-Перата в Бургас

© Георги Кожухаров

Протест в защита на Петър Низамов-Перата в БургасПаласка е малка чантичка, която виси от врата. Носи се от мъж. С къси шорти или прилепнал анцуг, напомпани мускули, много татуировки, тясна тениска, джапанки/маратонки. Това е батка. Отличава се още с голямо самочувствие, непукизъм и пренебрежение към обществените правила. Батката е нарицателно в Бургас.


Батката може да е опасен. Да гледа лошо. Да сплашва. А от известно време може да иска да е и патриот.
Бургас е градът на Батките. Няма да го видите написано на поздрава на входа на града, но ще го чуете. От самите батки, от хората, които са пострадали от тях, от тези, които искат да са част от тях. Ще го и усетите.


Особено, ако в четвъртък (13 април) сте минали покрай Съдебната палата в града. Там млади мъже, пасващи на описанието за батка, се бяха събрали, за да подкрепят Петър Низамов - Перата - ръководител на "Цивилни отряди за защита на жените и вярата". По време на протеста Перата беше в ареста, а сред събралите се повечето криеха лицата си и скандираха пред празната сграда на съда: "Предатели"
Бургас привлече внимание през изминалата седмица именно заради клипа, който Низамов разпространи от негов профил във "Фейсбук" (там той се представя с името на американски боксьор) на "успешна" хайка по границата, завършила със задържането на трима мъже от Афганистан.


Низамов се качи на "вълната" по темата с т.нар. доброволни отряди, надигнала се, след като БиТиВи представи Динко Вълев от Ямбол, който заловил няколко пъти бежанци като "супергерой". (Двамата се познават, а Низамов дори подкрепи Вълев, когато той беше викан за разпит).


Отряди за "разходки" по границата


Освен групите на Динко и Перата, в Бургас (и близкия граничен район) действат още няколко организации - Отряд за закрила на българските граждани (ОЗБГ) и Войнски съюз "Васил Левски", в който влизат няколко формирования.


Те се обявяват за патриотични организации, чиято цел е просперитет на българската нация. Организират т.нар. разходки по българо-турската граница (както те самите определят какво правят там, вероятно за да е приемливо за полицията). Не искат мигранти в България. Въпреки че голяма част от тях никога не са виждали човек, който търси убежище, не са имали проблеми с чужденци, не знаят и за хора, които са имали проблеми с мигранти, става ясно от разговори с тях.


Институционалната реакция срещу появата и развитието на подобни "отряди" закъсня драстично. Едва след появата на клипчето на Перата и силното обществено възмущение, премиерът Бойко Борисов (който насърчи доброволчество по границата), главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Румяна Бъчварова и други представители на властта се опитаха да сложат разграничителна линия между т.нар. разходка по границата и гражданския арест, кое е допустимо и кое е нарушение на закона.


Закъсняла, защото на сайта на ОЗБГ може да бъде видяно съобщение от октомври миналата година, в което отрядът се хвали с "граждански арест на 27 афганистански граждани". "Те, може би е трябвало да бъдат поети от български каналджия, но заради появата на ОЗБГ, той вероятно ги е зарязал в гората", става известно от съобщението.


Липсата на институционална реакция навреме даде възможност и за медийна слава на "ловците" и трупане на последователи и фенове, които заявяват подкрепата си към тях основно във "Фейсбук".


ОЗБГ също добиха популярност, след репортаж по "Нова тв" и предаването "Ничия земя", в който по време на разходка, отрядът попадна на група чужденци и се обаждат на граничните полицаи. Заради това и по заръка на Бойко Борисов те бяха наградени от шефа на Гранична полиция Антонио Ангелов.


Вълната от реч на омразата, която идва от определени медии и групи хора, отдавна създаде и една виртуална представа за мигрантите, срещу която аргументите са слаби и това допълнително помага за славата на новите "пазители" на границите.


Шефът на гранична полиция Радослав Сотиров обясни пред "Дневник", че движения на подобни отряди (3-4 по негови думи) се наблюдава от няколко месеца. В момента се прави и анализ на какво се дължи тази активност точно сега, като по думите му голяма част от хората са нереализирани в друга среда, които сега използват момента за изява.


"Открийте разликите"


Малко след ареста на Низамов, от ОЗБГ се разграничиха от неговите действия. В съобщение на сайта си те уточниха, че "по абсолютно никакъв начин не нарушаваме закона или правата на нарушителите: нямаме физически допир с тях, не използваме оръжия, не ги обиждаме или караме да правят нещо против волята си, не им вземаме вещите, не говорим с тях, а се държим крайно добре". След като беше пуснат под домашен арест, Низамов също се разграничи от отряда. В профила, от който беше разпространен и клипът с афганистанците, той написа, че ОЗБГ са организация за защита на афганистанци, обвърза ги с Валери Симеонов (Патриотичен фронт) и се обяви за "смърт на предателите" (крайните изказвания са нормални в призивите на повечето от тях) .


Бисер, Христо и Георги от ОЗБГ.

© Георги Кожухаров

Бисер, Христо и Георги от ОЗБГ.


Патриотизмът и национализмът - омърсени от политиците


Бисер, Христо, Георги. Барман, Готвач, Съдържател на магазин.


Тримата се поздравяват с хикс. Правят го като допират предлакътната част на ръцете си. "Това е хикс фактор", отговорят почти в един глас, на въпроса какво означава. А после се споглеждат и се усмихват.


Срещаме се в Морската градина на Бургас, сряда, ден след задържането на Перата, малко преди 17 часа. Тримата са част от ОЗБГ и се съгласяват да говорят. Казват, че след излъчването на репортажа с тях, телефонът не е спрял да звъни. Твърдят, че не им харесва да се явяват по медиите. Още повече, че след появвата на клипчето на Низамов, всички ги свързват с него, а това им вредяло. Затова и на няколко пъти в разговора отказват да говорят за Перата. В началото Бисер уточнява, че Перата не е фактор според тях. Христо го допълва: "Важното е дотолкова доколкото, че откакто се случи това, всички ни оприличиха с тяхната група и това нещо вреди много на нашата организация, както и на всички хубави неща, които сме правили до момента. Слагат ни под един знаменател."


Тримата са израснали заедно, но се обединили в организацията заради патриотизма. ОЗБГ е основана през есента на миналата година, има седем учредители, активна членска маса около 50 души и неофициално близо 300 души, които ги подкрепят. Не посочват конкретен повод, който да ги е събрал. Говорят уверено и сякаш са предварително добре подготвени как да се държат с медии.


"Планираме да се разраснем в цяла България, искаме да събудим патриотизма у всички хора. Като казваме патриотизъм, имаме предвид в най-чистия му вид, защото тази дума се преекспонира", казва Бисер.


Христо заявява, че политиците са омърсили значението на патриотизъм и национализъм. Затова те предпочитат да се наричат родолюбци. Отричат да си сътрудничат с някоя политическа сила. Признават, че са имали общи активности с някои партии (с ВМРО преди време организират факелно шествие). "Но, това не ни обвързва по никакъв начин".


"Че ние отиваме да се разхождаме в гората. Не отиваме да задържаме мигранти", казва Христо, в отговор на въпроса какво ги разграничава от останалите организации. На сайта на организацията той е представен като председател. Твърдят, че са координирали действията си с властите и че при всяка разходка уведомяват полицията. Не искат мигрантите да остават у нас, защото по думите им не могат да се интегрират. И тримата са били по няколко пъти в чужбина.


Петър Низамов-Перата прекара 72 часа в ареста и беше пуснат под домашен арест. Решението не е окончателно.

© Георги Кожухаров

Петър Низамов-Перата прекара 72 часа в ареста и беше пуснат под домашен арест. Решението не е окончателно.


"Всичко си го вадим от джоба – на самоиздръжка сме си. Не се изискват кой знае какви средства. Или да си разделим пътните да отидем до гората по 2 лева, не е кой знае какво", отговоря Бисер на въпроса за това как организацията се издържа.


Настояват да бъде построена ограда по цялото протежение на границата, а хора, които са били регистрирани за първи път у нас като бежанци, да не бъдат връщани тук. А когато построят оградата, те ще ходят да се разхождат пак, защото "планината е наша", а Странджа - "настръхваща", по думите на Бисер.


А какво ще стане, ако някой от тях се влюби в сирийка, афганистанка? Признават, че това би било възможно, ако не застрашава националната сигурност и намеренията, с които иска да влезе в Европа са чисти.


(видео от канала на ОЗБГ в Youtube, след като спират голяма група мигранти)


Бивши полицаи и военни - новите войни


Възрастни мъже с камуфлажни облекла раздават плакати пред Съдебната палата в Бургас. Движат се бързо и следят какво се случва с протеста от близо 50 души в подкрепа на Низамов. Единият от тях застава на стълбите и започва да говори. Той е Владимир Русев от Воински съюз "Васил Левски" - организация от Варна, пристигнала специално за протеста. На следващия ден те ще отидат и пред Районния съд в Малко Търново, за да защитят Перата, докато там се гледа мярката му за неотклонение.


Не се интересуват от миналото на Низамов, а само от това, че е бил по границата, "за да върши работа". Организацията включва още няколко сдружения, като членуващите са "действащи, и бивши полицаи, и служители от армията и полицията", казва Русев. По думите му и те имат патрули по границата, но не приемат да се извършва мародерство. В същото време не смятат, че на клипа със задържаните афганистанци се вижда нещо нередно.


И Русев, и доста от събралите се пред палата (като например двама младежи, дошли от Айтос), никога не са виждали чужденец, който търси закрила. Повечето не познават и хора, които са имали проблеми с мигранти. Но са чели в интернет, цитират абстрактно знание, че това са проблемни хора.


Протест в защита на Петър Низамов-Перата в Бургас

© Георги Кожухаров

Протест в защита на Петър Низамов-Перата в Бургас

Какво се случва, когато между институциите и хората се появи пропаст - това


"Липсата на доверие в институции, загубеното доверие в държавността възпроизвежда представата за силовия играч, който запълва, може би съзнателно, освободено пространство. Тези хора, поради липсата на адекватно управление (от гледна точка на съдържанието на понятието държавност и управление), започват да изпълняват тип функции за охрана на границите и суверенитета на държавата. И от престъпници, те много бързо ще възприемат образа на герои и всеки ще забрави за миналото им".


Това обяснява омбудсманът на Бургас Таньо Атанасов, трети мандат на поста, а преди това три мандата общински съветник от БСП. Според него между гражданите и институциите се е образувала пропаст, заради която се появяват явления като доброволните отряди. Оприличава ситуацията като хаос и разпад.


През прехода "наложихме друг образ - на силовия, на мутрата. Съжалявам, че ще използвам това понятие, но то е гражданствено. Не на почтения, достойния, работливия, културния, справедлив човек", казва Атанасов. По думите му в по-голямата си част хората в Бургас не биха подкрепили действия по граждански арести или такива, като показаните в клипа на Перата.


"Тези хора, както третираха тези мигранти, така утре ще третират и вас и мен. Каква е гаранцията? Самият факт, че една категория хора мислят, че могат да правораздават, ако вникнете в същността на това явление, то не е само в нашата страна. Това е признак за хаос, признак за разпад на институциите. Само в тези случаи може да се роди и да се провокира, нали си спомняме колко много хора, т.нар. известни, застанаха зад този човек от Ямбол и го направиха едва ли не герой. Това ли е героят? Какво искаме ? Нашите деца да приличат на него? За мен е не само цинично, престъпно е такова мислене и поведение...От друга страна, ако ние не проведем този обществен дебат, ако не се срещнат отделните хора и позиции, няма как да разберем, в обществото и да откроим доброто и злото", казва още омбудсманът.


Агресивността на събралите се пред Съдебната палата в Бургас всъщност много прилича на опит за заемане на роля. Търсене на идентичност. Идеята "да бъдеш патриот" дава възможност да се почувстваш по-значим, да направи ежедневните ти проблеми незначителни, да влезеш в новините, да ти викат "Евала" и да те окуражават във "Фейсбук". Алтер его, което носи увереност, престиж, принадлежност към по-добра (така се възприема) група.


Какво ще се случи оттук нататък? Топката е в прокуратурата и представителите на държавата. Които ясно трябва да покажат какво е позволено. А батките от Бургас, вероятно скоро ще намерят друго амплоа...


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (210)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  "С къси шорти или ..."
  "Шортите" са "шорти" именно защото са къси, нали?
  Ако са дълги ще са панталони.
  С други думи, "къси шорти" е нещо подобно на "монументален паметник".

  Аз не зареждам в Лукойл.
 2. 2 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Интересно четиво . Авторката се е потрудила . Браво . Темата обаче е тревожна и изисква да имаме Държава . Жалко не я виждам .... държавата . Затова матряли като Перата , Динковци и т.н. ще се правят на държавници . Жалко !

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 3. 3 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Пише се ВОИНИ,а не ВОЙНИ.Второто означава повече от една война.

 4. 4 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 571 Неутрално

  И пак липсва отговор на въпроса "След като мутра може да е премиер, защо Перата да не може да обикаля Странжда и да лови "бежанци".

 5. 5 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4474 Неутрално

  Патриотизма в този му вид е овехтелият байрак под който може да се събере всякаква маса и да се използва за всякакви цели.

  klimentm
 6. 6 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#3] от "mushashi":

  Зависи къде поставяш ударението.

 7. 7 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5569 Неутрално

  Спортно-селски другариат. Добре го е описала авторката.

  Gunter glieben glauchen globen
 8. 8 Профил на hashtag
  hashtag
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Че останаха ли "бежанци" за хващане? Те от години я минават тая граница, никой пръста си не мигна, армията спеше, пращаха полицаи - по двама на километър да зъзнат нощем в някакви хралупи. Сега няколко пишман-патриота са ни проблем, че са решили да свършат работата на държавата.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Чоко и Боко
  Чоко и Боко
  Рейтинг: 759 Разстроено

  Ето такива изродиха думат патриот и национализъм. Такива, които са готови да прегърнат всяка идея за да задоволят долните си страсти и не на последно място, търсещи келепир, справка Вулвен.
  На границата има гранична полиция. Има министерство, има правителство. Ако законодателството е проблем, то и на там трябва да е насочен протестът. Не може защото някоя институция не си е свършила работата, случайни хора да се изземват тези функции. Който разбрал, разбрал.

  Левски до Каравелов: Дочувам, че сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“
 11. 11 Профил на borko_to
  borko_to
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#2:"Радко"]Интересно четиво . Авторката се е потрудила . [/quote]

  и кво му е интересното? Все същите манипулации, че патриоти са само нереализирани хора и престъпници. По същия начин, можеш да изкараш и футболните фенове алкохолици и хулигани.

  Правите дървета в гората, първи се отсичат!
 12. 12 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  Вместо да изпадате в истерия, че имало такива хора и какви са тези хора, по-добре направете анализ ЗАЩО ги има.

  Айде да ви дам няколко жокера:

  Границата е разграден двор, минава който и както му скимне - хора животни и зарази.
  Малцинствени групи безчинстват по градове и села, обгрижвани от разни организации, с чувството на абсолютна безнаказаност.
  По същия начин, всякакви гардове, като се започне от тия на държавния глава, та се стигне до тия на последната селска мутра със същото чувство на недосегаемост удрят, изблъскват коите от пътя, засичат ги или направо се саморсзправят с дръзналите да им се опълчат. Добре че вече всеки телефон има камера, иначе нямаше хич да разберем за какво иде реч.
  Група полицаи, които иначе се правят че не виждат привилегированите групи, се отритват на някакво кльощавко момиченце, защото на пияна глава им направило някакво изречение.

  С една дума, хората не усещат да има държава, която освен да ги дере до кръв, да защитава и правата им.
  Процесът с мигрантите и е болен по цяла Европа, но веригата се къса на най-слабото място, а в природата празно няма.
  БТВ и хайдутите ни не са били ангелчета, обирали са хазни, трепали са бейове и са правили и други такива едни "баткински" неща.
  Когато държавните дела попаднат в ръцете на недържавни хора, поради абдикацията на държавата от тях, ТОВА е резултатът.
  И, БТВ, раздухвайки слуàя по ТОЗИ начин, единственото, което правите е че ги превръщате в национални герои.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4278 Неутрално

  Стабилността в един момент води до разпад.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 907 Весело

  Както и да е, някой трябва да лови нарушителите на границата и то в такъв момент като днес.....безкрайни войни в Близкия изтоки и в Турция.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 15. 15 Профил на дурак
  дурак
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#2:"Радко"] Темата обаче е тревожна и изисква да имаме Държава .

  Жалко не я виждам .... държавата .

  Затова матряли като Перата , Динковци и т.н. ще се правят на държавници . Жалко ![/quote]

  така се ражда паралелното Частно правосъдие ..когато липсва държавното ...

  спр Италия - след 30-те год на миналия век

  тези , които наричаш матрЯл не са истинския матрЯл....

  истинският матрял чака , надява се , верва...
  в чудеса за 800 дниш

 16. 16 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#11] от "borko_to":

  или нелегалните емигранти - терористи

  Birds of a feather flock together.
 17. 17 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 927 Неутрално

  Дневник, ето ви един линк, прочетете коментарите отдолу, преведете си ги, и тогава изкарайте и немския народ прост, че подкрепя гражданските патрули. http://m.focus.de/politik/videos/brutale-taten-in-bulgarien-menschenjaeger-fesseln-fluechtlinge-und-schicken-sie-ueber-die-grenze-zurueck_id_5441923.html

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 18. 18 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 664 Неутрално

  [quote#4:"opasno_lud"]И пак липсва отговор на въпроса "След като мутра може да е премиер, защо Перата да не може да обикаля Странжда и да лови "бежанци". [/quote]
  Адмирации! Би трябвало това да е продължението на "За батките, войните и други видове нови патриоти"
  И най ва си задаваме въпросите :Това ли е героят? Какво искаме ? Нашите деца да приличат на него?

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 20. 20 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Днес колко статии ще има по темата??? Разбрах че трябва да обичам и спазвам правата на "бежанците". Разбрах също, че те не са длъжни да ме обучаи и да спазват моите права. не са длъжни и да спазват законите и могат да си минават всякакви граници. А да, трябва и да ги храня. Разбрах бе, няма нужда от повече статии.

  Няма шики-мики.
 21. 21 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 2295 Неутрално

  ПатрЕотични отряди, пръкващи се основно в Бургас и Варна, съмнителни батки, които се „самоорганизират” по Черноморието и се „самофинансират”. Бургас и Варна - градовете където живеят над 300 хил. руснаци. Бургас - градът на Лукойл и руския анклав Росенец.
  СлОчайност?! Не мисля!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 22. 22 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  [quote#4:"opasno_lud"]И пак липсва отговор на въпроса "След като мутра може да е премиер, защо Перата да не може да обикаля Странжда и да лови "бежанци". [/quote]

  Коя мутра е премиер? Орешарски отдавна не е премиер. Верно че беше противна мутра ама го изгониха. Ваню и той се покри след КТБ, няма вече кой да му дава пари за "консултации".

  ПП Знам че си комуне, ама с десеберастите сте като две капки боза.

  Няма шики-мики.
 23. 23 Профил на borko_to
  borko_to
  Рейтинг: 515 Любопитно

  [quote#16:"Realistic Cock"]или нелегалните емигранти - терористи[/quote]

  ми след като бягат от демокрацията и либералните ценности наложени им от САЩ какви да са, освен терористи? Това за Афганистан, авВ Сирия се води гражданска война срещу законно избрано, светско правителство. Кой освен ислямски терорист би избягал от там?

  Правите дървета в гората, първи се отсичат!
 24. 24 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 693 Неутрално

  До коментар [#3] от "mushashi":

  Двете форми са дублетни и могат да се употребяват в книжовната реч – воин/войн, мн.ч. воини/войни.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 25. 25 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#22] от "Олд Шетърхенд":

  Бургас, 90-те, "Камбана" АД, 5 джипа в двора, "Ние ще ви охраняваме, ще струва 3000 марки на месец".

 26. 26 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 4245 Неутрално

  Руския патриот Сидеров обича да се загражда с такива патриоти.

 27. 27 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#2] от "Радко":
  [quote#2:"Радко"]Темата обаче е тревожна и изисква да имаме Държава . Жалко не я виждам .... държавата .[/quote]

  Искаш Държава ?
  Ама има територия.
  Територията на Батките в бургаско , на Динковците в ямболско , на Американците и Дисковете в търновско , на Галевците в дупнишко , на Кьоравците в горноджумайско , на Барети и Клюнове в софийско ,на Тимовците във варненско, .................... на Чоко/в/ в Галиче и общо казано на Боко в българско.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 28. 28 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 261 Любопитно

  Кой в детските си години не е играл на стражари и апаши ???
  Кой не желае да води бащина дружина ???
  Кой не мечтае да стане велик политик и министър председател ???

  МАЛЦИНА УСПЯВАТ !!!
  И УСПЯВАТ ПРЕДИ ВСИЧКО "МУТРИТЕ" !!!

 29. 29 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  Руснаците май харчат едни патритични пари по бг черноморие. И после да няма зелени човечета?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 30. 30 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 634 Неутрално

  гранична полиция са циркаджи.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 31. 31 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Поздравления за Лора Филева.

  Последователна и точна !

  Краят на статията поражда още въпроси и размисли:
  "А батките от Бургас, вероятно скоро ще намерят друго амплоа..."
  Най-вероятно така натресените
  ни от ДСБ-ерастията > НФСБ > коалиционен партньор ще продължава да се лумпенизира и опростачва, а бургаската малоумна кабеларка ще продължава да промива мозъци.
  ДСБ-ерастията вече е забравила, ни натресоха НФСБ-то и се правят на 'ръднал заек в люцерна .....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#21] от "BG Stability":

  няма случайност - дългите лапи на путин с хибридната му война са и тук

 34. 34 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 902 Любопитно

  До коментар [#22] от "Олд Шетърхенд":
  [quote#22:"Олд Шетърхенд"]Коя мутра е премиер?[/quote]

  Тази!
  http://senzacia.net/wp-content/uploads/2013/06/Boiko-Borisov-i-Rumen-Nikolov-Pashata-4.jpg

  https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQhhXtDAhy81Ei3EXz0AYmJY9RxDZpAwTFuGn_ATL8-A15UGe8


  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 35. 35 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Сдържаните на пръв поглед британци застанаха на 100 % зад това което направиха преди ден Петър Низамов с прякора Перата и неговите хора- именно задържането на бежанци на границата с Турция с помощта на „свински опашки”. Авторитетният британски вестник "Дейли Мейл" публикува статия за Петър и нашенците, в която описва случката. Но по-интересно в случая е какви са коментарите под нея.Ето и най-интерестните от тях, публикувани на страницата на изданието в социалната мрежа Twitter

  "Голям респект за Българите".

  "Точно това е трябвало да направят! Браво, момчета".

  "Изглежда брутално, но нещо трябва да се направи. Защо да внасяме религиозни проблеми от Средния Изток?"

  "Не си играйте игрички на Балканите. Сорос няма сила там. Родина, народ и семейство над всичко"

  "Щом правителството не ни пази, трябва сами да го правим"

  "Добра работа"

  "Велико! Фантастично! Хората правят това без дори да им се плаща. Трябва да има повече такива хора. Или да се съгласяваме с
  правителствата, които поддържат каузата на митрантите? Не! Стойте си в държавите, в които сте родени"

  "Щом местните хора могат да спират мигрантската вълна, защо правителствата не могат да правят същото?"

  https://twitter.com/MailOnline/status/719820227329044480

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 36. 36 Профил на otis5
  otis5
  Рейтинг: 293 Неутрално

  КОМПЛЕКСАРЩИНАТА И ТЪПОТАТА СА ПРИСЪЩИ НА ЧАЛГА ОПРОСТАЧЕНИТЕ.ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА И ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ.МЕЖДУ ХИТРОСТТА И ГЛУПОСТТА КРАЧКАТА Е ЕДНА.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Батките спират навлизането ня скакалци в България. НПО-тата грантополучатели открито призовават и подпомагат скакалците към нарушаване на границите, съпротива на полицията и незачитане на законите. Кои са по опасни, оставям на съвестта на авторката,между другото дъщеря на министъра на вътрешните работи на България.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 39. 39 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 838 Неутрално


  [quote#38:"Thermobee"]Кои са по опасни[/quote]

  Интересно би било да зададем този въпрос на съседите македонци, които затвориха границата си за ислямската напаст и по някаква случайност им се случиха протести...

  https://goo.gl/8NG90J
 40. 40 Профил на Trevor
  Trevor
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Борците за полит-коректност не се ли усещате, че вече пресолихте манджата? Че динковците и темподобните са неприятници и криминално проявени разбрахме отдавна. Както и разбрахме, че ги има, защото МВР не може или не желае да се справи с проблема.

  "Ловците" може и да не са виждали "чужденец, който търси закрила", ама вървете да питате жителите на Овча купел и района около Лъвов мост. Там ще се наслушате на доста повече "реч на омраза", която обаче не знам как ще релативирате и омаловажите тъй като се базира на реален всекидневен сблъсък с тези лекари, архитекти и ИТ-специалисти, които когато не са заети да се ръгат с ножове, прекарват времето си пикаейки и серейки по улиците.

 41. 41 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 801 Неутрално

  я аФФторката у Кьолн, явно много иска да бъде н...пана или нещо друго. Статията е манипулативна в духа на декларациите на бхк.

  Ако държвата си беше на местото нямаше да има нито нелегални мигранти, нито каналджии нито такива яки момци по границата.

 42. 42 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 458 Неутрално

  В природата празно няма .Батките ще стават все повече с радикализацията на мюсюлманите тук .Сблъсъкът е неизбежен ...

  Ето дори в Белигия , какви неща стават ....


  Белгийският вътрешен министър: Много мюсюлмани ликуваха след атентатите в Брюксел
  „Значителна част от мюсюлманското население на Белгия празнуваше след атентатите в Брюксел". Изказването принадлежи на вътрешния министър на страната Жан Жамбон, цитиран от АФП, като така той разкритикува политиките на интеграция на мигранти.
  „Значителна част от мюсюлманската общност танцуваше след атаките", заяви Жамбон в интервю за вестник „Де Стандаард", посочва БГНЕС.
  Блегийският министър обвини жители на предимно мигрантския квартал "Моленбек", които влезли в конфронтация с полицаи при операцията по задържането на Салах Абдеслам.
  „Те хвърляха камъни и бутилки по полицията и журналистите по време на ареста на Салах Абдеслам. Това е проблемът. Можем да приберем и извадим терористите от обществото. Но те са само пяната. Под тях има раково образувание, което е далеч по-трудно лечимо. Можем да го направим, но няма да стане за един ден", заяви Жамбон.
  Роденият в Моленбек Абдеслам е един от основните заподозрени за джихадистките атаки през ноември във френската столица Париж. Няколко дни след ареста му, същата терористична клетка на „Ислямска държава" нападна и самия Брюксел, като след експлозии на летището и в метрото загинаха 32 души. Голяма част от идентифицираните или заподозрени извършители на двете нападения са родени в Белгия.
  Според Жамбон опасността от радикализацията на младежи, които са трето или четвърто поколение на семействата им в Белгия, е „прекалено вкоренена" в някои райони, тъй като властите дълги години са игнорирали предупрежденията.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 43. 43 Профил на Trevor
  Trevor
  Рейтинг: 233 Неутрално
 44. 44 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 657 Неутрално

  Някои се вкарват с век и половина назад във филми на дивият запад вземайки закона у ръце. Поощрявани, "всяка помощ е добре дошла" от баце, калитар номер 1 на прехода.
  Няма държава!

 45. 45 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Не съм чул бургазлии да говорят на "батка" или пък "батка" да е нарицателно в Бургас. Никой бургазлия не използва "батка" в жаргона си.

  Бургас бил градът на Батките?! Това е някаква пълна измислица!
  Бургазлии изпитвали едва ли не респект и страх от Батките?!
  Ей такива твърдения, изсмукани от пръстите, нявяват мисли за поръчкови статии.

  Когато се говори по тази тема е добре да се уважават фактите, понеже и без това мненията са раздвоени, обществото е настръхнало на тема"бежанци" и ако един журналист започва материала си с неверно съдържание, всички следващи факти и аргументи увяхват!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 46. 46 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#45] от "mr.lottalove.":

  Остай ги, вее! Този е някакъв маняк от селата. Вярно е че се използува "кажи батка", ама е обикновено от хората, които не са родом от Бургас

 47. 47 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Конфликт на интереси - майката вътрешен министър, дъщерята пише по темата в защита на майка си
  Министъра не си гледа работата, та трябва семейството да я подкрепя публично
  Бахти махленското политиканстване

 48. 48 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Проблемът не са измислените от журналистката"батки", а нееднозначните сигнали,които излъчва властта на тема защита на границата.

  От пълна увереност до признание, че толкова могат!

  Това е крайно опасно и ако има мераклии да помагат на границата, добре е те да бъдат привлечени, легализирани и управлявани от властта, а не журналистки да се упражняват върхи тях!

  Програмисти и квантови физици няма да се грабнат да обикалят граничните баири.

  Силно се съмнявам, че и охранените полицаи са способни на това!

  Защитата на границата е задача № 1., после идва кой е " батка" и кой - не!

  От материала на Крумува излиза, че всички доброволци са "батки".
  Каквото и да значи това понятие, което за Бургас е непознато.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 49. 49 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  [quote#1:"simval"]Ако са дълги ще са панталони.[/quote]

  Ако са дълги, ще са "лонги".

  Според описаното в матряла, лицата притежават качества за извършването на дадената работа. Чудното щеше да бъде , ако вместо батки обикалящи балкана, бяха бледи хилави интелегенти, каканижещи памфлети и тропари. Ама ме съмнява, че щеше да има резултат.

 50. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 563 Неутрално

  при това написано маниерно в стил на ученическо съчинение с доза назидание и обидни описания
  А бре, моме, народа може да ви изглежда прост и с лош вкус за облекло, ама народа избира и превъзхожда по численост цялата управленска пасмина, която не е аристократична

 52. 52 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  До коментар [#46] от "Арон":

  "Кажи , батка" се използва навсякъде в България. Уважително, бих казал!

  Аз съм обиколил Странджа и околията и никой местен не ме е позбравил с "Мараба, батка" , или използвал "батка" в речта си.

  Както прословутото пловдивско "майна" , да речем.

  От Крумува научих, че "батка" бил бургаски израз.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 53. 53 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  [quote#38:"Thermobee"]Батките спират навлизането ня скакалци в България.[/quote]
  Батките спират преминаването на мигрантите, които искат да преминат през България за един ден и да отидат в Западна/Северна Европа. Но след героизма на батките те ще останат тук и в необозримото бъдеще ще бъдат издържани от всички нас. Това остриганите глави не го разбират.

 54. 54 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#45] от "mr.lottalove.":

  когато мама поръча статия - така е.
  Най-добрия град с най-добрия кмет бива анатемосан.
  Лорчето си е написало съчинението, ама къде гледа редактора?Или щото днес е неделя, та са проспали тоя пасквил, писан на коляно

 55. 55 Профил на lele266
  lele266
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Пропуснат е най-важният атрибут на батката - БМВ-то. В допълнение с пресветкване къси дълги на магистралата и пререждане на светофара в града :D

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 56. 56 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#52] от "mr.lottalove.":

  Тук масово се ползува "маняк". "Здрасти, маняк, баси маняка, глей го този маняк" и т.н

 57. 57 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  [quote#47:"ana_ni"]Конфликт на интереси - майката вътрешен министър, дъщерята пише по темата в защита на майка си
  Министъра не си гледа работата, та трябва семейството да я подкрепя публично
  Бахти махленското политиканстване[/quote]


  И за да защитим мама, изкарваме цял град с неговите ведри и любезни жители "батки".

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 58. 58 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#3:"mushashi"]Пише се ВОИНИ,а не ВОЙНИ.[/quote]

  ХАХАХАХАХА

 59. 59 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  1. Както и да се манипулира читателя, "Дневник" НЕ МОЖЕ да отрече, че тези т.нар."доброволни отряди" са ЗАКОННИ.За справка- обърнете се към колегата Марковски- на мен ми е трудно да сляза по-надолу от това ниво, на което пространно съм обяснила в този форум защо това е така. Колегата има по-богат опит от мен в комуникацията с хора, които не са юристи.
  2. Дори тези лица да са извършители на убийство в миналото, да са излежали присъдата си и след това да са сформирали т.нар. "доброволен отряд", за конкретният случай те не вършат нищо незаконно, ако не бият и не ограбват нелегалните имигранти - това казва законодателството на Р. България.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#11:"borko_to"]Все същите манипулации, че патриоти са само нереализирани хора и престъпници.[/quote] Да- това е много тревожна тенденция...Ако закача на терасата си българското знаме, значи ли, че и семейството ми попада в тази категория лица? Ще е любопитно и да се разбере как ще реагира автора на статията, ако негов съсед си закачи българското знаме на тераса...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 62. 62 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#17:"zxp53317185"]Дневник, ето ви един линк, прочетете коментарите отдолу, преведете си ги, и тогава изкарайте и немския народ прост, че подкрепя гражданските патрули.[/quote]

  До коментар [#17] от "zxp53317185":

  А че те нали не пускат коментари в Германия? В този вестник как така са се отпуснали? Аз чувах истории, че направо трият и заплашват със съд всеки, който даже намекне, че не иска някакви неграмотни кръвосмесени гъргорещи двукраки да нахлуват в страната му на талази.

 63. 63 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1416 Весело

  Наѝ веселото е че повечето от бургаска област са от части наследници на имигранти от Италия и Испания от началото на миналия век ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 64. 64 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Между другото много ми е смешно как някаква кака с претенция, че е голяма интелектуалка и либрал почва статията с доста плитък ад хоминем - как видиш ли тия са мега простаци, защото се обличали селски. Гати аргументацията! Ауу обадете се на фешън полис!

  Между другото на снимковия материал не видях нещо приличащо на 'ужаса', който госпожата с дрешки от мола описва - единствения ми коментар е че ми се иска тия момчета да се бяха обръснали. А по българските улици не съм виждала по-добре облечени от тия, тук просто няма костюмари като в лондонското сити например или някакви друга мега 'барнати'.

 65. 65 Профил на pupil24
  pupil24
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#63] от "ivanchoLA":

  Съмнявам се това да е вярно, но дори и да е, само показва, че правилният начин за интеграция не е да обгрижваш някого, а да го оставиш сам да се оправя - съмнявам се в този период да сме имали социална система, годна за източване от разни паразити. И ето - ако действително са наследници на имигранти, хората са успели да се интегрират и да станат неразличими от тостаналото българско население. Пък мюсюлманите в Западна Европа продължават да са диваци като предците си, че даже и по-големи от тях - понеже не е нужно да работят, нали данъкоплатеца ги издържа, по цял ден се чудят какво да правят и измислят или да с еобидят от карикатура и да се размрънкат (в добрия случай) или да се взривят, убивайки неверници. Всъщност ми е много жал за тези около 1% араби, които наистина се опитват да се интегрират, в следствие на което биват тормозени от онази паплач, която е закриляна от НПО-тата - като се разровите в интернет ще раберете за какво говоря.

 66. 66 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#61:"Логика"]Ако закача на терасата си българското знаме, значи ли, че и семейството ми попада в тази категория лица? [/quote]

  До коментар [#61] от "Логика":

  Ама разбира се, как може с този провинциален архаичен патриотизъм!? Безобразие - ведната да включиш на режим национален нихилизъм и да почнеш да обиждаш на кило всеки дръзнал да прояви някаква форма на предпочитание, уважение или желание за защита на собствения си народ.

  Ако искаш да си модерен и космополит задължително е да си безродник!

  Виж госпожата от статията как се гнуси от хората дето даже не са се барнали по нейн вкус, какви примитиви - може би даже не ходят редовно на мол! За разлика от прииждащите момчета в спортна форма - виж те колко са маркови и с телефони за 2К!

 67. 67 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#65:"pupil24"]Всъщност ми е много жал за тези около 1% араби, които наистина се опитват да се интегрират, в следствие на което биват тормозени от онази паплач, която е закриляна от НПО-тат[/quote]

  До коментар [#65] от "pupil24":

  Абсолютно! Един мюсюлманин собственик на магазинче в Шотландия си позволил да поздрави християните за великден по фейсбук при което е намушкан десетки пъти в магазина си от някакъв, който обяснил, че го направил, защото другия се бил отрекъл от вярата си.

 68. 68 Профил на dubitandum
  dubitandum
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Плюете батките, но ако и тук почнат да бъркат под полите на жените, на тях може да се разчита повече, отколкото на изнежените унисекс либерал-толерантни хипстъри, ако и последните да са с бради.

 69. 69 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#43:"Trevor"]
  Да, а белгийците освен това имат удоволствието да плащат 50% подоходен данък, за да издържат мюсюлманските анклави, които им точат ятагана: [/quote]

  До коментар [#43] от "Trevor":

  55% е според графиката. Каква чест е само да си работник в Белгия - да работиш повече за държавата отколкото за себе си. Да вдигат ставките на 100% и да приключват с тая държава!

 70. 70 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 458 Любопитно

  за хората,който незнаят удара с обувка е кръвна обида са хората изповядващи ислям

  New Germany: Pool manager gets swarmed by Muslim migrants at a pool


  https://www.youtube.com/watch?v=bQM3WASdEEg&nohtml5=False

  Масов бой по улиците на Париж
  Paris Clashes: Muslim Migrant Mobs Violently Riot under Paris Metro


  https://www.youtube.com/watch?v=uiiESl6iNC4&nohtml5=False
  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 71. 71 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Как не се намери един журналист, който да попита:

  1. Какво се случи със задържаните от „буйни” нашенци край границата мигранти – освободиха ли ги демократичните ни власти, или ги съдят за нарушаване на границата? В България ли са още – и ако не, как я напуснаха?
  2. Как така през „най-добре пазената граница в Европа” свободно преминават хора, които после „буйните” с лекота задържат? Колко такива преминават, без да бъдат задържани? Ако се верни (най-вероятно) твърденията на местните хора в пограничните райони, че през браздата има вече утъпкани широки пътеки от стотици преминаващи – какво прави властта, която така добре пази границата?
  3. Хората, които преминават необезпокоявани по тези пътеки, какво правят след това на българска територия? Ако я напускат – как се придвижват до сръбската граница? Кой и как ги превозва? Ако не я напускат – къде са и какви ги вършат? С какво се хранят? Къде нощуват? С кого общуват?
  4. Способно ли е МВР да даде някаква справка – например за последните 3 или 6 м. – колко мигранти (понеже не всички са „бежанци”) са задържани при влизане в България и колко – при излизане (т.е. влезли са свободно)? И какво се случва с тях? Къде са? Съдени ли са? Ако да – за какво? Ако не – защо?
  5. Да попитаме ли и колко от събралите се край Игуменица вече са преминали през България?
  6. И последно: има ли медия, която поне да публикува (зададе) тези въпроси?

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 72. 72 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#65] от "pupil24":

  Нямат опции бе пич, Европа е културно базирана на расизъм и съгрегация, затов не се интегрират, защото са изкуствено държани като ниска класа и евтина работна ръка. Ако наистина се напънат и почнат да спазват законите и правилата ще се интегрират веднага, ама тъи като в Европа правила не се спазват, ето резултата.
  В БГ миналия век по инерция от османската империя интеграцията е била лесна, комунизма набива в главите тоя псевдо национализъм, базиран на лъжеистория ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 73. 73 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#48:"mr.lottalove."]Програмисти и квантови физици няма да се грабнат да обикалят граничните баири. [/quote] Точно така! Защото за тях съществуват законните "сини карти на ЕС", които им дават право законно да работят в ЕС- стига да покриват изискванията за издаването им, а именно- да докажат с диплома от вуз висшето си образование и да посочат в кои проекти са участвали.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 74. 74 Профил на pupil24
  pupil24
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#72] от "ivanchoLA":

  Това са глупости! Тези са като циганите - не искат да ходят на училище и после се чудят защо не им предлагат друга работа освен метене на улиците!

 75. 75 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2997 Неутрално

  До коментар [#22] от "Олд Шетърхенд":

  " Коя мутра е премиер ? "  ХАХАХАААААААААА ... !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 76. 76 Профил на dubitandum
  dubitandum
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Планът на Сорос за Югоизточна Европа, който е част от по-далечната цел за създаване на Балкански съюз, цел, лансирана още през 1999 г. и повторена от Папандреу през 2003 г. Тогава стана скандал, но идеята се загнезди в политическото пространство. Затова фалираха Гърция и сега ще запалят Македония. За да ги убедят да се включат. После ще действат в Албания, Босна, Хърватия, евентуално Словения. Черна гора вече е купена. Орбан май измъкна Унгария, като жертва нас. Нищо лично.
  https://gianalytics.org/574-soros-plans-for-europe-are-unfolding-in-the-balkans http://m.vesti.bg/novini/soros-predlaga-obsht-mitnicheski-syiuz-za-balkanite-3426 http://beta.novinar.bg/news/gartciia-gotvi-balkanska-federatciia_Nzk4OzMx.html

 77. 77 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2997 Неутрално

  До коментар [#23] от "borko_to":

  " ..., авВ Сирия се води гражданска война срещу законно избрано светско, правителство . "


  С каква бюлетина е било избрано " законно избраното " правителство в Сирия ? Да не би бащата на днешния Асад да е гласувал с " Калашник " ... ?
  Я ми обясни, че нещо не ми е ясно !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 78. 78 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#74] от "pupil24":

  Добре защо в САЩ циганите си работят и си изкарват прехраната а в Европа не?
  В колко училища има програма за интеграция на малцинствата и да налагат закона за задължително образование?
  Спомняш ли си как директор на училище излезе в ефир да каже че цветнокожите децата са болни и тъпи и не могат да учат с отрочетата.
  В Европа съществува неписан апартеид в провинциите и затова сте където сте, докато закона не е за всички това ще продължава до безкрай

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 79. 79 Профил на Trevor
  Trevor
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#64] от "yoankata":

  Е как, те всичките розови фашисти, дето искат да ни задължат страстно да любим мургавите се надпреварват да обиждат. Единственото условие е обектът на атаката да е бял, тогава може да е чалгаджия, озлобен бедняк, необразован селтак, криминално проявена батка и така до безкрай.

  Виж ако някой посмее да каже, че прииждащите в огромната си част са неграмотни и на собствения си език и единствените перспективи, които имат в Европа са социални помощи и/или престъпност ще го разпънат на кръст.

 80. 80 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#68] от "dubitandum":
  [quote#68:"dubitandum"]Плюете батките, но ако и тук почнат да бъркат под полите на жените, на тях може да се разчита повече, отколкото на изнежените унисекс либерал-толерантни хипстъри, ако и последните да са с бради.[/quote]

  Тия "батки" няма да си мръднат пръста, ако няма пари в цялата работа. Ти наистина ли си мислиш, че да се вдигнали да ходят в гората щото тим дреме за сигурността на някой български льольо кат тебе, а не щото бежанците са лесна плячка за обирджии като тях?

  Не искам да разчитам за нищо на такива хора. Що се отнася до бъркането под полите на жените, малко ми е трудно да приема, че тия примати имат по-ралично отношение към жената от един ислямист.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 81. 81 Профил на pupil24
  pupil24
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#78] от "ivanchoLA":
  Не мисля, че сте достатъчно наясно аккво представляват циганите в САЩ - ако се интересувате, има достатъчно предавания, които ги разкриват такива, акквито и ние си ги знаем. Това, че на места определени хора отхвърлят циганите като цяло, не означава, че цялата система е такава. Омразата (да, през последните години наистина може да се говори за омраза) към циганите се дължи и на тяхното поведение - по-специално поведението им, когато са мнозинство. Има достатъчно физически пострадали и учители, и лекари от цигани, които смятат, че всичко трябва да е както на тях им харесва. По отношение на програмите за интегриране в училищата - мисля, че трябва да престаната да се наливат пари в тази бездънна каца. Замисляте ли се защо на българите не трябва да им се обяснява, че е добре децата им да получат образование? Защо Вие ен се оптате да ги интегрирате - отидете в една циганска махала и започнете да им обяснявате, че децата трябва да ходят на училище. Ако имате достатъчно смелост, обяснете им и че не трябва да напускат училище на 12, за да се женят и да раждат. Не се надявам да стигнете до разговор за ползването на презервативи и други видове противозачатъчни средства. После споеделете какви са били реакциите им. Ще ми бъде много интересно!

 82. 82 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#73] от "Логика":
  [quote#73:"Логика"]а именно- да докажат с диплома от вуз висшето си образование[/quote]

  Ми то и ти твърдиш, че имаш диплома от ВУЗ по право, но компетенцията ти е очевидно трагична, щом откакто мутрагените натръшкаха хората по земята и ги вързаха, си тук да ни обясняваш как това било законно. Междувременно се изредиха сума ти длъжностни лица, които обясняват простата истина - че не е законно, само ти, барабар с озверелите Динкуфци, ни обясняваш обратното. Пази боже, когато юристите започват да мислят като простолюдието.

  Да се надяваме, все пак, че твоето правно образование е някаква нелепа шега.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 83. 83 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#81] от "pupil24":
  [quote#81:"pupil24"]Омразата (да, през последните години наистина може да се говори за омраза) към циганите се дължи и на тяхното поведение[/quote]

  Не знам дали и господ даже би могъл да се похвали, че познава поведението на всички цигани по всяко време, но вие явно сте успял. Браво!

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 84. 84 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1397 Весело

  почвата в бургас благоприятства ,отглеждането на тикви и мутри

 85. 85 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#82:"stupid_american"]натръшкаха хората по земята и ги вързаха, си тук да ни обясняваш как това било законно. [/quote]

  До коментар [#82] от "stupid_american":

  Не виждам нищо брутално в това да ги задържат. Не видях нито да ги бият, нито да им посягат по някакъв начин. Вързани са за да не може да избягат до пристигане на гранична полиция. Какво толкова е станало?

 86. 86 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#83:"stupid_american"]Не знам дали и господ даже би могъл да се похвали, че познава поведението на всички цигани по всяко време, но вие явно сте успял. Браво![/quote]

  До коментар [#83] от "stupid_american":

  Ай стига с твойте безкрайни глупости. Достатъчно е да познаваме поведението на повечето цигани през повечето време. На тебе какви са ти личните впечатления от мангалското племе? Айде осветлини колко са готЯни хора!

 87. 87 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#81] от "pupil24":

  Усещали как от радетел за законноста, започна да говориш като типичен расист с пяна на устата ... Има полиция и съд, законите са за всички тоест ако се спазват проблеми няма да има.
  В САЩ циганите си изкарват прехраната в огромната си част, за разлика от белите боклуци, които не се интегрират въпреки шансовете.
  ---
  Ти си имал късмет да се родиш в протекторат и в семейство, което е било цивилизовано в определен момент. Комунизма с всичките си недъзи, ританки и пищеики е научил "великия народ" да се къпе редовно и да ходи на училище, затова сега на тебе ти се струва нормално. Преди 1945 е било такава простотия и липса на хигиена, че не е истина. Ти си пример че дори училището не може да те научи да мислиш ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 88. 88 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1397 Любопитно

  за тържеството на мутрите в българия ,голяма вина имат и медиите ,те вместо да ги иронизират или заклеймят ги превърнаха в герои ,при това съвсем целенасочено ,вероятно защото собствениците на повечето български медии също са мутри

 89. 89 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#87:"ivanchoLA"]Има полиция и съд, законите са за всички тоест ако се спазват проблеми няма да има. [/quote]

  А ако тенденциозно не се спазват от определена расова или етничска група какво прайм? Цензорираме ли данните като расистки?

 90. 90 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#82:"stupid_american"]но компетенцията ти е очевидно трагична,[/quote] Така ли? Дай ми правно възражение на това:
  1. https://www.24chasa.bg/Article/5431026
  2. http://pravoto.net/material/nakazatelno_pravo/52468/p12
  3. http://lex.bg/laws/ldoc/21354531 Чл.4 ал.2 и ал.5 , чл. 58 и чл.59 от ЗУБ , във вр. с чл. 5 , чл. 13 ал.1 т.12 и т.13 от ЗУБ и
  4. http://www.lex.bg/bg/mobile/ldoc/1589654529
  чл.3 ал.1 , чл. 279 ал.1 от и чл.12а ал.1 от НК
  Чакам правната ти аргументация- щом твърдиш, че можеш да поправяш тезите на един български адвокат, значи - знаеш и можеш повече от мен- чакам твоите юридически възражения, подкрепени с правни основания

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 91. 91 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#87:"ivanchoLA"]Преди 1945 е било такава простотия и липса на хигиена, че не е истина.[/quote]

  Ти си бая дърт май, ако помниш какво е било преди 45, евалла за дълголетието деди!

 92. 92 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#86] от "yoankata":

  Ама ти и на повечето цигани не познаваш поведението. Нямаш си хабер какви хора са, кои са, как живеят - само стереотипи. Като не ти изнася нещо, става "безкрайни глупости".

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 93. 93 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#82:"stupid_american"] но компетенцията ти е очевидно трагична,[/quote]Моите твърдения ги доказвам на всяка стъпка.Обаче-[quote#90:"Логика"]Чакам правната ти аргументация- щом твърдиш, че можеш да поправяш тезите на един български адвокат, значи - знаеш и можеш повече от мен- чакам твоите юридически възражения, подкрепени с правни основания[/quote]

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 94. 94 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#87:"ivanchoLA"]Ти си имал късмет да се родиш в протекторат[/quote]

  До коментар [#81] от "pupil24":

  Пюпил вие сте бил роден в 'протекторат'?! Гения Ваньо не спира да кърти миФки!

 95. 95 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#85] от "yoankata":
  [quote#85:"yoankata"]Не виждам нищо брутално в това да ги задържат[/quote]

  Ти не виждаш, но слава богу, нормалните хора виждат и са го поставили извън закона, дори и в Булгаристан. Това дали ти виждаш нещо или не, за щастие не е критерий.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 96. 96 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#89] от "yoankata":

  Прилагаме закона, само дето една по многолюдна маса обича да заобикаля законите като им доиде и затова гледат да не дигат шум, за да не почнат да се заглеждат в тях също.
  Докато пушите в заведенията, въпреки че е забранено, тия батки чукат 12 годишни и т.н и т.н проблемите мама да се решът.

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#96:"ivanchoLA"]Докато пушите в заведенията, въпреки че е забранено, тия батки чукат 12 годишни[/quote]

  До коментар [#96] от "ivanchoLA":

  ???? Искам да те разбера, но не мога. Съжалявам, но мислите ти са несвързани.

 100. 100 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  "Батка" множественото число дали е батки? как може хората така да се баткосват, как се пръкна това обръщение?

  "Вълната от реч на омразата, която идва от определени медии и групи хора, отдавна създаде и една виртуална представа за мигрантите"
  Интересно каква представа за "мигрантите" създава "речта на омразата". И дали реалността не е доста по-страшна от умереното говорене по тази тема. Либералстващи автори пеят ода на възхвалата /на радостта/ де що се отвори дума на "мигранти". Доста прекаляват. Колкото и да са първични батките са ми направо симпатични от сипещите нихилистичната си отрова автори.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK