Цитат на деня: Това е поколение с изсмукан със спринцовка мозък

Татяна Дончева

© Анелия Николова

Татяна Дончева"Това е поколение, на което си му изсмукал мозъка със спринцовка и си го пуснал с един озлобен, синкав поглед да ти обяснява как не е равен. То не си равен – поне това циганче си изкарва хляба в кравефермата, а не е ясно ти как си изкарваш хляба."


Така лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева коментира пред Би Ти Ви побоя над младеж от ромски произход, защото не бил равен с нападателя си. Тя коментира, че е глупост не само да нападнеш човек заради подобна причина, а и да снимаш и качиш кадрите на насилие в социалната мрежа.


"Аз не знам кой в България възпитава националисти от такива комплексари. Има място за общ работник в кравеферма, има място за барман, има място за строителен работник и за всеки един в едно село. В крайна сметка очевидно част от младото поколение на България расте с комплекс, че някой друг му е виновен за начина, по-който живее, заяви Дончева и продължи: "Като обичаш тая държава, вземи, създай нещо."
По думите й модерният национализъм изисква човек да се съизмери със света "и като сме на 105-о място, ние сме никой".


"Модерният национализъм иска създатели, иска създатели със самочувствие и да има съизмеримост със света. Като станем съизмерими със света, тогава можем да се гордеем и с нашия национализъм", смята тя.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK