"Къде бяхте, когато цигани пребиха българин?"

Скрийншот от видео, разпространено в понеделник, което нападателят е заснел и се разпространява в социалните мрежи. Мъжът, който удря момчето от ромски произход е в ареста, а прокуратурата ще поиска постоянното му задържане.

Скрийншот от видео, разпространено в понеделник, което нападателят е заснел и се разпространява в социалните мрежи. Мъжът, който удря момчето от ромски произход е в ареста, а прокуратурата ще поиска постоянното му задържане.А всъщност къде бяхте вие, когато цигани пребиха еди-кой си българин!?" Този въпрос с драматичен патос вчера цял ден циркулираше из фейсбук, а вероятно и ще продължи да циркулира, поне докато историята с нападнатия по расистки подбуди Митко от с. Овчеполци затихне.


Тази нова мантра, която легитимира расисткото насилие, бе разпространена както от обикновени хора, така и от наци-оналистически (тирето е умишлено) организации и видни "патриоти" (както е модерният евфемизъм).


Това е удобният начин да се замаже случилото се – като се отнеме расисткото му естество и се сравни с тежки престъпления, където расистки елемент отсъства, но пък извършителите са роми.
В расистките фантазии няма такова нещо като индивидуална отговорност


Там всичко е колектив – "ние" сме колектив и "те", чуждите, са също колектив. Щом някой от другото племе ни закачи, значи това е "тяхно" провинение и всички заслужават наказание. Такова е първичното мислене на "патриотичната" глутница.


Хит е и изображение със снимки на жертвите на престъпници от ромски произход – гнусна употреба с цел манипулация, която трябва да активира расистката логика - "Ето какво правят те на нас".


Хората, които сравняват тези случаи със случая на Митко, вероятно наистина вярват в правотата на сравнението си и си мислят, че казват нещо много изобличително. В действителност обаче това само показва колко малко разбиране има за разликата между тези престъпления.


Общото, разбира се, е че има престъпления. Има и жертви. И те всички са претърпели страдания и болки, които не са маловажни. Да бъдеш нападнат с цел грабеж обаче е едно, а друго е, когато мотивът на извършителя е просто това, че си от определен етнос.


Във втория случай мишената е цяла етническа група, а мотивът не е облага, а изпращане на послание - "Ние не сме равни, а вие сте нежелани и нямате място тук". Непосредствената жертва е без значение. Можеше да е всеки друг от същия етнос.


Тъждеството между побоя на Митко и престъпленията, където извършителите са етнически роми, а жертвите – етнически българи,


е видно само за расистко съзнание,
което проектира собственото си разделение на света на ние/те


върху поведението престъпниците роми. То се ръководи от принципа за колективизация на вината – щом извършителят е ром, значи ромите са такива. Това мислене не разбира, че проблемът в случая с Митко не е, че българин е нападнал ром, а че българин е нападнал ром, защото ромът е ром.


"Ответната реакция" на расисткото съзнание в социалните мрежи в Интернет укорява журналистите, че не отразяват престъпленията извършени от роми, където жертвата е българин, в същата степен, както случая на Митко, и по правилния начин – като етносът на извършителя изрично се подчертава. Тази жажда да се посочва етносът на извършителя, когато роми вършат престъпления, не е нищо друго освен стремеж да стереотипизират ромите като престъпници. И да се гради образ на престъпниците като всякога (или поне предимно) роми.


Етническото типизиране на престъпността е отдавна разпознат инструмент за насаждане на обществено приемане на по-сурова наказателна политика


спрямо малцинствата, която в крайна сметка ги наказва, и то конкретно тези от тях, които са на социалното дъно.


Миналия месец Дан Баум, автор за списание Харпърс, сподели в своя статия в подкрепа на легализацията на наркотиците, че през 1994 г. Джон Ерлихман – съветник на американския президент Никсън и един от конспираторите, участвали в Уотъргейт, – признал пред него, че прословутата "война срещу наркотиците" на Никсън, която е оказала огромно влияние върху американската политика в тази сфера, била де факто насочена срещу големите врагове на кампанията на Никсън от 1968 г. – левите пацифисти и чернокожите.


"Разбираш ли какво казвам?", предава думите му Баум. "Знаехме, че не може да направим незаконно това да си против войната или чернокож, но можехме да ударим тези общности, като накараме обществеността да асоциира хипитата с марихуаната и чернокожите с хероина, след което да криминализираме и двете с тежки наказания. Така можехме да арестуваме техните лидери, да разтуряме срещите им, и да ги клеветим нощ след нощ в централните новини. Знаехме ли, че лъжем за наркотиците? Разбира се."


Разкритието на Баум не видя почва в българските медии. То обаче показва дълбочината, с която работят стратегиите за инкриминиране на малцинствата и изграждането на изкривен публичен образ, който ги представя като престъпници. Нападателят на Митко, Ангел Калеев, е ръководен от същата тази динамика – стереотипи за ромите, изградени от медиите.


Всеки психолог или автор на реклами, показващи клиенти, доволни от поръчан по телефона продукт, ще ви обясни добре


как личното свидетелство на отделния случай е психологически по-обаятелно за хората и ги кара да вярват в посланието на свидетелството


За съжаление случаят на Митко не е първи, а няма и да е последен. Той стана сензационен само заради заснетото от самия извършител видео, което документира не само деянието, но и расисткия мотив. За побоя можеше и да не научим.


Щом този случай утихне, обществото най-вероятно ще се върне към тихата апатия, която от години наред тегне над този проблем, въпреки опитите на правозащитници да я пробият със свидетелства, доклади и заведени дела.


"Несъмнено в нашата страна не съществуват никакви условия за извършването на такива престъпни прояви. Но Народна република България не може да не откликне на нуждите от енергична борба срещу това опасно явление".


Тези думи изрича правосъдната министърка Светла Даскалова, когато на 4 декември 1975 г. представя пред Народното събрание законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, който за първи път в българския правен мир въздига апартейда в престъпление.


Тази философия на отричането предопределя обществения дебат за дискриминацията у нас и днес: "Ние така не правим! Те си бият негрите". Сега ще се пошуми няколко дни, ще поканим математика Михаил Константинов или психолога Петър Иванов да кажат в някой сутрешен блок нещо мъдро и псевдонаучно за другите биологични видове и претопяването на нацията от ромите (все пак те са авторитети – имат научни титли!), и до седмица-две всичко ще е забравено.


Всяка такава имитативна, неслучила се дискусия, която не води до преосмисляне на държавни, медийни и други политики, само ни приближава крачка по-близо до одобрението на хайките за хора по границата и пълното пренебрежение към върховенството на правото и човешките права.


Звучи ви преувеличено? Звучи ви невероятно? И за правосъдната министърка Даскалова през 1975 г. е било невероятно. Но всичко тече и всичко се променя. Не винаги към по-добро.


Авторът е ЛГБТИ активист, водил редица антидискриминационни дела в обществен интерес, касаещи дискриминацията срещу ЛГБТИ хората, етнически, религиозни и възрастови малцинства.

Ключови думи към статията:

Коментари (233)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на true_original
  true_original
  Рейтинг: 492 Неутрално

  общото положение, че има закон и законът трябва да се приложи без значение кой кого бие.

  има продкуратура, която трябва да укаже как да се съберат доказателствата да квалифицира правилно и да вкара в съда.

  иначе всеки може да пита всичко дали някой е наци или не си е негова работа доколкото е рамките на закона.

 2. 2 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 534 Любопитно

  Авторът е ЛГБТИ активист, водил редица антидискриминационни дела в обществен интерес, касаещи дискриминацията срещу ЛГБТИ хората, етнически, религиозни и възрастови малцинства.

  С това трябваше да почнете, в. Дневник
  Това обяснява голяма част от мнението.

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 3. 3 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Да се внушава:

  1. Национализъм = патриотизъм = много, много лошо.
  2. Престъпността няма етническа принадлежност.
  3. ЛГБТИ е нещо много добро. Да си обратен е прогресивно и добро.

 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6594 Любопитно

  Абе докога по някакви стари американски опорни точки ще се мъчат да изкарат конфликтите между българи и цигани като''расистки''???
  Всеки средно интелигентен знае, че сме от една раса, но с различни традиции и манталитет!!!

  [email protected]
 5. 5 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Най-важното в статията е казано от Дан Баун – в Америка войната срещу наркотиците де факто е насочена срещу левите пацифисти и чернокожите.

 6. 6 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1620 Любопитно

  До коментар [#3] от "12345":

  [quote#3:"12345"] Престъпността няма етническа принадлежност. [/quote]

  Не съм чувал цигани да разбиват банкомати или да крадат Х5-ци...

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 7. 7 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Има цигани има и роми. Ромите като този Митко са интегрирани към българите, не краде, работи да се издържа и е напълно нормален човек. Има цигани, които се плодят безотговорно и най-лошото е че не се грижат за себе си и потомството си. Тях ги храни бюджетът. Те са за санкции и бой, а не тези като Митко.

 8. 8 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Колкото повече роми ЛГБТИ, толкова по-малко роми.

  мурзилка
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 638 Весело

  Дисциплината и спазването на правилата в демократичните общества става само чрез налагането на закона в равна мяра към всички, а налагането на закона е в голяма степен чрез принуда и след това по убеждение. Когато това не се прави в една държава тя е провалена като нашата......

 11. 11 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  [quote#6:"nv"]Не съм чувал цигани да разбиват банкомати или да крадат Х5-ци...[/quote]

  То и преди години нямаше
  салам от 20лв!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 12. 12 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 595 Любопитно

  Авторе, викаш пребитият в Захарна фабрика професор е жертва на престъпление!? Взимай си хонорара, но не се изгърбвай да пишеш толкова глупости! И как ще коментирата факта, че 70-80% процента от индобългарите са криминално проявени?

  Sic transit..
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 470 Весело  Извод: Бийте циганите с цел грабеж!...

 15. 15 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Весело


  [quote#6:"nv"]Не съм чувал цигани да разбиват банкомати или да крадат Х5-ци...[/quote]
  Плюй през рамо!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 16. 16 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Сори, коментиратЕ !

  Sic transit..
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Радослав Стоянов, определено последните простотии които се случиха дойдоха дюшеш за цялата шайка стояща на клона на грантовете. Визирам Динко, мутрите в Странджа и боя над цигането. Сега ще има да мърдате клавиатурите доста време. И естествено да изкарате българина расист. Надявам се поне да ви плащат на статия и да не сте много алчни.
  Каня Вас или който и да е от схемата ви да отидем няколко дни в Северозапада и да поговорите с жертвите на циганския тормоз.

 19. 19 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 617 Неутрално

  До коментар [#6] от "nv":

  Но пък грабят, пребиват и изнасилват възрастни хора по селата.

 20. 20 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Пълни глупости! Въпросът е съвсем по-простичък - защо когато нещо се случи на циганин и извършителят е българин се вдига шум до Бога, има действия на компетентните органи.

  Когато обаче ежедневно цигани на тумби преливат, грабят, крадат, оставят без електричество цели квартали, поставят в опасност живота на много хора чрез клаузите си - тогава компетентните органи се оказват безсилни, действия няма, циганската престъпност, вилнееща и заливаща държавата и водеща до загуби, които плащаме всички ние като общество, се оказва под фактическата закрила на държавата.

  който иска да философства по темата нека първо с факти опровергае горното. Всичко друго са празни приказки за запълване на пространството.

 21. 21 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3862 Неутрално

  Не виждам защо авторът трябва да посочва сексуалната си ориентация под статията.
  Като почине, ще я впишат ли на надгробната му плоча, както на разни о.з. старшини, капитани или полковници, професори и инженери?
  А на табелката на апартамента си дали я е изписал!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#17:"klatikurti"]когато жертвата е циганин - новината се раздухва в пъти повече от колкото когато жертвата е етнически Българин[/quote]
  Нормално: жертвите цигани са единици. Жертвите българи - всички ден на килограм.

 24. 24 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Много раздухаха този случай, а никой не пише за изнасилените и жестоко убити старци по селата, ограбените хора, окраденото държавно имущество от страна на мангалите. Напоследък нашите журналисти се съзтезават кой повече да злепостави страната и да ни натика в калта. Това поведение е предателско спрямо интересите на страната и едва ли можем да го срещнем другаде по света. Предателството има дълбоки традиции у нас, то е елемент от народопсихологията ни.

 25. 25 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Този ЛГБТИ автор иска да каже:
  1.Циганите като цяло не са престъпници и примитиви щото и другите правят така....нищо ,че при 10% от населението в страната същите извършват 40% от убийствата, 50% от изнасилванията,70% от кражбите и 100% от гаврите с възрастни или деца...
  2. Аз се сещам и знам за поне десет случаи в последните години, при които цигани организирано нападат и бият българи защото според тях са били "провокирани" като при това не бият конкретните "виновни" а на принципа щом си по-светличък ей ти една тояга по главата , но според същият списвач това не е "расизъм" и реакция срещу "другите", а може би традиционно забавление на по-мургавите заради техните "културни" особености!

 26. 26 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1448 Любопитно

  Да бъдеш нападнат с цел грабеж обаче е едно, а друго е, когато мотивът на извършителя е просто това, че си от определен етнос
  ******************

  Това как да го разбирам? Че когато те пребият, за да те оберат, те боли по-малко и се възстановяваш по-бързо, отколкото когато те пребият поради расистки причини?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 27. 27 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#6] от "nv":


  До коментар [#19] от "neznaiko.bg":

  Крадат електричество и вода, които плащаме ние, крадат кабели и оставят без електричество цели квартали, поставят в опасност живота на много хора.

 28. 28 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  До коментар [#19] от "neznaiko.bg":

  И двата вида престъпления са много опасни и държавата трябва да се бори с тях.

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 29. 29 Профил на Търпана
  Търпана
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Жалко манипулативно изхождане, НАПОЕНО С ОМРАЗА и РАСИЗЪМ към БЪЛГАРИТЕ!
  Настроение - отвратено.

  Помнете ГОРЯНИТЕ! Въоръжената борба на стотици хиляди българи срещу комунизма, 1945 - 1954!
 30. 30 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Заснетият побой е престъпление разбира се, но всеки ден има много такива пребивания на ученици с очила, пълни деца или слаби такива.

  Но защо не се говори за дискриминация срещу "зубърите" примерно, а за тази срещу ромите?

  Отговора е много лесен, Запада чувства вина за 12 милиона поробени африканци през 18-20 век, и са превърнали цвета на кожата в много чувствителен проблем. България не е участвала в търговията с чернокожи, и дори сме били доста толерантни към нашите си малцинства с по-тъмна кожа. Така че е най-малкото лицемерно да ни набиват отвън техният си расистки проблем западняците.

 31. 31 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3862 Неутрално

  Още веднъж - от 20 години живея в циганска среда, с цигани съм обвързан в сложна система на сватовство и кумовство и не веднъж съм бил обвиняван във форума заради положителното ми отношение към циганите. Така че с коментар № 21 не отричам съдържанието и идеите на статията на Радослав Стоянов - почти мой съименик, между другото, но не виждам защо трябва да се подписва със сексуалната си ориентация под нея.

 32. 32 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 918 Любопитно

  ......Да бъдеш нападнат с цел грабеж обаче е едно, а друго е, когато мотивът на извършителя е просто това, че си от определен етнос.....

  И кое му е едното и другото бе , аФтора ?
  Ако ония стари баби и дядовци пребити до умирачка /само в последните 20-30 дни са десетина/ бяха твоите баба или дядо така ли щеше да мислиш?
  Значи според теб шамар заради друг етнос е по-укоримо деяние от опит/ в много случаи успешен/ за убийство заради 2-3-5-20-50-100 лв?
  Що не земете да се скриете некъде !!!!!!!!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  Аха, сега видях кой е авторът на този пасквил - Радослав Стоянов, редовният защитник на всичко небяло и нехристиянско. Същият този защити и изнасилвачите от Кьолн с думите, че не се било случило нищо особено тогава.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 35. 35 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  До коментар [#20] от "zenola":

  [quote#20:"zenola"]защо когато нещо се случи на циганин и извършителят е българин се вдига шум до Бога,[/quote]

  Ами в конкретния случай - защото въпросният умник се е снимал и гордо се е постнал във Фейсбук. И вие ли смятате, че е направил нещо добро?

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 36. 36 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2652 Неутрално

  Никой циганин или друг чужденец не е карал българин да му лази пред камерата, докато му обяснява, че е по-висша раса.

  А това с българския нацизъм, българин-нацист ми звучи точно като циганин-нацист или негър-нацист.

  И не само аз, а в цял свят е така. Повярвайте ми, на запад от Калотина новините за "български скинове" и "български неонацисти" се приемат с иронична усмивка

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 37. 37 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 638 Разстроено

  До коментар [#17] от "klatikurti":

  "новината се раздухва в пъти повече от колкото когато жертвата е етнически Българин. "

  Когато жертвата е етнически българин ...това НЕ е новина...

 38. 38 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1645 Любопитно

  Туй по повод тая случка, или по принцип? - https://www.24chasa.bg/Article/5437445

 39. 39 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3739 Неутрално

  До коментар [#31] от "patsis":
  Не е сигурно, че авторът се е подписал.
  Това отдолу е като бележка под линия, редакционна ...

  Но във всеки случай е поучително за автора за следващата му статия, ако иска реакция по същество, а не първосигнална ...

 40. 40 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 530 Неутрално

  [quote#10:"elevation04"]налагането на закона е в голяма степен чрез принуда и след това по убеждение. Когато това не се прави в една държава тя е провалена като нашата.[/quote]
  +++++

  Поздравления и към Радослав Стоянов за статията, хем в прав текст го е написал и пак не са го разбрали.. : Според закона отговорността е персонална, има конкретни извършители на престъпления (много от тях роми), които трябва да си понесат отговорността, а "В расистките фантазии няма такова нещо като индивидуална отговорност" е как да стане???

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 41. 41 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#35] от "nv":

  Никъде не съм казала това! Много ясно става от поста ми, че иде реч за еднаквото прилагане на закона към всички. Защото циганските банди убиващи, пребиващи, крадящи са добре известни на полицията, макар да не са постнати в нета, но никой не ги търси. Полицаите само безпомощно вдигат рамене и се молят пострадалия да не пуска жалба, та да им създава работа.

 42. 42 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  Двойният стандарт на такива организации е отвратителен. Те ВИНАГИ се самосезират ако има набит циганин. ВИНАГИ! Не дай си боже, да са нарушени правата им, да цоцат социалната система или да строят коптор в центъра на голям град. Ужас...

  Защо не ги виждам НИКОГА когато любимите им жертви пребиват старци по селата? Или се саморазправят с някого когото просто не харесват? Или бият горски, полицаи или учители?

  #ЗАЩОБЕ???

 43. 43 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Гневно

  Да благодарят на държавния апарат и пробитите ни като швейцарски дупки закони, които позволяват това беззаконие.
  Добавете липсата на съд, прокуратура, полиция и получавате България в 2016-та година.

 44. 44 Профил на Чичкото
  Чичкото
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Тоя проблем между българи и цигани ще се задълбочава повече и повече докато не ескалира до масови побойща. Аз поне така си го представям. Има някакъв процент от тях дето стават за хора, ама са като капка в океан. Другото си е жив паразит, дето пие кръв. А кръв в България почти няма вече...

  Когато един смешник забавлява народа, това е комедия. Когато същият този смешни води народа - трагедия.
 45. 45 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3739 Неутрално

  До коментар [#36] от "cinik":
  Проблемът е, че се множат ...

  Нищо, че са плоско бутафорни и/или дълбоко, отчайващо провинциални. Първосигналността, намерила и обяснение, и оправдание, е белята ...

 46. 46 Профил на hajmanata
  hajmanata
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Защитаването на национална гордост и чест за тези, които не защитават личните си гордост и чест?

 47. 47 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 868 Неутрално

  "Това е удобният начин да се замаже случилото се – като се отнеме расисткото му естество и се сравни с тежки престъпления, където расистки елемент отсъства, но пък извършителите са роми."

  Радко, Вие правихте същото, когато в Кьолн представители на "култура" (реално, религия), която насажда консистентно мизогинно отношение, тормозеха сексуално германките. отнемахте упорито религиозното естество на сексуалния тормоз и го сравнявахте със сексуален тормоз, причинен от германци по време на Октоберфест, например. като така "замазвахте случилото се" с голяма баданарка.

  иначе, добре че този път във визитката на автора отсъства "Той е гей", заменено от далеч по-уместното "ЛГБТИ активист".

  בני אתה אני היום ילדתיך
 48. 48 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#21] от "patsis":

  о, това миналата статия ми причини изблъскването на половин дисертация по клавиатурата. тогава беше нелепото "той е гей". сега имаме много по-сдържаното "ЛГБТИ активист". не включва непременно сексуална ориентация, а предполага лична и професионална ангажираност. което е много по-нормално, все пак.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 49. 49 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#26] от "Умерена джихадистка с канибалски наклонности":

  интересно беше, че в случая с Кьолн авторът и други негови съмишленици твърдяха, че е все тая дали те тормозят сексуално по религиозни или не причини. а сега - хоп, друго.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 50. 50 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 241 Любопитно

  Такива слаби автори само засилват негативното отношение към Митко, който в случая действително е жертва. Циганите в тези села живеят там от десетилетия, сигурно векове. Няма как да кажете, че са интегрирани, защото винаги са били част от обществото, това е като да кажеш, че българите в центъра на София са се интегрирали. Циганите там винаги са работели, учели са, ходили са на гурбет в други страни още по Тошово време. Е да, има си по-специфични отношения цигани-българи, но бой или напрежение - никога. А и сега няма да има, защото това е отделен инцидент, отделен случай, който се <<извинявам се за думата>> преекспонира.
  Но от друга страна, авторе, да кажеш че нападенията над българи, грабежите и т.н. не са расово подкрепени е типична адвокатска лъжа. Дали тези хора са щели да бъдат нападнати/бити/ограбени ако не са били българи? Те са били жертва на цигани именно защото не са били цигани. Това не означава, че няма престъпления от цигани срещу цигани, но тези срещу българи са извършени именно заради расата им.

 51. 51 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Заглавието на статията е въпрос затова ще ти отговоря г-н Стоянов.Аз съм бил на работа за разлика от родителите на г-н Митко.Твърдя го защото ги познавам.Имам 25 г. трудов стаж и след още толкова,ако съм жив и здрав ще се пенсионирам с някаква мизерна пенсия,защо то осигуровките ми са отишли за социално и здравно осигуряване на г-н Митко и родителите му.Много Митковци и малко Тодоровци останаха в тая "държава".

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 52. 52 Профил на Николай Георгиев
  Николай Георгиев
  Рейтинг: 1143 Весело

  Добреее, обещавам ако шамаря някой мангал, да не му викам "гнусен мангал", ами да го преджобя и да му (си) взема парите!

 53. 53 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  До коментар [#50] от "xax":

  Глупакът пребил момчето е пълен недодялан комплексар. Освен това и не особено умен, да не кажа слабоумен, след като си е плеснал геройството в нета... Такива идиоти най много да набият недъгав просяк или беззащитно дете. Вероятно обаче ако трябва да защити жертва на тумба цигани, ще се направи на стелт...

  Ако не бях толкова сигурен, че побойника е идиот, даже бих предположил, че акцията е по поръчка на такива като написалия статията...

 54. 54 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3862 Весело

  До коментар [#48] от "abdelhaqq":Sakyn, ne go zakachajte - tova e novata im religija i ako drugi demonstrirat izpovedanieto si s burki, zabradki, peruki, taketa, krystove - to tabelkata LGBTI e religioznijat simvol na takiva!

 55. 55 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 618 Неутрално

  "Дневник" не ни поднасяйте поредната порция зле притоплена либерастия.

 56. 56 Профил на slainte
  slainte
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Не оправдам този който наби циганчето, има престъпление неоспоримо, но нека този радетел на ЛГБТ и други миноритита да иде в някоя циганска махала и да афишира открито сексуалността си. На места дори факта, че си бял е основа да те гледат лошо и да си имаш проблем, казвам го от личен опит. Това какво е ако не расизъм от страна на циганските общества на база цвят на кожата? Какво ще кажат по въпроса, групата ЛГБТ лефтисти, феминистки и други кълноядни защитници?

 57. 57 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Гаси наглия автор - ти му викаш защо не отразявате циганската престъпност, а тенденциозно екстраполирате един случай на бит циганин; то ти отговаря - отговорността е индивидуална. Класическа червена херинга! Никой не смята, че трябва да тикнем всички цигани едновременно в затвора заради бития професор, но става дума за тенденциозно отразяване с цел манипулация на общественото мнение.

  И да може да се каже, че крининалните прояви нямали етническа принадлежност... но може и по друг начин да го кажем - членовете на някои етнически групи са с много по-често и по-висока степен криминално проявени. Това е статистически доказано и като такова то може да се разглежда като обективен факт. По същия начин по който можем да кажем, че хората над 50 много по-вероятно да страдат от високо кръвно. Другото са пожелателни толерастки попълзновения.

 58. 58 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Господинът е специалист по проблемите на хората с объркана сексуалност, да се занимава с тях. Иначе и аз не харесах бияча в клипа.... направо беше глупав. Да се прави на герой срещу истински крадци! А циганчето изглеждаше доста обикновено и даже смотано. Опасни са нахаканите мутри, без разлика от етноса - има ги и цигани и българи. Ако нашия "херой" обаче срещне охранен, с ланци, нахакан циганин с тумба подчинени.... никак нямаше да бъде "равен".

 59. 59 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#56] от "slainte":

  "други кълноядни защитници"

  И задължително вегани - 'месото е убийство' нали знаеш? Нищо, че месото е нужно за здравето на хората и липсата му рано или късно води до сериозни проблеми. Нищо, че никъде досега не са открити древни култури, които да са били вегетариански, камо ли вегани.

 60. 60 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 557 Неутрално

  До коментар [#57] от "yoankata":

  Няма бит професор. .... Проф.Станимир Калоянов бе УБИТ

 61. 61 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  Добре де, авторът от къде знае, че нападенията на роми над българи с цел обир не съдържат и расистки елементи?! Да сте чували цигани да нападат цигани с цел обир? А виковете "Българите на сапун" на малките роми, заснети в циганската махала на Сливен не са ли расистки?!?


  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 62. 62 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 918 Любопитно

  Това, че циганите са проблем, расистко ли е?
  И тук ли да откриваме топлата вода?

  Да разлая троловете!!
 63. 63 Профил на xcheffo
  xcheffo
  Рейтинг: 287 Весело

  [quote#48:"abdelhaqq"]тогава беше нелепото "той е гей". сега имаме много по-сдържаното "ЛГБТИ активист". не включва непременно сексуална ориентация, а предполага лична и професионална ангажираност. [/quote]
  Демек, нещо като професионален гей.

 64. 64 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#53] от "diegos":

  Тоя е същият, като варненските бабаити, пребили в МОЛ-а психично болен!

  Да разлая троловете!!
 65. 65 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2959 Неутрално

  Това е удобният начин да се замаже случилото се – като се отнеме расисткото му естество и се сравни с тежки престъпления, където расистки елемент отсъства, но пък извършителите са роми.
  =========================================
  Авторът май не е чел всички коментари или е чел избирателно. Повечето от изказалите се смятат, че извършителят трябва да бъде наказан според законите на държавата. Остава обаче открит въпросът защо не се дава същата гласност на по-тежки престъпления (убийства например), когато извършителите са цигани, а пострадалите - българи.
  И не ни залъгвайте, че нямало расистки елемент: циганите по селата не пребиват и не ограбват други цигани, а българи. Нали така?
  След убийството на проф. Калоянов единственото, което дойде наум на "правозащитниците" беше опасението, че можело да се стигне до репресии срещу циганите?! Представяте ли си?
  П.П. Циганите са от същата раса, както и българите. За какъв "расизъм" говорим?

 66. 66 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Когато циганин посегне на българин съм първият, който ще заяви, че заслужава тежък побой с елементи на загуба на телесни части.
  И съм се намесвал когато съм виждал цигани да опитват да тормозят българи.

  Но да биеш сравнително кротко изглеждащо момче, което не те обижда и предизвиква е просто садизъм. А простият садизъм заслужава прост куршум в главата (или греда ако не разполагате с продуктите на Колт). А това да снимаш собствената си простотия ми идва в повече (това се отнася и за тея по Странджа въпреки, че са полезни идиоти).

  Момчето може да е цигане, може да е необразовано, но е много право, че е родено равно на всеки на тази земя. И е право да се гордее с това и да го изтъква.

 67. 67 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 792 Неутрално

  И аз съм „либераст“ и т.н., но просто НЕ Е ВЕРНО (!), че циганската престъпност не е расистка! Да, тя не е етнически мотивирана, но е с етническа насоченост срещу българите.

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 68. 68 Профил на Johannes Cabal
  Johannes Cabal
  Рейтинг: 524 Гневно

  Кога ще бъде закрит Антибългарският Хелзинкски комитет?!

  SAVE EUROPE!!!
 69. 69 Профил на Hafen der Wahrheit
  Hafen der Wahrheit
  Рейтинг: 352 Любопитно

  До коментар [#14] от "puknatastotinka":

  "Извод: Бийте циганите с цел грабеж!..."

  Какъвто пример дадем, това да чакаме!
  Вие мислите ли, че не настройване, против българите, всеки грамотен, циганин прочел коментарът Ви?

  Да направиш добро е толкова лесно- просто се усмихни!
 70. 70 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 792 Неутрално

  [quote#47:"abdelhaqq"]представители на "култура" (реално, религия)[/quote]
  Да се неначудиш защо българските имигранти, представители на същата „реално, религия“, в Германия или Белгия не ги вършат такива?!

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 71. 71 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 953 Неутрално

  Тази нова мантра, която легитимира расисткото насилие
  ---

  А Вие, г-н или г-жо ЛГБТ активист, къде бяхте, когато цигани пребиха българин?

 72. 72 Профил на equity
  equity
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Много прилагателни, много психология в тая статия и много нескопосан опит от някой, който цял живот е бил мишка да ми обясни нещо, в което някой над него със същите съкращения, т.е. спящ със същия пол го е накарал да напише срещу хонорар например.
  Къде си ти скъпи ми ГФСРТ автор, когато имаме ривърс шамари, ривърс изнасилвания, ривърс обиди? Защото в крайна сметка расизмът и бедността са причините, но от шамарите и тоягите боли? Митко или там който е, го е боляло повече щото темета е била расизъм ли глупако?
  (Дневник, може да ме баннете ако искате, няма да ставам по-учтив надолу!)
  Понеже чоплиш в психологията скъпи ми НФЛЛС авторе, искаш да ме убедиш, че тази статия не е написана заради това, че т.н. расисти мразят еднакво циганите и ЛГБРТ като теб?
  Много смелост набрахте, но така ли щеше да пишеш, ако беше получател на тумба цигански милувки в късна вечер на неосветено място на път за работа?
  Как се измерва колко боли, когато те бият бели расисти и черни мародери? Има ли разлика, освен че едните са снимали? "Българите на кайма" изричано от невръстно дете е чуто от телевизията, чуто от по-възрастен ром или е път на собствената мисъл? Или за някои е начин на живот, но не е удобно да го говорим сега? Това ЛВМТР приемливо ли е и защо тогава не се сезира будната ти съвест или тя се сезира единствено, за да ми обясниш с ненаучен психологически трик за внушение, кой трябва да бъде правият в тая ситуация?
  Я сега си помисли, циганите като говорят по телевизията имат ли самоосъзнато Аз или говорят в множествено число. Хайде сега като си се сетил си шибни един шамар и ми кажи пак нещата за множеството и единицата.
  Това, че си водил много дела в обществен интерес или неква такава словестна диария, ти ли си го измисли или те помолиха да го напишеш? Имам предвид, че като си написал това нещо, може би си помогнал на поне един пребит, насилен и обран етнически българин (хората с по-бялата кожа) да защити правата си в европейска институция, сигнализирал си един вид? Дали?
  И накрая ама честно, като се запознаваш с някого как се представяш: Име+Фамилия+ЛШСПХ? Хайде сега провери това каква болест е в психологията и тичешком да вземеш мерки!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 73. 73 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Авторе, авторе, защо не отидеш да ръсиш глупостите си в произволно избрано село из България. Такива шамари ще ядеш, че ще се чудиш, откъде ти е дошло.
  Случилото се на циганчето Митко е престъпление и извършителя ще си понесе наказанието , но къде беше ти авторе, когато излъчваха репортажите за брутално пребитите старци преди известно време? Къде беше ти авторе, когато цигани крещяха " българите на сапун " ? Къде авторе? Не ни казвай, бил си заврян в дупката си и си изчаквал удобен момент да нападнеш омразните ти българи. ТИ АВТОРЕ СИ РАСИСТ!ДОСУЩ, КАТО РАСИСТИТЕ ОТ НБХК . Между такива, като вас и Ангел Калеев няма никаква разлика, просто за него обект на омраза са циганите, а за вас българите . Плюя на такива, като вас!

 74. 74 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Голяма тъпота е сътворил автора. Значи когато българи набият циганин - това е лошо биене, на етническа основа е, от омраза.

  Когато обаче цигани набият българин, това е не толкова лошо биене, защото те не ги бият щото са българи, нито щото ги мразят, те просто искат да ги поограбят малко, което не е толкова лошо.

  Бих попитал автора, ако цигани го пребият на улицата, по-малко ли ще го боли, защото това не е от етническа нетърпимост? Изпотрошените му кокали по - бързо ли ще зарастнат?

  А автора като е толкова отракан, що не вземе да пусне една статистика колко роми има УБИТИ при етническо насилие в БГ и колко българи има убити от роми... при някакво си там хуманно според него насилие?

 75. 75 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 621 Неутрално

  До коментар [#47] от "abdelhaqq":
  +++++++++++++++++++++++++
  Много разумен и логически обоснован коментар. Не си обяснявам минусите.

 76. 76 Профил на Гочо Гопин
  Гочо Гопин
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Пореден опит на ЛГБТ активистите да делят хората на по-ценни и по-малоценни:

  "Да бъдеш нападнат с цел грабеж обаче е едно, а друго е, когато мотивът на извършителя е просто това, че си от определен етнос."

  Т.е. ако те нападнат с цел грабеж и те пребият, това не е толкова тежко престъпление. По-тежко е ако те нападнат, защото си от друг етнос.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1020 Гневно

  Доста недомислени изкавания има сред коментарите.Върховенство на закона, половината не могат да си преведат какво означава.Наистина трябва да се въведе предмет, който да покаже ,че думите имат ЗНАЧЕНИЯ и зад комбинациите се крият по-дълбоко- смисъл и значение.
  Да, кръщаваш се -navy матрос ,сс, и вече си извън нормата и даже всикчко трябва да ти се подчинява безприкословно.
  А децата ,негрите,циганите ,кучетата ,което и да е различно същество е създадено за да удоволтворява нагона ти на важна персона.Много скоро вече, повечето от света ще трябва да зачита такива хора като полубожества и всичко ще е прекрасно -според тях!

 79. 79 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  аФторе, аФторе,
  ако целта ти е била да засилиш настроенията срещу циганската престъпност, поздравления, успя!
  Ти замислял ли си се защо няма настроения срещу турска, арменска, еврейска, татарска (ако искаш) престъпност сред хората, м? Нали и те са малцинства в България. Възможно ли е, защото тя не е така масова, натрапчива и етнически насочена срещу българите? Струва си да помислиш, не ли?
  П.п. Че този, който е пребил Митко е умствено недоразвит индивид, спор няма. Както няма спор, че трябва да си понесе наказанието...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 80. 80 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#47:"abdelhaqq"]Радко, Вие правихте същото, когато в Кьолн представители на "култура" (реално, религия), която насажда консистентно мизогинно отношение, тормозеха сексуално германките. отнемахте упорито религиозното естество на сексуалния тормоз и го сравнявахте със сексуален тормоз, причинен от германци по време на Октоберфест, например. като така "замазвахте случилото се" с голяма баданарка.
  [/quote]
  Точно така беше. Голям вой беше как европейците постоянно насилвали жените си, пък сега за някакво си натискане пред катедралата създавали негативни степеотипи за мюсюлманите

 81. 81 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1212 Весело

  А, Радко Стоянов пак се е изакал.

  Аз му чета статиите, ако съм постъпил лошо и трябва да се самонакажа.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 82. 82 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2334 Неутрално

  “Авторът е ЛГБТИ активист, водил редица антидискриминационни дела в обществен интерес, касаещи дискриминацията срещу ЛГБТИ хората, етнически, религиозни и възрастови малцинства.”

  I Want To Believe
 83. 83 Профил на НА ОРЪЖИЕ, БРАТЯ!!!
  НА ОРЪЖИЕ, БРАТЯ!!!
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Днеска и вчера се наслушах колко неморално е било, че ония е на бил ромчето, А морално ли е когато ромите крадът и убиват старите хора по селата???

  Настане вечер – месец изгрее, звезди обсипят сводът небесен; гора зашуми, вятър повее, – Балканът пее хайдушка песен!
 84. 84 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#47] от "abdelhaqq":

  бих казал, че е най-обикновен педераст. това с гей и активист е твърде модно - обикновените кретени сега са активисти, например в лесбос и се радват на лавината мюсюлмани. а този въздиша по егюпците, но за нормалните бели хора не му пука. защото те не са педерасти.

 85. 85 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Ако "Иконономедия" и/или ЛГБТИ само за месец си преместят офисите някъде около улиците "Лайбниц", "Лвов" или "Книжовник", обещавам всеки ден да раздавам листовки с подобно на статията съдържание, преди и след всеки футболен мач на Левски и ЦСКА.

 86. 86 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1682 Неутрално
 87. 87 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Намесване на Никсън и "война срещу наркотиците" - показва тоталното непознаване историята.

  Пропоръчвам на автора и редакторите, изследвания на Пол Джонсън по темата за президенските мандати на Никсън

 88. 88 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 406 Неутрално

  До коментар [#26] от "Умерена джихадистка с канибалски наклонности":

  Май нещо такова се е опитал да каже.
  Те ЛГБТИ хората нали от години настояват за промяна в НК с цел по-строги наказания за престъпление, извършено на база сексуална ориентация. Това с „расата“ е същото.
  Само дето на въпросния Митко един келеш му е бил два шамара (изоообщо не го оправдавам) и това, да ме извини автора, но не е побой, а в същото време сума старци лежат по болниците след зверски побои, ама кво ни дреме, то е за пари.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 89. 89 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  [quote#19:"neznaiko.bg"]Но пък грабят, пребиват и изнасилват възрастни хора по селата.[/quote]

  ....и убиват.
  Това е от вчера:
  "Мъртво пияни, нагли и агресивни роми се забили с над 100 км/ч в буса, ремонтирал светофар в София"

 90. 90 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 294 Неутрално
 91. 91 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  До коментар [#61] от "Athanatos":

  Ромчета крещят "Българите на кайма":

  "Българите на кайма", викат деца от циганската махала в сливенския квартал "Надежда" пред камерата на Нова телевизия. Хлапетата размахваха средни пръсти срещу Миролюба Бенатова и оператора й и нареждаха: "Българите, българите". Екшънът беше част от репортаж, излъчен в предаването "ДикOFF".
  Бенатова заяви, че е отишла там, за да направи един безобиден репортаж, но е попаднала в ада и е разбрала как се чувстват социалните работници, когато трябва да посещават тези "български граждани".

  "Как гледате на децата? Като на средство за занимаване или като на социални помощи?", попита Бенатова. "Какво да правим, ако не раждаме? Да ходим на училище ли?, отвърна 15-годишна майка.

  Циганите обясниха, че това е тяхната традиция и техния закон. Няма какво друго да правят и затова се женят. Но и не искат да правят нищо друго. И в прав текст заявиха на журналистката, че тъй като не са я извикали те, тя няма работа при тях."

  http://novanews.novatv.bg/news/view/2015/03/29/106249/%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0/

 92. 92 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Авторчета като Радко, никога няма да обяснят каква е разликата между група малоумни футболни фенове искащи да пребият всички цигани и група цигани със сопи викащи 'българите на сапун'.
  Не защото не искат, а защото не могат. Ще повтарят малоумно до припадък, че отношението на българите е основано на расизъм, а относно поведението на циганите, ще мълчат като посрани или ще говорят общи глупости.

  Затова на такива псевдо-интелектуалци и специалисто по всичко не трябва да се обръща внимание.
  Все пак трябва и да ядат, колкото и аморална да е професията им.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на спейс мен
  спейс мен
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Първо, ad hominem (ползвайте Гугъл, плебеи) нападките по повод сексуалната ориентация на автора са абсурдни и само доказват колко зле сме като общество - "Той е еди-какъв си, значи не е прав!" Ъъъм... не.

  Второ, откъде знаете, че престъпленията на циганите не са наказани? Откъде знаете, че извършителите на изродщините по наци колажите, които разпространявате, не са в затвора? Защото по презумпция в България на всички им се разминава освен на "добрите", нали? Парадоксално тогава как повечето наказателни дела завършват с ефективни присъди?

  Ама защо да мислим, като може да не мислим?

  Да си тъп, необразован, заблуден и лишен от критично мислене в XXI век е въпрос на избор.
 95. 95 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 681 Неутрално

  В общи линии съм съгласен с тезите на автора.

  На места той обобщава- метафорично- за противоречия между "племена", за битки между етноси и т.н. Та- само с този начин на обобщение не съм много ОК. В смисъл- не е лошо, когато се разсъждава по тази тема- да има малко повече конкретика, защо не- подкрепена със статистика...

  Тук идва редът на реторичния въпрос: Абе- колко често се "бият", "закачат" или противопоставят изобщо помежду си "племената" и етносите на арменци, евреи, българи, власи, македонци, турци, и каквото още се сетите? Всяка от изброените "групи" има своите различия- културни, религиозни, и какви ли още не. А "битка" няма. Защо ли... Най- "лошият" резултат от тези различия е отразен- съвсем безобидно- в българския фолклор- като се започне с Хитър Петър & Настрадин Ходжа, и се завърши с... вицовете. Уточнявам, че от десетките вицове на подобна тематика- не се сещам дори за един, който да е вулгарен, или расистки, например.

  Излиза, че повечето такива "племена"- въпреки различията си- могат да живеят задружно, сплотено, толерантно. Защо само с един етнос противоречиятя прескачат фолклора, прескачат вербалната "битка" и тя преминава във физическа разправа?

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 96. 96 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Не питайте вече "Къде бяхте, когато цигани пребиха българин?", щото според ЛГБТИ-активиста това било вече 'мантра'. Демек, иска да ни каже, че това е лош въпрос
  Лош е, да, защото лъсва цялото лицемерие на позицията му.
  И все пак, не разбрах, каква раса са римляните?
  Имало расизъм?
  Освен това, тотална юридическа неграмотност.
  Съчиненията на тема 'побой с мотив грабеж' и 'побой с мотив расово неравенство' (според абсурдната теза на ЛГБТИ-активиста) може да си ги запази за употреба в кръжок на БХК.
  За жертвите побоят е ПОБОЙ.
  Мотивът има значение с цел смекчаване на вината, но обратното е абсурдно. Още повече, когато се вменява абстрактна вина.
  Побоища стават и без никакъв мотив - просто агресия

 97. 97 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 695 Неутрално

  "Да бъдеш нападнат с цел грабеж обаче е едно, а друго е, когато мотивът на извършителя е просто това, че си от определен етнос."
  Когато хора от един етнос избирателно нападат хора от друг етнос с цел грабеж, тогава?! Какво значение има мотива?! Що за толерастки простотии?!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 98. 98 Профил на Doichin Stefanov
  Doichin Stefanov
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Авторче нихилистично, дано на майка ти или баба ти мургави гости посред нощ да дойдат!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 99. 99 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  [quote#72:"equity"]Много смелост набрахте, но така ли щеше да пишеш, ако беше получател на тумба цигански милувки в късна вечер на неосветено място на път за работа? [/quote]

  Нищо чудно реакцията му да е същата. Миналата седмица четох за норвежец - социалист, антирасист и феминст (по негови думи), който е бил изнасилен от сомалиец, та въпросният каза, че се чувства виновен, задето насилникът му ще бъде екстрадиран обратно в Сомалия, където животът бил тежък и искаше да му се даде втори шанс.
  Та, нищо чудно и нашият ЛГБТ и прочие активист да реагира по същия начин.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 100. 100 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Глупости на търкалета! пожелавам му роми да го посетят неочаквано и сам да им се даде

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK