По Ларгото, "да сме живи и здрави и продължаваме нататък"

Премиерът Бойко Борисов пожела на културния министър Вежди Рашидов и на софиянци да се радват на красотата на Ларгото.

© Анелия Николова

Премиерът Бойко Борисов пожела на културния министър Вежди Рашидов и на софиянци да се радват на красотата на Ларгото.Мрачна София. Преди обед. Малко стълпотворение от хора пред сградата на Министерския съвет въпреки засилващия се вятър. Охраната също е засилена. Има граждани, журналисти и политици.
Фактът, че се навършват 140 години от избухването на Априлското въстание, е само (не)случайно съвпадение. След минути се очаква официално да бъде открит археологическият комплекс "Сердика" при Ларгото, чието завършване доста се забави и струваше над 15 млн. лв. по оперативна програма "Регионално развитие".


Макар че събитието бе с обявен начален час 11:30 ч., откриването се забави, тъй като все още не бе приключило заседанието на Министерския съвет. На първа линия в близост до централния вход на сградата на бул. "Дондуков" 1 се наредиха зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и шефът на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков. След малко се появиха и депутатите от БСП Жельо Бойчев и Георги Свиленски, които са бивши общински съветници в София. Докато всички чакаха, Евгени Христов от Съюза на българските журналисти извика на висок глас: "Това е кич. Фалшификация! Целта е да се усвоят едни европари." Охраната веднага реагира и го помоли да протестира встрани. Той заяви, че е поканен на протест от форум "Културно наследство", който се организираше и във фейсбук.


След 10-15 минути на жълтите павета слезе почти целият кабинет - наредиха се вицепремиерът Томислав Дончев, министрите Лиляна Павлова (регионално развитие), Владислав Горанов (финанси), Николина Ангелкова (туризъм), Ивелина Василева (околна среда и води), Десислава Танева (земеделие), Божидар Лукарски (икономика) и Красен Кралев (спорт). Министърът на културата Вежди Рашидов, чието ведомство е бенефициет на проекта за Ларгото, посрещна премиера Бойко Борисов.... и обиколката можеше да започне сега.
Вежди Рашидов, Бойко Борисов и Лиляна Павлова поведоха официалната обиколката на археологическия комплекс "Сердика".

© Анелия Николова

Вежди Рашидов, Бойко Борисов и Лиляна Павлова поведоха официалната обиколката на археологическия комплекс "Сердика".


Борисов, Рашидов и Павлова първи тръгнаха към стълбите на подлеза, от който се влиза в покритата със стъклен купол сцена между президентството и Министерския съвет, но там нямаше лента за рязане, а бе спусната гаражна врата. Затова официалните гости се насочиха към входа откъм бул. "Мария Луиза". Двама охранители от НСО неотлъчно следваха премиера - единият носеше в ръка кевларено одеяло, с което да го пази, другият - шлифер. След тях вървяха останалите министри, граждани и журналисти.


Министри в действие


И докато Рашидов показваше подробно археологическия комплекс на Борисов, няколко министри се бутаха с тълпата и "се бореха" с хлъзгавите плочки и тераските с мрежест под. "С това лежерно потичване няма да стане. Трябва да се метнеш в тълпата", пошегува се Томислав Дончев с Николина Ангелкова, която вероятно се опитваше да избърза, за да е на първа линия.


Министри, граждани и журналисти разгледаха останките под Ларгото.

© Анелия Николова

Министри, граждани и журналисти разгледаха останките под Ларгото.


Следваща спирка бе пространството пред храма "Света Петка Самарджийска", където граждани и културни дейци пресрещнаха Борисов и Рашидов. "Ред е Националният исторически музей да се премести в ЦУМ", обърна се един от тях към премиера. А в отговор се чу: "Те го продадоха, сега трябва да го откупуваме."


Гостите продължиха до стъкления купол над Ларгото, където е формирана сцена за културни събития и концерти. Като я видя, Лиляна Павлова ахна: "Браво, Вежди! Много хубаво е станало! И с тези стъкла!" Там започна и официалната част, като пръв думата взе Рашидов, който обяви, че обектът е "изстрадан".


Като в Рим


"Две години разработвахме проект, кандидатствахме по "Регионално развитие", спечелихме, спря метрото да минава през археологията... и взехме генерално решение - вместо да я заровиме с чакъл за по-добри времена, да изровиме историята. Така че всички в центъра на София да се радваме на един уникален обект, какъвто освен Рим нито една друга европейска столица не притежава", обясни Рашидов. Той разказа още как след оставката на първия кабинет на ГЕРБ през 2013 г. обектът бил покрит с найлони, а журналистите пишели как в Ларгото "растат треви, жабурняк става и има дори попови лъжички".


Рашидов продължи своя разказ: "Оттук Константин Велики се е провикнал: "Сердика - моят Рим!" Знаете добре, че градът е бил разположен тук, защото има топли минерални води. И каквото и да кажа, ще бъде лъжа - вие виждате какво се случи." И пожела на софиянци: "Да ви е честито! Тук да си правите младите хора своите купони. Тука да се веселите - има един условен амфитеатър, да се пеят песни, да се радват, но и да се пази."


Накрая министърът благодари на кмета на София Йорданка Фандъкова, която не бе на откриването, тъй като е на общински форум в Амстердам. "Като се върне, официално ще й предам обекта, защото тя е прекрасна домакиня - София е все по-красива и зелена, все по-хубава; явно има добър стопанин. И този обект тя да го пази, охранява, да го гледа и дълго време всички да го ползват", каза Рашидов. Очаква се, след като Столичната община приеме обекта, СОС да реши дали да има такса "Вход" на археологическия комплекс и какъв да бъде нейният размер.


Регионалният министър Лиляна Павлова бе очарована от стъкления купол.

© Анелия Николова

Регионалният министър Лиляна Павлова бе очарована от стъкления купол.


Думата взе Лиляна Павлова, която благодари на Рашидов за енергията и работата по проекта, по който имало много спорове. "Издържаха му нервите, но му коства здравето", каза тя и похвали "най-големия музей на открито в центъра на София". После министърът на културата покани Борисов да каже няколко думи заради "хубавото", което се е случило в неговия мандат.


"Искам с всички вас да благодарим и да пожелаем дълъг живот и здраве на Вежди - той мина през много перипетии и виждам колко се радва, че сме заедно, за да довършим този обект", заяви Борисов. И разказа как, като бил кмет на София, трябвало да пуснат метрото 27 метра под земята, за да запазят археологията, понеже "стари министри са строили директно върху наследството".


"Там, където свършва сега музеят, почват 37 квадрата мозайка, уникална по своята същност, която за догодина ще планираме, за да развиваме този музей. София действително лежи върху красота, която туристите и младите хора, особено вечер, се надявам да оценят", обясни Борисов. И продължи как бившият шеф на НДК Христо Друмев, който му бил критик, му казал: "Голяма красота."


На Ларгото столичани и гостите на града могат да видят уникални мозайки.

© Анелия Николова

На Ларгото столичани и гостите на града могат да видят уникални мозайки.


"Ще продължим нататък - София, Пловдив, Стара Загора, Бургас. Сега и центъра на Варна трябва да го превърнем в подобно нещо. Перперикон! Има толкова неща, които да показваме вече на туризма. Желая ви да сте живи и здрави, най-много и на тебе, и продължаваме нататък", заключи Борисов, изслуша аплодисментите, махна за "чао" и си тръгна.


Рашидов остана сам да говори пред журналисти. Попитан за хлъзгавите плочки, той заяви с усмивка: "Все някакъв кусур има. Добре, ще ви го одялкам утре". А после обясни, че обектът е в гаранция и плочките ще се импрегнират. На въпрос дали няма да го подхлъзнат артистите, той заяви: "Аз съм от хората, които напускат удоволствието, преди то да ги е напуснало", но не обясни какво има предвид. Попитан за разкриването на мозайката, за която говореше Борисов, той отвърна: "Влади Горанов е стиснат и не дава пари."


По-късно по нареждане на Борисов плочките бяха обработени с машини и специален химикал, за да се махне "хлъзгавото".

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Мила Родна картинка! В просташки шеги и закачки и и бодряшки изказвания за светлото бъдеще достойните следовници на Тодор Правешки и каскетния комунистически "елит" прерязаха лентите на поредния "усвоил" едни пари обект!

 2. 2 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 367 Неутрално

  "Евгени Христов от Съюза на българските журналисти извика на висок глас: "Това е кич. Фалшификация!"

  Eвала!

 3. 3 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2224 Неутрално

  Кметицата на общински форум точно в Амстердам? Там на 1000 жители имат 300 автомобила и 900 велосипеда. Тук имаме 520 коли и 3 велоиспеда на кръст

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 4. 4 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ха сега и ЦУМ за Национален исторически музей,за да си се оформи комплекса!

 5. 5 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2946 Весело

  Кич , казал някакъв пич !

  Кич , кич ама влиза в справочниците за туристически забележителности и отсега нататък ще носи принадена стойност !!

  Всъщност колко да е кич , дали е по малоценно от камъка с етикетче "Тук е пикал Ахил" за който в Гърция се къса билетче !?!

 6. 6 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 377 Неутрално

  изключително негативен народ сме... няма да е лошо да се научим като нещо е свършено да го оценим, не да търсим кусури. и същото е в отношенията между хората - вместо да намерим начин да похвалим добрите черти, ние търсим дефектите... уникално българо - балканско.

 7. 7 Профил на edmund0
  edmund0
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Хората какви разкопки ви построиха, вие пак сте недоволни

 8. 8 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7482 Неутрално

  Уникално правителство! Уникален премиер !
  Нямат ли работа, че все са по разходки. На Борисов му дай да се тупа по гърдите и дрънка глупости.Вече помъкна и цалото правиотелство.

 9. 9 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3689 Неутрално

  Подробното описание на събитието ми прозвуча като фейлетон. Добро чувство за хумор на автора.

 10. 10 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3047 Весело

  Усмивки от старите ленти.Както пишеше Радой Ралин -Кой душа не продава, той имотен не става."Затуй се блъскат милите.

 11. 11 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 314 Любопитно

  "Ще продължим нататък - София, Пловдив, Стара Загора, Бургас. Сега и центъра на Варна трябва да го превърнем в подобно нещо. Перперикон!"

  В Бургас какви археологически обекти има за социализиране? Чувал съм, че до прекарването на железницата е бил малко рибарско селище.

 12. 12 Профил на Petya
  Petya
  Рейтинг: 367 Весело

  Много ми хареса начинът, по който е написана статията, на няколко пъти се зачудих дали не чета роман или повест ))

  "Мрачна София. Преди обед. Малко стълпотворение от хора пред сградата на Министерския съвет въпреки засилващия се вятър. Охраната също е засилена. "

 13. 13 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4313 Весело

  До коментар [#1] от "bobbyperu":

  Точно това мислех и аз да напиша! Много добре сте описал това събитие! Точно и вярно. +++ от мен!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 14. 14 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 919 Неутрално

  [quote#11:"lustmord"]Сега и центъра на Варна трябва да го превърнем в подобно нещо. Перперикон![/quote]
  Бог да пази културното наследство от халтурата и културата от селяндурата!

 15. 15 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1305 Весело

  [quote#11:"lustmord"]В Бургас какви археологически обекти има за социализиране?[/quote]
  Има, има, все ще намерят една тухла или едно камъче, после с итонг - кеф ти крепост, кеф ти храм...

 16. 16 Профил на casinoto
  casinoto
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Като някой фейлетон на Алеко е! Браво на автора - написано с леко намигане ;)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 17. 17 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#13] от "Иво":

  Благодаря, аз го написах защото с този "елит" сме на това положение...обитавана от най-нещастното и загубило надежда население в Европа!

 18. 18 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 691 Неутрално

  А как ми се иска да не сте, гадни мутрафони такива!

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 19. 19 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1305 Весело

  [quote#4:"pro_bono"]Ха сега и ЦУМ за Национален исторически музей,за да си се оформи комплекса![/quote]
  Георги Гергов likes this!

 20. 20 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  При хвърлени над 15 милиона лева, чист идиотизъм е липсата на обяснителни табла кое какво е.

 21. 21 Профил на platenputinist
  platenputinist
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Много омразничество под статията бе, айде малко дасе напънем за нещо положително, все пак нещо добро е свършено...мрън мрън мрън...да ви ...

  Dear readers! You did not forget to read the weekly anti-Russian article? We took care of it!
 22. 22 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4313 Разстроено

  До коментар [#17] от "bobbyperu":

  Така е за съжаление....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 23. 23 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  е щом мъдрият ни водач е решил да е НАТАТЪК значи така да бъде само да не рече НАСАМ-НАТАМ нооо той познава посоките и нататък е най доброто

 24. 24 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Не е зле да има и някакви обяснителни табелки, вкл. на английски, какво представляват обектите - досега не видях никакво инфо. Това е все едно в бързината да издадеш вестник без заглавия.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 25. 25 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 778 Неутрално

  доста нарочно и пасквилно написан репортаж. въпросът е че дори и без този стил на писане ларгото е пълен боклук.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 26. 26 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Весело

  Мрачна София.
  ===============

  София беше Мрачна столица по времето на Костовашката Мутра > Софиянски.

  София стана добро място за живеене и европейска столица при кмет Борисов и кмет Фандъкова.

  - Congratulations General Borisov !!!


  уточнително

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 27. 27 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1896 Разстроено

  [quote#21:"platenputinist"]Много омразничество под статията бе, айде малко дасе напънем за нещо положително, все пак нещо добро е свършено...мрън мрън мрън...да ви ... [/quote]

  Да бе, и Лувър построи Веждито, сега и "нов Рим" в центъра на София... Па те се... мрън, мрън, мрънкалници и недоволници...

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#9:"tacheaux"]Подробното описание на събитието ми прозвуча като фейлетон. Добро чувство за хумор на автора. [/quote]

  Няма лоши книги, няма лоши фейлетони и няма лоша реклама ...... добра форма на реклама ......

  добронамерено

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 30. 30 Профил на Ал Бънди
  Ал Бънди
  Рейтинг: 560 Неутрално

  [quote#4:"pro_bono"]Ха сега и ЦУМ за Национален исторически музей,за да си се оформи комплекса! [/quote]

  Или в ЦУМ или градата на Съдебната палата, където си беше! Пълен абсурд е да изкараш такъв уникален музей в края на града!

 31. 31 Профил на Ал Бънди
  Ал Бънди
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Въпреки идиотските шеги, старата Сердика наистина е един археологически обект със световно значение.

  Много ми се иска да съборят хотела и другите сгради на Дондуков и да извадят на показ старият амфитеатър на Сердика, който е само няколко метра по малък от колизеума в Рим!

 32. 32 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Отново осмърдяно всичко.
  Типично като за маргинално сайтче.Както се казва - какъвто матряла в статията,такъв и пише под нея.

 33. 33 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 691 Неутрално

  [quote#25:"abdelhaqq"]доста нарочно и пасквилно написан репортаж.[/quote]
  И напълно заслужено при това.

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 34. 34 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  Продължавате ама я оплескахте с реакцията си по отношение на референдума, а тези неща са показателни за манталитет и намерения.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 35. 36 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 686 Неутрално

  [quote#32:"ret"]Отново осмърдяно всичко.
  Типично като за маргинално сайтче.Както се казва - какъвто матряла в статията,такъв и пише под нея.[/quote]

  Мен пък ме радват хейтърите. Колко нещастен трябва да си, колко злоба да си събрал, за да можеш за подобно събитие на напишеш такава статия.

  Подобни истерични писания говорят само за едно - в България стават добри неща. Когато Дневник е бесен, България ликува. Същото важи и за Русия.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 36. 37 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#36:"Български патриот"]Когато Дневник е бесен, България ликува. Същото важи и за Русия. [/quote]

  Отлично написано, колега !

  Бих добавил >


  щом се гърчи Миндярастията
  и
  щом е в ступор ДСБ-ерастията

  = > значи посоката е вярна !!!  оптимистично-разведрително

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 37. 38 Профил на pifi
  pifi
  Рейтинг: 489 Любопитно

  До коментар [#1] от "bobbyperu":

  Е,не са мазни мошеници с бели якички и папионки,каквито ти харесват......

 38. 39 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#33] от "zo":

  доста разговорно и жълто звучи ('ахна охна плесна с ръце па се тункаха по мутунките'), малко като да не е ясно кой управлява Бг от много време и сега тепърва изведнъж да са го открили.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 39. 40 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  Хм, китайски хоросан под стъклен похлупак - какъв е смисълът от похарчените милиони!

 40. 41 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  [quote#7:"edmund0"]Хората какви разкопки ви построиха, вие пак сте недоволни[/quote]

  За съжаление и в построяването на разкопки ни няма никакви.
  Виж, при превръщането на автентичните археологически находки в неузнаваеми кичозни ''постройки'' сме майстори.

 41. 42 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  [quote#36:"Български патриот"] в България стават добри неща[/quote]
  Главното герберско клише.......На мене проекта ми харесва, поне на снимки, дори да не е напълно автентичен. Дано се опази и поддържа на ниво? И дано няма скандали по усвояването на "едни пари"?

 42. 43 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  До коментар [#24] от "gun":''Не е зле да има и някакви обяснителни табелки, вкл. на английски, какво представляват обектите - досега не видях никакво инфо.''

  Ами, нали първо трябва да ИЗМИСЛЯТ какво представляват тези творения в далекоизточен итонг...

 43. 44 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  [quote#30:"Ал Бънди"] Съдебната палата, [/quote]
  Малка е!

 44. 45 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  До коментар [#30] от "Ал Бънди":''Ха сега и ЦУМ за Национален исторически музей,за да си се оформи комплекса! - цитат на коментар #4 от “pro_bono”

  Или в ЦУМ или градата на Съдебната палата, където си беше! Пълен абсурд е да изкараш такъв уникален музей в края на града! ''

  И аз съжалявах за преместването на НИМ в Бояна, но след като го посетих, смятам че може би е по-добре така, защото посетителите получават 2 в едно (или дори 3 в едно, ако се включи и Боянската църква). Посещава се историческия музей, но и една историческа резиденция, която е уникален пример за архитектурата по времето на развития социализъм.

 45. 46 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1896 Любопитно

  [quote#31:"Ал Бънди"]Много ми се иска да съборят хотела и другите сгради на Дондуков и да извадят на показ старият амфитеатър на Сердика, който е само няколко метра по малък от колизеума в Рим! [/quote]

  Ако Веждито направи това, със сигурност му ставам фен! Ама дали ще може да се пребори с по-големите Мултаци?!...

 46. 47 Профил на Ал Бънди
  Ал Бънди
  Рейтинг: 560 Неутрално

  [quote#45:"princess_x"]И аз съжалявах за преместването на НИМ в Бояна, но след като го посетих, смятам че може би е по-добре така, защото посетителите получават 2 в едно (или дори 3 в едно, ако се включи и Боянската църква). [/quote]

  Посетителите, които изобщо стигнат до там! Не е случайно, че музеите обикновенно са в центъра на града! Боянската църква е ясно, че не може да се премести, но НИМ без проблем би се вместил в сградата на ЦУМ!

 47. 48 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 324 Разстроено

  Преди малко минах от там. Ужасно! Отдавна не бях виждал такава бутафория. Даже, бих казал, отвратително...

 48. 49 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  [quote#4:"pro_bono"]Ха сега и ЦУМ за Национален исторически музей,за да си се оформи комплекса![/quote]

  Там му е мястото а не във Бояна или където беше в Съдебната палата а личното ми мнение е да е в бившият Партиен дом та свинаря да си чука в главата ЦУМ. Той за това го е взел.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 49. 50 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#43:"princess_x"]Ами, нали първо трябва да ИЗМИСЛЯТ какво представляват тези творения в далекоизточен итонг[/quote]

  сетих се. представляват интериор на фолклорна механа от късния соц, която да впечатлява туристите по слънчев бряг.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 50. 51 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#47] от "Ал Бънди":

  аз пък така и не можах да го харесам НИМ, едно заради сградата (твърде много си личи предишното ѝ предназначение), и друго - твърде тенденциозно наредена колекция. но на принципа на "като няма друго, и това се гледа"...си водя гостите от чужбина там. последният път гледахме едни шамански зооморфни фигурки от предисторията и обсъждахме как явно извънземните са ни посещавали в далечни епохи, като артъркларковия муунуочър.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 51. 52 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1302 Весело

  Тъй, по "Ларгото" - да ви тръгне "по вода", господа! Апропо...какво пък намери да каже в този момент господин Георги Даскалов:
  Пазарна икономика
  Шефът на "Софийска вода" Арно (ич не е арно smile emoticon ) Валте иска повишение на цената на водата с 20 %, понеже софиянци се изхитрили и потребявали по-малко.
  Не беше ли обратното при пазарната икономика - когато нещо се купува по-малко, поевтинява?
  Или бъркам?

 52. 53 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1896 Весело

  [quote#52:"Арон"]Не беше ли обратното при пазарната икономика - когато нещо се купува по-малко, поевтинява?
  Или бъркам? [/quote]

  Се'а, бъркаш начи тотално! Туй му са казва "бутиково", може и "гурме", щото е малко и скъпо!
  Ма си прозд, и не ги проумеваш тейзи неща!

 53. 54 Профил на Иван Хараланов
  Иван Хараланов
  Рейтинг: 367 Любопитно

  360° панорамен изглед на антична София между ЦУМ и бул. "Мария Луиза":
  https://www.360cities.net/image/ancient-serdica-in-front-of-the-tsum?override_cache=true

  http://ivan.haralanov.com
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK