Руски комплекс край Варна ще има и телевизия с шеф близката до Живков Станка Шопова

Изграденият от Москва комплекс, който вече ще има и собствена телевизия

© sok-kamchia.com

Изграденият от Москва комплекс, който вече ще има и собствена телевизияИзгражданият от руското правителство почивен комплекс "Камчия" на българското Черноморие ще има и собствена телевизия. Това се вижда от решение на Съвета за електронни медии (СЕМ), с което регистрира като телевизионен оператор едноличното акционерно дружество "СОК Камчия". Компанията ще разпространява ТВ "Камчия".


"СОК Камчия" е с едноличен собственик на капитала "град Москва чрез правителството на Москва, действащо чрез своя орган Департамент по имуществото на град Москва, Руска федерация", е записано в документите, достъпни на сайта на медийния регулатор. В България дружеството се управлява от Станка Шопова, бивш първи секретар на бившия Димитровски комунистически младежки съюз преди 1989 г. Близката до Тодор Живков комунистическа активистка в момента е зам.-председател на Българския антифашистки съюз.


Шопова е изпълнителен директор на ТВ "Камчия", която е предвидено да се разпространява по кабел, на територията на курортния комплекс "Камчия" се вижда от решението на СЕМ за регистрацията ѝ от 28 януари. Телевизията е политематична, излъчва 18 часа в денонощието, а като начална дата на разпространение е посочена 15 април 2016 г.
Станка Шопова обяви старта на телевизията по време на вечерта на руската поезия, която се проведе в Генералното консулство на Руската федерация във Варна, пише сайтът "Офнюз".


"СОК Камчия" ЕАД следва да осигури на страницата си в интернет лесен, директен и постоянен достъп на потребителите на услугата най-малко до следните актуални данни: името на доставчика на медийната услуга, седалище и адрес на управление, адрес на електронната му поща и страницата му в интернет, телефон за контакти", пише в решението на СЕМ. Подобна информация към момента на публикуване на материала не е налична на сайта на "СОК Камчия".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK