АБВ и други малки партии се обявиха срещу отпадането на местните коалиции и изборен район в чужбина

Снимката е архивна

© Юлия Лазарова

Снимката е архивнаАБВ и други малки партии като "Народен съюз", "Гергьовден", Земеделски съюз "Александър Стамболийски" се обявиха срещу отпадането на възможността да се формират местни коалиции на кметски и общински избори. На пресконференция в парламента, докато депутатите спореха по това да бъде ли задължително гласуването, представители на формациите се обявиха срещу изкуственото завишаване на бариерата за влизане в парламента, както и срещу съкращаването на предизборната кампания от 30 на 21 дни и откриването на изборен район в чужбина.


На среща преди началото на днешното заседание между партиите в управляващото мнозинство било договорено тези спорни моменти да бъдат отхвърлени в зала, казаха пред "Дневник" участвали в разговорите.


Лидерът на АБВ Георги Първанов възрази срещу начина, по който се приемат поправките - за три дни са гласувани над 200 параграфа, включително и посред нощите, което напомняло за "Угасете свещите" на Алеко Константинов. "В спорта, когато се посегне, за да се фаулира противникът, също се свири като наказателен удар. Намерението също се осъжда по правилата, не само на спорта", коментира Първанов.
Той се обяви срещу създаването на ограничения и пречки пред гражданското участие в изборите - допълнителните завишени изисквания за инициативните комитети. В правната комисия са приети поправки, които водят до отпадането на местните коалиции, това означава оттук нататък всяка от средните и малките партии да минава под шапката на големите партии, коментира Първанов. По думите му вариантите са два - освен "БСП Лява България" не може да съществува друга коалиция или пък да се участва в изборите чрез подкрепа на ГЕРБ или ДПС.


Не можем да приемем по никакъв начин смаляването на изборната кампания на 21 дни. За това време не можеш да кажеш "Добър ден" на избирателя, коментира още Първанов. По тази логика кампанията може да е три дни - откриване, закриване, ден за размисъл и ГЕРБ да си посочат и назначат президент, който искат, коментира още той. Затова от АБВ подкрепят предложението на зам.-председателя на парламента и депутат от групата на "Български демократичен център" Явор Хайтов (партия "Народен съюз") кампанията за президентски избори да е 90 дни.


Малките формации се обявиха и срещу това гласовете "Не подкрепям никого" в бюлетината да се зачитат като действителни при разпределянето на мандатите в парламента. Това крие сериозен риск от изкуствено и прекалено завишаване на прага за влизане в парламента и откровено директно се атакуват малките формации, посочи Първанов. Според него целта е да се върне двуполюсният модел и в следващия парламент да има три партии - две противоположни (ГЕРБ и БСП) и един балансьор (ДПС).


От АБВ са против отнемането на избирателно право чрез заличаване от списъците, защото това постигало обратния ефект. Това означава трайно отпадане от избирателните списъци на много хора. Така че, вместо да отворим вратата за участие на гражданите, ефектът ще е обратен, коментира Първанов и възрази срещу това правителството да определя стимулите за гласувалите, защото "намирисва на узаконено купуване на гласове".


Според Първанов няма никаква логика да се разделят гражданските подписки за референдум от президентската инициатива. Той изрази надежда да отпадне идеята за изборен район в чужбина, който ще даде възможност на българите зад граница също да гласуват с преференция за кандидати, а не само за партии и коалиции.


Първанов отбеляза, че са отхвърлени всички предложения, свързани с подобряването на изборния процес - обжалването на изборните дела, предотвратяването на изборни манипулации. Никоя от трите по-големи партии не желае да се намерят решения за подобряване на изборния процес, което издава нездрави намерения за запазване на манипулациите и дори за тяхното развитие, каза още той.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (41)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Съвсем нормално е най-гоелмоя избирателен район да е в чужбина при положение че има над 2 млн българи живеещи в чужбина главно поради разоряването и краждането на България през последните 26 години от крадливи бандити набедени за политикани.

 2. 2 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#1] от "sqrt": Не съм съгласна. Българите, живеещи трайно в България, сме тези, които пълним с данъците си бг, държавен бюджет, ние плащаме дод и акцизни данъци в България, ние търпим негативите от всички лоши и лобистки управленски практики, ние изработваме парите, които отиват за пенсии и социални плащания на гражданите в България. Не е хубаво хора, които не са трайно ангажирани пряко с изброените последици, да имат най- голяма тежест при избори в България.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 3. 3 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#1] от "sqrt": И ние плащаме с данъците си заемите, които теглят управляващите от наше име.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 4. 4 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Ами ако не са в някакви коалиции по интереси, как ще се намърдат на софрата! Само с гласовете на роднини не става!
  Пример каракачанов! На едните избори с Гергьовден, на други БДЦ, на трети с НФСБ, на шести кой знае с кого! Идеи ли?!
  Аз съм на мнение, че за коалициите трябва да има някаквъв специален регламент!

 5. 5 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Ами наистина НС приема промени ударно. Ако отпадне задължителното гласуване, ще отпаднат и проблемите със заличаването от списъците, стимулите и празните бюлетини.

 6. 6 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Като българин, живеещ в чужбина, искам и аз да мога да гласувам с преференция. Слабо ме засяга, че ще има много гласове за ДПС -- така или иначе, мандатите се компенсират на национално равнище, моят глас няма да се изгуби.

  По другите точки обаче съм склонен да се съглася с Първанов: бардакът е тотален! Съкращаването на предизборната кампания наистина е недемократично: тя би трябвало да се удължи, да имаме време да ги чуем, да ги видим как се оплитат в лъжите си. Така ще си проличи кои са свестните.

  Колкото до задължителното гласуване и "Не гласувам за никого" -- тук вече влязохме в световната история... Явно изборите в България наистина нищо не определят, щом всеки парламент променя правилата им по два-три пъти. Лабораторни упражнения, общо взето.

 7. 7 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#2] от "Логика":

  Ми то и сега българите в чужбина имат право да гласуват така че тежестта им не се променя с това че ще имат собствен избирателен район. По отношение на това кой колко допринася за България ми дали някой безработен или безделен далавераджия или политиканстващ чиновник -калинка допринасят с нещо за България? Или пък пенсионерите? В сравнение с примерно работещ в чужбина който прави 1000 евро трансфери всеки месец в България да лгеда децаа си или родителите си... А и причината повечето българи да заминат в чужбина е краденето и бездарието на политиканите които се избират п осегашните правила. Следователно само ако си от тези които са лично облаготеталствани от това положени може да защитаваш сегашното положение.

 8. 8 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#2] от "Логика":

  Логика и чудо! Да ти е хрумвало, че трайноживеещите в България гласуват лошо и затова положението е така трагично? Кой би контролирал вот в чужбина, кой би купувал гласове в чужбина? В Турция може и да се получава, ама в Западна Европа и САЩ ще им излезе меко казано скъпичко.

 9. 9 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#6:"lechevalier"]Явно изборите в България наистина нищо не определят, [/quote] Добро утро! Обаче- доста българи, които не живеят в България, не разбират това и си въобразяват, че българите в България сме глупави, мързеливи, незаинтерисовани и за това, видите ли, допускаме бивши комунисти и дс-ари на власт! Е- не е така! По повод "поправките"- 95% от тях са противоконституционни и ще паднат в конституционният съд.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 10. 10 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#8] от "lechevalier":"...Кой би контролирал вот в чужбина,.." Всяка бг. политическа партия, която е на власт- тя има право да отзове/ назначи бг. дипломати в същата държава....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 11. 11 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#7:"sqrt"]По отношение на това кой колко допринася за България ми дали някой безработен или безделен далавераджия или политиканстващ чиновник -калинка допринасят с нещо за България? [/quote] Това не променя написаното от мен. Данъчната тежест в България се носи предимно от работещите бг. граждани в България. И колкото и странно да Ви е, най- много приходи от косвени данъци- акциз- има събрани от акциза върху цигарите в България- над.2.1 милиарда лева за 2015г. Тези милиарди не идват от чужбина, а от джоба на българите, живеещи в България.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 12. 12 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#6:"lechevalier"]По другите точки обаче съм склонен да се съглася с Първанов: бардакът е тотален! Съкращаването на предизборната кампания наистина е недемократично: [/quote]

  Бъди рахат.
  Олигарсите на Първанов,Доган , ... които дават мижави заплати на хората се знаят от хората.
  За хората в чужбина наистина е малко спорно дали знаят .

 13. 13 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#7] от "sqrt":
  [quote#7:"sqrt"]Ми то и сега българите в чужбина имат право да гласуват така че тежестта им не се променя с това че ще имат собствен избирателен район............. [/quote]

  Ми що мрънкяш тогава?
  Гласувай!
  Ама първо отвори сайта на ЦИК и провери колко задокеански гласа има на последните парламентарни избори !

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 14. 14 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#11] от "Логика":

  Ми то по тази логика само данъкоплатците в България би трябвало да имат право да гласуват само дето закона въобще не предивжда подобно нещо. По твоята логика цигание, бездеклниците и политиканите в България имат повече права да гласуват откокото някой гастербайтер който си гледа децата с работа в Германия. Малко Логиката и пропуснала първите класове на училище

 15. 15 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#7] от "sqrt":"...Следователно само ако си от тези които са лично облаготеталствани от това положени може да защитаваш сегашното положение...." Не- аз съм от тези, които не желаят българите в чужбина да гледат с пренебрежение и високомерно българите в България, да не са запознати на място с проблемите в България, а от позицията на държавите си по пребиваване и законодателствата им, да критикарстват нашето положение, нашите действия/ бездействия и да ни обвиняват в какво ли не.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 16. 16 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#8:"lechevalier"] Кой би контролирал вот в чужбина, кой би купувал гласове в чужбина? В Турция може и да се получава, ама в Западна Европа и САЩ ще им излезе меко казано скъпичко. [/quote]

  Бъди рахат. Доган ги е намерил и в Полша. Ведно село там всички "българи" са гласували за Доган.
  И на това ще му дойде края като се врътне кранчето с парите.
  Баце знае как.

 17. 17 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Така или иначе политиканите в парламента малко ги е грижа за българите у нас или в чужбина - те гледат само правилата да са такива че лесно да могат да манипулират изборите за да могат по-лесно да излъжат матряла за да могат да го ограбват.

 18. 18 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#7] от "sqrt":

  Гласували в :
  Ню Йорк - 200
  Ел Ей - 275
  Филаделфия - 152
  Питсбърг - 73
  Детройт - 141
  Вашингтон - 463
  Чикаго /казват че има почти половин милион "българи" - 127

  За повече http://results.cik.bg/pi2014/protokoli/32/list.html

  Те толкова ви боли ... за България !

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 19. 19 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#11:"Логика"]Данъчната тежест в България се носи предимно от работещите бг. граждани в България. И колкото и странно да Ви е, най- много приходи от косвени данъци- акциз- има събрани от акциза върху цигарите в България- над.2.1 милиарда лева за 2015г. Тези милиарди не идват от чужбина, а от джоба на българите, живеещи в България. [/quote]

  Знаеш ли колко българи завършили в чужбина работят в България за чужди компании регистрирани в България иколко данъциплащат?
  Поне 1 към 10 са приходите от работещите в тези компании. Това не са руските компании които работят на загуба. и не плащат лев данък.

 20. 20 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#18] от "navy":

  То по твоята логика като гласуваш за някой от крадливите политикани у нас и много те боли за България че те всички знаят че са крадци и идиоти и пак гласуват за тях - тогава да не ги е грижа за някого? А Българите в чужбина не гласуват отчасти защото знаят че кандидатите за политикани са крадци и некадърници ( те нали затова са отишли да живеят в чужбина ). Отделен район за българите в чужбина ще е предимство и за българите в България , защото българите в чужбина по-трудно ще могат да бъдат манипулирани ако гласуват да гласуват за крадливата шайка която граби у нас.

 21. 21 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#19:"rorikabc"]Знаеш ли колко българи завършили в чужбина работят в България за чужди компании регистрирани в България и колко данъци плащат?[/quote] Зависи- за колко време е сключен договорът им. Освен това- те не са двойно облагани, защото ако са на трудов договор в ю.к., тогава заплатите им от британската компания се облагат по британските закони, а не по българските закони и никаква част от тези облагания не идва в българската хазна.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 22. 22 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Въобще логиката на българите живеещи у нас е безумна - според тях крадливите им некадърни политикани се грижели за България като крадат и пълнят офшорните си сметки с откраднатото а гастербайтерите прокудени от същит3е тези крадливи некадърници нямали същите права Въобще какво чудно че постоянно се изборат крадци и идиоти да управляват България с електорален матрял който така лесно може да бъде манипулиран.

 23. 23 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#20:"sqrt"]като гласуваш за някой от крадливите политикани у нас и много те боли за България[/quote] Постоянно хора като Вас обвиняват българите в България точно за това. Вие не схващате ли, че НЯМА други политици и политически партии в България, та човек да си ги избере? Като претендирате за политическа култура, моля, посочете ми ЕДНА българска политическа партия, чийто ръководен състав НЕ СЕ СЪСТОИ 50% от хора, които са бивши членове на бкп/ дс/ деца или роднини на висши партийни ръководители на бкп? Не гласувам на избори от 25 години, но АЗ ЗНАМ какво и защо Ви питам, защото като бг. гражданка, съм се интересувала и знам. А Вие знаете ли?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 24. 24 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#22:"sqrt"]Въобще логиката на българите живеещи у нас е безумна -[/quote] Въобще- Вашата логика е безумна! [quote#22:"sqrt"]гастербайтерите прокудени от същит3е тези крадливи некадърници нямали същите права [/quote] От кого сте "прокуден"?! Я ми дайте нормативен акт/ закон, скойто официално сте прокуден от България!!! НЯМА ТАКЪВ! ВИЕ САМ, ПО СВОЕ ЖЕЛАНИЕ, СТЕ НАПУСНАЛИ БЪЛГАРИЯ, защото сте считали, че другаде ще се реализирате като личност и трудови умения!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 25. 25 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#23] от "Логика":

  Еми след като ти е ясно че политиканите ви са до един некадърни крадци за какво се противопоставяш да има отделен избирателен орган за чужбина където тези некадърници не могат да манипулират с облъчванията си по тъпите им бг телевизии и с глупостите си? Да не мислиш че тъпотиите им с които ви лъжат в България вървят в чужбина? Ми те хората там не са толкова тъпи ( мнозинството ) да не вужат че са просто мошеници-шарлатани.

 26. 26 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 544 Неутрално

  [quote#10:"Логика"]Всяка бг. политическа партия, която е на власт- тя има право да отзове/ назначи бг. дипломати в същата държава.... [/quote]
  Да, но това няма отношение с изборите. В изборните секции си има комисии и всичко е така, както в БГ. От опит.

 27. 27 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#25:"sqrt"]Еми след като ти е ясно че политиканите ви са до един некадърни крадци за какво се противопоставяш да има отделен избирателен орган за чужбина [/quote] Защото ВИЕ НЕ СТЕ ОПРЕДЕЛЯЩ ФАКТОР В БЪЛГАРИЯ! Ако българите в България се вдигнем на въстание срещу политиците, Вие ще участвате ли в него физически- ще се вдигнете ли от 5000 км. и ще оставите ли спокойствието си, за да се включите в него? НЕ, нали? И тогава- какво ОЩЕ искате?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 28. 28 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#27] от "Логика":

  Българите в България могат единствено да се вдигнат ако някой ги изманипулира и после естествено ги краде. Това се е случвало поне няколко пъти отпромените насам. Просто са изключително манипулирани от медиите у нас. Българите в чубина не могат да ги манипулират и лъжат толкова лесно затова не гласуват. Българите в България нямат потенциал да се измъкнат от капана на собствените си политикани и това е доказано през последните 26 години.

 29. 29 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#25] от "sqrt": Да не говорим за "блестящият кадър" милен велчев и симеон дянков- лица, които съпругът ми познава лично от Лондон, защото , докато той е следвал и завършил с диплома с печат на Кралицата, те "работили" ....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 30. 30 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#28:"sqrt"]Българите в България могат единствено да се вдигнат ако някой ги изманипулира и после естествено ги краде. [/quote] Е- докато мислите така, не се чудете защо и българите в България имаме недобро мнение за вас- доста от българите в чужбина..

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 31. 31 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#28:"sqrt"]Българите в България нямат потенциал д[/quote]
  Е- продължавайте да мислите така! Аз пък не мисля, че сте прав! За мен вие- доста от българите в чужбина, нямате интелектуалният потенциал да обхванете всички български проблеми в тяхното развитие и пълнота.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 32. 32 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#29] от "Логика":

  че тези не бяха избрани от българите в чужбина а от българите у нас. Просто още едно доказателство че българитев в България ги лъжат както си искат. То не бяха демократи, социалисти, царе, бодигардове и прочие мошеници. Всичк иги лъжат с глупостите си и те верват.

 33. 33 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#32] от "sqrt": Не мисля да коментирам повече. Изяснихме това, че Вие считате българите в България за неспособни, а доста от българите в България мислим същото за вас, защото считаме, че който е оцелял и има що-годе нормален живот в България и е останал тук,в България, и в пустинята да бъде пуснат, пак ще оцелее и ще си създаде екзистенц минимум за живот....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 34. 34 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#31] от "Логика":

  ама то причината българите у нас да са лесно манипулируеми е доказана и никой не може да го отрича при положение че те избират крадливите некадърници да ги управляват вече 26 години. Същото е с тези които ги лъжат с едни и същи схеми ало-ало измамниците. Българите в чужбина не са по-умни просто мошениците не могат да ги лъжат с техните си телевизии и медии. Това е единствената разлика.

 35. 35 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 870 Неутрално

  [quote#20:"sqrt"]То по твоята логика като гласуваш за някой от крадливите политикани у нас и много те боли за България [/quote]

  Моята логика е че като от ПСМ гласуваш да ме управлява Слънчо, Станишко или Орешарски да не живуркаш при хубавините построени от Рейгън,Кол,Митеран или Тачър и управлявани от Обама,Меркел,Оланд или Камерън , а да си тук и да изпиташ законността , безкористността и благодатта ,която се изсипва от тези наши управници.
  Живееш тук,работиш тук,гледаш и учиш децата си тук - радвай се или мрънкай защото ти така си гласувал ,ти си носиш последствията.
  Съветвам те да потърсиш едни тв-репортажи от САЩ на Бенатова /не ми е приятна , но бяха добри/ с емигранти.
  Гледай и после ми се обади!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 36. 36 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#35] от "navy":

  ми точно това е проблема - че в България си мислят че гласуват за Орешко, Станишко, реформи, Боко Тикви и прочие а все ги управлява Доган. Затова и България затъва - защото ви лъжат както си сикат с глупостите им по медиите. В твой интерес е да има възможност да се избират кандидати които не са под властта на Доганя и медиите му. Това в България няма как да стане защото всички са мафиотизирани.

 37. 37 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#10] от "Логика":

  И какво общо има това с контролирането на вота? Припомням: той се случва основно когато работодателят ти ти каже за кого да гласуваш.

 38. 38 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 870 Любопитно

  До коментар [#36] от "sqrt":
  [quote#36:"sqrt"]ми точно това е проблема - че в България си мислят че гласуват за Орешко, Станишко, реформи, Боко Тикви и прочие а все ги управлява Доган. Затова и България затъва - защото ви лъжат както си сикат с глупостите им по медиите. [/quote]

  Препоръчвам ти повече да четеш и /ако можеш/ да мислиш!
  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/izbori2014/2014/10/08/2394924_kak_glasuvaha_bulgarite_v_chujbina/
  Гласовете на емигрантите -/4/5 от тях/ отиват за Доган,БокоТикви и Станишко,пардон Миката.
  За Слънчо и Доган -72 %
  В България този % е 48.
  Какво ново ще ни привнесете емигрантите?

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 39. 39 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#38] от "navy":

  Е разликата е че в чужбина сега гласуват само 4-5% от тези коитъо имат право на глас ( от тях над 50% са електората на Доган в Турция ). То каква е разликата между т.н. партийки у нас след като всичк иса крадци и некадърници иначе нямаше да ги показват по манипулираните медии. Това е проблемът - в България хорицата вярват в една или друга партийка а не виждат, че всички са контролирани и ги водят към гибел.

 40. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  "АБВ и други малки партии се обявиха срещу...."
  Излиза, че в Българския парламент всеки си гласува, според интереса на партията. А за интереса на гражданите кой ще се
  погрижи?

 41. 41 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#39] от "sqrt":
  [quote#39:"sqrt"] Това е проблемът - в България хорицата вярват в една или друга партийка а не виждат, че всички са контролирани и ги водят към гибел. [/quote]

  Хорицата/контролирани/ в България /вярват/ и гласуват за една и друга партийка .
  Свръхчовеците - емигранти да не би да гласувате за Тръмп и Клинтън ?
  Или па за марсианци?
  Ако си тръгнал да ми се правиш на млад,умен , успял и красив си убръкал рейса.
  Точно тея къде бегат от трудности и са нагаждачи ,и използвачи са в огромната си част емигранти.
  За да не ме разбереш неправилно - не твърдя ,че са мързеливи.
  Номера е да бачкаш, да мислиш,да възпитаваш децата си и да опитваш да направиш родината си просперираща , а не да одиш наготово някъде ,където някои са се потрудили да си направят своите държави такива.
  И да ръсиш мозък отдалеч.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK