Окончателно: доживотен затвор за убийството на Александра от Поморие

Окончателно: доживотен затвор за убийството на Александра от Поморие

© Анелия НиколоваВърховният касационен съд потвърди днес присъдата "доживотен затвор" на Атанаска Георгиева за убийството на 8-годишната Александра от Поморие. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.


В началото на годината Апелативният съд в Бургас потвърди присъдата на по-долната инстанция, която намери Георгиева за виновна и я осъди на доживотен затвор при специален режим на излежаване на присъдата, тъй като убийството е извършено по особено жесток начин.


Случаят е от началото на април 2014 г, когато Георгиева е убила малолетната Александра Тодорова, която се е намирала в безпомощно състояние. Убийството е извършено по начин, особено
мъчителен за детето.
"Верен е изводът, че по делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на подсъдимата, които съвкупно установяват участието й в престъплението и формират стабилна доказателствена основа за нейното осъждане", мотивират се върховните съдии.


Съдът присъди и обезщетение в размер на 180 хил. лв. за двамата родители на момичето за причинените им неимуществени вреди.


По време на процеса, подсъдимата отричаше да е извършила престъплението.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK