Протестен марш "свобода на конопа" иска легализация му

Протестен марш "свобода на конопа" иска легализация му

© Георги КожухаровПротестен марш "Свобода на конопа" иска неговата легализация. Събитието ще се състои днес на площад "Света Неделя". То се организира във фейсбук, а за начален час е посочен - 15 часа. Организатори са няколко сдружения - Liberty 420, Декриминализация на марихуаната, Пациентско сдружение Рестарт, Българска асоциация за индустриален коноп.


Основните искания са да се разреши употребата на коноп за медицински цели, да се декриминализира (да не се преследва) притежанието и култивирането на коноп за лична употреба и да се разреши и регламентира отглеждането и преработката на всички продукти от индустриален коноп (семе, влакна, дървесина, цветна и листна маса, биомаса и корени).


"Не желаем повече хората да гаснат в адски мъки и болежки, защото държавата им отказва лечението, което може да ги избави от тях. Не желаем повече хора да гаснат по затворите за по една цигара трева", пишат организаторите и припомнят, че това е най-бързо развиващият се бизнес в света, в който България е била регионален лидер преди само 100 години.


В някои държави притежанието на марихуана в малки количества или дори търговията с нея в малки количества под стриктен контрол не се преследва и наказва - Холандия, Чехия, някои от щатите на Америка, Уругвай и други.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK