И конкурсът за директор на Софийската филхармония приключи без победител

И конкурсът за директор на Софийската филхармония приключи без победител

© Анелия НиколоваНито един от кандидатите за редовен директор на Софийската филхармония не е набрал необходимия брой точки за назначение. Това става известно от съобщение на сайта на Министерството на културата.


След преглед на документите до събеседване бяха допуснати Светлина Илиева Терзиева-Ангелова, Владимир Николаев Джамбазов, Ивайло Божидаров Христов и Розалина Кирилова Касабова-Кушинчанова. Те обаче са получили по-малко от необходимите по закон 440 (2/3 от всички) точки от комисията. Така конкурсът завършва без резултат, а филхармонията отново е без редовен директор.


Конкурсът бе обявен миналото лято, но до събеседване се стигна едва миналата седмица, след като временно изпълняващият длъжността директор Виктор Стоянов обяви, че напуска. Той заемаше поста от декември 2014 г. и ще остане до юни месец, когато изтича предизвестието му.


Междувременно министерството ще трябва да обяви нов конкурс, или отново да назначи "изпълняващ длъжността директор". От ведомството на Вежди Рашидов обясниха, че провеждането на събеседването се забавило с 8 месеца заради множеството конкурси, обявени едновременно. Редица от тях, като тези за Народния театър и Националния филмов център, приключиха по сходен начин - кандидатите не събраха достатъчен брой точки от комисията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK